1

Téma: Hypersenzitívny zub

Dobrý deň.
Rada by som poznala Váš názor na môj problém so zubom. Je to 5 vpravo hore. Zub mal 7 rokov amalgámovú plombu a bol bez problémov. Pred pol rokom začal byť citlivý na chlad. Išla som zubárke. Na RTG nebol vidieť žiaden problém, ale dohodli sme sa, že mi vyberie ten amalgám a dá bielu plombu (fotokompozit), a zaplombuje aj mierne odhalený krčok. Aj tak urobila. Vraj mám počkať týždeň, než sa ten zub "spamätá" po zákroku. Ale zub bol stále citlivý a cca po 2 dňoch začal bolieť na zhryz. Dala som zubu mesiac šancu, nech sa zregeneruje - brala som orálne probiotiká, robila si iontoforézu striebra, oil pulling s kokosovým olejom, výplachy s peroxidom vodíka, používala špeciálne zubné pasty a pod., ale nedarilo sa, a tak mi zubárka musela dať tú novú plombu preč a dala mi tam nejakú liečivú vložku. Za mesiac mám termín a uvidíme, čo ďalej. Vraj je zub zdravý, ale je hypersenzitívny.
Poraďte, ako zubu pomôcť, aby sa dal do poriadku? Nerada by som prišla o zdravý zub. Pred rokom som tak mala 5 vľavo, kde mi vybrali nerv, dali koreňový čap, ale zub aj tak musel ísť von, lebo stále bolel.

Ešte sa chcem spýtať na zubársku anestézu. Pri bývalom zubárovi som nikdy nemala problém. Teraz chodím novej veľmi šikovnej a príjemnej zubárke, ale keď mi pichne anestézu, príde mi zle. Stalo sa to už dva krát. Prvý raz som normálne raňajkovala, druhý raz som skúsila na lačný žalúdok, ale v oboch prípadoch mi prišlo zle (tak nejako, ako keď niekto neznáša cestu autobusom), čo asi po 10 minútach odznelo. Som z toho zmätená, lebo som s tým nikdy problémy nemala. Pri bývalom zubárovi som si dávala robiť s anestézou úplne všetko. Vie niekto, prečo sa to deje a ako tomu zabrániť?

Ďakujem za Vaše rady a názory smile
Laura

Naposledy upravil: Laura (2014-11-13 09:36:32)



2

Re: Hypersenzitívny zub

Zub ešte stále riešim hmm Objednala som si curcumin s bioperinom, hádam to pomôže. To je snáď jediné, čo som ešte neskúsila.



3

Re: Hypersenzitívny zub

Anasteza sa robi najma syntetickymi anestetikami, tj chemikaliami. A to moze u niekoho sposobit nevolnost. Najma jed pri injekcii cast unikne a dostane sa do zaludka. Preto radim po injekcii okamzite si vyplachnuit usta a neprehltnut sliny.
Zaludok ukludnuje dumbier a DGL.



4

Re: Hypersenzitívny zub

Ďakujem za odpoveď smile



5

Re: Hypersenzitívny zub

OK



6

Re: Hypersenzitívny zub

Ešte sa chcem opýtať, či sa vyhoja nervy aj v zube braním dostatočných dávok DHA? Mám tento: http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … tgels/1748
Ďakujem za odpoveď.
Laura:)



7

Re: Hypersenzitívny zub

mozna pomoze:
http://rng.nazory.eu/rubriky/z/zapal-hn … a-striebro

Naposledy upravil: jordiksvk (2014-12-03 21:59:16)



8

Re: Hypersenzitívny zub

jordiksvk, iontoforézu striebra som skúšala ako prvú. Nezabralo sad
Aj tak ďakujem za tvoju reakciu smile
Laura



9

Re: Hypersenzitívny zub

Zub sa konečne umúdruje big_smile tak snáď to bude dobré. Vyskúšala som naozaj takmer všetko, takže ani netuším, čo zabralo.
Už mi prišiel ten Cucrumin, tak skúsim začať brať 2x2 kapsule na zápal, aby sa to dalo už na 100% do poriadku. Objednávala som tento, lebo má super cenu, tak dúfam, že bude dobrý: http://www.iherb.com/california-gold-nu … ules/60047

Pre zaujímavosť: lokálna anestéza, ktorá mi robí problémy sa volá Ubiestein. Zubárka hovorila, že ja a ešte jeden pán máme s touto anestézou problémy. Mám pocit, že to bude kvôli môjmu veľmi nízkemu tlaku. Vraj objedná nejakú inú. Dúfam, že ju nebudem potrebovať big_smile
Laura big_smile
Krásne sviatky a hlavne veľa zdravia. Všetko ostatné sa dá opraviť, vyhodiť, kúpiť alebo zabudnúť...:)



10

Re: Hypersenzitívny zub

Ubistesin obsahuje anestetikum articaine HCl(4%) a adrenaline. Mozno ten adrenalin ti robi v tom problemy, lebo to moze zvysovat tlak. Alebo articaine ti znizi tlak?
Ale vyber anestetik je dost velky pozri napr na
http://en.wikipedia.org/wiki/Dental_anesthesia



11

Re: Hypersenzitívny zub

Zúbok sa zase ozýva. Od prvého príspevku, stále raz do mesiaca chodím zubárke (teraz už zase inej). Dáva mi tam liečivé vložky (už skúsila dva druhy) a zub nie a nie sa upokojiť. Dierka je vraj plytká a maličká, bola dávno zaplomobavná, takže tam nebol ani kaz, keď začal zub bolieť... Už fakt neviem. Má niekto nápad?
Ďakujem
Laura



12

Re: Hypersenzitívny zub

?



13

Re: Hypersenzitívny zub

RNG chcem ťa poprosiť o radu. Jedná sa o zub, trojku hore. Zub ma začal pred nejakým časom pobolievať, zubár zistil že je mŕtvy a vybral mi z neho nervy. Po týždni mi dal do neho vložku dočasnú. po pár dňoch mi usel vložku vybrať pretože ma začala okrem zuba pobolievať aj celá strana na ktorej je daný zub. Vydezinfikoval to a znova to skúsil dočasne zavrieť, dal do toho takú chlórovú vložku(tak som to cítila po nejakom dezinfekčnom prostriedku). Zasa sa to cca. po týždni zopakovalo, znovu to bolo treba otvoriť. Urobil rentgen a pri koreni zuba mám hnisavý vačok. Tak povedal že sa to musí ukľudniť, zub zostal otvorený. Vždy po jedle som si ho čistila, cítila som pri koreni taký hnisavý opuchnutý vačok(cca.3 týždne). Povedal že bude nutrá asi resekcia, tak som si zohnala veci na iontoforézu striebra so 4,5 V batériou. Po aplikácii večer ma to pobolievalo, ale ráno som sa zobudila s opuchnutým lícom a ten hrbol hnisavý nad zubom je väčší. Čo si myslíš o tej reakcii na iontoforézu?Mám v nej pokračovať?Ďakujem



14

Re: Hypersenzitívny zub

To nie je ziadna reakcia na iontoforezu striebra. Mala si spravnu polaritu? Striebro musi byt pripojene na plus!!!.
Striebro nemoze podporit mikroby , len ich potlacit, ked je spravne aplikovane.Tj je vzdy len baktericidne/zabija bakterie, a aj rozne ine mikroby.



15

Re: Hypersenzitívny zub

RNG napísal(a):

To nie je ziadna reakcia na iontoforezu striebra. Mala si spravnu polaritu? Striebro musi byt pripojene na plus!!!.
Striebro nemoze podporit mikroby , len ich potlacit, ked je spravne aplikovane.Tj je vzdy len baktericidne/zabija bakterie, a aj rozne ine mikroby.

Mala som striebro na plus,neviem preco som tak zareagovala,uz som tuto iontoforezu skusala aj davno na ine zubky a nikdy to takto nezareagovalo.



16

Re: Hypersenzitívny zub

Nuz mas tam nejaky velmi agresivny mikrob, co ti prave v case, ked si si davala iontoforezu sa poriadne rozplienil..Mozna sa tlakom toxiny dostali von z loziska do krvi a okoliteho tkaniva.



17

Re: Hypersenzitívny zub

Ahojte. Tak moja odysea so zubom je ukončená. Nič naň nezaberalo a to som skúsila úplne všetky možné aj nemožné metódy sama aj v spolupráci so zubárkou. V pondelok som si ho dala vytrhnúť. Tento zub ma už nikdy bolieť nebude big_smile
Pekné sviatky
Laura



18

Re: Hypersenzitívny zub

.