Téma: Sjogrenov syndrom
Dobrý deň, veľmi pekne Vás prosím o radu pri mojom dlhodobom probléme s očami, ktoré začali koncom februára po dlhšie trvajúcej záťaží očí prácou na PC a štúdiu literatúry. Potom nastala extrémna reakcia na všetko žiarenie z PC, TV, slnečné žiarenie.
- príznaky: pri osvetlení napr. slnkom zdvíhanie žalúdka, zvracanie, rozmazané videnie: fľaky rôznych farieb, najmä červené a žlté, ktoré sa sústavne mihali, pohybovali, kmitanie, mihotanie, čierne bodky, závraty.
- ďalšie príznaky: silná bolesť očí, pálenie, rezanie, začervenanie, svrbenie, pichanie, pocit piesku v očiach, v noci veľmi silná bolesť akoby pichanie ihlami do očí, začervenanie a opuch viečok, veľké tmavé kruhy pod očami /predtým nikdy neboli/
- vyhýbam sa akémukoľvek žiareniu a preťaženiu: od februára nepozerám televíziu, nechodím vonku, keď svieti slnko, nechodím na PC viac ako na 15 minút denne /pozrieť pracovnú poštu/, nečítam
- stále pretrváva bolesť očí, pálenie, pichanie, rezanie, veľmi silné prejavy večer, v noci a ráno
- doterajšia liečba : navštívila som už asi 8 očných lekárov, reumatológa, neurológa, alergológa - urobené množstvo vyšetrení z negatívnym výsledkom - zistená bola jedine extrémna suchosť v očiach, žiadna tvorba sĺz - Sjogrenov syndróm
Keďže dlhodobo čítam Vaše fórum, objednala som si pred 2 mesiacmi koloidné striebro z Lučenca, kvapkám si ho do očí teda už dva mesiace aj niekoľkokrát denne, trošku bolesti aj začervenanie ustúpili, ale problémy stále pretrvávajú.
Poraďte mi, prosím, či môžem koloidné striebro tak dlhodobo a tak často denne užívať. Čo by mi ešte podľa Vás mohlo pomôcť, som už z toho zúfalá, nie je možné takto ďalej existovať.
Ostatné diagnózy: systémová skleróza, periférna demyelinizačná neuropatia, znížená činnosť štítnej žľazy, trombóza
Vopred úprimná vďaka.