1

Téma: protikvasinkova dieta

Dobry den RNG,

zo stolice mi boli zistene kvasinky ojedine a tak si chcem urobit 2tyzdnovu protiplesnovu dietu+oreganovy olej+probiotika...Mozem pocas diety jest kyslu kapustu, biely jogurt, hnedu ryzu?...pytam sa preto aby som uz neschudol,bo som aj tak stihly.

Dakujem.



2

Re: protikvasinkova dieta

Ryza(akakolvek) je plna sacharidov=skrobov. Jogurt je vyrobeny kvasenim, tj nie je odporucany pri protikvasinkovej diete.

Proti schudnutiu mas velmi kaloricky kokosovy olej a rozne olejnate semena a orechy.Na bezsacharidovej diete sa da aj stlstnut....



3

Re: protikvasinkova dieta

v prvom rade by sa malo začať pri "výfuku" človeka, čiže urobiť nejaké tie klystíry, nie? Potom začať piť čaj Lapacho, piť veľa kefíru, jesť len surové ovocie (nemiesať, čiže napr. doobeda len jablká), surovú zeleninu (tá sa asi aj môže miešať s inými druhmi zeleniny), cesnak, cibuľa (myslím, že hlavne červená), ceylonská škorica, oreganový olej, kokosový tuk, vitamíny B3, B7, zinok, jod, selen, citricidal, jesť bio kyslú kapustu bez konzervačných látok, príp. pickles a na noc si dávať aktívne uhlie. Nič viac, prípadne ešte nejaké orechy, oriešky a semená, hlavne žiadne iné tuky navyše. O týždeň by sa mohla candida porúčať...

Čo ty na to, RNG? Aspoň ja to tak nejak plánujem urobiť... Ešte možno budem dodávať i HCL, len neviem, či sa mi to podarí ju podávať vo zvýšenej miere, aby sa dostala do buniek...

Naposledy upravil: borko (2010-12-08 23:03:38)



4

Re: protikvasinkova dieta

POzor s tym ovocim, niektore je plne cukru ako napr hrozno, takze pomenej ovocia, podla moznosti, hoci neodporucam ho celkom vynechat. Vhodne su najma kysle jablka a bobulove ovocie(cernice, brusnice, cucoriedky...)
Tuky nepodporuju candidu. Klistyry nepodporujem prilis ako metodu cistenia, lebo vymyje au uzitocne probiotika. Ale branie velkej davky probiotik musi byt castou prokandidoverj diety, kefir na to nestaci sam o sebe.
Probiotika pomozu vytlacit kandidu a nahradit ju v crevach, aby sa nemohla vratit naspat.



5

Re: protikvasinkova dieta

Ahoj RNG, už niekoľko rokov sa trápim so zápalmi močových ciest a vaginálnou mykozou, dá sa povedať na striedačku, podľa posledných krvných výsledkov : pozitivita IgM (49,57) na candidu albicans, čo svedčí o chronickj kandidovej infekcii-lekár odporučil Candivac na zvýšené GMT lekár odporučil Lagosa na na zvýšené CIK (môže ísť o chronický zápal) odporučil Wobenzym. Nemám príliš veľmi chuť brať tieto prípravky, nakoľko si myslím že veľmi nepomôžu. V prvom rade chcem vyskúšať tvoju protikvasinkovú diétu, stačí mi tak ako doporučuješ alebo treba niečo ešte upraviť? Ďalej by som sa chcela spýtať čo po skončení držania tejto diéty teda po 2 týždňoch, dá sa nabehnúť na normálnu stravu? je potrebné ešte brať napríklad oreganový olej, kokosový olej a GSE po skončení diéty? A ešte by ma zaujímalo "masívne probiotiká" tzn asi koľko?vyššie dávky ako sú odporúčané ? boli by tieto vhodné?aký je tvoj názor http://www.dophilus.sk/?id=23
Dakujem



6

Re: protikvasinkova dieta

Ak dostanes uplne cerstvy Dophilus tak je to v poriadku.
Zialbohu je to zmes velmi citliva na teplo a mnohi kupili uz bezcenne znicene.
Mnohe zahranicne su aj odolne na teplo aj na silne zaludocne kyseliny, pripadne su v kapsuliach, ktore prejdu bez rozpustenia cez zaludok a rozpustia sa az v crevach(enteric coated).
"Chronicke" zapaly su len dlhodobe nevyliecene infekcie, ktore sa aj po mnohych rokoch ale daju potlacit a zapaly postupne zmiznu, kde sa telo odmori od mikrobialnych toxinov.
Ak su zapaly sposobene virusami, treba adresovat viralnu imunitu
Ak su sposobene roznym inym zamorenim treba zamorenie odstranit(chelacia, enzymaticke cistenie, absorbcia)

Naposledy upravil: RNG (2010-12-15 22:22:51)



7

Re: protikvasinkova dieta

dakujem za odpoved, zápaly ,močových ciest vždy podla lab.vyšetrení sú spôsobené baktériou E.colli, takže stále bojujem s E.colli a candidou. Ak som ťa správne pochopila, po protikvasinkovej diéte by som sa mala ešte sústrediť na odstránenie zamorenia alebo môžem to robiť súčasne?



8

Re: protikvasinkova dieta

Samozrejme sa to da robit odrazu. Cistenie/odmorovanie tela je uzitocne pre kazdeho.
Na E-coli je znacne ucinny roztok citricidalu, ciastocne aj na candidu.Preto ho odporucam v protikandidovej diete spolu s oreganovym olejom.



9

Re: protikvasinkova dieta

RNG, ty odporúčaš proti candide i zeleninu, lenže po mojom pokuse som zistil, že sa mi veľmi pohorší, keď zjem kaleráb alebo červenú repu, ktoré obsahujú veľa škrobu, aspoň som to z nich cítil, keď som ich jedol surové... Škrob sa v tele premieňa na sacharidy a tie živia kvasinky... Tak prečo odporúčaš všetkú zeleninu? Ďakujem.



10

Re: protikvasinkova dieta

Ked si pozries zlozenie jednotlivych zelenin, je v nich skorbov pomerne velmi malo. To sa neda porovnat s obsahom v zemiakoch, ryzi, chlebe a podobne.Takze skoro kazda zelenina je dobra pri tej diete.  http://rng.nazory.eu/jedla
Podla tabuliek kalerab(kolhrabi) ma na 100 gramov 6.2 gramu sacharidov(carbohydrates) a 2, 6 gramov cukru.To je voci napr ryzi podstatne menej http://nutritiondata.self.com/facts/cer … ta/5716/2, kde uvadzaju za varena ryza(tj + 2 x tolko vody)  este stale obsahuje 15% sacharidov.
Naviac vsetky sachridy nie su rovnocenne. Niektore nase telo ani nevie spracovat, niektore tiez  nesluzia ako zivina candide.

Termin "pohorsi" nerozumiem.
Mas viac traviacich problemov-tak je to kvoli niektorym zeleninovym sacharidom, ktore my nevieme stravit, doplnok na ne je alfa galactosidase, enzym, ktory ich pomoze rozbit, aby sme ich vedeli absorbovat tj aby nemali na nich niektore mikroby v crevach hostinu a nevytvarali hromadu plynov a krce..

Sacharidy sa nachadzaju vo vsetkom, len v roznych kvantitach. Korenove zeleniny ich obsahuju viac, preto napr v striktne nizkosacharidovych dietach (Atkins) neodporucaju ani jedenie korenovych ako mrkva, petrzlen a pasternak. Ja osobne si nemyslim ze treba ist az tak daleko, ked clovek utoci na kandidu aj oreganovym olejom citricidalom a kokosovym olejom.



11

Re: protikvasinkova dieta

Zhorší v tom význame, že som bol úplne bez energie, malátny, prišla na mňa úzkosť, presne tie príznaky, keď candida dostane najesť... Ani po ryžy, ani po varených zemiakoch, po bielom chlebe som nemal takého stavy ani zďaleka... Ani po množstve sladkého ovocia...



12

Re: protikvasinkova dieta

Take iste stavy su aj depresne, ked nedostanes dostatok materialov na vytvorenie roznych neurotransmiterov.A tie su prave v ryzi(l-tryptophan)mase a pod.Nie v zelenine.
Alebo mas alergiu na niektore zlozky v zeleninach, nebol by si prvy. Kalerab obsahuje plno aktivnych latok, na ktore maju niektorim ludia potravinove alergie.Naviac surovy aj aj tak velmi malo stravitelny, keby si povedal vareny, kde su sacharidy viac pristupne, ale zo suroveho stravis naozaj malo.
Podobne priznaky su aj hypoglycemie, tj nedostatku cukrov, ked na natraviaci proces  potrebujes energiu a teda spalujes cukry a zelenina ti ich nedoda.
Tesne po jedle sa krv zhromazdi okolo zaludka a criev, cim sa zaroven znizi mnozstvo v mozgu a nastane utlm. To ma hromada ludi po jedle, vcitane mna.

Takze ten utlm nemusis prisudzovat hned kandide.

Okrem toho, fakt je jasny, ze zeleniny neobsahuju ani zdaleka tolko skrobov a cukrov, ako
zrniny alebo ovocia. To si mozes vyhladat na rozboroch potravin vseobecne.



13

Re: protikvasinkova dieta

srdečne Vás zdravim ...chcem sa opýtať ako je to s tým vykynožením candidy pri protikandidovej diete ? ... čital som ze candida sa nemá zabiť ale dostat sa postupne z organizmu živá, pretože pri zahubení v črevách nám može candida svojim toxínom spôsobiť dalšie komplikácie ... rád by som sa podujal na tú dvojtýždnovú diétu avšak, čo po jej skončení, možem sa opäť vrátiť k bežnej strave a prestať užívat dané výživové doplnky a probiotiká, nerozmnoží sa kandida opäť  ?? Tiež bolo písané že pri liečbe kandidy stále rovnakými doplnkami sa stane candida na tieto doplnky rezistetná a vybuduje si voči nim imunitu ...



14

Re: protikvasinkova dieta

Nuz ja nie som za ziadne postupne ale ucinne potlacenie kandidy. Uplne vyhubit sa samozrejme neda naveky, lebo sa do nas stale dostava potravou. Ked je skladba potravy priazniva na jej premnozenie(privela rafinovaneho cukru, nedostatrocny prisun  probiotik, hnacky a pouzivania antibiotik), tak za rozmnozi znova.
Neviem nic o rezistencii candidy na oreganovy olej, ani kokosovy olej ani citricidal a neviem si predstavit, z coho by zila pri nedostatku cukrov.
Takze analogia neucinnosti niektorych antibiotik na bakterie po case tu zrejme nie je.

Na vynasanie kandidy von su dobre rozne mikrovlakniny, ako psylium pektiny, arabinogalaktany. Pri silnej infekcii v crevach sa ale candida doslova zakoreni-zavrta do crevnych stien, tj odtial ju nedostanes nijak inac, nez ked ju zabijes,vyhladujes alebo oslabis, aby sa odhakla.A nahradis okamzite probiotikami, ktore jej viacmenej nedovolia sa vratit pri spravnej potrave.
Papier je trpezlivy a interrnet ma rozne zdroje informacii, nie len dobre.....



15

Re: protikvasinkova dieta

Takze tie doplnky + probiotiká treba uzivat aj po skonceni bezsach. diéty aby sa kandida opet nepremnozila ?  ... A  tie mikrovlákniny co spominate sa ako casto uzívajú a kde sa dajú zohnat ?
Dal som si spravit test na crevnu kandidu zo stolice, ak by sa infekcia potvrdila tak zahajim dietu, tak chcem byt o tom co najviac informovany ...
A este tak techn. otazka..z toho iHerb-u sa dá objednavat aj klasicky na dobierku a kolko vyjde postovné ? ...dakujem smile



16

Re: protikvasinkova dieta

Celkove v nasej potrave je dnes malo vlaknin, lebo ich pri spracovani obilnin a ineho vyhadzujeme.
Preto celozrnne produkty, pripadne jemne vodorozpustne plevy ako psylium a pektiny cz ovocia(najma jablka a hrusky) su velmi dobre pre telo a travenie.Na to netreba ist do zahranicia.
Probiotika(kvalitne mnohozlozkove zmesy s obsahom zivych probiotik v nmohomiliardovych mnozstvach) brat aspon raz za tyzden odporucam kazdemu, lebo dnes pri vsetkom sterilizovaniom a umyvanom nedostavame do tela dost tychto uzitocnych podnych bakterii.
A spravne kolonizovane creva probiotikami vyrabaju pre nas az 70% vsetkych obrannych latok , ktorymi telo disponuje, samozrejme aj latky na potlacania plesni a kvasnych infekcii, ako candida albicans.
Objednavanie na dobierku je zalezitost specialne Slovenska. V USA sa kupuje na ucet kreditnych kariet



17

Re: protikvasinkova dieta

Z iherbu sa dá len kartami dopredu platiť(aspoň myslím). Poštovné je len 4 doláre ! +dph poprípade clo. Balík mi príde tak za 10 dní. Tomu sa hovorí služba...
Inak psyllium za prijateľnú cenu kúpiš aj u nás http://biocare.sk/eshop/produkt/psyllium-vlaknina



18

Re: protikvasinkova dieta

hodim to aj sen z temy tiez kvasinky v crevach
pozri na  http://rng.nazory.eu/candida
Udaje su uz starsie, co sa tyka oreganoveho oleja odporucil, by som taky, kde je presne stanovene a dostatocne mnozstvo ucinnej latky, carvacrolu. napr 3x2 kapsule entericky pokryte(tj rozpustajuce sa az v crevach)
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … s/731?at=0
# lyzice kokosoveho oleja, da sa jest len tak alebo zamiesat do jediel, 1,5 kg balenie
http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Ext … /7311?at=0
Cittricidal , povodny alebo GSE originalne, 60 kvapiek do litra vody, pit po malych glgoch cely den
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0

Nuz a samozrejme ziadne volne cukry , jemne muky a dokonca pocas tych minimum 2 tyzdnov vylucit co najviac sacharidov kompletne(ziadny chlieb, pecivo, zemiaky, ryza atd)
Pocas tych dvoch tyzdnov treba jest len maso, vajcia, ryby, zeleniny, orechy a olejnate semena a trochu nesladkeho ovocia. Samozrejme ytreba brat kazdodenne na noc s kuskom jablka silne probiotika
Tuto formu dnes propaguju, ze sa najleposie dostane cez zaludocne kyseliny, http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … 23943?at=0
Ja osobne som skor za ovela silnejsie v pripade candidovej nakazy
ako napr http://www.iherb.com/Nature-s-Plus-Ultr … 21090?at=0 alebo napr
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … 19518?at=0
kde jasne uvadzaju, ze sa jedna o bakterie odolne na teplo(tj netreba ich chladit) a odolne na zaludocne kyseliny(tj maximum z nich sa dostane do criev a nie je znicene kyselinami v zdravom normalnom zaludku.

Naschval som vybral vsetko z iherb, lebo maju najlacnejsie postovne na Slovensko.
Ja osobne kupujem castejsie zo Swansonvitamins.com, lebo v USA, kde zijem je postovne velmi nizke a beriem do uvahy len ceny samotnych produktov.



19

Re: protikvasinkova dieta

Na udrzanie Candidy pod kontrolou s uspechom pouzivam MMS1 a MMS2.Proti tymto pripravkom nema Candida ziadnu sancu.Pri pouzivani tychto pripravkov sa riadim protokolom odporucanym p.J.Humblom.



20

Re: protikvasinkova dieta

OK



21

Re: protikvasinkova dieta

Ahoj, prosím ta , jedna otázka k protikandidovej diete, môže sa piť káva? Normálna čierna (presso) samozrejme bez mlieka a cukru ?
Dakujem



22

Re: protikvasinkova dieta

Samozrejme ze sa moze nesladka kava. Vsetko sa moze jest, co neobsahuje volne cukry a docasne aj vela inych sacharidov. Snad ale treba obmedzit kvasene produkty, ked si odmorujeme telo od kvasnych kultur, ako candida.
Neskor po tom ako je candida dostatocne potlacena a probiotika ju viacmenej nahradia v crevach mozno jest aj sacharidy, najma tie, co maju nizky glycemicky ihdex.
Dobre je zacat ale postupne, dat sancu novym probiotikam zatlacit zvysky candidy co najviac, aby sa nemohla vratit.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-13 18:25:38)



23

Re: protikvasinkova dieta

ako treba postupovat po tych 2 tyzdnoch? hned prestat brat oreganovy olej,GSE a kokosovy olej,probiotika alebo ako postupne to vysadzat?
a kedy asi mozem jest uz pecivo(asi skor celozrnne) a cierny chlieb,cestoviny,...stacia 3 tyzdne?



24

Re: protikvasinkova dieta

Vsetko sa samozrejme robi podla potreby a samozrejme ze nie naraz.
Probiotika by som neprestal brat vobec, lebo obcas, aspon raz za tyzden si treba nejake dodat, kedze v nasej potrave dnes uz nie su. Kokosovy olej je normalna potravina a napr moja zena vari s kokosovym a olivovym olejom stale.
Kedze ta do nakazy kvasiniek doniesla dieta bohata na cukry a jemne muky, musis sa krotit, lebo ked nie, tak podporis znova candidy a plesne a si spat tam , kde si nechcela byt. Takze sa krot a najma sa stran rafinovanych cukrov a co najmenej jemnych muk. Telo nepotrebuje tolko cukrov ani skrobov.



25

Re: protikvasinkova dieta

ake su to jemne muky?ake potraviny ich napr. obsahuju?
a zemiaky mozem jest normalne,aj ked obsahuju vela skrobu?



26

Re: protikvasinkova dieta

Jemne muky su jemne, nie velke hrubo mlete ciastocky. Zialbohu dnes su hrube a celozrnne muky dost zriedkave, lebo sa s nimi tazsie pracuje. Ani priemysel ich nepouziva casto, treba hladat celozrnne(prave, nie len do bielej muky nahadzane cele zrna)produkty
Dovod, preco je pre telo vhodna hruba muka a najma celozrnna je, ze tato dlhsi cas uvolnuje mensie mnozstva sacharidov, co je pre telo velmi vhodne. A samozrejme candide to neda take mnozstvo potravy ako volne cukry. Hrube a celozrnne muky obsahuju zaroven prebiotika, co je potrava/vyziva pre probiotika.
Tj zhrniem este raz:
celozrnne muky a produkty z nich rovnomernejsie zivia telo bez kolisania hladin glukozy v krvi
nedostatocne zivia candidy a plesne
Pomahaju zivit probiotika, ktore potlacaju candidy a plesne.
Zemiakov a ryze odporucam pomenej, radsej viac zelenin s malo skrobovinami.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-17 00:04:22)



27

Re: protikvasinkova dieta

rng co myslis ako dlho by sa mala drzat proticandidova dieta zatial uplne bez sacharidov? ja som na nej 6 tyzdnov, etse pred tyzdnom mi aj sladka zelenina nerobila dobre...
ja mam asi dost anrusene travenie, mam aj laktozovu intoleranciu a aj miernu intoleranciu na lepok a ryzu, takze somsi povedala, ze si dam pokoj aj od lepku aspon tri mesiace...poradil si mi aj tie enzymy na lepok, tie vyskusam, ked pridu...
len ma zaujima, ci by som uz mala zavadzat aj niektore polysacharidy s nizkym g. indexom - napr pohanku, natural ryzu???

vdaka



28

Re: protikvasinkova dieta

Nuz nie, pokial mas este candidu v crevach, predsa ju nechces podporit alebo polomrtvu znovu vskriesit.
Nechapem ale, ako to, ze sa ti probiotika este neujali dostatocne v crevach a nevytlacili zvysky tej candidy. Beries dobre probiotikum a nie nejaky prelezany a zniceny dophilus?

Inac plesne a candida sa moze dostat niekedy aj do inych organov, a to ti rozhodne neprajem, lebo to je katastrofa odstranovat . Preto je nevyhnutne ich co najskor z criev odstranit, aby sa nemali  sancu dostat do krvneho obehu a rozniest po tele.



29

Re: protikvasinkova dieta

no brala som dophilus a do swissu lacotbacily 5, a vcera mi prisli od swansonu probiotika mi prisli len vcera
http://www.swansonvitamins.com/SWU079/ItemDetail?n=0
tento
ale mam objednane este tie jedny silne
http://www.swansonvitamins.com/SWL008/ItemDetail?n=0
tak snad pomozu uz...ale presne to, nemam vobec pocit, zeby som tam mala inu floru ako pred podavanim probiotik
kamaratka mi poslala teraz nystatin, neviem ci si ho mam dat alebo nie...co myslis? GSE som pila, kokosovy olej tie jem aj s nim varim, ale ten oreganovy olej mi robi jednoducho zle, tannemozem...tak zvazujem ten nystatin...vraj neposobi celkovo, len v crevach...
a este kolko mam brat tych probiotik, len jednu kapsulu denne?

este som zabudla, jeden liter caju lapacho za den, plus vit - C,E, Zn, Se, bikarbonat, super enzym, teraz mi este prisla kys,.kaprylova v tobolkach, tak dam aj tu...
inak praveosm citala medicinske publikacie, ze sach. boulardi prdukuju kys. kaprylovu a zabranuju premenu candidy do filamentoznej formy a jemne rozpustaju aj hlieny, ktorami sa candida obaluje...tak si objednam aj tie probiotika so sw. asi...

este ma tak napadlo, tie probiotika co som spominala vyssie netreba mat  v chladnicke ani nemaju nejake specialne uskladnenie, hej? nieze ich pozabijam...

Naposledy upravil: maminka (2011-02-17 17:46:23)



30

Re: protikvasinkova dieta

Nuz prave pre to odporucam probiotika, co su kyselinovzdorne a nenicia sa skladovanim v izbovej teplote.
Tie Ultimate zo Swansonu dnes beriem rano spolu s Kalinatom na prazdny zaludok s hromadou caju , aby sa v zaludku neznicili kyselinami, jem az o 1.5 hodiny neskor, lebo aspon tolko casu treba na to, aby sa obnovili v zaludku kyseliny a zjedene jedlo aby sa stravovalo a nie kvasilo a kazilo.



31

Re: protikvasinkova dieta

Možem používať na tvár tú vašu mastičku na hojenie rán(gse,kokos,cukor)denne keď som na protikandidovej diéte?



32

Re: protikvasinkova dieta

Samozrejme ze mozes, ved z toho sa dostane do tela strasne malicko cez kozu. na to aby kandida v crevach prezila nestacia miligramy cukru absorbovane do krvi.
Inac nasa vlastna pecen vyraba plno glukozy ked treba  a dava ju do krvneho obehu(tj nie do criev) procesom neoglucogegesis,z bielkovin. To je dovod, preco napr eskimaci ziju aj kompletne bez prijmu sacharidov a maju dost glukozy v krvi na rozne telesne procesy.



33

Re: protikvasinkova dieta

rng myslis, ze monolaurin alebo lauricidin je dobry pri candide?
vyzera dobre podla toho co pisu...



34

Re: protikvasinkova dieta

Mohol by byt podla vsetkeho, ja osobne ho momentalne skusam na sebe(tj vlastne monolaurin, co je to iste, ale bez znackoveho mena, len ta ista latka), ale u mna je hlavny dovod rozne bakterie, ako helikobakter, ktory je v mojom veku nezelany host vyse 50% ludom, a samozrejme posilnovanie viralnej imunity, lebo vela starsich ludi trpi na zapaly nervov z nasich vzdypritomnych herpesov a nerad by som dostal naplno VZV , ktoty v tele vzdy pritomny, ktory u deti je nevinne ovcie kiahne ale u starsich nebezpecny pasovy herpes.



35

Re: protikvasinkova dieta

rng prosim ta mala by sa davat triphala pri protikvasinkovej diete?
diky moc



36

Re: protikvasinkova dieta

Samozrejme triphala velmi pomaha na spravnu crevnu floru.
Zialbohu tu nemozem napisat desiatky roznych inych podpornych doplnkov na crevnu floru, lebo tolko kupovat a brat je pre mnohych nedosazitelne.
Ale Triphala je v crevach a inde v tele unikatne ucinna.



37

Re: protikvasinkova dieta

dobry den Vam prajem .
v jednom clanku na nete som citala ze mrkva, kukurica a hrasok maju vysoky obsah sacharidov a ze sa pri tejto bezsacharidovej diete neodporucaju... tak som sa chcela spytat ci to je aj podla vas pravda, dakujem pekne.



38

Re: protikvasinkova dieta

Kukurici sa vyhni(skroby cukry) mrkva a pasternak opatrne, ale zeleny hrasok, mlady  je OK



39

Re: protikvasinkova dieta

Hej prave mi bludicka nasla velmi silny enzym na celulozy, ktory moze byt uzitocny aj proti kandide a plesniam, lebo im napadne bunkove steny zlozene z celuloz(polysacharidov)
http://www.iherb.com/Pure-Essence-Cande … /3195?at=0
Ved ho aj nazvali Candex, dufam ze nie nadarmo.
Tak isto moze zvysit absorbciu betaglukanov tym , ze ich mikronizuje.



40

Re: protikvasinkova dieta

Mozu sa pri proticandidovej diete jest strukoviny ? A ako je to s kyslou kapustou a octom ? Citala som viacere nazory a nakolko po 10 dnovej diete som si dala 1 den off, tak mozem zacat odznova a priznaky su spat (opuchy a svrbenie ruk a noh a konecnika). Este by som chcela vediet ci je mozne candidu v celom tele nejako klasicky-medicinsky potvrdit. V labakoch mi povedali, ze v krvi sa to da zistit ako antigen , ale to lekarom velmi nepomoze ju blizsie urcit. Dakujem za odpoved.



41

Re: protikvasinkova dieta

Svrbenie a opuchy mozu byt aj z inych dovodov, napr z prekyslenia tela. Ak mas moc pod PH 6.5 tak tpo moze byt tvoj dovod.
Skus brat pol lyzicky Kalinatu skoro rano, 1.5 hodiny pred jedlom s 1/2 litrom vody/caju.



42

Re: protikvasinkova dieta

Robila som si test mocu lakmusovymi pruzkami, mam PH 7 (približne). Urobila som si aj test na vaginalne kvasinky, to mi vsak vyslo negativne.
Svrbenie a opuchy tela, dlhodobá mykoza pod nechtami na palcoch noh (2x preliečovana liekami - bezuspesne), bolest kolena a oci, zabudlovist a velka ospalost, to mi predsa len smeruje ku kandidoze. A aby som nezabudla, na helicobaktera (jedine co mi objavili  v krvi) som brala antibiotika, pricom na 3. den som zacala este viac a divoko opuchat a dostala som vysoke teploty. Takze som antibiotika ani nedobrala a tak sa zacalo moje patranie co mi je. Co si o tom myslis ?

Lekari mi vsetci hovoria, ze to mam alergiu, ale testy mi vysli negativne, okrem malinko zvysene hodnoty na mlieko. Alergologicka to nevidi ako alergiu.

Teraz si davam citrovital, oreg. olej a chlorelu a prinaky ustupuju a pripravok na podporu imunity.



43

Re: protikvasinkova dieta

Nuz ked si zamorena cimkolvek, pomoze odmorovanie.
Zacni so silnymi enzymami a precisti si pecen protokolom dr Berksona.
Citrovital je nanic, zozen si pravy povodny citricidal alebo GSE firmy NutriBiotic. Ten v koncentracii 2 az 10% vynici aj plesne na nechtoch
Helikobakter sa da vynicit aj koloidnou striebornou vodou(3x1/2 deci denne), aj napr monolaurinom
PH mocu 7 je este stale vysoke, ked beries kalinat, takze mas telo poriadne  prekyslene Pri brani kalinatu moc ma postupne ist na 7.5 az 8



44

Re: protikvasinkova dieta

Neviem zohnat v UK kalinat..netusim pod cim to predavaju ak to vobec predavaju...moze mi pomoct soda bikarbona?Ja som toiz dnes na skusku vypila rano nalacno 1a pol kav.lyzicky rozriedenej s vodou a ako zazrakom po vsetkom co som zjedla som nemala palenie ani naduvanie a pritom som si dala aj sladkost.Ja som uz dlhsie skusala brat enzymy s HCL ale vzdy po nich mi bolo tazko na zaludok...takze to pravdepodobne vysvetluje ze mam vela kyseliny a urcite aj prekysleny organizmus.Inak ta soda bik. je odporne slana co by som si mohla do toho dat aby to nebolo take nechutne?Dakujem...:-)



45

Re: protikvasinkova dieta

Bozemoj, neber tolko sody bikarbony, pol lyzicky staci. A daj to do pol litra vody /tepleho caju a vypi co najskor rano, aby si mohla za 1.5 hodin zacat jest.
Kyseliny v zaludku a prekysleny organizmus nemaju jedno z druhym nic spolocne.
Ale ked si davas na travenie kyseliny, tak v inom case aspon 3 hodiny neskor si daj zasady, lebo to sa normalne v tele deje:
v parietalnych bunkach na vrchnej casti zaludka sa stiepi sol(NaCl) na HCl a NaHCO3, rovnake mnozstva. Kyselina ide do zaludka a soda bikarbona s krvou do pankreasu. Takze ked zaludok dotravi a vypusti svoj kysly obsah do dvanastornika tak sa tam tou sodou bikarbonou zneutralizuje
Draselnu bikarbvonu najdes vo vinarskych potrebach. Kalinat je vyrobok nemeckej formy Erbsloh
http://www.vinarskyraj.cz/detail/kalinat-1-kg/
Samozrejme Anglicko nevyraba vina, takze tam to nehladaj



46

Re: protikvasinkova dieta

Vdaka za rady, idem na to cistenie.
Este by som sa chcela poradit aj ohladom mojho 2,5 rocneho syna, vcera som mu objavila mykozu na nohach, tiez od nechtami na palcoch. Mozem aj jemu davam citridital alebo GSE ? Protikvasinkovu dietu uplne striktnu sa mu bojim dat, ale urcite to chcem vynicit. Lekarka nam dala Canesten a Myco-Decidin, ale kedze som tym uz presla aj ja, tak sa obavam, ze to je dost slabe. Dakujem za odpoved.



47

Re: protikvasinkova dieta

Bakterie, plesne a ine mikroby su u maleho tie iste, ako u dospelych tj potrebuju tie iste latky na potlacenie. Samozrejme teda antimikrobialne potravinove doplnky su pre kazdeho rovnake,lwen davky su prisposobene vahe, bez ohladu na vek a ked maly odmietne pit roztok citricidalu/GSE, tak mu aspon natri nohy kokosovym olejom kde do lyzice oleja dobre zamiesas asi  6 kvapiek GSE.
Na nechty moze ist aj viac, ja som si dokonca vyskusal na nechty naniest priamo GSE, ale to je prilis koncentrovane(33% citricidal) na ostatnu pokozku dookola, takze to treba zriedit najmenej 10:1, mozno i viac aby to nesposobilo reakciu.

Naposledy upravil: RNG (2011-03-16 15:23:38)



48

Re: protikvasinkova dieta

Dobrý deň RNG,
moja otazka na Vas sa tyka mojho asi 3-mesacneho problemu. Po prekonani Chlamydie a mykoplazmy v januari 2011 , kde pri liecbe ATB Fromilid doslo k neziaducim ucinkom neviem moje telo dostat z plesní. Pravdepodobne su v crevach, v usiach a v ustach. Mozete mi prosim Vas poradit co je ucinne pri tychto problemoch?
Dakujem



49

Re: protikvasinkova dieta

Pozri na temu
http://rng.nazory.eu/candida
Kedze mas ale zrejme zaplesnene aj mozno organy, musis brat tie protiplednove doplnky zrejme dost dlho.



50

Re: protikvasinkova dieta

Dobry den,
este k tomu doplneniu v tom januari 2011 pri chlamydiach a mykoplazmach som prekonala obojstranny zapal stredneho ucha. Je mozne ze preliecenie ATB cca 4 dni nebolo postacujuce a od vtedy su tam tie plesne? Inak v usiach mi stale puka, nespocetne vela krat za den mi v nich zalahne a vcera sa mi na slape nohy vytvoril cerveny flak, ktory strasne reze, pali a aj picha. Natrela som si ho zatial gafrovou mastou s ichtamolom. Moze s plesnami suvisiet aj dlhodobe nafukovanie a aj to, ze mi za posledne dva mesiace pribudlo dost vela kazov?  A ak sa jedna o plesne, za ako dlho by sa mohol dat odmorit moj organizmus.

A este k protiplesnovej diete:
Mozem pri nej konzumovat tmavy chlieb s dynovymi (resp. slnecnicovymi) semiackami?
Ako som pochopila surovu zeleninu ako je paprika, karelab, mrkva mozem, ovocie ako jablka, hrusky, grepy su tiez povolene. Ale co pomarance, s tymi som nie ista.
Ryza natural je povolena?
Maso ci uz ryby, hydina, hovadzie aj bravcove je povolene?

Prosim Vas o radu. Dakujem

Naposledy upravil: Bobka (2011-03-16 19:06:58)