1

Téma: Serapeptaza

Ahoj RNG, mam na teba prosbu/otazku. Po mnohych pokusoch s roznymi potravinovymi doplnkami som sa dostal k uzivaniu serapeptazy od firmy enerex 120 000 SU. Mam uz roky problem s PND, alergiami. Uz ju uzivam 10 dni, zacal som 3x1 presiel som na 3x2 tablety denne. Rozne fora, rozne indormacie... Poradis prosim davkovanie ? Zmeny zatial nebadam....



2

Re: Serapeptaza

Serrapeptaza je proteolyticky enzym, tj rozpusta bielkovinne zhluky. Zamorenie tela ale moze byt aj inymi latkami, na ktore serrapapraza neucinkuje. Ja pouzivam davkovanie 3 x 240 000 IU momentalne (ked nezabudnem...), ciastocne na riedenie krvi, ciastocne na odhlienenie a odmaskovanie vnutrobunecnych parazitov mykoplaziem, ktore sa mi premnozili a sposobuju mi reumaticke zapaly a bolesti.



3

Re: Serapeptaza

Velmi pekne dakujem. Budem urcite opakovat slova ostatnych ludi, ale podla udajov vo tvojom fore, v celej rodine nastavujeme liecbu odporucenymi doplnkami. Vdaka za cene nazory. Uprimne vyskusali sme uz viacero sposobov od homeopatie, cez scennar terapiu, akupunkturu, biorezonanciu a liecbu inymi doplnkami (kurkuma, zazvor....), bezlepkova, bezmasova, bezmliekova, dieta ja som absolovoal aj oxygen terapiu intravenozne... Tento smer sa mi zda ako najefektivnejsi, ucime sa, studujeme. Lebo se zistili, ze ak si clovek sam nepomoze... Tapeme v mnohych veciach, ako zistenie, co zabera, v akych davkach. Tak sa velmi tesime, ze existuje clovek, co je ochotny podelit sa so svojimi skusenostami. Vdaka adminovi tejto stranky.
Este pozriem ine casti tohoto fora a ked nenajdem odpovede, dovolim si poslat otazky.



4

Re: Serapeptaza

Skoda, ze lekari su ovladany medickym monopolom, tj naja farmaciou. Keby hladali sami nastroje neskodne na liecenie, mozno by mal celymedicky priemysel mensi obrat, ale ludia by boli zdravsi a neoberani  o peniaze za drahe patentovane  a naviac aj skodlive chemikalie, ako su dnes.



5

Re: Serapeptaza

Dobrý deň.
Moja otázka sa týka serrapeptasy a keďže je tu táto téma už založená, píšem sem.
Rada by som vedela, či sa môže užívať aj počasť menštruácie 3x 1 tab. (120 000 SPUs), alebo je lepšie znížiť dávku, prípadne počas periódy vynechať úplne.
Ďakujem.
Laura



6

Re: Serapeptaza

Mozes ju kludne pouzivat, pokial nemas problematicke alebo  silne krvacanie



7

Re: Serapeptaza

Ďakujem za odpoveď smile
Laura



8

Re: Serapeptaza

OK



9

Re: Serapeptaza

Dobry den,
mna by zaujimalo, ako dlho sa moze serapeptaza uzivat, ci treba urobit nejaku pauzu.
Dakujem:)



10

Re: Serapeptaza

Mozes to pouzivat neobmedzene dlho, ziadne pauzy nie su potrebne ani odporucane.
Ak pouzivas serrapeptazu na riedenie krvi, pauza by znamenala zvysenu moznost vytvaranie zrazenin=porazky a infarkty.



11

Re: Serapeptaza

dakujem:)



12

Re: Serapeptaza

OK



13

Re: Serapeptaza

Dobrý deň RNG,

potrebovala by som tvoju pomoc a radu. Mamina má cysty na prsníkoch (Kategória BI-RADS 2), včera bola na kontrole po 6 mesiacoch a objavila sa jej ďalšia cysta na ľavom prsníku. V minulosti mala cystu na vaječníku, ktorý jej neskôr odobrali.
Našla som si vo fórach tvoje rady na zvýšenie príjmu enzýmov a taktiež jódovú tinktúru. Vygooglila som si tento produkt, ktorý by som chcela objednať:

Je to správny enzým? Dávkovanie by si odporúčal aké?
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/51946

Poprípade aký iný enzým by si odporučil?

Ďakujem za tvoj čas.



14

Re: Serapeptaza

Je to vyborny enzym, ale skor by som odporucil ovela lacnejsi tento, 2 x 2 tablety
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1
Nezabudni brat s jodom aj selen.
Cysty v prsiach  na na matrenici su hormonalne zavisle, pdporucam brat zarovren aj yam a DIM



15

Re: Serapeptaza

Dáš mi odkazy aj na YAM a DIM (keďže neviem presne čo to je) a taktiež dávkovanie.

Ďakujem.



16

Re: Serapeptaza

YAM je pakoren s obsahom diosgeninu, ktory posobi hormonalne=upravuje horemonalne hladiny
Davka diosgeninu na ucinnost musi byt 200 mg denne. To je v 5 kapsuliach tohoto
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
ine vyrobky maju toho diosgeninu menej a su drahsie, takze ich musis brat ovela viac aby si dostala tych potrebnych 200 mg diosgeninu.
DIM je vytazok z kapustovin, ktory znizuje estrogenicke a testosteronove hladiny, davka na ucinnost je 2 x 100 mg. Je to3 az 4 krat  ucinnejsie, nez indonal(I3C) ktory sa pouziva tak isto na upravu hormonalnych hladin
Dostanes ho aj z Iherb.com
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-30-caps
http://www.iherb.com/Source-Naturals-DI … l&ic=3



17

Re: Serapeptaza

RNG ďakujem za odkazy. Môže si všetky kapsule rozložiť na celý deň? Užíva aj chlorellu a lieky na vysoký tlak. Nebude sa biť táto kombinácia.



18

Re: Serapeptaza

Doplnky sa medzi sebou velmi zriedka "biju".
S liekmi je to komplikovane, lebo vsetky su vlastne patentovane umele zamorujuce chemikalie. Ak si precisti cievy, destresuje sa a pouzije riedenie krvi enzymami mozno sa  tlak upravi, takze nebude musiet brat chemicke lieky na to.



19

Re: Serapeptaza

Dobrý deň,

chcel by som sa popýtať na dávkovanie a kedy jest na lacno , po jedle alebo ako. Kúpil som si Doctor's Best, Best High Potency Serrapeptase, 120,000 SPUs, 270 Veggie Caps

Ja zápal sklovca a manželka zápal vestibulárneho nervu.

Zničí sa táto forma enzýmu v žalúdku či nie.

Aký lepší enzým by ste mi doporučil ?

Ďakujem



20

Re: Serapeptaza

Serrapaptaza je protizapalova, tj znizuje/potlaca zapaly, ale neadresuje mikroby co tieto zapaly sposobuju.
Odporucam do oci kvapkat koloidnu striebornu vodu.
Serrapeptaza dochadza entericky ochranena, tj aspon Best to zarucene ma tj sa nenici v zaludku
.Zapal vestibularneho nervu je obvykle z nakazy v strednom uchu, na co je okrem serrapeptazy dobre brat aj oreganovy olej. Pripadne aj krill olej, lebo na regeneraciu poskodenych nervovych obalov treba doplnit DHA, kde krill olej je vyborny zdroj DHA (okrem ineho)



21

Re: Serapeptaza

dakujem za odpoved. a aka davky ma brat a kedy kazdeho sero,oregano,olej.



22

Re: Serapeptaza

serrapeptase, 3 x 120 000 IU
oregano, 3 x 2 entericke tobolky, [pozri na  produkt firmu NOW)
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … l&ic=1
Krill olej, 1.5 gramu plus.
http://www.iherb.com/Olympian-Labs-Inc- … l&ic=7



23

Re: Serapeptaza

http://tech.sme.sk/c/7200856/volne-radi … ravna.html

RNG, čo si myslíš o tomto článku?



24

Re: Serapeptaza

Poriadna blbost. A do neba volajuca loz.

Niekto za to musel poriadne zaplatit, aby spochybnili skodlive volne radikaly a zaroven spochybnili antioxidanty co tie volne radikaly v tele likviduju/neutralizuju

Zoberme si napr vitamin C, ktory je v ovoci vo forme kyseliny askorbovej a askorbatov . To iste mozes dostat v pilulkach a ked sa to dostane do krvneho obehu(askorbaty sa absorbuju pomerne velmi dobre, lebo ked robis rozbor mocu, tak sa tam vylucuju vo velkom mnozstve, ale to znamena, ze sa museli najprv absorbovat do krvi). tak v tele ucinkuju ci prirodne alebo umelo vyrobene bioidenticke uplne rovnako.
Problem s kyselinou askorbovou a askorbatmi, co maju male molekuly  je, ze ich ladviny nevedia zadrzat a tak sa vylucuju pomerne rychlo, polcas vylucenia je asi 1/2 hodiny. A nezalezi na tom ci su z ovoci alebo tabletiek. Preto ich treba casto doplnovat, aby si udrzal v krvi urcitu dost vysoku hladinu.
Aj "synteticky"(pricom je bioidenticky, tj telo nepozna rozdiel medzi pilulkovym a ovocnym) vitamin C aj E viazu na seba mnohe volne radikaly(agresivne a silne zlucive latky v tele), takze tieto sa nemozu naviazat na zakladne DNA molekuly a tym ich znicit.
To iste samozrejme plati aj pre ine antioxidanty, kazdy z nich je ucinny na rozne ine volne radikaly, takze ich treba brat co najviac, ked si clovek nechce nechat poskodit zakladne DNA a RNA geneticke struktury v tele= starnutie.

Naposledy upravil: RNG (2014-05-13 18:41:58)



25

Re: Serapeptaza

Teraz som si všimla, že som to dala do inej témy ako som chcela a serrapeptázy sa toto netýka, ale snáď nevadí. Ani mne sa to nezdalo, lebo ten článok si aj trochu protirečí - píšu, že radikály sú pre organizmus užitočné, ale zároveň píšu, že antioxidanty, ktoré zneškodňujú radikály, predlžujú život. To nedáva logiku.



26

Re: Serapeptaza

Vacsina utokov na doplnky nedavaju zmysel ludom co zacinaju do toho trochu vidiet.
Ale kedze velka vacsina, masy, tomu vobec nerozumeju, tak sa im  dari ich takto oblbovat.
A medicka mafia potrebuje masy, nie jednotlivcov.
Z mas maju svoje prijmy a pokial je to len par jednotlivcov co cez ich triky prekukli, to ich financne velmi neposkodi.

Naposledy upravil: RNG (2014-05-13 22:21:34)



27

Re: Serapeptaza

Dobrý deň. Chcel by som Vás poprosiť o radu. Mám koxartrózu 3. stupňa, diagnostikovali mi ju pred 4 mesiacmi. Začal som užívať Condrosulf a keďže som vraj mal v kĺbe aj zápal, nasadili mi aj Oramellox, teda nesteroidový protizápalový liek. Po týždni užívania bolesti ustúpili, využíval som 30 tabliet Oramelloxu a všetko bolo v pohode. Asi po 3 týždňoch od doužívania Oramelloxu sa však bolesti vrátili (zrejme znova zápal) a tak som Oramellox znovu začal užívať. Po týždni užívania bolesti znovu ustúpili, vybral som 20 tabliet. Teraz beží 3 týždeň odvtedy čo som Oramellox dobral a bolesti sa začínajú vracať. Samozrejme, Oramellox alebo iný nesteroidový protizápalový liek nemôžem užívať dlhodobo, a tak hľadám možnosti, ako tento zápal v bedrovom kĺbe liečiť bez vedľajších účinkov. Poradili mi, aby som skúsil niektorý enzýmový prípravok, napr. Serapeptázu, Wobenzym, Profizym, tak by som sa rád spýtal, čo si o tom myslíte. Mohlo by to pomôcť? Ak áno, ktorý prípravok, od akého výrobcu by ste mi doporučili? Aké dávkovanie? Ešte jedna vec. Dočítal som sa, že užívanie Serapeptázy pri ochorení pečene treba konzultovať s lekárom. Pred 20 rokmi som mal infekčnú mononukleózu, odvtedy nemám žiadne problémy, ale pri občasných hepatálnych testoch mám vždy hodnotu GMT okolo 3,0 (teda trojnásobné zvýšenie, ostatné hodnoty sú v norme). Môže to byť problém pri užívaní Serapeptázy?
Ďakujem veľmi pekne za radu.



28

Re: Serapeptaza

Serrapaptaza nijak nenici pecen, to je blud.

Za zapalmi su vzdy nejake priciny, cio uz vydieranie klbu=nedostatok klboveho mazu na co treba brat CMO
alebo rozne mikroby od virusov az po mykoplazmy. Ciste potlacanie zapalu sa da robit napr serrapeptazou a najma curcuminoidmi, lenze to neadresuje pricinu zapalu.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Curc … l&ic=2
Na viralne priciny pozri na temu Herpes
http://rng.nazory.eu/rubriky/h/herpes
Na mykoplazmy pozr na temu mykoplazmy tiez borelioza a chlamidie.
Na regeneracou pecene, tiez na viralne ochorenia pevene treba pouzit protokol dr Berksona, spolu s mikrovlakninami, pozri na temu pecen



29

Re: Serapeptaza

Ďakujem veľmi pekne za radu. Podľa všetkých vyšetrení to vyzerá tak, že mám opotrebované časti bedrového kĺbu, z čoho zrejme tie zápaly vznikajú. Rád by som sa Vás ešte spýtal dve otázky: 1. Čo je to CMO? 2. Ktorý curcuminoidový prípravok by ste mi na môj zápal v bedrovom kĺbe v dôsledku koxartrózy doporučili? Je teda najvhodnejší tento:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Curc … l&ic=2

(to znamená objednať ho z USA), alebo napr. tento:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Curcumin-C3-Complex-with-BioPerine-1000-mg-120-Tablets/12137#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Doctor's%20Best%2C%20Curcumin&rc=256&sr=null&ic=3

alebo by ste doporučili aj niečo dostupné na Slovensku:

http://www.paleolit.sk/produkt/nature-v … ks-kapsul/

http://www.magister.sk/produkt/detail/p … ex-60-cps/

Ešte raz vďaka.



30

Re: Serapeptaza

Slovenske vyrobky tu uvedene su dost  slabe a drahe.
Najleposi je asi ten Meriva  fytosom z firmy dr Best.
Osobne skusenosti mam ale z vyrobkom z tej istej firmy, kde su curcuminoidy s bioperinom(tj nie mlety koren kurkuma ale velmi silny vytazok, odhadom 30:1)
CMO (cerasomal 3 cis miristoleate)je specialny tuk, nezmydelnatelny, co telo ppouzije priamo do klboveho mazu. Pozri napr na
http://www.iherb.com/search?sug=jarrow% … rank=5#p=1
Alebo jedz aspon 2 avokada tyzdenne.



31

Re: Serapeptaza

Ahoj,
Zamýšľal som sa trochu nad tým ako sa enzým serrapeptaza dostane do krvi, keď je to bielkovina, ktorá by sa mala ako každá bielkovina v traviacom trakte rozložiť na jednoduché aminokyseliny a až tie sa dostávajú do krvi. Ako je to so serrapeptazou?..Funguje to rovnako? A
je ešte potom stále účinná?
Ďakujem za odpoveď?



32

Re: Serapeptaza

Serrapeptaza je vzdy chranena proti kyselinam, takze sa dostane do criev bez rozpustenia v zaludku.



33

Re: Serapeptaza

Áno , s tým žalúdkom mi to je jasne....ale ako sa dostane z čriev do krvi?



34

Re: Serapeptaza

V crevach sa to v alkalickom prostredi rozpusti a molekuly serrapeptazy su dost male na absorbciu do krvi.



35

Re: Serapeptaza

Cital som ze serrapeptaza pomaha liecit aj artritidu, mohol by si mi Rng poradit ako ju mam uzivat a ako dlho?
Znamy mi poradil. 90 000iu 3×2 tbl prvych 7 dni a potom 2×2 tbl. az do vybratia davky,ake mas s tym skusenosti?
Dakujem.

Naposledy upravil: zojinka11 (2015-04-15 19:39:07)



36

Re: Serapeptaza

Artritida, tj rozne zapaly v tele su sposobene hromadou mikrobov, ale najskor mykoplazmami. To su velmi pomaly pracujuce vnutrobunecne parazity, ktore telo obvykle vobec nevnima, lebo su dobree maskovane. Nuz a serrapaptaza je riedic krvi, rozbija krvne zrazeniny, odmaskovac, aj protizapalova latka.
Ja tu radim  pouzivat davky 3 x 120 000 IU.
Samozrejme na potlacenie mykopaziem treba brat aj extrakt z olivovych listov, davka oleuropieinu v nom musi byt 3 x 300 mg, tiez kvapky samento, coumanda a banderol, davka 2 x 20 kvapiek
Ja bojiuem intenzivne s mykoplazmami uz skoro rok, zialbohu neporiadne, trochu sa mi to zlepsilo ale este stale citim na rozne miesta sa stahujuce bolesti.



37

Re: Serapeptaza

Ahoj RNG, pises ze beries 3x240000 IU zo serrapeptazy, ktoru konkretne uzivas? Nasla som nieco taketo

http://www.pilulka.sk/serrapeptaza-60-cps-brainway

Je to cesky vyrobca a je mi divne, ze za tak lacne peniaze predava 400 000IU - 60 kapsul.

Môžem poprosiť tvoj nazor?



38

Re: Serapeptaza

Nie tolko zo serrapaptazy neberiem, tolko by som zobral plus nattokinazy len v pripade nejakej vaznej krvnej zrszenine v tele, tj v pripade trombozu a aj to len niekolko dni po seba, aby som si ju naisto rozpustil.
Zrejme sa tam jedna o chybu, lebo 10 mg serrapeptazy na ucinnost sotva 40 000 IU a nie 10 krat tolko.
Najsinejsi na trhu je tento, kde na 800 mg je ucinnost 260 000 SU jednoptiek
http://www.biomediclabs.com/serra-rx260 … Ai238P8HAQ
alebo tento
http://www.biomediclabs.com/serra-rx260 … Asl18P8HAQ
kde dana ucinnost je na 2 kapsule. Samozrejme tie su drahsie, nez dr Best, preto ich zbytocne nespominam.
Mozno je to preklep a mozno zamerna



39

Re: Serapeptaza

RNG, ako radis uzivat Serrapeptazu 3 x 120 000 IU - vsetky 3 capsule naraz nalacno rano - alebo oddelene pocas dna ?
Vdaka za odpoved.



40

Re: Serapeptaza

Samozrejme ze oddelene!!! nech mas vyrovnanejsiu hladinu v krvi, nie narazovu.



41

Re: Serapeptaza

Mozu sa uzivat enzymy Serrapeptazu a sucasne aj Pancreatin (na cistenie), alebo je to lepsie nemiesat v jednom cistiacom cykle ?



42

Re: Serapeptaza

Kludne ich miesaj vzajomne sa len doplnuju v ucinkoch.



43

Re: Serapeptaza

RNG,

v jednom príspevku sa píše o proteolitickych enzymoch v súvislosti s rakovinou.
Ktoré to sú proteoliticke enzýmy?
Ako ich doplniť?


Ďakujem



44

Re: Serapeptaza

Protein=bielkovina . Protelolyticke enzymi rozkladaju proteiny=bielkoviny.
Napr v pancreatine su rozne enzymi, jeden z nich je az proteaza.  Na rakoviny odporucam masivne davky cistiacich enzymov, napr 2 x 6000 mg ekvivalent pancreatinu, entericky ochraneny.
To mas napr 2 x 4 tablety tohoto
http://www.swansonvitamins.com/q?kw=tri … creatin+4x



45

Re: Serapeptaza

RNR,

jasné, ale ten enterický krytý pankreatin od Swanson mám, ako ho používať, myslím tým robiť nejaké kúry trebárs 3 týždne 2 x 4 tbl?
Alebo ako brať ho stále?

Ďakujem



46

Re: Serapeptaza

Doplnky beries podla potreby. Ked mas telo zamorene, tak uch pouzicvas kym si telo neodmoris. To moze trvat napr pri rakovinach aj viac mesiacov.
Ja musim brat pancreatin na travenie stale, s kazdym jedlom, lebo moje telo ho nevytvara dost.Ale je to pancreatin entericky nepokryty, lebo chcem mat zlepsene travenie a absorbciu uz od zaludka, nielen v crevach  a krvi, ako to robi entericky pokryty pancreatin.



47

Re: Serapeptaza

Pri protokole dr Berksona sa moze brat aj serapeptaza a NAC.



48

Re: Serapeptaza

Samozrejme



49

Re: Serapeptaza

Ahoj RNG,
uvazujem, ze by som si objednala serapeptazu na artritidu, ale chcela by som sa spytat, ci by to mohlo pomoct aj pri liecbe uveitidy Lebo okrem klbov mam hlavne problem s okom, kde sa mi ten zapal vzdy vracia. Resp. co by si mohol poradit. Dakujem



50

Re: Serapeptaza

Zapaly su sposobovane hromadami pricin, ja sa snazim riesit najma tie,ktore su sposobene mikrobami a to odmaskovanim a antimikrobialnymi doplnkami
Zapal oci ma tiez hromady pricin
https://en.wikipedia.org/wiki/Uveitis
a preto aj hromady roznych doplnkov, ako to ucinne adresovat.