51

Re: Problémová, Lesklá pleť

A čo teda s tým trojuholníkom MSM , chondroitín a glukosamín sulfát? Sú tieto potrebné iba pri aktívnom športe?

2- Astragalus- zaujíma ma ktorý produkt je výhodnejší a zaberie, alebo či oba:lebo mi robí problém sa v tom orientovať http://www.iherb.com/Now-Foods-Astragal … psules/399 alebo
http://zielonysklep.com.pl/swanson-astr … mocja.html

3- viem že Iódu treba moc, ale je tento vôbec účinný alebo príliš slabučký aj na ostatné látky z neho a sú aj lepšie zdroje? http://vitadeals.sg/minerals/kelp-iodine-source.html

4- ma zaujíma či je tento trans-resveratrol Ok  http://bialastokrotka.pl/olimp-laborato … -2356.html http://www.doz.pl/apteka/p79282-Olimp_T … lki_30_szt Aj pre ostatných aby vedeli a nedumali...

5- Ktoré je prospešnejšie a rozumnejšie-http://www.gym-shop.eu/kategoria/vitaminy-a-mineraly/omega-3/now-foods-omega-3-1000mg-100-kaps/
alebo http://www.gym-shop.eu/kategoria/ostatn … a-30-kaps/
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … i-30-sgels
alebo Olimp http://www.gym-shop.eu/kategoria/vitami … -120-kaps/ ?

6- a čo toto je to bezpečné a prospešné?
http://en.olimp-labs.com/11,13,348/Prod … D-MAX.html ?

Ďakujem



52

Re: Problémová, Lesklá pleť

kazdy, co si chce podporit tvorby klbovreho materialu a sliach, ked to potrebuje treeba na to materialy ako MSM, glucosamine chondroitine, a hromadu inycy mucosacharidov, co najdes napr v huslenine, zelatine atd.
2. vytazok z astragalusu(swanson) je samozrejme silnejsi nez len suseny pakoren
3 to su malicke pilulky s malym obsahom jodu. Ale kelp obsahuje aj ine mineraly. Ja si davam jod vo forme jodovej tinktury (2 % jodu, 2.5% KJ v 50% alkohole) pod pazuchu raz az 2 x tyzdenne.
4. Samozrejme je OK, hoci ten druhy je lepsi, lebo obsahuje aj extrakt  hroznovych jadierok.
5.na znacke nezalezi len na obsahu. Pri poskodeni nervov, zapaly a podobne ta zaujima len obsah DHA. Na nervove problemy v mozgu je ucinne aj EPA.
6. ten produkt obsahuje 2000 IU vitaminu D-3 na kapsulu a ja odporucam 2000 do 5000 IU, beriem osobne tento v zime denne, v lete obden
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -250-sgels



53

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďakujem pekne, no áno ale keď to je Iba Vitamín D , nie D3 tak to bude asi len syntetické pravda? aký je medzi tým vlastne rozdiel?



54

Re: Problémová, Lesklá pleť

Musi to byt oznacene ako vitamin D-3. Ine neber.



55

Re: Problémová, Lesklá pleť

Pekný snežný deň. Objavila som jeden doplnok Bilberry a zaujímal by ma Váš názor Pán RNG, je to Vitaking - Bilberry, lebo napríklad Ostrovidky obsahujú len 1mg antokyanov- taktiež som sa stretla s názorom jedného muža zaoberajúceho sa roky zdravou výživou na Slovensku ktorý tvrdí že Doplnky typu ,,ostrovidky " sú zbytočne vyhodené peniaze do luftu...
Preto ma zaujíma či je tento Doplnok- Vitaking znamená taktiež peniaze do luftu vyhodené, alebo má z toho človek aj reálny pozitívny účinok ?
http://www.statimpatika.hu/statimpatika … a_90x.html

Taktiež som u nich našla napríklad aj Grape seed
http://www.statimpatika.hu/statimpatika … a_90x.html

ale nie je tento potom väčšie množstvo?
http://www.pilulka24.sk/jamieson-bilberry-kapsuly-60-ks
Ja viem že vy ste zvyknutý na americké doplnky ktoré sú bezpochyby účinné, ale predsa keď prostý človek hľadá ako takú náhradu...



56

Re: Problémová, Lesklá pleť

A čo tento doplnok z hľadiska Zloženia?
http://www.sporteshop.eu/lonsdale-brigh … s-76321290



57

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ucinnost zavisi od davok ucinnych latok. Takze ked hladas uciniok, hladaj davky co odporucaju lekari co sa s doplnkami zaoberaju .Pozri na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ize=SWU914, kde mas okrem inych aj 320 x .25+ 80 MG antocyanidinov na 2 kapsuje. Naviac se tam slusna davka luteinu a najma astaxanthinu.
Ciste na karotenoidy pozri na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-30-sgels

Doplnky co si uviedla su dost ubohe...



58

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ďakujem pekne za ozrejmenie a ktorý je lepší z týchto dvoch olejov podľa teba? http://www.swansonvitamins.com/now-food … -100-sgelshttp://megapump.ie/index.php?route=prod … uct_id=475 ???

2- čo je lepšie Bilberry alebo Maqui berry ako doplnok z hľadiska zraku a Imunity?
3- Na Slovensku vyšli B komplex kvapky- sú užitočné na účinok? http://www.generica.sk/produkt/b-komple … pky-30-ml/
4- v show Dr. Oza sa objavil názor že na zníženie tmavých kruhov pod očami pomáha Riasa Irsky Mach - Irish Moss, myslíš že je to pravda?



59

Re: Problémová, Lesklá pleť

Obidva tie rybacie su zhruba rovnake, oba su molekularne destilovane, co znizuje absorbciu.
Osobne som uz davno presiel na krill olej, nerafinovany antarkticky, tj dostatocne cisty bez spracovania, kde jeho forma, fosfolipidy su az 5 x tak ucinne, ako rybacie triglyceridy.
2. Maqui je lepsia ako zdroj antioxidantov, pripadne na imunit ale len ked je to freeze dried=vymrazeny prasok.
Billberry je vyse 70 rokov stary osveceny produkt na oci, hlavne v davkach ako mas napr v
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ize=SWU914
3. pozri na obsah je velmi slaby v porovnani s inymi produktami.
4 Irsky mach sice pomaha ale je dost neprijemnych sprav okolo jeho zamoreni, tj asi by som pouzil radsej staru metodu na to, ako platok zo surovych zemiakov alebo uhoriek dat na oci. Pripadne naniest si tam hyaluronicku kyselinu.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-11 19:31:16)



60

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobry vecer pan RNG.
Obraciam sa na Vas s probou o pomoc. Mam 30 rokov a velmi mastnu plet s rozsirenymi pormi, ktore su upchate, zapalovymi vyrazkami som trpela v obdobi od 15. do 17. roku zivota,po ktorych mi ostali mensie jazvicky na lici a brade, s miernym ruzovym zafarbenim, cize zapalovymi vyrazkami na pleti netrpim. Moja dermatologicka mi nedavno predpisala liek IZOTRETINOIN ACTAVIS nie kvoli acne, ale kvoli velmi mastnej pleti s tym, ze mi bolo povedane, ze po skonceni liecby sa stav trosku prinavrati, ale uz to nebude take, ako teraz.  Bez vacsieho vysvetlovania som s liecbou suhlasila, pretoze mi svitla nadej na plet, po akej tuzi kazda zena.
Tento liek som uzivala 30x20 mg denne..po mesacnej kontrole mi pani doktorka zvysila davku na 30x10 mg rano a 30x20 mg popoludni, pri vahe 58 kg. Vcera, ked som sla do lekarne pre tento liek mi ale jedna pani farmaceutka uprimne povedala, kedze videla, aka som stastna, ze mam tuto liecbu, aky je tento liek skodlivy pre telo hlavne pre pecen. A tak som sa o tento liek zacala zaujimat viac, az som dosla k Vam a zdielate rovnaky nazor, ako pani farmaceutka. Na zaklade toho som sa samozrejme rozhodla, ze po mesiaci uz nebudem v liecbe pokracovat, pretoze mi zalezi na mojom zdravi. Uz roky sa velmi trapim pre moju plet a vlasy. Vlasy mi vydrzia jeden den ciste,na druhy den ich mam mastne,akoby som si ich nemyla niekolko dni..
A tak Vas prosim, pan RNG, vedeli by ste mi nejako pomoct. Na jednej internetovej stranke ste namiesto izotretinoinu radili uzivat retinyl palmitate. Na stranke http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … ftgels/382 som nasla jeden pripravok. Viete mi povedat, ci mozem uzivat tento, alebo mam uzivat nejaky iny? Ake mam brat davkovanie, ked mam 58 kg? Liecbu izotretinoinom som ukoncila pred 2 dnami, tak sa chcem spytat, ci je potrebne cakat, kym izotretinoin vyjde z tela, alebo mozem zacat liecbu pripravkom retinyl palmitate ihned?

Vdaka za odpoved.



61

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz ber z toho 2 az 3 denne a to ti nahradi isotretinoin dostatocne. Pripadne, kedze sa jedna o dost podobne molekuly ti moze urychlit vylucovanie izotretinoinu z tela.



62

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG napísal(a):

Nuz ber z toho 2 az 3 denne a to ti nahradi isotretinoin dostatocne. Pripadne, kedze sa jedna o dost podobne molekuly ti moze urychlit vylucovanie izotretinoinu z tela.

Vdaka za odpoved.

Chcela by som sa este spytat, aku dlhu dobu mozem uzivat retinyl palmitate? 
Su nejake obmedzenia pri uzivani tohto vitaminu napr.: ako je to s prijmom ovocia a zeleniny (mozem jest kolko chcem?)
Su nejake obmedzenia pri pobyte na slnku a ci sa mozu objavit nejake vedlajsie ucinky, pretoze pri isotretinoine to bolo uvedene.

P.S. Myslite si, ze sa dostavi ten isty efekt, co sa tyka znizenia tvorby mazu, podobne ako to je pri uzivani isotretinoinu?

Vdaka za odpoved.



63

Re: Problémová, Lesklá pleť

Neobmedzene, na ten retinyl Palmitate. Trva aj vyse mesiaca, kym sa ho nahromadi v peceni dost na zastavenie vylucovania tukov a zalezi od teba, ako dlho ho na to pouzivat budes, kedze vylucovanie tukov je potrebne na kozu a sliznice. POvodne na zastavenie vylucovania tukov pouzivali tuto formu prirodneho vitaminu A, neskor patentovali chemicku nahrazku a "vygumovali" vsade zmienky na prirodnu formu a zdoraznili skodlivost predavkovania masivnymi davkami vitaminu A, Ale tato skodlivost je podstatne mensia, ako s chemikalie isotetinoinu. Lebo telo sa vie tohoto nadbytku vitaminu A zbavit ucinne, ale nie patentovanej chemikalie.



64

Re: Problémová, Lesklá pleť

Vdaka za odpoved, pan RNG.

Mam este par otazok.
1. Chcela by som vediet, ci liecba pripravkom retinol palmitate funguje tak, ze to ucinkuje len po dobu, kym ho clovek uziva a ked s tym clovek prestane, navrati sa spat povodny stav?  Ak je to tak, ma to potom zmysel, kedze to skodi telu t.j. jedno liecim, no popritom si vlastne ublizujem.
2. Je potrebne pri tom brat aj nejake ine pripravky, aby sa zmiernili negativne dopady retinol palmitate?
3. Ako si ucinne precistit telo od isotretinoinu, ktory som vysadila po mesacnej liecbe s davkou 20mg denne?

P.S. Vzhladom k tomu, ze vylucovanie tukov je potrebne pre kozu a sliznice, je rozumne vobec pokracovat v liecbe, avsak teraz pomocou retinyl palmitate? 
Existuje aj ina forma liecby nadmernej tvorby mazu, nez len vitaminom A? Ak ano, aka to je? Mohli by ste mi poradit nejaky pripravok?



65

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz retynil palmitate, ak kred vop vacsich davkach skosi, lebo zastavi mazanie koze, ale neskodi na nic ine, najma nie na pecen.
Problem s acnami zacina tym, ze zlovek je skodlive=tvrdnuce tuky a to dlhe desatrocia, tj v tom sa neda nic napochytro spravit, akurat tak zastavenie vylucovania tukov cez kozu. A snazit sa do konca zivota nejest znicene rastlinne tuky, len panenske. Nedostatok vylucovania tukov zvnutra tela sa da nahradit pravidelnym mastenim zvonku do znacnej miery.
Zinok znizuje hladinu DHT, co znizuje vylucovanie mazov celkove. DHT sa da znizit ciastocne aj branim DIM, vytazkov s obsahom rastlinnych sterolov a podobne.



66

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG napísal(a):

Nuz retynil palmitate, ak kred vop vacsich davkach skosi, lebo zastavi mazanie koze, ale neskodi na nic ine, najma nie na pecen.
Problem s acnami zacina tym, ze zlovek je skodlive=tvrdnuce tuky a to dlhe desatrocia, tj v tom sa neda nic napochytro spravit, akurat tak zastavenie vylucovania tukov cez kozu. A snazit sa do konca zivota nejest znicene rastlinne tuky, len panenske. Nedostatok vylucovania tukov zvnutra tela sa da nahradit pravidelnym mastenim zvonku do znacnej miery.
Zinok znizuje hladinu DHT, co znizuje vylucovanie mazov celkove. DHT sa da znizit ciastocne aj branim DIM, vytazkov s obsahom rastlinnych sterolov a podobne.

Vdaka za odpoved.
Zial nevyznam sa velmi v tych vyrazoch, co je hladina DHT, DIM? Z vasej odpovede som vydedukovala, ze okrem ineho treba zvysit prijem zinku, DIM a rastlinne steroly. Vedeli by ste mi poradit konkretne nejake produkty , ja sa v nich az tak nevyznam. Co sa tyka mastenia zvonku, ktory produkt by ste odporucili?

Vedeli by ste mi poradit aku najnizsiu davku retinyl palmitate mozem brat na moju vahu 58kg, aby to malo efekt? Nepotrebujem uplne potlacit tvorbu mazu, stacilo by mi to len zmiernit, aj za to by som bola vdacna .



67

Re: Problémová, Lesklá pleť

Zinok v roznych formach az do 50 mg denne
DIM je vytazok z kapustovin(diindoil methane, davka 2 x 100 mg), pozri napr na
http://www.iherb.com/Source-Naturals-DI … l&ic=2
Co sa tyka len ciastocneho potlacenia vylucovania mazu skus davku 25 000 IU , mozno aj nizsiu. Kedze sa to v tele skladuje, nemusis to brat kazdodenne, ale len v priemere nejake mnozstvo za tyzden.
Samozrejme , kym sa urcita vyssia hladina vybuduje, tak to nejaky cas potrva, tj neocakavaj okamzite vysledky ale len povedzme za mesiac -dva sa to moze postupne zacat prejavovat.
Mozno by to pracovalo aj transdermalne, tj pridat retinyl palmitate do kremov, podobne aj zinok a niektore rastlinne steroly, napr z korenov zihlavy.
Mastenie koze na noc casto zmierni vylucovanie tukov, hoci napr kokosak najprv zvysi vylucovanie a teda aj acne docasne a len po urcitom case sa to upravi na lepsie.



68

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG napísal(a):

Zinok v roznych formach az do 50 mg denne
DIM je vytazok z kapustovin(diindoil methane, davka 2 x 100 mg), pozri napr na
http://www.iherb.com/Source-Naturals-DI … l&ic=2
Co sa tyka len ciastocneho potlacenia vylucovania mazu skus davku 25 000 IU , mozno aj nizsiu. Kedze sa to v tele skladuje, nemusis to brat kazdodenne, ale len v priemere nejake mnozstvo za tyzden.
Samozrejme , kym sa urcita vyssia hladina vybuduje, tak to nejaky cas potrva, tj neocakavaj okamzite vysledky ale len povedzme za mesiac -dva sa to moze postupne zacat prejavovat.
Mozno by to pracovalo aj transdermalne, tj pridat retinyl palmitate do kremov, podobne aj zinok a niektore rastlinne steroly, napr z korenov zihlavy.
Mastenie koze na noc casto zmierni vylucovanie tukov, hoci napr kokosak najprv zvysi vylucovanie a teda aj acne docasne a len po urcitom case sa to upravi na lepsie.

Dobry den RNG,
Hladala som retinol o davke 10000 IU, kedze by mi stacilo len zmiernit zvysenu tvorbu mazu. Na stranke http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … gels/11192 som citala recnzie  a v jednej z nich sa pise:
„Vitamin D & Vit A as Retinol: More recent research has discovered that the ratios of these two vitamins may be of paramount importance in order to extract optimal health benefits, and unfortunately, modern cod liver oil does not supply these vitamins in healthy ratios to each other. People who took vitamin A supplements in cod liver oil, or in supplements, had an 18 percent increase in death rates. Cod liver oil that is clearly excessive in vitamin A as it only has 3 to 60 units of vitamin D per tablespoon but between 150 and 12,000 times as much vitamin A. Both vitamins are essential to obtain optimal health benefits, however, the ratios can become dangerously unbalanced -- much like the omega-3/omega-6 balance, which has become inversed in our modern diet. Cod liver oil is a highly processed food that was never consumed by humans prior to recent times. Dr. John Cannell, of the Vitamin D Council, recommends not taking vitamin A as retinol, (as in cod liver oil), because the vitamin A blocks the positive actions of vitamin D. Dr. Cannell raised questions about the efficacy of cod liver oil due to its highly variable and frequently excessive amount of vitamin A. Typically modern cod liver oil contains far less vitamin D than it used to, due to the deodorization process used today which removes much of this essential nutrient. Dr. Cannell and other prominent researchers believe the vitamin A contained in most cod liver oil is excessive, and can reduce the effectiveness of vitamin D by inhibiting the binding of its active form to your DNA, effectively preventing its ability to regulate the expression of your vitamin D-responsive genes.“ http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … gels/11192

Podla tohto textu mi vychadza, ze vitamin A blokuje pozitivne funkcie vitaminu D a treba ho doplnovat plus cod liver oil obsahuje malo vitaminu D kvoli procesu deodorizacie. Ked som si citala info o tomto vyrobku aj tam bolo doporucene pri uzivani retinolu brat aj vitamin D a lutein.
Ak je to pravda, co uvadza Dr.Cannell, Ak by som brala retinol o davke 10000IU, aku davku vitaminu D a luteinu by som mala popri tom brat? Co poviete na tieto pripravky?0: http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … l&ic=2
http://www.iherb.com/Now-Foods-Lutein-1 … l&ic=1

Este dodam, ze som lahky astmatik, alergik na peniciliny, cefalosporiny, acylpyriny, paliny, ambrozie, kolofoniu a perubalzam. Mozem brat tieto pripravky bez obav z nejakej alergickej reakcie na ne?
..dakujem!



69

Re: Problémová, Lesklá pleť

Alergie su velmi individualne a nevypocitatelne, tj nezostava ti nic ine, nez si nezname jedla a doplnky vyskusat v ovela nizsich davkach a postupne zvysit.
Nikto nevravi, ze masivne davky vitaminu A aj vo forme palmitatu nie su skodlive, ale su skodlive ovela menej, nez chemikalia isotretinoin, preto to tu zdoraznujem pre tycy, co maju acne a su ochotni brat aj  skodlive chemikalie , aby sa ich zbavili. Samozrejme mozes brat ovela viac vitaminu D-3 davky az do 100 000 IU nie su skodlive, hoci si myslim, ze ti 10 000 viac nez hrubo postaci aj napriek vysokym davkam retinyl palmitatu.
Samozrejme vysoke davky retinyl palmitatu nie vo forme cod liver  oil, lebo tato velka drava ryba ma olej dost zamoreny a treba ho preimyselne cistit, cim sa jeho kvalita podstatne znizi.
Osobne beriem dost vysoke davky roznych carotenoidov, pozri napr na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-30-sgels
lebo ako cukrovkar DM2 sa branim proti nasledokm cukrovky co utoci aj na oci.

Inac vsimni si jazyk ako to ten lekar popisuje:
Dr. Cannell and other prominent researchers BELIEVE the vitamin A contained in most cod liver oil is excessive,
tj nijak to nemaju experimentalne podlozene.  Ale povedzxme ze im verim aj bez dokazov, to vsak este neznamena, ze retinyl palmitat aj vo velkych davkach nie je bezpecnejsi , nez isotretinoin.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-26 21:28:37)



70

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobry vecer pan rng.

Takze rozhodla som sa, ze vyskusam uzivat retinyl palmitate. Este raz Vas teda chcem poprosit, aby ste mi poradili, aky a ako retinyl palmitate uzivat pri vahe 58 kg, s tym, ze opakujem, chcem len zmiernit tvorbu mazu. Kolkokrat do tyzdna by som to mala uzivat?

Rovnako mi prosim poradte, ako uzivat vitamin D a ci je potrebny aj ten lutein, ak ano, ako mam uzivat tieto produkty? ? Je potrebny casovy odstup medzi uzivanim retinylu, vitaminu D a luteinu? Viem, ze sa opakujem, ale chcem to uzavriet a byt si ista, ze to robim spravne a ze si neublizim.

P.S Co sa tyka vitaminu D,  v minulej odpovedi  ste spominali D-2, no na internete je zvacsa vitamin D-3. Ktory mam uzivat? 

Vdaka za odpoved.



71

Re: Problémová, Lesklá pleť

LUtein beriem na oci, je to rastlinne farbivo, zlte, co sa uklada napr do sosovky oci, cim vytvara priroddzene tienidlo proti priniku ultrafialovych skodlivych lucov  pre nervy sietnice.
Doplnkami si neublizis, to je rozsirovana bajka casto lekarmi a farmaceutmi, ktorym su doplnky tazka konkurencia.
To D-2 je tam omyl, myslel som D-3, vdaka za upozornenie, idem to tam opravit.



72

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobry vecer pan rng.

Viem, ze sa budem teraz opat opakovat, ale chcem si ist uz objednat tie produkty a tak Vas este raz prosim, aby ste mi dali odpovede na moje otazocky.

1.    aky retinyl palmitate si objednat? Kolko krat do tyzdna ho uzivat? ..pri vahe 58 kg s tym, ze chcem len zmiernit tvorbu kozneho mazu, nie ju uplne potlacit.

2.    aky vitamin D-3 by ste mi odporucili? Kolko krat do tyzdna ho mam uzivat?

3.    aky zinok si mam zakupit? Rovnako, kolko krat do tyzdna ho mam uzivat?

4.    mozem vsetky tieto produkty uzivat naraz? Alebo tam musi byt nejaky casovy odstup?

5.    je potrebny uzivat aj ten lutein? popri tejto liecbe?



73

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ber 1 + denne napr tohoto
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitam … &ic=23
Vitamin D-3 odporucAm od 2000 do 5000 IU  denne, pozri napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … l&ic=1
3. zinku odporucam 30 az 50 mg denne, pozri na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Zinc-Gly … &ic=14
4.Mozes.
5 odporucam brat lutein na oci kazdemu
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Lu … l&ic=8



74

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dakujem! pan rng. Dnes som si objednala tie doplnky,ako ste mi poradli,tak sa tesim smile

Vo vasich predchadzajucich odpovediach ste mi spomenuli aj natieranie sa na noc ,,kokosakom,, tym ste mysleli kokosovy olej?
Mam si na noc aplikovat na plet kokosovy olej? Vedeli by ste mi poradit aj aky?



75

Re: Problémová, Lesklá pleť

Diana, kazdy kokosovy olej, aj ten najlacnejsi, pokial nie je nejak chemicky upraveny je dobry na plet.



76

Re: Problémová, Lesklá pleť

bez chemickych uprav,cize panensky? ako doteraz som sa o kokosovy olej nezaujimala,tak preto sa pytam aj na taketo malickosti wink



77

Re: Problémová, Lesklá pleť

samozrejme panensky je najlepsi, ale aj parou cisteny je este OK.



78

Re: Problémová, Lesklá pleť

Pan rng, mam este taku otazocku. Ak budem uzivat retinyl palmitate, moze sa stat, ze po dobrati budem mat este mastnejsiu plet? Viete, nejaky cas budem potlacat vylucovanie tukov a teda, nemoze sa stat, ze po dobrati to bude mat takyto nasledok? Dakujem!



79

Re: Problémová, Lesklá pleť

Neviem ale je to  velmi nepravdepodobne. Ti co beru chemicku nahrazku tj isotretinion maju mnohi zlepsenu plet, hoci napadnutu pecen.



80

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň potrebovala by som odpovede na nejaké otázky od Vás pán RNG:
1/ Bone essentials odporúčate zo swanson, ale momentálne sa na swanson neorientujem, budem obj. z iherb... Ktorý doplnok z iherb by ho nahradil, resp. sa mu priblížil??? je tam toho mnoho len ťažšie sa v tom orientuje.
2/ Aké Maqui berry z iherb by ste mi odporučili to freeze dried?
3/ Láka ma aj to Bilberry- ktoré z tohoto je dobrá ponuka?
http://www.iherb.com/Eclectic-Institute … l&ic=1
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Bi … &ic=13
http://www.iherb.com/Scandinavian-Formu … &ic=23
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … &ic=82

4/ Mahoniu - Oregon grapes odporúčate iba Nature´s Way?

5/ zaujíma ma či je lepšie staviť na Tekuté formy D3( možné som si odpísala ktoré ste doporučili )- lebo sa mi vidí dobrý aj ten Liposomal spray Now, taktiež B komplexu- z toho ste odporučili Nature´s Answer liquid alebo mám aj niečo iné pozrieť? na iherb je toho hromada a nie som zvyknutá na to, radšej dvakrát merám a raz strihám, chcela by som obmedziť najmä prídavné látky...
Spomínate že je dobrý aj Stress B - je možné ho brať ako b komplex alebo to je niečo iné ?

ĎAKUJEM.



81

Re: Problémová, Lesklá pleť

tá Triphala a Bacopa monnieri musia byť tiež ako Extrakty pravda? Vďaka.



82

Re: Problémová, Lesklá pleť

Vrátim sa k Prvej otázke čo vravíte na tieto dva? nie je toho tam veľa ako zmes na kosti ? - ak už beriem napríklad vitamín K aj D3 oddelene pre dobrú náladu a  napríklad ja neobľubujem slnenie sa takže mi môžu chýbať...

http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … &ic=30
http://www.iherb.com/Advanced-Nutrition … &ic=40 Je možné ten swanson niečim nahradiť?



83

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG napísal(a):

Neviem ale je to  velmi nepravdepodobne. Ti co beru chemicku nahrazku tj isotretinion maju mnohi zlepsenu plet, hoci napadnutu pecen.

Dakujem wink



84

Re: Problémová, Lesklá pleť

.



85

Re: Problémová, Lesklá pleť

??????????????????????????????????? NECHÁPEM??????????????????????????????



86

Re: Problémová, Lesklá pleť

Madonna, Sorry, nevidel som otazky pred tym a ponahlal som sa.  Trpezlivost
1. iherb ma Bone Strength , vyrobok firmy NOW
2. Produkty co obsahuju enzymy musia byt len vo forme freeze dried, inaksi su enzymy znicene
3.Produkty na oci a cirkulaciu posudzujes podla obsahu roznycy antioxidantov, najm a antokyanidov proantokyanidov a karotenoidov. Takze ten posledny  z Enzymatic therapy je najlepsi.
4.na znacke nezalezi len na obsahu.
5. D-3 v kapsulkach je dnes tak lacny a ucinny, ze nespominam ine ovela drahsie formy
Tie dva na kosti neodporuicam, ma to privela zloziek a nie dost tych ktore treba. Totiz odporucam nie K-1(phytonadione, ale K-2, menaquinone. a vitaminu D-3 od 2000 do 5000 IU
Koral neobsahuje vsetky potrebne zlozky na kosti, povacsine len vapnik. A bez vsetkych potrebnych , v spravnej forme a pomere sa kosti nebuduju

Samozrejme extrakty su obvykle ovela silnejsie, tj obsahuju viac ucinnych latok, nez byliny z ktorych ich vyrobia.



87

Re: Problémová, Lesklá pleť

Este mam par otazok..
1. ak budem uzivat : retinyl palmitate + zinok + vitamin D + lutein + citricidal + oreganovy olej + berberine + st John s wort + Quercetin, mozem na slniecko? alebo je potrebne slnku sa vyhybat?
2. mozem chodit na ultrazvukove cistenie pleti? niekolko krat som uz podstupila toto cistenie a mojej pleti to velmi prospievalo,navyse je to velmi setrne cistenie voci citlivej pleti,ktoru ja mam..
Pri liecbe isotretinoinom bolo zakazane vystavovat sa slnku + boli zakazane akekolvek osetrenia pleti s nejakymi pristrojmi, tak preto ma zaujima, ako to je pri uzivani tychto produktov..
Dakujem..



88

Re: Problémová, Lesklá pleť

1. jedine na St john's wort hovoria, ze moze vyvolat fotosenzitivitu. Ale moja zena ho berie uz dlhe roky, samozrejme len ked jej treba (stress, davove situacie, spolocenske udalosti) a veru sa vypeka na slnku kazde leto, co by uz nemala v nasom veku. Nakolko plet poskodena vysokymi davkami retinyl palmitatu ( prilis sucha ) je slnkom poskodena , neviem, ale pre istotu by si mala pouzivat kazdodenne krem aspon s faktorom 8.  Kokosovy olej ma napr 4 az 8, podla hrubky natretia.
2. ultrazvuk cisti plet do hlbky, tj vie uvolnit aj zapchate mazove kanaliky, co je zdroj acni.

Naposledy upravil: RNG (2015-03-08 15:52:57)



89

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dakujem.
Spomenuli ste kokosovy olej a teda :
1. staci, ak si budem pokozku pri opalovani natierat kokosovym olejom? Alebo je nutne pouzivat kremy, mlieka, ktore odporucaju dermatologovia s ochrannym faktorom az 50?
2. kokosovy olej mozem pouzit aj po opalovani? Alebo radsej pouzit pripravky na to urcene, ako napr. panthenol?



90

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz normalna biela plet znesie asi 20 minut slnka, co je zdrave. Faktor 8 znamena, ze mozes byt na slnku 8 x 20 minut, tj asi 3 hodiny. Ale musis byt dostatocne hrubo natrety vsade, tj ziadne miesta nesmu byt zotrete.
Faktor 50 znamena ze nedostanes prakticky ziadne ziarenie na plet, co je samozrejme nezdrave, lebo sa ti napr nretvori ani potrebny vitamin D-3,  ani nesterilizuje koza.



91

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dakujem za odpovede smile
Nezodpovedali ste mi na moju otazocku, cize ju zopakujem este raz wink
1. po opalovani si pokozku mozem natriet kokosovym olejom, alebo pripravkami na to urcenymi, ako napr. panthenol?
2. tak ma napadlo, ak sa budem natierat kokosakom, nebudem tym pritahovat napr. vcely? smile bola by som nerada, ak by si na mne pochutnavali wink
3. pan rng, viete mi poradit? po chirurgickom vybrati znamienka, za aky cas mozem to miesto vystavit slnecnemu ziareniu?



92

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz ja sa zasadne natieram mojim kremom, co ma zaklad kokosovy olej, ale mam v nom pridane aj jemny prasok kyslicnika zinocnateho, tj povodny tieiaci faktor podla mnozstvo toho mkyslicnika mozem zvysit zo 4 az na 30 a viac.
Kokosak neprirtahuje hmyz.
3. To zalezi ako rychlo sa ti to vovnutri vyhoji. Pouzi zmes kokosoveho oleja a jemneho praskoveho cukru, to zrychli hojenie nielen povrchu, ale aj neskor podkozne.



93

Re: Problémová, Lesklá pleť

Zdravím ,pán RNG, akosi mi stále nie je jasné medzi tými prvými dvoma a posledným- doplnkami s Bilberry- koľko mg presne čoho taký a taký obsahuje, síce píšete že ten posledný je naj - ale to je uvedené až ako tri kapsule takže nerozumiem, nevyznám sa v tom- preto je zrejmé že sa človeku v tom ťažko orientuje...???  taktiež ma zaujalo toto ale z hľadiska pre zrak je to pre nás optimálne zloženie? http://www.iherb.com/Natural-Factors-Ey … sules/2612.
2-Keď sa na to pozerám z hľadiska dobrého zraku - kde je lepšie podľa Vás investovať teda do Bilberry alebo do Maqui ? - a nikde som sa nedočítala aká miera je dávkovanie tých MAQUI BERRY ?.
3- čo lepšie odmaskuje nattokináza alebo serrapeptáza?
4- Ktoré všetky doplnky výživy odmaskujú?
5- odmaskuje aj Glucomanan? Ktorý odporúčate z iherb?
6- tento sylimarin bude asi tiež dobrý - ak som to teda správne hodnotila kde jedna kapsula obsahuje 300mg či?
http://www.iherb.com/California-Gold-Nu … l&ic=7. Stačí to na tú jednu kúru?

Srdečná vďaka.



94

Re: Problémová, Lesklá pleť

OK, chces super nieco na ztrak pozri na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … n-120-caps
3. nattokinaza neodmaskuje, to je len fibrinolyticky enzym, tj riedi krv a rozbija krvne zrazeniny
Serrapeptqaza robi to iste, ale naviac odhlienuje aj odmaskuje rozne maskovane mikroby.
4. vsetky enzymi ciastocne odmaskuju, z aminokyselin najma je to NAC/acc
5. glucommannan neodmaskuje ale znizuje glycemicky index jediel a je to silny absorbent a vyziva pre probiotika
6. OK, to mas na 30 dni dost.



95

Re: Problémová, Lesklá pleť

Vďaka! ešte by som Vás poprosila tú otázku číslo 2...
A áno Eyes alive je naj - ale ide mi o to čo sa k tomu najviac priblíži aj keď sčasti len z iherb-teraz nemám prostriedky na nakupovanie zo swanson ako som už predtým písala , ale či som pochopila správne že každý z týchto produktov obsahuje len 80mg Bilberry extractu?
http://www.iherb.com/Eclectic-Institute … &ic=44
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy- … &ic=10

a tieto dva potom aké množstvá v mg a % anthokyanidov obsahujú v Extrakte a čo je celkové množstvo ???
http://www.iherb.com/Planetary-Herbals- … &ic=33
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Bi … &ic=12

Taktiež by som potrebovala vedieť ktorý Oleuropein z olive leaf objednať z iherb, bola by som veľmi vďačná za pomoc... a aké B komplex- či sú lepšie liquid a aký produkt...
Vďaka.



96

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG napísal(a):

Nuz ja sa zasadne natieram mojim kremom, co ma zaklad kokosovy olej, ale mam v nom pridane aj jemny prasok kyslicnika zinocnateho, tj povodny tieiaci faktor podla mnozstvo toho mkyslicnika mozem zvysit zo 4 az na 30 a viac.
Kokosak neprirtahuje hmyz.
3. To zalezi ako rychlo sa ti to vovnutri vyhoji. Pouzi zmes kokosoveho oleja a jemneho praskoveho cukru, to zrychli hojenie nielen povrchu, ale aj neskor podkozne.

Dakujem smile
1. ten jemny praskovy cukor ma byt ten potravinarsky? v akom pomere to namiesat?
2. pan rng, aky mate nazor na solaria?



97

Re: Problémová, Lesklá pleť

1.kazdy velmi jemne mlety cukor je dobry, pomer je zhruba 1 lyzica kokosaku, 1.5 lyzice kopcom praskoveho cukru a 5 kvapiek citricidalu, profesional.
Solaria mozu pomoct pouzite s mierou, ale mozu aj znacne poskodit.



98

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dakujem smile
Idem Vam teraz napisat, co sa mi dnes stalo.
Dnes som bola na kontrole u mojej dermatologicky. Bola to kontrola po mesiaci, pocas ktoreho som mala uzivat liecbu isotretinoinom. Ako som Vam uz pisala, po tom, co sa pani farmaceutka vyjadrila, ze mi to moze znicit pecen a po tom, ako som si precitala diskusie, kde ste vyjadrili svoj negativny postoj k tejto liecbe aj vy, som sa rozhodla liecbu ukoncit, pretoze som vasim slovam plne doverovala, rovnako, ako aj pani farmaceutke. Takze, dnes som oznamila pani doktorke, ze liecbu som ukoncila. A teraz Vam napisem jej vyjadrenie. Povedala mi, ze liecba isotretinoinom je uplne bezpecna, ze nie je mozne, aby bola pecen akymkolvek sposobom poskodena, ze tento liek je uplne bezpecny, ze ludia, ktori boli davnejsie lieceni isotretinoinom su nadalej zdravi a s krasnou pletou navyse. Povedala mi, ze je to absolutny nezmysel, ze to nie su fakty a podobne... Beriem to tak, ze kazdy clovek ma na to iny nazor, inak to vnima a podobne. Ja som stotoznena s vasim tvrdenim pan rng, plne Vam doverujem a som velmi vdacna, ze som vobec na Vas narazila. Len som mala potrebu Vam to napisat, ako to asi vnimaju lekari. Samozrejme, Vas som nespomenula smile Takze, ani po tom, co som si ju pozorne vypocula, sa nevratim k uzivaniu isotretinoinu, ale budem uzivat vami odporucany retinyl palmitate smile



99

Re: Problémová, Lesklá pleť

V USA  sa isotretinoin poluzival skoro 40,rokov a bralo ho az vyse 50 milionov mladych. Dnes je kvli tomu registrovanych vyse 100 000 sudov pre poskodenie zdravia.
Takze tvrdenie, ze to je uplne neskodne je samozrejme zavadzajuce a vysledok umyvania mozgov lekarov,
http://www.drugwatch.com/accutane/side-effects.php

Ale ze su acne vysledok jedenia znicenych, tj polymerizujucich a oxidujucich tukov dlhe rokty,to samozrejme dermatologovia neuznavaju. A samozrejme ziadne acne nemozu existovat, ked mas nezapchate mazove kanaliky. Neznicene tuky=panenske nemozu natolko oxidovat, ze by stvrdli a zapchali mazove kanaliky.



100

Re: Problémová, Lesklá pleť

Tak toto je zaujímavé, snáď zle vidím, je to možné...??? - Založím Tému na svoje zdravotné problémy a znova mi nie je odpovedané na otázku,ale je odpovedané úplne inej osobe na jej problémy - takisto opakovane ...Alebo snáď majú u Vás prednosť iba tí čo chodia so solárka, na ultrazvukové čistenie, prípadne manikúru??? A Pre ostatných stačí aj truhla, nie?....!?
text 2015-03-15 06:17:55.