251

Re: zapal v tele

Nevies ake vysetrenia sa robia ak mas podozrenie na plesne.Ked som chcela od doktorky vysetrenie na candidu tak na mna pozerala ako puk.Beru sa aj nejake vytery z jazyka a podobne? U nas sa chodi na imunologiu,ale v Anglicku je to zlozitejsie,dostat nejake vysetrenie je horsie ako sa dostat ku kralovnej.Okrem ineho som si uvedomila ze uz 2 roky pouzivam iba himalajsku sol a tam zrejme nie je jod. Ale kupele v him.soli mi robia dobre.Natieram si jod sem-tam pod pazuchy al.na brucho,ale neviem ci to staci



252

Re: zapal v tele

Nuz vyrataj si, kolko cez tu kozu dostanes a osobne odporucam najmenej 2 mg  az 6 mg jodu na den. Najma ked sa casto sprchujes a kupes v pitnej( tj chlorovane a niekedy aj fluorovanej ) vode.



253

Re: zapal v tele

A tie vysetrenia sa robia iba z krvy?



254

Re: zapal v tele

Teoreticky  rozne testy existuju, ale prakticky mas malu sancu, ze ti ich urobia.



255

Re: zapal v tele

Prosim ta,tenko zinok do kremu je ok?
http://www.ebay.co.uk/itm/like/14113553 … rmvSB=true



256

Re: zapal v tele

Samozrejme ze je. Skoda, ze na nom neuvadzaju velkost castic, najucinnejsie su asi 0.1 -0.2 mikronu velke



257

Re: zapal v tele

http://www.ebay.co.uk/itm/1Kg-Zinc-Oxid … 1e849c66f6
a co tento



258

Re: zapal v tele

Aj ten je dobry, samozrejme.



259

Re: zapal v tele

Tento clanok si urcite uz cital,o bore som uz aj ja viac krat citala a samozrejme aj ty ho odporucas,uz viac krat som ho chcela objednat,ale neviem ktory.Myslim v doplnkoch.Vies mi poslat nejaky link,prosim ta?
http://www.badatel.net/doktor-vypoveda- … v-prirode/



260

Re: zapal v tele

Ja osobne si doplnujem bor roztokom kyseliny boritej. ktoru si pridavam do vody.
Roztok , co si ja robim obsahuje 2 gramy kyseliny boritej(cajova lyzicka ) do 1/4 litra vody.
Z toho cajova lyzicka(5 ml) obsahuje teda 100 mg kyseliny boritej tj asi 20 mg boru.  Kedze tio ale robim neporiadne tak asi toho dostavam v priemere mozno len polovicu.
Samozrejme mozno dostat rozne doplnky, za ovela viac penazi, kde obsah je 3 mg boru.
Ale kedze ja si robim dost pravidelne vodu na pitie, ked pridavam vselico, najma vitamin C v roznych formach a mikrovlalniny, tak tam dam aj ten roztok boru, ked nezabudnem.
Inac mozno dostat aj borax, co je tetraboritan sodny s 6-10 molekulami vody, co je 1/2 tak silny zdroj boru. Najdes to iste aj na Slovensku, v chemickych potrebach. Samozrejme pouzi cisty, tj USP alebo farmaceuticku kvalitu, podla moznosti.



261

Re: zapal v tele

Tento napr.moze byt?  http://www.ebay.co.uk/itm/Source-Natura … 5d575223c4
alebo http://www.healthmonthly.co.uk/swanson_ … string=bor
http://www.healthmonthly.co.uk/swanson_ … string=bor
http://www.ebay.co.uk/itm/Now-Foods-Bor … 41632c978d

Mam vitamin C -EsterC v kapsuliach a chcem este praskovy.Tento moze byt?
http://www.ebay.co.uk/itm/Sodium-Ascorb … 43b6749f10

Naposledy upravil: had (2015-04-24 22:26:54)



262

Re: zapal v tele

Borage oil nie je zdroj boru. Vsetky statne su ok, ja by som isiel na ten zo swansonu.
Sodium ascorbate nie je ester C . Na praskovy ester C pozri napr na
http://www.iherb.com/American-Health-Es … l&ic=1



263

Re: zapal v tele

Zle som napisala,nemyslela som praskovy konkretne ester c,iba praskovy vitamin c.Ten ester C praskovy som mala,ale nie je chutny do vody.Myslel si tento bor s vitaminom D
http://www.healthmonthly.co.uk/swanson_ … string=bor
Inak vcera mi lekar predpisal amoxicilin na ten kasel,co trva uz mesiac.Este stale ma pali zaha,kasel trosku lepsie,neviem ci zabral chaparal,lebo som uz skusala vsetko,collostrum mi este nedosiel.Samozrejme ze si neznicim antib.este horsie crevnu floru tak ked som uz tolko vydrzala,musim pokracovat.Teraz skusam rano pit jablcny ocot vo vode a trochu to pomaha na zahu.4 mesiace ma boleli usi,2x som si dala dnu tampon namoceny v jabl.octe a cuduj sa svete,bolest je prec.Len ten kasel este nie,aj ked uz aspon nevraciam.
Jem denne asi 8 strucikov cesnaku a teraz si robim stavu-ananas,zazvor,kayanske korenie,skorica a med,myslim ze aj to trochu zabralo.No a samozrejme rozne doplnky
Chaparal beriem 2 kapsule po jedle kazdy den,staci to?

Naposledy upravil: had (2015-04-27 17:35:11)



264

Re: zapal v tele

Ja sa nepozeram velmi na chut, a pripadne si to prilepsim ovocnymi koncentratami, co mi daju zaroven rozne antioxidanty a len minimum cukru.
Na zahu treba brat doplnok kyselin, lebo zaha a reflux su v dosledku nedostatku kyselin v zaludku, kde potom jedlo kvasi a hnije.
Vacsina nakaz v prinosnych dutinach nie su virrusy, ale mikroby zijuce v hlienoch a z hlienov. Aj ked prvotna nakaza moze byt bakteria alebo virus, po case sa tam nastahuju hlienove nakazy. Odporucam kvapkat do nosa roztok citricidalu, praveho, a brat odhlienovace ako NAC, serrapaptazu a najma kapsule oreganoveho oleja. Tie adresuju tie rozne hlienove nakazy.

Naposledy upravil: RNG (2015-04-27 17:52:26)



265

Re: zapal v tele

Beriem aj kyseliny,ale akosi aj po nich ma pali zaha,skusala som najprv 1 s jedlom,potom 2,ale asi po 10 minutach ma zacne palit.Tie vsetke doplnky beriem,ale aj ked sa zda ze uz je ten kasel lepsie,z nicoho nic ma zacne akoby skrtit a dusim sa az tak ze vraciam,ale nie preto ze mi je zle,ale z toho ze ma tak dusi.A hlavne ked si lahnem.Ale aj tak,z nicoho nic.A k tomu ta klenba na nohe hrozne boli,aj v pokoji aj pri chodzi,stale je trochu opuchnuta.Podari sa mi zastavit bolest v zapesti,na kolene a ramene,ale ta klenba neprestava uz 5 mesiacov



266

Re: zapal v tele

Had, malo kyselin! Este stale mas v zaludku kvasenie a hnitie, a tak sa ti do pazeraka kvasnymi plynami nasilne vytlaci jedlo aj s trochou kyselinami, co si sio doplnil, co staci na palenie a niekedy sa mozu odtial dostat aj do pluc, co vyvola pocit dusenia a uporny kasel. Stane sa to najma v leze v noci. Ja mam s tym mnohorocnu skusenost, na nestastie....



267

Re: zapal v tele

Ale zaujimave je ze ak skoro rano sa alkalizujem,este si trochu lahnem a uz citim nieco hore,ani neviem ci je to pala alebo co.Ale ak sa nealkalizujem,necitim nic.Tak neviem,aj ked po alkalizacii asi 2-3 hodiny vypijem caj tiez pali,alebo smoothie,tak uz neviem ako co a kedy mam brat



268

Re: zapal v tele

Nuz da sa alkalizovat be toho, aby si si znizil kyseliny v zaludku. na trhu je aj entericky pokryty alkalizator, co mozes brat po 15 minutach po zobrati 1 kapsule kyseliny, aby sa ti ten alkalizator nerozpustil b kyslom zaludku. Nie je najlacnejsi, ale ja ho obcas pouzivan najma pre to, ze pre uplny nedostatok kyselin si dnes nemozem dovolit brat Kalinat a kedze beriem kyseliny ako doplnok na travenie, nechcem si alkalizovat zaludok. Pozri na
http://www.iherb.com/Alkalife-pH-Balanc … l&ic=2
kde kazda tableta v crevach neutralizuje asi  1 kapsulu betainu HCl a ked ich zoberies viac, ako betainov, tak si alkalizujes telo



269

Re: zapal v tele

To  znamena ze ak zoberiem HCL,po 15 min.alkalizator a ked zoberiem 2HCL tak 2 alkalizatory,alebo staci jeden.No asi to skusim.To staci raz denne?A potom mozem vsetky doplnky aj enter.aj neent.pokryte?



270

Re: zapal v tele

Prepocitane na tento produkt na neutralizovanie 1 kapsule  treba 1 t uvedenu abletku,zhruba. Ked sa chce nielen neutralizovat, ale aj alkolizvat, tak zoberies viac tych tabletiek, ako kyselinovych kapsul(625 mg betainu HCl)
Ja osobne ich ale beriem nepravidelne , lebo som neporiadny a zatial sa mi zda, ze si moje telo s tou extra kyslostou z betainu HCl vie poradit a vylucit najma v moci. Moc mam velmi kysly, pod PH 6.
Ale mozno, ze to prispieva k zapalom v mojom tele...?



271

Re: zapal v tele

No ved aj ja mam stale nizke PH.Ale zistila som ze soda bikarbona mi robi lepsie ako KHCO3.Ale skusim si objednat ten alkalife.Po nejakom case by sa to kysle prostredie malo upravit?Alebo potom stale sa budem musiet rano alkaliz. a potom doplnat kyseliny.A kedy mam potom zobrat pancreatin ent.pokryty,ak chcem cistit telo.Zatial ho beriem iba s jedlom
Inak dnes som citala tento clanok,lenze to ovocie tazko zohnat,aky mas nazor na doplnky z gravioly.Mohlo by to pomoct na tie kadejake pliagy?
http://www.badatel.net/toto-ovocie-je-n … moterapia/

Naposledy upravil: had (2015-04-30 20:38:33)



272

Re: zapal v tele

Zialbohu, ked ti nieco chyba, tak to musis doplnovat, nici aj cely zivot.
Pozor, tu to badatel trochu pomylil,  Annona Muricata/Graviola/soursop/guanaba/guanabana ma v ovoci velmi malo protirakovinnych latok .Ucinne latky a je ich vyse 70 su v listi a na liecenie rakovin pouzivas praskove listy v delenych davkach  ,dokopy  6 gramov denne.
Podobne latky sa nachadzaju ale aj v ovoci stromu Paw-Paw, tam je to ovocie, nie listy.
Graviola je aj silne antimikrobialna, dokonca tak silne, ze znici po case aj probiotika v crevach, takze pri jej dlhsom pouzivani traba zaroven pouzivat probioticke doplnky a mikrovlakniny. Takze ju velmi neodporucam na ine, nez rakoviny.



273

Re: zapal v tele

http://zivot.cas.sk/clanok/20104/medik- … prekysleny
dnes som narazila na tento clanok



274

Re: zapal v tele

Nuz samozrejme sa lekarsky a farmaceuticky monopol bude branit proti konkurencii alternativnej mediciny, najma pre to, ze ta konkurencia je vazna, nie ako homeopatia, co im nevadi.
Ale napr uz davnejsi sa zistilo statisticky, ze zeny co mavaju pravidelne robenu mamografiu maju az 2 krat tak casto rakoviny prs, co sa samozrejme lekari snazia zatajit. Dovod na to je jednoduchy. Tlak na prsia moze porusit prsia a rozniest ohranicene rakovinny, ak sa tam nahodou nachadzaju. Naviac pouzite  ziarenie je zdroj rakovin.
CO sa tyka prekyslenia tela, to zrejme existuje, lebo slaborozpustna kyselina mocova sa vtedy uklada po tele vo forme ostrych ihliciek, a to sposobuje mikroskopicke poranenia a zapaly=reumaticke priznaky.
Alkalizaciou tela sa tato kyselina naviaze na rozne kovy, ako napr draslik a tak sa dostane von z tela mozom, lebo mocovan draselny je az 350 krat tak vodorozpustny, ako kyselina mocova
. Atd,
Clanok je vlastne len odvodeny z roznych clankov,co som cital  v USA,  co si "objednala" monopolna medicina a farmaceuticka mafia.

Keby doplnky boli skodlive, tak ich zakazu predavat. Na to tu mame nasu FDA, ktora by to s radostou urobila.
Keby boli neucinne, tak by si ich vyse 90% lekarov sukromne nekupovala a pouzivala.
Dalsie diskusie su teda zbytocne, hlavne ked sa pozrie clovek na statistiku, kde na potravinove doplnky minuly rok zomreli dvaja ludia, co ich besne predavkovali. a na predpisove lieky zomiera 250 az vyse 700 tisic ludi v USA rocne, podla toho, koho statistiku zoberies.



275

Re: zapal v tele

Uz mi dosiel alkalife.Cize teraz nemam pouzivat sodu ani KHCO3 iba ten alkalife spolu s HCL?A kedy mozem zobrat ostatne doplnky



276

Re: zapal v tele

Alkalife ber aspon 15 minut neskor, najlepsie 2 hodiny po zobrani kyselin a jedeni.



277

Re: zapal v tele

Dakujem. A ostatne doplnky mozem brat hocikedy?



278

Re: zapal v tele

Jedine, co neradim brat naraz prakticky su antimikrobialne latky a probiotika. Medzi nim,i musi byt najmenej 2 hodiny, lepsie 3 hodiny pauza.



279

Re: zapal v tele

Tie antimikrobialne su oreganovy olej a este ktore



280

Re: zapal v tele

Antimikrobialne, silne,  su napr citricidal, oreganovy olej, extrakt z olivovych listov, graviola, chaparal, monolaurin, berberine, Pau de Arco ,zinok jod  atd.



281

Re: zapal v tele

V tomto clanku o koloidnom striebre sa pise ze sa nema zhltnut,iba podrzat v ustach 5-10 min. a potom vyplut.
http://www.uspesna-lecba.cz/koloidni-stribro/



282

Re: zapal v tele

Ked chces , najdem ti plno clankov na udajnu "skodlivost koloidneho" striebra.Ja osobne pouzivam koloidne striebro aj vnutorne, hlavne pri pokazenom zaludku a pracuje mi to vynikajuco,
Ale pre farmaciu a monopolnu medicinu je to silna konkurencia liekom, tak pisu proti nemu. Samozrejme nemaju ziadne dokazy na skodlivost, okrem zopar blaznov, co si vyrabali sami velmi silne strieborne "brecky" takze dostali do tela mnoho gramov striebra
Stiebro je malozlucivy kov, takze ho telo vylucuje bez slucenia cez moc, stolicu, kozu aj vlasy, kde cast sa zadrzi a moze sposobit zafarbenie koze na trieborne sedivo To sa nazyva argyria, ale je to len viacmenej kozmeticka vada, ako choroba a aj to sa da dostat len pri poziti velkeho mnozstva striebra,tj potrebujes na to  viacej gramov "farby"



283

Re: zapal v tele

http://www.covenanthealthproducts.com/c … by-biochem
http://www.healingedge.net/store/more_b … idall.html
http://www.needs.com/product/bio_chem_R … m_Research
http://www.forresthealth.com/citricidal … -1-oz.html
http://www.needs.com/product/bio_chem_R … m_Research
Ktory z tychto je ten pravy.Po pripade,kde kupujes ty.Kamarat zije v USA a slubil ze kupi ked pride na dovolenku



284

Re: zapal v tele

Prave su tie, co spominaju, ze su v nich polyfenoly zmenene na quaternialne zluceniny. Teda ked distributor nepodvadza...



285

Re: zapal v tele

To som nenasla ani na jednom.Mozes poslat link kde objednavas ty?Inak doktorka v Ang.povedala ze mam zvyseny cukor,ale cukrovku nemam.A ze norma je 41 a ze ja mam 42 ale tomu nerozumiem,lebo pokial viem,norma je do 6.Moj otec ma zvysenu na 9 uz  roky,ale ziadne lieky nebral a stale je sladkosi.Ale predsa,okrem sladkosti a sacharidov aka je prevencia?Da sa tomu predist?Treba obmedzovat aj ovocie?

Naposledy upravil: had (2015-05-14 14:49:52)



286

Re: zapal v tele

Had, neviem ake jednotky pouzivaju v Anglicku, v Europe sa pouzivaju zvacsa milimoly na ml, v USA zase miligramy na deciliter. Ovocie rozhodne neobmedzuj, to je hlupost, ale cukor a biele muky by som obmedzoval, najma vyrobky z psenicnej muky
Nuz ja som sice uz davno nekupoval citricidal, lebo som sa pred rokmi zasobil(kupil som liter) ale ked pozres cez google.com, najdes tam viaceryxcy co to este stale ponukaju, pozri napr na
http://www.healingedge.net/store/more_b … idall.html



287

Re: zapal v tele

Had, neviem ake jednotky pouzivaju v Anglicku, v Europe sa pouzivaju zvacsa milimoly na ml, v USA zase miligramy na deciliter. Ovocie rozhodne neobmedzuj, to je hlupost, ale cukor a biele muky by som obmedzoval, najma vyrobky z psenicnej muky
Nuz ja som sice uz davno nekupoval citricidal, lebo som sa pred rokmi zasobil(kupil som liter) ale ked pozres cez google.com, najdes tam viacerych co to este stale ponukaju, pozri napr na
http://www.healingedge.net/store/more_b … idall.html a ini. Tj ked neklamu....



288

Re: zapal v tele

http://www.healthmonthly.co.uk/swanson_ … ve+Enzymes
http://www.healthmonthly.co.uk/swanson_ … ore_dpp_iv
http://www.healthmonthly.co.uk/now_foods_super_enzymes
http://www.healthmonthly.co.uk/swanson_ … esveratrol
http://www.healthmonthly.co.uk/jarrow_jarro-zymes_plus
http://www.healthmonthly.co.uk/swanson_ … ve_enzymes
http://www.healthmonthly.co.uk/life_ext … 0_veg_caps
Ak chcem na precistenie tela enzymi na lacno,ktore odporucas,aspon 2 druhy. Mam Triple strench Pancreatin 4x entericky pokryte.Tie beriem s jedlom.Uz si neviem pomoct,cokolvek robim stale mam palenie zahy.Skusala som aj Alkalife,ale nepomaha nic.Pises ze enzymy brat na prazdny zaludok,ale kedy brat kalinat,ked ten sa berie tiez rano na prazdny zaludok.Uz som skusala aj nepouzivat kalinat a potom s jedlom kyseliny,neskor alkalife,nepomaha.Ked zoberiem kalinat a potom 3 hodiny neskor s jedlom HCL,tiez palenie.Cvicim,podari sa mi trochu schudnut,ale brucho mam stale napuchnute,hlavne v hornej casti



289

Re: zapal v tele

Palenie zahy je z jedla vytlaceneho zo zaludka do pazeraku kvasnymi a hnilobnymi plynami.  Kvasenie a hnitie v zaludku je mozne len pri malo kyselinach, co si treba doplnit na dobre travenie a absorbciu , tiez na kyselinovu barieru v zaludku proti mikropbom na surobych potravinach aby sa nemohli prebojovat do criev a tam rozmnozit na ukor ucitocnych probiotik.



290

Re: zapal v tele

Niekedy to nie je ani tak palenie,ako tazoba na hrudi.Este mi prosim odpovies na bod 288?Ktore este vybrat enzymi a kedy kalinat



291

Re: zapal v tele

S tych enzymov  na travenie staci len jeden napr odporucam  tento. aj sam pouzivam
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=3
Na cistenie tela ale treba entericky pokryte, ja pouzivam tento
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs



292

Re: zapal v tele

Presne tieto mam.Ten pancreatin sa mi uz vlastne minul.Takze na prazdny zaludok ten enter.pokryty a kedy sa alkalizovat.Ci mozem zobrat enzym a hned kalinat alebo sodu bicarbonu? A ten s jedlom kedy.Najprv kyseliny s jedlom a asi po 15 min. pancreatin?



293

Re: zapal v tele

Alkalicke prostredie porusi entericke pokrytie. Tj  ked beries cokolvek entericky kryte, musis to brat na dostatocne kysly zaludok
Ja som robil alkalizaciu skoro rano na prazdny zaludok, a jedol az o 2 hodiny neskor, aby som dal cas zaludku vyrobit dost kyselin. Teraz si ich aj tak doplnujem, takze ked ranajkujem si musim zobrat kyseliny. Preto sa alkalizujem hned prvu vec rano a jem az o 2 hodiny neskor.
Najnovsie ale beriem na alkalizovanie entericky pokryte tablety aby mi neneutralizovali zaludok a tie mozem brat spolu s jedlom aj kyselinami.



294

Re: zapal v tele

Tomu asi nerozumiem.Cize ked rano na alkalizovanie zoberiem sodu bikarbonu alebo kalinat potom az niekedy po 2 hodinach entericky pokryte enzymy.Ale ved vtedy by mal byt zaludok neutralizovany.Ci tym ze ho alkalizujem sa postupne vytvaraju kyseliny?Ked zoberiem enter.pokryte enzymy vtedy mozem aj jedlo aj kyseliny?Ale pises ze enzymi na cistenie treba na prazdny zaludok.Ked sa neutralizujem tak asi 2 hod.cakam a ked zoberiem enter.kapsule tak zase nejaku hodinu,alebo ako.Kedy potom mozem jest?A enter.nepokryte mozem brat hned s alkalizaciou?Lebo som skusala alkalizovat sa a po 3 hod. som jedla a zobrala kyseliny,stejne som mala palenie.Ked som zobrala hned rano enter.pancreatin,zase palenie.Nieco robim zle,alebo mam vacsi problem



295

Re: zapal v tele

Nuz ked mas zaludok neutralny, tak sa v nom rozpustia entericky ochranene doplnky. Ale ked sa medzitym zacnu vylucovat kyseliny skpor nez ten doplnok prejde do criev, tak ho tie kyseliny mozu znicit.
Kvasenie v zaludku a teda paly mozu byt len pri nedostatku kyselin,. Neberies ich dost.



296

Re: zapal v tele

No lenze ja zoberiem 3 a aj tak mam palenie.Pred jedlom som zacala pouzivat DGL, ale cokolvek zjem mam palu



297

Re: zapal v tele

Nuz mozno ti uzaver medzi zaludkom a pazerakom neuzaviera, lebo je prilis poskodeny palami. Alebo sa neuzaviera uz z detstva.



298

Re: zapal v tele

z detstva urcite nie,lebo problemy zacali iba nedavno a ja uz mam od detstva velmi daleko.Nikdy som s tym nemala problemy.A co stym, ak by bol poskodeny?Co mam robit? Dakujem



299

Re: zapal v tele

Nuz po niekolkych mesiacoch pal moze byt aj pazerak poskodeny aj zvierac.
A mozno ti ani 3 kyseliny nestacia na jedlo, najma ked s jedenim pijes alebo dokonca  po mase mas mucnik
DGL ti to pomoze vyhojit, tak isto pomaha brat aloe vera, co je vseobecne hojive, najma ked to beries pravidelne a dlhsie.



300

Re: zapal v tele

Moze tento gastrocynesine pomoct ?http://www.badatel.net/gastrocynesine-liek-na-tazkosti-s-travenim-a-zahou/