1

Téma: Uzlová struma (Struma nodoza)

Dobrý deň,

Pred niekoľkými rokmi mi boli zistené uzly v štítnej žlaze. Funkcia žlazy je normálna a veľkosť uzlov sa nemenila, takže som bol bez liečby, iba raz za pol roka kontrola.
V poslednej dobe som radikálne zmenil stravovanie a celkovú životosprávu a začal som brať potrebne doplnky a vitamíny. Okrem iného aj jód vo forme Lugolovho roztoku a selén. Pri poslednej kontrole mi zistili, že uzly sa zväčšili o 25% a doktori ma posielajú na operáciu, odstránenie štítnej žlazy, čo odmietam.
Prosím o Váš názor či pokračovať v užívaní jódu.



2

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Nuz v Cine mali vysoku pravdepodobnost odstranovania strum pomocou velkych davok  jodu a selenu.
Mozno pomoze brat aj enzymy, napr silny entericky pokryty pancreatin, lebo enzymy celkove odstranuju rozne nefunkcne tkaniva.



3

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Ďakujem za odpoveď. Asi budem pokračovať v dávkach niekoľko mg jódu denne + selén. Enzýmy som už začal brať, zatiaľ Wobenzym, ale zaobstarám si silnejšie.



4

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Wobenzyme je pristary a prislaby a nemozne drahy na pouzitie v ucinnych davkach.
{Pozri na silny
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1
kde 2 x 2 tablety ti daju ekvivalent 12 gramov pancreatinu do criev kde sa absorbuje do celeho tela.



5

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Ďakujem.
Mám ho objednaný (Solgar Pancreatin).

Naposledy upravil: MB3 (2014-10-28 22:26:30)



6

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

ok



7

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Sú tieto enzýmy http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs
porovnatelné s tým Solgar Pancreatin?



8

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Su polovicna ucinnost, lebo ucinnost tam je sice ta ista, ale na DVE  kapsule nie jednu tabletu, ako mas v tom produkte Solgar.
Ale aj tak je to na ucinnost lacnejsie, lebo cena je za 300 kapsul, nie 100 tabliet.

Naposledy upravil: RNG (2014-11-21 23:35:44)



9

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

MB3
ahoj suputnik smile mam rovnaky problem ako ty...
ake velke mas tie uzly ?
napis mi prosim aku mas stravu ked si sa zacal zdravo stravovat, som zvedavy....
ako dlho si na tej strave.... ?

Naposledy upravil: jordiksvk (2014-11-26 22:13:37)



10

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Ahoj jordiksvk,
V strave som výrazne obmedzil sacharidy a obilniny som vylúčil úplne.
Niečo ako PALEO. Súčasne beriem potravinové doplnky, ako vit. B,C,E,D horčík, selén, jód, zinok a ďalšie. Predtým som bral lieky na alergiu, astmu a aj antidepresíva na úzkosti. Mal som nadváhu, vysoký tlak a cholesterol.
Po niekoľkých mesiacoch od zmeny životosprávy som všetky lieky postupne vysadil, schudol som 12 kg, úzkosti zmizli, tlak a cholesterol v norme. Keď som bol na kontrole na pľúcnom mal som výsledky o 30% lepšie, ako keď som bral kortikoidy.
Začal som sa aj viac hýbať, kúpil som bicykel a za 4 mesiace som najazdil 3000 km.
Tie uzly mám dosť veľke 2-3 cm. Celé roky sa nemenili až teraz. Ja si myslím, že  to zväčšenie je dočasné a bolo spôsobené vysokými dávkami jódu (pijem Lugolov roztok). Ale to doktorke ani nemôžem povedať. Hneď ma posiela na operáciu, ale ja si štítnu žľazu vybrať nedám, pokiaľ funguje normálne a uzly mi neprekážajú.
Začal som brať vysoké dávky enzýmov, ako mi poradil RNG a uvidíme.
Ako si na tom ty?



11

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

ahoj mb3
4,5cm uzol a na druhej trane nejake malinke do 1cm (vyse roka)
ja som bol na vegetarianskej strave... a nepomohlo.
tiez mi jod v anorganickej podobe nerobil dobre.... uz ma tlacilo po nom na duchaciu trubicu....
nahradil som prirodnym zdrojom jodu - riasami - po nich som v pohode.
skusal som ci to nebudu parazity.... ale niesu, teraz som bol na serum aj na rozbor stolice, uvidime co na parazity povedia laboratorne testy....
tiez som objednany v januari na sono vsetkych vnutornych organov.....
uz som sa nastval, resp zena ma dokopala ze by som sa mal ist odborne diagnostikovat.....
a teraz co citam tvoj boj, tak ani paleo a vynechanie obilovin nepomaha,
usetril si mi dalsiu cestu....
tak jedine co mi ostava su tazke kovy,
nepracoval, alebo nebol si v styku s tazkymi kovmi?
kolko amalgamov mas v puse?
kolko mas rokov? ja 38r.
uz mam nakupene DMSA ale zatial si davam dokopy kosti...
...lebo tie kury vytahuju z tela vapnik....
co mi pomaha na stitnu zlazu je: ziadne ine tuky okrem kokosoveho, nic ineho lepsieho co fakt badam ze pomaha som neobjavil....
aj tie ciselka tsh pri kontrole sa mi po tejto kure opravili k ovela lepsiemu.
dost vitaminovych doplnkov beries....
enzymi som skusal tiez to bolo prve, dufam ze tebe zaberu.
-------
este som zabudol:
nejes vela GOITROGENov? - toto ked som jedol (bezohladne) sa mi to zhorsilo, ked som obmedzil (jem stale - bo tam je vsetko zdrave) tak sa mi stav kus zlepsil.

Naposledy upravil: jordiksvk (2014-12-03 22:27:02)



12

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Myslím, že obmedzenie sacharidov a vylúčenie obilnín mi pomohlo, aj keď zatiaľ nie na strumu. Tým, že sa mi zlepšil zdravotný stav a hlavne imunita, môže organizmus ľahšie riešiť aj tie uzly. Vylúčiť, alebo výrazne obmedziť obilniny, hlavne pšenicu, by som ti tiež doporučil. Vyhneš sa do budúcnosti ďalším tzv. civilizačným chorobám. Prečítaj si napr. knihu "Život bez pšenice"
Čítal som aj tvoju tému, dosť si už toho vyskúšal. Myslím, že náš problém sa nedá vyriešiť rýchlo, a nemá zmysel každý mesiac skúšať niečo iné. Treba si dať do poriadku imunitný a filtračný systém: hrubé a tenké črevo, pečeň, ľadviny a potom sa môžu začať tie uzly pomocou enzýmov zmenšovať. Ja som rozhodnutý ich brať dlhodobo. Okrem uzlov na ŠŽ mám aj cysty na pečeni a ľadvinách a možno ďalšie o ktorých neviem.
Keď začneš brať tie enzýmy, možno organizmus najskôr rieši niečo dôležitejšie a to, že sa uzly nezmenšujú nemusí znamenať, že to nefunguje. Struma možno príde na radu neskôr.
Ja mám 51 rokov. S ťažkými kovmi moc neprichádzam do styku a amalgámové plomby som vymenil asi pred 2 rokmi za keramické.
Práve som dokončil kúru proti parazitom (palina,klinček), ale nejaké účinky nepociťujem. Budúci rok vyskúšam ešte ďalšiu pomocou liekov.
Už mám kúpený Praziquantel a Ivermicin.
Máš dostatok horčíka? V akej forme ho berieš? Väčšina ľudí má veľký deficit a ani užívanie tabliet niekoľko mg nestačí. Ja si dávam do vody chlorid horečnatý.
Nemyslím si, že beriem veľa doplnkov, bolo toho aj viac. Vit. B,C, E a teraz v zime aj D má väčšina ľudí nedostatok. Jód a selén potrebujeme na štítnu žľazu, zinok na imunitu a horčík skoro na všetko:
http://www.darius.cz/archeus/LP_horc.html
Čo sa týka GOITROGENov, ťažko sa im úplne vyhnúť, ale myslím, že pri dávkach jódu v mg denne to nehrá rolu.
Mne tiež nerobí ten Lugolov roztok dobre, keď ho beriem cítim tie uzly, inak nie. Kúpil som si práškový KELP a vyskúšam ho.



13

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

dobry , mojej mame zistili uzlovu strumu ma problemy so srdcom fibrilaciu kedze berie warfarin na riedenie krvi kazdy den vela liekom sa s tym neznasa a neodprucaju jej ani rozne doplnky. Ale ten jod by mohla ??? teda myslim s tym warfarinom ci to nema nejaku kontraindikaciu. My kupujeme jodaaqua neviem či to poznate??


http://www.eurovitae.eu/produkty/jodaqua



14

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Nuz samozrerjme ze lekari neodporucaju doplnky, kedze ich nepoznaju. A neustale farmacia strasi proti nom, hoci su uplne neskodne.
Ja warfarin zasadne neodporucam, lebo sposobuje u mnohych krvacanlivost a je zodpovedny za privela smrti. Miesto toho odporucam neskodne fibrinolyticke enzymy, ktore bezpecne riedia krv a naviac su schopne rozbit aj krvne zrazeniny, ako fibriny a tromby, co warfarin nedokaze.
Ten Joodaqua obsahuje mizerne malo jodu, v zmysle starych odporucenych dennych davok z roku 1948, ktorych sa medicky monopol spiatocnicky a krcovite drzi
Ja odporucam 2 az 6 mg jodu a 400 mikrogramov selenu.To je podla lekarov co sa s jodom a stitnou zlazou zaoberaju uz vyse 30 rokov a toto su ich rady, dokonca konzervativne, lebo radia casto aj viac. To je sice len polovica toho, co jedia Japonci denne v svojich morskych burinach, a to je narod, co zije o 10 rokov dlhsie v priemere ako Slovaci, takze asi nieco robia spravne.
A je tam hypothroidizmus a hyperthyroidizmus velmi zriedkavy, inde je az 60% zien Hypo.



15

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Tak mi prosim odporuc nejaký jod aký kúpiť a takisto neni potom vhodne aj omega? Toto všetko sa môže s warfarinom?



16

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Ja pouzivam jodovu tinkturu (2.% jodu a 2.5% KJ v 50% alkohole)
natrem si pod pazuchy raz tyzdenne flak ako dlan. To do mna dostane 3 az 4 mg jodu prepocitane na den. A beriem minimum 200 mikrogramov selenu denne, v priemere.
Na omega 3 oleje beriem krill olej, Antarkticky(tj velmi cisty) 2 gramy denne, ked nezabudnem.
Warfarin neodporucam na riedenie krvi, ked existuju ovela lepsie a bezpecnejsie fibrinolyticke enzymy, ako nattokinase, serrapeptase a lumbrokinase. Ja ich beriem, lebo mam tiez problem s tvorenim trombov a" hustou" krvou, co je u cukrovkarov DM-2 zo Strednej Europy skor pravidlo, nez vynimka.
Pri nich nie je nebezpecie krvacanlivosti ani inych skodlivych postrannych ucinkov a naviac vedia rozbit aj stare krvne zrazeniny v tele.



17

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

mb3, poslal som ti sukromnu spravu, ale asi nedosla....
(uz pred par tyzdnami dozadu)
zase som sa daco noveho docital, lek to prinesie uzitok - dam vedeit do mojho vlakna.....
dakujem aj za tvoj nazor/pohlad/skusenost na stravu.
zatial sa drz - stym sportom si moja inspiracia smile
ahoj.



18

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

dobry den, poprosila by som vas o radu. pri sonogr.vysetreni, mi boli zistene na st.zlaze dva uzly, jeden izoechogénny 1,5cm, druhý hypoechogénny 1cm. doktorka mi vypisala odporucenie na biopsiu, s tym, ze ten mensi sa jej podla sona zda zhubny. na onkologicke vysetrenie som sa zatial nedostavila, skor som mala pocit, ze mozem sama preto nieco urobit a vela na svojom hektickom a stresovom zivotnom style zmenit ( na tom vo velkom pracujem:) . mam za sebou mesacnu ocistovaciu kuru zalozenu na surovej strave, stavach a cajoch so svedskymi kvapkami. uzivala som 2000mg vitaminu C, tekvicovy olej s aktivnym jodom. mala som 5 rokov zavedenu antikoncepciu, teliesko Mirena, pri ktorej som 5 rokov nemala menstruaciu, toto som si dala nasledne vybrat.
zacala som uzivat doporucene dva vyzivove produkty
http://www.vitalita.cz/lipo-succinate-star?v=15707
http://www.vitalita.cz/inositol-hexa-star
zaujimalo by ma vas nazor na tieto dva produkty, ci mate s nimi skusenosti
pripadne , ci mi mozete nieco doporucit.
aky je vas nazor na biopsiu?
dakujem pekne



19

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Zabudni na tie nemozne predrazene vyrobky,co nakoniec neobsahuju ani to co potrebujes,
ty potrebujes silne enzymy na rozlozenie tych nefunkcnycyh utrvarov, najmenej 9 az 12 gramov ekcivalent entericky pokruteho pancreatinu, pozri napr na
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1
kde v kazdej tablete je ekvivalent 3 gramov pancreatinu.
Na jod potrebujes nie 150 mikrogramov, ako dostanes s toho jodidovaneho tekvicoveho oleja, ale najmenej 2 az 6 mg alebo viac, co dostanes napr z jodovej tinktury, jedenim hodne kelpu, alebo z tabletiek ako napr iodoral
http://www.iherb.com/Optimox-Corporatio … &ic=10
alebo tieto
http://www.iherb.com/EuroPharma-Terry-N … l&ic=7
Samozrejme to vyzaduje brat aj selen, pri vyssich davkach jodu treba brat aj vyssie davky selenu, tj 400 az 600 mikrogramov.
Kyselina lipoova(ALA) je dobry antioxidant , odporucujem ju brat kazdemu, ale na stitnu zlazu a strumu to nema ziadny vplyv.Davka by mala byt vyse 600 mg vo viacerych davkach, nie naraz. Pozri napr na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … &ic=10

IP6 je protirakovionny ciastocne , ale su aj lacnejsie vyrobky,
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-IP … l&ic=1

Biopsia sice moze lekarovi potvrdit, ci sa jedna o rakovinny utvar, ale moze aj porusit obal okolo bujnejucich buniek a tie sa mozu rozsirit po celom tele=metastazy.
Ak mas obavu, ze sa jedna o rakovinu, ber doplnky ako na liecenie rakovin, tj najma enzymy , betaglukany, graviplu a ine.
Pozri na ine temy okolo rakovin.
Ja beriem tuto,



20

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Dobrý deň,
Ja by som ti tú biopsiu doporučil. Sám som ju absolvoval tri krát. Nie je to nič strašné, je to ako odber krvi. Je to asi jediný spôsob ako zistiť či ide o rakovinu. Neviem si predstaviť, teraz keď ti povedali, že je to možno zhubné, kľudne žiť ďalej. Ten stres z neistoty je veľmi nepríjemný a nebezpečný. Keď sa dozvieš výsledok, budeš vedieť podľa toho ako ďalej. Rakovina štítnej žľazy má väčšinou pomalý priebeh a oplatí sa vyskúšať alternatívnu liečbu, netreba sa nechať hneď rezať.
Ja doporučujem nízkosacharidovú stravu, založenú na zelenine , mäse, vajíčkach z prírodných chovov. A treba jesť aj zdravé tuky:
rybí,ľanový,olivový a kokosový.
Úplne vylúčiť obilniny. Doporučujem knihu "Život bez pšenice" a "Pšeničný mozog".
Tie doplnky, ktoré doporučuje RNG sú v poriadku, sám ich užívam. Na doplnenie jódu je u nás vhodný Lugolov roztok. Treba pochodiť viacero lekární, lebo nie všade to robia a niekedy chcú na to dokonca recept.
Vitamínu C sa netreba báť, organizmus potrebuje a vie využiť aj oveľa väčšie dávky. Doporučujem knihu :
http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf
Je vhodné dopĺňať aj ďalšie vitaminy B,E,D a minerály ako horčík a zinok z doplnkov, lebo v strave nie sú potrebné množstvá.

Naposledy upravil: MB3 (2014-12-27 10:35:31)



21

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Biopsia ako poramenie je minimalne, ale ak to porusi obal okolo rakovinnych buniek, tak sa mozu jednotlive bunky uvolnovat a metastazovat, tj presunit sa vyvolat rakoviny inde v tele. Intenzivne bojovat proti rakovine sa moze doplnkami aj ked si si nie isty, ze ju mas.
Naviac ked sa ti tie utvary zmensuju az zmiznu, vies ze robis nieco spravne.

apr statisticky zisten3eje , ze tie zeny co chodoa pravidelne na mamografiu maju ovela vyssiu pravdepodobnost dostat rakoviny a najma rozniest ich po tele ako metastazy, kedze prilisnym tlakom na prsia sa obaly na tumoroch porusia a tak sa umozni metastazovanie.

Rakovinne bunky sa v tele tvoria od narodenia a pokilal je obrana tela dostatocne silna a ich tvorenie male, tak nemame ziadne problemy a nemozu sa vytvorit ziadne vacsie objekty(tumory, nadory). ked je ale telo zamorene, tak sa ich tcori viac a telesna obrana je oslabena.
Tj prva zasada proti rakovinam, ci uz prevencia alebo boj je odmorovanie tela a podporenie
obrany, tj enzymi a betaglukany. Ine su samozrejme tiez ucinne, ale menej. ked mas uz vytvorene tumory/nadory, tj vacsie skupiny rakovinnych buniek, uz viditelene lekarmi, tak treba aj tie adresovat citotoxickymi latkami, tj takymi, co selektivne/vyberove nicia rakovinne bunky a neposkodia druhe.
Tam patri graviola, paw-paw, vysoke davky vitaminu C, cezium chlorid ako alkalizator, rozne oxidatory atd,
Bujnejuce bunky v tumoroch a nadoroch maju ovela vyssie spalovanie, tj su viditelne dobre na termografoch. Zialbohu onkologovia tuto lacnu a nedestruktivnu metodu zatial velmi malo pouzivaju. A staci na to obycajna infracervena fotografia....



22

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

V podstate máš pravdu, ale aj tak si neviem predstaviť, že  mám uzly a  neviem či je to je alebo nie je rakovina. Keď sa to zanedbá, práve vtedy sa môžu začať rozširovať metastázy. Keď na punkciu nepôjdem, musím predpokladať, že mám rakovinu. Stres z tejto skutočnosti môže oslabiť imunitný systém,tak že ju naozaj dostanem.
Keď mi prvý krát zistili uzly, možno som ich mal už celé roky. Vtedy som si dal zistiť, že to nie je zhubné a odvtedy sa snažím stravovať a žiť tak, aby môj imunitný systém vzniku rakoviny zabránil.
Enzýmy beriem zatiaľ asi mesiac. Na jar idem na kontrolu na sono a dúfam, že uzly budú menšie.

Naposledy upravil: MB3 (2014-12-27 22:34:43)



23

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Nuz tu ti neporqadim to je tvoje osobne rozhodnutie, len ta upozornujem ze ta punkcia moze rozniest rakovinne bunky po tele.
Mna osobne ani velmi nezaujimaju rozne diagnozy ako prostriedky na obranu tela proti roznym mikrobom a inych chorobam, a najma ich predchadzanie a nie len vyckavanie a pozorovanie.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-28 23:02:47)



24

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

napisala som prispevok, a po jeho odoslani, sa nezobrazil, tak skusim este raz.
dakujem ze vase rady a nazory, ten pancreatin si chcem urcite zaobstarat, ale na iherb, je momentalne nedostupny, na slovens.stranke damianvit.sk som nasla megaenzym forte plus, ktory ma ,pokial sa nemylim o nieco menej pancreatinu ako v iherb
http://www.damianvit.sk/kategoria/vsetk … orte-plus/
graviolu, selen, marhulove zrniecka planujem zaradit tiez a aj znova upravu stravy, hlavne psenica, cukry ( ja co som mala med na kazdodennom prijme:)
co sa tyka biopsie, som uz podobneho nazoru ako MB3. myslim, ze pre moju psychiku to bude lepsie. nevediet, ma obcas privadza do neprijemnych stavov. takze do toho asi pojdem, aj napriek rizikam. mam maleho syna, a nechcem to vyhrotit, ze sa s tym uz nebude dat nic robit. mam sice z doktorov "vyrazky", ked ich len vidim.. vzdy som bola taky samoliecitel. bude to velka vyzva, nepodlahnut tlaku bieleho plasta, ktory ma ten jeden  neomylny nazor...
takze hor sa na kupu samych zdravych veci..teda este zdravsich ako doteraz smile

a este ma napada, mozno sa pousmejete,ale ako je to s pitim kavy, alebo obcasnym malym poharom vina na zdravie ? smile uplny asketizmus?
dakujem a prajem pekny vecer!



25

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Nuz ten megazyme forte plus ma ekvivalent 4 x 313 mg = 1.3 gramu pancreatinu na dve tablety, Inych je tam len celkom malicko
Ten z Solgar ma v kazdej tablete ekvivalent 3 gramy pancreatinu , naviac entericky pokryteho,
a tento
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Pa … l&ic=2
ma dokonca v kazdej kapsule ekvivalent 4 gramy pancreatinu, hoci nie je entericky pokryty.

Averzia voci lekarom je dost casto zasluzena, ale velmi skodliva, kedze viera uzdravuje, tj ked veris prostriedku, tak sa ti priratava k skutocnej ucinnosti aj placebo/viera, co moze byt niekedy aj vyssie, ako samotny prostriedok. Ja sice beriem hromady doplnkov, ale rozhodne nie som ziadny asketa, aj ked som cuklrovkar obcasna cokolada alebo zakusok si predsa len dam.
Alkohol povazuju niektori lekari dokonca za pomocny, teda samozrejme s mierou=1-2 pohariky vina, najma cerveneho, s hromadou antioxidantovc su skor pomocne, nez skodlive.
Kava, najma len jemne oprazena(j hneda, nie cierna), je tiez zdroj antioxidantov a ked ju pijes s mierou, tak na mnohe zdravotne plrblemy je dokonca uzitocna.A to nehovorim o zelenej, ta je velmi uzitocna, s obsahom hromady antioxidantov. Zialbohu ale chuti skor ako caj nie prilis prijemny, takze moju zenu na nu nemozem nijak nahovorit.
Med ti tiez nezaskodi, s mierou, ale jemnym mukam, najma psenicnej by som sa rozhodne vyhybal, tak ako aj vyrobkom z lepkom, lebo tieto zamoruju telo mnohych a to vedie k tvorbe roznycy smetisk, ako cysty, hrcky, tumory atd,. vcitane aj  rakovinnych utvarov.



26

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

dakujem za odpoved. na iherbe je ten pancreatin out of stock, neviem, ako to u nich funguje, ako rychlo byva tovar dolozeny, ked im nieco vypadne. doporucil by ste mi radsej Pancreatin 8X ? priznam sa, že neviem, co znamena,ci je alebo nie je  entericky pokryty.
co sa tyka mojej averzie voci lekarom, bohuzial su to moje skusenosti s nimi. nechcu, aby ste s nimi nieco konzultovali, aby ste kladli otazky, a uz vobec nie, aby ste hladali ine alternativy liecenia. pri mojej poslednej navsteve u endokrinologicky, som isla odtial celkom zufala. najprv ma zvozila, kde som tak dlho doteraz bola, ale ok, priznavam, moja chyba. ak som sa jej nieco pytala, len prevracala ocami, pri mojej otazke, ci su nejake rizika biopsie, mi povedala, ze nie su ziadne, ze su to bludy a nazory stredoveku. skusala som sa pytat na alternativy liecenia, zase ma vysmiala. asi som z tej navstevy ani nemohla mat dobry pocit...
ked som sa dostala na onkologiu, kde mi mali tu biopsiu robit, lekar, docent, pri mojej otazke na tieto rizika odpovedal "mlada dama, rizika su take, ako ked nastupujete do auta, bud z neho vystupite, alebo uz nie.." nastastie mal naponahlo, a tu biopsiu mi ani nerobil, ja som tam samozrejme uz neprisla... neviem,ale keby som sa ja, takto povysenecky spravala ku svojim zakaznikom, tak by som svoj biznis mohla velmi rychlo zatvorit... smile



27

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Entericky pokryty je ten, kde vyrobca napise, ze je entericky pokryty.  Lekarov uz v skolach ucia sa spravat povysene, lebo tak je zakaznik/pacient postaveny na hladinu, ked mu mozu jednoducho nakazat nie s nim diskutovat.
Nemyslim si, ze vytrhnut tkaniva kdekolvek s organov je ako nastupovanie do auta, Tam totiz po tom , aj ked je mala, predsa zostane vnutorna rana, ktora sa sice velmi casto pomerne rychlo zahoji, ale nemusi.
http://www.imaginis.com/biopsy/risks-of-biopsy
Dokonca zlomok percenta (0.4% ) ma vazne problemy z toho,  a dokonca 1 zo 10 000 ludi aj zomrie na biopsiu, tj to rozhodne nie je tak nevinne, ako nastupenie do auta.
http://www.surgery.com/procedure/liver- … -mortality
Na porovnanie, v USA kde ludia pouzivaju auto denne, tj kazdy den kazdy v priemere nastupi do aspon raz denne , a predsa je len rocne 25 000 mrtvych, co je na den menej nez 70 ludi denne z vyse 300 milionov, tj je to 4 z miliona a nie 1 z desattisic
Vobec lekari su obvykle slabi v matematike a extra ich neucia samostatne rozmyslat  ale len aplikovat to, co sa naucili na skolach a podcenovat tych co nemaju lekarsky diplom ako menejcennych. A to pri dnesnej informatike, ked mozes na nete najst hromadu udajov zo zdravotnictva  je absurdne.



28

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

dakujem za odpoved. takze pri vybere produktov ist radsej do tych, ktore su entericky pokryte? priznam sa ze nic mi to nehovori. v pripade ze iherb nebude mat dlhodobo ten Pancreatin zo Solgaru, mozem v pohode kupit ten Pancreatin 8X?
vsetko dobre prajem do noveho roka!
inak objavila som celkom zaujimavu stranku, davam do pozornosti.  v pripade ak by ste si niekedy neboli istí výsledkom MRI, CT alebo RTG vyšetrenia, môžete si ho nechať skontrolovať este dalsimi odbornikmi
https://www.diagnose.me/slovak-diagnose-me.html



29

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Entericky pokryte znamena, ze sa nerozpusti v kyslom zaludku ale az v zasaditych alebo neutralnych crevach. V pripade pancreatinu , tento sa v zaludku ciastocne spotrebuje na jedlo a ciastocne znici kyselinami, tj bez enterickeho pokrytia sa do krvi na cistenie tela/odmorovanie dostane dost malo.
Ale predsa sa len nieco dostane, najma ked zoberies nepokryty len s vela  vodou na prazdny zaludok

Naposledy upravil: RNG (2015-01-05 01:18:14)



30

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

dakujem pekne za odpoved!



31

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

OK



32

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Dobrý deň,
len pre info..vcera som bola na konzultačnom vyšetrení u inej lekarky (nastastie pristupnej na komunikaciu a otazky ).
vravela, ze v pripade, ze su na SZ taketo velke uzly, nie je doporucene uzivat pripravky s jodom, lebo tieto uzly maju tendenciu rast este rychlejsie.. tak ako to bolo u MB3.. preto mi dorazne doporucila vysadit aj kelp, a ten tekvicovy olej s jodom, uzivat len obcasne.
poprosim nazor aj MB3, ako si na tom teraz?



33

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Dobrý deň,
Ťažko radiť, každý sa musí rozhodnúť sám. Buď veríš doktorom a tí ťa zbavia celej štítnej žľazy, alebo sa pokúsiš uzly zmenšiť, alebo udržať v rovnakom stave. Ja som ich mal pri poslednej kontrole o niečo zväčšené, ale bolo to práve vtedy keď som začal brať vysoké dávky jódu. Takže v tomto má doktorka možno pravdu. Ale či je to trvalý stav ešte neviem. Ďalšiu kontrolu mám na jar. Momentálne si dávam Lugolov roztok na kožu, už ho nepijem priamo. Bez dostatku jódu nemôže správne fungovať ani zdravá štítna žľaza ani tá, ktorá obsahuje uzly. Ja sa momentálne cítim dobre, som zdravý a tie uzly vôbec nevnímam.



34

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Jod treba brat spolu so selenom, inac  urcitemu  percentu ludi moze aj skodit ako to dokazal velky vyskum napr v Cine, na desiatkach tisicoch ludi.
Kedze neviem najst povodny clanok(mnohe veci sa dnes rutinne vymazavaju z internetu alebo dosuvaju daleko dozadu, aby sa k nim ludia nedostali) uvediem tu aspon polemiku okolo toho
http://jeffreydachmd.com/hashimotos-sel … -part-two/

Pochybnosti okolo enzymatickeho odburavania roznych nefunkcnych utvarov v tele ale neexistuju, tak sa drz brania enzymov



35

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

dakujem za vase nazory. tie enzymy som este nezohnala, pancreatin je v iherbe dlhodobo out of stock..je este podobnejaky ekvivalent na trhu,, s podobnym zlozenim ?



36

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Na trhu je ich plno, od rozdierlnych vyrobcov, otazka je len finalna  cena. Napr swansonvitamins ma dobry a este lacnejsi, ale ma vysoke postovne na Slovensko. Iherb odporucam najma pre ich znacne siroky sortiment a pomerne dobre ceny. Osobne, kedze byvam v USA a postovne mam rovnake z iherb ako zo swansonvitamins, objednavam vascsinu doplnkov zo swansonvitamins. Ich entericky pokryty vyrobok je sice 1/2 tak silny, ale nakoniec na davku pancreatinu lacnejsi
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs

Naposledy upravil: RNG (2015-01-25 06:06:51)



37

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

ked iherb tento prave nema, a swanson ma drahe postovne, moze byt aj tento?
http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … l&ic=7



38

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Moze, ale to je len 1/2 tak silne ako ten Solgar, tj treba brat 2 x 4 tabletky



39

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Aj keď má Swanson drahšie poštovné, keď si objednáš aspoň 6 balení,
nakoniec ťa to to vyjde lacnejšie ako iherb.



40

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

dakujem za rady, objednane smile



41

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

OK



42

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Dobrý deň, chcela by som od Vás poradiť. Maminu mám s odstupom dvoch rokov po operácii štítnej žľazy, mala dva útvary vajcového tvaru na pravej strane, ktoré jej odoperovali s časťou štítnej žľazy, údajne jej niečo ponechali roll Ja som si zhruba pol roka dozadu všimla v zrkadle na krku tiež na pravej strane ako keby zdurenú uzlinu - strumu. Včera som absolvovala klasické vyšetrenie na nočnú prácu a doktorka mi hovorí, pani, ale vy máte hrčku na štítnej žľaze. Doteraz som to neriešila, ale začala som s tým že mám v pláne isť ku obvoďákovi a následne na vyšetrenie do Ľubochne, aby mi povedali čo to vlastne mám. Bývam unavená, mávam nízky tlak raz som aj odpadla, niekedy nával až nepríjemného hladu. Okrem čaju lipkavca som zatiaľ nič z doplnkov stravy prípadne stravu nemenila. Priznám sa patrím medzi netabletkových ľudí radšej to nejak zvládnem bez nich, prejde to a je to ok, ale toto rátam, že budem musieť riešiť  sad ...Vedeli by ste mi odporúčiť v akej forme ako často užívať napr. jód a iné záležitosti? Ďakujem za akúkoľvek reakciu



43

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Jodu potrebujes 2 az 6 miligramov, najma ked mas nejaky utvar na stitnej zlaze.  S tym suvuisim aj branie selenu,. od 200 do 600 mikrogramov, prwe teba tu vyssiu davku jodu aj selenu.
Ja si davam jod transdermalne, z jodovej tinktury,  pod pazuchu. Selen beriem v kapsuliach. Na odburanie roznych nefunkcnych utvarov odporucam brat najma entericky pokryty pancreatin ako ho ma napr firma Solgar.



44

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

rng, si si isty, ze prave vtedy ked mas nejaky utvar na st.zlaze, potrebujes brat vyssie davky jodu? lekarka mi tvrdila opak, vraj vtedy ked sa berie jod, rastu uzly ovela rychlejsie..



45

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Drviva vacsina lekarov ma tieto nazory proti jodu nabiflovane zo skol.
Ale je skupina lekarov co prave liecia uzly, strumu a problemy so stitnou zlazou uspesne vyssimi davkami jodu a selenu. A samozrejme enzymami, lebo nieco musi tie nefunkcne utvary rozlozit/odburat.



46

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

ahoj prosim ta, objednala som si ten pancreatin
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs
dnes mi prisiel. mozes mi poradit, ako sa to berie?  rano na lacno 2 tablety a potom asi pol hodinu nejest?
dakujem



47

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Entericky pokryte doplnky sa nerozpustia v kyslom zaludku(tj ked ho mas kysly) ale len v zasaditych crevach. Tj sa prakticky na travenie nespotrebuju, takze ich mozes brat akokolvek, hoci aj s jedlom
Kedze obsah tychto je len 1.5 gramu ekvivalent pancreatinu, mozes ich brat 2 x 4 denne, co ti da dokopy 12 gramov ekvivalent pancreatinu, tj masivnu cistiacu davku.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-13 21:47:35)



48

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

asi som z toho jelen..to znamena, ze ak nemam odkyseleny organizmus, tak ich nema vyznam brat? resp sa minu ucinkom, t.j. sanca na rozpustenie uzlov je miziva?



49

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Nerozumiem.
Entericky pokryte doplnky sa vyrabaju pre to, aby ich zaludocne kyseliny neznicili. To nema s kyslostou tela nic spolocne
Inac kyslost tela je viacmenej mytus, ved telo vie menit kyslost a zasaditost podla potreby. Zaludok musi byt kysly inac netravis, creva musia byt zasadite, inac nestravis tuky. Krv musi byt zasadita, PH 7.3 az 7.4, vacsie odbocky su chorobne az smrtelne.
Svalstvo moze byt kysle od kyseliny mliecnej a mocovej atd.



50

Re: Uzlová struma (Struma nodoza)

Dakujem za vysvetlenie