1

Téma: enterococcus faecalis

dobry den, chcem sa spytat na radu

vek 20
mal som dlhodobe tazkosti, najprv to bola mykoza penisu kvoli pohlavnemu styku po tyzdni ako som bral antibiotika na priedusky a nebral som probiotika .... stym som bojoval az som naraz nemal problem len stym ale v zime sa objavilo stipanie mal som Ecoli ... pri liecbe ciprofloxacinom ktory mi znicil ecoli sa navratila mykoza bral som canesten dva tyzdne preslo.  po par dnoch ale zacali flaky znovu rast , uz som bol dost na nervy a myslel som si ze to bola opet mykoza ale potom neskor zo steru vsislo ze mam enterokoka . dostal som framykoin a potom ma napadalo ze to asi nebude len povrchove kedze vzdy ked sa mi dostal ejakulat na kozu tak tam sa zacervenela. u urologa mi nasli v ejakulate enterokoka v malom mnozstve v moci nic. dostal som macmiror s nifuratelom na tyzden. po par dnoch som citil zlepsenie ale na konci liecby prudke zhorsenie. ako som dobral liek uplne sa mi zacervenal zalud aj s predkozkou. po dalsej navsteve urologa som dostal odpoved ze treba to nechat tak ze nebude mi davat dalsie ATB .. neviem ako to mam riesit viem ze to tam nema co hladat. Sice neni moj stav tak ze ma to nejako strsane boli . obcas palenie ale neni to nic take akutne ale proste treba sa toho zbavit. Potrebujem radu presne co a ako . ja planujem ist na dovolenku sam kde sa budem mockat v mori pit cely den citronovu stavu dychat morsky vzduch a dat sa dokopy. .. Toto sa taha uz skoro rok . bol som aj u imunologa z vysledkov mi zistili ze som mal prekonanu monomukleozu a mal som znizene T lymfocyty na ktore som dostal Imunor . Berem popritom aj imunoglukan b komplex vit c 500 a zinok probiotika .. bral som aj aloe vera ... pred par mesiacmi sa mi vyhodila skoro 2cm uzlina na celusti behal som po magentickych rezonanciach potom to ustupilo a teraz sa to opet vratilo .. do toho vsetko som mal kutiky a podobne zalezitosti. Najviac ma trapi ten enterokok . Chcem sa spytat ci si snim telo vie samo poradit, ci to neni len dosledok mojej celkovej oslabenej imunity a ze ked sa vsetko vrati do normalu ci ten enterokok neprejde. Bojim sa ze tato hnusna rezistenta svina ma bude sprevadzat cely zivot . Spravim cokolvek aby som sa toho nadobro zbavil



2

Re: enterococcus faecalis

Lieky na lieky, chemikalie na chemikalie, to je zialbohu postoj vacsiny lekarov.
Nase probiotika, v dobre osidlenych crevach vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok pre telo, preto je ich nerozumne znicit antibiotikami a velmi ziadane ich podporit, tj nasadit co najsilnejsie a najodolnejsie probiotika a ich  zivit mikrovlakninami, aspon 15 gramov denne.
A podporovat si celkove imunitu, ci uz beznymi ako selen, zinok, jod, vitaminy C, E a D-3, alebo posilnit adaptogenmi a betaglukanmi.
Enterococcus fecalias potlaci najlepsie nasa probioticka flora v crevach, atb ho len podporia , takze je to bezna nemocnicna/nocosomialna infekcia. Podobne to plati pre rozne ine nemocnicne, tiez plesne a kvasne/candidove infekcie.
Viac z bezneho lekarskeho hladiska pozri na
http://emedicine.medscape.com/article/216993-overview
Na virusove si treba zvysovat celkove viralnu imunitu, co dnes radim kazdemu si zvysovat viralnu imunitu.
Z antimikrobialnych beznych doplnkov moze pomoct collostrum,berberine, oreganovy olej graviola, ale myslim, ze nie citricidalGSE, ak sa nemylim . Network mi nejak strajkuje, neviem sa dostat na stranku www.rng.nazory.eu/citricidal   kde mam tabulku ucinnosti na citricidalu na rozne bakterie.
Inac entrococcus faecalis je bezna crevna bakteria, ktora pokial nie je premnozena nesposobuje ziadne problemy. Podobne aj clostridium difficile a ine. Pri premnozeni ale su nebezpecne.



3

Re: enterococcus faecalis

dakujem za raduu. takze vlastne tym ze v crevach sa budu tvorit protilatky dokaze to pomoct aj v prostate kde sa usidlila ta bakteria ?? poradte mi nejake probiotika na SK trhu co su najlepsie a aj vitaminy ktore by som mal uzivat ..



4

Re: enterococcus faecalis

Protilatky  vytvorene v crevach probiotikami sa pouzivaju v celom tele.
Kedze zijem v USA, neviem ake posledne doplnky na Slovensku su, ale pochybujem, ze tam je nieco medzi probiotikami, co by sa vyrovnalo kyselinovzdorne a teplovzdorne probiotika v tomto doplnku
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518
Ale na Slovensku je dobra mikrovlaknina, co podporuje rozmnozovanie probiotik
http://vemica.eu/eshop/index.php?route= … duct_id=11



5

Re: enterococcus faecalis

Ahoj RNG,
Chcel by som sa ta poprosit  radu k liecbe. Mam 31 rokov, uz 4 mesiace bojujem so zapalom prostaty, kam mi zapal presiel zo zapalu mocovej rury, ktory mi vznikol 3 dni po styku. Citil som ako mi postupne postupuje po mocovej rure hore a za par dni bol uz v prostate. Od zaciatku az doteraz beriem 4 mesiace rozne ATB (Doxycyklin, Amoxicilin, Ciprofloxacin a opat Doxycyklin). Ten doxycyklin beriem uz 7 tyzdnov vkuse 2x100mg denne, pricom posledny mesiac som sa uz citil vylieceny, ale pred par dnami som zaznamenal znovuvzplatnutie zapalu – palenie v prostate a stipanie pri moceni. Postupne to po 3 dnoch odoznelo. Zaroven som pocas poslednych 4 tyzdnov bral aj 10 tabliet Alimaxu / den (tableta ma 180 mg Alicinu). Myslel som, ze som sa aj vdaka tomu vyliecil, ale ten navrat zapalu spochybil efekt Alicinu. Pocas skoro celych 4 mesiacov som bral aj Wobenzym 10 – 15 tabliet denne na podporu ucinku ATB, ale neviem, ci to ma az taky efekt a je to psychicky umorne jest tolko tabliet stale a este to aj zatazuje zaludok.Tie ATB mam este na 10 dni, dalsie by som uz nechcel uzivat, lebo to nevedie k uplnemu vylieceniu , radsej by som chcel skusit prirodne antimikrobialne lieky.
Teraz k otazke:
1)    Po 4 mesiacoch ATB mam uz urcite rozhadzane travenie a premnozene kvasinky, tak by som po ich vysadeni chcel skusit tvoju protikandidovu dietu na 2 tyzdne, ale kedze mam cely zivot problem pribrat (mam 70 kg a 183 cm), nemozem si dovolit pocas nej schudnut – vies mi poradit ako pri tej diete neschudnut?
2)    Zaroven sa chcem popri tej diete zacat prirodne liecit na ten zapal prostaty sposobeny enterococcus faecalis. Cital som letak ku Citricidalu, kde tato bakteria nie  je spomenuta, ale su tam skoro vsetky ostatne, tak sa mi nechce verit, ze by zrovna na enterokoka neucinkoval.  Ten letak je uz pomerne stary a niekde som cital, ze rod enterococcus patril donedavna pod rod Streptococcus, takze je mozne, ze terajsi enterococcus faecalis je vtedajsi Streptococcus faecalis.
Cize z iHerbs som si kupil podla tvojich odporucani toto:
-    180 enterickych tbl oreganoveho oleja od Now foods
-    400 tbl 125 mg GSE (ekv. 12 – 13 kvapiek GSE)
-    60 tbl probiotik od Healthy Origins (30 mld / tbl)
A este mam:
-    Kokosovy olej
-    Psylium a inulin
-    Allicin (kupim v SR podla potreby)
Vedel by si mi odporucit z uvedenych doplnkov liecebny plan na ten zapal prostaty? Kolko coho a kedy pocas dna uzivat a ako dlho? Na candidu by tam malo byt vsetko a predpokladam, ze liecba enterokoka musi byt silnejsia –GSE, Allimax (aj vzhladom na doterajsi neuspech ATB), tak candida by mala byt zvladnutelna v ramci tejto liecby...

Dakujem velmi pekne!
Juraj



6

Re: enterococcus faecalis

Ahojte.

Juraj81 a ja mame spolocny problem. Mam 24 rokov. Ja sa so zapalmi prostaty vleciem uz rok. Takto rok v januari som prvy krat dostal zapal prostaty a bral som na to ciprofloxacin 10 dni. Cipro kvoli ucinnosti na bakterie najdene v prostate. Po liecbe som vsak dostal znova zapal, ktory zapricinil nejaky enterokok. Znova atb som bral. Dotoho vsetkeho som zacal mat v marci 2012 problemy s travenim. postupom casu mi boli az v maji diagnostikovany Helicobacter a Lamblie(Giardia lamblia). Dva krat som nicil trojkombinaciou ATB helicobactera, a asi 4 krat som bral Entizol(ATB) na zabitie Lamblie. Cez leto som mal znova zapal prostaty vdaka Enterokok feacalis, lieceny zas antibiotika. A stale dookola. Momentalne uz Helicobacter nemam, Lamblie mam v velmi malom mnozstve a prostata je stale citit. ATB som bral naposledy v oktobri. To uz som sypal doseba aj wobenzym asi 3 mesiace a uz som ho aj vysadil lebo mi krutilo z neho zaludok. Od marca 2012 som bral denno denne probiotika Biogaia (Lactobacilus reuteuri protectis), aj tie som uz ale vysadil ,kedze boli hlavne proti Helicobacterovi. Za posledne dva mesiace som uzil 2x  tie 5 dnove davky Arko defenses ( http://arkodefenses.sk/adult/ ). Momentalne uz teda zaludok mi nenici helicobacter, ktory uz mam negativny ale stale mam v tenkom creve tie lamblie, na ktore uz odmietam brat asi 6 krat Entizol(ATB). Stolicu mavam ako kedy az taku zelenu. Ale v podstate uz stav zaludka a travenia je lepsi. Jedine co ma stale a denno denne trapi je ten zapal prostaty. Dvoch urologov som vystriedal, kazdy mi tvrdil, ze to je liecba na dlhu trat. Ked si precitam veci o chronickom zapale prostaty na internete, tak som zufaly. Niekto to lieci cely zivot a ja osobne sa neviem stym vyrovnat takto zit.

Nemusim ani spominat kolko krat som bol chory pocas tohto roka. Trocha zafukalo a uz som bol nachladnuty. Psychicky som na tom stale len horsie a horsie, kedze za mojich 24 rokov som bol chory par krat. Za poslednych mozno 5 rokov som nebol ani nachladnuty ani chripka nic az do januara 2012 kedy sa mi zrutilo to moje zdravie.

Momentalne uzivam len doplnky na zlepsenie stavu prostaty. Uz vyse mesiaca kazdy den uzivam Jamieson vitaminy Saw palmetto ( http://www.jamiesonvitamins.com/2415 ) a k tomu bezne len vitaminy Jamieson stamina ( http://www.jamieson.sk/produkty/vitamin … ov-120-tbl ). Nic ine.



RNG mal by si prosimta nejaku radu ako sa zbavit problemov stymto ? ako zabranit tym opakujucim sa infekciam prostaty.



7

Re: enterococcus faecalis

Na giardiu je dobre pouzit protokol dr Huldy Clark, najdes napr vyrobok kanadskej firmy NAP, pozri
https://www.swansonvitamins.com/new-act … -kit-1-kit
Ine vyrobky neodporucam.
Giardie sa musis zbavit, lebo produkuje zapalove a karcinogenne vylucky, oslabuje imunitu a podobne.
Enterokok faecalis je exteremne odolny, ale na stastie ho vedia zlikvidovat nase probiotika, tj ber hodne miokrovlaknin a kvalitne probiotika, a nie atb, co nicia probiotika.
Kedze enterococcus faecalis tvori biofilmy a tak sa maskuje a obranuije proti prieniku nasich obrannych latok, antimikrobialnych latok aj atb, treba ho odmaskovat, co sa da ucinne urobit branim NAC(n-acetyl cystein, 2 x 600 az 1200 mg)
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
Odporucam brat aj Berberine, 2 x 500 mg plus, co je vyborny prostriedok na crevne a urinarne nakazy.
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps



8

Re: enterococcus faecalis

RNG napísal(a):

Na giardiu je dobre pouzit protokol dr Huldy Clark, najdes napr vyrobok kanadskej firmy NAP, pozri
https://www.swansonvitamins.com/new-act … -kit-1-kit
Ine vyrobky neodporucam.
Giardie sa musis zbavit, lebo produkuje zapalove a karcinogenne vylucky, oslabuje imunitu a podobne.
Enterokok faecalis je exteremne odolny, ale na stastie ho vedia zlikvidovat nase probiotika, tj ber hodne miokrovlaknin a kvalitne probiotika, a nie atb, co nicia probiotika.
Kedze enterococcus faecalis tvori biofilmy a tak sa maskuje a obranuije proti prieniku nasich obrannych latok, antimikrobialnych latok aj atb, treba ho odmaskovat, co sa da ucinne urobit branim NAC(n-acetyl cystein, 2 x 600 az 1200 mg)
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-100-caps
Odporucam brat aj Berberine, 2 x 500 mg plus, co je vyborny prostriedok na crevne a urinarne nakazy.
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps

dakujem za rady. Urcite si zaobstaram inulin ( http://vemica.eu/eshop/index.php?route= … duct_id=11 ) a aj probiotika, ktore si radil vyssie ( http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518 ) a zacnem snimi. Co ale stou prostatou? Nejaky pripravok na cistenie mocoveho traktu alebo posilnenie imunity v tom systeme ? Ako zamedzit tym opakujucim sa infekciam. Ak dobre chapem, uzivanim dobrych probiotik sa tie zle bakterie dostanu do mensiny a nemozu telo vobec ohrozovat ?



9

Re: enterococcus faecalis

Presne tak, ak sa v crevach rozmnozia probiotika na vyse 90%, potlacia tam rozne askodlive kultury, ktorych toxiny mozu vyvolavat aj zapal prostaty. A radil som ti berberine, ktory je velmi efektivny proti urinarnym infekciam a tiez crevnym.
Opakovaniu infekcii zamedzi dobra a hojne mikrovlakninami podporovana crevna flora a pripadne doplnenie kyselin a enzymov, aby sa cez zaludok do tela nedostali na potrave (surovej) rozne skodlive mikroby, ale aby ich kyselina znicila.
Ale giardiu, vodny parazit musis vynicit co najskor, lebo inac ti znici creva, a mozno je aj prispievajuca k zapalu pankreasu.

Naposledy upravil: RNG (2013-01-07 09:39:04)



10

Re: enterococcus faecalis

Ahoj RNG,

dakujem za tvoj nazor na enterokoka, ktory si tu napisal. A k tej mojej otazke ohladom davkovania tych mojich doplkov - GSE tabliet od Nutribiotics a Alimaxu na ten zapal prostaty? Predsalen, predpokladam, ze ked do prostaty prenika vacsina ATB velmi malo, aj tieto doplnky asi tiez menej, tak bude treba nejake vyssie davky a mozno aj dlhsi cas...?

Ja som vsetko objednaval z iHerb, myslis, ze ten NAC by som mohol objednat aj tento od NOW foods?

http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-Crit … caps/37836

Alebo daky iny z iHerb?

Dakujem

J.



11

Re: enterococcus faecalis

NAC z NOW foods je tiez vyborny.
GSE z nutribiotics prichada v dvoch davkach, 125 mg, co je ekvivalent 12 kvapiek GSE a 250 mg, co je ekvivalent 25 kvapiek GSE. Citricidal/GSE je sam o sebe velmi malo ucinny na enterococcus faecalis, ale snad v kombinacii s NAC pomoze, kedze tato infekcia sa maskuje v biofilmoch.
Skor ale by som vsadil na oreganovy olej, a probiotika.
Tato infekcia je vedena ako nocosomialna/nemocnicna, lebo sa casto objavi po pouziti antibiotik, ktore potlacia jej prirodzeneho protivnika, probiotika. Inac je to bezna bakteria v crevach, jedna z vyse  2000 roznych  a pokial je kontrolovana probiotikami, v malickych mnozstvach nesposobuje ziadne problemy.
Jej toxicky vylucok, streptolysin napada steny buniek Viac pozri na
http://emedicine.medscape.com/article/216993-overview
http://web.mst.edu/~microbio/bio221_2005/e_faecalis.htm

Naposledy upravil: RNG (2013-01-07 17:36:08)



12

Re: enterococcus faecalis

Čital som v tabuľke na aké bektérie zaberá Citricidal a nachádza sa tam streptococcus  faecalis. Ze vraj sa dnes uz vola enterococcus faecalis. Myslíte ze by ten povodny CITRICIDAL mohol nan zabrat? Je mozné brat  antb. Macmirror a citricidal spolu?  Konecne sa mi podarilo kupit originál horky citricidal. Vopred Dakujem za radu.



13

Re: enterococcus faecalis

Enterococcov faecium je mnozstvo druhov, bezne sa nachadzaju v crevnej flore, kde ich premnozenie kontroluju prebiorika.
Problem je len ked sa pouziju atb a tym podporia vsetky mikroby, ktore tomu atb vzdoruju, tj preziju tpo a potom velmi rychlo obsadia creva , ked tam nie su probiotika, co by ich obmedzili.
Casom sa dokonca najma na zvieratach "osetrovanych" antibiotikami vyvinuli rozne mikroby, ktore su odolne proti antobiotikam , z toho znamy je nemocnicky postrach enterococcus zvany VRE)(vancomycin resistant enterococcus) a na tento zabera povodny citricidal celkom slusne, na stastie, lebo medzi atb je len velmi maly vyber nan, pricom atb znicia crevnu floru a tak daju moznost inym nakazam  sa premnozit ako napr plesne, candidy, clostridium difficile, MRSA, L-formy , atd.
Citricidal v koncentracii na znicenie VRE este neznici probiotika, takze je to lepsi vyber, ako atb.
VRE tvori kolonie a tym sa maskuje, takze pouzitie odmaskovaca ako NAC je odporucene. Zaroven netreba zabudnut na nasu najsilnejsiu ochranu , co su probiotika v dobre osadenych crevach, co sa da dosiahnut branim kvalitneho probiotickeho doplnku na ich nasadu a na ich rozmnozenie odporucam brat miniomum 15 gramov zmesi mikrovlaknin, denne, a to cely zivot a kazdemu.
Macmiror/nifuratel je chemicky liek na niektore vaginalne infekcie a parazity. Jeho ucinok na enterococcus faecium je neisty.
http://microbewiki.kenyon.edu/index.php … us_faecium
http://www.edusan.sk/mam_problem/texty.php?id=225528

Doplnkove okrem citricidalu a NAC  by som skor vsadil na berberine, ktory je ucinny na mnohe crevne a urogeniotalne infekcie.Pripadne aj oreganovy olej, ktory je ucinny aj na mnohe maskovane infekcie, lebo je to dobre prenikajuci aromaticky olej.
A znova zdoraznujem tu probioticku floru, ktora nam vyraba az 70% vsetkycyh obrannych latok, tj ked su creva dobre probioticky kolonizovane.



14

Re: enterococcus faecalis

RNG na moj prispevok 12 opisujes v prispevku 13 Enterococcov faecium ale ja mam enterokoka faecalis.
1. Je to to iste?
2. A nedal si mi odpoved ci mozem brat citricidal a MACMIRROR. Ci na seba neposobia. Ved citricidal je tiez chemia.
3. Ak vysadim antibiotikum a dam na citricidal s dalsimi doplnkami ako dlho sa predpoklada liecba?
Vdaka



15

Re: enterococcus faecalis

V roznych reciach sa ta ista skupina bakterii inac nazyva. Povedne sa jednalo o streptokok fecalis,alebo faecioum,  potom to premenovali na enterokoky ale aj tak je v tej skupine  velka hromada roznych, takze ten nazov este vela nehovori, len ze sa jedna o okruhlu bakteriu(cocci=okruhle bakterie) a strepto, entero, stafylo len znamena, ze sa pri rozmnozovani davaju do urcitych geometrii usporiadania .
Fecium/fecalis je len podla toho, ze sa nachadza najma v crevach a truse zvierat a ludi, tj je to velka skupina beznycy podnych bakterii, dokonca niektore z nich su pouzivane aj ako probiotika v specialnycn pripadoch.
Pod skupinou fecium sa daju lahsie nicit specialnymi atb, pod skupinou faecalia je odolnost vyssia a treba pouzit vyssie davky. Tak to uvadza literatura
http://emedicine.medscape.com/article/216993-overview

Ale stale nevies, o ktoru konkretnu bakteriu sa vlastne jedna, len o jej tvare a geometrickom usporiadani pri rozmnozovani.
Pre mna za mna mozes brat ten nifuratel(to nie je atb), len si musis uvedomit, ze ma aj skodlive ucinky, kdezto rozne antimikrobialne potravinove doplnky nemaju skodlive postranne ucinky a maju casto ovela sirsi zaber, tj aj na mnohe mikroby, na ktore napr atb nezaberaju. Citricidal je sice chemicky vyrobeny z vytazku z grapefruitovch semien, ale nie je to vlastne umela chemia, ale material co sa v prirode nachadza.
A patent bol nie chemicka molekula, nova, nikdy pred tym v prirode neexistujuca, ale sposob/metoda  upravy toho extraktu na radove ucinnejsi.
A garancium, ci ti to zaberie a co ti zaberie ti nemoze dat niktop, lebo vlastne nevies a ani lekar nevie o ktory z tych bakterii sa vlastne jedna. Takze nieco vyskusa predpisat podla svojich vedomosti a ak ma stastie, tak to zaberie, ak nie skusi nieco ine.

A ja osobne rad skusam veci prirodne, bez skodlivych postrannych ucinkom a ovela vyssim zaberom tj ucinnejsie na podstatne sirsi vyber roznych mikrobov.
Dobry liek obvykle zaberie do 1 tyzdna podobne aj doplnky
A nemyslim ze citricidal reaguje s nifuratelom. Ale aj tak by som medzi ne dal pauzu niekolko hodin, pre istotu.A to sa tyka aj berberinu.
A nezabudaj na mikrovlakniny a probiotika, tie urobia casto viac pre ludi, ako vsetky lieky a doplnky dokopy.



16

Re: enterococcus faecalis

Ahoj RNG. Vdaka za predosle rady. Su velmi cenne.
Liecbu citricidalom zacinam az vo stvrtok lebo vtedy ho dostanem na SR. Je horke. Takze pravy. Rozmyslam najst znamu co by mi vykultivovala v nemocnici citlivost na toho enterococa s citricidalom. Ma to zmysel?
Doporucujes mi na enterokoka berberine. Ktore konkretne z IHERB a v akych davkach?  Mam doma aj Organic Cranberies od SWanson. Brala ich mama na urinarne problemy. http://www.swansonvitamins.com/natural- … g-90-sgels
pre mna na entercococa v prostate je blbost?
Mal si pravdu o tom ze do prostaty sa lieky a doplnky dostavaju tazko. Dnes mi to potvrdil lekar.
Inac ze ten macmirror nekoluje telom ale cielene ide len na urinarne veci. 
Vopred vdaka.



17

Re: enterococcus faecalis

Samozrejme ze kultivacna skuska ma zmysel!!!Odporuceny roztok na pitie ma 35 kvapiek (60% citricidal) na liter vody, ten by mal na flaku toho enterokoka znicit.
Lebo je to roztok s koncentraciou zhruba  720 ppm a tabulky na citricidal, povodny udavaju na jeden z povodnych streptococcov faecalis(1982, tak sa vtedy tie enterococci volali) koncentraciu 200 ppm a na druhy 60 ppm
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/citricidal./
Ak ma ta kamoska zaujem, moze povodny roztok 720 ppm rozriedit na polocvcu(360 ppm) a dalej na polovicu(180 ppm a dalej na polovicu(90 ppm) a tak zistit, aka koncentracia tu kulturu znici, takze budeme vediet, na com sme.
Berberine je ucinny na rozne infekcie, spominane v literature su najma crevne a uribnarne, ale prostata je nepriamo spojena s urinarnymi cestami, takze je to iste aspon ciastocne ucinne ak priamo, aj nepriamo tym, ze to pomoze crevnej flore a ta ma ucinok na cele telo, tj v nej vyrobene probiotikami obrqwanne latky sa vstrebu do krvi a roznesu po celom tele.
Davka je 2 x 500 a viac miligramov denne. To je samozrejme ovela viac nez sa nachadza v beznych davkach brusnic/cranberry

Naposledy upravil: RNG (2013-04-29 23:46:24)



18

Re: enterococcus faecalis

Ahoj RNG.
Zatial sa mi nepodarilo urobit tu kultivacnu skusku s citricidalom. Lebo som nenasiel este tu spravnu osobu co by to bola ochotna urobit.
Nakolko na toho enterokoka priamo treba na prveho 200ppm a druheho 60ppm zamyslam sa nad riedenim citricidalu na pitie podla obalu. Na obale pise: porcia ma 100mg citricidalu, porcia obsahuje 3 kvapky. Takze 1 kvapka ma 33,3mg citricidalu. Ak dam do litra 35kvapiek dosiahnem roztok priblizne 1165ppm.  Je to dost horke ale som schopny zniest aj viac. Liter pijem od 7.00 do 16.30 postupne. Nakolko ten enterocook je zrejme  v prostate /lekar usudzuje/ ako sa podla teba v tele zrejme nariedi tych 1165ppm pokial dojde k enterococovi? Popripade nakolko skusit nariedit  roztok aby som ho zniesol a neublizil si. Na noc davam probiotika s jablkom. Pocas dna tiez mikrovlakniny. Je tu trocha aj daky nesulad lebo predajca pise ze kvapka citricidalu obsahuje 25mg. Tak neviem.
Srdecna Vdaka za odpoved.

Naposledy upravil: Marosko (2013-05-04 19:58:46)



19

Re: enterococcus faecalis

Celkove s tym citricidalom je dnes dost neista situacia.
Inac nie je kvapka ako kvapka, kvapky mozu byt od 30 mg az po 65 miligramov, podla toho, ake je kvapatko a aky je roztok.
Co sa tyka samotneho citricidalu, jeho ucinnost v tabulkach bola kedysi merana samostatne v petriho miske, nie v kombinacii s odmaskujucim NAC a enzymami ako to tu casto odporucam.
Takze v tele je to aj po rozriedeni trochu inaksie, naviac je tam zaroven podpora protiatok vyrobenych probiotikami a nasich bielych krviniek.
Ublizit si asi nedokazes, lebo LD50 merane na mysiach je dva rady vyssie, ako aj najvacsia odporucena davka. Ale pre odporne horku chut ti vyse 100 kvapiek zaludok iste odmietne aj tak



20

Re: enterococcus faecalis

Inac to ze je neista situacia s Citricidalom som zistil ked som kupil z iherb GSE kyslovate.
Teraz som kupil CItricidal z tejto firmy
http://www.pureformulas.com/citricidal- … TJIut.dpbs  Myslis ze aj to je pofiderne aj ked je horke? Ja to porovnat nemozem. Nikdy predtym som to nemal. Ale nechapem ze ten produkt nie je priamo aj na stranke nutribiotic.
Dnes som ho nariedil na toho enterococa 60 kvapiek citricidalu do litra. Zatial ho pijem. Da sa zvladnut to pitie ale neviem co sa stane s mojimi chutami po 14 dnoch co ho planujem pit. Vecer ked ho nepijem, stale mam tu chut v ustach.
Beriem stale vecer 1 tabletu macmiroru- este 5 dni ho dorazim, celkove 30 dni z toho 10 dni dva krat denne a 20 dni 1x denne. Pancreatin, serrapeptazu, NAC,probiotika uz beriem od polovice februara, Citricidal. Tak dufam ze liecba zaberie. Nebolo by lepsie prejst na kapsulovu formu citricidal? Ak ano ktoru by si doporucil a v akej dennej davke. Berberine zatial nemam. Nevies poradit ktore berberine by si odporucil z iherbu?
Vdaka

Naposledy upravil: Marosko (2013-05-05 11:52:19)



21

Re: enterococcus faecalis

Uvedeny citricidal je 60% tj z neho odporucam roztok 35 kvapiek na liter vody. 60 kvapiek je privela a nedivim sa ze ti to uplne oblbne chutove bunky.
Kedze sa v sucasnosti tie GSE kapsule asi tiez menili, neviem ti povedat, ktore este stale obsahuju citricidal, povodny.
Pred tymn pokilal vyrabali povodny citricidal sa dalo nahradit tekute GSE kapsovym, najma pre vacsie davky, ktore by boli prilis horke na pitie. Zatial len ta profesionalna forma citricidalu je asi velmi pravdepodobne este povodny citricidal, nie len obycajny vytazok z grapefruitovyxch semien, ktory ma zialbohu len zlomok ucinnosti.
Berberine davka je 2 x 500 mg, na znacke velmi nezalezi.
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Be … Caps/46113
ja beriem tento
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps

Inac na crevnu floru okrem mikrovlaknin a kvalitnych probiotik odporucam aj triphalu, co je trpky vytazok z troch indickych ovoci(amla, harada, behada) s roznym pouzitim v tele. Ja pouzivam obcas tento
https://www.swansonvitamins.com/natures … ct-90-caps
http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Triph … Vcaps/4546



22

Re: enterococcus faecalis

Mozno ze z tejto stranky su tablety alebo kapsule prave s citricidalom. http://pureformulas.ecomm-search.com/se … =0&y=0
Nakolko od nich mam aj roztok a je besne horky. Ktore tablety by si doporucil a v akej davke na toho enterococa? A ko je mozne ze tie tablety a citricidal roztok nie su na original stranke nutribiotic?
Vdaka

Naposledy upravil: Marosko (2013-05-05 21:46:30)



23

Re: enterococcus faecalis

Nuz ked hovoria pravdu, tak kazda tableta obsahuje 125 mg povodneho citricidalu. Ale nie som si isty a okrem toho hovoria , ze ich momentalne nemaju.
V tabletovej/kapsulovej forme mozes do tela dostat ovela viac citricidalu,ak mas to nestastie, ze mas nejaku "tvrdohlavu" odrodu
Pozor na privelke davky, tymi sa da znicit aj probiotickla flora, takze opatrne.



24

Re: enterococcus faecalis

Ahoj RNG. Na penise mi zo sterov objavili enterococa fecalis. Zacal som si penis macat v citricidale 1deco vody 4kvapky citricidalu. 2x denne macam 5minut. Po dvoch dnoch sa na niektorych miestach zacali objavovat biele miesta. Ako keby vela malych pupencov. Niekde az do tvaru vyrasticiek. Po vytlaceni dakej vytecie z nej husty sekret. Je to ok? Pokracovat v macani? Vdaka

Naposledy upravil: Marosko (2013-07-15 09:12:23)



25

Re: enterococcus faecalis

Neviem , o co sa jedna, ale asi sa jedna o smegmu, co sa vylucuje z takych malickych zliaz, vyzeraju ako drobne pupaciky.
http://en.wikipedia.org/wiki/Smegma
Mozno predtym sa jej tvorba pre nakazu zastavila?



26

Re: enterococcus faecalis

Smegma to nie je. Skor mi to pripada bud podrazdene miesta alebo nakolko je to len na niektorych miestach ci to nie su miesta kde je ten bacil. To biele miesto je velke 0,5cm kruh na zaludi. a po obvode kde konci zalud a zacina telo penisu v tom zahybe. Polovica tohto zahybu. Nie je to vyraznej bielej farby. ako keby to bolo popalene miesto.  Macam ho cely a ak by bola reakcia tak zrejme vsade. Ale nakolko je to len na niektorych miestach ci to zrejme nebudu tie miesta ktore su napadnute. Chcem sa poradit ci prestat macat? alebo znizit davku. Popripade 1x denne. Moze taketo davkovanie citricidalu ublizit sliznici? Vdaka

Naposledy upravil: Marosko (2013-07-15 15:07:00)



27

Re: enterococcus faecalis

Ten roztok citricidalu nemoze nikak sliznici ublizit.
Ak to nie je smegma, nemam ani sajnu co to moze byt, nemam krystalovu gulu, a naviac ani nie som lekar. Mozno by si mal ist k lekarovi, ktory by z toho urobil rozbor, pripadne kultivacie, ak ti to neprejde za par dni.



28

Re: enterococcus faecalis

Ahoj RNG.
Bol som na vyter ako si mi odporucil. Robili mi dva. Z trubice a z povrchu. Vsetko negativne. Ten sabo biely povlak( ako keby spalene miesta) boli zrejme uhynove miesta bacilov. Macal  som penis v citricidale iba tri dni. Potom som siel na vyter. Dnes po 4 dnoch som si vsimol ako sa tie miesta odlupuju. Vznika novy povrch ruzovej farby. Skutocne ten citricidal pali tie bacily? Vdaka

Naposledy upravil: Marosko (2013-07-19 20:36:48)



29

Re: enterococcus faecalis

Co robi citricidal presne s roznymi mikrobami, neviem. Len viem ze pri urcitej koncentracii zastavi ich rozmnozovanie a teda po case uhynu.



30

Re: enterococcus faecalis

Ahoj RNG.
Lekar mi vravel ze preventivne aby som nechytal enterococa, mal by som podporit imunitu tymto pripravkom. http://www.vitalsupport.cz/nefrovaxin-hp-tbl30-20
Nepoznas nieco podobne z IHERB. Najradsej vsetko kupujem z USA.
Vdaka



31

Re: enterococcus faecalis

Nuz  vytazok zo skodlivych bakterii nijak nepomoze tie bakterie znicit, hoci moze vyprovokovat telo aby sa ucinne proti nim branilo.
Ja zialbohu nepodporujem teoriu, ze treba brat toxiny, aby som vyprovokoval telesnu obranu.



32

Re: enterococcus faecalis

Mily RNG, dovol mi otazocku. Uz takmer rok ma trapi neustaly vytok a palenie. Opakovane mi zo sterov vychadza bakteria enterococcus faecalis. Co by si mi na to poradil? Uz som zufala sad Z liekov som brala vaginalne globule asi 4 x a nic. Dokonca som tyzden bola aj na citricidale a nic.
Co mam skusit tentokrat? Rozmyslala som nad tymto, je to ok?


http://www.momemineral.com/Citricidal-1 … rchSize=12


http://www.iherb.com/Thorne-Research-Be … Caps/46113


+ oreganovy olej v kapsulach + probiotika + inulin


Co mi povies na tuto kombinaciu? Mohla by zabrat? Co by som popripade mohla este doplnit?

Skusala aom aj NAC, ale robilo mi to preukrutne krce na bruchu, mam totiz histaminovu intoleranciu a toto je v zozname zakazanych liekov. Beriem ale serrappeptazu + enzymy na travenie.



33

Re: enterococcus faecalis

A este 1 doplnujuca otazka: Co je vhodnejsie, co sa Citricidalu tyka: kvapky alebo tablety? Su tie, co som vybrala, vhodne, ked kvapky nezaberaju? Mala som tie poriadne horke ako blen. A ake davkovanie? Mam cca. 55 kg. Dakujem



34

Re: enterococcus faecalis

Tie citricidalove tablety su dost silne, takym sposobom sa da brat viac citricidalu, ako v tych horkych ako blen kvapkach.
Ale vysoke davky citricidalu ti mozu znicit aj mnohe  uzitocne probiotika .
Takze adresuj skor dlhodobem branie  branie zmesi roznych mikrovlaknin a silnych probiotik, ktore ti nakoniec ten enterococcus musia vytlacit.
Velke davky citricidalu odporucam len kratkodobo.
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/citricidal
co su tabulky z roku 1982, kde je enterococcus faecalis este menovany streptococcus faecalis
http://en.wikipedia.org/wiki/Enterococcus_faecalis



35

Re: enterococcus faecalis

A z tych vyzivovych doplnkov ako berberine, oreganovy olej? Stacia len mikrovlakniny a probiotika? A ake silne probiotika by si mi odporucil?



36

Re: enterococcus faecalis

Co povies na toto, je to ucinne?

http://www.iherb.com/Now-Foods-AlliBiot … tgels/3322



37

Re: enterococcus faecalis

Berberine je vyborny na crevne a urinarne nakazy, ale jeho davka je 2 x 1 gram na ucinok.
Oreganovy olej je protipesnovy a protikvasinkovy iste, ale co robi na enterocvoccus neviem
Z probiotik pozeraj len na take, co su tepelne a kyselinovo stabilne, lebo ich uz mozes kupit mrtve alebo sa nevedia zive prebojovat cez zaludocne kyseliny. Ja pouzivam tieto na striedacku
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … psules/124



38

Re: enterococcus faecalis

A co to znamena, ze jeho davka je 2x1 gram na ucinok? Hodi sa aj na chronicky vytok a palenie? A aky berberine by si mi odporucil?



39

Re: enterococcus faecalis

Nuz kazdy liek alebo doplnok treba brat v urcitych davkach a ja tu uvadzam denne davky zhruba na dospelu 70 kg osobu. Na ine vahy si to treba preratat, ci uz vyssie, alebo mensie a detske.
Ja beriem(vlastne nedavno som bral, ked som si doniesol z nemocnice urinarnu nakazu) tento
https://www.swansonvitamins.com/swanson … mg-60-caps
Inac ho beriem v mensich davkach, 2 x 400 mg aj na znizenie cukru, kedze mam cukrovku DM-2 a tam je odporucana takato davka na pravidelne pouzivanie napr dr Julianom Whittakerom.



40

Re: enterococcus faecalis

RNG mam prosim ta otazku,

trapi ma bakteria, ktora je uvedena v tomto vlakne fora, prave v mocovej sustave a rad by som zacal uzivat doplnujuce probiotika. Mam doma tieto natural factors multi acidophilus ale v zlozeni sa nachadza aj streptococcus feacalis, nasiel som aj dalsie probiotika, ktore obsahuju tuto bakteriu. Viem, ze ked je na svojom mieste v tele je neskodna. Moja otazka je ci su taketo probiotika s jej obsahom vhodne na liecbu prave enterococcus faecalis.

popripade co doporucujes.
dakujem

Naposledy upravil: 4dam (2013-12-03 17:58:06)



41

Re: enterococcus faecalis

Probiotika ako doplnky su dost nove pole a mnohe zmesi nie su velmi dobre.Nie je mi zname, ze by niektore obsahovali strep. faecalis. Pozri na zlozenie uvedeneho
http://www.vitacost.com/natural-factors … 50002991-2
Ale tu znacku som aj tak nikdy neodporucal, lebo nie je ani tepelne, ani kyselinovo odolna.
Z lepsich pozri napr na tuto
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … caps/19518

Naposledy upravil: RNG (2013-12-04 07:15:53)



42

Re: enterococcus faecalis

dakujem, skusim objednat.

Nemas skusenost co este pomaha pri liecbe tejto bakterie? Lekar mi nasadil medociprin 500g ale pochybujem ze pomoze... sad



43

Re: enterococcus faecalis

NuZ viac na to najdes napr na
http://en.wikipedia.org/wiki/Enterococcus_faecalis
Holezita zmienka je tam, ze tato bakteria tvori biofilmy, tj zhlukuje sa a spolocne maskuje proti prieniku roznych antimimkrobialnych latok. pre to je dolezite tie maskovacie latky odburat, co sa da roznymi enzymami, a NAC. Z enzymov odporucam nama mukolyticke, tj zmes proteazy a amylazy.Najskor si typnem na vussie davky entericky pokryteho pancreatinu a serrapaptazu(3 x 120 000 IU)
Po odmaskovani asi budu ucinne aj viacere atb, co bez odmaskovania boli viacmenej neucinne.
Skusenost s touto bakteriou osobne nemam ziadnu.Ale kedze pouzivam preventivne dost casto NAC a serrapeptazu, tak zrejme aj moja vlastna telesna obrana a hlavne obranne latky, co vyraba probioticka flora mi rozne taketo maskujuce sa infekcie vedia znicit.
Inac literatura spomina , ze tato bakteria posobi aj v ustach a nici sklovinu.
Na to sa branim ustnymi probiotikami/oral probiotics, lebo si chcem zachovat aspon nieco z chrupu, kedze o znacnu cast  v mojom pokrocilom veku som prisiel kvoli zubnym kazom a zubarskymi bruseniami.



44

Re: enterococcus faecalis

RNG, dakujem, vyskusam..



45

Re: enterococcus faecalis

Iherb predava neskodne potravinove  doplnky, nie lyzaty/vytazky zo skodlivych bakterii,jedy,  ako je ten spomenuty vyrobok na vyprovokovanie tela na zvysenu vyrobu protilatok, tj akoby ockovanie.
Ci ti to pomoze, neviem, lebo ked uz mas enterococca v tele, tak nemusis telo proti nemu provokovat. Prave naopak  treba ti brat nieco, co posilni obranu proti nemu, napr kvalitne probiotika a samozrejme podporit ich mnozenie branim zmesi mikrovlaknin.



46

Re: enterococcus faecalis

Dobrý deň, chcel by som vás pán RNG touto cestou požadiať o radu. Čítal som to tu niekoľko krát ale strácam sa v toľkých informáciach.
Začal som pociťovať tupú bolesť v semeníkoch a v koreni penisu a mam začervenaný žaľuď, hlavne okolo uretry. Bol som u urológa na kompletné odbery. Z výteru uretry bol nález Enterococcus faecalis a Staphylococcu epidermidis. Doktor mi predpísal atb Amoksiklav a Macmiror. Chcel by som vás touto cestou poprosiť o poradenie konkrétnych doplnkov na posilnenie imunity voči týmto baktériam a k úspešnému vyliečeniu a taktiež niečo konkrétne na obnovenie črevnej flóri. Všetky dopnky čo radíte treba objednávať z usa, alebo sa dá niečo kupiť aj na slovensku. Vopred ďakujem.

Naposledy upravil: feri123 (2014-03-03 16:47:55)



47

Re: enterococcus faecalis

Feri, ked nic ine, tak aspon ber plno mikrovlaknin a kvalitne probiotika, mozno najdes nieco aj na Slovensku, hoci osobne o tom dost pochybujem.Mikrovlakniny najdes doma u firmy
http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou



48

Re: enterococcus faecalis

Ďakujem za odpoveď, vyskúšam tie mikrovlakniny zo slovenska. A tie probiotika asi objednam z usa, môžete mi povedať konkretny typ probiotik ktoré budu najvhodnejšie a účinne. A ako je to s dávkovaním, treba ich užívať pravidelne každy deň, alebo len určité obdobie? Okrem probiotík je ešte niečo vhodne na potlačenie tychto bakterii?



49

Re: enterococcus faecalis

feri123 napísal(a):

Ďakujem za odpoveď, vyskúšam tie mikrovlakniny zo slovenska. A tie probiotika asi objednam z usa, môžete mi povedať konkretny typ probiotik ktoré budu najvhodnejšie a účinne. A ako je to s dávkovaním, treba ich užívať pravidelne každy deň, alebo len určité obdobie? Okrem probiotík je ešte niečo vhodne na potlačenie tychto bakterii?

Probiotika, ktore odporuca RNG su napr. tieto:
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=4
alebo
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=2

ja mam tie prve, ale este som ich neotvoril, lebo chcem este douzivat tie co som si kupil tu na Slovensku v lekarni. Staci ti v podstate jedna kapsula probiotik najlepsie na noc s jablkom alebo zapit spolu s vlakninou (napr. so psylliom), mozes ich uzivat kazdy den a to dlhodobo, ale dolezite je ich stale podporovat a krmit vlakninami, aby sa ti v crevach rozmnozovali a tak ziskali prevahu nad skodlivymi kulturami, ktore su v crevach. Na bakterie a ostane mikroby su velmi vhodne antimikrobialne doplny a to napr. berberine (ten je dobry aj na nakazy v mocovom ustrojenstve a na crevne nakazy), potom oreganovy olej, extrakt z olivovyvh listov. Ale nikdy neuzivaj antimikrobilane spolu probiotikami, musi tam byt medzi nimi aspon 3 hodinovy odstup.



50

Re: enterococcus faecalis

Ďakujem za kompletne vysvetlenie. Vyskušam tie prve probiotika. O ich podpore vlakninou, postačuje tento výrobok http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou/bificol alebo tento http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vl … -z-cakanky čo sa tu už spomínal? Pozeral som ten berbeine, niekto tu už spomínal tento http://www.iherb.com/Thorne-Research-Be … Caps/46113 je to dobrá voľba? aké by tam malo byť dávkovanie? Odporučate brate probiotík na večer, a dodržať odstup s napr. berbeine, tak tie sa môžu brať potom niekedy v priebehu ďaľšieho dňa spolu s tou mikrovlakninou?
Ešte sa laicky opýtam, či už tie alebo iné doplnky a probiotiká sa zvyčajné užívaju len počas nejakých chorôb, vírusov alebo sa berú preventívne a pravidelne?