Téma: Vakcinácia proti Hepatitíde a postvakcinačná neuritída
Dobrý deň
chcel by som sa informovať o prípadných ,,doplnkoch,, resp. prípadných liekoch, ktoré by som mohol užívať a tiež by som chcel poznať aj Váš názor na môj zdravotný problém....
Mám 37r, do začiatku roka 2013 som bol aktívny športovec, nefajčiar atd... Na jar 2013 som bol očkovaný proti Hepatitíde A,B, vakcínou Twinrix Adult. Asi mesiac po prvej vakcíne mi začalo pískanie v ušiach- vyšetrenie u ušného (prechladnutie) inak vraj všetko v poriadku, následne sa mi po tele začali vyhadzovať červené pupáky- vyšetrenie u kožného- suchá pokožka,inak v poriadku. Postupne som začal pociťovať nočné bušenie srdca- palpitácie a problémy s krvným tlakom- kolísanie tlaku a nasledovala séria vyšetrení intertné,kardiológ- (holter,echo,ekg....), opakované odbery krvy, vyšetrené aj hormony na štítnu žľazu-všetko bez pozoruhodností. Začiakom leta 2013 ma začala silno pravidelne bolievať chrbtica medzi lopatkami k čomu sa začalo pridávať tŕpnutie prstov na ľavej ruke, stuhnutý zadok, pískanie v ušiach a zhoršené videnie (akoby spomalené zaostrovanie). Opakované vyšetrenia na neurológii a následne realizované MRI Th chrbtice so záverom Th4-Th9 a Th11-L1 nepravidelne rozšírený centrálny miešny kanálik do 2mm, mierna skolioza inak bez patologického nálezu. K týmto problémom sa pridala bolesť na hrudníku a začalo mi hučať v hlave, mal som stuhnutú šiju, pocit ako pri silnej horúčke, tŕpnutie tváre, okolia úst, pričom som však mal nízku telesnú telotu okolo 35°C- nikdy nie horúčky.Bolo mi vykonané bronchoskopické vyšetrenie s nálezom ľahkej bronchitídy a kompletné infektologické vyšetrenie (borelie,parazity,virologia,zápalové markery- so záverom možné skoré štádium infekcie Chlamydia pneumoniae anti-CMV IgM hraničná hodnota. Vzhľadom na problémy so zrakom mi bolo robené VEP vyšetrenie - popísaný axonálny typ lézie bilat s doporučením na CSL,EEG a MR mozgu= hospitalizácia v nemocnici , kde mi bolo spravené MRI mozgu -bez patologického nálezu, EEG a EMG vyšetrenie v norme. Vyšetrenie likvoru= so záverom porušená hematolikvorová bariéra a neprít. intratekálna oligoklon.synt. IgG podľa Reibera, IgG index= 0,44, zistená proteino-cytologická disociácia (elevácia ALB a CB) Serologické vyšetrenie CLS negatívne. Z uvedeného a ohľadom na anamnézu bol tento môj zdravotný stav uzavretý ako susp. postvakcinačná kraniálna neuritída s parciálnou atrofiou n. II. bilat., praec o. sin.... bola mi v nemocnici aplikovaná pulzná kortikoidná terapia metylprednisonom 1,5g a nastalo mierne zlepšenie bolestí chrbtice. Po prepustení z nemocnice pokračujem v nasadenej terapii proti chlamydiam ( Klacid 500mg 1tb denne/ 6 týždňov) , Magne B6 3x1tb, Isoprinosine 500mg 2x denne, Tebokan 40mg 2x denne, Nolpaza 40mg 1x denne, + Predison som užíval 80mg, teraz 60mg a postupne mám znižovať dávky po cca 6 týždňov.
Zdravotné problémy však stále trvajú, bolesti chrbtice, tŕpnutie prstov na ruke, tŕpnutie tváre , pískanie v ušiach pokračuje, tak ako aj zhoršené videnie+ asi nežiadúce účinky liekov sa pridala nespavosť , celková únava a priberanie na hmotnosti ...
Čo by ste mi Vy odporúčal po skončení aktuálnej liečby? (doplnky,vitamíny, posilnenie imunity?, alternatívna medicína, alebo ????? ) aký je Váš názor na toto moje ,,ochorenie,, ? Vopred ďakujem za odpoveď a Váš názor.
Naposledy upravil: onarb76 (2013-11-26 22:23:05)