101

Re: protikvasinkova dieta

Samozrejme ze je dobra, len trochu pridraha..
Kazda koloidna strieborna voda je lepsia, ako nic, niektore su ucinnejsie, ine slabsie.  Samozrejme, tomu co je na flaske napisane a roznym reklamnym tvrdeniam nemozno verit.
Ale mnohi, co vyskusali tu AG100 boli spokojni.
Ja osobne doverujem viac tej, co vyrabaju v Lucenci, lebo to zariadenie (RO/DI ultrafilter na deionizovanu vodu  a generator striebornej vody som tam povodne sam instaloval a kalibroval.A je podstatne lacnejsia a stabilnejsia. Nepotrebuje ziadne tmave sklenenne flase, stacia vycistene vodne(PET a PETE)



102

Re: protikvasinkova dieta

Dobry den RNG,
po 10 tyzdnoch bezsacharidovej diety chcem s nou skoncit a zacat jest aj nejake celozrnne pecivo, nesladke ovocie, syr... Z toho, co mozem jest, mi uz skoro nic nechuti. Kokosovy olej uz nemozem ani citit (ani v jedle). Z GSE ma niekedy boli zaludok. Takze myslim, ze je nacase skoncit s dietou. Travenie mam celkom v poriadku. Jedine, co sa u mna vobec nemeni je biely povlak na jazyku, ktory asi stale znaci pritomnost candidy. Posledne 3 tyzdne som pila lapacho, uzivala tinkturu z juglans nigra, skin iosol 10%- 2x denne kvapku na jazyk (ani to nezabralo na povlak na jazyku). Okrem toho beriem neustale doplnky na posilnenie imunity, precistila som si pecen (berkson), antiparazitny program (clark). Mate pre mna nejaku radu, skusit zmenit stravu a sledovat ako telo zareaguje? Nadalej mam brat GSE, oreganovy olej a kokosovy olej?
Dakujem za kazdu radu.



103

Re: protikvasinkova dieta

Ked mas candidu len na jazyku alebo ten tenky biely povlak je z inej kultury(aj to je mozne, hoci menej pravdepodobne) jena case prejst na normalne jedla, ale aj tak by som este vynechaval sladke a zo sacharidov  samozrejme celozrnne a hrubozrnne produkty.
Zo syrov najma cerstve syry, nie prilis odstarnute, lebo tie maju v sebe hromadu aj hnilobnych a plesnovych kultur, takze s nimi zatial opatrne.
Jedine, co doporucujem brat este dalej z tej zostavy su probiotika a to prakticky neobmedzene dlho. Dovod na to je, ze potrebujeme dostavat nove probiotika na rozmnozenie a zo sterilizovanej stravy a dokladne umyvanych surovych produktov nedostavame tychto dost.
Ak chces, mozes na mikrofloru v ustach brat specialne probiotikum vo forme cukrika, ktore obsahuje S.salivarius K-12, co je bakteria z Noveho Zealandu, kde ju uz pred 5 rokmi nasli u dievcatka nepochopitelne stale zdraveho aj napriek epidemiam dookola. Ujalo sa ako probiotikum proti zlemu dychu, ale zaroven je to probiotikum uzitocne aj v boji proti plesniam a kvasnym infekciam  Pozri napr na
http://www.iherb.com/Life-Extension-Adv … 18019?at=0
Ja som to dostal od dr Whittakera , produkt Healthy Directions pod menom Ear, nose & throat defense.

Naposledy upravil: RNG (2011-04-27 01:42:15)



104

Re: protikvasinkova dieta

Dobrý deň RNG,
chcem sa opýtať, čo môže spôsobovať, že pri kvapkaní roztoku GSE do nosa ( 6 kvapiek na 1 dcl vody) ma strašne začnú páliť a štípať dutiny a rozbolí ma z toho hlava?
Ďalej sa chcem spýtať na nasledovné dávkovanie, či je moje užívanie správne (mykoplazmy s ktorými sa pasujem už piaty mesiac a som bez sĺz a mám zatekajúce hlieny a z nich praskanie a zaliehanie v ušiach):
Oreganový olej firmy NOW 3x2 kapsule denne
Pol hodinu na to Extraxt z olivových listov Swanson 3x2 kapsule denne
Počas dňa na posilnenie imunity Vami odporúčaný zinok 30mg a selén 200 mcg zo Swanson 1x1 kapsula
Ďalej som si objednala:
Aloe vera - http://www.swansonvitamins.com/SWH162/ItemDetail 3x1 kapsula denne
Betaglukan - http://www.swansonvitamins.com/SWU187/ItemDetail 1x1 kapsula denne
Vitamin D-3 - http://www.swansonvitamins.com/SW1371/ItemDetail?n=0 1x1 kapsula denne
Na noc probhttp://www.swansonvitamins.com/NWF343/ItemDetail?n=0iotiká - 1x1 kapsula na noc s jablkom
Poprípade či ešte mám brať aj Ester C 500 mg?
A ako dlho by som toto všetko mala užívať a či mám piť aj GSE, či to má na mykoplazmu účinok?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.



105

Re: protikvasinkova dieta

V tabulkach na citricidal neuvadzaju ucinnost na mykoplazmy takze neviem, ako je to ucinne. Tabulky boli vyrobene za ucelom preukazania ucinnosti pri patentovom procese v roku 1982 zhruba a vtedy sa vedelo o mykoplazmach primalo. Vacsina toho stipania v nose je z ozmotickeho soku, pravdepodobne by ta stipala aj cista voda. samozrejme citricidal to zvysuje.
Mne to stipanie a dtrazdenier trva len par minut, ale nos mi tecie aj pol hodiny, co je sice dobre, lebo sa cisti, ale dakedy nepohodlnne.
Beries vsetko tak, ako by som to bral aj ja a urcity cas som to toho roku aj bral, tiez mi praskalo v usiach a nabiehala na mna nejaka nakaza/nakazy ale neviem ake, lebo do toho semenista chorob v nemocniciach rozhodne v case epidemii nepoleziem. Este tam mozem nieco nalapat a ovela vaznejsie, nez od priemernych ludi, lebo tam chodia povacsine len tazko chori, male prechladnutia si riesia doma sami.



106

Re: protikvasinkova dieta

Dakujem za odpoved,
len este sa chcem spytat ci a aku davku mam brat Ester C 500 mg? A ci aj E vitamin a v akej davke.
A este ako dlho mam brat vysoke davky Extraktu z olivovych listov a oreganovy olej?
Dakujem velmi pekne.

Naposledy upravil: Bobka (2011-05-05 15:05:14)



107

Re: protikvasinkova dieta

Ester C sa zdrzi ovela dlhsie v tele, nez kyselina askorbova.
Osobne sa drzim rad Linusa Paulinga a dr Mathiasa Ratha a beriem okolo 3 gramov vitaminu C denne ako vec proti rozpadu koagenu a tym starnutiu organov. A budem to brat cely zivot Tak isto selen, zinok jod, vitamin E a D-3 a probiotika, lebo tak mi telo lepsie pracuje.Tiez lecitin a ako starsi clovek aj enzymi.

Ine doplnky beriem len podla potreby, antimikrobialne v pripade napadnutia tela az do vyzdravenia a minuly rok to bolo vyse 2 mesiacov, kym som kompletne z tych propblemov sezonnych chorob vysiel, hoci nikdy som to nenechal dospiet az k horucke alebo praceneschopnosti.
Tento rok este neviem, lebo sezonne epidemie este trvaju, hlavne kvoli oslabeniu tela pelovymi a plesnovymi alergiami(hliewny, kasel, mykopazmy a kvasne kultury, najma aspergilus pneumoniae, ktory sa zivi hlienami.



108

Re: protikvasinkova dieta

RNG prosím, poraďte mi, už viac ako pol  roka držím protikvasinkovú dietu, moja strava pozostáva : zelenina, šaláty,kuracie a morčacie maso, a ryby,celozrné špaldové cestoviny, chlieb si pečiem z celozrnnej múky,bez kvasníc, vajcia domáce, jedávam i sardinky v oleji, jedávam 3x denne kokos.olej, oregánový olej tiež 3x denne, a citricidal si dávam 1X denne do 2,5 dcl vody 14 kvapiek. Môj stav sa zlepšil, ale stále ma svrbí konečník. Už neviem, čo mám robiť, môže to byť z candidy?Začala som si na noc dávať probiotiká, ale nie s jablkom, pretože ma  ten konečník  potom svrbí ešte viac. Nejem vôbec nič sladké, vylúčila som aj sladkú zeleninu, čo by som mala ešte urobiť? Prosim  poraďte, a ešte niečo, mám často plynatosť a niekedy aj s vody, ďakujem



109

Re: protikvasinkova dieta

Nedrzis protikvasinkovu dietu, ta je 2-3 tyzdenna, uplne bez sacharidov, tj ziadny chlieb a cestoviny.
Plynnatost je najma zo zelenin, lebo my nevieme poriadne stravit zeleniny, pomoc pri tom je enzym alfa galactosidase, davka 600 GALU.
Svrbenie konecnika moze mat hromadu dovodov, nie vsak candidu. Skus si davat na toaletny papier kvalitny krem alebo kokosovy olej, to ti moze ten problem odstranit.
Probiotika radim pouzivat kazdemu, nieco musi tu candidu a ine skodlive kultury z criev vytlacit a spravne osadene creva probiotikami produkuju az 70% vsetkych obrannych latok v tele.
Bez nich je imunita znacne znizena.



110

Re: protikvasinkova dieta

RNG prosim ta, kolko kyseliny kaprylovej ma mat denna davka pri protikvasinkovej diete? dosiel mi kokosovy olej, neviem ho mmntalne nikde kupit:( tak som myslela, ze to nahradim kys.kaprylovou kupovanou z lekarne.vdaka.



111

Re: protikvasinkova dieta

2 az 3 gramy kyseliny kaprilovej sa nachadzaju v 3 lyziciach kokosoveho oleja(8%). To je paradox, lebo tu je kokosovy olej v kazdom obchode a caprilic acid je dost vzacna v doplnkarskych obchodoch a ako izolat samozrejme pomerne draha
http://www.iherb.com/Now-Foods-Caprylic … 13376?at=0



112

Re: protikvasinkova dieta

Ja som si objednala :    Planetary Herbals, Wormwood, Intestinal Detox, 800 mg, 120 Tablets a Nature's Way, Charcoal, Activated, 280 mg, 100 Capsules ,je dobre brat pri tom aj kaprilicku kyselinu? A taktiez cakam na :[Pure Essence, Candex, Yeast Management System, 120 Veggie Caps] .Bude to stacit?



113

Re: protikvasinkova dieta

Wormwood je specificky na parazity, nemyslim za ma na candidu efekt privelky.
S Candexom nemam ziadnu skusenost, iste pomaha zlikvidovat kandidu,lebo napada jej bunkove steny zlozene z celuloz, ale neviem ako ucinne.
Charcoal je len aktivne uhlie, tj absorbent , tiez nema s kandidou nic spolocne.
Proti candide je najma oreganovy olej,vlastne jeho aktivna zlozka, carvacrol, tiez citricidal a kaprilicka kyselina/kokosovy olej.
A samozrejme probiotika a bezsacharidova dieta na cas, aby si kandidu vyhladoval a oslabil.

Naposledy upravil: RNG (2011-05-18 19:39:55)



114

Re: protikvasinkova dieta

RNG ďakujem za odpoveď, Prosim poraďte mi ako mám postupovať pri candide,ktorá sa nachádza v plúcach, v tenkom,hrubom čreve. Silná probiotická zmes ,je koľko kapsúl? Mám probiotikum Acidophilus  and Bifidus dietary supplement 50 billion mikroorganisms, koľkokapsúl s jablkom navečer? Stačí mi brať 1x denne a to večer? Z predchádzajúcich príspevkov viem, že  medzi probiotikami musí byť štvorhodinový odstup.Čo sa týka svrbenia konečníka, môžu to spôsobovať parazity? Boli mi zistenéNelinearnou analýzou  /NLS/ a to schistosomy, lamblia intestinalis, ďalej neurastenia, hypotenzie, ascaris.Čo by bolo najlepšie na to brať? prosím o odpoved.ďakujem



115

Re: protikvasinkova dieta

Uprimne povedane, hoci som fyzik a absolvent elektrotechnickej fakulty kedysi, a mal by som nadrzat frekvencnej analyze  ako diagnostike, zialbohu je to este stale velmi nespolahliva metoda, v USA ju preskumali dokladne a zakazali pouzivat ako primarne diagnosticke zariadenie, lebo davala pricasto zle diagnozy.
Teda o tej diagnoze silne pochybujem.
Najma ked tam uvadzaju stary termin neurastenia, tj slabost vseobecna, nervove problemy a nizko energia qi podla cinanov, co sa dnes uz nikde inde ako v azii nepouziva.Tiez ta candida v plucach je mi podozriva....
Napriek tomu mozes mat viacero roznych parazitov, tj nielen crevne ako ploche cervy(lamblia), ale krvne, svalove a organove. Dnes je to velmi caste, vyplyva to z pohybu ludi a potravin rozvazanych po celom svete, Casto je to aj z domacich zvierat.
Ak mas podozrenie(slabost, malokrvnost atd) mozes si previest protiparaziticku kuru, najma vyborna je 20 denna navrhnuta dr Hulda Clark, ktora zasiahne prakticky vsetky parazity, tj nielen crevne.
Najdes ju z roznych miest, ja osobne som kedysi pouzil vyrobok firmy NAP, ked som mal podozrenie z nakazy, nic zvlastne, ved hodne cestujem aj v tropoch a tam to je obzvlast lahko nalapat.
http://www.swansonvitamins.com/NAP01/ItemDetail?n=0

Mrle sposobuju svrbenie konecnika, ale to by si ich musela vidiet aj v stolici Nazyvaju to omylom casto hlisty, ale hlisty su 5 a viac cm dlhe, a mrle su malicke, biele nitky pod 1 cm dlhe.
Inac davaj si na toaletny papier zakazdym trochu kremu, konecnik moze byt vysuseny a praskat, a moze to prispiet k zlatej zile(hemoroidy).
Kvalitne probiotika su take, co obsahuju mnozstvo roznych kultur, nie len dve a su tepelne a kyselinovo odolne ako napr toto
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0
Kedze v crevach je priblizne 10 na 14tu organizmov
(a vazia aj vyse kila dokopy),
a doplnky maju radove miliardy/billions  (
a jedna sa o miligramy az gramy, nie kilogram)co
je 10 na deviatu, samozrejme potrebujeme, aby sa na to mnozstvo rozmnozili

Naposledy upravil: RNG (2011-05-18 21:07:11)



116

Re: protikvasinkova dieta

Pri kaprilickej kyseline pisu ze treba zvazovat pri podavani s oreganovym olejom,asi sa to neznasa dokopy...alebo by to mohlo vyvolat nejake tazkosti?



117

Re: protikvasinkova dieta

RNG, ďakujem, skúsim zmes dr.Clark. Čo sa týka candidy v plúcach, mávala som problémy s dýchaním, dusilo ma ,v noci som nemohla spávať. &niekde som čítala o cesnaku, tak som začala užívať dve hodiny po večeri 2 strúčky. Veľmi ma štípala hruď, pálila celá trubica, užívala som aj ráno nalačno a za nejaký týždeň mi dýchavičnosť ustupovala.Od tej doby pravidelne jem cesnak, pomáha mi,a le s dýchaním mávam problémy, nie takého rozsahu ako pred tým., ale mám.Cesnak mi znižuje tlak ale pomáha mi./Tlak niekedy mám 96/60/. Niečo mi vyvolalo pred rokom zápal srdcových chlopní, lekári do dnes nezistili čo to spôsobilo, ale cítim, že niečo vo mne je stále, lebo som unavená, mávam slabé nohy,a ked si lahnem večer do postele, cítim chvenie v nohách i v prsiach. Taktiež pociťujem ako by  som v črevách niečo mala, čosi mi vyvoláva zvláštne pohyby, také prevaľovanie v črevách.Žeby tie parazity?Ešte mám jednu otázku, aký odstup času dodržať medzi užitím cesnaku a probiotika? ďakujem



118

Re: protikvasinkova dieta

RNG ešte niečo, objednám si Vami odporučené probiotikum, takže užívať na noc s jablkom 2 capsule? vďaka



119

Re: protikvasinkova dieta

Skor by som povedal, ze mas trosku slabsie travenie a z toho su aj tie crevne problemy a slabost.Zapal srdcovych chlopni je casto sposobeny streptokokmi, niekedy aj helikobakterom pilori. Pri nizkych kyselinach v zaludku(symptom je naduvanie pala crevne problemy)sa do tela casto cez malokysly zaludok dostanu rozne mikroby, vcitane streptokokov a helikobakter pilori je spevialne kyselinovzdorny a vydrzi kyseliny az do 2.5 PH a len hladina 2 PH ho nici.
Daj si urobit test ASLO(ASO) pre istotu, ci nemas nejake streptokoky aktivne v tele. Cesnak je len mierne antimikrobialny, nemyslim ze je treba privela pauzy medzi nim a probiotikami.
Ale pre istotu dodrz aspon 2-3 hodiny medzi nimi.
Dychavicnost je najma zo vzdusnych alergii alebo prinosnych infekcii
http://rng.nazory.eu/alergie
http://rng.nazory.eu/infekcie



120

Re: protikvasinkova dieta

RND  som Vám veľmi vďačná, že mi venujete svoj čas a reagujete na moje problémy.Ďakujem.Prajem Vám veľa zdravia,aby ste svoje múdre rady mohli čo najdlhšie rozdávať Čo sa týka tych streptokokov mňa to tiež napadlo a aj som lekára upozornila nato, že ma často bolieva hrdlo, raz ma bolel nosohltan, inokedy  hrdlo alebo som mala i pichanie v uchu.To bolo ešte pred tým  zápalom chlopní, ale zobrali mi výter hrdla, nič sa však nezistilo, tým to skončilo. V čase PN mi opäť vzali výter a znova nič. Neviem čo je to test na ASLO a ako sa robí, u lekára z krvi? No neviem či bude ochotný  veď zdravotníctvo je tu úbohé.Ešte som zabudla  spomenúť, že navštevujem alergologiu, zistili mi  nízku reakciu   na plesne, roztoče. V čase ked mi robili testy  som mala  veľké dýchacie problémy, nemohla som ani spávať a  nikto mi nevedel pomôcť, Absolvovala som všetky možné vyšetrenia, od  gastroenterologa,kardiologa,infektologa, internistu, imunologa až po pneumologa. Všetky výsledky boli v norme, helikobaktera nezistili, akiurát  som mala a mám zvýšenu hodnotu AFP- Alfafetoprotein, hodnota je 6,6 a naposledy som mala 19. Za  mesiac mi  zopakuju vyšetrenie Potom  som  skúsila cesnak  ako som už spomínala a jem ho do dnes. Kúpila som si Allicin max ale  nema také účinky ako  čerstvý cesnak. Minule som vysadila cesnak  asi na 4 dni a už som sa začala zle cítiť, hrdlo ma začínalo škriabať, tak som  ho znovu zaradila do  liečby. Pijem lapacho , pomáha mi , ale únava je stále a cítim slabosť v nohách a rukách. Jeden deň  je celkom dobre a na druhý deň  ledva chodím. Ráno bývam unavená a to sa len zobudím. Nedslo by sa niečo brať preventívne proti tym streptokokom, nejaký  výživ.doplnok?  Ďakujem  vopred



121

Re: protikvasinkova dieta

Nevieme, cio sa vlastne jedna o streptokok, krvna skuska ASLO(ASO) by to potvrdila bez pochybnosti. Moze sa jednat len o kombinaciu alergii a plesni, na co by som odporucil najma quercitin a oreganovy olej. Ale tak isto to moze byt premnozeny virus, pre nizku viralnu imunitu
http://rng.nazory.eu/herpes
Proti roztocom a prachu treba casto vysavat s vysavacom , ktory ma HEPA filter. A menit kazdorocne podusky, kde sa tie potvorky a ich odpad nachadzaju a zivia sa ulomkami koze a vlasov a ich vylucky a zhodene panciere obsahuju pre nas extremne drazdive bielkoviny.
Inac na streptokoky je velmi ucinne pit roztok citricidalu(GSE) najmenej 60 kvapiek GSE do litra vody, pit po malych glgoch cely den. Pomaha aj na rozne ine infekcie, dokonca aj plesne a kvasne infekcie ciastocne.



122

Re: protikvasinkova dieta

RNG, cital som, ze aj extrakt z olivovych listov, ktory znacne posobi proti roznym virusom, dokaze nasu crevnu floru dost znicit... je to tak ? mas podobne info ?



123

Re: protikvasinkova dieta

Ale samozrejme, ze velke davky antimikrobialnych ozu ovplyvnit crevnu floru. Ale nie az tak drasticky, ako atb. Napr s graviolou odporucam na noc kazdodenne probiotika, lebo inac za 2-3 tyzdne by sterilizovala creva znacne. Extrakt z olivovych listov ma mensie ucinky na crevnu floru, ale predsa.
Az ste si vsimli, ja tu propagujem pre kazdeho pouzivat probiotika, domace kvasene produkty a podobne.Celkove to robi dobre pri udrzbe zdravia.



124

Re: protikvasinkova dieta

RNG začala som piť citricidal  34% ale ja nezvládnem tak veľa, liter je pre mna mnoho, musí to byť v takom množstve? najviac 0,5 litra sa mi podarilo vypiť, je to málo ? nebude  to mať účinok? Potom  asi je treba piť veľa, kolko ? 3 litre? Jak som začala piť citricidal mám krče v nohách v prstoch aj na rukách, nemože to byť od neho? Asi by bolo dobre aj nejaké vitamíny brať a zvyšovať imunitu, stači piť Lapacho? Lekár mi predpísal imunor, myslíš, že ho mám brať? Je to predsa len chémia, alebo mi niečo poradíš lepšie.?ZAčALA SOM DRžAť Tú PROTIKVASINKOVú DIETU, LEN MASO,ZELENINA,RYBY,MANDLE, TEKVIčNE SEMENA.Niekde som čítala, že ani rajčiny a mrkva sa nemaju.Ešte som sa chcela opytať, či može candida spôsobiť zápal srdc.chlopní?dik



125

Re: protikvasinkova dieta

Na zaciatku brania silnych antimikrobialnych latok maju niektori ludia docasnu reakciu(uhynova, herxheimerova, ke naraz je vyhubenych privela mikrobov a telo ich nestaci tak rychle odstranit)\Podstata je dostat do tela okolo 60 kvapiek , preto odporucam liter vody na dostatocne rozriedenie a pit po malickych glgoch cely den. Na uspech v protikvasinkovej diete musis brat aj 3x100 mg carvacrolu, aj kokosovy olej aj na noc silne probiotika s jablkom.

Neviem nic o zapale srdcovych chlopni z candidy, ale rozne streptokoky a dokonca aj helikobakter to mozu sposobit.



126

Re: protikvasinkova dieta

RNG prosim  Vás, po 3 týždňoch protikvasinkovej diety, užívaním všetkých odporučených antimikrobialnych látok a probiotika, ako  sa treba stravovať? Je potrebné ešte užívať nejaké antimikrobialne látky? Začala som s dietou a   ráno mávam  sucho v ústach, niekedy ma to zobudí a musím si v noci isť vypláchnuť ústa. Je to od tych prípravkou alebo  od čoho to môže byť? Myslím, že pijem dosť cca 2 l a k tomu ešte 1 l čaj. dakujem

Naposledy upravil: Helena (2011-05-28 18:40:03)



127

Re: protikvasinkova dieta

Sucho v ustach moze byt z roznych dovodov.
Moze to byt zo spania s otvorenymi ustami, vtedu treba pozriet, ci nie su nejake nakazy v prinosnych dutinach, alebo vzdusne alergie alebo napuchnute sliznice.
http://rng.nazory.eu/infekcie

Moze to byt z viralnych utokov, co napadaju sliznice, slinne a slzove zlazy, tam treba zvysit viralnu imunitu, pozri na
http://rng.nazory.eu/herpes



128

Re: protikvasinkova dieta

RNG  pijem  citricidal podľa Vášho návodu po celý den, ale som sa po týždni  velmi  povyhadzovala akolo úst a bola som strašne unavená, že som si musela vziať dovolenku a na dva dni prerušila pitie, ale to som asi zle urobila však? od zajtra začínam opäť a musím vydržať.len či mi tie veľké dávky citricidalu  60 kvapiek na 1 l vody neublížia ? Ďakujem. A ešte niečo  ASLO mám 90.



129

Re: protikvasinkova dieta

Vysoke aslo znamena sucasna alebo nedavna streptokokoba infekcia.Ta moze napadnut aj srdcove chlopne. Na to je citricidal dobry.
Co sa tyka sucha v ustach, spomenul som rozne viralne infekcie, ktore sa casto objavia pri oslabeni tela. Su to nase vlastne virusy, ktore nosime v tele cely zivot a ktore sa rozmnozia pri oslabeni tela.
Na posilnenie pomoze kokosovy olej, 3 lyzice denne. Je aj ciastocne antiviralny ale najma protiplesnovy a protikandidovy.
Ked si na protikandidovej diete, tak je kokosak jej castou, a podobne aj oreganovy olej.

Co sa tyka "ublizenia" z citricidalu, nemusis mat obavy, lebo davky, co ublizia zacinaju od 5 gramov na kg vahy, tj niekolko flasticiek citricidalu naraz. To sa samozrejme neda vypit a teda ako na vsetky potravinove doplnky, predavkovanie je nepravdepodobne. Vynimky su zinok, selen a pripadne jod, kde su davky dost male a kto ich prekroci(Zinok 50 mg) selen 800 mikrogramov) jod ( 20 mg) si moze dlhodobym branim privelkych davok uskodit.

Ale nakoniec aj napr obycajnou solou sa da uskodit, a 30 gramov je smrtelna davka.



130

Re: protikvasinkova dieta

RNG  prosim Vás a ešte niečo okrem citricidalu  by som mala užívať na tú streptokokovu infekciu? A kolko by malo byť  ASLO, lekár nepovedal nič, tak som myslela,že je v poriadku. Vyliečim sa  len citricidalom ? dik



131

Re: protikvasinkova dieta

Normalne ASLO je pod 200, u deti az 300. To som si musel vyhladat v tabulkach, na spamat tie rozne cisla neviem.
Takze to mas OK a neznervoznuj sa.



132

Re: protikvasinkova dieta

Ahoj, som na protikandidovej diete. 6 tyzdnov som sa snazil vyhybat cukrom ale celozrnne pecivo som jedol (to bola asi chyba) - 2 tyzdne dozadu, ked mi prisli doplnky z USA, tak som vylucil aj celozrnne pecivo a zacal som jest len zeleninu, maso, vajcia... Uzivam 3 x denne betain HCL, pankreatin na zlepsenie travenia, oregano 3x2, 3 lyzice kokosoveho oleja a pocas dna pijem GSE, vecer probiotika od NOW s jablkom. Priznaky mam stale nezmenene (svrbenie konecnika - hlavne rano, silne biely flakaty jazyk - hlavne rano, pocas dna biele slabsie flaky, niekedy aj zlte - uplne sa zoskrabat neda, po kazdom jedle mam pol hodinove silne grganie a niekedy aj po vypiti vody - grganie je aj rano na lacno, ked sa zobudim, stolica raz za 2-3 dni a niekedy hnacka). Chcem sa spytat, ci su to stale priznaky kandidy alebo to nie je nieco ine?

Je mi jasne, ze v diete treba dalej pokracovat ale chcem sa spytat, ci netreba z niektorych doplnkov pridat, pripadne doplnit este nejake doplnky?

Som dost netrpezlivy a rad by som sa toho uz zbavil a urobim vsetko preto, aby som ten bordel dostal z tela von.



133

Re: protikvasinkova dieta

Grganie je nedostatok kyseliny. Betain HCl v dostatocnom mnozstve s jedlom by to mal odstranit.
Samozrejme ked sa cez den okyslujes s jedlom, na druhy den skoro rano sa musis alkalizovat, pred jedlom asi 1.5 hodiny. Na to musis brat 1/4 az 1/2 lyzicky KHCO3(kalinat)
Svrbenie konecnika moze byt z roznych dovodov, od mikrobialnych az po paraziticke.
Odporucam ti davat na toaletny papier dobry krem alebo kokosovy olej s citricidalom. Zarob si do kelimku 2 lyzice oleja s 3 kvapkami GSE.
Dufam , ze tvoje oreganove kapsule su z NOW, tie silne a ze pijes roztok citricidalu, po malickych glgoch a denne tak vypijes liter vody so 60 kvapkami GSE.
Nepravidelna stolica znamena , ze este stale nemas dost vlaknin v potrave.



134

Re: protikvasinkova dieta

Ano, oregano je z NOW.

Kde zozeniem KHCO3? Je to aj na iHerb?



135

Re: protikvasinkova dieta

YTo najdes na Slovensku, pozri cez Google.sk na produkt pod menom Kalinat. Predavaju ho rozne vinarske potreby na odkyslovanie vin. Napr
http://www.farmarik.sk/product/kalinat- … -1-kg-461/



136

Re: protikvasinkova dieta

doplnila som si protikandidovu aj o bio chlorellu.
GSE ci oreganovy olej mi neznehodnocuju chlorellu? ci brat ju radsej s nejakym casovym odstupom. Probio beriem cca 2-3 hod po vecernej davke oreganoveho oleja,:) ale co chlorellla? dakujem

Naposledy upravil: katik (2011-06-04 13:38:29)



137

Re: protikvasinkova dieta

Chlorellu mozes brat kedykolvek a s cimkolvek, je to len extra bohate jedlo(superpotravina)



138

Re: protikvasinkova dieta

Mozme na proticandidovej diete jest bezlepkove pecivo, chlieb ci pizzu?



139

Re: protikvasinkova dieta

V ziadnom pripade nie. Lepok je bielkovinna latka, ta neskodi pri protikandidovej diete, ale skroby a sachridy z obilnin  vie candida pouzit a prezit to



140

Re: protikvasinkova dieta

rng je mozne ze mi je z kokosoveho oleja blbo? uz druhy den si vsimam, ze po poziti asi pol hod , hodinku sa zacnem potit, je mi zle od zaludka a mam zavrate:( moze to mat akysi suvis?
dnes rano som ho vypila po ranajkach (zelenina,kusok masa) asi 1dcl spolu s cajom a bolo mi velmi divne sad



141

Re: protikvasinkova dieta

1 dcl kokosoveho oleja naraz???Nezda sa ti to trochu privela??
Ved je to cisty olej!. Toho odporuvam zobrat naraz maximalne 1 lyzicu, tj asi 12 gramov, nie deciliter=80 gramov!

Samozrejme ze dostanes obrovske mnozstvo energie(potenie) a je to hrozna zataz na zaludok a zlcnik  naraz.



142

Re: protikvasinkova dieta

Musia sa rotovať aj prírodné doplnky? A stačí, keď beriem len tú trojicu čo odporúčaš? I keď sú pot. doplnky neškodné, ale nebude to pre telo šok? Rozmýšľam, že budem jesť lekorici či ako sa to volá, vraj to chutí ako orech a to ja môžem yikes+ nejaký ten olive leaf extract a tu anti candida zmes od Now... Podotýkam, že ja som zaplesnený fakt, že poriadne a všade...
A ešte som chcel že sa zbavím aj parazitov počas tejto diéty pomocou protokolu čo odporúča Hulda Clark. Aký máš názor na zapper a godzillu? Na jednom fóre  jeden člen robil test pomocou čierneho mikroskopu a za pol roka si vybil kvasinku pomocou godzilly čo sa mu nepodarilo ani so zapperom. Ktoré by som mal skúsiť? Mne sa to zdá ako celom dobrý nápad črevá bombardovať doplnkami a z krvi(teda prakticky všade) to vybiť tou godzillou. Mňa moji malí náštevnici asi nemajú moc v láske, hahaha.

Naposledy upravil: davoo (2011-06-17 18:58:46)



143

Re: protikvasinkova dieta

Elektroforeza "godzilou " je zaujimava, neviem ale na kolko ucinna.
http://www.youtube.com/watch?v=OIV2JV7hmpo
Ja pouzivam iontoforezu striebra na infekcie  a hnisania s vynikajucim ucinkom, za den dva. Zialbohu to mozno pouzivat len miestne tj nie v celom tele naraz, ako oralne brane antimikrobialne doplnky
Plesne a candida sa obvykle nachadzaju velkou vacsinou v crevach. Ked sa dostanu do krvi a organov, je to velka patalia. Napr plesne v kostnej dreni vedu k malokrvnosti a su spojene s leukemiou, aj ked sa tomu organizovana medicina zatial brani a tvrdi, ze je to "rakovina" krvi. Potlacenim plesni v tele leukemia casto zmizne a chemoterapia casto na nu nie je ucinna, a ked sa robi postmortem pitva, tak casto  zistia, ze smrt bola v dosledku enormneho zaplesnenia.

Naposledy upravil: RNG (2011-06-18 01:10:39)



144

Re: protikvasinkova dieta

ahoj

chcel by som pre mamu kupit vyrobky nech skusi tuto dietu a ako som prechadzal forum, tak narazil som na linky presnych produktov co si ty odporucil ale tie linky boli mrtve .. tak som sa pokusil dako vyhutat tie produkty a prosim odobril by si mi ich? naozaj by som rad ucinil tu volbu a objednanie tych produktov podla tvojej rady.

Probiotika
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19519?at=0
http://www.iherb.com/Nature-s-Plus-Ultr … 21090?at=0

GSE
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0

Kokosovy olej
http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Ext … /7311?at=0

Oreganovy olej (kvapkova a tabletova podoba)
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … 21126?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0

moc moc dakujem

mozno by bolo fajn niekde spravit temu kde by bol tvoj vyber vsetkych vyrobkov tu vo fore a priebezne ho aktualizovat, a vzdy len posles ludi tam

Naposledy upravil: bassabo (2011-06-18 14:45:34)



145

Re: protikvasinkova dieta

Nature's plus je pridrahy na obsah a nevidin tam tepelnu ani kyselinovu stabilitu.
Healthy oriugins ti staci aj mensie balenie, nakoniec sa to nemusi brat kazdy den, len ked mas problem alebo par dni po hnacke.
Ten GSE je fajn aj ten kokosak, ktory je momentalne ale vypredany
Kapsle oregasna , co si uviedol su asi najlepsie momentalne na trhu, kvapky oregana pouzivamn zriedka, lebo prilis palia, ale je to dobra kvalita
Vyrobky sa menia velmi casto, ja nesataciom kazdeho informovat o tom, cast prace si musite porobit sami.
Vzdy si treba vsimat obsahy a rozne skryte triky vyrobcov doplnkov.Najma obsah ucinnych latok v doplnkoch.
Napr v oregane treba hladiet na obsah carvacrolu.Lebo toho potrebujes na intenzivne pouzitie 3x100 mg , ba dokonca az 3 x 300 mg , ako som to ja pouzil par dni pri kasli a hlienoch v plucach. Na to som potrebovasl tie entericke kapsulke, lebo vo forme kvapiek by som do seba take mnozstvo paliveho  oreganoveho oleja nedostal, vypalilo by mi to gagor.



146

Re: protikvasinkova dieta

dakujem moc

tie probiotika berem, ze to bude pre celu rodinu (sme tu piati) tak snad nevyjdu na zmar. Ono ako to vlastne je? Lebo tam v pripade tych druhych co si neschvalil pisu, ze skladovat v chlade po otvoreni .. akoze cudoval som sa, ze kontaminacia vzduchom vlastne si toto vyziada .. ono to vlastne znamena, ze su vseobecne nerezistentne voci teplu ze? Bo potom bud kupovat teplu rezistentne, alebo take co su stale skladovane v chlade?

cakam na ten kokosovy olej ked budu mat na sklade.. ale rozmyslam aj, ze ten kokosovy olej zozeniem na SK, lebo sa bojim, ze jeho vaha mi vyrazne zvysi postovne .. nevedel by si mi poradit kde na Slovensku zohnat kvalitny kokosovy olej?



147

Re: protikvasinkova dieta

Na slovensku nič nekupuj... Si kúp tento http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Co … /7227?at=0 a nechaj si ho poslať samostatne alebo k tomu niečo malé ešte pridaj...



148

Re: protikvasinkova dieta

pri tejto hmotnosti to uz tusim uctuje 6 usd postu, tiez som tak kupovala a uz nic ine sa nezmestilo. este ho nemam doma, dufam ze pride... neoplati sa vsetko rvat do jedneho balika.



149

Re: protikvasinkova dieta

Ja mam vyhodu domacej postu, tu je pre mna UPS velmi lacne, takze toto objednavam zo Swansonvitamins, pozri na ten vyber a ceny
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … 37&y=7
Na varenie zena pouziva  http://www.swansonvitamins.com/JR013/ItemDetail?n=0
lebo tento nema ziadnu kokosovu aromu, ktora jej niekedy kazila chut jedla. Pritom je to este stale nezniceny olej, len vytlacany z kopry expellerom za studena a zrejme precisteny(prebublany) parou vo vakuu, co ho deodorizuje.'Takyto olej ma aj vyssi bod dymenia, tj znesie aj vysie teploty



150

Re: protikvasinkova dieta

Ahoj RNG, dakujem ti za mailovú odpoved, chcem sa dať na tú protikandidovú diétu, ale mám otázky, lebo nie všetko mi je jasné.
1)tie kapsule oreganového oleja od firmy NOW-je ich v balení 90ks, koľko presne a koľkokrát denne ich mám brať?
2)tie 3 lyžice kokosového oleja treba zjesť naraz-raz denne, alebo si ich rozdeliť do 3 denných dávok po 1 lyžici?
3)psyllium ráno aj večer?
4)zmes probiotík čo presne znamená? viacero probiotík naraz, alebo len jeden kvalitný druh?
dakujem

A EšTE by som sa rada opýtala, po tých 2 týždňoch prísnej diéty je treba dodržiavať nejaké dalšie stravovacie obmedzenia? A ak, tak aké a ako dlho?

Naposledy upravil: karmina (2011-06-21 21:16:40)