201

Re: AKNE

RNG prosim vas

prakticka otazka
Musim kokosak a GSE zmiesat a tak natriet na tvar a nechat celu noc posobit
alebo
mozem to spravit aj tak, ze na pokozku najprv nanesiem GSE potom to oplachnem a kokosak dam na noc?



202

Re: AKNE

Nikdy nepouzivaj na  pokozku koncentrovany GSE!!! Ani ziadne inew koncentraty, ako napr rozne aromaticke oleje.!!!
Ja pouzivam GSE do prirodnej kozmetiky v davkach az do 0.5% citricidalu(5000ppm), ale staci aj podstatne menej. Na sliznice pod 1000 ppm,
Je to nielen antimikrobialna latka, ale zaroven konzervant, aby sa mi kremy zlozene z jedlych latok nekazili



203

Re: AKNE

RNG prosim vas, poradte sad

uz 3den pouzivam kokosak + GSE, ale teraz sa mi objavili take biele pupaky.
Co mam robit?
Mam prestat alebo je to bezna reakcia pokozky?

Naposledy upravil: Dr.vred (2012-09-22 22:55:43)



204

Re: AKNE

Vyrazky, pupaky, acne atd to je vsetko znak tela vylucujuceho rozne nezelatelne latky hoci aj cez kozu. . Ak je to prilisna reakcia, mozes zmiernit davky, ale ked si chces odmorit telo, tak musis brat do uvahy vsetku cesty odmorovanie, od dychania, cez moc, zlc a latky vylucovane cez creva a kozu.
Reakcia na kokosovy olej je dost zriedkava, ale je mozna u jednotlivcov.
Ale je plno inych olejov, ktore su tak isto dobre na kozu, od olivoveho(panensky) cez avokadove, bambucky(shea/burre carite), jojoba,hroznovy panensky, lanovy, konopny atd.



205

Re: AKNE

RNG, v tomto sa mýliš.. Negatívna reakcia na kokosový olej je práveže naopak, dosť častá, mám s tým skúsenosti aj z blízkeho okolia, ale najmä z fór (ľudia sa sťažujú hlavne nové "breakouts"= vyhádzanie sa)
Pozri napr. komentáre pod týmto článkom http://www.thelovevitamin.com/1177/is-c … e-miracle/   (to sa hovorí extra virgin)
I’ve tried virgin coconut oil on my face and it worked for a little bit and then I started breaking out from it.
I tried it. For three months. Gave me a terrible breakout. Lots of inflammations that that left slowly fading pigmentation scars.
Z vlastnej skúsenosti: kedysi mi nerobil moc dobre, ale začal som ho po čase znovu používať aby sa koža dobre zregenerovala (na to musí byť mastená) a teraz mi už celkom pomáha (hlavne po pridaní oregánového oleja a iných zložiek)... Celé je to veľmi individuálne



206

Re: AKNE

Ak môžem poradiť na akné panenský konopný olej od firmy Nutiva - iherb, skúšala som fakt všelijaké oleje, ale tento mi nádherne hojí rôzne zápalové prejavy na koži a čo sa týka umývania mastnej kože a aj mastných vlasov úplne naj je niečo, čo nie je na báze tenzidov, ako rôzne zeminy, liečivé bahná, napr. lávová zem:

http://www.bio-obchod.sk/produkt-5974/l … k-1-kg.htm

Základ je nenarušiť moc agresívne prirodzenú ochranu kože, čím agresívnejšie sa koža odmastí, tým rýchlejšie vylučuje maz, preto paradoxne na aknóznu pleť sú najlepšie pleťové oleje, ktoré prirodzene regulujú tvorbu mazu a ľahko sa vstrebávajú. Beztenzidové umývanie predstavuje buď tá lávová zem alebo potom umývanie tukmi a olejmi, napr. umývacie oleje.

Ja si tým umývam aj vlasy, celé telo a mastia sa mi o dosť menej a to som predtým používala totálne šetrný bio šampón urterkam. Inak tá lávová zem umýva naozaj efektívne.

Tej lávovej zeme si zarobím viacej do pohára a do toho pridám trochu GSE, kvapku oregána, rôzne antibakteriálne zložky ako napr. výťažok z nimby, olivového listu, výťažok z kôry bielej vŕby - kyselina salicilová.

Kokosový olej je dosť ťažký, aj kakaové, bambucké maslo - to používam tak max. na telo.

Ešte idem skúsiť na tvár rakytníkový olej, vraj má tiež dobré účinky pri zápalových prejavoch:
http://www.iherb.com/Sibu-Beauty-Organi … 0-ml/23572
http://www.iherb.com/SeaBuckWonders-Org … 0-ml/34920

Ja som vyhodila všetky šamóny, sprcháče, umývacie gely na tvár, krémy... stačí mi lávová zem, nejaké kvalitné mydlo s kvalitnými tukmi bez chémie napr.:
http://www.iherb.com/Tierra-Mia-Organic … 2-oz/40037

a kvalitné oleje na tvár a telo+kvalitná strava, tá je asi najdôležitejšia.

A výborný peeling na tvár sa dá vyrobiť zmiešaním kvalitného oleja a trochu najemno pomletej morskej soli, čokoľvek na báze minerálov, zemín je dobré na akné.

Naposledy upravil: bludicka (2012-09-23 08:25:46)



207

Re: AKNE

Zaujímavé, lebo ten konopný olej som pred pár dňami pozeral smile

Najlepší je samozrejme zvonka na akné moč, kto neverí, nech skúsi (samozrejme pri urinoterapii treba zdravo jesť)
Ja si vždy krém/olej natieram na vlhkú pokožku hneď po sprchovaní..medzitým ešte urinoterapia..
Dobre mi robil vždy jojóbový, teraz ho mám zmiešaný s kokosovým a inými zložkami, takže keď si tento krém natriem večer na vlhkú kožu (nie veľmi hrubú vrstvu), hneď sa to pekne vstrebe, tak nemám kožu vôbec mastnú, (tým sa obnovuje prirodzený ochranný lipidný film kože, čiže koža je dobre chránená).. najhoršie, čo môže človek urobiť, je vysušovať kožu častým sprchovaním + mydlením..


Mne ako peeling robí dobre http://www.iherb.com/Redmond-Trading-Co … 83-g/29046
čo nechám na tvári cca 10 minút, potom umyjem tvár a natriem krémom.. Dobrá je aj sóda bikarbóna s vodou, takýchto domácich receptov je kopec..
Inak s týmto http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-Af … 41-g/11242 majú používatelia pri akné dobré skúsenosti ..  možno by bolo dobré skúsiť aj toto, samozrejme potom krémom (olejnatým) obnoviť prirodzený tukový filter kože, lebo zdravej koži vraj trvá až 4 hodiny, kým sa tento plášť prirodzene obnoví sám..



208

Re: AKNE

Hej, urinoterapia je na kožu výborná.

Tú značku Nubiam Heritage nedoporučujem, tvrdia, že sú prírodná kozmetika, ale podľa mňa na 100% používajú parfémy, strašne ich produkty výrazne voňali, to esenciálne oleje také vône nevytvoria, mne bolo z tých vôní až zle, som alergická na umelé parfémy, ale konkrétne hento mydlo som neskúšala, kedysi som používala dosť dlho také tmavé mydlo s liečivým bahnom z mŕtveho mora. Ono aj v tých prírodných mydlách je dosť veľký rozdiel a väčšina z nich veľmi vysušuje, mne sa zatiaľ najviac pozdáva to s kozím mliekom.

Aj tá lávová zem funguje sama o sebe ako jemný peeling, ja do tej kaše nasypem trocha morskej soli a mám z toho efektívny peeling, mne sa osvedčila najviac z tých rôznych ílov a 1 kg za 16-18 Eur vydrží dosť dlho, ostatné íle, bahná boli síce liečivé, ale nefungovali ako "šampón" na vlasy.

Niečo o tej lávovej zemi:
http://www.lavanda.cz/lavova-zem-cisten … idu/t-131/
http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=3515

Natieranie olejov na vlhkú kožu je najlepšie, dobre sa vstrebú a netreba ich použiť veľké množstvo.

Ja vyskúšam mixnúť ten konopný olej s tým rakytníkovým.

Ešte ma zaujalo toto kozie mydlo na vlasy, tak to asi najbližšie vyskúšam:
http://www.iherb.com/Tierra-Mia-Organic … 2-oz/44978

Naposledy upravil: bludicka (2012-09-23 14:34:07)



209

Re: AKNE

Nuz ten bezne rozsirovany chyr okolo kokosoveho oleja ako "comedomic" tj zapchavajuci pory je samozrejme loz, lebo kokosovy olej neoxiduje, netvrdne pri teplotach ludskeho tela, takze nema co tvrde tukove zatky=comedomy tvorit.

Moze ale sposobit priestupom cez kozu riedenie tvrdych podkoznych tukov a tieto sa potom snazi koza vylucit. Je to teda nie samotny kokosovy olej, ale odmorovacia reakcia tela, ktoru vyvola.



210

Re: AKNE

Pozor, ja tu vôbec nehovorím , že je comedonic!!!
Hovorím len to, že niektorým môže pomôcť, ale často zhorší stav.. boli ľudia, čo ho používali dlhodobo a stav im to iba zhoršovalo.. osobné skúsenosti sú nenahraditeľné!..



211

Re: AKNE

Nuz v uvedenom clanku je hromada vseliakycyh nazorov, nakoniec aj kokosovyn olej obsahuje trosticku nenasytenych olejov,(jodove cislo 8 az 12) takze sa da vysokotepelnou rafinaciou znicit, ale rozhodne nie tak, ako oleje v ovela vyssim podielom nenasytenych olejov v vyssimi molekularnymi vahami(C16 az C-22), kde su jodove cisla aj ovela vioac, ako 100.

Nu a alergia je mozna na cokolvek a v mnozstve roznych prospevkov, co tam boli bolo spomenute aj skodlive vlastnosti na vnutorne pouzitie(tj odmorovanie zvnutra) aj cistenie pleti aj vselico ine, samozrejme kedze sa jedna o volne forum, mohol tam ktokolvek napisat cokolvek a nie je to prvy krat, co sa vyrobcovia olejov a inych chemikalii a liekov takto snazia ovplyvnit ludi.
Moje udaje su nie z for, ale lekarskych vyskumov a napr ustav pre kokosovy olej , kde pracuje plno vedcov a lekarov prave toto jasne vyvracia, prikladom najma od ostrovanov, co nikdy nepouzivali znicene oleje ale prakticky len cerstvy a panensky kokosovy, a to zvnutra aj zvonka, a hodne, a misionari na nich nepozorovali ani comedomy, ani acne, nepoznali ani vyraz na porazky a infarkty, a samozrejme ani na cukrovky. A vobec neboli ani chudi, ani vegetariani.
Dnes, po zavedeni potravin priemyselne spracovanych  a daleko od cerstvych , dovazanych z celeho sveta, sa im vsetky tieto neduhy, tam velmi jasne spojene len  s civilizaciou objavili.

Inac napr v Honkongu lekari poznaju kozne problemy pod menom "choroba z blahobytu" lebo chudobni na miestnej cerstvo pripravovanej tesne pred spotrebou z cerstvych nechladenych, nekonzervovanych pripravenej s pouzitim lacnych panenskych nerafinovanych olejov, a cerstvych   surovin maju plet prakticky cistu a ti bohatsi, s pristupom k "civilizovanym jedlam" restauraciam a "fast food,  maju plet prakticky porovnatelnu s americkou mladezou, tj casto katastrofalnu.

Ja som reagoval teda len na tuto vetu, co sa mi zda nezmyselna, lebo na ine sa neodvazim striktne reagovat.Mozne je v podstate individualne  prakticky vsetko, otazka len ako casto.
While many people love using coconut oil topically, I’ve also heard many a time that it’s very comedogenic (meaning that it clogs your pores).



212

Re: AKNE

Nechcem sa hádať, ale v okolí mám 3 ľudí, ktorí kokosový olej na akné s neúspechom použili (jeden z nich dlhodobo)...
Na najznámejšom fóre acne.org si môžeš kľudne pozrieť reakcie ľudí, tam nikto nič nedopisuje za účelom očiernenia niečoho..
Tú vetu (comedonic..) som si tam všimol, ale nesúhlasím s ňou ani ja, preto som ju sem ani neuvádzal.. Samozrejme, že je to blbosť, resp. len čiastočná pravda, lebo tepelne upravované môžu póry upchávať..
Ale tu sa hovorí o ľuďoch, ktorí akné už majú (teda v "civilizovanom" svete). A tým často kokosák nepomohol..
Vôbec nehovorím, že kokosák je príčinou akné... hovorím len, že často zhoršuje stav .. U ľudí, ktorí nie sú na fast foodoch a  našej hroznej strave a niektorých aknovitých rás, kokosák nemôže len tak "vytvoriť" akné, to je samozrejmé



213

Re: AKNE

S tym musim len suhlasitt, lebo kokosak svojou malo molekulou prenika a uvedie mnohe tie zle ulozene tuky do cirkulacie, tj mozu sa zacat vylucovat cez kozu.

Otazka je len , ci to povazujes za zle alebo zaciatok dobreho odmorovaniaTotiz clovek moze mat v tele aj kila znicenych tukov a to trva hrozne dlho cez kozu odmorit, lepsie by to bolo nejak spalit alebo vylucit cez zlc a creva.



214

Re: AKNE

bludicka napísal(a):

Ak môžem poradiť na akné panenský konopný olej od firmy Nutiva - iherb, skúšala som fakt všelijaké oleje, ale tento mi nádherne hojí rôzne zápalové prejavy na koži a čo sa týka umývania mastnej kože a aj mastných vlasov úplne naj je niečo, čo nie je na báze tenzidov, ako rôzne zeminy, liečivé bahná, napr. lávová zem:

http://www.bio-obchod.sk/produkt-5974/l … k-1-kg.htm

Základ je nenarušiť moc agresívne prirodzenú ochranu kože, čím agresívnejšie sa koža odmastí, tým rýchlejšie vylučuje maz, preto paradoxne na aknóznu pleť sú najlepšie pleťové oleje, ktoré prirodzene regulujú tvorbu mazu a ľahko sa vstrebávajú. Beztenzidové umývanie predstavuje buď tá lávová zem alebo potom umývanie tukmi a olejmi, napr. umývacie oleje.

Ja si tým umývam aj vlasy, celé telo a mastia sa mi o dosť menej a to som predtým používala totálne šetrný bio šampón urterkam. Inak tá lávová zem umýva naozaj efektívne.

Tej lávovej zeme si zarobím viacej do pohára a do toho pridám trochu GSE, kvapku oregána, rôzne antibakteriálne zložky ako napr. výťažok z nimby, olivového listu, výťažok z kôry bielej vŕby - kyselina salicilová.

Kokosový olej je dosť ťažký, aj kakaové, bambucké maslo - to používam tak max. na telo.

Ešte idem skúsiť na tvár rakytníkový olej, vraj má tiež dobré účinky pri zápalových prejavoch:
http://www.iherb.com/Sibu-Beauty-Organi … 0-ml/23572
http://www.iherb.com/SeaBuckWonders-Org … 0-ml/34920

Ja som vyhodila všetky šamóny, sprcháče, umývacie gely na tvár, krémy... stačí mi lávová zem, nejaké kvalitné mydlo s kvalitnými tukmi bez chémie napr.:
http://www.iherb.com/Tierra-Mia-Organic … 2-oz/40037

a kvalitné oleje na tvár a telo+kvalitná strava, tá je asi najdôležitejšia.

A výborný peeling na tvár sa dá vyrobiť zmiešaním kvalitného oleja a trochu najemno pomletej morskej soli, čokoľvek na báze minerálov, zemín je dobré na akné.

bludicka, chcem sa ti poďakovať za ten tip na ten konopný olej od Nutivy na akné.. už som o ňom veľa čítal o jeho benefitoch na kožné a iné problémy aj na fórach, aj inde.. ale nikdy som ho neobjednal, lebo som nechcel "zbytočne" míňať..
No tu som si povedal, že skúsim, používam ho len pár dní, ale s kožou robí fakt priam zázraky,..  používam ho 4-5 dní, ale už som zaznamenal 20 % zlepšenie jazvičiek, fliačikov, vyblednutie poškodenej kože a super hebkosť- za taký krátky čas!. A nevyhádzal som sa z neho, ako som sa zvykol z kokosáku... Taktiež na vlasy je super, beriem ho aj vnútorne za lyžicu denne



215

Re: AKNE

Panenske oleje, konopny a lanovy su vyborne a zialbohu  sa uz vyse 100 rokom pouzivaju dost malo(kedysi boli bezne u Slovanov)



216

Re: AKNE

Tak som rada, že Ti ten konopný olej funguje, ja som používala všelijaké oleje, objednala som na skúšku aj ten z rakytníka, ktorý bol dosť drahý, ale ten konopný od Nutivy sa mi zdá naj a pritom ho mám oveľa väčšie množstvo, než čo som si predtým kupovala drahé pleťové oleje. A ten od Nutiva mám aj na jedenie, aj na telo, na vlasy. Niekedy fakt jednoduché riešenie v podobe jedného kvalitného produktu nahradia kopec zbytočnej drahej kozmetiky, z ktorej som ja osobne málokedy zaznamenala nejaké extra prínosy.

Ešte som nadšená z tohoto mydla na vlasy, viac, než z tej lávovej zeme, hlavne je s ním menej roboty, je lacné, stačí ho máličko a mám ho aj na telo a vlasy (polička s kozmetikou v mojej kúpelni sa už značne zredukovala smile ):
http://www.iherb.com/J-R-Liggett-s-Old- … -99-g/5823

(Tu závisí ale aj od tvrdosti vody, pri moc tvrdej vode to mydlo až tak dobre nefunguje).

Naposledy upravil: bludicka (2012-10-23 08:20:46)



217

Re: AKNE

Super je, opäť sa mi tá koža odvtedy zlepšila, zatiaľ som zobral na skúšku iba to najmenšie 8 uncové (236 ml) balenie..
Škoda, že http://www.iherb.com/Nutiva-Organic-Hem … 78-L/40685 prevyšuje hmotnostné možnosti International Airmail (teraz DHL Global).. inak by som hneď zobral tento výhodný, ktorý je 3-krát lacnejší
lebo mi aj výborne pasuje do šalátov a takéto balenie by vydržalo podstatne dlhšie za nižšiu cenu, škoda hmm

Do budúcna bude pre mňa asi najvýhodnejšie toto balenie http://www.healthdesigns.com/nutiva-hem … d-24-fl-oz ktorý práve ale nemajú, no majú ho síce aj na iherb, ale o 2,5 USD drahšie.. síce iherb má poštovné zadarmo teraz, ale ja mám na healthdesigns ešte nejaký kredit (pár USD), tak musím odtiaľ objednať, aby mi to nevypršalo



218

Re: AKNE

Zialbohu polnohospodarstvo tlaci repkovy lacny olej, kukuricny, podzemnicovy a sojovy, naviac chemicky extrahovane a znicene.
A tradicne ako panenske konopny, lanovy, sezamovy, slnecnicovy , kokosovy, palmovy  a podobne na nasu skodu miznu z trhu.
Pritom pestrost je klucove slovo, tak ako  aj cerstvost a vyhybanie sa priemyselne znicenym a konzervovanym potravinam.



219

Re: AKNE

Pokial nemas vic nez 10 kvapiek na deci oleja a je to dobre zamiesane, nemusis sa bat ziadneho spalenia koze. A pekne si to nechaj na tvari, aby sa to vstrebalo. lebo to robi dobre aj v podkoznych tkanivach.
Vredy na  kozi sa obvykle tvoria prienikom povrchovych bakterii cez praskliny na kozi, obvykle su to rozne stafylokoky, ale mozu byt aj ine. Pravidelne kremovanie s antimikrobialnym kremom, ako napr zmes kokosaku s troskou GSE su na to dobre riesenie. Alebo aspon postrek koloidnou striebornou vodou. Inac pozri na temu
http://rng.nazory.eu/prirodna-kozmetika
Obcasne precistenie criev a inych organov je velmi zdrave, ale co odporucam kazdemu je brat doplnky toho, co telo potrebuje a nedostavame z potravy dostatok
selen, zinok, jod, vitamin C, E D-3, denne 15 gramov zmesi mikrovlaknin, obcas si nasadit kvalitne probiotika a cistit si cievy lecitinom.
Opakujem to tu do nekonecna, ale viem, ze vacsina si to aj tak nevsima, na svoju vlastnu skodu.



220

Re: AKNE

RNG zelam vsetko naj v novom roku smile

chcem sa opytat, ci dlhodoba aplikacia kokosaku s GSE nemoze mat nakoniec na kozu negativny vplyv?

pri akne je mozne kokosak s GSE kombinovat napr. s lokalnou aplikaciou citronovej stavy /keratolyticky ucinok/?
dakujem



221

Re: AKNE

Nuz ostrovania, co mali velmi dobru kvalitu koze jedli a mastili sa kokosakom cely zivot.



222

Re: AKNE

no skor som mala na mysli GSE. ten je silne antibakterialny a na povrchu koze pokial mam dobre info, tak ziju aj bakterie s ochrannou ulohou pre kozu.



223

Re: AKNE

Mozno silnejsie koncentracie GSE znicia na kozi aj dobre mikroby, ochranne, preto odporucam skor koncentracie pod 300 ppm, respektivne aj pod 200 ppm
10 kvapiek GSE do 100 ml kokosoveho oleja predstavuje 1200 ppm , 2 kvapky su 240 ppm.
Ale na kozi to dlho nevydrzi, lebo sa to absorbuje pomerne rychlo.
Zatial ja si davam do kremov az koncentraciu vyse 900 ppm, pouzivam tie kremy uz roky a nemam s tym ziadne propblemy. Takze neviem....



224

Re: AKNE

Dakujem za odpoved. este sa chcem opytat, ci ten vypocet ppm plati aj pre tento vyrobok:

http://www.regeneracetabor.cz/obchod/ci … p-461.html



225

Re: AKNE

GSE obsahuje 33% citricidalu, ten  z centrum regenerace vyrobok je 60%, takze je skoro 2 x tak silny. Teda ak je to pravy citricidal, lebo zopar ludi sa nan stazovalo, takze neviem...



Re: AKNE

Dobrý deň pán RNG,
chcela by som Vás poprosiť o radu pri riešení môjho problému. Je to bludný kruh, z ktorého sa nedá vystúpiť.
V cca 15-tich rokoch som mala vážne problémy s pleťou, akné, po rôznych vodičkách a mastičkách, ktoré mi pleť ešte viac zničili mi gynekológ ako riešenie nasadil hormonálnu antikoncepciu DIANE35, ako malá pubiška som bola vtedy šťastná, že sa akné zbavím a netušila som, aké následky môže toto riešenie na môj organizmus mať. Dnes mám 21 rokov a beriem túto antikoncepciu doteraz, mala som pauzu cca rok a to sa gynekológ čudoval, na čo vôbec. Po tom ako som si preštudovala niektoré príspevky som sa zhrozila aké vysoké dávky hormónov táto antikoncepcia obsahuje. Dokonca som našla informácie o tom, že by sa mala brať iba 6 mesiacov. O tom ma doktor nikdy neinformoval. Rada by som s týmto svinstvom úplne skončila alebo aspoň prešla na nízkohormónovú antikoncepciu, ktorá nebude môjmu telu tak ubližovať. Problém je však v tom, že z vrátania mojich pôvodných problémov mám doslova des. Pri prvom vysadení antikoncepcie sa mi všetky problémy vrátili, mala som pocit, že aj trojnásobne. Mala som z toho veľmi ťažké psychické problémy, nemala som chuť žiť, chodiť von... Bola by som nerada, keby sa mi toto pekelné obdobie vrátilo. Začali mi padať vlasy, pleť úplná katastrofa. Preto sa chcem s Vami poradiť, aké riešenie mi odporúčate. Čítala som si Vaše príspevky a ako príčinu akné uvádzate skôr zničené rastlinné tuky a zlú životosprávu... Ale ako to je s hormónmi? Myslíte si, že u mňa je príčina skôr v nich? Keďže pri braní antikoncepcie mám pleť peknú a po vysadení katastrofa? Je to asi jediné, čo mi na pleť zabralo. Je to spôsobené tým, že moje telo si nevie potrebné hormóny vyrábať samo alebo tým, že mám nadbytok mužských hormónov? V príspevkoch som našla doplnky YAM A DIM, viem, že ste písal, že pleť nezlepšujú, ale mohlo by mi to pomôcť napraviť rozhádzané  hormóny po vysadení HAK? Našla som aj prípravok hormonatur ženy od multivimatins, nemáte s ním skúsenosti? Prípadne mi neviete poradiť niečo, čo mi by hormóny upravovalo rovnako ako HAK len prírodnou cestou?
Na potlačenie hormónu DHT, pijem žihlavový čaj, cca 1,5 l za deň (môže sa piť max 2 týždne? existujú ešte nejaké iné čaje na pleť?), beriem zinok 50 mg, užívam ho navečer, lecitín, dve kávové lyžičky denne, zamiešam ich väčšinou do cereálií, psyllium 2 lyžičky denne, zaobstarám si ešte prírodný vitamín A, B-čka sa bojím, pretože to mne konkrétne akné skôr zhoršilo. Existujú ešte nejaké doplnky, ktoré by mi pomohli? Na vyčistenie pleti zvonka používam bylinnú masku TARIKA, mne veľmi pomáha, zaobstarám si aj neemový prášok. Používam aj citricidal, ale mne vyhovuje pridať ho skôr do konopného oleja, neviem prečo, ale z kokosáku sa niekedy vyhádžem. Inak nepoužívam nejakú chémiu na pleť, skôr sa snažím riešiť problém prírodnou kozmetikou.
Uvažujem, že skúsim tabletky vysadiť na mesiac, dva a uvidím, akú šarapatu narobia, prípadne by som prešla na inú antikoncepciu s nižšou dávkou hormónov, ale to zasa neviem, či by malo na pleť nejaký účinok.
Viem, že píšem veľmi dlhý príspevok, budem rada, ak budete mať trošku času a poradíte mi, dôverujem Vám, pomohli ste mi zbaviť sa vírusu HPV a môj doktor pozeral ako taký puk, keď vyšiel test aj na druhýkrát negatívny, pričom on ma strašil, že sa toho nikdy v živote nezbavím. Preto sa obraciam na Vás, mojim lekárom už neverím. Ďakujem, že ste a že pomáhate ľuďom, ktorý sú mnohokrát na dne so svojimi problémami.



227

Re: AKNE

Nuz zialbohu okrem potlacenia hladiny hormonu DHT a odmorenia tela od znicenych tukov neviem nic lepsie poradit. To odmorenie od znicenych tukov ale trva roky, kedze si ich roky jedla a iste aj teraz nejake dostavas v upravovanych rastlinnych olejoch a v priemyselne vyrobenych potravinach.
DIM znizuje ciastocne estrogen a testosteron, tj aj DHT(dihydrotestosteron) Podobne aj rozne ine hormonalne posobiace steroly, , napr vytazok z korenov Zihlavy a ine.
Na menstruacne problemy odporucujem najma yam, ale aj pupalkovy olej, damianu, black cohosh, pripadne aj adaptogen Dong Quai.
Z mineralov je to najma zinok a jod, co nakoniec spolu so selenom odporucam vlastne kazdemu, lebo ich mame nedostatok podla novsich vyskumov.



Re: AKNE

Mohla by som ešte poprosiť o radu pri výbere doplnkov WILD YAM  a SAW PALMETTO? Ktoré by boli pri hormonálnej nerovnováhe a akné najvhodnejšie, respektíve najsilnejšie?
Z príspevkov som našla napríklad tento WILD YAM od swansonvitamins:
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
Mohol by podľa Vás pomôcť?
Saw palmetto by ste mi aký konkrétne odporučil? našla som na swansone aj na iherb veľa druhov tabliet a vôbec neviem, podľa čoho mám vybrať tie najúčinnejšie...
Veľmi pekne ďakujem za radu:-)



229

Re: AKNE

Ja si kupujem yam odtialto
https://www.swansonvitamins.com/swanson … -100-caps, podobne aj
https://www.swansonvitamins.com/swanson … g-60-sgels

Ale tieto nemaju na acne velky vplyv, pozri vysie vymenovane v prispevku 227



Re: AKNE

áno, nakúpim aj to ostatné, ten yam chcem hlavne na úpravu hormónov, keďže mám teraz dosť problémy s menštruáciou a chcem vysadiť HAK. Aké by ste mi odporučil dávkovanie na ten YAM 405 mg? niekde som čítala, že 4 tabletky denne
Saw palmetto sa mi nedá zo swansonu objednať, vraj nejaké obmedzenie pri dovoze na Slovensko, tak som objednala iba yam a to už ani nehovorím o tom poštovnom, ktoré mi tam započítali... tak pohľadám palmetto na iherb.com



231

Re: AKNE

Nuz neviem o ziadnom obmedzeni individualneho dovozu yamu na Slovensko, dolezita zlozka v jame je Diosgenin, ktoreho treba denne na ucinnost okolo 200 mg.
Saw palmetto sa da objednat z roznych zdrojov, pozri napr na
http://www.puritan.com/saw-palmetto-077 … -mg-000293
co objednavam ja pre seba a roznych v rodine.



Re: AKNE

Ďakujem, skúsim objednať :-) zohnala som si aj púpalku, tak všetko dokopy by to malo mať aspoň nejaký účinok... ešte som sa chcela spýtať na tie výťažky z koreňov žihlavy, pijem každý deň čaj z koreňov žihlavy, nie v sáčkoch ale sypaný z čajovne, stačí to, alebo treba nejaké tabletky? Nič také som nenašla, iba ten čajík. Aj keď ešte beriem antikoncepciu, vyrážky sa mi sem tam spravili aj tak, ale myslím, že žihlavový čaj v tomto naozaj pomáha, pretože vidím zmeny.



233

Re: AKNE

OK



Re: AKNE

našla som tento doplnok: http://www.okfit.sk/doplnky-vyzivy/stimulant/diosgenin/
mal by byť tiež z Yamu a píšu 20 mg diosgeninu, len ten nárast svalovej hmoty, mám 50 kg a stačí mi to big_smile čo si o tom doplnku myslíte?



235

Re: AKNE

To je doplnok na smiech.
A este tam upozornujum, ze sa nesmie brat viac ako 3 x do tyzdna !!!
Nuz ja odporuicam 200 mg Diosgeninu zenam s problemami s menstruaciou  v prechode a aspon 100 mg po prechode. Tak, ako to pouzivala napr aj moja zena vyse 4 ropkov, dve svagrine a hromada znamych
https://www.swansonvitamins.com/swanson … g-100-caps
podla potreby davka az 5 kapsul=200 mg diosgeninu.

Nuz na narast svalovej hmoty diosgenin rozhodne nie je, to niekto siri bludy.



Re: AKNE

No, ešte, že Vás mám, inak by som samé blbosti nakúpila :-)
a na tento vitamín A čo hovoríte?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … ftgels/382
mohol by pri akné pomôcť? a koľko tabletiek by ste mi poradil? Viem, že niekde ste písali, že zaberá až, keď sa ho nahromadí v tele dostatočné množstvo a treba brať veľmi vysoké dávky ale myslím si, že vždy lepšie ako HAK.



237

Re: AKNE

To je poriadne silny doplnok vitaminu A, neodporucam brat viac ako 2 denne, vysledky sa ukazu az ked sa v tele dostatocne nahromadi, tym ze zacnu vysychat docasne mazove zlazy, pery a niekedy aj slinne. Ocakavaj asi za  mesiac.
Tj dost podobne, ako roacutane, lenze bez vacsiny skodlivych ucinkov chemickeho isotretinoinu,  a po dobrani sa vie telo velmi rychle zbavit prebytku tohoto  prirodneho vitaminu

Naposledy upravil: RNG (2013-01-25 18:05:20)



238

Re: AKNE

http://www.beneficialbotanicals.com/fac … ating.html
- zoznam prostriedkov na pleť, ktoré sú komedónne, takže už ma vôbec neprekvapuje, že kokosový olej tak veľmi zhoršuje akné,  (rating 4/5) a napr. z konopného som sa takmer nikdy nevyhádzal (0/5), so sezamového trošku hej (2/5), z jojobového takmer vôbec  (2/5), z Panthenolu som sa vôbec nikdy nevyhádzal (0/5), z púpalkového som sa tiež takmer vôbec nevyhádzal (2/5) - čiže mi to viac-menej presne všetko pasuje na to hodnotenie uvedené na tej stránke podľa mojich skúseností..
Mám doma aj ricínový (Castor ..ten má  1/5, ale zatiaľ som sa ho neodvážil vyskúšať, je veľmi hustý, čiže by som ho musel miešať s ostatnými)..teraz som kúpil aj z hroznových jadierok, ten najčistejší na iherbe http://www.iherb.com/Heritage-Products- … 80-ml/6493 ten má rating 2/5 tak uvidíme..plánujem ho zmiešať ešte aj s vitamínom E (komplex..na tej stránke má všeobecne 2/5)
Tu sú tiež ratingy, síce trošku iné, ale cca rovnaké http://illumineat.wordpress.com/2011/06 … enic-oils/ (kokosák 3/5)
http://www.zerozits.com/Articles/acnedetect.htm veľmi prehľadná stránka (kokosák 4/5)



239

Re: AKNE

Nuz kokosak moze niekomu zhorsit acne tym, ze zvysi odmorovanie tela=vylucovanie skodlivych tukov. Ale sam netuhne, takze nemoze zapchavat pory.
Da sa vylepsit silnymi antioxodantami, ktore zabrania oxidacii a tuhnutiu vylucovanych znicenych tukov z tela. preto ja davam do kremov hodne vitaminu E a ester C palmitatu, pripadne aj ine .



Re: AKNE

No, mne kokosový olej tiež dosť zhoršoval akné, ale je to asi individuálne, pretože kamošky si ho chvália. Ja si dávam vždy na noc konopný olej a ten je super, nerobí nové vyrážky a niekedy mám pocit, že hojí tie, ktoré mám. Ale kokosový olej je bomba, používam ho na celé telo, len tvár vynechávam.



241

Re: AKNE

OK.



Re: AKNE

Ešte chcem začať brať vitamín E, D3, selén, jód, mám aj pri nich prekročiť odporúčanú dávku ako pri A-čku, alebo stačí brať podľa odporúčania, aby mali účinok? ďakujem smile



243

Re: AKNE

vitamin E   400 IU
vitamin D-3  2000 az 5000 IU, podla sezony a potreby
selen 200 az 600 mikrogramov, podla prijmu jodu
jod minimum 2, ale v pripade potreby az 50 mg, organicky viazany alebo KJ, ktory mozno brat kratkodobo aj vo vyssich davkach



Re: AKNE

našla som už aj tú žihľavku: http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps



245

Re: AKNE

Su tam aj silnejsie produkty nielen suseny koren , ale aj silnejsie vytazky z neho
https://www.swansonvitamins.com/swanson … g-120-caps



Re: AKNE

Ste superský :-) ďakujem
snažím sa upraviť si stravu a zistiť, čo mi pri akné vadí, takže som vylúčila:
biely cukor... nahradím stéviou
biele pečivo... nahradím celozrnným
soľ... soliť asi nebudem
mäsko... obmedzím a budem jesť iba rybky
mlieko... mliečne výrobky nejem často, sem tam možno syry, ale úplne ich vylúčim a tu som sa s Vami chcela poradiť o sójovom mlieku, mohla by som nahradiť klasické mlieko sójovým? Niekde čítam, že sója je zlá, niekde, že je zdravá, tak sa z toho neviem vysomáriť... Našla som aj niečo takéto: http://www.vemica.eu/eshop/ostatne-napoje/ovseny-napoj   - ovsená náhrada mlieka, čo na to poviete? Nerobí mi problém vylúčiť mlieko, ale pri nejakých pokrmoch mi predsa len chýba.



247

Re: AKNE

Zialbohu soja pobsahuje rastlinne latky podobne hormonom, fytoestrogeny a tie sposobuju v tele hormonalne vykyvy, takze by som jej jedol minimum.
Maso sa nesmie uplne vylucit, len obmedzit.
Co musis uplne vylucit su znicene oleje a jest len panenske.
Sol tak isto nevylucuj ale snaz sa pouzivat zmes NaCl a KCl, najdes ju ako sol so znizenym obsahom sodika.
Ja si ju vyrabam z nerafinovanej morskej soli a KCl a zena s nou soli vsetko.
Ovos a vyrobky z neho su vyborne, ale pozor na rozne "mlieka", ktore sa vyrabaju s pridavkom cukru



Re: AKNE

Písal ste tu aj o aplikácií retinolu priamo na tvár, podľa čoho mám ten retinol vyberať?
a ešte by som sa chcela spýtať na progesterónový krém, aký máte naň názor?



249

Re: AKNE

Musi to byt retinol palmitat,  a opatrne, lebo privela moze vyvolat az zapal..
Progesteronovy krem je dobra forma doplnenia prirodneho progesteronu, najma ked lekari pre rozne problemy chcu predpisat umely=synteticku chemicku zlu napodobneninu progesteronu.



Re: AKNE

ďakujem :-) tak skúsim opatrne...
našla som, že aj borákový olej je veľmi dobrý na akné a tiež na problémy s cyklom. Myslíte, že je lepšie užívať priamo olej alebo sú lepšie kapsule? Našla som niečo ako Borage seed extract, tak neviem, čo je silnejšie...