Beriem teraz dosť veľa výťažkov zo žliaz, čo sú v podstate surové produkty, tu som sa dočítala, že sa takto spracúvajú:
http://www.evitamins.com/encyclopedia/a … w-it-works
Dokáže to vymrazovanie na mínus 15 stupňov zničiť v tých výťažkoch prípadné parazity?
Niektoré výťažky sú aj vo forme "soluble fractionation", čo sú už v podstate spracovanejšie produkty, viac filtrované, lepšie uprednostniť takéto alebo len čisto vymrazované? Mne sa viac pozdávajú tie s tými rozpustnými polypeptidmi, asi budú koncentrovanejšie a lepšie vstrebateľné. Toxické látky sa u zvierat ukladajú hlavne v tuku a práve ten sa pri tejto metóde odstraňuje, čo mi príde ako ďalšia výhoda, že to zredukuje nežiadúce látky ako ťažké kovy a pod.
The predigestion method employs the aid of plant and animal enzymes to partially digest or hydrolyze the glandular material. The partially digested material is then passed through a series of filtrations to separate out fat-soluble and large molecules. The purified material is then freeze-dried. This method of extraction is thought to be ideal for certain glandulars, such as liver and thymus, where the polypeptide (small proteins) and other water-soluble fractions are desired.
Ešte ma napadlo, čo keby som si proste tie kúpené výťažky strčila doma vždy na 3-4 dni do mrazničky, veď tam je -30 stupňov a Hulda Clark používala vymrazovanie ako jeden zo spôsobov likvidácie parazitov.
Inak to je možno aj odpoveď na to, čo mi minule napadlo, že eskimáci, čo jedli len čisto surovú živočíšnu stravu, nemali asi preto problémy s parazitmi, lebo to mäso mali väčšinou hlboko zmrazené, tam asi ťažko konzumovali nejaké antiparazitné byliny.
Naposledy upravil: bludicka (2011-02-13 10:45:09)