Téma: vysoké aslo, opuchnutý členok, zmeny na obličke
Ahoj RNG,
potrebujem radu, už dlhší čas bojujem s viacerými menšími problémami, pri bežnom odbere mi bolo zistene zvýšené aslo, od apríla beriem penicilinové antibiotiká, hodnota mierne klesá (momentálne cca 900), zároveň mám opuchnutý ľavý členok, v ktorom po magnetickej rezonancii boli zistené prebiehajúce zápalové procesy, voda, nejaký poúrazový stav - rozštiepené úlomky chrupavky. Bolesti skoro žiadne, pri zvýšenej záťaži na nohu, mierne bolesti, diskomfort z opuchu, resp. zväčšeného členku, až lýtka o 1 cm oproti druhému. Väčšia únava. Ortopéd uzavrel stav - sínovitída, reumatológ - zvláštny druh reumatickej artritídy postihujúci len jednu končatinu bez špecifických príznakov, cievny lekár - zamietol podozrenie na lymfedém. Zároveň mi boli zistené zmeny na pravej obličke - zjazvenie, cysty, zmenšená oproti druhej (závery nefrológa až október). Bola mi odporučená redukcia hmotnosti 20 kg (35 rokov, 164 cm, 82 kg, pasujem sa s tým). Vitamín D je tiež nižší než by mal byť, dopĺňam vigantolom. 2 mesiace užívam movalis, serapeptázu, mesiac wobenzym, bez zmeny. Už som trochu unavená a vidím, že to asi len tak, resp. takými to liekmi nezmení. Som si vedomá súvislostí aslo, členok, oblička, zášklby - prekonaná streptokoková infekcia. Zaujíma ma Tvoj názor, čo by sa s tým dalo robiť, pomôcť vyriešeniu, úplnému vyzdraveniu. Som normálna pracujúca žena, 3 deti, stres, normálna slovenská strava, minimum aktívneho pohybu.
ďakujem za odpoveď.
Lenka