351

Re: Hala bala

Nuz velmi zalezi, ake kvasinky sa na ne pouzili.
Ja si osobne yogurt/kysle mlieko vyrabam sam, lebo priemyselne produkty musia byt stabilizovane, tj kvasne kultury v nich musia byt alebo "omracene" alebo uplne zabite Naproti tomu po domacky zakvasene mlieko mi dava moznost si vybrat kvalitnu laboratorne pripravenu kulturu(yogurt starter), mlieko z volne sa pasucich krav nezamorene ani hormonmi ani antibiotikami, takze aj vysledny produkt je kvalitnejsi a plny zivych probiotik, podla toho, aky zakvas(yogurt starter) som si vybral. Trvanlivost v ladnicke je asi tyzden pri teplote 2 stupne celzia.
A ja osobne z toho pijem aspon 3 deci, hoci nie kazdy den.



352

Re: Hala bala

OK,ale chcem vediet, ci neskodi taky kupensky cmar. Myslim tym, ci je menej skodlivy ako napr. bezne mlieko, mliecne vyrobky ,jogurty ...ktore zahlienuju.
Mozem ho teda kludne pit denne, alebo radsej nie.



353

Re: Hala bala

Hlieny sa vytvaraju ako obrana proti niecomu, co telo nechce, co odtlaca od sliznic a co chce vyhodit/splachnut von.  Preo ked ta z mlieka zahlienuje, znamena, ze nemas schopnost ho poriadne stravit a absorbovat pre nedostatok nejakych enzymov a ze ho telo chape ako zdroj zamorenia.
Takze to je velmi individualne.
Ja napr som ako mlady clovek pil mlieko na litre, teraz cerstcve mlieko uz len pol pohara ma naduje a mqm z neho hnacku. Mohol by som to napravit branim enzymov na mlieko(Dairy enzymes) alebo necham robotru skvasenia laktozy probiotickym bakteriam a potom ma uz z neho neprehana ani nezahlienuje, najma ked mam kvalitne mlieko, nie nejake zo stajnenych krav, krmenych zmeskami, hormonami a antibiotikami. To by aj mna zahlienilo.



354

Re: Hala bala

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať čo by bolo dobré na detox pre 4 ročné dieťa. Chcela by som synčekovi, trocha prečistiť črevá, v poslednom čase sa mu vyhadzujú také drobné svrbiace vyrážky telovej farby, ako špendlíková hlavička, hlavne na záhlaví ruky a na stehnách, pritom stravu sme nemenili, nič nové nezjedol, čo by mu mohlo uškodiť. Bola mu zistená alergia na roztoče, ale to bolo už dávnejšie, takže neviem, či by sa mu to teraz takýmto sposobom prejavovalo. Uvažovala som mu dávať na prečistenie spirulinu, ale rada by som počula váš názor, prípadne čo by ste odporučili. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.



355

Re: Hala bala

Spirulina je vynikajuca a moze problem vyriesit. Ked nie, tak treba hodne mikrovlaknin, pripadne aj enzymaticke cistenie,.
Na alergie je najma quercitin, vitamin C a samozrejme enzymi, ktore z tela odstrania/odmoria rozne nahromadene alergeny.

Problem s roztocami treba riesit, dobre vysavace(HEPA), caste pranie a po roku vymienat podusky. Perie je vyziva pre roztoce, takze sa paperovym vyrobkom treba vyhybat, pripadne aj vlne.



356

Re: Hala bala

Veľmi pekne ďakujem, mohli by ste mi poradiť nejakú kvalitnú spirulinu z iherbu a dávkovanie v prípade detí. Syn má 16 kg. Ďakujem



357

Re: Hala bala

Najlepsia spirulina, co poznam je hawajska, ako napr Spirulina Pacifica, praskova. Udajne aj praskova spirulina firmy NOW ma povod v tej istej Hawaiskej spolocnosti.
Prasok sa da zamiesat do yogurtov, prichutit a az na prudkozelenu farbu mi na nom nic nevadi chutove. 1 lyzicka pre dieta staci.



358

Re: Hala bala

Dobry vecer prajem, dakujem za odpoved ohladne Yamu a pod., este by som poprosila Vas nazor na zazvor... dost sa o nom pise, kupujem cerstvy koren a jeme ho po kuskoch, je to prospesne? Dakujem



359

Re: Hala bala

Zazvor je protizapalovy, ukludnije zaludok pri cestovani(najma kolisanie lode a v lietadle, co masm rokmi osvecene) a pomaha ciastocne aj proti alergiam.
Cinania mu pripisuju aj vlastnosti afrodiziaka a cistenia krvi. Kto vie?
Kedze je znacne korenisty, neviem ci sa ti podari ho dostat do dietata.
Moja zena ho zavara, pokraja na 5 mg kusy, vari v cukrovom syrupe (xylitol)a necha potom susit na pergamenovom papieri pokrytom cukrom(xylitol, erytritol)v teplote asi 90 stupnov. Takto preparovany vydrzi dlhe roky a ja ho mam vzdy pri cestovani v krabicke k dispozicii.
Xylitol zaroven pomaha splachnut infekcie v ustach, trj pomaha proti kazeniu zubov.
Zvysny syrup pouziva do drinkov, trochy z neho prichuti obycajnu sodu na Gingerale, popularny zazvorovy drink v USA, ukludnuje zaludok.



360

Re: Hala bala

RNG, co si prosim ta myslis o tychto naplastiach? http://www.detoxikacne-naplaste-kinoki. … 99-eur-18/



361

Re: Hala bala

Kinoki pracuju najma ako placebo. Detoxikacia cez paty je minimalna.



362

Re: Hala bala

Dobre vediet. A co je potom ta tmava farba na pouzitych naplastiach?
Chcela by som to spravne vysvetlit mame, aby na to uz nevyhadzovala  peniaze. Ona tomu totiz veri kvoli tomu zafarbeniu po pouziti.
Dakujem.



363

Re: Hala bala

Aj japonci tomu veria pre to. Ale ked robili rozbor tych tzv zanorenych zafarbenych absorbcnych vreciek, nasli tam primalo zamorenia, povacsine len soli z potenia.
Obela viac zamorenia sa z tela vypoti cez kozu v saune a odmyje kupanim sa v teplej vode, najma v mori, kde je aj ciastocny priestuo mineralov do tela cez kozu, najma vo velmi slanych noriach ako napr Mrtve More(Izrael) alebo Salt Lake v Utahu(USA).
To iste pozoruju aj pacienti v kupeloch so silne mineralizovanymi vodami.



364

Re: Hala bala

RNG mam na teba otazocku...
je OK varit jedlo na olivovom oleji, alebo sa ma pouzivat iba v studenej kuchyni.
az sa mi dobre mari, niekde som uz citala, mozno ze aj ty si pisal, ze olivovy olej v tepelnej uprave je uz skodlivy.
dakujem



365

Re: Hala bala

Nepoznam skodlivy olivovy olej, len ked sa na nom dlhy cas vypraza. Rychle pripravy su OK, najmenej dymi parou cisteny olivovy olej, tj ten najlacnejsi, co nie je panensky.



366

Re: Hala bala

Dobrý večer, chcela by som sa spýtať,RNG, aký máš názor na Yuccu. Manžel má kožné problémy, chcel by trochu detoxikovať organizmus a pri študovaní zeleného jačmeňa a chlorelly nás zaujala, Aký je Tvoj názot, prosím



367

Re: Hala bala

Yucca je druh pustnych rastlin, z vyse 200 odrodami. najznamejsia a zaroven najvacsia je yucca shidigera, velka rastlina rastuca n suchej casti juhozapadnych statov v USA. Jej obsah najma saponinov(sapon=mydlo) precistuje creva od roznych usadenin.Takze znacne pomaha na detox tela.
Kozne problemy su velmi siroka tema, mnohe su sposobene alergenmi, ine mikrobamio v tele, inepovrchovymi mikrobami a dokonca aj parazitmi. Takze to treba rozdielne podla druhu a priciny adresovat.
Na zamorenia treba precistit telo(enzymy, absorbcia, chelacia), na mikroby zvnura treba zvnutra rozne antimikrobialne a naprava crevnej probiotickej flory, na vonkajsie su rozne antimikrobialne a protiparaziticke kremy, no a na alergie su niektore enzymy, naprava traviaceho procesu alebo prinajhorsom sa vyhybat potavinam, co obsahuju pre jednotlivca nespacovatelne/zamorujuce  latky.



368

Re: Hala bala

Mám otázku ohľadom hygieny potrieb pomocou ktorých aplikujem napr. kvapky do očí. Čiže na to potrebujem nejaký pohár (do ktorého dám kokosák a GSE) a kvapkadlo. Pohár a kvapkadlo stačí vymyť horúcou vodou, alebo je potrebné to zaliať vriacou vodou a nechať 10 minút odstáť, alebo je potrebná aj dezinfekcia nejakým alkoholom?
A pohár stačí zakryť obyčajným papierom, aby sa dovnútra pohára (v ktorom je kokosák a GSE) nedostala nečistota, alebo je lepšie použiť fľaštičku s viečkom?



369

Re: Hala bala

Do oci neodporucam kokosovy olej, ale len vodny roztok GSE. Citricidal v GSE je zaroven konzervacny prostriedok, takze ked si zoberies flasticku s kvapatkom, staci ju umyt v horucej vode.. Ja pouzivam standartne sklenene  jednpouncove(zhruba 30 ml) flasticky s kvapatkom, v ktorych dochadzaju rozne doplnky, ako napr Samento, a v tych drzim roztok(30 ml vody a 3 kvapky GSE) dlhe mesiace, mam ich v kupelniach aj v robote aj v cestovnom kite.Pouzivam na to obycajnu destilovanu vodu, ale mozes do nej pridat aj trochu soli, aby to bol "fyziologicky roztok", tj 9 gramov soli na liter vody ako sa pouziva v ocnych kvapkach a roztokoch na kontaktne sosovky.



370

Re: Hala bala

Keďže ho do očí neodporúčate, je pre ne len nevhodný, alebo aj nebezpečný?
Na http://www.healingnaturallybybee.com/ar … treat9.php sa píše:
Unrefined Coconut Oil – Rub unrefined coconut oil all around your eyes and over your eyelids. It is an excellent moisturizer and is very soothing to the eyes. At the same time massage your eyelids and all around your eyes, as well as the inner corner of your eyes where the tear ducts are located. This will stimulate tear production and help keep them from blocking up. You can also put a few drops of coconut oil in your eyes, which may make them briefly cloud over, but that will quickly pass. This can be done every day.



371

Re: Hala bala

Nie je nevhodny, len clovek po tom vidi rozmazane dost dlho. Ale lubrikuje/masti ocnu bulvu a zaroven je sam ciastocne antimikrobialny. Osobne ja mam produkciu mazu dobru, len produkciu slz oslabenu, tj syndrom sucheho oka, a mne stacia vodne roztoky, ako najma  koloidna strieborna voda alebo obcas roztok GSE na to.
A samozrejme  rozhodne je lepsi, ako mnohe medicke kremy a masti do oci, kedze je to zaroven cez kozu a sliznice prenikajuca vyziva a nie petrolejovy produkt a chemia.



372

Re: Hala bala

Obyčajná voda zo studne nie je vhodná? Podľa rozborov ju máme OK.

Naposledy upravil: graupel (2012-11-17 20:38:25)



373

Re: Hala bala

Samozrejme akakolvek pitna voda je na to dobra.
Ja ale pijem vyse 25 rokov len destilovanu, pretoze aj ked je vodovodu povacsine pomerne dobra, kontroluju ju len na 26 primesi, a organickych patentovanych umelych chemikalii co tam mozu byt je vyse 50 000. A niekedy je zamorena spodnou vovou, lebo zemne prudy navrtaju do kovovych potrubi drobne dierky, ktorymi spodna voda sa nasakuje do pitnej a tak ju zamori.



374

Re: Hala bala

Zaujimavy clanok....:
http://dolezite.sk/Nie_sme_chori_sme_smadni_40.html



375

Re: Hala bala

Nie len zaujimavy, ale velmi pravdivy. A zialbohu, prakticky nikto sa podla neho neriadi, na svoju skodu.



376

Re: Hala bala

RNG, prajem ti krásne a pokojné vianočné sviatky a všetko dobré, hlavne veľa zdravia v Novom Roku. Ďakujem ti za všetky tvoje rady, ktoré mne a mojej rodine veľakrát veľmi pomohli. Ešte raz ďakujem.indiga



377

Re: Hala bala

Dnes ma prijemne prekvapil Iherb. Prvy krat som sa zapojil do ich sutaze na FB minuly tyzden ($50 Olympian Labs Shopping Spree!). A dnes som svoje meno nasiel medzi 3ma vyhercami:) Prva vec po dlhom case co som vyhral smile)) Potesilo



378

Re: Hala bala

Z môjho pohľadu svinstvo. Nikto mi nenahovorí že to nie je skrytá korupcia. Vzdelávanie uznávam, je potrebné ale určite iným-nekorupčným spôsobom.

http://aktualne.atlas.sk/reklama-ci-kon … votnictvo/



379

Re: Hala bala

Farmaceuticke spolocnosti vobec nechcu vzdelavat lekarov, len ich naviest na to, aby zacali pouzivat ich vyrobky. Neviem, preco by v dnesnom svete , vedenom financnymi zaujmami niektore firmy zacali odrazu robit dobrocinnost.
V USA su na to zakony, takze ked niektory lekar berie pod stolom podplacanie ako odmenu za predpisovanie urcitych liekov, je suditelny a moze mu byt odobrany diplom. To iste by malo byt aj na Slovensku.
Tu sa tomu teda farmaceuticke spolocnosti vyhybaju tym, ze organizuju "skolenia" ktore pozostavaju z 2 hodinovej prednasky vyzdvyhujucej nekriticky nove produkty a tyzdennym pobytom v peknom hoteli ci rezorte. Casto aj s rodinou lekara.

Naposledy upravil: RNG (2013-01-30 21:53:18)



380

Re: Hala bala

Tu je trochu viac info o bielej muke ako jede http://www.symphytum.sk/post/biela-muka … Q.facebook



381

Re: Hala bala

Dobry clanok. pridam dalsie zrniny tam nespomenute, ako raz, jacmen, kamut, quinou a chiu.Posledne dve neobsahuju tak isto lepok/gluten, takze su vhodne pre ludi, co maju s lepkom problem, co je okrem pacientov celiac(2%) az udajne v mensej miere 20% ludi.



382

Re: Hala bala

Nastastie ludia sa uz pomaly zaujimaju aj o ine muky,ako o klasicke..My mame tieto paleo muky v obchode,a stale viac ludi ich kupuje..Bola robena aj ochutnavka kolacikov z tychto muk a su fantasticke...



383

Re: Hala bala

Nuz ludia bez poriadnycn znalosti zmenili rozne prirodne produkty, napr dnesna psenica ma geneticky velmi rozdielny profil od povodnej, a kedze tieto vsetky zmeny boli robene bez porozumenia, ake to ma nasledky na nas, tak dnes zijeme s produktami casto nie velmi vhodnymi pre nas.
Pokrok je ako tancenie tanga,  "dva kroky dopredu, jeden spat".
Ale podla poslednych udajov je to skor tango s 10 krokmi dopredu a 9 spat, minimalne, niekedy aj viac vzhladom na minulost



384

Re: Hala bala

Otazka na RNG: co vravis na tento produkt? osmoza je pre mna velmi draha..
ma toto prakticke vyuzitie, resp. je to vierhodna uprava vody?

http://www.shopcity.sk/frame.php?id=564 … lizer-vody



385

Re: Hala bala

Nuz kedze to vydrzi len 6 mesiacov, tak je to pridrahe. Za 2 x tolko dostanes destilacku, ktora vydrzi 5 rokov a rozhodne z nej voda je cistejsia, nez s tohoto filtra.



386

Re: Hala bala

Dakujem za info, mozes mi dat nejaky tip,link na takuto destilacku,dakujem



387

Re: Hala bala

Napr toto
http://www.alkoholesence.cz/alkoesence- … i-palenice
hoci videl som kedysi aj lepsie ceny, pod 200 euro



388

Re: Hala bala

Pekný deň RNG,
chcela by som sa spýtať ohľadom výberu čistiacich prostriedkov a  prostriedkov na pranie. Čo používať, aby mali čo najmenej chémie a bolo to aj účinné.

Ďakujem za rady.



389

Re: Hala bala

Nepoznam vyrobky predavane na Slovenskom trhu.



390

Re: Hala bala

RNG,
nemyslela som konkrétne produkty, ale na čo v zložení čistiacich a pracích prostriedkov si dávať najväčší pozor.

Ináč našla som niečo takéto, čo si o tom myslíš?

http://www.naturshop.sk/produkty-e-shop … ie-orechy/
http://www.naturshop.sk/produkty-e-shop … ie/sonett/

Ďakujem.



391

Re: Hala bala

Nuz moja zena skusala rozne pracie prostriedky, lebo som mal alergie od pradla, a skoncila pri prostriedku zalozenom na boraxe.
Saponiny sa bezne pouzivali ako nahrada mydla, ale na tie produkty sa vyjadrit neviem, lebo ich nepoznam.Teda ako efektivne cistia.
Inac stare mazlave mydlo,hnede bloky,  vyrobene zo zivocisnych tukov a luhu je OK s mojou kozou, teda ked sa nam podari ho dostat. Z detstva si pamatam, ze mama dokonca parkrat varila mydlo doma z popola a masti. To bolo v case, ked boli veci na pridel a jednoducho mydlo nemali. Tak siahla na stare recepty od babiciek. Inac pradlo vzdy vyvarala, tj bolo belsie aj sterilizovane, co v dnesnych prackach zialbohu nie je.

Naposledy upravil: RNG (2013-03-22 15:44:06)



392

Re: Hala bala

Stačil mi iba titulok, ďalej som to ani nečítal. To bude niekoľko plných tatroviek.

http://zpravy.idnes.cz/antibiotika-uz-n … _domaci_hv



393

Re: Hala bala

Patentovane atb maju pomerne jednoduche molekuly a mechanizmy cinnosti, na ktore si mozu rozne mikrovby pomerne lahko navyknut, najma ked ich pouzivaju aj na prikrm dobytka, cim sa sanca vytvorenia novych odolnych odrod podstatne zvysuje.



394

Re: Hala bala

Je treba varovania v príbalových letákoch brať vážne, že sa nesmiem dotýkať kvapkadla očných kvapiek kvôli infikovaní lieku? Lebo ja si kvapkám do krajného roha oka a dotknem sa s kvapkadlom aj pokožky - po kvapnutí to nechám stiecť do celého oka. Ak kvapnem priamo do oka, alebo roztiahnem viečko - kvapnutie je pre mňa veľmi nepríjemné a okamžite zavriem oko a kvapka vytečie bokom po tvári, do oka sa dostane sotva polovica kvapky. Navyše sa pri priamom kvapnutí nie vždy trafím priamo do oka - ale vedľa, no a tak zbytočne plytvám kvapkami, niekedy aj 6 kvapiek denne takto nechtiac, obrazne povedané - "vyhodím do vzduchu".

Naposledy upravil: graupel (2013-07-13 15:25:51)



395

Re: Hala bala

Nuz vzdy sa najde mikrob, ktory vie aj v antimikropbialnych roztokoch prezit, takze by sa clovek nemal kvapatkom dotykat nicoho. Ale nemyslim, ze pri kvalitnych antimikrobialnych je to az tak velky problem, najma ked ten roztok pouzivas len ty, tj mozes ho nainfikovat len mikrobami, co tam uz aj tak mas. A v tom roztoku, pokial nie su v nom ziviny pre mikroby sa tieto nemozu aj tak rozmnozovat.

Naposledy upravil: RNG (2013-07-13 22:20:57)



396

Re: Hala bala

Vyzerá to tak, že na túto tému sa ešte dosť pobavíme.

http://www.badatel.sk/kpm/hiv-sa-rozvadza-s-aids/
http://www.badatel.sk/kpm/je-aids-naoza … rusom-hiv/



397

Re: Hala bala

O virusoch sa v skutku vie velmi malo a este aj tie" informacie" , ktore sa siria v literature su velmi ovplyvnene zaujmami farmacie, ktora by rada predavala rozne svoje patentovane skodlive a  drahe "lieky"  ludom ci to potrebuju, alebo nie.

Naposledy upravil: RNG (2013-07-21 16:36:13)



398

Re: Hala bala

Už sa "tešim" na to "bu, bu, bu" ktoré teraz bude. Žeby som kúpil akcie firiem vyrábajúcich antivirotiká?

http://aktualne.atlas.sk/zmutovana-vtac … ampaign=hp



399

Re: Hala bala

Nuz ja mam velmi silne podozrenie, ze tie stovky laboratorii na svete, ktore sa zaoberaju genetickymi modifikaciami mikrobov z casu nacas "pomozu prirode" s mutaciami a geneticky zmenenymi mikrobami vseobecne.



400

Re: Hala bala

Aj tak si myslím že najlepším liekom je vyležanie.

http://zdravi.doktorka.cz/V%C4%9Bdci-z- … t-chripku/