51

Re: alfa glukan

tak co uz ste skusali niekdo Pregnonelon? ak hej budem rad ak napisete skusenost svoju


inak rng nad ty mjodovanim bazenu som rozmyslal kedze mavam doma v lete rozlozeny bazen,nevies o niakej lacnej forme jodu co by sa dala pouzit lebo pri tinkture by som sa nedoplatil.



52

Re: alfa glukan

Co sa tyka krystalickeho jodu, ktory by mal stat okolo 14 dolarov za uncu, je tu problem, lebo v ramci USA sa pouzival pri vyrobe drog, tak je nan vydany zakaz(mam ale obavy, ze sa do toho velmi zamiesala farmacia....)
http://www.justice.gov/ndic/pubs1/1467/index.htm
http://www.farmanddairy.com/columns/iod … /8077.html
Najlacnejsi zdroj je veterinarny, 7% Jodu  tinktura so 5 % KJ pre rozpustnost v izopropylalkohole(tie svine to nemohli dat do etylalkoholu, samozrejme....) a potrebujes na to predpis od veterinara
http://www.lambertvetsupply.com/Iodine- … 012IOD0716
Tito nevyzaduju napr predpis, ale dali do toho povidone jodu pre istotu, aby tam nebol nahodou len cisty jod
http://www.heartlandvetsupply.com/p-442 … z-orm.aspx 
tam mas 2.4% jodu, maximum co sa podla DEA (federalna organizacia proti drogam) moze predavat volne a dodany povidone vylucuje moznost destilacie cisteho jodu z tejto zmesy, to by mi osobne nevadilo, skor rozpustidlo, ktore je miesto etylalkoholu izopropylalkohol. To by bolo asi najlacnejsie.
Na Slovensku maju iste veterinari nieco podobne.
Takze nam vlastne ostavaju len predrazene 2% tinktury v 30 ml(1 ozs ) flastickach, samozrejme ne vystrasenie na nich su namalovane smrtky
http://www.google.com/products/catalog? … EgQ8wIwBA#
Na kazdy liter vody, ked chces dosiahnut aspon 5 ppm koncentraciu potrebujes asi 2-3 kvapky tejto tinktury. A flasticka ma asi 600 kvapiek odhadom.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-22 14:15:57)



53

Re: alfa glukan

ja budem skúšať  pregnenolone, keď mi príde z iherb

možno by nebolo zlé kúpiť generátor koloidného striebra, vyrábať si ho tak lacno a používať na dezinfekciu bazéna, tam nemusí byť nejaké super kvalitné

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-22 14:17:30)



54

Re: alfa glukan

rng a kolko vlastne treba dat do vody toho 16uncoveho jodu? tintura neprichadza do uvahy kedze mam 20000L  bazen to by bolo 30 tinktur to je velmi drahe



55

Re: alfa glukan

ök bludicka,potom napis skusenosti svoje ak sa ti bude chcet,momentalne mam niake viralne problemy tak tiez riesim unavovy syndrom ale u mna to odide samo tak to asi cez hormony riesit nebudem kupim si rovno ATP dokym to neprejde a pomozem si tym rovno aj na moje chore srdce ,ja zatial jem niacin a matersku kasicku a celkom to staci. adrenalneho vytazku by som sa bal z toh odovdu ze neviem co dodava ci polotovar alebo khotovy hormon ak hotovy hormon nase nadoblicky z toho zblbnu a "unavia sa" ako sa to stava pri chemickom kortizole tak opatrne s tym.



56

Re: alfa glukan

Ja som mala tiež obavy z brania z tých výťažkov, predsa len, je to  vymrazované, aj z prenosu nejakých chorôb... ale potom, keď som si prečítala, že kopec ľudí berie hormonálne výťažky zo zvierat (armour) na štítnu žľazu namiesto syntetických hormónov a berú to celý život, dokonca aj vegáni a ľudia, čo majú inak odpor k zvieracím produktom, ale hold je to momentálne tá najlepšia alternatíva, ak človek potrebuje hormóny štítnej žľazy. Samozrejme, branie hotového kortizolu môže nadobličky oslabiť vo vlastnej produkcii, ale tieto výťažky sa berú hlavne kvôli tomu, že obsahujú rôzne aminokyseliny, zdroje nukleových kyselín... potrebných pre ich výstavbu, samotných hormónov obsahujú minimálne, sú aj štandardizované na obsah kortizolu pre tých, čo majú silnú adrenálnu únavu a potrebujú dopĺňať aj samotný kortizol. Ja som skúšala najskôr kopec adaptogénov, materskú včeliu kašičku, b komplex, ale to bolo slabé, ja mám tú adrenálnu únavu z otravy ortuťou.

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-22 21:00:11)



57

Re: alfa glukan

Tak v tej flasi 16 ozs(227 gramov) je zdruba 5.5 gramu jodu. Na liter potrebujes 5 mg(5 ppm), tj na 20 000 litrov je to 100 mg tj 18 flasiek tej tinktury .
Uznam je to ovela viac nez pouzivanie chloroveho vapna(chlornan vapenaty, Ca(Cl O)2, tiez zname ako MMS 2, ktore mozno dostat aj pod 5 dolarov za libru, co staci na  a libra staci na 10 000 galonov, tj 40 000 litrov zhruba.
http://www.nextag.com/calcium-hypochlorite/compare-html



58

Re: alfa glukan

Adrenalne vytazky odporuca pri znizenej adrenalnej cinnosti vela lekarov uz dnes. Nakoniec vysledky hovorie jasne v ich prospech. A keby bol nejaky navyk, tak by si to velmi rychlo spozoroval pri prestavke brania, v porovnani z povodnym stavom.
Co sa tyka ATP,tam navyk zatrial nikto nespominal, zrejme znizene ATP v tele je sposobene znizenou produkciou adeninu(byvaly vitamin B-4 ktory vyhodili zo zoznamu vitaminov, kedze vacsina ludi si ho vie v tele vytvorit, zialbohu nie vsetci a tak maju slabost, srdcove problemy atd...)
Tak isto by mohli vyhodit  napr aj D-3, co zatial este neurobili, na stastie, takze este stale patri medzi kvalitne vitaminove doplnky.
Ze sa nedostatok ATP v tele prejavi najskor na srdci je samozrejme, srdce je najtazsie pracujuci svalovy organ v tele a preto ma najvyssiu potrebu pre ATP v mitochondriach.



59

Re: alfa glukan

Pantothenic acid vs. Pantethine

Chcem si kúpiť na tú adrenálnu únavu B5 a tu v tomto článku píšu o nejakej forme pantethine, má to nejaké extra výhody oproti tej klasickej B5?:

http://www.drlam.com/opinion/pantotheni … asp?page=1

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Pa … /1355?at=0

a čo táto sublingválna forma B complexu?
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Co … /1041?at=1



60

Re: alfa glukan

Na ten pantethin ti neviem povedat nic, zatial som o tom nic necital z mojich lekarskych zdrojov.
Samozrejme vitaminy B, ktore su uz niektore sami koenzymi sa mennia v tele na rozne formy, mnohe koenzymy a tak myslienka koenzymovanych vitaminov B je zaujimava. Nakolko ale dany vyrobok je v tele ucinnejsi, to tio zatial neviem povedat, je to prinove, mnohe z tych  koenzymov su znacne nestabilne, takze sa naozaj nemozem vyjadrit. Snad ale niekomu zaberu lepsie, hlavne tym, ze je to sublingualna forma a prechadza rovno do krvi.
Sam som poznal vo vycerpani ako dobre mi zabral sublingualny methylcobalamine(forma vitaminu B-12)



61

Re: alfa glukan

rng este k tomu chloru...nevies za kolko ked necham napustenu vodu odstat vyprchne?
a cecko vo  vode ako vravis "zneskodni" ten chlor,cize aj ked tu vodu vypijem s tym chlorom plus ceckom tak chlor v nej bude pre mna uz neskodny? ak hej kolko treba toho cecka co ja viem na liter vody???



62

Re: alfa glukan

no a k tym adrenalnym vytazkom , co hovrite na davkovanie lebo tie capsule od swansonu maju tusim 350mg ale niekde som nasiel tu zmienku ze davkovanie by malo byt ovela vyssie ako ta kapsula dene co tam pisu ale moc sa nespomina kolko by to malo byt.



63

Re: alfa glukan

momentalne cmulam pod jazykom B12 v sile 1000 mcg ... to je zaujimave, aku silnu tabletku vyrabaju ... ale davam si ju tak raz za 5 dni



64

Re: alfa glukan

petela to nie je silne mozes ich brat aj 5 ale ja som viac ako dve nejedol uz len kvoli tomu ze to posobuju chut do jedla



65

Re: alfa glukan

Najlepsia-biologicky najaktivnejsia forma vitaminu B-12.  nie je cyanocobalamine ale methylcobalamine
Aj ja beriem obcas 5 mg methylcobalaminu, hlavne ked sa citim vycerpany.



66

Re: alfa glukan

no rng mozes sa este vyjadrit prosim k tomu clhoru a cecku co som sa pytal?16:54
a este kolko podla teba brat toho vytazku 350mg adrenal raw napr zo swansonu lebo tam pisu jednu kapsulu ale mne sa to zda malo



67

Re: alfa glukan

ale predpokladam, ze tato lipozomalna forma je fajn vstrebatelna a tym aj vo velkej davke v tele ucinna



68

Re: alfa glukan

Uplne zlyhanie adrenalnej zlazy je prakticky nemozne, a nakolko si to treba doplnat je velmi individualne, treba to doslova na sebe vyskusat.
Ja si davam do vane(200 litrov) 1/4 lyzicky kyseliny askorbovej a pockam 20 minut.
Inac z otvorenej flasky vody v ladnicke sa chlor cez noc skoro celkom vyvetra.



69

Re: alfa glukan

S tými adrenálnymi žľazami je to veľmi rôzne, keďže drtivá väčšina adrenálnych výťažkov, vlastne všetky okrem produktu "isocort" nie sú štandardizované, ich účinnosť je veľmi odlišná, dokonca tam môžu byť dosť veľké rozdiely (hlavne u produktov výťažky zo štítnej žľazy to platí, tie sa berú namiesto syntetických hormónov a tam je dôležitý aj obsah hormónov, alebo pre tých, čo potrebujú hlavne kortizol u adrenálnych), tu sa oplatí ísť na fóra a zistiť, ktoré výťažky majú dobré referencie, ako zaberajú a samozrejme od firmy, ktorá ich robí zo zvierat voľne pasených, sú kontrolované na rôzne choroby,najlepšie renomé majú tieto produkty, ale sú dosť drahé, oni majú dokonca výťažky zo štítnej žľazy nielen z hovädzieho dobytka ale aj prasiat, čo si myslím, že možno sú pre človeka vhodnejšie, ja som si od nich teraz kupovala na štítnu žľazu:
http://www.nutri-meds.com/
350 g od jednej firmy nemusí byť tak účinné ako 100 g výťažku od inej firmy. Potom je ešte otázne, či kupovať celé výťažky alebo len z cortexu-kôry nadobličiek, názory sú veľmi protichodné, Dr. Wilson zastáva názor, že brať výťažky z celej adrenálnej žľazy kvôli obsahu aminokyselín, vitálnych látok pre budovanie unavených žliaz, iní ale zastávajú, že takéto výťažky obsahujú aj adrenalín, čo pre unavené žľazy je ako ďalší bič, ktorý nepotrebujú a lepšie brať len z cortexu. A tento lekár, ktorý píše veľmi zaujímavé články o adrenálnej únave, pri ťažších stupňoch nedoporučuje ani výťažky a ani adaptogény, pretože podľa neho to pôsobí pri ťažkej adrenálnej únave moc stimulujúco a následne zrútenie a prepad do únavy, na tom niečo bude, lebo ja keď som si dávala viac tých výťažkov a adaptogénov, dve 300 mg kapsule za deň+ adaptogény, prvé tri dni super, energia a potom totálny prepad a strašná únava. Ten lekár doporučuje vysoké dávky B5, obe formy Pantothenic acid,Pantethine, vitamín C, rôzne podporné látky typu aminokyseliny...
http://www.drlam.com/articles/adrenal_fatigue.asp
http://www.drlam.com/adrenalfatiguecenter/

Dávkovanie treba zvoliť podľa príznakov, radšej menej - pod hranicu, kedy to pôsobí už stimulujúco ako moc, potom závisí aký stupeň adrenálnej únavy človek má. Čím ťažší stupeň, tým treba postupovať opatrnejšie, aby tie látky nepôsobili moc stimulujúco a tým následne nevyvolali ešte väčšiu únavu. Napr. aj u ochorení štítnej žľazy sa tie výťažky dávkujú veľmi individuálne podľa príznakov vôbec nie podľa nejakých laboratórnych hodnôt.

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-25 12:40:22)



70

Re: alfa glukan

http://www.adrenalfatiguerecovery.com/a … tests.html



71

Re: alfa glukan

Vdaka za clanok, su tam naozaj pre kazdeho jerdnoduche ,doma preveditelne testy.



72

Re: alfa glukan

Tu sú tie testy lepšie popísané, ja som si ich kedysi robila:
http://www.stopthethyroidmadness.com/adrenal-info/
http://www.drrind.com/therapies/metabol … raph#intro

Najlepšia metóda je asi meranie teplôt, bazálnej a potom 3x počas dňa, keď je priemerná teplota nestabilná, rozdiel medzi dňami je napr. 0,2 stupňa celzia - poukazuje to na nedostatočnosť nadobliečiek, nefunguje dobre termoregulácia, keď je teplota ešte aj nízka - na hypotyreózu, keď len stabilná nízka - hypotyreóza, ale nadobličky sú v poriadku. Ale treba meriať presným teplomerom, používam na to klasický liehový a meriam vždy 10 minút.

Naposledy upravil: bludicka (2011-04-17 14:19:01)