51

Re: Pecen

Nuz existuje aj alkoholicka stukovatena pecen, ked alkohol rozpusta tuky, donesie ich do pecene, kde sa alkohol rozlozi a tuky zostavaju. Tam nepomoze nic ine, nez znizir spotrebu tukov aj alkoholu, alebo celkove kaloricky prijem, aby telo tie tuky spalilo.
Nuz pretucnena pecen vedie k praskanu preplnenych tukovych buniek, strate elasticity a vysledne k zjazveniu pecene, co ohrozi jej funkciu.A to nie je ziadny zart, to je smrtelne nebezpecne.



52

Re: Pecen

Dobry den,

nevedela som kam mam tuto otazku vlozit tak skusim sem.Uz par rokov ma trapia tmave flaky na spodnej peri neviem od coho to moze byt ci od slnka, ale davam si pozor vzdy mam ochranny faktor na perach, alebo ci to moze byt pecen??Trapi ma to lebo to neviem odstranit a rozsiruje sa mi to.



53

Re: Pecen

existuju tzv pecenove flaky, ale ci to ma spojenie s pecenou, pochybujem. Su to rozne melaminove poruchy, a to je skor problem ciste podkozny.
Viacere kozmetiky tvrdia, ze odstrania flaky exfoliaciou a niektore davaju velke obsahy antioxidantov, najma vitamin E a C  (forma tukorozpustna=ester C palmitate)
Byt tebou, namiesam si vlastnu zmes s obsahom tychto, pozri na temu
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika



54

Re: Pecen

Zdravím, potrebovala by som poradiť : Od detstva mám hepat.B, pred 4 mesiacmi sa mi aktivoval vírus, lekári mi odporúčali ako jedinú liečbu - INTERFERON. Prvé dávky a prvé dni boli šialené, teraz je to už lepšie, schudla som 10 kg, mám rozhádzané hodnoty krvi, cítim sa unavená, bolia ma kĺby, svaly, psychika tiež občas v háji.  .... takmer všetky nežiadúce účinky z príbalového letáku.
Avšak nemám žiadne rady od lekára, čo sa týka stravy, podpornej liečby, vitamínov....  Kým som nezačala brať liečbu, pekne okolo mňa skákali, keď som už "naskočila do vlaku" som len ďalší kus v poradí.
Okrem pyridoxinu a lagosy vraj nepotrebujem nič. Sama som si upravila stravu vylúčením mäsa / preto ani nezvracam a nehnačkujem asi /, snažím sa dodržiavať pečeňovú diétu, ale čo ešte sa dá doplniť?
Mám pred sebou ešte 7 mesiacov liečby, bojím sa prestať brať, bojím sa pokračovať.....

Ďakujem za rady.



55

Re: Pecen

Pozri na temu Herpes,
http://rng.nazory.eu/herpes
pridam k tomu este monolaurin, citral berberine a Sangre de Grado. Vyrusy treba potlacit. V tvojom pripade by som bral najma chagu a chaparal, samozrejme plny protokol dr Berksona, popzri na temu pecen.
http://rng.nazory.eu/pecen
Lagosa v malych davkach nestaci.
Potravinove doplnky podla definicie nemaju ziadne skodlive ucinky.
Na rozdiel od interferonov, ktore zmiernia hepatitidy, protokol dr Berksona ich vylieci za par mesiacov, vcitane Hep C a zaroven regeneruje pecen.
http://www.medicinenet.com/interferon/article.htm



56

Re: Pecen

Dobrý deň,  chcela som si objednať zo Swansonu Policosanol, no  okrem poplatku za poštovné,  pripočítali si ešte nejaký  poplatok vo výške 30 dolárov. Prosim, poraďte mi niečo z iherbu ,  nejakú náhradu  tiež účinnú . Ešte mám otázku, možno piť Lapacho  pri protokole dr. Berksona?Vďaka



57

Re: Pecen

http://www.iherb.com/Now-Foods-Policosa … Vcaps/6491
Tych 30 dolarov je medzinarodne postovne, Swanson pouziva poistene a sledovane/tracable  Express USPS, ktore je v USA lacne, ale do zahranicia velmi drahe, najma na Slovensko.
Lapacho mozes kludne pit s prptokolom dr Berksona, nezabudaj brat plno mikrovlaknin, aby ti tu extra vylucenu zamorenu zlc z tela vyniesli, inac sa reasorbuje aj so zamorenim spat do krvi.

Naposledy upravil: RNG (2012-11-03 14:51:22)



58

Re: Pecen

Omluvam sa , dal som tam zly doplnok, ten Paradise  je na depresie, nie na pecen. (Je to vytazok z lubovniku bodkovasneho so spravnym obsahom  hypericinu a hyperforinu). Muselo byt neskoro v noci, ze som urobil taku skolacku chybu...



59

Re: Pecen

To sa stane, to nič, ale prosim  čo si mám objednat z iherbu, rovnako účinné na cholesterol ako Policosanol zo swansonu?
dik



60

Re: Pecen

Helena. v odpovedi č. 57 máš link od RNG na polikosanol z iherbu.



61

Re: Pecen

Vdaka.



62

Re: Pecen

Dobrý večer pán Ivan. Čítala som v nejakom príspevku opd Vás, ktorý teraz nemôžem nájsť, kde ste radili na odstránenie pečeňových škvrn užívať selén s vitamínom E. Prosim Vás, neviem dávkovanie, alebo je niečo novšie účinnejšie? Ďakujem pekne za odpoveď.



63

Re: Pecen

Nuz ten selen a vitamin E proti pecenovym skvrnam som spomenul ja. Davka selenu je 400 az 600 mikrogramov, davka vitaminu E, najlepsie zmes prirodnych tocoferolov, je 400 az 600 IU.



64

Re: Pecen

Ďakujem za rychlú odpoveď a   prírodné tocoferoly by som si mohla kde objednať? prosim poraďte, takže by to asi bolo lepšie brať aspon 2x denne?vďaka



65

Re: Pecen

Tocoferoly su tukovo rozpustne, tj drzia sa v tele dlho, tj netreba ich brat na dvakrat.
Pozri napr  http://www.iherb.com/Now-Foods-E-400-10 … ftgels/304



66

Re: Pecen

Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za odpoveď a mám ešte  otázku, mám brať selén a  tocoferoly s jedlom, alebo je to jedno?vďaka



67

Re: Pecen

Dobrý deň, ďakujem veľmi pekne za odpoveď a mám ešte  otázku, mám brať selén a  tocoferoly s jedlom, alebo je to jedno?vďaka



68

Re: Pecen

To je viacmenej jedno.



69

Re: Pecen

ďakujem veľmi pekne



70

Re: Pecen

OK



71

Re: Pecen

Dobry den prajem.
Chcel by som si urobiť protokol Dr. Berksona, mám doma už všetky doplnky, len som si neuvedomil, keď som ich objednával, či som objednal organicky viazaný selén. Mám tento:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Selenium … ablets/813
Je to správna forma? Neviem ako zistiť, či je organicky viazaný.
Ďakujem za odpoveď.



72

Re: Pecen

To je vyborny, vhodny aj pre ludi, co maju alergiu na kvasnice.Samozrejme ze je organicky viazany, je viazany na aminokyselinu
http://en.wikipedia.org/wiki/Methionine



73

Re: Pecen

Zdravím RNG,
plánujem objednávať doplnky a tak ma napadá, že by sa mi odvďačila pečeň, ak by som aj ju nejako podporil...
pred pár rokmi mi bola zistená zväčšená pečeň (sono viac neukazalo, ani testy na cihrozu, zltacku...), gilbertov syndróm - bilirubín okolo 60, teraz pred pol rokom už bol v norme okolo 19 a robia sa mi ešte tukové vyrážky, takže tipujem, že ak by som nezmenil stravu, tak by mi stukovatela pečeň...bežne som zjedol celú nutelu na posedenie, alebo dezert a tak to to bolo od raňajok po večeru...
momentálne pravidelne konzumujem asi pol roka cca 300mg sylimarinu, teraz som začal s lecitinom priblízne 10g na deň a selén tiež...ale nikdy to neberiem pravidelne...
chcem kúpiť niečo poriadne silné na pečeň, čo bude cítiť a fungovať ako hodinky, poradíš mi niečo?
zatiaľ rozmýšľam nad týmto http://www.iherb.com/Now-Foods-Liver-De … /2483?at=0
3x1 po dobu 2 mesiacov, bude to stačiť?
lebo odporúčaš Bupleurum a tu je obsiahnutý 100mg, nie je to málo? dá sa kúpiť čisto Bupleurum?

Ďakujem

edit : ešte dodám, že ráno mám biely povlak na jazyku, strašne kyslo a smrad z úst...i keď na to môže mať vplyv moje každodenné jedenie cesnaku a cibule

Naposledy upravil: stendas (2013-03-21 23:18:02)



74

Re: Pecen

Biely povlak na jazyku znamena velmi pravdepodobne candidu v crevach.
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/candida

Kysly zapach z ust moze byt pre kvasenie v zaludku, ktore vytvara plyny, co vytlacaju obsah zaludka do pazeraku.

Ale moze to byt aj zo samotneho kvasenia v ustach. na to existuju dobre probiotika, ustne , [pozri napr na
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … nges/41036

Opatrne s tym cukrom, lebo sa dopracujes k stukovatelnej peceni raz dva.
Ak jes sacharidy vo velkom, aspon si vyberaj take, co maju nizky glycemicky index, lebo sa mozes dopracovat rychlo aj k DM2....



75

Re: Pecen

Po chemoterapii - mts v peceni z ca prsnika mi dnes na kontrolnom vysetreni magnet. rezonanciou zistili stukovatelu pecen. Na strankach som si precitala ze je vhodne brat lecitin a calcium-D Glucarate. Chcem vsak aplikovat aj ocistu dr. Bernksona. V jednej z diskusii som vsak citala ze ALA moze sposobit problemy pokial je stav ortute vysoky v tele. Preto mam otazku ci to mozem uzivat- neviem totiz ci chemoterpia obsahuje aj ortut....Obavam sa totiz silnej reakcie tela a tiez aby som si viac neposkodila .... Okrem ineho uzivam graviolu, phlogenzym, vitamin C, probiotika, silymarin, aloe vera.Pred tyzdnom som ukoncila antiparazitarnu kuru dr. Huldy Clark. V najblizsich dnoch cakam z iherbu betaglukan s maitake. A este ma zaujima ci take mnozstvo potr. doplnkov nemoze byt zatazove na pecen a akoby ste to odporucali riesit.

Dakujem



76

Re: Pecen

Mozu byt tieto pripravky? A v akom mnozstve ich brat?
http://www.iherb.com/Fearn-Natural-Food … 46-l/11908
http://www.iherb.com/Life-Extension-Cal … Caps/47803

dakujem



77

Re: Pecen

Tekuty lecitin obsahuje uz tuky, takze nevie dalsie rozpustat. Osobne odporucam cisty lecitin, praskovy ci granulat, bez tukov, aby sa naviazal na tuky az v nasom tele, najma v cievach, ktore treba od tukov a tukovobilelkovinnych  usadenych latok cistit
Na sojovy lecitin nemusis ist do zahranicia, ma ho napr domaca firma Vemica, kde najdes aj mikrovlakniny ako inulin a psylium, ktore su tiez dolezite na detoxifikaciu tela , vcitane pecene, a najma su potrebne ako vyziva pre nase probiotika.
Ten glucarate je trochu drahy na mnozstvo, pozri napr na
https://www.swansonvitamins.com/source- … mg-60-tabs
alebo z iherb
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ca … blets/1090

Naposledy upravil: RNG (2013-10-08 00:59:55)



78

Re: Pecen

Dakujem za odpoved RNG. Chyba mi vsak Tvoj nazor ohladom ocisty pecene pod dr. Berknsona s ALA kedze som po chemo 4 mesiace a obavam sa prehnanej reakcie tela na ortut. Aky mas nazor na zataz pecene ohladom uzivania vyssieho mnozstva potr. doplnkov? Myslim ze niekedy to moze byt kontraproduktive.... Teraz ma napadlo - nemohla by som si tu ocsitu urobit bez ALA, teda len  silymarin+selen? Hadam lepsie nieco ako nic...Sylimarin som brala nepretrzite skoro rok v davke 280mg na den.



79

Re: Pecen

Ortut treba s tela odstanit za kazdu cenu. Zacni s malymi ale castymi davkami ALA. Inac nie je to nic neprirodzene, samotne telo ALA vyraba a ludia co maju zamorenie ortutou  maju obvykle slabe tvorenie ALA, preto sa u nich ortut hromadi.
Chemoterapia neobsahuje ortut, ale rozne toxicke latky, ktore treba z tela co najsor dostat, ked nechces, aby sa ti v zamorenom tele znova rakovina vytvorila.
Maloktore doplnky zatazuju pecen, skor naopak ju cistia a regeneruju, tak ako uvedeny protokol dr Berksona.
Chemicke lieky, patentovane, tj take, co sa v prirode nenachadzaju vsetky pecen zamoruju
Definicia zamorenia je , ked sa niekde nahromadi privela latok, co tam pred tym neboli a skodia. Nuz patentovane chemikalie nikdy pred tym nemohli existovat nikde, inac by ti neudelili patent za ich vytvorenie.



80

Re: Pecen

RNG ktory pripravok je podla teba lepsi vzhladom k tomu ze mam brat 900mg sylimarinu denne pri ociste pecene ?Momentalne beriem tento, ale neviem v akej je kvalite .http://www.generica.sk/produkt/silymarin-140-generica-cps-60-3/
Na i herbe som nasla toto:http://www.iherb.com/Nature-s-Bounty-Milk-Thistle-1000-mg-50-Softgels/32365
http://www.iherb.com/Natrol-Milk-Thistl … Caps/14831
Neviem ci ten druhy tiez obsahuje dennu davku/900mg/ ucinnej latky pri uzivani 2caps denne.
Ktory by si odporucil?

Dakujem za odpoved



81

Re: Pecen

Obsah hovori, ze 2 kapsule toho Natrol produktu maju 420 mg sylimarinu. Takze potrebujesd denne zhruba 2 x 2 kapsule.



82

Re: Pecen

RNG napísal(a):

Obsah hovori, ze 2 kapsule toho Natrol produktu maju 420 mg sylimarinu. Takze potrebujesd denne zhruba 2 x 2 kapsule.

ano , to som pochopilla ale v tom natrole je aj Milk Thistle Extract (Silybum marianum) (seed) 525 mg. Preto som sa na teba obratila..To neobsahuje sylimarin?

A v tom druhom  Nature-s-Bounty-Milk-Thistle-1000-mg-50-Softgels/32365  je kolko sylimarinu? Mozno su to pre teba "blbe" otazky ale ja sa v tom naozaj nevyznam ci milk thistle je sylimarin alebo ci ho obsahuje...

Dakujem

Naposledy upravil: Ika (2013-10-23 19:20:10)



83

Re: Pecen

V tych 525 mg extraktu(milk thistle extract)  je dokopy 420 mg sylimarinu ,a dve kapsule.
Ten nature bounty obsahuje c jednej kapsuli 250 mg extraktu, co vytazili z 1000 mg semena, ale kolko je tam vlastne sylimarinu ani nespecifikuje. Tj ten by som nebral do uvahy vobec, lebo tam nemas garantovane mnozstvo sylimarinu, a iste nebude viac nez 200 mg a neobsahuje nic ine,uzirocne na pecen , ako ma ten Natrol.
Tych 1000 mg je na oklamanie nepriatela, tj oblbnutie zakaznika vysokymi cislami.
Ovela lacnejsi je tento
https://www.swansonvitamins.com/swanson … g-120-caps
kde je za ovela nizsiu cenu 120 kapsul, kazda obsahuje 250 mg vytazku 80%, tj obsahuje 200 mg sylimarinu na kapsulu. Lee Swanson ma dobre produkty aj podstatne nizsie ceny, skoda ze ma tak vysoke postovne na Slovensko.
Pouziva drahy zaruceny servis posty, ktory je v ramci USA celkom lacny, ale na Slovensko je drahy. Takze sa to oplati pre Slovakov len na vacsie ojednavky.



84

Re: Pecen

Velmi pekne ti dakujem za odpoved. Prave to som si myslela, clovek ktory sa nevyzna by zobral ten pripravok kde je najvyssie mnozstvo - ale ako som si myslela nie je zaruceny obsah ucinnych latok v takej vysokej miere. Velmi si mi pomohol. Dakujem este raz.
A k tomu Swnasonu - naozaj cena je prilis vysoka aj ked produkty su cenovo velmi vyhodne a maju aj velky vyber. Este si pisal ze niektore vyrobky kupujes z Puritanu - len tam sa vobec neviem prepracovat k vyske postovneho na  Slovensko. Nevies mi nahodou povedat kolko stoji? /viem sice zeto sem nepatri ale ked si sa uz zmienil o tom Swansone.../

Vopred dakujem, prajem vsetko dobre



85

Re: Pecen

Kedze ja zijem v USA, o postovnom na Slovensko viem len od citatelov tohoto fora.



86

Re: Pecen

Ahoj RNG, mám doma už všetko k  protokolu dr. Bernksona. Ale momentálne užívam ATB /nedalo sa im vyhnút/ môžem začať s protokolom, alebo počkať kým doberiem ATB? Dakujem. Z.



87

Re: Pecen

Pockaj radsej, cistenie pecene znizuje ucinnost ATB, takze dober najprv.



88

Re: Pecen

Ďakujem.



89

Re: Pecen

OK



90

Re: Pecen

RNG,

môže sa stať pri očiste a regenerácii pečene protokolom Dr. Bernksona, že aj keď užívam 2 x betain HCL a panceratin, že to naruší trávenie v žalúdku a je pála a podráždenie pažeráka?
Čo s tým?

Ďakujem



91

Re: Pecen

Nie.



92

Re: Pecen

Rng ako pomaha Calcium D glucarat na pecen ? Pomaha sa zbavovat toxinov ?
Dnesom cital clanok ze ludia co konzumuju viacej bielkovin tak telo im nestiha odnasat vsetky toxini lebo odpadove toxiny z bielkovin ju zatazuju navise a potom vlastne koluju v tele dookola . Co je natom pravda ?
A vraj aj zvysuje Testosteron a znizuje estrogen .



93

Re: Pecen

Nuz nieco na tom je pravda, ale nie celkom.
Napr Eskimaci sa zivia masom kcelysivit a predsa vydrzia do neskorych 50 tych rokov.
Pomoct da cistenim tela proteolytickymi enzymami,napr pankteatinom alebo inymi proteolytickymi enzymami.
Rozne hormony sa vzajomne ovplyvnuju, zvysene hladinu testosteronu znizuju ciastocne hladiny  estrogenicke.