Téma: Rivaroxaban a nahrada
Dobry den RNG
Obraciam sa na Vas s radou.
Mam 33 rokov a pred dvoma rokmi som prekonala trombozy do oboch noh a plucnu emboliu, bol mi nasadeni warfarin ktory mi sposobil vzacnu kumarinovu nekrozu na dolnej koncatine, odumrela mi cast koze na nohe. V nemocnici mi zistili ze ma mutacie krvi :
Mutacia protrombinu
Faktor V Leiden
Syndrom lepivych dosticiek
Momentalne som na novom lieku Rivaroxaban (xarelto) kedze warfarin (vdaka bohu) mi uz nasadit nesmu.
ide o to ze tento novy liek mozem mat len na vynimku a stalo sa mi ze mi ho uz neschvalili ale nakoniec sa to podarilo vybavit no za 4 mesiace ma caka dalsia ziadost o vynimku a kedze je to prilis mlady liek a nevedia co sposobuje pri dlhodobom uzivani v mojom pripade by malo byt dozivotne uzivanie chcela by som ho vysadit a nahradit prirodnymi doplnkam. ja nie som zastancom tablietiek a viem ze by som mohla fungovat ako normalny ludia, t.j. nariadena bez rizika krvacania, co mi teraz hrozi ak sa zranim.
Potrebovala by som od Vas par rad ako na to :-)
1. Chcela by som zacat uzivat Nattokinazu len by som potrebovala nastavit davkovanie a resp. potrebujem nazov testu ktorym by mi moja hematologicka vedela zistit ako velmi som nariedena.
2. chcela by som to kombinovat s pijavicami. mam dobre skusenosti s cervami, ktore mi zachranili nekroticku nohu preto by som si zistila ze sa robi messacna kura 24 pijavic a potom 2-3 mesiace volno, mala by som v tomto case znizit davkovanie nattokinazy?
3. Mam nattokunazu kombinovat aj s niecim inym? mam trochu strach aby sa mi trombozy nevratili a hlavne plucna embolia lebo dalsiu uz by som nemusela prezit.
4. V pripade ze by som bola nariedena Nattokinezou a zranila by som sa a nastalo by mohutne krvacanie existuje nieco na to aby lekari vedeli zastavit toto krvacanie? Na rivaroxaban ktory momentalne uzivam neexistuje ziadne antidotum, co je dalsi problem preco zvazuju u mna jeho uzivanie.
Velmi pekne vam dakujem za rady a dufam ze mi odpisete ze to mam skusit :-)
Naposledy upravil: Karina (2014-09-30 20:32:54)