1

Téma: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Zdravim Rng a ostatnych diskutujucich smile

Rad by som priisel na koren mojmu problemu  s ktorym sa uz dlhsie trapim a sice, tazkosti  s  dychanim. Pred cca 2mesiacmi som absoloval septoplastiku - mierne vybocena priehradka + odstranenie hoodne sirokych zrastov. Problem je momentalne mensi ale stale to nie je vobec dokonale dychanie. Takmer neustale mozem dychat iba jednou nosovou dierkou a aj tou to zvacsa nie na 100% (pri lezani na boku dycham vzdy tou dierkou ktora je navrchu..). Ako som pisal v predchadzajucom topicu, absoloval som 3.5dna s citricidalom 1l /35-37kv + vyplach nosa 3-4x denne (tusim ze koncentracia 2kv na 33ml ak sa dobre pamtam) + oreganovy olej (3x2) a NAC 2ks denne. Vysledok je ten ze chrasty z nosa opadali a zatial nemam pocit ze by dorastali (  ale to je este skoro na zavery) - toto tipujem na vyliecenie od zlateho stafilokoka, ktoreho mi nasli a dostal som nan atb ale asi boli neucinne. Stale mam nasadeny ten oreganovy olej a NAC. Problem vsak stale pretrvava...Ake su jeho mozne priciny?

Alergia ?  Na tie vzdusne blbosti alergiu mam potvrdenu, od ORL doktora mam dlhodobo antihistaminika ale nemam pocit ze by mi pomahali. Ked som dostal ich silnejsiu verziu, na 3-4dni sa to zlepsilo a potom znovu viacmenej to iste..

Takisto mam ja podozrenie na nejaku alergiu na jedlo, mozno mliecne vyrobky? kedze problem zacal (asi 2-3roky dozadu) priblizne vtedy ked som dost vyrazne zmenil straovvanie- na racionalnejsie....Viacej blielkovin z mliecnych vyrobkov a najma masa...

Nejake napady ? smile
Ja som si zatial objednal   Quercetin Bromelain, vitamin C vo velkych davkach, jod a samozrejme probiotika a psylium ... selen zinok uzivam aj  teraz..

len stale mam vacsie podozrenie na to jedlo... Mozno keby skusim jest 4-5dni iba ryzu, tak by som mohol ziskat odpoved ci je to tym .. ?
Predbezne som objednal http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … ie-Caps/12
Ak by problem pretrovaval aj pri uzivani tychto enzymov s kazdym jedlom, tak rovnako moj problem asi nebude intoleranciou na niektore vyrobky..ci ?

Budem vdacny za akekolvek dalsie napady smile rozhodne stym chcem bojovat, clovek si ani neuvedomuje aky je zivot krasny ked vie dobre dychat nosom

Naposledy upravil: cube (2013-07-02 23:28:50)



2

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Na vbzdusne alergie jeznacne ucinny quercitin v davkach 3 x 600 mg, pomocny je asj bromelain(2000 GDU) a boswelin 2 x 500 mg
A samozrejme odporucam kazdemu selen, zinok, jod, vitamin C, E D-3, tiez mikrovlakniny a probiotika cely zivot, lebo tychto mame v potrave primalo a s nimi telo ovela lepsie pracuje
Na travernier su menovane enzymi velmi dobre, ale odporucasm ich brat aj na prazxdny zaludok, hodinu pred jedlom, aby si si telo dobre precistil Totiz mnohe alergie nezacnu hned, ale az ked je telo znacne zamorene
Kvapky roztoku citricidalu do nosa, ked mas problem s nosom by som opakoval castejsie, lebo z kvapockovej infekcie vo vzduchu clovek moze dostat reinfekt kedykolvek sa zdrzuje v dave ludi.



3

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Tak ja len hodim maly update.
Minule ma este trapilo neustale zahlienovanie, a musel som to vykasliavat kazdu cca hodinu.  Po tom ako som nasadil enzymy a quercitin s bromelainom, i ked priznam sa ze davkovanie som velmi nedodrzoval, cca 2tabletky denne z kazdeho si stale davam...
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Quer … Capsules/7
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … ie-Caps/12
...problemy so zahlienovanim a vykasliavanim prestali do 2-3dni, uz to je asi 2-3tyzdne co mam  stym pokoj... bohuzial neviem, ktore znich pomohlo...
Mozno to boli aj tie enzymy, kedze antihistaminika uzivam pravidelne.  Mimochodom, moje problemy s nosom vznikli  zhruba v case ked som vyrazne zmenil stravu, omnoho viacej bielkovin som zacal jest, ale hlavne teda aj mliecnych vyrovbkov a masa.  Su nejake enzymy lepsie na tieto veci alebo su dobre tie co mam ? diki

Samozrejme C+selen+zinok E, D-3 som bral uz aj predtym ale zmenu ako pri enzymoch + quercitine som nezaznamenal. Stale sa vsak bojim toho jodu. Minule ked som uzil ten Iosol, 2kvapky (cca 3mg iodu )
http://www.iherb.com/TPCS-Iosol-Formula … 30-ml/4785
tak som chytil na chvilku take jemne zavrate, ako tesne pred narkozou... Myslis ze je to normalne ? mam doma aj tento
http://www.ebay.co.uk/itm/Care-Iodine-T … OC:US:3160
ktory ma 2.5% iodine 2.5%potassium iodided a 89% purified water and ethanol. Tak asi to skusim aj cez kozu vstrebat ale nazaciatku v mensich davkach nech ma kdesi neklepne : )

No ale inak este stale pretrvava problem s  dychanim jednou dierkou i ked mierne sa to zlepsi sem tam ale este to nie je ono sad  Jedine zatial co mi pomaha je a len kratkodobo je efedrin v clarinase tabletkach... ale tak to bude len chemia na znizenie prkrvenia sliznice...a teraz je otazka ako zmensit jej prekrvenie na dlhsie...

Naposledy upravil: cube (2013-08-30 22:18:43)



4

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Pouzivas pomerne velmi silne enzymy, ovela silnejsie vlastne ani nie su na trhu, leda ze na cistenie tela pouzijes podobnu silu, ale entericky kryte, tj aby sa v zaludku nespotrebovali na jedlo ale rozpustili az v crevach, aby sa vacsia cast z nich vstrebala/
Nevidim tam NAC, co je vyborny odhlienovac, ani oreganovy olej, co nielen odhlienuje, ale bojuje s roznymi mikrobami, co sposobuju zahlienenie.
Jod brany ustne je antimikrobialny prostriedok, tj ked si mal hromadu mikrobov, co ti to naraz usmrtilo, mozes aj z jodu dostat uhynovu/Herxheimerovu reakciu. Ucinky tejto docasnej reakcie zo zamorenia toxinami zo zabitych mikrobov  ludia popisuju obvykle ako chripkove symptomy.
Antijistaminov v prirode je plno, dobre su curcuminoidy s bioperinom, boswelin, quercitin , serrapeptaza podobne, samozrejme v primerane vysokych davkach.
Inac pozri si temu infekccie, tam su aj ine dovody zahlienenia, nielen alergie.
http://rng.nazory.eu/rubriky/i/infekcie

Naposledy upravil: RNG (2013-08-30 22:36:26)



5

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Dobrý deň pán RNG,
keďže som tu nová a nie celkom istá, chcela by som sa poradiť. Rovnako ako iných, aj mňa už asi 5 rokov trápia neustále hlieny= samovoľne tečúci číry sekrét z nosa skoro každé ráno, stále upchaté nosné dierky (som rada, ak dýcham aspoň jednou)  a nevysmrkateľné hlieny. V horných dutinách cítim, akoby mi tam niečo vadilo, chodilo hore, dole, ani von, ani dnu, som ako zabednená. Inokedy zažívam typickú alergickú reakciu (svrbenie v nose, kýchanie, soplenie, svrbenie a začervenanie očí), ale permanentne celý rok niekoľkokrát v mesiaci. Spreje do nosa radšej nepoužívam žiadne, okrem vincentky. Po lekároch sa mi chodiť nechce, nasadia iba kortikoidy ako naposledy a výsledok žiaden.
Na hlave vo vlasoch a na obočí mám seboroickú dermatitídu asi 3 roky, svrbí to a páli. Používala som rôzne smradľavé šampóny na predpis namiešané v lekárni, ďalej detský a aj hypoalergénny šampón, Nizoral šampón 2%, Konopný šampón LUPIENKA-SEBOREA CutisHelp, ale jediné, čo ako tak zaberá je klasický Head and Shoulders sensitive scalp.
Neviem z čoho moje problémy pramenia, či sú to alergie, nesprávna strava, zlé trávenie... Prečítala som na tejto stránke niekoľko diskusii a  rozhodla som sa začať „s kúrou“, len by som Vás chcela poprosiť o radu a odobrenie prípravkov, resp. o navrhnutie vhodnejších+dávkovanie:
American Health Ester-C 500mg - 90 Veg. Tabliet
GSE maximum 29,5ml
NOW Oreganový olej 55% karvakrol - 90 softgels
NOW Super enzyme NOW FOODS - 90 tbl.
NOW Bromelain (Bromelín) 500 mg Now Foods
NOW Quercetín + bromelaín - 120 VCaps.
(všetky produkty som našla na www.hoogle.sk)
Poprípade ešte ACC long.
Vopred Vám ďakujem.



6

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

GSE maximum nespomina quaternialne zluceniny, takze ich zrejme nema.
Mozes mat alergie na lepok, mliecne produkty a ine, ktora sa ti takto prejavuju. A mozes mat nejaku alergie(plesne, prach, roztoce...) a preto mas ten tok hlienov.



7

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Dobry den,
Na GSE maximum som nasla popis: http://www.hoogle.sk/GSE-maximum-29-5ml-d844.htm kde pisu ze CITRICIDAL  je prírodný kvartérne zlúčeniny.  Alebo je lepsi CITRICIDAL ® bio/chem Research 29,5ml? Co by ste mi poradili uzivat?

Naposledy upravil: Beruškaone (2015-10-13 22:30:12)



8

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Biochem ma nikdy este nesklamal, NutriBiotic ale ano.



9

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

RNG napísal(a):

Biochem ma nikdy este nesklamal, NutriBiotic ale ano.

Ďakujem za odpovede. Čo by ste mi navrhli používať, ako sa mám zbaviť hlienov?



10

Re: dychanie jednou nosovou dierkou (striedavo)

Ako obvykle NAC serrapaptazu a oreganovy olej.
Teda ked nie su hlieny len nasledok alergii, kde odporucam brat 3 x 600 mg quercitinu.