51

Re: Objednávka doplkov iherb..

Pýtal som sa na tie konkrétne potraviny, či nezvyšujú DHT...teda tie tuky..(orechy, semená, bryndza, virgin oleje..)
Díky za článok, určite prečítam..
107. Ja práveže rôznym reklamám neverím! Aj preto sa tu pýtam na niektoré veci, aby som sa dozvedel tvoj názor..a tým si tie informácie overil ..
108. Takže to moje podávanie vitamínu C, čo mám ani nemá zmysel z hľadiska tvorby kolagénu?
109. Teda tým podávaním toho môjho vit. C si vlastne len znižujem vlastnú tvorbu toho potrebného tukovorozpustného vitamínu C?
110. Inak toto ma prekvapuje.. Najprv si radil toto: "95.davka 10 gramov esteru C do tela je znacne hojiva aj na kozu.
Ale ci ro nahradi podkozne dodavany vitamin C z kremov(ako palmitat) to ti veru povedat neviem."
- čiže z tejto odpovede logicky vyplýva, že treba podávať vitamín C (palmitat) - zvonku... a teraz to vlastne dementuješ tým, že "kolagén má priveľkú molekulu, aby prešiel kožou"..nerozumiem. (Myslel si tým len podporu kolagénu?
111. Ako teda vlastne podľa teba treba podávať vitamín C PODKOZNE? - tým esterom C palmitat zmiešaným napr. s kokosákom?
A vnútorne? Tiež ten ester C (palmitat)? Alebo "enzterickou kapsulou" ? - to ani neviem, čo je big_smile
112. Inak v odpovedi č. 95 hovoríš, že arnica montana je dobrá na jazvy.. Ale to je homeopatikum, nie? Ja mám totiž na homeopatiká vlastný názor a veľmi pozitívny nie je..
113. Ten môj nie je ester C (palmitat) však? - http://www.puritan.com/vitamin-c-025/vi … ips-000690
114. Našiel som jeden prípravok RegeMa krém, tiež na jazvy, o to mi až tak nejde.. (aký máš naň názor? - zrejme to bude len biznis). Viac ma zaujíma zloženie účinných látok v ňom:
Aqua, Cannabis Sativa Seed Oil, Glyceryl Stearate Citrate (and) Cetearyl Alcohol (and) Glyceryl Caprylate, Glyceryl Stearate, Arnica Montana Extract, Stearic Acid, Echinacea Purpurea Extract, Panthenol, Abies Sibirica Oil, Lonicera Caprifolium Flower Extract (and) Lonicera Japonica Flower Extract, Camphor, Lecithin
teda v skratke "konopný olej, sibiřská jedle, arnika, echinacea, kafr"
Na jazvy je vraj dobrý aj rakytníkový a sezamový olej.
- čo by som z týchto možno užitočných látok mal pridať do domáceho krému a akou formou?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-14 20:43:53)



52

Re: Objednávka doplkov iherb..

108, vysie davky vitaminu C v akejkolvek forme zvysuju vyrobu kolagenu v celom tele.Tj ziadne "zbytocne"
109, ludia nemaju vobec schopnost tvorit vitamin C tak ako ho ma vacsina zvierat.Preto ho je rozumne dodavat.
110. transdermalne podavany vitamin esterC palmitat moze MIESTNE  vytvorit koncentraciu vyssiu, nez podavany ustne, ktory sa rozriedi do celeho tela a naviac vodorozpustny sa dostane do podkoznej tukovej vrstvy len v malej kvantite.
111. Zaludocne kyseliny rozlozia rozne askorbaty a vytiahnu z nich mineral, v pripade esteru C je to vapnik. A uvolnia tym kyselinu askorbovu. Ale najucinnejsia foerma pre telo je ester C, pripoadne ester C palmitat, tak podavanie v enterickej kapsuli(tj takej co sa nerozpusti v zaludku ale az crevach) by dodalo do krvi maxinim esteru C a nie ovela menej ucinnu kyselinu askorbovu.
112, Homeopatika su zalozene na viere, nie na pozitivnom vedeckom zaklade a vyskume ktory vylucije placebo efekt(tj efekt viery v liek) Takze napriek vsetkym reciam, homeopatika neobstoja v dnesnych "double blind" testoch.
113, tovoj je zmes kyseliny askorbovej a bioflavonoidov. Vo vacsich davkach moze sposobovat hnacky(kyselina) Lepsie formy su askorbaty, tj nerutralne soli kyseliny askorbovej a najdlhsie sa v tele zdrzi patentovany ester C a ester C palmitat.
Menovany RegeMa krem podla popisu vyzera dost dobre. Cely problem je , kolko coho tam je



53

Re: Objednávka doplkov iherb..

-Tak ked aj ty si proti homeopatikám, prečo si mi radil homeopatikum? (arnica montana) - nevšimol si si to, že je to homeopatikum, však?
-Tak objednávam na vnútorné aj vonkajšie použitie http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … /972?at=0, poprípade v budúcnosti možno aj nejaké kapsule (zrejme vyjdú lacnejšie) a je možné ich aj zmiešať s nejakým jedlom.. Inak je tento výrobok z iherb neutrálny ester C?
115. Aloe vera treba podávať najmä cez kožu (vonkajšie podávanie-transdermálne), však?
116. To, že je ten ester vitamínu C (palmitát) tukovo rozpustný znamená to, že sa dokáže rozpustiť vo vode (alebo kokosáku) úplne?
Myslím tak, že nezostane "zaschnutý" na koži..
Lebo cukor zostáva na koži aj po dôkladnom premiešaní s tekutým kokosákom (25°C+),
117. tj. cukor nie je tukovo rozpustný?
118. D vitamín v mladom veku stačí doplňať pomocou pobytu na slnku napr. 20-30 minút denne?
119. Čo si myslíš o týchto probiotikách? - http://www.mojalekaren.sk/lactoflor-cps-30/ - výrobca nepíše, že sú kyselinoodoné ani nič také, ale sú veľmi lacné v porovnaní s inou SK značkou Biopron (výrobca uvádza, že majú dokonca vraj 45 prob. baktérií)  a mne sa teraz probiotiká už minuli a potrebujem čo najskôr nejaké nové, napr. už zajtra.. Preto potrebujem nejaké dočasné probiotiká, pokiaľ mi prídu z USA čo budem objednávať.. Myslíš, že by tieto boli dočasná dobrá alternatíva?
120. Inak čo si myslíš o účinnosti probiotík ked obsah kapsule vysypem do jogurtu a nechám to do rána "odstáť" v ňom? Rozmnožia sa v ňom probiotiká lepšie? Prejde do čriev viac prob. baktérií?
121. Niekde si spomenul aj avokádový olej, dokonca, že by bol do toho krému ešte lepší ako kokosový (kvôli nižšej teplote tuhnutia - pri koľkých °C vlastne avokádový olej tuhne?) avokádový olej navyše nie je taký drahý ako si spomínal v tej téme (prírodná kozmetika) - http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/899 - je tento jedlý?  - 5 USD za 120 ml nie je až tak veľa, ak to má pomôcť..
Alebo tuto - http://www.avokadovyolej.cz/avokadovy-o … i-7000.htm - ale nikde nepíšu nič o teplote tuhnutia ako ty v sekcii prírodná kozmetika

Len škoda, že také spoločnosti ako napr. iherb a pod. nie sú aj v EU..Keby mali ľudia možnosti ako ľudia v USA tiež by prešli na doplnky, ale pre nás Europanov to je nevýhodné.. poštovné, DPH, colné, balné, prepravné..ešte pri blbých zákonoch EU, ktoré tu všetko obmedzujú.. S týmto názorom sa stotožňujem: "Ak obyvatelia EÚ neprejavia nahlas svoj názor, môžeme sa zobudiť do dňa, keď si nebudeme môcť kúpiť napríklad ani len 250mg dávky vitamínu C."
122. Co povieš na toto aloe vera? - http://www.salviaparadise.cz/aloe-kapsk … p-215.html - nebola by táto forma vhodná na výživu kože hlavne zvonka? Toto zrejme nie je vymrazená šťava ako zo swansonu - Aloe vera powder, že?
123. Aký máš názor na tento postup pri masírovaní jaziev? - http://www.image-share.com/upload/235/252.jpg
Je podľa teba aj masáž jaziev aspoň čiastočne účinná?
124. Aký máš názor na tento produkt? - http://www.aromatherapy-sk.eu/product/n … jazvy-175/ - nikde nie je napísané presné zloženie v nejakých jednotkách, z tohto som zas pochopil, že nie je vhodný na jazvy na tvár.. http://www.karelhadek.eu/cs/eshop/detail/?id=387
To isté - http://kosmetika-atok.cz/masazni-olej-n … ant=B2053D
I ked si myslím, že všetky tie zložky a vitamíny, kt. obsahuje, má aj obyčajný med..
125. Je medzi týmito dvoma nejaký rozdiel (okrem ceny)? - http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/901 a http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/900
Inak prepáč, že ťa "zamestnávam" tak veľmi.. smile vážim si každú odpoved..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-15 17:00:40)



54

Re: Objednávka doplkov iherb..

Arnica montana nie je ziadne homeopatikum ale ucinna bylina. Ze ju homeopati pouzivaju to jasne hovori o ich zvlastnych pristupoch, najprv pouzivaju princip" podobne sa podobnym lieci" potom vsetko rozriedia, az tam nie je z povodnej latky nic, a aby nieco malo naozajstny ucinok, tak si volia prirodne ucinne latky, na ktore vobec neaplikuju povodne homeopaticke pravidlo.
115, aloe vera je najucinnejsie brane vnutorne vo vacsich davkach, Miestne sa da na kozi ale dosiahnut na malej casti vysoka koncentracia hojivych sacharidov, vyssia ako branie ustne.
116, ester C palmitat sa rozpusta v olejoch tj prestupuje s nimi aj do podkoznej tukovej vrstvy.
117, cukor nie je tukovo rozpustny a teda sa nedostane do tukovych buniek, ale vsetkychb ostatnych co maju "vodny rezim"
118. Slnko je potrebne na rozne funkcie, nie len na tvorenie vitaminu D-3. A su ludia, ktori maju napriek expozicii koze na slnko nedostatocne hladiny vitaminu D-3 v krvi. Preto odporucam kazdemu si ho preventivne doplnovat. Najma ked maju osteoporozu, depresie alebo zle mineralove hladiny v krvi.
119 uvedene probiotikum je typicka jogurtova zmes, samozrejme ich mozes v mlieku rozmnozovat, aj ja to tak robim, kedze ale nepoznam odrody tychto zmesi, za chut yogurtu nerucim.
121. Avokadovy olej ma viacero zloziek, velmi rozdielnych, pre to zacina tvrdnut pri asi 10stupnoch a skonci az na bode mrazu. V ladnicke je skoro celkom tuhy, preto ho nechavame vonku.
122, zabudni na to svinstvo, je to varena "zivica" z aloe, bez akychkolvek neporusenych hojivych vzacnych cukrov. Uvadzaju, ze je to dokonca prehanadlo, tj je to vytazok z celej rastliny aloe, s obsahom drazdiveho aloinu=prehanadla.
123 ziadny nazor. Zrejme ale masaz prekrvuje a teda moze urychlit hojenie. Tak isto teplo a riedenie krvi, tiez transdermalna vyziva.
124, nuz ma ten olej same prirodne zlozky, niektore z nich su aj hojive.
125. Ten isty vyrobca, ten isty produkt



55

Re: Objednávka doplkov iherb..

126. Viem o tvojom názore na fruktozu (http://rng.nazory.eu/cukrovka - v úvode  textu), ale čo si myslíš o fruktoze z ovocia - prídodného, čerstvého, napr. jablka, hrušky, marhúľ a podobne?
127. Aký máš názor/skúsenosti s http://www.healthdesigns.com/ ? Poradil mi ich Ivan, majú nízke poštovné a ceny väčšiny produktov sú dokonca lacnejšie ako na iherb..
128. Zaujíma ma tento olej - http://www.healthdesigns.com/jarrow-for … -oil-32-oz - vyzerá byť veľmi dobrý, cena tiež..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-16 18:00:59)



56

Re: Objednávka doplkov iherb..

126, Fruktoza je fruktoza, ci je z ovocia, alebo z repneho a trstinoveho cukru.
Telo ju v preceni na 95% premiena na tuky(triglyceridy) zatial co 95% glukozy ide do krvneho obehu a spali sa v svaloch.
Problem s fruktozou je ze z ovocia clovek dostane za rok len niekolko kilo, ale zo sladenych napojov, kde sa pouziva dnes kukuricne sladidlo(high fructose corn syrup) je to pre priemerneho americana az 60 kg.
127. Osobne som z Heathdesign este nic neobjednal, zakazdym som nasiel lepsie ceny v Swanson ci Puritan a inych. Postovne sa netyka mna, lebo zijem v USA a tunajsie vnutorne postovne je velmi nizke.
128, Jarrow extra virgin kokosak som si objednal uz viackrat, ale to nie je najnizsia cena, za co ho tam ponukaju.Momentalne pouzivam tento
http://www.swansonvitamins.com/SWF035/ItemDetail



57

Re: Objednávka doplkov iherb..

Jasné.. Bohužiaľ je to v tomto svete tak ako to je; preto my - hlavne Europania, čo nežijeme v USA, musíme hľadať alternatívy, takže pri vysokom systéme poštovného, kt. používa pre vás lacný swanson je pre nás "cudzincov" nevýhodný..
129. Takže podľa tvojho názoru by sa mal každý človek obmedzovať aj v konzumácií zdravého ovocia?
130. V téme domáci krém odobrenie tu na fore si teraz napísal, že do toho krému treba "kyslicnik zinocnaty"- to je to isté ako zinková beloba?  teda je to to isté ako "superjemny kyslicnik zinku= cista zinkova beloba"?
131. Inak na to healthdesigns som nenašiel výhodnejší kokosák ako ten čo som písal vyššie...Kde ho tam vidíš?
Hovorím o EXTRA VIRGIN ..
132. Aký máš názor na túto chlorellu? - http://www.salviaparadise.cz/chlorella- … p-490.html
133. Na tej stránke píšu aj toto: "Vzhledem k mystifikaci mnoha prodejců, jimž evidentně scházejí elementární znalosti taxonomie chlorelly malé vysvětlení. Mnohdy na internetu se lze setkat z odkazem, že chlorella pyrenoidosa je účinnější než chlorella vulgaris. Což samo o sobě vypovídá o nedůvěryhodnosti prodejce. Jelikož chlorella vulgaris je název rodový, jenž obsahuje asi 10 druhů chlorelly pyrenoidosa, kessleri atd. V této chvíli se do ČR dováží pyrenoidosa výhradně s asijských trhů. Bohužel, ani jedna firma nenabízí chlorellu dezintegrovanou (tedy s rozrušenou buněčnou stěnou). Využitelnost takovéto chlorelly je prakticky nulová, jediným efektem je mechanické čištění střeva" - súhlasíš s tým?
134. Je chlorella aplikovateľná (prášková) aj transdermálne ?
môžem ju pridať do domáceho krému na tvár?
135. Je ten ľad, ktorým si potieram tvár pred "namastením" tváre domácim krémom prospešný? Niekde sa o ľade píše, že zmenšuje jazvy a niekde zas naopak - že studený ľad narušuje kožu, opotrebúva ju tak ako napr. sneh a studený vzduch v zime počas pobytu vonku..(ako krém zatiaľ používam kokosák+stévia+nejaký olej napr. sezamový+občas Tea Tree+občas cukor a med)..
Tak podľa teba - mám ten ľad (na tvár) používať, či nie?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-16 22:33:16)



58

Re: Objednávka doplkov iherb..

129. Nie v ovoci , pokial nejes denne kilo hrozna nemozes to mnozstvo fruktozy dostat.. Napr kokakola, pepsi alebo ine bezne napoje maju az vyse 40 gramovkukuricneho syrupu, a ked ic vypijes denne niekolko, tak sa to musi ukazat po rokoch na pretucnenej peceni, a celkovej nadvahe.
130, je to zinkova beloba ale musi byt cista, taka ako pouzivaju zubari. Inac moze obsahovat plno tazkych kovov, od arzenu, olova az po ortut.
131, na Healthdesign sa nevyjadrujem, lebo ich nepoznam. Ale zrejme predavaju plno dobrych znaciek, ako aj uvedeny kokosak.
132. Chlorella sa predavaprakticky len ako s rozrusenou bunecnou stenou, a to dosahuju alebo tepelne(podobne ako kukuricne pukance) alebo mechanickym mletim, kde sa zachova viac povodnych "zivych " hodnot.
Na tuto chlorellu sa menozem vyjadrit, lebo nepisu, odkial je . Ak je Cinska, co je najpravdepodobnejsie, tak moze byt zamorena. Cinania maju zamorene spodne vody v znacnej cast krajiny a tak su aj bazeny, kde pestuju chlorellu zamorene.
134. nie, len ustne
Kedze nie je mozne zistit povacsine, kde a ako je chlorella pestovana, ja radsej pouzivam spirulinu, ktora je pestovana v supercistej hlbokej vode cistych mori, ako napr Hawaiska(Spirulina Pacifica alebo ine znacky , z firmy Cyanotech.
Naviac spirulina je stravitelna aj bez upravy a mletia a morska voda ma v sebe vsetky mineraly, studnicna voda na suchej zemi je casto nielen zamorena, ale aj chudobna na rozne mineraly, najma stopove.
135. Lad /chlad stahuju cievy, a tym spomaluju cirkulaciu a hojenie. Chladia sa len cerstve rany a krvacania/=vyrony krvi.
Akonahle krvacanie prestane, treba poskodenu oblast drzat v teple na zvysenie cirkulacie.

Naposledy upravil: RNG (2012-04-16 22:57:52)



59

Re: Objednávka doplkov iherb..

Díky za rýchlu odpoved.. takže k tomu ľadu sa asi nevieš vyjadriť, škoda..
136. Inak ja tú chlorellu, čo som dával link, nemám.. Mám inú - vypestovanú v Cesku-Chlorella vulgaris - prášková forma...ktorá je vraj lepšia, lebo sa pri jej výrobe (40 °C) nestratí toľko enzýmov ako pri vysokotepelnom lisovaní tabliet (60 °C+)
Takže chlorella, ked je označená ako dezintegrovaná, teda s rozrušenou bunečnou stenou znamená, že je horšia ako obyčajná napr. tabletová?
137. Mám aj spirulinu (prášková forma).. Tá moja má výraznú tmavozelenú farbu.. To znamená, že je dobrá? Neviem, či je to ale pacifica, to ešte zistím..
138. Inak nikde neviem poriadne nájsť ten aloe vera powder (nejaký vymrazený prášok) okrem swansonu, ale tam nemôžem objednávať - vysoké poštovné mimo USA, tj. do EU ...
Nemáš na to nejaký iný zdroj? Pre nás z EU lacnejší ? (myslím na aloe vera vymrazený prášok)
139. Aký máš názor na tento? http://www.healthdesigns.com/thompson-o … 0-capsules za tú cenu má podľa mňa dosť oleuropeinu za tú cenu... Co myslíš?
140. Ešte by som sa spýtal - tea tree olej neničí vonkajšie plesne? / nie je antimikrobiálny? (použil by som ho na vlasy spolu s kokosákom, pokiaľ ešte nemám GSE)

Naposledy upravil: Delux (2012-04-16 23:29:21)



60

Re: Objednávka doplkov iherb..

Lad spomalije hojenie, vyjadril som sa dufam dost jasne, ked som povedal ze chlad zuzuje cievy teplo ich rozsiruje.
136, na chlorelu pestovsnu v zamorenych stredoeuropskych vodach by som nedal nic.
Rozrusene bunecne stenu su potrebne, nas zaludok nevie celu chlorelu stravit. Aj kacice hltaju kamene a piesok, aby tie rozne algae(zaburina na vode) vedeli rozomliet.
136. Cista spirulina ma vysoky obsah chlorofylu a teda aj medi.Aj bola susena v nizkej teplote, obsahuje hromady roznych zivin.
138. Nuz nebudem ti radit kupovat vymrazeny prasok aloe vera tam, kde ho nemaju...
139. nuz oni uvadzaju len 42.5 mg na kapsulu, Swansom uvadza 150 mg na kapsulu a prave maju fantasticky vypredaj.
http://www.swansonvitamins.com/SWH139/I … csp=SWH139
140. Tea treee oil(melauleca) je stary antimikrobilalnu a protiplesnovy prostriedok. Ucinny je od 10 do 20% tozriedenia. Problem s nim je, ze dost smrdi.
Pred rokmi ho pouzivali do roznych antimikrobialnych masti, z detstva si pamatam jeho charakteristicku vonu/smrad.
Napr vo Vietname ho pouzivali vojaci, co sa cele dni brodili po mociaroch a zacali im doslova zahnivat nohy.Nic ine im na to nepomahalo, len tento olej zmiesany s kokosakom.



61

Re: Objednávka doplkov iherb..

Aha..inak mne tea tree olej až tak nesmrdí..ostatným členom rodiny však smrdí dosť..
141. Ty vysoké dávky jodu odpočúraš aj na zníženú aj zvýšenú funkciu štítnej žlazy?
142. Čo by si povedal, keby do domáceho krému pridám tekutý extrakt zo stévie? Tá má hojivé a priaznivé účinky aj pre pokožku..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-17 22:10:09)



62

Re: Objednávka doplkov iherb..

141.Nuz lekari , ktori sa zaoberaju s jodom to verru odporucaju pre kazdeho, bez ohladu na to, ci ma normalnu, znuizenu a ci zvysenu cinnost stitnej zlazy. Tu je zaklad celej kontraverzie, lekari sa aj nadalej zatate drzia falosnej teorie Wolff-Chaikoff, ktori tvrdili, ze vyssie davkyu ako 150 mikrogramov jodu poskodia stitnu zlazu a vedu k hyperthyroidite. To samozrejme vobec neplati.
142, neviem, nepoznam ucinok stevie na kozu, ja ju pouzivam najma na regeneraciu pankreasu a samozrejme ako sladidlo, kedze cukor mi nerobi ako cukrovkarovi dobre.



63

Re: Objednávka doplkov iherb..

143. Koľko má tento vlastne obsah vitamínu C?
http://www.iherb.com/Source-Naturals-As … g/972?at=0
je tam písané "Amount Per Serving"  200mg+500mg=700mg.. v 1/2 čajovej lyžičky... Je to tak?
Neviem, akú váhu tohto konkrétneho prášku má jedna čaj.lyžička... Asi približne 5 gramov, však?
Takže 1/2 čajovej lyžičky vychádza ako 2,5 gramu..
Takže na 2,5 gramu má obsah 700 mg (alebo 500- nie som si istý) vitamínu - ked je celý balík ťažký 113,4 gramu(Package Quantity), tak z toho vyplýva, že celý tento balík obsahuje 31,8 gramu "účinných" látok - teda toho vitamínu - pri obsahu 700 mg;(... pri obsahu 500 mg to vychádza len 22,7 gramu) vitamínu C, čo je preventívna dávka tak na 10 dní..
Rozumiem tomu správne?
/Alebo je to takto? - 1/2 čajovej lyžičky sa rovná 500 mg  normálnej váhy a týchto 500 mg je zo 100 % tvorený z toho vitamínu, tj. 500 mg váhy prášku = 500 mg "účinnej" látky- toho vitamínu, kt. sa tam nachádza..
V tomto prípade by to vychádzalo, že tento vitamín obsahuje 226,8 gramov vitamínu..



64

Re: Objednávka doplkov iherb..

Cajova lyzicka nie je vahova jednotka, ale objemova. Ester C palmitat je extremne lahky prasok, preto jedna cajova lyzicka z neho tak malicko vazi. Ale je tam naozaj 113 gramov toho palmitatu, nie len nejake male percento, ako to naznacujes svojimi vypoctami. Obsah je tam uvedeny dost nejasne, uznam, trochu to popletie, ale pol lyzicky toho prasku vazi 500 mg, a v tych 500 mg askorbyl palmitatu sa nachadza cistej kyseliny askorbovej 200 mg. A nic ine tam neuvadzaju, len askorbyl palmitate, tj jedna sa o cistu latku, bez akychkolvek primesi.



65

Re: Objednávka doplkov iherb..

Aha, super, díky za vysvetlenie..Takže ked 1/2 čajovej lyžičky má 500 mg toho Ascorbyl Palmitate (vitamínu C), tak 1 lyžička má 1000 mg = 1 gram...Potom tých 113 gramov je 226 lyžičiek..
Takže ten doplnok má 113 gramov ascorbylu palmitate?
144. Ako sa staviaš k sladkému zemiaku topinambur? Pre diabetikov je vraj dobrý, ale je to tiež fruktoza, ale iná.. teda akoby prebiotická (teda potrava pre probiotiká) a sú to vlastne fruktooligosacharidy, ktoré nezvyšujú cukor v krvi..Nehovorím, že samotný topinambur nezvyšuje cukor, samozrejme zvyšuje, ale fruktooligosacharidy zrejme nie..
Fruktooligosacharozu som skúšal sám na sebe..- dal som si 8 polievkových lyžic kopcom(!) - inulínu z čakanky (biely prášok; samozrejme zapil 1/2 litrom vody) a cukor sa po hodine a pol takmer nezmenil - 4,8 pred.... 4,9 mmol/L   1 a pol hodiny po užití (navyše glukometre sú dosť nepresné - teda niekedy mi odmeral v opakovaných meraniach aj o takmer 3 mmol/L rozdiel - a to sa diabetologovia a výrobcovia chvália, že je presný na 1 mmol/L...no to je teda "fakt")
145. Je fruktooligosacharoza to isté akofruktooligosacharidy?



66

Re: Objednávka doplkov iherb..

Topinambur/sunchoke/ jerusalem arichoke je slnecnici podobna rastlina vzhladom, ktorej pakorene su dobra korenova zelenina.Samozrejme ziadny zazrak, len lepsi pre cukrovkarov, aj inych, lebo neobsahuje tolko skrobov, ako zemiak a obsahuje pomerne vela mineralov a je tiez zdroj inulinu.
8 lyzic inulinu je besna davka, mas stastie, ze ta nezapieklo katastrofalne.
Inulin neznizuje cukor v krvi, len znizuje rychlost absorbcie cukrov z jedla=zvysuje glycemicky index a je vyborna zivina pre probioticku floru. Na nestastie, zaroven aj naduva, tak ako aj jeruzalemske articoky.
Moj stary glukomer(vyse 8 rocny, tazko don dostat papierky) mera dost presne a repetativne, zialbohu vsetky novsie "zazraky" na minimum krvi, su ovela menej spolahlive, a casto merajuce ovela vyssie hladiny, nez v skutocnosti su. Mam dojem, ze to je sprisahanie farmacie, aby natlacili na ludi viac liekov. Preto prestali predavat aj presne kalibracne roztoky, maju len tzv low(50 mg.dl=2.78 mmol/L) a tzv High, na ktory pisu, ze ma citat  od 280 do 350 mg na deciliter, (15.55 do 19.44 mmol/L), tj nie je to ziadna kalibracia ale zly zart)Podla toho mi je jasne, ze sa jedna o sprisahanie.
A glukozu cistu nedostanes, aby ta nahodou nenapadlo si vyrobit kalibracny roztok sam, ale prinutili vyrobcov doplnkov to oznacovat ako dextrose, na pomylenie zakaznikov.



67

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nie, neplánujem nič.. Len ja hovorím, že odchýlky meraní sú hrozné.. pamätám sa, že raz mi odmeral vyše 7 a druhý raz opakovane pod 5 mmol/L... Inak ked meriam iným ľudom - zdravým, tak ten glukometer vždy odmeria dobre, lebo tiež som mal podozrenia, či to nie je trochu tak upravené, kvôli tomu aby si ľudia "pichali" viac a tým strácali možnosť na akúkoľvek inú liečbu (neinzulínovú, bezliekovú).. Kedysi som totiž mal také zdravotné problémy - v decembri/januári - mrľu ľudská, candidu, tiež nejakú mykozu, pityriazu a candida sa mi vyhadzovala cez kožu na tvári.. Vtedy som na mrle zobral Vermox (asi to bude chémia, ale bol krátkodobo nevyhnutný - hned aj zabral..) Vtedy som si musel začať prechodne znovu pichať.. Dokonca glykémie som mal občas aj nad 25 mmol/L! a to pri veľmi vysokých dávkach inzulínu.. Jeden deň som pichal dokonca 49,5 inz. jednotiek(!), čo je fakt hrozné množstvo...Potom po odstránení hlavne mrl, som znižoval postupne inzulín, deň pred kontrolou dokonca o 10,5 jednotky! Za čo mi diabetolog riadne nadával, aj ked som mával glykémie (pár dní pred kontrolou) ako 2,2  2,4  2,8 mmol  a podobne.. A pritom som musel riadne veľa jesť, lebo som už nestačil tak hromadne znižovať inzulínové dávky.. Jedol som okolo 600 gramov sacharidov denne... (v porovnaní s diétou, kt. nastavujú cukrovkárom s mojou váhou a vekom - 200 gramov sach./deň - čo je smiešne nízke). Diabetolog mi vtedy stále nadával, že ako si to dovolujem znižovať.. A čo som mal zomrieť v hypoglykemickej kome? To ťažko vysvetliť takému doktorovi, pritom som mu povedal, že som aj diétu vôbec nedodržiaval - lebo som mal stále pocit "hypa".. (samozrejme to boli pomalé sacharidy - graham. pečivo, gr. cestoviny, ale aj ryža a podobne.. napr. raňajky -  4 rožky + zelenina..obed 250 gramov ryže a aj tak som mal 2-3 hodiny po nej cukor nízky okolo 4 mmol).. Potom ked mi neveril, že mám také nízke cukry, tak mi tam odmerali cukor a ... 3,2 mmol/L..
Takže tu vidíme ako rôzne formy organizmov ako candida, plesne, PARAZITY ovplyvňujú choroby..
Asi mesiac a pol neskôr som vysadil inzulín úplne..
Iba raz sa mi stalo, že som meral bratovi - mal 7,9 a ja ako diabetik typ 1 (bez inzulínu) som v tých istých  podmienkach mal "len" - 6,1 mmol/L..
Ja som skúšal poriadnu dávku, chcel som zistiť, či inulín zvyšuje cukor.. Inak ani toho pol litra som nevypil.. to som napísal len tak, aby vyzeralo, že som neni "blázon"..
V skutočnosti som to vtedy zapil som to vtedy asi 2,5 dcl.. Inak toho inulínu bolo riadne objemovo, možno aj 1 deci.. Ale nemal som potom žiadny problém, všetko bolo v poriadku...



68

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz ja take experimenty sa vobec neodvazim robit. Inulin je pre nase telo uplne nestravitelny, tj nema teoreticky na glykemiu ziadny vplyv.
Ale ako vlaknina potrebuje/absorbuje hromadu vody, takze ked dost nevypijes, vyrabuje ti z tela a moze sposobit riadnu zapchu.A ako vlaknina samozrejme spomaluje absorbciu, pripadne vynesie z tela aj ciastocne rozne ziviny.
Ked to lekari dietetici zistili kedysi na zaciatku minuleho storocia, zacali brojit proti vlakninam, co samozrejme poskodilo zdravie stoviek milionov ludi.Lebo si neuvedomovasli dosah uzitocnosti probiotik v nasom tele a pre nich boli "dobre bakterie len mrtve bakterie"
A tak nas sterilizaciou pripravili o zdroj probiotik a odstranovanim vlaknin aj podporu ich vyzivy. Preto ma dnes tolko ludi znicenu absorbciu, znizenu imunitu a znicene creva.



69

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ešte by som sa spýtal:
146. Aký máš názor na výrobok Hylak forte? Berieš to ako syntetické liečivo? Alebo "si za".. Lebo je to tiež vlastne nejaké krátkodobé probiotikum..

No neviem, či si také experimenty nedovolíš robiť.. Niekde som už čítal o tom cesnaku, ktorý si si dal do nosných dierok.. big_smile tak to by som nikdy nespravil,  cesnak je dosť silný to už viem od útleho detstva od babky.. Väčšinou sme ho nechali aspoň 2-3 minúty v horúcej vode, čím nestratí dôležité látky.. Surový ho konzumujem len vo väčších šalátoch alebo v pomazánkach.. Niekedy ešte aj tak, že si ho nadrobučko nakrájam a proste iba zapijem vodou..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-18 23:10:44)



70

Re: Objednávka doplkov iherb..

Hylak je vutazok z roznych prirodnych mikroorganiozmov, ktore obsahuju enzymi, pomahajuce stravit. Kolko coho ale, a nakolko je to priemyselne pripravene ti neviem povedat.Ucinok je len kratkodoby a cena je besna. Ja osobne davam prednost zivym probiotikam, nie vytazku z nich, a podporujem ich rozmnozovanie mikrovlakninami.
Tie potom produkuju tie obranne latky permanentne, tj pokial ich nevynicis chemiou a podporenim ich konkurencie, najma candidy a polesni velkymi dasvkami cukrov a zaroven nedostatkom mikrovlaknin, tj vyhladujes probiotika a nakrmis skodlive kulltury.



71

Re: Objednávka doplkov iherb..

147. RNG toto nie je jedlý olej, však? http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/901



72

Re: Objednávka doplkov iherb..

Jojoba olej je vlastne tekuty vosk, teda vlastne nie olej.
Nie je pre nas skodlivy ako taky , ale kedze ho nevieme stravit, ostane v stolici a vyvola mastnu stolicu s moznym prehnatim(steattorhea).
Takze ho zaradujeme k nejedlym, hoci absorbovany cez kozu nam neskodi.



73

Re: Objednávka doplkov iherb..

Díky za skorú odpoved..
148. Práve objednávam, síce z puritanu teraz nie, ale tento sa mi zdá výhodný, čo povieš? http://www.puritan.com/herb-products-n- … amp;Page=1
149. Ešte aj tento sa mi zdá dobrý http://www.healthdesigns.com/now-foods- … t-50-vcaps
Oba majú dosť oleuropeinu i ked v málo mg...Teda aspoň ten z puritanu...
Viem, že mi odporučíš zo swanson (750mg), ale odtiaľ si nemôžem dovoliť objednávať kvôli poštovnému do EU..
150. Staré "babkovské" reči hovoria, že oregáno znižuje vstrebávanie železa..Je to pravda?
Platí to aj pri oregánovom oleji? Aj v tekutej forme aj v želatínových tobolkách (napr. http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … 731?at=0)?
151. Jojobový olej môžem do krému pridať spolu s kokosovým a avokádovým? Nebude mať takáto zmes zvláštnu vôňu?
152. Chcel by som si objednať:
Jojobový - http://www.iherb.com/Now-Foods-Solution … 118-ml/901
Avokádový - http://www.healthdesigns.com/now-foods- … il-4-fl-oz
+ všetko zmiešať s kokosákom..
Ten avokádový, čo som uviedol však nie je jedlý, je teda nevhodný?; tj. treba pridadávať radšej len jedlý olej do zmesí?
153. Aký je tvoj názor na toto? http://www.drweil.com/drw/u/QAA401007/C … troke.html

Naposledy upravil: Delux (2012-04-21 00:09:09)



74

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nuz porovnaj si to s tym zo Swansonu, ktory obsahuje 150 mg oleuropeinu na kapsulu a naviac je prave na vypredaj.Ak ho chces pouzivat dost, nakoniec ti to aj s tym "drahym postovnym" vide lacnejsie, mozes si to preratat.
150, never starym babkam, spoliehaj sa na lekarov, vyskumnikov, a ti nic take netvrdia.
151, jojoba nema ziadnu zvlastnu vonu.
Mne zmes s avokadovyum olejom nechcela poriadne emulzifikovat, preto ho uz nepridavam
Nuz zase rozsirovana kacica proti vitaminu, ale rovno v tom clanku mas napisane, ze je tyo blbost:    no scientific data links niacin to hemorrhagic strokes
To by som ja uz musel byt davno mrtvy, ja pouzivam befothoamine(forma B-1 davky az 1 gram delene)a inositol hexaniacinate( forma B3, davky az 1.5 gramu delene) proti periferalnej neuropathii, co je u mna vysledok dny a cukrovky. A to pouzivam uz viac rokov a stale som este tu....



75

Re: Objednávka doplkov iherb..

Nepomýlil si sa? Ten zo swansonu obsahuje 750 mg oleuropeinu, nie 150 mg..
154. Ten avokádový olej nechcel emulzifikovať ani s kokosákom, ani s avokádovým?
Lebo v sekcii prírodná kozmetika si ho chválil..
155. Aký máš pohľad na pitie minerálok? Vraj by sa nemali veľmi piť, lebo sú tvrdé a majú vysoký obsah vodného kameňa..
Ako sa k tomuto staviaš?

(samozrejme, je mi jasné, že mi odporučíš vodný filter, pravdepodobne na princípe reverznej osmozy a destilácie - to sa tu už v pár témach preberalo..aj v sekcii "voda" o tom je písané)

156. Saw palmetto odporúčaš aj takým ľudom, čo majú hormonálne hladiny v norme? Ak áno, tak tí by mohli užívať aj nižšie dávky, však?
157. Probiotiká sa dobre množia v jogurtoch, platí to aj pre žinčicu? Množia sa dobre aj napr. v hustej žinčici?
158. RNG, čo presne znamená "KJ" pri často spomínanom jode? Viem, že KJ sú inak kilojouly, ale to asi nebude tento prípad..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-21 18:46:12)



76

Re: Objednávka doplkov iherb..

Delux, urcite sa RNG nepomylil, v uvedenom doplnku http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail?n=0 je ucinna latka oleuropeinu v kapsulke 20 % koncentracia, cize 150 mg z celkovej 750 mg.



77

Re: Objednávka doplkov iherb..

Avokadovy olej je vyborny na kozu, zialbohu som z neho nevedel zatial vyrobit krem, lebo sa neemulzifikuje len druhymi olekami, dokonca ani tekuty vosk ako jojoba ho emulzifikuje slabo.
Yotiz obsahuje vyborne nezmydelnatelne zlozky, ktore su suce velmi dobre pouzitelne v klbobom maze, ale prave pre to, ze su nezmyselnatelne a neemulzifikovatelne, neodmyju sa z klboveho mazu, tj zostanu v klboch aj napriek omyvaniu lymfou, co je v podstate len vodny roztok.
155. voda nie je vhodny zdroj mineralov, prave naopak je potrebna na cistenie tela od odpadu vcitane prebytkov mineralov z jedla.
Naviac mineraly v mineralnych vodach su anorganicky viazane, tj dost malo absorbovatelne a mozu vytvcorit pre svoju slabu rozpustnost , ked sa predsa ciastocne rozpustia kamene v ladvinach.
Pozoroval som to napr na sirsej rodine, kde ti co pili pravidelne "zdravu" artezsku vodu, vysoko mineralizovanu, nali velmi vysoke percento ladvinovych kamenov. Kedze ale voda bola zasadita, pravdepodobnost osteoporoz u nich bola nizsia.



78

Re: Objednávka doplkov iherb..

156. zasadne odporucam kazdemu len take doplnky, co jeho telo osobne potrebuje.
157.Zincica je produkt kvasenia, takze nemoze uz kvasit dalej. Jedine ze by bola nedokvasena a obsahovala zvyskovu laktozu.
158. KJ chemicky pri jode znamena kalium jodid=jodid draseny=potassium iodide
Je to mala molekula, neutralna vyborne rozpustna vo vode ale zialbohu prave pre to sa velmi kratko zdrzi v tele, takze ako zdroj jodu pre telo (tj zabudovania jodu do tela)je ovela menej ucinna ako cisty =elementarny jod.



79

Re: Objednávka doplkov iherb..

159. A obyčajná soda, čo sa predáva za najnižšie ceny v hypermarketoch?? Aký máš názor na ňu? Tá nie je plná minerálov.
160. Ešte by som sa spýtal.. môže sa pri proticandidovej diéte piť kefír?
161. Pijem žinčicu (ovčiu) - teraz pri tejto diéte.. Nepodporuje žinčica candidu?

Nepochopil som tomu predtým, tej odpovedi, čo si mi odpovedal na to,či sa množia probiotiká - napr. ked si odsypem z kapsulí probiotík niečo do jogurtu, tj. v tomto prípade žinčice, nechám do rána rozmožiť probiotiká - pri jogurtoch... - platí to aj pre žinčicu? Rozmožujú sa aj v nej probiotiká?
162. Ešte takto narýchlo: Práve už kompletizujem objednávku na healthdesings som pod limitom 22 € (29 USDň), zostáva mi ešte asi 5,5 USD do tých 29, takže môžem niečo ešte objednať (do tých 5,5 USD)
Neviem ale čo presne, zrejme túto stéviu.. http://www.healthdesigns.com/planetary- … h-fos-2-oz - čo na ňu povieš?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-21 23:52:46)



80

Re: Objednávka doplkov iherb..

159. neviem sa vyjadrovat na produkty bez uvedenia zlozenia.
160, neodporucam na tie 2-3 tyzdne ziadne kvasne produkty, kde je obsah kvasnych kultur nahodny/nekontrolovany.
Mozu tam byt totiz aj candidy a ich produkty-toxiny. Neraz ma zo zincice prehnalo.
A moja zena lezala 2 dni s horuckou po zjedeni bryndze.
Vykvasene produkty, tj jogurt a zincica uz nemozu velmi rozmnozovat probiotika, lebo maju vycerpane cukry a ine latky, vykvasene.

Nezabudni, ze do tych 22 euro ti zarataju aj postovne, ti chrunovia.
Inac na tu steviu sa vyjadrit neviem nemam ani sajnu, kolko tam tej stevie je, ale pri tej nizkej cene na tom aj tak nezalezi. A ked si zvyknuty na sladke, tak ti to pomoze bezcukrovu dietu lepsie zvladnut.



81

Re: Objednávka doplkov iherb..

159. neviem sa vyjadrovat na produkty bez uvedenia zlozenia.
160, neodporucam na tie 2-3 tyzdne ziadne kvasne produkty, kde je obsah kvasnych kultur nahodny/nekontrolovany.
Mozu tam byt totiz aj candidy a ich produkty-toxiny. Neraz ma zo zincice prehnalo.
A moja zena lezala 2 dni s horuckou po zjedeni bryndze.
Vykvasene produkty, tj jogurt a zincica uz nemozu velmi rozmnozovat probiotika, lebo maju vycerpane cukry a ine latky, vykvasene.

Nezabudni, ze do tych 22 euro ti zarataju aj postovne, ti chrunovia.
Inac na tu steviu sa vyjadrit neviem nemam ani sajnu, kolko tam tej stevie je, ale pri tej nizkej cene na tom aj tak nezalezi. A ked si zvyknuty na sladke, tak ti to pomoze bezcukrovu dietu lepsie zvladnut.



82

Re: Objednávka doplkov iherb..

Stéviu mám aj doma, ale chcem využiť to, že už objednávam... Asi ju kúpim..
O to poštovné sa báť nemusím, pri veciach, ktoré teraz objednávam mám poštovné úplne zadarmo..
Ale nakoniec to vyzerá tak, že kúpim toto: http://www.healthdesigns.com/thompson-g … 0-capsules
163. Zaujíma ma tvoj názor na túto zubnú pastu.. http://biocare.sk/eshop/produkt/bio-dent - zloženie vyzerá dobré, ale hlavne je bez fluoridu

164. Inak tento produkt - http://www.healthdesigns.com/source-nat … 30-tablets -sa na obsah gymnemickej kyseliny dokonca oplatí viac ako ten zo swansonu - http://www.swansonvitamins.com/SWH204/ItemDetail
Ak som to správne vypočítal, tak 30 kapsúl s obsahom toho istého množstva gymnemickej kyseliny (375 mg), tak ten z healthdesigns vychádza za 4,34 USD a to isté množstvo pri tom zo swansonu vychádza za približne 4,99 USD..
Teda na 1 kapsulu, ktorá obsahuje 375 mg "čistej" gymnemickej kyseliny to vychádza:
healthdesigns - 0,14466 USD (Len škoda, že ho na healthdesigns teraz nemajú sad )
swanson         - 0,16646 USD
Ale potom je daleko najvýhodnejší tento - http://www.healthdesigns.com/source-nat … 20-tablets kde 30 kapsúl s obsahom 375 gymn. acid vychádza za 3,635 USD a jedna kapsula
0,12116 USD.
Súhlasíš?
Len škoda, že ho na healthdesigns teraz nemajú sad

165. Inak dostal som taký nápad... na tie vypadávajúce vlasy toto: spravil by som si poriadne silný čaj zo žihlavy - do veľkého hrnca by som dal taký liter a pol vody + doplna žihľavu..uvaril by som to, nechal by som to vyvariť, vypariť ešte nejakú vodu, aby bol poriadne koncentrovaný aby mi zostalo napr. 700 ml  tohto vývaru...
To by som dal do rozprašovača.. Po vychladnutí by som k tomu pridal napr. 30 kvapiek GSE (stačí toľko?)  a možno trochu tea tree oleja a roztuku tekutej stévie. To by som si potom striekal na vlasy ako sprej.. Zdá sa mi to celkom dobrý nápad, no chcem sa spýtať - nepokazí sa to po nejakom čase? Teda po akom dlhom čase sa to pokazí?

166. A ešte - aké produkty okrem spomínaných, by si mi ešte do toho poradil pridať? Napr. do toho odvaru - povaril by som s tým ešte nejaké bylinky.. napr. prasličku, ktorej mám hojne.. alebo orechové a brezové listy... zo všetkého by som k tej žihľave ešte pridal, čo na to povieš?
167. Nedal by sa tam rozpustiť aj ester palmitat vit. C? Ak áno, tak koľko gramov na napr. 700 ml, alebo 1 liter?
168. Na padanie vlasov vraj "radikálne" dokáže pomôcť niekoľkominútový obklad z postrúhaného chrenu, čo myslíš?
169. Aký je tvoj názor na tieto proteíny? http://www.healthdesigns.com/mlo-brown- … wder-24-oz alebo http://www.healthdesigns.com/source-nat … wder-2-lbs

Naposledy upravil: Delux (2012-04-22 21:17:23)



83

Re: Objednávka doplkov iherb..

Velmi tazko az nemozne sa mi posudzuju veci, ktore nemaju uvedene ptresne zlozenie, tj aspon koncentaciu, alebo obsah niektorych zloziek. U zeleneho caju su to polyfenoly, ECGC, kofein apodobne. Podsla toho, aky vytazok, tj s akym zamerom bol z toho caju vytazeny.Tie tablety Source naturals, su velmi vyhodne cenove, co sa tyka obsah kyseliny gymnenickej, ked je naozaj 75% z 550 mg tabletky.
165. GSE je silny konzervant, v koncentracii 0.2% to zakonzervuje vyborne, pokial tam nebudes kazdodenne pridavat nejale latky a budes to pouzivast z uzavretej spray flasky.
Takze do 700 ml je to 116 kvapiek GSE(36 mg kvapka GSE obsaahuje 12 mg citricidalu) a na 0.2% potrebujes teda na 700 ml 116 kvapiek. Samozrejme na rednorazovu sterilizaciu je 30 kvapiek viac nez dost, lebo 0.2% roztok je 2000 ppm a podla tabuliek na citricidal vacsina kvasnych/hnilobnych  je znicena niekde okolo 300 az 600 ppm.



84

Re: Objednávka doplkov iherb..

166, ja som uz z bylinkarstva viacmenej von, pouzivam len potravinove doplnky, ktore su presne definovane ako extrakty s urcitym, percentom ucinnych latok. Byliny pouzivam len ked este tie extrakty neexistuju presne definovane, tak ako napr v pripade gravioly, Sangre de Grado, chanca piedra , lapacho a ine.
167.Ja davam do mojej prirodnej kozmetiky az 5% ester C palmitatu, ale to je tukova zmes/krem, a ester C palmitat je tukovo rozpustny.
Ja by som s chrenom neexperimentoval, kedysi davno som experimentoval s cesnakom a doplatil som na to. Uz je to vyse 25 rokov a dosial mi znicena/vyzrana  sliznica v nose obcas krvaca.
Osobne nepotrebujem ziadne proteinove koncentraty, dostanem dost v mase, rybach orechoch a celych zrninach.  To je len pre takych, co si chcu nasilu vybudvat viac svalstva , nez telo potrbuje, co je velmi nezdrave, lebo je to zbytocna zataz pre vnutorne organy a celkove to preto skracuje zivot=organy sa skor "zoderu"



85

Re: Objednávka doplkov iherb..

No tie proteíny by som si dával len v nízkych množstvách, lebo zo stravy nemám veľa bielkovín...napr. mäso sa snažím jesť čo najmenej a podobne..
171. Keď teraz potrebujem nejaké proteíny aké radíš? srvátkové? alebo je aj tento ryžový vhodný?

170. Ak chcem aby sa mi ten sprej "neskazil", teda aby mi vydržal napr. 2 mesiac, stačí teda do 700 ml tých 30 kvapiek - na tie 2 mesiace?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-23 08:49:15)



86

Re: Objednávka doplkov iherb..

171. Srvatkovy je najmenej upravovany  priemyselne(susena srvatka) a relativne najlepsie vstrebatelny.  Samozrejme aj ten ryzovy je OK. Najmenej odporucam sojovy.
Doplnky nemaju nahradzovat potraviny v prirodnom stave, len doplnovat to, co v potravinach chyba, alebo v pripade nudze kratkodobo doplnit nedostatok.
Do 700 ml treba viac, ako 30 kvapiek GSE proti kazeniu na tak dlhu dobu, pokial ten roztok nedrzis v chladnicke.



87

Re: Objednávka doplkov iherb..

Aha, takže pokiaľ budem mať ten žihľ. sprej v chladničke stačí 300 kvapiek do 700 ml na tie 2 mesiace.. OK
172. Ako treba skladovať roztok GSE? Musí byť v chladničke?
173. Ako sa vyrába extrakt zo stévie tzv. "liquid" tekutá forma?  (inak tu som našiel zaujímavý článok o stévii - http://scialert.net/fulltext/?doi=biotech.2009.449.455 )
174. Inak tieto doplnky/vitamíny tiež nie sú čisto prírodné.. Predsa ako sa dostane napr. taký vitamín C do tabletovej formy? Tiež musí prejsť nejakými priemyselnými úpravami, lisovaním a podobne..
A to sú pre telo cudzorodé látky, organizmy = xenobiotiká, nie? Sú aj doplnky xenobiotiká?
Alebo napr. taká obyčajná kapsula ( ako napr. http://thumbs.dreamstime.com/thumblarge … Ok66P.jpg)
tiež to má obal z umeliny, čo nie je prirodzená látka.
To isté tzv. želatínové kapsule (http://www.ba-health.com/UploadThumbs/2 … 638415.jpg)... 


Viem, tieto doplnky sú ďaleko, ďaleko menej škodlivé ako lieky, E-čka, chemikálie a iné xenobiotiká ..ja len chcem poukázať na to, že na nič sa nedá povedať, že by to bolo 100%-ne v poriadku, neškodné a to čiastočne platí aj pre prírodné doplnky.

Naposledy upravil: Delux (2012-04-24 20:21:55)



88

Re: Objednávka doplkov iherb..

30 kvapiek GSE staci na niekolko tyzdnov skladovania v chladnicke aj do 700 ml .Nie je top ale dost, ked to budes pricasto vyberat von



89

Re: Objednávka doplkov iherb..

Sorry, že som ti tu do toho skočil.. upravoval som predchádzajúci príspevok.. tam sú otázky(172 až 174), ktoré si si nevšimol, lebo si mi práve odpovedal..
175. Nevieš ako je to so zasielaním http://www.allhealthtrends.com/ do EU/na Slovensko? Akým spôsobom posielajú, teda ak posielajú..Nič som totiž o tomto na ich stránke nevidel..

Naposledy upravil: Delux (2012-04-24 22:02:48)



90

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja zijem v USA a ako sa tam odbjednava, alebo aky je tam servis neviem.
Pozri an na stranky www.healthdesigns.com
ti maju udajne teraz dobre ceny a nizke postovne a tiez zlavny kupon pre tych co robia u nich prvy nakup.  http://rng.nazory.eu/



91

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ano, odtiaľ som už objednával (healthdesigns), aj som tu spomínal, že poštovné som mal zadarmo.
176. Ako sa vyrába extrakt zo stévie tzv. "liquid" tekutá forma?  (inak tu som našiel zaujímavý článok o stévii - http://scialert.net/fulltext/?doi=biotech.2009.449.455 )
177. Inak tieto doplnky/vitamíny tiež nie sú čisto prírodné.. Predsa ako sa dostane napr. taký vitamín C do tabletovej formy? Tiež musí prejsť nejakými priemyselnými úpravami, lisovaním a podobne..
A to sú pre telo cudzorodé látky, organizmy = xenobiotiká, nie? Sú aj doplnky xenobiotiká?
Alebo napr. taká obyčajná kapsula ( ako napr. http://ecx.images-amazon.com/images/I/4 … AA300_.jpg )
tiež to má obal z umeliny, čo nie je prirodzená látka.
To isté želatínové kapsule http://www.ba-health.com/UploadThumbs/2 … 638415.jpg ... 

Viem, tieto doplnky sú ďaleko, ďaleko menej škodlivé ako lieky, E-čka, chemikálie a iné xenobiotiká ..ja len chcem poukázať na to, že na nič sa nedá povedať, že by to bolo 100%-ne v poriadku, neškodné a to čiastočne platí aj pre prírodné doplnky.

178. Takže prišli mi výsledky krvného rozboru... podľa nich je všetko v poriadku..no štítna žlaza nie..
Hodnoty hormonu št. žlazy (asi THS) by mali byť tuším medzi 0,7 až 4,2 mIU/l  (podľa doktorky)... na nete som našiel hodnoty "0,3 – 5 mIU/l " .. podľa rozboru mám 4,22 čo je mierne nad normál..
Ale domnievam sa, že tá štítna žlaza je len "blokovaná" (v úvodzovkách preto, lebo nie je blokovaná ako blokovaná kedže ja mám zvýšenú č. - hyperfunkciu)   zlým trávením, candidou, črevné problémy, protikandidová bezsacharidová diéta (únava a pod.), stresy a podobne... súhlasíš? Môže to tak byť, že po odstránení týchto problémov prestanú aj problémy so štítnou žlazou?
179. Môže takto minimálne zvýšená činnosť spôsobiť až také veľké padanie vlasov/obočia ako mám ja?
"Hypertyreóza - zvýšená tvorba hormónov štítnej žľazy. Spôsobuje nepokoj, únavu, búšenie srdca, nadmerné potenie, neznášanlivosť tepla, časté vyprázdňovanie čreva, stratu na hmotnosti, vypadávanie vlasov, častý pocit smädu a hladu, niekedy aj poškodenie očí, ktoré sú veľké a vysunuté z očných jamiek (Gravesova-Basedowova choroba)."
- všetky tieto príznaky okrem tých očí.., dúfam, že to je len candida, trávenie,..,.. čo spôsobuje tieto problémy aj so štítnou žlazou..Súhlasíš?
180. čo by si mi navyše odporučil, aby som sa týchto problémov zbavil (myslím hypertyreozu)?
Dá sa to vyliečiť úplne, teda klasická medicína to považuje za veľký problém - tak ako všetko; a pritom nehľadí na prítomnosť mikrobov, candidy, HB, zlého trávenia a pod. problémami..
Takže čo si myslíš, dá sa týchto problémov so št. žľazou zbaviť úplne, tj. tak, aby som ju v budúcnosti nemusel len niečím kompenzovať? Lieky odmietnem určite..
GSE, oregánový olej, probiotiká sú už na ceste, už sa neviem dočkať, nech to už mám doma..
181. čo mi po odstránení problémov s candidou, HB (toho už zrejme nemám.. musím ešte pár dní počkať na ostatné vyšetrenia z krvi..asi 2 mesiace dozadu mi potvrdili výskyt HB, uvidíme čo ukážu teraz), odporúčaš?
Na nápravu trávenia by som si nasadil tieto enzýmy - http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … -Caps/9941 - tie sú ok, viem, ale čo ešte okrem toho?
182. Nie sú zbytočne silné http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … -Caps/9941 ?
183. Aký je vlastne rozdiel medzi týmito (okrem ceny) http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … 3&at=0 a http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … -Caps/9941 ?
Po odstránení candidy možno s trávením nebudem mať žiadne problémy, no aj tak by som si to potom chcel nejako napraviť .. - črevá a podobne.. sú nevyhnutné tieto enzýmy? nestačilo by niečo "slabšie"?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-27 19:36:08)



92

Re: Objednávka doplkov iherb..

Len kratko, mam len polhodiny casu na priovela otaziek.
177, vsetky potravinym ktore uopravujes varenim, konzervaciou, kvasenim atd su uz nie vlastne povodne prirodne.
Aj mnohe latky vyrobene v doplnkovom prioemysle su sice priemyselne vyrobky, ale ked su bioidenticke, tj na nerozoznanie v ucinku na telo od proirodnych, tak sa pouzivaju ako prirodne.
178. to zvysenie je nepatrne.
179, padanie vlasov moze byt  napr z DHT a vobec nemusi mat nic so stitnou zlazou. Moze byt z mykotoxinov, z sleho travenia a podobne
180 najprv skus antimikrobialne, lebo asi mas nejaky mikrobialny problem(nakoniec kto nema ziadny dnes....)
181, dychovy test na H.P je po zniceni HP po tyzdni negativny,,ktrvne testy mozu byr aj pol roka este pozitivne.
182, Nie Ked si niekto potrebuje precistit telo od hromady bielkovinnych zhlukov tak potrebuje hromadu enzymov.
183 ine zlozenie, ina cena. Obvykle silnejsie obsahy=vyssia cena



93

Re: Objednávka doplkov iherb..

Dakujem
184. Aký obsah alfa hydroxy kyselín (AHA) v percentách %, má citronová šťava aplikovaná na kožu? Dá sa na to odpovedať vôbec?
185. Aký obsah jodu napr. na 1 lyžičku v mcg/mg má tento kelp? A aký obsah jodu má celý ? 450 g = 1 lbs je čisto jod? Alebo koľko % z tých 450 gramov je jod??  http://www.iherb.com/Starwest-Botanical … 1-lb/22573 = http://www.healthdesigns.com/starwest-b … wder-1-lbs
nikde to nie je definované, preto sa pýtam..
186. Ešte raz sa spýtam.. Môžu tieto moje zdravotné problémy ako candida, trávenia a mnoho dalších spôsobovať falošnú hyperfunkciu štítnej žlazy? Teda že po odstránení candidy a pod. sa aj štítna žlaza upraví?
Ja osobne si myslím, že to tak asi je... čo ty na to?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-28 09:37:38)



94

Re: Objednávka doplkov iherb..

Zvýšené TSH poukazuje na zníženú funkciu štítnej žľazy, nie zvýšenú. Vlasy vypadávajú najmä pri hypotyreóze, veľmi typický príznak je vypadávanie obočia. Ak sa TSH zvyšuje a FT4 znižuje jedná sa väčšinou o hypotyreózu. TSH nie je moc výpovedný parameter, treba dať vyšetriť voľný T4 a T3 - teda koľko je reálneho hormónu v krvi.

Zistili sa priame súvislosti medzi zdravím čreva a štítnou žľazou - takže ak má niekto candidu, celiakiu, plesne... postihuje to aj funkciu štítnej žľazy.

http://drhedberg.com/2011/02/15/the-gut … onnection/



95

Re: Objednávka doplkov iherb..

No neviem, či máš pravdu...
Totiž hodnota hormonu z vyšetrenia mi vyšla 4,22 mIU/
vychádzam z tohoto:
http://www.stitnazlaza.estranky.cz/clan … nu-sz.html
kde je písané:
T4 - 9 – 25 pmol/l
TSH - 0,3 – 5 mIU/l
Preto si myslím, že u mňa sa jedná o zvýšené TSH (lebo moja hodnota 4,22 je bližšie ku 0,3 až 5 ako ku 9 až 25) a doktorka sa mi zdá, že povedala, že mám zvýšenú funkciu - hypertyreózu.. Ale je možné, že máš pravdu, lebo neviem presne o ktorý hormon ide či THS alebo T4, kedže mojej mame stačilo vysvetlenie (telefonicky) "má hodnotu 4,22" - ani neviem čoho vlastne presne ani nepovedala či to je hyper alebo hype..
Inak v tomto sa mýliš .. vlasy padajú pri hypertyreóze, nie hypotyreóze...
Ale ja si skôr myslím, že vlasy, obočie, mihálnice mi padajú kvôli candide, zlému tráveniu, nie kvôli štítnej žlaze, ktorá je fakt len veľmi nepatrne mimo "normu". Nech mi už prídu tie doplnky..potom uvidíme
bludicka úplne si ma zmietol/zmietla.. teraz fakt neviem, čo si mám myslieť.. Od doktorky si musím vypýtať všetky výsledky na papieri.. to som aj zdôrazňoval mame, že potrebujem to mať tu doma..
Mama si myslí, že mi stačí vedieť to, čo mi doktorka povie: "všetko je ok, len štítna žlaza sa vymyká"..

RNG nezabudni na príspevok č. 93, tj. otázky 184, 185, 186

Naposledy upravil: Delux (2012-04-28 10:18:57)



96

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ja mám hypotyreózu a vlasy mi padajú ako divé... Na hodnoty TSH sa vôbec nedá spoliehať, veľa ľudí má TSH "v norme" a napriek tomu majú hypotyreózu. Niektorí lekári pristupujú k tomu, že berú TSH v norme tak do 3 mIU, tí, čo majú nad, sú v podozrení na miernu hypofunkciu štítnej žľazy, ktorú má dnes veľmi veľa ľudí a hlavne žien... vďaka nepresným normám takto veľa ľudí lekári vôbec nezachytia a trpia dlhé roky hypofunkciou, treba sa skôr orientovať podľa príznakov...

Niečo o TSH, je tam presne vysvetlené prečo TSH nie je moc rozhodujúci parameter pri vyšetrení ŠŽ:

http://www.stopthethyroidmadness.com/ts … s-useless/

http://thyroid.about.com/od/gettestedan … wars_2.htm

"...using a TSH upper normal range of 5.0, approximately 5% of the population is hypothyroid. However, if the upper portion of the normal range was lowered to 3.0, approximately 20% of the population would be hypothyroid..."

Keby som sa spoliehala na to, čo mi lekár povie, tak som ešte dnes úplný kripeľ.

Symtómy hypofunkcie štítnej žľazy:

http://www.stopthethyroidmadness.com/long-and-pathetic/



97

Re: Objednávka doplkov iherb..

Okrem otázok č. 184 až 186 ma ešte napadlo..
187. Nemôže to padanie mať súvis s tzv. mazotokom? Mám dosť mastnú pokožku na hlave totiž (vlasová časť)... Ale to môže byť preto, že si ich často teraz neumývam..
Inak DHT podľa mňa nemôže spôsobiť takéto hromadné padanie vlasov (aj obočia..) takpovediadz "zo dňa na deň" ako tomu bolo u mňa..  Myslím si, že ak by to bolo DHT, tak vlasy by som mal aj predtým redšie a padali by postupne - dlhodobo - čo by som si takto hned nevšimol..
Uvidíme, čo povedia testy na hormony.. výsledky by mali už pomaly prísť..
Inak ked mi ten vlas vypadne je tam vidno pri korienku takú bledú farbu - akoby by bol taký blond-bledý - to je normálne, lebo korienky sú bledšie - teda nie korienky ale cibulky - vl. folikul myslím... Ale čo sa mi tam nezdá je taká bieložltá akoby "bodka" akoby lupina pri tom korienku, kt. mi - mám pocit - mastí vlasy..Ale ako som hovoril, často si teraz vlasy neumývam, môže to byť i tým.
Teda ak by to bol mazotok - ako to riešiť? Prídavkom GSE do šampona pri umývaní vlasov + nejaké to ošetrenie kokosovým olejom stačí + zarobiť nejaký sprej do rozprašovača s prídavkom GSE a napr. http://www.iherb.com/Nature-s-Bounty-Vi … 4-ml/32093 (síce neviem či sa tento vit. E rozpustí dobre vo vode.. rozpustí?) ?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-29 09:32:56)



98

Re: Objednávka doplkov iherb..

187. ako som povedal, nemam krystalovu gulu ale DHT podstatne ovplyvnuje padanie vlasov(hormonal alopecia)
Olejova forma vitaminu E sa nerozpusta vo vode vobec, da sa len emulzifikovat, v tele sa absorbuje za pomoci zlce ako emulzifikovany tuk.
Ale padanie vlasov a obocia moze byt aj z hromady inych dovodov, od roznych mikrobov az po rozne zamorenia, od chemie az po lieky. A samozrejme aj z nedostatkov roznych zivin, ci uz kvoli zlemu taveniu a absorbcii, alebo zleho hospodarenia s nimi. To vedie zase k desiatkom roznych problemov. Skus zobrat doplnok pantotenickej kyseliny/panthenolu 500 mg, to cast0o, [prudke padanie zmierni. Tiez rozne steroly, DIM, I3C a zinok znizuju DHT. To som pisal uz mnohokrat.
Ale proti hormonalnej alopecii je mala obrana, okrem hormonalnych topickych kremov(minoxixil a ine) ktore miestne potlacia ucinok DHT docasne
Inac od DHT zavisia aj acne a padanie vlasov je casto sposobene tukom priskrtenej vyzivy vlasovej cibulky



99

Re: Objednávka doplkov iherb..

Ak tou alopéciou myslíš obyčajné plešatenie tak to môj prípad určite nebude.. "Plešatenie" má iný priebeh (ale je v tom asi rozdiel - s androgénnym),..Totiž vždy som mal pevné, husté vlasy (ešte stále aj celkom mám, i ked to hromadné padanie spôsobilo viditeľný úbytok - aspoň pre maň).
Ale mám zlé trávenie, candidu a iné problémy čo to asi spôsobujú, takže múdrejší budeme, ked mi dorazia doplnky..
Dakujem
188. Aký obsah alfa hydroxy kyselín (AHA) v percentách %, má citronová šťava aplikovaná na kožu? Dá sa na to odpovedať vôbec?
189. Aký obsah jodu napr. na 1 lyžičku v mcg/mg má tento kelp? A aký obsah jodu má celý ? 450 g = 1 lbs je čisto jod? Alebo koľko % z tých 450 gramov je jod??  http://www.iherb.com/Starwest-Botanical … 1-lb/22573 = http://www.healthdesigns.com/starwest-b … wder-1-lbs
nikde to nie je definované, preto sa pýtam..
190. Ešte raz sa spýtam.. Môžu tieto moje zdravotné problémy ako candida, trávenia a mnoho dalších spôsobovať falošnú hyperfunkciu štítnej žlazy? Teda že po odstránení candidy a pod. sa aj štítna žlaza upraví?
Ja osobne si myslím, že to tak asi je... čo ty na to?

Naposledy upravil: Delux (2012-04-30 05:00:35)



100

Re: Objednávka doplkov iherb..

188. neviem
189. kelp ma obsah jodu od 0.1 az 0.8% na vahu. Obvykle to neuvadzaju na librovych balenioach zo strachu, ze by ich FDA prenasledovala za " skodlive predavkovanie" jodo,/ Preto vyrabaju aj kelpove  minitabletky s obsahom presne 150 mikrogramov jodu.
190, neviem , ale je to mozne, ze to je nejak komplikovane v tele vzajomne zavisle.