Téma: Výživové doplnky.

Chcela by som si objednať výž. doplnky zo Swansonu, ale nemám toho veľa, takže sa mi to neoplatí k vôli poštovnému. Preto by som vás chcela poprosiť, ak si niekto budete kupovať výž. doplnky, rada by som sa k Vám pridala.
Jadranka930@azet.sk



2

Re: Výživové doplnky.

Zdravim vsetkych, vie mi niekto poradit, do akej sumy na Iherb je bezpecna objednavka,aby som sa vyhol tym neprijemnym colnikom? Ja mam dojem,ze oni beru do uvahy aj sumu postovneho....Cize suma za doplnky 30 USD + 6 USD shipping je v pohode,aby som sa vyhol colnemu konaniu? Ake mate vysky objednavok? Uz pytaju peniaze za colny servis, to uz prehanaju...
Vopred dakujem



3

Re: Výživové doplnky.

Nuz je na case, aby ste sa zacali branit proti zvoli statnych organov, ktory miesto sluzby vam skodia, za vase vlastne peniaze, tj dane co z vas stat zbiera. Ved clo ma jediny dovod na ochranu domaceho priemyslu a doplnkovy preimysel je na Slovensku zatial prakticky neexistujuci, tj nie je co ochranovat. A objednavanim doplnkoch sa setria peniaze na medicine/liekoch, ktoru stat znacne dotuje dosial.
Takze by mali nie danit a clit doplnky, ale naopak podporovat.
Musite si to raz pre vzdy uvedomit, spojit sa a dozadovat od statnych uradov pomocou volieb spravnych kandidatov, aby vas takto neprenasledovali.
Statni uradnici by mali sluzit narodu, ktory ich za to plati, nie mu panovat ako stredoveka slachta.

Naposledy upravil: RNG (2013-02-16 02:12:57)



4

Re: Výživové doplnky.

MILANDR prekrocil si o kustik hranicu 22 eur takze.......... radi to colnici vyuzili
30.00 USD     =     22.4459 EUR

Naposledy upravil: post5 (2013-02-15 22:31:57)



5

Re: Výživové doplnky.

takze ta objednavka musi byt do 30 USD aj s dopravou???



6

Re: Výživové doplnky.

Ahojte!
To je  všetko o šťastí. Nedá sa to paušalizovať.   Milan Dr najistejšia objednávka  podla mojich skúseností, bude objednávka, ktorá bude do 22 eur aj s poštovným Aj ked IHERB do ceny na balíček poštovné nedáva podľa mňa colníci zistili, že je to bez ceny tú si dorátajú a balíčky odchytia. Ale to uvidím, či je to tak, ked mi prídu balíčky, ktoré som objednala bez poštovného pod okolo 27 dolárov čo nie je 22 eur.  V januári mi prišli dva balíčky ,  vo februári 1 , kde objednávka bola niečo nad 35 dolárov bez poštovného, to je dosť nad 22 eur ale bez odchytu. Poslednú štvrtú ktorá bolo po prepočte 22,18 eur 29,56 dolárov, bez poštovného, tú mi odchytili a riadne sa mi predražila. Nakoľko DPH je aj z poštovného  ma vyšlo na  5, 24 eur a poštový manipulačný  poplatok 3,6O, spolu 8,84. Lebo 3,60 eur si vyberá pošta, od 1.1,2013 zvýšila všetky poštové poplatky a mnohé ešte vytvorila, toto je jeden z nich.  Najhoršie je to, že mi s tým nič neurobíme, pretože to majú vo svojich predpisoch. Pošta prichodí o klientov a tak zdražuje a zdražuje.
   Ako sa hovorí, dobre už bolo.

Naposledy upravil: Zorana (2013-02-16 07:51:20)



7

Re: Výživové doplnky.

Ako som uz raz pisal, do 22 eur bez postovneho je uplne 100% bez colnice. Objednaval som tak 30+ balikov, bez problemu. Stale si pozri kurz usd vs eur. ja stale objednavam doplnky do 28USD s postovnym 32$. (Bratislavska colna sprava)

Naposledy upravil: MatusB (2013-02-16 11:26:04)



8

Re: Výživové doplnky.

ako pise Zorana, dobre uz bolo. Stat potrebuje peniaze, tak nas budu drat, kde sa bude dat.
Ja objednavam s postovnym tak do 29 usd. Pozor, kurz dolara voci euru sa meni a colnici beru do uvahy aktualny kurz, nie kurz v case nakupu. O dva tyzdne sa moze s kurzom vselico stat a pre par centov mozete zaplatit 9 eur, tak ako Zorana.



9

Re: Výživové doplnky.

vsak preto si nechavam stale aspon dolar rezervu. vzdy lepsie ako sa ochudobnit pri objednavke o 6$. Samozrejme je to na vas. Ja hovorim o svojich skusenostiach s desiatkami objednavok.



10

Re: Výživové doplnky.

OK. Better safe than sorry.



11

Re: Výživové doplnky.

Keď platíte kreditkou, treba rátať kurz spoločnosti, ktorá službu poskytuje. Ak máte na kreditke Visa, treba brať do úvahy jej kurz. Kurz cez kreditky je vždy trochu vyšší, pretože sa platí za platobnú službu. Tu je kurzový lístok Visa http://www.kurzy-online.sk/kurzovy-listok/visa/



12

Re: Výživové doplnky.

Ahojte vsetci,
poprosil by som vas o radu.
Planujem si objednavat od Iherbu doplnky a neviem do akej sumy to moze nakoniec vychadzat, ale dajme tomu, ze 100 eur.
Ked mi na to zrataju DPH a clo, tak sa mi to asi neoplati,co?
To clo sa ako plati? ... na poste? alebo?



13

Re: Výživové doplnky.

ja som si nedávno objednávala z iherbu dva balíky za cca 80 dolárov, keďže som tam mala jeden doplnok, ktorý sám stál okolo 30 dolárov, tak by som sa aj tak nezmestila do hodnoty 22 €, ktorá je pre neplatenie DPH, dala som tam teda aj ďalšie doplnky, nech mám na dlhší čas pokoj. Jeden z nich mi colnica neodchytila, ten mi prišiel normálne poštou. Druhý balík už colníci odchytili, prišiel mi od nich list, aby som doložila potrebné doklady (faktúra, výpis z účtu a pod.). Ja som si to bola osobne vybaviť na colnici v BA, ale dá sa to zariadiť aj poštou. Vyrubili mi okolo 10 € DPH + 3,50 € ako nejaký manipulačný poplatok. Šek som tam hneď zaplatila a dali mi môj balíček. Zdržala som sa tam asi hodinu. Clo by sa malo platiť tuším až nad hodnotu balíka 150 €.



14

Re: Výživové doplnky.

takze v podstate ten colny poplatok ta vysiel na 3,50 eur, tak po financnej stranke sa oplati objednat balik v hodnote 100 eur, lebo k tomu zaplatim navyse este postovne + dph + colny poplatok, tak dokopy by ma to vyslo asi 100+6+19+3,5=128,5 eur, co je menej ako keby si objednam 5 balikov po 20 eur a ku kazdemu platim postovne 6 eur.
Tak sa viac oplati objednat si balik vo vacsej sume.



15

Re: Výživové doplnky.

Nevie niekto poradit? Tiez som reklamoval neucinne GSE od IHERB a asi po tyzdni mi prisiel prazdny email, kde v predmete bolo toto znenie
==============================================
Re: Fwd: GSE (ticket #156832)
za kazdu radu vopred dakujem.....



16

Re: Výživové doplnky.

?



17

Re: Výživové doplnky.

Dobrý deň rng
Chcela by som vedieť tvoj názor na tento výživový doplnok predávaný na Slovensku
NAJKOMPLEXNEJŠÍ A CENOVO NAJDOSTUPNEJŠÍ ENZÝMOVÝ VÝROBOK PREDÁVANÝ NA SLOVENSKOM TRHU
Enzymkomplex
Proteolytické enzýmy obsiahnuté v ENZÝMKOMPLEXE sú optimálne zostavené pre systémové pôsobenie, sú komplexnou, vyváženou zostavou so zvýšeným obsahom enzýmov a superoxiddismutázou so silnou protizápalovou aktivitou. Pomáha pri opuchoch a bolesti kĺbov, pri rozpúšťaní tuku, pri prevencii onkologických ochorení, podporuje potláčanie existujúcich a novovznikajúcich nádorov.

Ďalšie pôsobenie výroboku:                                               
•  očista a spriechodňovanie srdcovo-cievneho systému
•  efektívna pomoc pri akútnych aj chronických zápaloch dýchacích, moèových a tráviacich orgánov a pri kožných zápalových ochoreniach
•  pomáha pri žalúdočnej nevoľnosti a tráviacich problémoch
•  podpora pri reumatických ochoreniach a zápaloch žíl
•  odbúravanie usadenín a krvných zrazenín v cievach
•  vstrebávanie opuchov a krvných výronov vzniknutých pri úrazoch
•  pôsobí ako silný antioxidant (superoxiddismutáza)
Spôsob užívania: 2 až 4 tablety denne s jedlom

ZLOŽENIE V 1 TABLETE:
Pankreatín 120 mg
Papaín 61 mg
Bromelaín 50 mg
Rutín 34 mg
Trypsín 26 mg
Lipáza 20 mg
Yucca schidigera 20 mg
Hydrolyzovaný kolagén 20 mg
Chymotrypsín 1,10 mg
Superoxiddismutáza 150 mcg
Germánium 132  50 mcg
Ďakujem



18

Re: Výživové doplnky.

Nuz ja radim na travenie 4 gramy pankreatinu a na cistenie tela az 12 gramov pankreatinu, takze davka 120 mg je na zasmiatie.

Na porozumenie, 4 gramy pankreatinu ma ucinnost
100 000 IU amylazy(spracuje teoreticky 100 gramov sacharidov)
100 000 IU proteazy( spracuje teoreticky 100 gramov bielkovin)(trypsin + chymotrypsin)
20 000 IU lipazy( spracuje 20 gramov tukov)



19

Re: Výživové doplnky.

Chcem sa poradit-mate skusenost- neprisiel mi balik od swansonu a je to uz skoro dva tyzdne. na objednavke od swansonu bolo napisane ze je to uz na localnej poste. Posta tvrdia ze nic nemaju. Z uctu mi swanson uz strhol ciastku. Kde by som to este mohla hladat?Dakujem



20

Re: Výživové doplnky.

Ked Swanson tvrdi, ze je to mimo USA tak to mozes hladat v Europe, a najma na Slovensku.
Z uctu ti strhnu elektronicky  peniaze okamzite, ako si veci objednas, to je normalna bezna prax.



21

Re: Výživové doplnky.

To viem, len si myslis ze mam skusit dobrovolne zavolat na colnicu na letisko. Ci nahodou to tam nedrzia.



22

Re: Výživové doplnky.

Neviem ci ti to pomoze, ale skus.



23

Re: Výživové doplnky.

Mala som podobny "problem" s B17 z Mexika - volala som na colnicu, resp. postu pri colnici a boli vazne velmi ochotni, az som bola prekvapena, takze skus volat - maj pripravene cislo balika.



24

Re: Výživové doplnky.

Zo Swanson je normálne, že príde balík asi tak do mesiaca, až keď nepríde do mesiaca tak pátram, kde je:))



25

Re: Výživové doplnky.

Tak konecne som sa dopatrala k mojim zasielkam.
Odporucam vsetkym kto bude objednavat zo swansonu ci inej spolocnosti US si od nich vypytat tracking number ale take kt. pouziva slovenska posta a Europa. napr. MN12312333US. Potom si to date do vyhladavaca na slovenskej poste a tam Vam to ukaze kde sa to asi priblizne nachadza. A potom si zavolajte na expresne sluzby balikov a tam Vam povedia kde sa kurier s tym pohybuje. Moj kurier to nosil v aute tyzden. V systeme to mala SK posta, ze je to uz na mojej poste. Inak som poprosila swanson ci nemozu potom posielat do emailov aj to druhe cislo. Jedno cislo kt. Vam poslu je pre sledovanie do SR a toto druhe cislo je pre sledovanie kde sa to na Slovensku pohybuje. Inak som si vypytala od kuriera cislo a mam mu volat hned ked nieco pride na SR. Tak cela tato cesta trvala dva tyzdne. Inak na SR je US balik do 4 dni. Potom to tu cestuje slovenskym ala expresnym systemom. A netreba ani plati ziadny expres.



26

Re: Výživové doplnky.

Ako som povedal uz mnohokrat, slovenske clo a posta potrebuju znacnu napravu, kym budu chodit tak, ako sa na pokrokovu krajinu, za ktoru sa dnes Slovaci V EU povazuju , patri.



27

Re: Výživové doplnky.

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, či náhodou neviete odpoveď na moju otázku. Objednávam si z USA Ester C a ďalšie výživové doplnky z IHERB.com. Na dóze od Esteru je napísané "These statements have not been evaluated by FDA". Znamená to, že tento doplnok nie je schválený americkou FDA? Na niektorých doplnkoch to vôbec nie je napísané, ale na väčšine áno. Môžem mať istotu, že tieto produkty sú schválené a bezpečné? Alebo je to riziko pokiaľ nie sú schválené FDA? Môžu si Američania dovoliť predávať neschválené doplnky FDA? Ďakujem



28

Re: Výživové doplnky.

Podla zakona schvaleneho v roku 1996 FDA ma autoritu len nad bezpecnostou potravin liekov a potravinovych doplnkov. Tj nie schvaluje ale zakazuje veci z potravin, co skodia a to iste sa tyka potravinovych doplnkov.
Inac je to samozrejme bolo by divne, keby mali schvalovat kazdu paradajku, alebo vytazky z bezpecnych bylin.
Samozrejme kriterium bezpecnosti na lieky neplati, tam staci dokazat, ze maju viac uzitocnych ucinkov ako skodlivych.
A zialbohu napriek 10 rocnemu procesu a vyse 850 milionov, co taky proces na schvalenie liekov trva musia kazdorozne po rokoch pouzivania odvolat hromady liekov, kde sa dokazalo, ze maju privela skodlivych ucinkov a pochybnu uzitocnost. Bezpecnost doplnkov je skor vysledok organizacie vyrobcov, povodne  nnfa, ktori maju velky zaujem, aby nikto nevyrabal a nepredaval nic take, co by mohlo mat skodlive ucimnky. V tom pripade totiz FDA zakroci velmi rychle, maju kuklacov, a zatknu, uvaznia a zhabu majetok kazdemu, co by taky produkt vyrabal. Tj nikto nema na nicim takym ziadny zaujem.

Ako to pracuje je nazorne zo statistik, napr v roku 2008 nikto nezomrel na nasledky potravinovych doplnkov, vyse 6000 ludi ale zomrelo na rozne potravinove nakazy a v ten rok si prvykrat oficialne lekari priznali v magazinoch JAMA a LANCET, ze nasledkom predpisovych liekov zomiera 120 az 400 tisic ludi, co dnes ale uz odhaduju na vyse 700 tisic v skutocnosti, cim sa FDA  a lekarmi schvalene "bezpecne " lieky prebojovali na "cestne" tretie miesto v sposobovani smrti v USA, hned za cievnymi chorobami a rakovinami.
Takze dufam ti je z tohoto jasne, co je bezpecne a co nie.



29

Re: Výživové doplnky.

zdravim vas..
nechystate sa niekto objednavat zo swansonu? to postovne 30dolarov je pre mna privela a na slovenskom nemaju co potrebujem sad

Bratislava

mail:
jozka.takacova@gmail.com



30

Re: Výživové doplnky.

ja sa chystam tak o 3 tyzdne objednavat hlavne aloe, postovne mi ukazovalo okolo 20 usd (pri objednavke nad sumu tusim 50 usd).



Re: Výživové doplnky.

Dobry vecer, poprosila by som o radu, ktory pripravok Carnisin a enzymaticke pripravky (obsahujuce trypsin a chynotrypsin) by ste doporucili ako prevenciu rakoviny (manzel mal v rodine zo strany otca niekolko umrti na rakovinu, manzelov otec zomrel ako 50 rocny na CA pankreasu). Su vhodne aj horke marhulove jadierka?



32

Re: Výživové doplnky.

Na tvorbu kolagenovych vlakien(tj proti cestovaniu rakovinnych buniek v tele=metastazovanie) je treba brat aspon 3 gramy vitaminu C a L-cysteine, aspon 2 gramy.
Enzymi odporucam take ako tvori nas pankreas, tj pancreatin, a na cistenie tela ich entericku formu, tj chranenyu proti zaludovcnym kyselinam, aby sa neznicila v zaludku ale absorbovala v crevach do krvi a cistila telo.
Kazdemu cloveku odporucam pouziovat aj aspon 15 gramov zmesi mikropvlaknin, ktore tiez cistia a odmoruju telo, vyslovene protirakovinne su najma arabinogalactany a modified citrus pectines
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -8-oz-pwdr
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … grams-pwdr
No a samozrejme odporucam brat kazdemu selen, zinok jod vitaminy C E a D-3, to je samozrejme, lebo telo ich potrebuje viac, nez ich  mame v potrave , tj podla novsich vyskumov, nie archaickej odporucenej dennej davky z roku 1948, ktorej sa drviva vacsina lekarov cest vynimkam, tak krcovite a spiatocnicky drzi.



Re: Výživové doplnky.

Dakujem za odpoved, mozete mi este poradit kolko treba denne uzivat selenu, zinku, vit. C, E a D3? dakujem



34

Re: Výživové doplnky.

Zdravím, objednával už niekto alebo má v pláne objednávať doplnky od Endomet laboratories?



35

Re: Výživové doplnky.

sylvia
Zn 30 az 50 mg.
Jod 2 az 6 mg
selen 200 az 400 mg, viac s viac jodom
Vitamin C 3 gramy
vitamin E 200 az 400 IU
Vitamin D-2  2000 az 5000 IU, najma v zime.



Re: Výživové doplnky.

Dobry vecer, je vhodny tento Pankreatin? http://zdravie.bazar.sk/5283089-pancrea … g-250-cps, alebo su vhodne aj enzymy http://zdravie.bazar.sk/5345770-super-enzymes-180-cps? Kolko treba brat denne tohto pankreatinu ako prevenciu? Ktory vyrobok ste mysleli L-cystein 2 gramy (moze byt http: L-carnisin 500 mg?) Je vhodny miesto D 2  vitamin  D 3, lebo v lekarni D2 nemaju. Dakujem.



37

Re: Výživové doplnky.

Nuz uvedene pancreatiny nie su chranene proti kyselinam, tj su velmi vhodne najma na zlepsenie travenia, nie velmi  na cistenie tela a aj to len pracuje, ked ich zoberies  na prazdny zaludok.
Na cistenie tela je ovela ucinnejsi entericky pokryty pancreatin, ktory sa nerozpusti v zaludku, tj velm i nepomaha travit jedlo, ale sa absorbuje do krvi v crevach a tak sa roznesie po celom tele a cisti telo zvnutra od zamoreni.



38

Re: Výživové doplnky.

Nasi colnici to uz prehanaju , dnes mi prisla vyzva na na predlozenie dokladov na colnicu za zasielku z IHERB v sume 27,21 USD.



39

Re: Výživové doplnky.

Vsade na svete su statne organy skorumpovane a myslia si, ze my sme ich poddani a nie ze oni su nasi sluzobnici, kedze ziju z nasich penazi.Jedine, ako sa proti nim da ucinne bojovat je znizit ich pocet a obmedzit vydavky na nich, cim sa stane toto zamestnanie menej ziaduce.



40

Re: Výživové doplnky.

MilanDr: mas pravdu, prehanaju to. Minuly rok po Vianociach si colnici baliky nevsimali hadam do dalsich Vianoc, teraz kazdy jeden od decembra nam zastavili. Vsimol si to aj niekto iny? Berie to peniaze navyse a cas na dorucenie sa neumerne predlzuje. Mala by uz konecne existovat zmluva na obchody medzi SVK a USA. Ked zo Svedska dokaze balik prist za 2-3 dni, az zavidim!



41

Re: Výživové doplnky.

Mali by zvysit limit na neclene baliky povedzme na 100 euro a problem by bol vyrieseny do znacnej miery. Naviac vyzivove doplnky sa vyrabaju na Slovensku celkom minimalne a teda davat clo, co je vlastne ochrana vnutornych vyrobcov , na nieco, co nekonkuruje slovenskym vyrobcom je nelogicke aj tak.
Naopak clo na ine vyrobky z EU, ktore konkuruju Slovenskym by malo byt, inac sa vyroba na Slovensku znici.



42

Re: Výživové doplnky.

EU ako celok je jednotné colné územie, takže pri dovoze z iných krajín EU sa žiadne colné poplatky ani DPH neplatia.



43

Re: Výživové doplnky.

Moj postreh:
Minule Vianoce mi chytili kazdy druhy s cenou nad 22 eur.
Cez rok az doteraz som nekupoval nad 22 eur, aj tak mi jeden chytili, ale potom mi ho dali, ked som doniesol fakturu.
Z iherbu je riziko nakupovat nad 22 eur a neplatit dph, colnici tuto firmu dobre poznaju.
Treba nakupovat u inych menej znamych predajcov.



44

Re: Výživové doplnky.

vie niekto ci sa pri posudeni ci zasielku zaradia do colneho konania, rata aj postovne? podla mna to je 22 eur za cenu tovaru bez postovneho, ale isty si nie som, kedze sa to striktne nikde neuvadza



45

Re: Výživové doplnky.

http://eu.iherb.com/Now-Foods-Super-Enz … psules/857
RNG 500 pepsin units je to iste ako tu 150 ?
http://eu.iherb.com/Now-Foods-Betaine-H … psules/398



46

Re: Výživové doplnky.

Super enzymes nema dost betaionu ani pepsinu. Osobne ho neradim, lebo ludia co potrebuju kyseliny a pepsin potrebuju ovela viac.
V tom betaine HCL od firmy NOW je velmi koncentrovany(1:10 000) pepsin, co pri "superenzymoch " zrejme nie je

Naposledy upravil: RNG (2016-02-22 21:23:27)



47

Re: Výživové doplnky.

Kedze mam moznost objednat si bez toho, aby som rozmyslala nad dph a hdp, ci spostovnym na sk, chcela by som vediet, ako mam vediet, ktore stranky co ponukaju vyzivove produkty v USA su tie dobre???? &kedze u nas stale upozornuje na to, ze su podvodnici na nete, ktori predavaju same napodobeniny a skodlive doplnky....
na co mam pozerat, aby ma neosidili a nepodviedli?????

napr. mam zalusk nieco z tejto stranky
https://www.pureformulas.com/



48

Re: Výživové doplnky.

US firmy su kontrolovane nasim FDA a teda prakticky nikdo si neriskne ich vedome klamat. Trest za to sa neoplati.



49

Re: Výživové doplnky.

Dobrý deň.

Rád by som sa opýtal, prečo bol Picamilon stiahnutý z trhu? Resp. kde sa dá ešte kúpiť a či ho osobne odporúčate?
ďakujem



50

Re: Výživové doplnky.

Svine FDA ho ociernili, ze to vlastne nie je potravinovy doplnok a monemtalne  sa nikto zan nepostavil dostatocne a kedze je to len velmi mama cast doplnkov, tak ho vacsinu predajcov  vylucili, zrejme ale len docasne, lebo sa im nic nepodari okolo toho skodliveho dokazat.
https://blog.priceplow.com/supplement-n … amilon-fda
http://www.nutraingredients-usa.com/Reg … om-shelves
Spiny politici, ktori sluzia farmaceutickemu priemyslu cez sluhu farnacie ,  FDA .naslo na to vyhovorku
Samozrejme k tomu prispeli aj nezodpovedni vyrobcovia, kde nedavali do doplnkov oznacene mnozsto vinpocetinu a picamilonu.

Da sa to obist tym, ze budes brat GABA a vitamin B-3 osobitne a v tele sa so zluci.

Naposledy upravil: RNG (2016-02-24 22:15:08)