1

Téma: Fibroadenom

Prosím Vás o radu.  Mám dva v ľavom prsníku o veľkosti 21 a 12 mm a jednu cystu 11mm. Operáciu mi zatiaľ neodporúčajú, pretože FA nemení svoj tvar. Moja matka sa lieči na CA prsníka a preto mám obavy aby sa to nezmenilo na niečo vážnejšie. Chodím každé tri mesiace na kontroly a vybrala som uz 180 tabliet Indonalu, ale zatialmi nezabral. Dakujem za každú radu. RNG ak by si mi mohol dať zoznam čo všetko mám užívať tak to vyskúšam. Za tri mesiace idem na kontrolu a zatial by som si dala nejaku kuru.



2

Re: Fibroadenom

FA nie je karcinogenny utvar, ale cysty sa mozu zvrhnut niekedy.
Ako kazde neziaduce utvary by som ich adresoval silnymi enzymami, doplnkom jodu , a hormonalne(yam, pupalkovy olej , I3C a lebo DIM) lebo su casto hormonalne zavisle.
Indonal(I3C) samotny nerozpusti tieto utvary, len znizi estrogen a je to ochrana proti zvrhnutiu na karcinogenne utvary.



3

Re: Fibroadenom

RNG dakujem Ti za cenne rady. Takže ak som to spravne pochopila môžem to rozpustiť nasledovne:
- Silný enzým, môže byť Bromelain? napr. 2x500 denne
- uživam Pangamin s jodom 2xdenne 2 tabl(ak to nestači povedz mi prosim ta, alebo ak by bola lepsia jodova tinktura na kozu skusim ju zohnat)
- Indonal budem brat nadalej(ak je to potrebne?)
- hormonalne staci ten Indonal I3C?

Prosim Ta aj o poradenie ohladom davkovania.

Prosim ta je to postacujuce alebo treba zaroven uzivat aj Pup. olej a Yam a Dim? Dim som nikde na internete nenašla. Ako Yam myslíš Wild yam - toto? http://www.kseft.sk/vyrobok-detail.php? … druhemenu=

Mam astmu tak inhalujem 2xdenne kort. teraz ma napadlo či to nema nejaky zly vplyv na hormony.

RNG ja už dlhšie sledujem aj na stranke Zdravie.sk ako užastne  a nezištne pomahaš ľuďom. Si jeden z mala komu verim v tejto oblasti a čo povieš a napišeš Ty tak podľa toho sa riadim.
Dakujem veľmi veľmi pekne



4

Re: Fibroadenom

Co sa týka základných doplnkov ktoré odporúčas, znamenalo by to že denne by som uzila
3 tbl Indonalu
5 tbl zinku
6 tbl vitamínu C
1 tbl vitamínu E
10 tbl vitamínu D3
selen obsahujú para orieškoch(5 denne by mala byť denná dávka)
jód v tinktúre transdermálne natrieť 1 x týždenne

Hovorím správne? môžu sa užívať takéto množstvá?



5

Re: Fibroadenom

Astma je obvykle vysledok dlhodobej infekcie v prinosnych dutinach, odkial sa zamorene hlieny dostavaju do priedusiek a pluc a za roky sposobia nielen astmu ale aj znacne poskodenie pluc.
Pozri sa do tem
http://rng.nazory.eu/alergie
http://rng.nazory.eu/infekcie
http://rng.nazory.eu/enzymy
http://rng.nazory.eu/jod

Inac na temu co treba brat KAZDEMU  radim aspon to ZAKLADNE, co potrebujeme a v strave sa zialbohu nenachadza v dostatocnych mnozstvach(tj "civilizovanej strave", takej co mozno dostat z potravinarstiev)
Menujem este raz:
zinok(20 50 mg denne)
selen(200 az 800 mikrogramov, tebe najmenej 400 mikrogramov
Jod, okolo 3 mg denne v priemere(telo ho dost skladuje v tukoch a peceni)
vitamin C, 3000 mg
vitamin E 400 IU, az do 800 IU
vitamin D-3   2000 az 8000 IU, tebe okolo 4000 IU, reci ze si ho telo vyrobi dost na slnku zialbohu neplatia pre vyse 20% obyvatelstva a je potrebny nevyhnutne na mnozstvo funkcii v tele, tiez imunitu a odolnost proti rakovinam.

No a samozrejme tebe s extra neziaducimi utvarmi v tele enzymi, tj zmesi enzymov, lebo tie utvary maju rozne latky, ktore treba rozlozit, takze jediny enzym nestaci,
I3C potrebujes(Indonal)200 az 400 mg minimum na znizenie estrogenu a obranu proti moznym rakovinam.
Totiz v tele sa mozu vytvorit rozne utvary, celkom malicke,mensie, nez lekari vedia najst, trebars ako spendlikova hlavicka, kde sa mozu bunky "zblaznit" a zacat horlivo rozmnozovcat(malignant=bujnejuci mininador) a prave tymto treba predist branim protirakovinnych doplnkov, antioxidantov (C E D selen,karotenoidy=rastlinne farbiva zo zelenin a ovoci)
no a samozrejme v pripade ludi viac nachylnych(cysty, zamorene telo, myomy, polypy...) aj aktivnejsie, napr jedenim viac kapustovin(kapusta kel brokolica ...), co sa da do znacnej  miery nahradit I3C a DIM vytazkami z nich.
Neviem si predstavit, ze by si miesto 2x200 miligramov I3C denne jedla 2xpol kila ruzickoveho kelu alebo spargle.....
No a yam davka 1-2 gramy denne napravi rozkolisane hormonalne hladiny, ktore su casto dovodom na cysty a myomy, hlavne ked su vysledkom hormonalnej antikoncepcii, co je hruby zasah do tela a telesnych procesov,
ale niektore zeny to maju aj bez antikoncepcie, najma tie, co maju neprtavidelne alebo bolestive dlhe periody. Pre nich je yam aj tak potrebny a pomoze im sa zbavit tej kliatby niektorych zien(PMS...)



6

Re: Fibroadenom

Ja len hovorim co odporucaju rozni alternativni lekari, ktori v tom robili hodne vyskumu a tieto poznatky su nie nove, niektore uz 30-40 rokov stare a zialbohu lekarska komunita a farmaceutika sa proti nim brania sirenim protiinformacii.
Inac su aj 50 mg kapsule zinku, ja pouzivam Albion chelated. zo Swansonu, predtym som pouzival zinc glycinate(tiez aminokyselinovy chelat zinku) z Puritan.com
Vitamin C beriem ako ester C alebo cistu kyselinu askorbovu ako kyslidlo do caju.
Vitamin D-3 dochadza aj v 2000 IU kapsuliach, celko lacno, pozri do www.Swansonvitamins.com
A jod si natieram raz do tyzdna 10-15 kvapiek pod pazuchu, co je v priemere na den asi 3 mg.
I3C dostanes ovela lacnejsie, ako indonal napr z katalogu Swanson, kde maju 200 mg kapsule bez pridavnych e-ciek, ktore ma tabletovany Indonal.

Naposledy upravil: RNG (2010-05-08 02:03:22)



7

Re: Fibroadenom

V katalogu Swanson som nasla Yam ako krém? To je na natieranie?



8

Re: Fibroadenom

Za ucinnost yam kremu nezarucujem, nemam na to ziadne skusenosti. Na krem s obsahom progesteronu mam zopar zien, ktorym to pomohlo adresovat hyperprolaktemiu a ine problemy.
Priestup cez kozu je dost slaby pre vacsie molekuly, takze v pripade yamu by som skor odporucil brat kapsule so standardizovanym obsahom, ako napr tieto co pouzivam ja a moja zena a poslal som ich hromade pribuzenstva
http://www.swansonvitamins.com/SWH152/ItemDetail?n=0



9

Re: Fibroadenom

Tých enzýmových doplnkov je na stránke Swanson veľmi veľa. Bol by pre mňa vhodný  BioCore Optimum Complete Enzymes? Dávkovanie 6 tbl denne?



10

Re: Fibroadenom

Vyborna zmes, ja ju tiez beriem. Obcas ju striedam a doplnujem N zymes PA   lebo tie maju vysoky obsah lipazy(enzymu na tuky) a ja potrebuje schudnut, tj potrebujem tie tuky nejak odburat a dat do obehu, aby sa mohli spalit.
Nezabudni, na cistenie tela treba brat enzymi na prazdny zaludok najmenej hodinu pred jedlom, na travenie sa beru kyseliny, enzymi a vlakniny s jedlom. Na probiotika je najlepsi cas tesne pred spankom s kuskom jablka, aby sa mohli cez noc nehatene rozmnozovat.



11

Re: Fibroadenom

Nakoniec som sa rozhodla, dúfam, že správne. Objednala som si dnes
Best digestive enzymes od Doctor best(3 balenia kapsule)
Mexican Wid Yam od Nature´s herbs tiež kapsule
D3 2000 IU od Doctor Best kapsule

Na nákup som bola aj u nás v lekárni, kúpila som vit. E 400 a pytala som sa na jodovu tinkturu ale o dvoch lekarnach mi ponukali len Betadine a presvedcovali ma ze je to to iste. Je? Ja si myslim ze nie tak ked to tu nezozeniem objednam si to u USA. Nebudem platit ziadne postovne, ale neviem ako je to so clom a DPH tak som zatial neobjednavala vela toho.

Ostatne co si mi odporučil si este dokupim, a idem sa liečit.  Dakujem Ti zo srdca za rady a prajem veľa zdravia, šťastia a vsetko dobre.



12

Re: Fibroadenom

Az teraz som si vsimla ze ty si mi vcera odpisal ze tie Enzymi su dobre a teraz som objednala ine. Davkovanie tychto je 1x3?



13

Re: Fibroadenom

Doctors Best  Best digestive enzymes su este lepsie-porovnaj obsahy- ale podstatne drahsie. Na cistenie tela ti staci brat 3x1
Doctor's Best ma vyborne produkty, len trosku pridrahe. Preto objednavam radsej zo Swansonu.
Betadine je 10% roztok povidonu jodu, polymeru(plastickej latky) ktora ma maximum 10% jodu, tj celkove obsahuje len 1% jodu a ostatok zostane na kozi ako "spina" lebo povidone sa neabsorbuje. Je to ovela drahsia patentovana forma s ovela nizsim obsahom jodu, nez stara jodova tinktura alebo roztok zvany lugol.
Hociktora lepsia lekaren ti moze namiesat tinkturu, ved obsahuje len 2% jodu a 2.5% KJ(jodid draselny) v 50% alkohole. Zialbohu, dnes primalo lekarnikov  je ochotne vobec nieco zamiesat, su to povacsine len predavaci.
Na stastie v USA este stale dostat v roznych drogeriach a supermartoch staru obycajnu jodovu tinkturu, hoci na nu namalovali smrtky na odstrasenie ludi.Aj veterinari pouzivaju to iste a dokonca silnejsie(az 7% jodu), takze prinajhorsom si to objednam od veterinarskych dodavatelov, ked sa nasim farmaceutom podari zlikvidovat tu lacnu, vyse 100 rokov uspesne pouzivanu jodovu tinkturu. Moja mama mi s nou pravidelne natierala odrane lakte a kolena proti infekcii.

Naposledy upravil: RNG (2010-05-12 01:19:43)



14

Re: Fibroadenom

RNG prosim ta aky je tvoj nazor na betaglucan  od firmy Natur. Vyraba ho v 500 mg kapsuliach. Dakujem



15

Re: Fibroadenom

Natures som myslela nie Natur. Maju aj stranku www.natures.sk



16

Re: Fibroadenom

OK, Tak som to nasiel, ten ich mikronizovany beta glukan je z hlivy ustricovej a poriadne drahy. Skoro 30 euro za 30 kapsul po 500 mg.
Porovnaj to s produktom zo Swansonu
http://www.swansonvitamins.com/SWH122/ItemDetail?n=0
kde mas za 15 dolarov  90 kapsul po 275 mg v kapsuli, co je o vyse patdesiat percent viac betaglukanov za menej nez polovicu ceny.
Pravdepodobne ich zdroj betaglukanov je slovenska firma Pleuran, ktora prisla s vlastnymi betaglukanmi na Slovernsky trh prva pred vyse 15 rokmi.
Ten ich navod, ze staci 1 az dva kapsule(tj 500 az 1000 mg) a ze treba pouzivanie prerusit je chybny.
Pri pouzivani betaglukanov su odporucene 3x400 mg denne minimum intenzivne a bez obmedzenia dlzky brania.
Prve europske skusky boli robene vo Svedsku v osemdesiatych rokoch s betaglukanmi z kvasiniek, a tam odporucali ludom so znizenou imunitou minimalne braqnie 2x200 mg dlhe roky a intenzivne brania 3x400 mg(vlastne 425mg  boli ich pilulky) tak isto neobmedzene dlho.

Ale to vsetko nepatri do tejto temy, betaglukany sa pouzivaju na imunitu, rozne choroby  a proti rakovinam hlavne

Naposledy upravil: RNG (2010-05-12 00:26:51)



17

Re: Fibroadenom

Na ten Beta glucan som sa Ta pytala pretoze moja matka ma r. prsnika a uziva dlhodobo ten pripravok a citi sa velmi dobre.

Otazka z mojmu FA: Ked budem uzivat to co si mi odporucil(enzym.zmes, yam...) co si myslis ako dlho bude trvat pokial mi ten FA zmizne? mam ich dva o veľkosti 12 a 21 mm+jedna cysta 11mm. Más nejake konkretne skusenosti s tym alebo referencie od pacientiek?



18

Re: Fibroadenom

Na kombinaciu betaglukanov a gravioly mam aj ja zopar zien, co si vyliecili rakovinu v prsiach. Podstata su spravne davky, nie primale.Samozrejme, dners by som odporucil na to aj I3C alebo  DIM a rozne silne antioxidanty a samozrejme cistiace enzymi, lebo rakoviny zacinaju obvykle zamorenim v tele
Ako rychlo sa ti telo odmori to je velmi individualne ale je to iste aspon niekolko mesiacov, ked sa zamorovalo postupne dlhe roky.
Su ludia, co musia brat extra enzymi cely zivot, lebo im telo neprodukuje dost na cistenie tela aloebo spravne travenie.

Ja ako starsi clovek uz bez enzymov nemozem byt, lebo mi uz poriadne netravi a bez nich by som zacal rapidne starnut(vraskavenie navonok aj vovnutri, strata svalstva, kostnej hmoty atd, naviac je s tym spojene znizenie imunity, chorlavost a podobne)

Inac je to civilizacna zalezitost, lebo pred vynajdenim ohna ludia jedli len surovu potravu, ktora ma v sebe hromady enzymov.A nase telo dosial neprodukuje dost extra enzymov aby nahradilo ter schodok zo surovej potravy Samozrejme je to jednotlive, u niekoho sa to prejavi az v strarom veku, niekto ma nedostatky uz od narodenia)vid temy "alergie", "potravinove alergie", "zamorenie" a podobne



19

Re: Fibroadenom

Aké dávkovanie Gravioly odporúčaš? Našla som Graviolu od Swanson 600mg v 1 tabl. Objednala by som ju mojej mame. Ona uživa dlhodobo Betaglucan 2x500mg a pri operacii mala vsetko čo vybrali patologicky negativne! Je to až neuveritelne.



20

Re: Fibroadenom

Nuz "moje" pacientky si odstranily tumory v prsiach len pouzivanim 3x400 mg betaglukanov a denne caj z lyzice gravioly(6-7 gramov)

Dnes by som im odporucil samozrejme aj ine, ako silne antioxidanty a enzymi, pripadne rozne antimikrobialne latky, lebo rakoviny su casto spojene s mikrobialnou cinnostou.
A ked sa zamorenie nevyriesi alebo mikrobialna a paraziticka cinnost neodstrani, napriek zniceniu tumorov(vyrezanie, vypalenie, otravenie) sa po case vyvinu nove, takze samotne odstranenie tumoru situaciu vytvarania dalsich tumorov nevyriesi.

Osobne som pouzival graviolu(listy tropickeho ovocneho stromu) v prasku kupovanu ako "bulk" tj na vahu z www.rain-tree.com
lebo v tom case som mal na Slovensku este obchody, kde som chcel mat doplnky za minimalne ceny .
Inac priprava caju bolo pol litra vody, lyzica kopcom gravioply povarit 10 minut a nechat odstat niekolko hodin. Da sa to ochutit pred pitim a odporucam vypit aj usadeninu, lebo rozne ucinne latky sa nemusia nevyhnutne vyvarit do vody(tukorozpustne a podobne)

To iste odporucam aj na chagu, tiez silne protirakovinnu latku s bohatym obsahom antioxidantov(najma polyfenoly) a betaglukanov. Momentalne ju beriem sam, lebo je nielen jeden z najsilnejsich antioxidantov, ale aj silne antiviralna a v poslednom case som nachytal parkrat nejake viralne, zakazdym ked letim niekde alebo sa zdrzujem vo vacsej spolocnosti.

Naposledy upravil: RNG (2010-05-12 20:39:11)



21

Re: Fibroadenom

Ahoj, balíček mi bol už doručený tak som začala s užívaním. Este sa Ta chcem spýtat ci to užívam správne.
best enzymes  3x denne na lačno
Yam 2x995   denne ( ( je to jedno ci na lačno?
D3 - 1x denne 2000
+ uživam 400 vit E, 3 omega, a  mineraly.



22

Re: Fibroadenom

Robis to spravne.
Len neviem, ci samotne Best enzymi obsahuju vsetko, co vie rozpustit tie zamorenia v nefunkcnom tkanive. Ja pre istotu pouzivam viacero enzymatickych zmesi, s rozdielnymi zlozkami.Ale  Doctor's Best ma impresivne zlozenie, takze ti to velmi pravdepodobne pomoze.
Odporucil by som ti aj brat transdermalne(cez kozu) jod, lebo telo s pomocou jodu vyraba mnozstvo enzymov, vlastnych telesnych, nielen hormony.
Jodova voda, jodovany tekvicovy olej a pod maju primalo jodu na to, je to este stale obmedzene tymi starymi predssudkami, ze viac nez 150 mikrogramov jodu je skodlive. Pozri na temu "jod".



23

Re: Fibroadenom

Dakujem za vzacne rady, tu jodovu tinkturu mi tu nechce nikto urobit, lekarnim sa smeje ze naco by robil jodovu tinkturu ked on ma Betadine! tak si ho idem objednat z USA.  Prosim Ta aku zmes enzymov by si mi este odporucal k tym Best enzymom? V septembri  idem na kontrolu, na sono, ak mi to pomoze tak nebudem musiet ist na operaciu, tak chcem uzivat vsetko co je na to potrebne.



24

Re: Fibroadenom

Dovod pre Betadine(jodidovany povidone=polymer) je hlavne obchodny. Miesto lacnej jodovej tinktury,, ktora je silna je tu ovela drahsi produkt pre lekarne.
Lekarnici vseobecne nemaju velky zaujem miesat rozne lieciva, ked hotove a drahsie(vacsi obrat pre lekaren) sa tlacia farmaceutickyum priemyslom.
Z mnou pouzivanych enzymov spomeniem aspon dva dalsie, Bio Core a N-zymes PA od Swansona, maju ine zlozenia, najma rastlinne a fungalne enzymi, ktore su odolne proti zaludocnym kyselinam na rozdiel od zivocisneho pankreatinu, ktory sa znacne znici zaludocnou kyselinou.
Tiez obcas pouzivam aj ine, ako bromelain v case vzdusnych alergii alebo serrapeptazu, ked ma bolia klby.

Nuz a ako stredoeuropan(stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi) pouzivam pravidelne trochu nattokinazy alebo nattozymu na riedenie hustej krvi a proti krvnym zrazeninam(antitromboid), najma ked sedim mnoho hodin bez pohybu, ako napr v lietadle alebo pri dlhsich cestach autom.

Naposledy upravil: RNG (2010-05-24 09:22:25)



25

Re: Fibroadenom

Dobry den, chcem sa opytat, ci mozem kombinovat wild yam a I3C zaroven, alebo samostatne, napr. urcity cas iba wild yam, a potom I3C. Dakujem za odpoved.



26

Re: Fibroadenom

Samozrejme mozes menovane kombinovat.
Vseobecne, potravinove doplnky sa daju v drvivej vacsine kombinovat. Ked sa vzajomne ovplyvnuju(napr antimikrobialne a probiotika), staci dat medzi ne len niekolko hodin pauzy.



27

Re: Fibroadenom

Neviem tu založiť novu temu, prehladavam celu stranku ale neviem to najst. Chcela som sa spytat RNG co je vhodne podavat dietatu, konkretne 8 rocnemu dievcatku, ake doplnky prípadne vitamíny.
Druhá otázka je na doplnky pre dospelého, chcem si dokúpiť minerály a uvazujem nad  Albion Chelated Multi-Mineral Glycinate  od Swanson http://www.swansonvitamins.com/SWU062/ItemDetail.
Dalej ci je vhodnejsi vitamin E tento Natural Vitamin E alebo Vitamin E Mixed Tocopherols oba su od Swanson.
A este potrebujem vediet, jodovu tinkturu si mozem objednat, ci je toto to o com hovorime http://www.swansonvitamins.com/LGS001/ItemDetail?n=0
.

Dakujem



28

Re: Fibroadenom

Menovany multichelat by nebol prave moj vyber, lebo je v nom privela veci v primalych davkach. Doplnovat si treba toho, coho je primalo alebo este lepsie napravit si travenie a skladbu stravy, aby si nepotrebovala doplnky, tj s vyhradou tych, ktorych v potrve zialbohu nie je dost, menovite selen, zinok, jod, vitaminy C E a D-3
Natural=prirodny vitamin E je samozrejme moj vyber a ten uvedeny Lugol je sice dost drahy, ale ine zialbohu stare jodove tinktury maju v USA len v supermartoch v mexickych okoliach, lebo Mexicania ich este stale pouzivaju a nedaju sa nahovorit na drahsie a menej ucinne jodove preparaty
no a este vo veterinarskych obchodoch, lebo veterinari potrebuju silnu dezinfekciu a lacnu a nedaju sa nahovorit na menej ucinny ovela drahsi jodisol.



29

Re: Fibroadenom

Prosim Ta , ktory zinok je lepsi, albion chelat alebo picolinát?



30

Re: Fibroadenom

Osobne uprednostnujem albion chelat, lebo tam je zinok viazany na mnozstvo roznych  aminokyselin, nie len jednu kyselinu, hoci absorbcia pikolinatu je podla literatur vyborna



31

Re: Fibroadenom

Ahoj RNG, prosím Ta neviem si poradit s jednou vecou, chcela som si objednat Jodovu. t. ale nie som si ista ci je to to spravne, pretoze na starnake je uvedene pouzitie: len ako talizman ....http://www.swansonvitamins.com/LGS001/ItemDetail?n=0
Dakujem



32

Re: Fibroadenom

nakoniec som si objednala nasledovné, ak budeš mať čas pozrieť sa mi na to, či je to ok budem rada, ak nie chapem to. Obdivujem Ta kde beries tolko energie radit ludom, odpisujes vsetkym. Mas moj obdiv!
http://www.iherb.com/Now-Foods-Zinc-Pic … s/878?at=0
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Selen … /4554?at=0
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Vitam … /1964?at=0
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Or … /4215?at=0
http://www.iherb.com/TPCS-PT-Skin-Iosol … 15053?at=0
http://www.iherb.com/American-Health-Es … 10241?at=0



33

Re: Fibroadenom

Neviem ani ja, co tam to "Talizman" hlada. Je to asi len tlacova chyba, lebo Lugol s tymto obsahom sa pouziva uz skoro 100 rokov na vnutorne aj vonkajsie pouzivanie. Samozrejme to treba chranit pred detmi, lebo keby to vypili, ukrutne by sa predavkovali.Flasticka ma totiz 600 kvapiek a dospela davka na tyzden je max  20 kvapiek, cez kozu postupne alebo velmi zriedene vodou.

Iherb ma trosticku vyssie ceny ako za tie iste produkty Swansom, ale aj ja obcas objednavam z iherb.
Ta tinktura s obsahom jodidu amonia je mi neznama, bezne maju tinktury jodid draselny(KJ), ktorym sa aj bezne jodiduje dnes sol.
A je 2 x tak silna, ako jodova tinktura a spomenuty Lugol, takze potrebujes len 5 kvapiek na tyzden.Dufam, ze nebude drazdiva....
Ked by ta drazdila, rozried ju vodou alebo alkoholom na polovicu(pripadne i viac) a tam potom mozes natriet 10 kvapiek na spodok brucha raz az 2 x tyzdenne.
Opatrne s tym zinkom, neber viac ako 50 mg denne.

Naposledy upravil: RNG (2010-05-28 16:56:50)



34

Re: Fibroadenom

Ten zinok moze mat nejake neziaduce ucinky? ten roztok jodu bude mat nejaky ucinok, kedze to nie je ten, ktory odporucas?



35

Re: Fibroadenom

Kazda potravina alebo doplnok moze mat neziaduce ucinky, ked jej zoberies privela. Zinok sa da lahko predavkovat, lebo dochadza v tabletach az 50 mg, co je maximum odporucane na den. A zinokdavaju do viacerych formulacii, takze ked dostanes zinok v mineraloch, v doplnku na oci, v doplnku na imunitu, moze to byt dokopy viac, nez odporucenych max 50 mg, takze si na to treba davat pozor.
Cisty jod je v akychkolvek doplnkoch rovnaky. Ked je ale viazany, uz sa moze rozne absorbovat, vylucovat a spravat v tele. Preto som si nebol isty s tym jodidom amonnym, ktory tam je okrem jodu uvedeny.



36

Re: Fibroadenom

Moze sa naraz uzivat, zinok, selen, Vit. E, D, Yam, Enzymy? nereaguje to nejako spolu, alebo je lepsie nechavat si odstup? Dakujem za cenne rady.



37

Re: Fibroadenom

Menovane sa vzajomne nevylucuju. Aspon nic take v literature nie je. Dokonca selen a vitamin E sa vzajomne podporuju.
Na co treba davat pozor je vapnik, zelezo, zinok, med a stroncium, tieto sa vzajomne potlacaju, preto je ich dobre brat s odstupom. Ale zrejme aj to velmi zavisi od formy, tj na co su naviazane a tu je este primalo informacii. Takze pre istotu treba dat medzi ne pauzu aspon 2-3 hodiny na lepsiu absorbciu.



38

Re: Fibroadenom

Od 18. 05 uzivam výživové doplnky, ktore si mi odporucil(t.j. E, Yam, Best Enzyme atd.) Cakam este na balik s Jodovou tinkt. a ostatne veci. Budem sem pisat aj vysledky alebo nevysledky liecby. Takze po dvoch tyzdnoch (viem ze je to zatial kratka doba) vidim tuto zmenu: mavala som velke chute do jedla, jedla som vela hlavne vecer, ked to na mna prislo nevedela som sa zadrzat. O kedy uzivam yam mi nejako nechuti velmi jest, jem podstatne menej(myslim ze spravne mnozstva) a nechutia mi velmi sladkosti, nieco som schudla(1,5 kg), co ma velmi tesi. Toto su zatial prve zmeny ktore badam. RNG bude to tym Yamom alebo to robia enzymy?

Naposledy upravil: kamilka (2010-05-31 20:26:55)



39

Re: Fibroadenom

Tazko povedat, hormany reguluju v tele vsetko a enzymi pomahaju odpratat vselico, vcitane tukov a nepotrebnych latok a tkaniv.
Inac, nejedna sa o ziadne lieky, len doplnky potravy



40

Re: Fibroadenom

dakujem. Myslela som tym doplnky.



41

Re: Fibroadenom

RNG napísal(a):

Menovane sa vzajomne nevylucuju. Aspon nic take v literature nie je. Dokonca selen a vitamin E sa vzajomne podporuju.
Na co treba davat pozor je vapnik, zelezo, zinok, med a stroncium, tieto sa vzajomne potlacaju, preto je ich dobre brat s odstupom. Ale zrejme aj to velmi zavisi od formy, tj na co su naviazane a tu je este primalo informacii. Takze pre istotu treba dat medzi ne pauzu aspon 2-3 hodiny na lepsiu absorbciu.

Zdravim RNG.
Prosim ta, pozastavila som sa nad tvojou vetou, ze vapnik a zinok sa nemaju uzivat spolu. Trochu som zmatena. Uz 4 roky uzivam mineraly na kosti , ktore mam z tvojej predajne v LC a tam je vapnik, horcik, zinok, vit.K+vit.D v jednej kapsule. Ako Bonne esencial. . Aj mnozstvo inych vyrobcov povacsine predava zmes vapnika, korcika a zinku spolu.



42

Re: Fibroadenom

Dobrý den. Dnes mi prisla zásielka, GSE, J.tink, Ester C...
Prosim Ta, podla toho za aku dobu sa tá tinktúra vstrebe sa urcuje ci mám nedostatok jódu? Alebo som to len nesprávne pochopila. ja som si ju dala na ruku a za 6 hod. sa to kompletne vstrebalo.

GSE som si zarobila so 1 litra vody 60 kvapiek. Nie je to práve tá najlepsia chut ale dá sa to vypit. Uvidime za 2 týzdne ako to zaberie a ci tam este bude streptokok, potom napisem do tej temy kde som o tom zacala pisat.

Dakujem



43

Re: Fibroadenom

touareg, nikdy som nepovedal, ze kazdy vyrobok je optimalne zlozeny.
Aj ked sa absorbcia roznych mineralov vzajomne potlaca, su kombinacie roznych  formy vazby, kde to potlacanie je mensie, lebo namerana absorbcia a zabudovanie experimentalne pracuje.

Jeden z lepsich je prave ta zmes Bone Essential. Vseobecne, pri proteinovych chelatoch je to potlacanie absorbcie ovela nizsie, ako napr pri chloridoch, siranoch a karbonatoch, ktore vseobecne neodporucam ako dobru formu.



44

Re: Fibroadenom

Nuz ked sa ti jod vstrebe cez kozu na ruke(nie prave najjemnejsia ako je na spodu brucha alebo pod pazuchou) za menej, nez 24 hodin, tak mas toho jodu dost malo v tele.



45

Re: Fibroadenom

Prosim ta a pitie roztoku GSE(60kv/l) je mozne aj s vitaminmy a enzymami? Alebo je lepsie mat mezi jednotlivými doplnkami odstup? Dakujem za trpezlivosť



46

Re: Fibroadenom

GSE je antimikrobialne, tj neberes ho spolu s probiotikami, co su pre nas uzitocne mikroby.
Inac nie je obmedenie, s cim to beries.



47

Re: Fibroadenom

Dakujem



48

Re: Fibroadenom

Enzymi mozu niektore doplnky rozlozit a tym znizit ich hladiny.
Zialbohu zatial s toho neviem privela, takze pre istotu beriem
enzymy na cistenie tela 1,5 hodiny pred jedlom na prazdny zaludok,
enzymi na travenie beriem spolu s jedlom(vacsim) a
doplnky casto zapijam len vodou alebo cajom v inych casoch pre lepsiu absorbciu do krvi,
tj az na tie, ktore odporucam brat s jedlom, lebo inac drazdia prazdny zaludok, co je samozrejme velmi  individualne.



49

Re: Fibroadenom

RNG prosím Ta ako dlho moze trvat pokial telo odstráni fibroadenom? Od 18.05. uzivam podla pokynov: Best dig. enzym.,D3, Selen, Zinok, YAm, Ester C, Quercetin+Bromelain, Jodovu tinkturu cez pokož.(mam ale ammoniom iodine), obcas aj Graviolu. ten FAD je stale rovnaky, nemam pocit ze by to bolo mensie na pohmat. Ako dlho to moze trvat týmito doplnkami, prípadne co by som mohla este podla teba doplnit. Dakujem



50

Re: Fibroadenom

nejak ten system nechodi, na toto som predsa uz odpovedal
Nuz este raz

Trpezlivost, tie utvary sa tvoria dlhe mesiace, dokonca roky, a uz uspech je zastavit ich narastanie, nieto ich rozpustit.

Doctor's Best digestive enzymes su hodne silne, ale kazda enzymaticka zmes je ina a moze byt inac ucinna. Takze odporucam obmienat aj ine, napr BioCore a N zymes PA od Swansonu a tiez od firmy NOW z roznych zdrojov pozri Digest Platinum a pripadne aj Super Enzymes, ktore maju hlavnu zlozku zivocisnu=pancreatine. Pripadne vyssie davky.

Naposledy upravil: RNG (2010-06-28 22:10:01)