1

Téma: otazka

mozem sa opytat ake pripravky sa uzivaju na detox od tazkych kovov..ako je olovo , telur vznika ako vedlajsi produkt pri zvarani a moze mat vplyv na antiprotilatky proti spermiam u muzov a neplodnost muzov a zein tu je clanok o tom:

"Ťažké kovy sú spojené s neplodnosťou (obaja mužský a ženský), potrat a vrodené vady. Často ľudia nie sú vedomí ťažkého kovu znečistenia a ich vystavením k nej. Vysoké zaťaženie ťažkých kovov v spermií môže spôsobiť anti-protilátky proti spermiám. Aj často vidieť klientov, ktorí žili v niektorých častiach Spojených štátov, ktoré sú kontaminované ťažkými kovmi. Tiež, telúr sa zdá byť bežné vinníkom. Telúr je vedľajší produkt pri zváraní. Veľa ľudí tak urobili alebo boli okolo zváranie v ich živote."

co na to odporucas? staci uzivat zeleny jacmen alebo su aj lepsie pripravky na ocistnie od tazkych kovov?

este sa chcem opytat na parazity ... ako sa zbavit napr. skrkaviek alebo mrli? prirodne? staci jest cesnak, kajenske korenie napr v tabletkach alebo kyslu kapustu? nie je kajenske korenie nebezpecne ..ja som ho zacala uzivat aj na chudnutie a dost ma z neho boli zaludok a citim ho aj ked zjem tabletku az v pazeraku  a ustach pomaly big_smile mam ho aj nadalej jest?



2

Re: otazka

Nuz na odmorovanie je plno zelenych, na kovy, vcitane ortuti  je asi najucinnejsie cilantro, co je zelena vnat koriandra.
Bezne sa na chelaciu pouziva najma EDTA 1 gram denne rano, vecer remineralizovat zmesou na kosti plus vitaminy D-3 a K-2 (ucinne na olovo, kadmium, telur a ine, ale nie na ortut, zialbohu), rozne aminokyseliny a rozne ovocne kyseliny.
Na parazity odporucam najma zmes a protokol dr Huldy Clark s presnym rozvrhom, ako to ma napr tento produkt
https://www.swansonvitamins.com/new-act … -kit-1-kit

Domaci produkt na odcervenie je cicvarove semienko, tj semeno artemisie absynthie/wormwood/pelynek/palina prava.
Ale parazitov je hromada, nie len cervy, takze odporucam radsej ovela ucinnejsiu zostavu dr Huldy Clark, ktora adresuje stovky z nich, nie len crevne. Inac jedna zlozka je aj v tej zostave artemisia-palina.



3

Re: otazka

a ten koriander kde zozeniem ? teda sa da aj na slovensku ?

http://www.naturlekaren.sk/zbozi/doplnk … Z2673.html
tooto som nasla obsahuje to koriander a chlorelu a cesnak

a tie pripravky na odcervenie ? na slovensku mame swanson.sk ale tam tei prodkukty nie su sad



4

Re: otazka

Z koriandra je uzitocna jeho vnat=cilantro. Da sa pestovat aj doma v kvetinaci a da sa z neho urobit zdrava pomazanka(kokosovy olej, cilantro, orechy alebo piniove alebo tekvicove semienka(ocistene) trochu cesnaku, cierneho korenia a soli),



5

Re: otazka

dakujem a s tym odcervenim? staci mi ta palina?



6

Re: otazka

Zialbohu nie vzdy, lebo palina sice znici ploche cervy, ale nie ich vajicka a zakuklene larvy. na to treba vytazok z oresaka a tiez cerstvo mlete klinceky, tj kompletny protokol dr Huldy Clark.



7

Re: otazka

aha ..a ked som mala to antiparazite ? to nestaci? tam bolo strasne vela byliniek bolo to zo starlife... smile



8

Re: otazka

Starlife nedoverujem, maju vela reklamy ale malo ucinnych latok a vysoke ceny s ohladom na obsah.



9

Re: otazka

a fin club ? co si myslis o nich?



10

Re: otazka

Slaby vyber, predrazeni.
V ramci Europy je primalo vyrobcov, nedostatocna konkurencia a preto su produkty pridrahe a slabe povacsine.



11

Re: otazka

Ahoj RNG,
vyse 10 rokov mam v ustach 13 amalgamov, viem ze to moze byt problem, ale zo skusenosti mojho okolia nemam doveru v biele kompozitne vyplne na velke plosky zubov, a mat v ustach 13 nevyplnenych dier asi tiez nieje nic moc. Ale budem stale hladat nejakeho alternativnejsieho zubara, aj ked neviem v co mozem dufat.
Kazdopadne moja otazka znie ci mozem jest koriander aj ked mam amalgam, pretoze v niekotryhc clankoch sa to vobec neodporuca, kvoli kolovaniu ortute cez telo. Chcela by som aspon trosku si pomoct so zbavenim sa ortute z tela, zatialm mam MSM a uvazujem o tom koriandri pripadne chlorelle.

Dakujem vopred za odpoved !



12

Re: otazka

Ked mas privela ortuti v tele, branim chelatora citis dost silne virenie ortuti, co sa prejavuje roznymi nervovymi prejavmi, az depresiou.Vacsina ludi to nema, tj telo sa u nich vie odmorovat od ortute dostatocne, hoci aj malicko ortuti je skodlive.
Z koriandra je ucinna zelena vnat, co sa nazyva niekedy cinsky petrzlen alebo cilantro.Vsetky zelene odmoruju, ale cilantro na ortut je velmi silny odmorovac, u silne zamorenych ludi sposobuje velmi citelne virenie ortuti. Ale zialbohu bez virenia ortuti, tj uvedenie ortuti do obehu sa telo nemoze odmorit.



13

Re: otazka

dakujem za reakciu, takze mozem cilantro jest aj ked mam plomby? samozrejme pocitam s tym ze by mohlo dojst k tymto docasnym problemom, ale skor by ma zaujimalo, ci to prejde, resp. ci sa pomocou cilantra telo od ortute odmori, alebo sa len ortut uvolni a zase niekde v tele ulozi.



14

Re: otazka

Virenie ortuti je presne to, ze sa najma z tukov ortut uvolni do chelatorov, ale tym ze sa dostane do obehu sa cast dostane aj do mozgu a vyvola virenie pri ukladani.
Ale cast sa dostane do pecene a so zlcou von(pri dostatku absorbentov na zlc, ako napr mikrovlakniny, zeolity, bentonity, aktivne uhlie...) a cast sa vyluci mocom, tj telo sa zakazdym ciastocne odmori. Je to velmi dlhodoby proces, podobne ako bolo dlhodobe zamorovanie a postupne ukladanie ortuti v tele.
Na zamorenie ortutou je dost jednoduchy test napr s ALA, kde pri silne zamorenom tele napr 200 mg ALA vyvola silne virenie ortute. Moje presvecenie je, ze najma kvoli slabej vyrobe ALA v tele maju niektori jednotlivci zamorenie v tele, zatial co drviva vacsina s dostatocnou vyrobou ALA to zamorenie/tj nahromadenie ortuti nema
. Pri zamorovani zrejme hra ulohu aj to, ci sa v nasej strave nachadza dost absorbentov za preto tu tak velmi tlacim rozne mikrovlakniny. Samozrejme tie maju aj ulohu zivenie probiotik, nielen pasivne odmorovanie tela absorbciou.

Ale problem s plombami lezi inde, najma tam, ze zubari organizovane aj po objaveni, ze je ortut skodliva pre telo, to nechceli dlhe desatrocia uznat.



15

Re: otazka

este raz vdaka za tvoje cenne odpovede. Ak mozes, vedel by si mi poradit nejaku fajn zubnu pastu z iherb.com? Idem robit objednavku. Zatial pouzivam na cistenie kokosovy olej so sodou bikarbonou, ale neviem si na to zvyknut. Pouzivam aj GSE (povodne) na vyplach ust kazdy vecer. Ako vyzera tvoja ustna hygiena? smile



16

Re: otazka

Nuz ja si cistim zuby zriedkavo, obvykle pouzivam aspon raz denne ustne probiotika a vyplachnem si/vystierkam zuby niekedy po jedle, alebo pouzijem cistiacu nit.Kedze dost casto pijem roztok GSE(citicidalu teraz v case epidemii , tak mam dost sterilizovane usta a ustne probiotika mi ochranuju zuby dostatocne, lebo v ustach vytvoria priaznivu mikrofloru..
Imac jem dost casto jablka, takze tie mi dobre precistia cely chrup.

Naposledy upravil: RNG (2013-03-28 02:32:24)



17

Re: otazka

Ake vyhody prinasa jablko pre zuby a celkovo pre telo? ja som sa im skor vyhybala kvoli vysokemu podielu fruktozy. Vyse roka mam problem so zapalenymi dasnami, uz niekolko mesiacov pouzivam vyplach roztokom GSE raz denne 20minut, ale nevidim zlepsenie sad mam zvysit koncentraciu, alebo pridat este nieco dalsie. Dakujem. Este taky maly dotaz premyslala som ze vyskusam MMS na cistenie, ale neaktivovane kyselinou, tzn. chloritan sodny s vodou, co si o tom myslis?



18

Re: otazka

Nuz skor by som ti poradil pouzit ustne probiotika, ktore miesto toho aby skodili zubom prave naopak potlacaju skodlve bakterie v ustach. Tieto probiotika obsahuju aj vzacne cukry, ktore odhaknu bakterie z krckov zubov , kde sposobuju zapaly Pozri napr na
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … nges/41036
Jablka nie su extra bohate na cukry, ale obsahuju vybornu mikrovlakninu, pektin, ktoera pri hryzeni cisti zuby a zaroven je zivina pre probiotika. Takze ked mas mikroby v ustach a tomu sa nikdo nemoze vyhnut, tak nech su pre nas dobre a nech nam zvysuju imunitu, aktivne.



19

Re: otazka

Dakujem pekne, urcite vyskusam tie probiotika, mozes mi poradit kolko a kedy najlepsie ich jest? Mozem aj na zaver dna po vycisteni? Ale s GSE vyplachmi asi nekombinovat ze?
A este jednu otazocku, idem si kupit aj protokol na cistenie pecene, tak ci mozem uzivat spolu ALA+silymarin+selen, a plus vlakninu. Viem ze nie plnu davku naraz, ale ci jednotlive davky mozem takto skombinovat. Este k tomu samozrejme uzivam aj zinok, MSM, l-lysine, vitamin C, lecitin, jod transdermalne. Je toho celkom dost, tak mam trochu obavy z kombinacie. Dakujem!



20

Re: otazka

btw, co povies na tieto ustne probiotika:

http://www.magister.sk/produkt/detail/p … lety-25ks/

http://www.iherb.com/Life-Extension-Adv … nges/42229



21

Re: otazka

Tie prve nie su vobec ustne a su to vlastne bulharske jogurtove kvasinky, skor vhodne pre crevnu floru.
Tie druhe su OK, ale nepisu ze su tepelne odolne, tj je to riziko ich kupovat, lebo mohli by byt uz vykapate.



22

Re: otazka

ok, tak si radsej objednam tie ktore si mi odporucil. Prosim este o reakciu na predchadzajuci dotaz (19) smile
Dakujem!



23

Re: otazka

Nerob si problemy s kombinaciami, jedine co nemozes robit naraz je pouzit antimikrobialne s probiotikami. Inac to mozes brat ako chces.
Mikrovlakniny potrebujes brat cely zivot, probiotika staci nasadit parkrat a vzdy po hnacke alebo pouziti atb. Inac sa sami rozmnozuju, ked im das dost mikrovlaknin.
Skus si urobit zmes psylia, inulinu a ovsennej vlakniny na kazdodenne branie,i napr firmu Vemica
http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou



24

Re: otazka

Ahoj RNG,
trapia ma uz dva roky zapalene dasna, niekolko mesiacov na to pouzivam 1x denne vyplach roztokom povodneho GSE, plus este tri tyzdne som brala tieto probiotika http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … nges/41036
Nezlepsilo sa to ani trosku, co ma mrzi, preto sa ta chcem opytat co by som este mohla skusit. Beriem aj vit C, zinok, selen, jod, vlakniny, enzymy, lysin.
Kedysi davnejsie som vyskusala vyplach ust 3x denne peroxidom vodika, nezriedeny, a to mi trosku pomohlo, ale potom som s tym skoncila ked som sa tu docitala ze to moze poskodit sklovinu.
Dakujem Ti!



25

Re: otazka

Citricidal aj tie probiotka su dobre na to , samozrejme si musis uvedomit, ze citricidal tie probiotika nici. Len tie samotne probiotika by mali potlacit skodlive mikroby v ustach.
Na upevnenie zubov odporucaju niektori lekari napr ubiquinol, 2 x 100 mg.
Proces upevnenia zubov v dasne a okostici je ale dlhodoby proces.
Potlacenie zapalu je ale pomerne rychle, do mesiaca by to malo zabrat.
Pozor na "chrumkave" potraviny, tie casto poskodia podnebie a dasna.



26

Re: otazka

Dobry den RNG, nenasla som nic na tuto temu. Mam pravdepodobne zapalenu potnu zlazu. Pod pozuchou som si nasla cervenu hrcku, ktora svrbi. Ked sa mi tvori strasne to boli. Pri pouzivani antiperspirantov sa to obnovi ako aj pri holeni. Chcela by so sa toho zbavit. Nepouzivam uz ni z obsahom hlinika.Dojcim Co by mi pomohlo ?Dakujem



27

Re: otazka

Skus jodovu tinkturu na to.



28

Re: otazka

RNG,

chcel by som sa Vás opýtať ako to robíte, keď beriete počas dňa viacej doplnkov. predpokladám k hlavným jedlám, ale kedy ich zapijete, lebo po obede trebárs 6 tabletiek je koncentrácia, ktorá môže prekyslovať.
Kedy ich zapiť, asi je to hlúpa, ale praktická otázka.

Ďakujem



29

Re: otazka

Ja beriem vyse 40 kapsuli denne, s jedlami, ale aj len tak s mojou "vodou"
Tabletkam sa vyhybam, beriem len kapsule alebo zelatinove tobolky, ktorych prehltnem s jednym glgom aj 8 naraz. To som si uz natrenoval hrdlo, aby som nemusel privela pit a tak riedit zaludocne kyseliny.



30

Re: otazka

Nuz toto je trochu mimo, ja sa nezaoberam veterinou, vobec, ale mozno by mu aj ludske probiotika a zmes mikrovlaknin pomohli na jeho crevne problemy.



31

Re: otazka

Ale psík sa zda, ze je uz vporiadku. Pekne bezkal po parku dnes rano. Boli sme tam uz o 6ej. Este nekakal,ale je zivy, hra sa, papka. Dakujeme:-)



32

Re: otazka

Pre Pavol Spišiak : pre psov platí to isté ako pre ľudí : pri všetkých tráviacich ťažkostiach nasadiť probiotiká,tie pre psov sú asi najvhodnejšie,na našom trhu sú napr.vo forme pasty/dobre sa aplikujú/ ako Probican alebo Canicur.A trošku diétu.Sú v predaji granule napr. z lososa alebo jahňaciny.Veterinár by vám to mal objednať keď ho o to požiadate a budete to mať doma.Môžte dávať aj preventívne.



33

Re: otazka

Prevencia je jeden z najlepsich predchadzani roznym zdravotnym problemom. Psi sice niekedy zeru travu a oblizu aj zem, takze dostanu rozne podne bakterie, vcitane probiotickych, ale laboratorne vypestovane neobsahuju ziadne skodlive mikroby, ako najdes v zemi ale len tie najuzitocnejsie



34

Re: otazka

Včera večer sa mi pobili mačky a keď som ich chcela rozdeliť kocúr sa mi poriadne zahryzol do ruky,na nárte.Bolí to dosť a do rána mi to hodne opuchlo , ešte aj prsty . Keďže zvieratá majú v papuli veľa baktérií myslím že sa to zapaľuje a je tam infekcia.Bola som sa rýchlo dať zaočkovať proti tetanu a vyfasovala som amoxicilín 2x1gram.Ešte som ho nezačala brať lebo konečne som dva roky bez antibiotík odkedy čítam túto stránku.Veľká vďaka ti . Moja otázka je či aj pri takomto druhu infekcie by malo stačiť brať citricidal a oregánový olej .



35

Re: otazka

Stacilo velmi pravdepodobne. Tie dva dokopy maju ovela sirsi antimikrobialny zaber, nez atb. Naviac neposkodia probioticku  crevnu floru.
Inac na ranu ,akukolvek, mozes naniest zmes kokosoveho oleja a jemneho praskoveho cukru s par kvapkami citricidalu
Ja to pouzivam na vsetky rany alebo aj zapalene vyrazky a mne to pracuje velmi rychlo. Ako cukrovkar sa mi totiz rany hoja velmi pomaly, aj mesiace, a skoro vzdy sa zapalia. Pod tym nanosom cukru sa ale rana zahoji za par dni a vsetky zapaly a infekcie ustupia