1

Téma: POSILNOVANIE

AHOJ, CHCEM SA SPYTAť NA TVOJ NAZOR A POSILNOVANIE, CHCEM ZAčAť CVIčIť /Už DVA TYžDNE PRAVIDELNE/ LEN SOM ZAčIATOčNIK. A čO VRAVIš NA TIETO VECI Proteíny, aminokyseliny, kreatín, gainer, kĺbová výživa a podobne,... CHCEL BY SOM AJ TROCHU PRIBRAť ALE SA ZDRAVO STRAVUJEM A NEJDE TO. JE MOžNé NAPR. Z OVS. VLOčIEK PRIBRAť PRI POSILOVANI? A NIEKDE SOM POčUL žE Z POSILNOVANIA JE MOžNý VAčší VYSKIT AKNE_? JE TO PRAVDA? DAKUJEM



2

Re: POSILNOVANIE

Normalna strava by mala postacit aj pri posilovani, pokial nejdes do extremov a nechces si vybudovat extra skodlivu svalovu hmotu. Je to sice modne, ale na udrzanie extra svalov sa vnutorne organy "odieraju" viac, lebo musia tazsie pracovat.
Osobne odporucam mierne cvicenie na ohybnost a cirkulaciu a nie budovanie prebytocnej svalovej hmoty.
Nizsia vaha a dobra cirkulacia  celkove predlzuje zivot.

Samozrejme, na vybudovanie umeleho silackeho vzhladu pomaha brat rozne doplnky a pri nich sa samozrejme zvysuju hladiny muzskych=androgennych hormonov, co je samozrejme sprevadzane aj vyssim vyskytom akni
(viac testosteronu=viac DHT, vyssia agresivita, viac jedla a splodin, vyssie zamorenie tela, viac materialov na vyhadzovanie cez kozu) Osobne neodporucam. Moda a zdravie su dve rozne veci, casto protikladne, hoci sa to snazia zamaskovat.
Aktivni sportovci a bodybuilders specialne (svalosi) maju kratsi zivot statisticky a to dost znacne. Moda sa to ale snazi zamaskovat.



3

Re: POSILNOVANIE

NO ANO , VLASTNE JA NECHCEM ANI NEJAK EXTRA PRIBRAť LEN ASPON TROšKU, LEBO VAžNE SA SNAžIM JESť ZDRAVE VECI A TAKTO TO VOBEC NEJDE, A PRETO SA SNAžIM ZDRAVU STRAVU SKOMBINOVAť Z POSILOVANíM, .. LEN NEMAM čO PORIADNE NA SEBE CVIčIť KED MAM LEN CCA 64KG...  KEBY CHCEM NEZDRAVO JESť TAK DOKAžEM MAť AJ O 10 KG VIAC ALE SA PROSTE DOKAžEM ODOPRIEť KVôLI ZDRAVEJ VYžIVE /SAMOZREJME OBčAS SI DAM AJ JA NIEčO NEZDRAVE/ čIžE SA PYTAM .. NAPR TAKE OVSENE VLOčKY KED SI DAM DENNE NAPR. 600-700 G S JABLKOM ..A CVIčENIE KTOMU /SAMOZREJME CEZ DEN JEM ALE V MENšICH PORCIACH / JE MOžNE PRIBRAť S KOMBINACIOU VLOčIEK A CVIčENIA? ALEBO čO BY SI MI PORADIL.



4

Re: POSILNOVANIE

Ovsenne vlocky su vyborne jedlo,, ked pridas do nichj za lyzicu mleteho lanoveho semena, pripadne nejakych mletych orechov alebo tekvicovych semienok ich zalejes mliekom a pridas napr cucoriedky alebo ine bobuloviny, mas tam aj komplexne sacharidy,prirodne tuky,nieco bielkovin, dostatok vlaknin  a s orechami, lanovym semenom a bobulovinami aj plno antioxidantov.
Nic lepsie pre telo si neviem predstavit na ranajky.Len tych 700 gramov sa mi vidi privela. Snad 250-300 gramov, to bohate  postacuje.
Na rozbory roznych jediel sa pozrim na  http://rng.nazory.eu/jedla
Tam najdes kompletne zlozenia a profily jediel



5

Re: POSILNOVANIE

NO DNES OD RANA šTUDUJEM VPLYV STRAVY NA SVALY RESP . POSILNOVANIE, ..A SOM SA DOčITAL žE HLAVNE BIELKOVINY JE POTREBNE PRIJAť ASPON 1,5 x NA HMOTNOSť MOJEJ VAHY čIžE 97,5 MI VYšLO.... NEZVYKNEM VELA MASA JESť A ANI MLIEčNYCH VYROBKOV/ MOžNO SA BOJIM KVôLI AKNE/ TAK AKO DOSIAHNEM TOTO čISLO INAK? TAK NAPR VLOčIEK BY SOM MUSEL STRAšNE VELA DENNE ZJESť. A čO INE....MAM?



6

Re: POSILNOVANIE

Nie vsetky spravy ,ktore sa pisu z hladiska budovania svalov su zdrave alebo overene.
Clovek musi brat rozne informacie z internetu a inych zdrojov s rezervou.
Inac ze potrebujes 1.5 gramu bielkoviny na kazdy kilogram vahy je velmi prehnane
Podla svetovej zdravotnej organizacie(WHO) staci na kilogram vahy 0.45 gramu bielkovin a maximum kladie US RDA na 0.8g na kg vahy
Pozri sa na   http://www.indoorclimbing.com/Protein_Requirement.html
napriklad, kde mas tieto cisla uvedene.
Viac, nez maximum odporucene  presiluje telo, samozrejme sa potom hromadia nedostatocne rozlozene proteinove(bielkovinne) zhluky a zamoruje cele telo.

Vyborny zdroj bielkovin su napr vajcia, hoci ich v poslednom case obvinuju zo zapchavania ciev(cholesterol) co je samozrejme zalozene na chybnom vyskume, kde pouzivali nie cele vajcia, ale len susene vajecne zltka.
Inac bielkovinne koncentraty sa bezne ppouzivaju v posilovniach, obvykle davky su 20 gramov spolu s prislusnymi enzymami a pomerne najkvalitnejsie su bielkoviny z mliecnej srvatky(whey protein)



7

Re: POSILNOVANIE

DOBRE ASI SA BUDEM RIADIť PODLA TEBA čIžE CCA TYCH 0,5 GRAMOV BIELKOVIN. A ESTE KED Už TAK SOM PREčITAL HODINY A HODINY. VIEš MI POVEDAť CCA DENNY PRIJEM SACHARIDOV /KOLKO BY MAL čLOVEK DENNE PRIJAť / JA VEčšINOU VO FORME VLOčIEK, RYžY NATURAL , JABLKA ..AJ INé.... POTOM TUKOV....  A AJ VLAKNINY. ... NAPR NA RANAJKY SOM SI DAL 200G OV.VLOčIEK, KTOMU 100 G JABLKA NEJAKE TEKVICOVE SEMIENKA PRIHODIL. TO VYCHADZA Už 40G BIELKOVIN 16 TUKU 200 SACHARIDOV A 17 VLAKNINY....NIE JE TO VELA ?? INAK NAJVIAC JEM NA RANAJKY .. POTOM PRAVEžE Už POMENEJ POčAS DNA...N



8

Re: POSILNOVANIE

INAK SA ZAUJIMAM HLAVNE KVôLI CVIčENIU , čIžE STRAVA BY MALA BYť TERAZ NA PRVOM MIESTE..... INAK SI DAM BEZPROBLEMOV AJ NEZDRAVE VECI...LEN TERAZ SA TO SNAžIM OBMEDZOVAť čO NAJVIAC.



9

Re: POSILNOVANIE

Ranajsi prijem by mal byt najvyssi, lebo cez den clovek potrebuje dostatok energie a postupne sa uvolnujuce sacharidy. Preto som natolko za tou ovsennou kasou s lanovymi semiackami(mletymi) a tekvicovymi semienkami, plus ovocie. Jablko je vyborne, bobuloviny este lepsie
Lanove semienka su zdrojom extra vlaknin, rozpustnej celulozy, tiez omega 3 olejov potrebnych pre telo a antioxidantov(lignany).Je to davne jedlo starych Slovanov, ktore zialbohu dnes upadlo do zabudnutia.



10

Re: POSILNOVANIE

A TIE LANOVE SEMIENKA SA DAJU AJ DRTENE KUPIť Už TAKE? NAPR.  http://blog.sme.sk/blog/7/1346/bananova-pena-4.jpg   A TERAZ SOM SA DOčITAL žE DOBRY  ZDROJ BIELKOVIN http://www.milkagro.sk/vyr_c.html  JE COTTAGE SYR. čO NA TO VRAVIš. ALEBO RESP. TVAROH... MYSLIš žE TIETO VYROBKY SU ASPON S čASTI ZDRAVE.....VšETKO SA SNAžIM KVôLI AKNE LEBO SA BOJIM žE SA MI VYSKYTNE /PREšIEL SOM TYM V PUBERTE/ INAK BY SOM DOSť OBMEDZIL MLIEčNE VYROBKY /TO SI SčASTI SNAžIM DOPLNIť ROOIBOSOM/



11

Re: POSILNOVANIE

A ESTE SOM ZABUDOL. NAPR TIE VAJCIA NEšKODIA AKNE?



12

Re: POSILNOVANIE

Samozrejme, cim viac znicenych tukov a denaturovanych bielkovin, tym viac je telo zamorene a snazi sa to vyhodit aj cez kozu
.Preto neodporucam viac bielkovin, nez telo normalne potrebuje, tj tolko, co vie bez problemov spracovat.
Pti varenom vajci je "denaturacia" bielkovin dost mala, pri vyprazanom mase je denaturacia znacna. Tak isto pri mase pripravenom v mikrovlnkach, kde su horuce body casto az do hladin karamelizacie a spalenia.

Naposledy upravil: RNG (2010-05-12 06:27:11)



13

Re: POSILNOVANIE

ESTE POSLEDNA OTAZKA...čIžE BIELKOVINY SA ROZDELUJU NA LAHKO STRAVITELNE /NAPR ZELENINA AJ KED V MALOM MNOžSTVE, OVS. VLOčKY, ATD / A TAžKO? TO JE TO MASO MLIEčNE VYROBKY ATD ????? DOBRE CHAPEM? A KEBY TAKU SOJU NAHRADIM MASOM....



14

Re: POSILNOVANIE

Stavitelnost jediel je velmi komplexna zalezitost, lebo v jedlach su casto bielkoviny viazane na cukry, tuky, dokonca vlakniny a pri traveni to treba rozlozit kyselinami, enzymami, pripadne pri tom pomozu aj crevne kultury, najma probiotika.
Maso ako take je pomerne dobre stravitelne, pokial sa prilis neprepecie a stuhne(stvrdne). Ale vyzaduje hodne kyselin a proteolitickych=bielkovinnych enzymov. Takze je dobre ho dat do prazdneho zaludka, nerozriedit kyseliny polievkami a napojmi a pockat aspon 1.5 hodiny, nech sa to natravi vo vysokej koncentracii kyselin a enzymov.

Ak si chces umelo dodat extra bielkoviny, odporucam najma susenu srvatku(whey protein) ktora casto dochadza aj s pridavnymi enzymami na ulahcenie travenia. 20 gramov do napoja(rozmixovane v pohari vody) na prazdny zaludok ti doda extra enzymi bielkoviny v dobre stravitelnej forme so spravnym zlozenim aminokyselin.

Brat jednotlive aminokyseliny velmi neodporucam, lebo si mozes pri tom vyhodit z rovnovahy zlozenie bielkovin, ktore sa ti z nich v tele vytvoria.

Snad jedine, ktore pripadne odporucam v davkach 2-3 gramy su arginin, ornitin a cystein, ktore su spolu s vacsimi davkami vitaminu C(3 gramy) a E potrebne na vytvaranie nosnych pruznych kolagenovych struktur.
Viac o tom najdes v pracach Linusa Paulinga, dr Mathiasa Ratha a ich kolektivov
Ti spajali rozne choroby a starnutie s nedostatocnym vytvaranim kolagenov v tele, co sa prejavuje zvraskavenim nielen koze, ale aj vsetkych vnutornych organov a stratou pruznosti vsetkych vaziv v tele a svalstva.
Najviac sa to prejavuje u starsich, kde sa vytvaranie enzymov a kyselin vekom znizuje a tym aj schopnost rozlozit bielkoviny a vytazit z nich aminokyseliny potrebne na regeneraciu tela, v tomto pripade napr kolagenovych struktur a podobne.

V tele mame schopnost vsetkeho limitovane vyrobit, pre to privelke davky cohokolvek su neziaduce a tak isto prilisne spracovane=odprirodnene formy jedla su pre nas zataz na travenie.

Zelenina obsahuje pramalo bielkovin, zrniny viac, najviac maso, ryby, syry a vajcia.



15

Re: POSILNOVANIE

TAK NAPR TOTO ODPORUčUJEš? http://www.swansonvitamins.com/SWU475/ItemDetail ALEBO BY STAčILO AJ NIEčO Z MIESTNYCH HYPERMARKETOV AKO NAPR. TOTO http://www.bonavita.sk/-p-64.html      čI          http://www.aspsk.sk/srvatka.htm             A NEUBLIžIA MI TIETO HYPERMARKETOVE PRODUKTY? /nemôže sa mi ztoho napr zhoršiť pleť? / a stačia z hypermarketu tieto produkty či by bolo najlepšie objednať tú prvu spomínanu zo swansonu. /LEBO ZBYTOčNE NECHCEM A ANI NEMAM V PLANE TERAZ OBJEDNAVAť Z USA KVôLI TEJTO JEDNEJ VECI - MOžNO DO BUDUCNA /  a ako odporučaš 20gramov na lačny žaludok....to v tych 20 gramoch nápoja sa nachadza strašne malo tych bielkovín či sa mylim? / pri 100 g uvazdaju 12,5 čiže to vychadza 2,5



16

Re: POSILNOVANIE

Ja odporucam 20 gramov bielkoviny, nie 20 gramov tej susenej srvatky z Bona Vity. To si mozes ovela lacnejsie kupovat cmar a pit ho na litre.

V tom vyrobku zo Swansonu je na 28 gramovu naberacku 17 gramov bielkoviny



17

Re: POSILNOVANIE

dAKUJEM VELMI MI POMAHAJU TVOJE RADY CHCEL BY SOM SA ESTE PREDSA OPYTAť NA TVOJ NAZOR KOLKO KRAT TYžDENNE BY SI ODPORUčAL JESť RYBACIE MASO..... TO SA MI ZDA K ZDRAVIU ASI NAJVIAC PROSPEšNé KED RATAM VECI čO OBSAHUJU VEčšIE MNOžSTVO BIELKOVIN /MLIEKO , TVAROH , COTTAGE, SYRY, VšEOBECNE MASO / čO NAPR . TAKY PANGASIUS ALEBO FILE TRESKA DUSENA Z RYžOU... KAžDY TRETí DEN...   /VIEM žE SI VOLAKDE SPOMINAL žE JE TREBA KONTROLOVAť čI NIESU ZAMORENE TIE RYBY ALE ONO SA TO LEN TAK NEDA...TAK TO U MNA NEVIDIM RIEšENIE. /



18

Re: POSILNOVANIE

Ryby su zdrave vzdy, pokial nie su zo zamorenych vod. Zialbohu na trhu je takych privela, vynimky su len ryby z polarnych mori, najma bylinozrave, kde sa neakumuluje tolko toxinov a najma ortuti, ako v spickovych dravcoch.
Preto sa odporuca bezne ryby jest maximalne 2 x do tyzdna
Nezamorene by si mohol jest prakticky bez obmedenia aj kazdy den.



19

Re: POSILNOVANIE

CHcem aj ja zacat posilovat a nabrat trosku hmoty kedze som dost chudy... a stravu moc na bielkoviny sa mi zda ze ani nemam a tak neviem aky whey protein kupit...ci izolat..alebo powder alebo iny typ. Co je z haldiska kvality a zdravia lepsie ? vdaka



20

Re: POSILNOVANIE

Bielkoviny z roznych potravin su lepsie, nez doplnok vyrobeny z jedinej potraviny.



21

Re: POSILNOVANIE

No to ano...ale ked si chcem umelo dodat bielkoviny..ktory typ odporucas ?



22

Re: POSILNOVANIE

Asi najskor zo srvatky(whey) ktory ma zaroven pridane nejake enzymy(proteolyticke) aby sa to cele vstrebalo naisto.



23

Re: POSILNOVANIE

Ake su to prosim ta tie proteolitycke enzymi ?



24

Re: POSILNOVANIE

Protein=bielkovina.
Aby si vedel stravit bielkoviny, tj premenit ich na mensie absorbovatelne peptidy alebo uplne rozlozit az  na aminokyseliny, musis ich v tele rozlozit prislusnymi enzymami tj proteiny sa rozkladaju proteolytickymi enzymami.



25

Re: POSILNOVANIE

ahaaa... Hmmmm a existuje dajaka ina alternativa aby sa clovek stal "vecsi" ? nakolko som dost chudy a nizsi ?



26

Re: POSILNOVANIE

To ma zmysel len pre mladych ludi, kde narastanie je aj kostry aj jednotlivych organov umerne.
Akonahle ti zarastu rastove strbiny, rast sa skoncil a da sa len nabrat privela svalstva alebo tuku, co nie je priam ziadatelne.



27

Re: POSILNOVANIE

jaj a to nastava asi v ktorych rokoch ? Lebo mne tu kazdy vyprava aby som jedol B12 co asi je blbost podla mna big_smile



28

Re: POSILNOVANIE

Rastove strbiny poznas len na roentgene.Je to velmi individualne, pre niekoho uz v 17 rokoch , niekoho az do 25 rokov.
Hodne v tom hra rolu genetika, intenzivne cvicenie(skracuje cas rastu), dostatocny spanok a uvolnovanie rastoveho hormonu, co sa da ovplyvnit zvysenim dopaminu v tele(doplnok L-DOPA, vytazok z bobu), najma africkeho)
B-12 podporuje tvorbu krvi, ciastocne podporuje chut do jedla a vyrobu energie, nepriamo.
Podiela sa na odmorovani tela(metylacia, homocystein) a kazdy ho potrebuje ovela viac, nez udavaju tie archaicke tabulky.
Dobra a masivna davka je pod jazyk(sublingual) ja si ju davam ked som vycerpany spolu s NADH alebo inymi B-vitaminmi.



29

Re: POSILNOVANIE

ahaa... hmm a s tym L-Dopa da sa nejak narusit hormonalna nerovnovaha v tele a nejak uskodit, kedze som v minulosti trpel akne ktore bolo potlacene Roaccutanom ?
vdaka..



30

Re: POSILNOVANIE

L-DOPA zvysuje dopamin v tele vim sa zvysuje aj uvolnovanie rastoveho hormonu,=hGH.
Mnohym mladym , co mali zarazeny rast to pomohlo.
Tak isto mnohym starsim, kde hGH je hlavne na regeneraciu L-DOPA zvysilo nielen dopamin(nervova zalezitost) ale aj vylucovanie hGH a preto zrychlilo hojenie a regeneraciu.(250 az 500 mg)
Clovek by sa sice nemal hrat s hormonami, ale v pridadoch, kde treba takato pomoc nevidim dovod to nepouzit.
Zvysovanie hladiny dopaminu je jedna z metod na zmiernovanie  symptomov Alzheimerovej choroby(600 az 1200 mg)



31

Re: POSILNOVANIE

Cize by som mal ist na rentgen a zistit ci su zarastene rastove strbiny a pokial nie su tak by sa dala upravit aj skolioza natahovanim sa atd... cize L-Dopa moze aj v tomto smere pomoct, mam pravdu ?



32

Re: POSILNOVANIE

Skolioza sa da napravit natahovanim mesiace v spanku malymi vahami v akomkolvek veku.
Moj otec bol celkom zhrbeny skoro do praveho uhla a tvrdil, ze ked sa nasilim narovna, nieco mu v chrbtici praskne, a ked bol po operacii nuteny lezat v posteli, za mesiac bol rovny ako lata.  A to mal 87 rokov.
Skolioza je vec nielen kosti a platniciek, ale sliach, ktore tu celu strukturu udrzuju. A neustaly aj maly tlak v spravnom smere to cele spravne zoradi. Totiz ked sa chrbtica zacne krivit, gravitacny tlak pri tom napomaha coraz viac a preto treba denne dlhe hodiny pracovat proti gravitacnemu tlaku tahom, a to je mozne pocas spanku.



33

Re: POSILNOVANIE

aha tak... no v spanku natahovanie to neovplyvnim kedze spim ;/ .zeby dajako zavazie pripevnit ? ale ako kedze to by som sa asi ani nevyspal ;/ ......ale najhorsie asi bude to ze spim na boku a s vankusom.. ;/



34

Re: POSILNOVANIE

Na internete (google.com) pod "spinal traction" najdes desiatky roznych napinacov, od jednoduchej kladky s plastikovym vreckom na vodu a makkom obojku na krk az po komplexne napinacie postele za tisice.
Vsetky su ale odvodene od stredovekeho skripca, na ktory z historie boli zname pripady vyrovnania chrbtice a hrbov, ale velmi drasticke.
Co navrhujem tu ja a na co predavaju desiatky roznych napinacov, pod 100 dolarov je velmi jemne napinanie a znacne dlhodobe(mesiace az roky)Sila je menitelna od nepatrnej az po niekolko kil menenim mnozstva vody v plastikovych vreckach.

Krk a vrch chrbtice s napinacom  a golierom pod bradu, spodok chrbtice s napinanim napojenym na nohy.

Naposledy upravil: RNG (2011-02-27 05:52:57)



35

Re: POSILNOVANIE

ah tak...vdaka

Mohol by som ta poprosit o ohodnotenie tohto produktu vzhladom na zlozenie ?

http://www.homegym.sk/proteiny-nad-1500 … -s50840894



36

Re: POSILNOVANIE

firmy zaoberajuce s a vyrobou suplementacie pre sportovcou su zname ze tam radi pridavaju vseliaky svinstva a to aj tie najvaccsie firmy,napriklad u nas mal problemy aminostar ze roky pchal do kreatinu niaku skodlivu zakazanu latku aby to bolo ucinejsie a roky sa na to neprislo lebo sa ta latka nedala testovat ked vymysleli sposob ako ju testovat tak sa vsetci cudovali, na cvicenie by som si radsej kupil napriklad od firmy overenej now aminokyseliny popripade tribulus. tymto firmam vobec neverim



37

Re: POSILNOVANIE

aminostar nie je dobra znacka, o tom viem... tam aj do proteinov sa pridavaju vseljake hnusobstva, jeden znamy vravel co tam kedysi pracoval...
Najhorsie je ze sa do toho moc nevyznam a som moc chudy potreboval by som nabrat hmotu. Tak preto by som nieco ucinnejsie potreboval co splna aj zdravotne poziadavky.



38

Re: POSILNOVANIE

no tie velke davky bielkovin co sa presadzuju pri posilnovani nejsu moc zdrave aj ked su potrebne ked sa moc posilnuje rychlo regenruju svaly pretazene. ale ja som kedysi cvicil a mozem ti povedat ze tie velek davky bielkovin mi sposobili viacero zdravotnych problemov vratane alergie na mliecne vyrobky kedze clovek nema tolko enzymov aby take mnozstvo  bielkovin dokazal spracovat, ale kedto nechces velmi prehanat podla man ti dobre vystacia aj aminokyseliny hlavne arginin kde obrovske davky dokonca znacne zvysuju rastovy hormon aj ked ja by som to nebral tych 18gramov ci kolko toho treba . ale arginine ti znacne okyslici svaly uz pri davkach 6gramov. ja si kupujem z ameriky aminokysliny do firiem ktore sa nezivia sportovou vyzivou a predavaju aminokysline na ine ucely tak tam nepotrebuju nic pridavat aby poskytovali lepsi sportovy vykon. inak v sportovych doplnkoch su tie ceny dost mizerne na vacsinu veci.

ono ten aminostar to je som uviedol lebo to je jediny konkretny pripad co si pamatam ale tych pripadov a znaciek bolo velmi vela co mali podobne problemy

Naposledy upravil: 5qo (2011-03-04 17:24:34)



39

Re: POSILNOVANIE

Linus Pauling odporucal 2-3 gramu argininu, ornitinu a L-lysinu na budovanie kolagenu, nie viac, spolu s 3 gramami vitaminu C.

Na jednotlive aminokyseliny nepotrebujes uz bielkovinne(proteolyticke ) enzymi, ako na bielkovinne koncentraty, ktore mnohi nevedia poriadne stravit a z toho su problemy.



40

Re: POSILNOVANIE

a cystein nie ? si pisal predtym miesto lysinu cystein.....



41

Re: POSILNOVANIE

Lysin je to co odporucuje dr Mathias Rath
Povodne Linus Pauling odprucoval arginin ornitin a cystein



42

Re: POSILNOVANIE

aha, takze nic nepokazim ked budem spolu s nejakym whey proteinom alebo aj bez neho brat tie aminokyseliny arginin ornitin cystein lysin ze ? do 3g ?



43

Re: POSILNOVANIE

Je to OK



44

Re: POSILNOVANIE

RNG, prosím Ťa aký nápoj pri cvičení by si Ty doporučil, myslím tým celkovo na osvieženie, viem že Ty neuznávaš rôzne nápoje na rýchly rast svalov. Takže pri cvičení piť čistu vodu, alebo vodu s citronom, prípadne aj s mädom na doplnenie energie, alebo aká je Tvaja alternaníva? Ďakujem



45

Re: POSILNOVANIE

Mineraly clovek dostava z jedla, len pri velmi velkej strate prilisnym potenim by som odporucil sportove drinky na to navthnute s pridanymi mineralmi.
Inac ja som za pitie cistej vody, maximalne prichutenej nesladenymi ovocnymi koncentratmi.



46

Re: POSILNOVANIE

Este by som sa spytal na ten Arginin, je vhodne ho pojest az 6 tabliet za den ? ..to cini 6g... Now foods az tolko odporuca cim dostanem aj ornitin 3g.

vsetkych 6 pred cvicenim ?

http://www.iherb.com/now-foods-arginine … s/362?at=0

dakujem....



47

Re: POSILNOVANIE

Podla mna posilnovanie a budovanie extra svalov casto viac skodi, ako ma uzitku. Ano, pri tom sa pouzivaju velke davky a vyrobcovia s kludom ponuknu aj viac. Ja osobne by som nebral viac dokopy tychto aminokyselin, nez 3-4 gramy, pokial nemas nejaky dovod ako napr podvyziva brat viac.Nakoniec jedna sa o doplnky a predsa vacsinu latok by si mal dostat normalne z potravy.



48

Re: POSILNOVANIE

Nejak po posilovani(2-3x tyzdenne)  a uzivani tychto doplnkov arginin(3g) ornitin(2g) cystein(3g) a lysin(3g) plus vitamin C s Vitamin E(800IU) ma po mesiaci aj nieco zacalo boliet brucho a bolo nevolno.... a uzival som to pred cca pred cvicenim polku a polku po cviceni... neposiloval som nejak extra silno cca hodka za den nekdy polhodku... a necviciace dni som uzival okolo 0,5-1g tychto veci... v com moze byt problem ? co treba vynechat alebo neuzivat ? ;/
...este aj Goji a Spirulinu uzivam dlhsi cas, pocul som, ze by sa nemala uzivat casto..neviem co je na tom pravdy..

Naposledy upravil: cacau (2011-04-21 17:29:43)



49

Re: POSILNOVANIE

Nechcem sa vam do toho miesat, len mne sa zda ze RNG napisal ze DOKOPY 3-4 g tych amynokyselin a nie PO 3 g... A to Ecko nie je vela?
To je len postreh ale mozno sa mylim...



50

Re: POSILNOVANIE

Nemyslim, ze dvojmasobok tych aminokyselin by niekomu uskodil, ale je to zbytocne, tolko telo normalne nevie spracovat.Moze definitivne sposbovat zaludocnuu nevolnost, co je reakcia zaludka na pretazenie cimkolvek.
Dr Whittaker radi ecka 800 IU, ja osobne beriem nepravidelne 400, ale ked som na horach, kde je hromada ultrafialoveho svetla veru beriem aj 1200 IU, pri mori v tropoch 800.

Vsetko zalezi od okolnosti, samozrejme po maratone treba brat viac aminokyselin a mineralov, lebo sa hromada spotrebovala
Pri silnom oziareni viac antioxidantov na ochranu a regeneraciu.