Téma: Trávenie, imunita, rozhodený organizmus
Dobrý deň, už som písala na fórach, no medzi ostatnými otázkami sa to všetko strácalo a nevedela som, kam to presne adresovať, tak zakladám novú tému.
OD malička som mala problémy s imunitou - neustále angíny, zápaly dutín, migréna od 10 r., lupus..
No ozajstné problémy začali pred rokom. Cvičila som aktívne, 4-6X do týždňa, striedala som činky a kardio. Pri jednom intenzívnom tréningu m prišlo zle, neskutočne sa mi rozbúšilo srdce a mala som pocit, že odpadnem. Večer sa to vystupňovalo a skončila som na pohotovosti. Po celonočných testoch bol výsledok - málo draslíka, vraj mám jesť marhule a menej trénovať... Zaradila som vyššie dávky C-čka aj iných vitamínov a minerálov, prestala som sa toľko hýbať, no lepšie mi nebolo. Začali sa objavovať problémy s koncentráciou, pamäťou, v noci som nemohla spať - bola som strašne unavená, no len som sa prehadzovala do rána v posteli. pridali sa aj svalové zášklby, na ktoré som brala vyššie dávky magnézia, čo pomohlo len čiastočne. Potom začala plejáda vyšetrení a diagnóz.. Aby som sa toľko nerozpisovala, napíšem, ako som na tom teraz.
Ráno sa budím strašne unavená, mám nízky tlak, pískanie v uchu, pocit na odpadnutie a bez kávy prakticky nefungujem (viem je to nezdrave, no inac som mrtva). Som celá opuchnutá, tvár na ľavej strane, cítim strašný tlak za okom, bolesť postupuje dole k zubom, ku uchu, cez krk dole pod hrudnú kosť. Občas sa mi strašne rozbúši srdce, zovrie mi hruď a tlkot cítim až v krku). Potom cítim strašnú bolesť na ľavej strane temena hlavy, ide to dole cez rameno až do prsta, takisto aj chrbát no a občas bolesť vystrelí až do nohy - stále len na ľavej strane. Neviem to opísať, no najmä na tej hlave a chrbte mám pocit cudzieho telesa, ako keď sú zapalené dutiny, tieto oblasti su zvaj teplejšie a opuchnuté. Okrem toho mám vybehnuté uzliny na krku, za uchom, vzadu na hlave, v oboch prsníkoch, na slabinách aj na ľavej nohe. Sú bolestivé, cítim ich, keď sú zmeny počasia (teplo/zima), keď niečo zjem alebo vypijem (korenisté, alkohol). Moja obvodná tvrdí, že je to normálne a nemám sa toľko pozorovať (no, uzliny pribúdajú a ''bolia'').
Ďalej mám problémy s trávením - stále hnačky, nafukovanie, po veľa potravinách som dostala alergickú reakciu, 2x mi tiež na pohotovosti museli pichať adrenalín a kortikosteroidy.. Robili mi testy na intoleranciu, zatiaľ všetky negatívne, ešte čakám na výsledky DAO tolerancie. Aj na mlieko mám testy OK, no nemôžem si dať ani jogurt, ani maslo, syr,.. do pol hodiny ma preženie a vyhodím sa, rovnako ako z veľa druhov ovocia, obilovín (tie už nejem),.. Mám aj vracajúce sa gynekologické zápaly a zápaly hrdla a oka, zapáchajúci, akoby kyslý pot. Candida test mi vyšiel pozitívny, môže to byť spôsobené jej premnožením? mám a neskutočne svrbiacu a suchú pokožku, tiež oči a sliznice. No a v poslednej dobe sa ozvali kaziace sa zuby a kĺby, ktoré mi strašne pukajú a bolia. Viem, že to všetko spolu súvisí, len neviem, kde to má pôvod, teda ako proti tomu bojovať. Takmet nič už nejem, teraz mám viacmenej tukovo - bielkovinovú stravu s množstvom zeleniny a troškou ovocia. Mala som aj pokus o 2 týždňovú proticandidovú dietu + doplnky, no musela som to ukončiť. Momentálne mám doma Betaine HCL, ktorý si dávam pred väčším jedlom, no akonáhle si ho dám, začne ma páliť pažerák a neskôr ma strašne rozbolí hlava a rozbúcha sa srdce - ako zistím, koľko a či kyselín mi treba doplniť?). Mala som aj enzýmy, pankreatín, ešte mám aj super enzymes, no tie su s HCL. Aké by bolo vhodné brať na trávenie najmä tukov, bielkovín a zeleniny a ktoré na odmorenie? Nasadila som aj selén, zinok, vitamín E, C vo vysokých dávkach, rybí olej, magnezium, večer probiotiká s jablkom, no asi to bude chcieť nejaké silnejšie.. Ráno si vždy dám sodu bikarbonu a jem až neskôr, no aj tak do seba ledva čosi napchám... Ak zjem väčšie tukové jedlo, tak mi je úplne špatne, akoby mi nedokrvovalo mozog, nepravidelne, mi búši srdce a nie som schopná nič robiť.
Strašne ma trápi, že nemám energiu, v podstate sa nehýbem, poriadne nejem, nechudnem, nepriberám, len je mi horšie a horšie a každý na mňa pozerá ako na hypochondra. Mám 20 rokov, v podstate žiadny sociálny život, nič sa mi nechce/nevládzem, Kvôli zhoršenej koncentrácií som nespravila skúšky na školu ani vodičák, skoro ma vyhodili z absolventskej praxe a nikto nerozumie, všetci to berú tak, že to mám na háku a nič nerobím. Ja by som pri tom tak rada žila normálny život človeka v mojom veku a pomaly sa odobrala svojou cestou, nie mať pocit závisosti na druhých..Áno, už som z toho aj psychicky mimo a mám depresiu, lieky však odmietam, napriek nabádaniu lekárkou aj rodinou, verím, že sa to dá aj ináč... O týždeň mi konči prax, tak sa môžem pustiť do ''liečenia'' naplno. Prosím Vás veľmi pekne o radu, sama som zúfalá, tento stav mi spôsobuje množstvo problémov a ja to už o chvíľku asi vzdám.. Ďakujem..
Naposledy upravil: LeYsHaA (2013-09-24 21:31:24)