1

Téma: Nedoslýchavosť

Niekoľko rokov trpím problémami nedoslýchavosti. V minulosti som bola 2x na preliečená infúznou kúrou, údajne na roztiahnutie ciev, no k zlepšeniu nedošlo, tak som to ďalej neriešila. Teraz som náhodou našla túto zaujímavú stránku a pokúšam sa možno o nereálne, no veľmi rada by som poprosila RNG o radu. Problém ma veľmi trápi a v komunikácii mi robí problémy. Nenosím strojček, vraj problém nie je taký rozsiahly, snažím sa cviciť uši pozorným počúvaním, ale ak je možnosť nejako si pomôcť, a vedel by Ste mi poradiť, veľmi by mi to pomohlo. Ďakujem veľmi pekne.



2

Re: Nedoslýchavosť

Ešte by som rada k téme  doplnila, že som dostala návrh na riešenie nedoslýchavosti-teda môjho problému produktami čínskej firmy Tiaňši, ktorá ponúka 2 varianty programu, jeden pre zápal ucha, druhý pre stratu sluchu. Uvažovala som nad tým, no nemám žiadne informácie, aký majú efekt. Preto som uprednostnila možnosť položiť otázku Vám, pán RNG. Aká je kvalita výrobkov uvedenej spoločnosti?
Ďakujem.



3

Re: Nedoslýchavosť

Tiansi je tradicna medicina. ja sa zaoberam len s modernymi doplnkami, z ktorych mnohe boli povodne tradicne, a preto z nich moderni lekari vyrobili vytazky s presne urcenymi mnozstvami ucinnych latok, casto mnohonasobne viac, nez mozno dostat z tradicnych bylinnych zmesi.
Cievy sa daju roztiahnut napr hlohom(ACE efekt),
precistit chelaciou,
odstranit nanosy tukov a tukovobielkovinnych latok lecitinom a
spruznit silnymi antioxidantrami, najma na hlavu a oci, tiez na sluch su dobre okrem vitaminu C a E vinpocetine(20-40 mg) Huperzine A(2 x 100 mikrogramov) ginkolidy, 2 x 60 mg, a vytazok z hroznovych jadierok(Grape seed extract)v davke 200 mg(90% PAC). Pripadne aj antokyanidy zo semienok cucoriedok(vlastne BIllberry, davka 720 mg, 25% antokyanidov)
Zlepsenie cirkulacie, pripadne rozpustenie roznych blokad ciev v tele mozno spravit nattokinazou. az 3 x 2000 FU na zaciatok, neskor podla  potreby, co urci najma koagulacny test.
Nattokinaza ani v 10 nasobnych davkach nesposobi krvacavost a na rozdiel od warfarinu, ktory nie je fibrinolyticky,  vie postupne  rozpustit aj stare hlboke krvne zrazeniny.
Odporucam brat aj rybaci olej(5-10 framov), alebo este ovela lepsie kvalitny Krill olej(2 gramy) s vysokym obsahom astaxanthinu, velmi ucinneho karotenoidu.
Velmi silna zmes antioxidacnych karotenoidov je napr tato
\http://www.swansonvitamins.com/Search?keyword=Carotenoid+Complex&doSearch=true&ntt=&n=0&ntk=Level1 a zmes povodne sice na oci, ale velmi ucinna aj na sluch je
http://www.swansonvitamins.com/SWU188/ItemDetail

Naposledy upravil: RNG (2012-03-12 02:39:09)



4

Re: Nedoslýchavosť

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď, nevedela som, či unoforum vôbec funguje. Vaša odpoveď ma príjemne prekvapila.
Ešte sa vrátim k problému. Vo Vašej  odpovedi je uvedených niekoľko doplnkov s dávkovaním, nie mi je ale celkom jasné, či navrhujete používať naraz všetky, alebo si mám vybrať. Pomohlo by mi, a rada by som Vás týmto poprosila, keby Ste mi navrhli účinné a cenovo dostupné doplnky, ktoré potrebujem, máte v tom prehľad, cena totiž pre mňa nie je zanedbatelná,  som dôchodkyňa /61r/  a poslali na ne link.
Nehovorím anglicky a nemám s kým túto záležitosť riešiť.
Po akom čase užívania by som mohla očakávať prvé signály zlepšenia?
Sú to všetko doplnky z USA, alebo niektoré dostanem aj na Slovensku? Ak áno, ktoré? V prípade, že áno, zabezpečila by som si to z dvoch strán.
Čo sa týka čínskych produktov, sú slabšej koncentrácie a teda zlepšenie je možné predpokladať neskôr? Rozumela som správne?
Prepáčte veľa otázok, no veľmi mi záleží, aby som v rámci možností dosiahla zlepšenie sluchu, skutočne by mi to uľahčilo život.
Ďakujem .



5

Re: Nedoslýchavosť

Nuz aj jeden doplnok hore spomenuty je lepsie ako nic, cim viac z nich, tym lepsi ucinok.
Na Slovensku su doplnky ovela slabsie a drahsie na rovnaky obsah, takze odporucam ich kupovat odtial, ked su spickove obsahy a zarucena kvalita za nizsie ceny.
Dobry zdroj  doplnov je napr iherb.com, lebo maju dobry vyber, pomerne nizke ceny a najlacnejsie postovne na Slovensko
Ja osobne kupujem najma zo Swansonvitamins.com, kde maju nizsie ceny, ale pre Slovensko ovela vyssie postovne.
Mna sa to netyka, lebo ja zijem v USA a tunajsie postovne(UPS) je pomerne velmi lacne.



6

Re: Nedoslýchavosť

Dakujem Vam za Vasu trpezlivost a dobre mienene rady. Zabezpecim si produkty z USA tak, ako Ste mi navrhovali. No ak mozem, predsa by som este raz poprosila linkz na Vami spominane produkty, aby som si  to mohla objednat.
Ten olej brat do ucha, alebo vnutorne?
Moja kamaratka ma rodinu v USA, myslite, ze keby mi to objednali oni a nasledne poslali ako darcek, vyhla by som sa colnym kontrolam? Asi je to utopia, ci naivita, ze?
Este raz dakujem.



7

Re: Nedoslýchavosť

Zatial, ked som na Slovensko posielal doplnky cez napr polsku agenciu DOMA, preslo to bez cla a DPH, ked bola velkost balickov nie privelka a hodnota na nich napisana pod 70 dolarov, bez ohladu na skutocnu hodnotu.
Do ucha si pre boha nic nedavaj. To su vsetko doplnky  na ustne branie=potravinove doplnky. Dostanes ich vsetky cez internet zo Swansomvitamins.com asi najlacnejsie
dobry je komplex napr tento
http://www.swansonvitamins.com/SWU366/ItemDetail    odporucam brat 2 denne najmenej.
Na nattokinazu je asi najlepsie tato znacka
http://www.swansonvitamins.com/DB088/ItemDetail
Lecitin dostanes aj na Slovensku, pozri napr na
http://www.vemica.sk/sojovy_lecitin.php?sekce=14
Moja zena ho dava lyzicu na osobu  raz az 2 krat tyzdenne do zeleninovych(bez tuku) polievok, za 15 minut sa rozvari, nezmeni vobec chut

Naposledy upravil: RNG (2012-03-14 17:05:42)



8

Re: Nedoslýchavosť

Vdaka,
pozrela som ten lecitin, je lepsi granulovany, alebo praskovy? Zalezi vobec  v tomto pripade na forme? Ponukaju tieto dve formy.
Dakujem.



9

Re: Nedoslýchavosť

To je jedno, oboje sa pekne rozvaria v polievke, inac skrabu v hrdle. hlavne je, ze ich clovek berie pravidelne, raz az 2 krat tyzdenne, lebo za roky sa nam nausadzalo plno stvrdnutych tukov na cievach, aj tukovobielkovinnych latok, ale menej(cholesteroly), a lecitin a enzym lipaza su jedine, co ich cistia, lebo inac to pomaly ale iste znici cirkulaciu krvi v tele a samozrejme aj samotne cievy a ich vystelky, ktore nemozu dostat vyzivu z krvi, lebo su pokryte tukovymi vodonerozpustnymi nanosmi
Daco pri tom pomahaju samozrejm e rozne antioxidanty, lebo nedovolia tym tukom a choilesterolom oxidovat a stvrdnut. Takze aj z toho dovodu treba brat antioxidanty ako vitaminy C, E a D-3, nielen ine, ako karotenoidy, polyfenoly najma z listov, anto a proantokyanidy z roznych semien atd.Odporucena kombinacia ginkolidov(z listovc stromu gingko) , huperzin z machu a antokyanidy ako vinpocetine, vytazok zo semien zimozelene su velmi odporucane v tomto zmysle. Tiez vytazok z hropznovych semienok(Grape seed extract) ktory je tiez velmi silny a cenove pristupny antioxidant.
Ja pouzivam obcas tento silny
http://www.swansonvitamins.com/SWH098/ItemDetail



10

Re: Nedoslýchavosť

Teda 1PL na osobu 1x tyzdenne, tomu rozumiem.
Ten vytazok z grepovych semienok, na ktory je link uzivate obcas tak, ze povedzme v dnoch, ked Vas napadne po 1 tbl, alebo vyberiete tych 120 kapsul a potom to zase niekedy zopakujete? Teda 1ks hocikedy, alebo po baleniach?
V stredu si idem dat urobit audiovysetrenie kvoli meraniu-porovnaniu ocakavanej uspesnosti po nejakej dobe brania doplnkov
Este mam jednu prosbu. Mam problem s  cholesterolom, moje posledne vysledky spred 3 mes. vyzeraju takto:
glykemia 5,6 mmol/l, celk. cholest. 5,28 mmol/l, LDL 3,48 mmol/l, HDL 1,82 mmol/l,
TAG 1,98 mmol/l,  CK 1,62 ukat/l, HT v norme, Bi celk. 7,5 umol/l. Beriem Torvacard 10 mg 0-0-1.
V pondelok idem na kontrolne odbery.
Poradite mi prosim nieco, aby som nemusela brat Torvacard, resp. zostala bez liekov na doplnkoch?
Predpokladam, ze by som ich tiez brala denne, no nezatazovala sa chemiou, co by bolo ovela lepsie. Slo by to?
Dakujem.



11

Re: Nedoslýchavosť

Pozor, nejedna sa o vytazok z grepovych semienok, ale z hroznovych(Grape=hrozno)
A u nas sa toho medzi mnou a mojou zenou rocne minie asi 2 flasky tj 240 kapsul. Zena to berie obcas najma pre to, ze prestala pit cervene vino, kde to prirodzene dostanes, ale v mensich davkach.
Vacsina cholesterolu sa vyraba vo vlastnej peceni z prebytkov cukrov.Da sa to ovplyvnit velmi ucinne branim vytazku z listov cukrovej trstiny, pod menom Policosanol, 20 az 40 mg. Na krvnom teste sa to prejavi asi za mesiac, znizi sa LDL, zvysi HDL.
Celkovy cholesterol nie je problem ale pomer medzi cholesterolmi, kde( LDL+ HDL) : HDL jmusi byt pod 5, najlepsie pod 3.5 co sa prave tymto policosano;lom da doziahnut.
Cholesterol je v tele potrebny na rozne funkcie, najma na vyrobu hormonov, preto znizovasnie celkovej hladiny  pod 250 , dokonca pod 200 nie je zdrave, hoci to dnes lekari tlacia. Ale upravit pomer tak aby bol pod 5 je dobre proti zapchavaniu ciev.
Najdolezitejsie je ale nejest znicene oleje(kazdy co nie je oznaceny ako panensky je zniceny) a udrzovat si nizko homocystein, ktory zdrsnuje povrchy ciev a tak umozni usadzovanie sa roznych latok na ne. Na hladke cievy sa nalepi podstatne menej.
Homocystein telo znizuje procesom metylacie, k comu potrebuje vitaminy B-6, B-9 a B-12.
(Homocystein je normalny produkt travenia)
Torvacard sice znizuje cholesterol, ale ako umela patentovana chemicka droga, atorvastatin,  ma privela skodlivych bocnych ucinkov a brat ho stale, na to clovek nakoniec doplati. Tu davaju zoznam vselicoho, co to sposobi
http://www.webmd.com/cholesterol-manage … atin-drugs
Vseobecne, ludia co beru lieky na vysoky tlak a cholesterol su znacne oslabeni, nevedia poriadne spat, a maju hromadu roznych skodlivych nasledkov z toho, co sa casom stupnuje, ako tieto chemikalie zamoruju telo coraz viac a viac.



12

Re: Nedoslýchavosť

Kukučka. Daj si prosím Ťa druhý krát námahu tému primerane zaradiť. Neverím, že si za neporiadok, alebo sa mýlim? Práve ma napadla asociácia, keď kukučka znáša vajcia do cudzích hniezd. Takže tu je Tvoje hniezdo: http://rng.uforum.sk/forum/118/choroby- … o-vybezku/
Až zajtra tam presuniem túto tému, aby si nemala pocit, že Tvoje vajce niekto vyhodil z hniezda.



13

Re: Nedoslýchavosť

Vdaka Ivan. Tema spravne umiestnena pomoze inym pri hladani.
Zialbohu takych navstevnikov je tu hromada a potom sa musim v tomto fore neustale opakovat. A to mi zere privela vzacneho casu a moja polovicka sa na mna hneva, ze sa nevenujem  nasim vlastnym problemom.



14

Re: Nedoslýchavosť

Ok, prepacte a dakujem za upozornenie. Nejak mi to, fakt, uniklo, nabuduce sa mi to nestane.
Este raz vdaka.



15

Re: Nedoslýchavosť

OK



16

Re: Nedoslýchavosť

Co povies na tento extract?Je to velmi silne?Olympian Labs Grape Seed Extract 400 mg - 100 Capsules



17

Re: Nedoslýchavosť

Vdaka za upozornenie na novy produkt,
Produkt uvadza 120:1 koncentraciu vytazku zo semien a supky hrozna, ale neuvadza mnozstvo aktivnych zloziek menovite.
Iste stoji za povsimnutie.
Ja pouzivam Swansonov produkt, ktory obsahuje garantovane 90% polyfenolov
http://www.swansonvitamins.com/SWH098/ItemDetail
Ale tak isto neuvadza , kolko je z neho mnozstvo oligomeric proantocyanidinov, ktore  su najdolezitejsie antioxidacne zlozky.



18

Re: Nedoslýchavosť

Chcem poprosit o Vas nazor.
Dosial som si neobjednala z navrhnutych doplnkov iba Nattokinazu, aj to preto, ze mam 0+ krvnu sk a problemy so zrazanlivostou-riedkou krvou. Mozem napriek tomu tento doplnok uzivat? V akej davke? Mozem Vas poprosit o vhodny link na produkt? Rada by som si cievy ocistila od starych moznych zrazenin, no nie som si ista, ci mozem. Myslim si ale, ze mojmu problemu so sluchom by to pomohlo. Dakujem Vam.



19

Re: Nedoslýchavosť

Na sluch odporucam nielen nattokinazu(riesdi krv ale nie az do krvacanlivosti)tiez vinpocetine a huperzine, propadne aj gingko.
Nedoslychavost je casto sposobovana zapalami vo vnutornom uchu, ktore obvykle zacinaju infekciami v prinosnych dutinach. Na potlacenie je NAC(odmaskovac) a oreganovy olej



20

Re: Nedoslýchavosť

Dakujem a chcem Vas este poprosit o najvhodnejsie linky na doporucene doplnky. Zapalom dutin trpim casto viac ako desat rokov, mohla by to byt eventualne aj jedna z pricin oslabeneho sluchu?
Vazim si vasu ochotu pomoct a poradit.



21

Re: Nedoslýchavosť

Prinosne dutiny sa daju liecit len kvapkanim antimikrobialnych latok, nie ustne branymi latkami, lebo v dutinach nie je cirkulacia krvi=su to dutiny a ked su tam v hliene zijuce mikroby, tak ustne brane prostriedky sa do nich nedostanu prakticky vobec.Jedine hlien ich odtlaca od sliznic, ale zialbohu s hlienom sa dostavaju aj do hrdla, nosohltanu a pri kasli Eustachovou trubicou aj do vnutorneho ucha. A tam ich prqkticky nic nevynici, nanajvys ich mozu hlieny vyplachnut alebo oreganovy olej(prchavy olej) sa do nich moze dostat zo sliznic.
Takze odporucam NAC, carvacrol(oreganovy olej) a kvapky GSE a striebornej koloidnej vody striedavo do nosa, kvapkat v leze, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin.



22

Re: Nedoslýchavosť

Vdaka, este by som poprosila o linky na uvedene doplnky, odkial si ich  mozem objednat najvyhodnejsie, ale hlavne najvhodnejsie, co sa tyka kvality. A ako si to mam davkovat, kolkokrat denne?
Dakujem za trpezlivost a odpoved.

Naposledy upravil: kukučka (2012-11-14 20:35:00)



23

Re: Nedoslýchavosť

GSE 60 kvapiek do litra vody, to je denna davka na pitie po malych glgoch pocas celeho dna, ale mozes z toho par kvapiek pouzit aj do nosa, oci, usi a podobne.
http://www.iherb.com/NutriBiotic-GSE-Li … 59-ml/4211
NAC sa davkuje 2 x 600 az 1200 mg, podla tolerancie tela.
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … Caps/41653
Carvacrol/oreganovy olej odporucam najma tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731
davka 3 x 2 kapsule, s jedlom.



24

Re: Nedoslýchavosť

Tak si  to idem objednat, dakujem Vam, velmi mi to pomohlo. Ako dlho bude asi trvat to odhlienovanie, pytam sa kvoli poctu obj. baleni?Este by ma zaujjimalo, ci nie je vhodne obmedzit mlieko, hovori sa, ze zahlienuje. Po ranajsej kave s mliekom mam pocit takeho hlienoviteho prstenca v krku, co myslite, su to stekajuce hlieny?



25

Re: Nedoslýchavosť

Nuz ked mas zahlienenie, tak je za tym iste nejaka pricina, ci uz potravinove a vzdusne alergie, alebo nejake mikroby, alebo kombinacia vsetkych.
Kedze nemam krystalovu gulu, aby mi povedala, co je u teba osobne  pricina/priciny, pozri na temy alergie, enzymy  a infekcia ako na to.
Mlieko zahlienuje len tych, co maju nan alergiu, hoci aj nebadatelne slabu.



26

Re: Nedoslýchavosť

Dakujem za vysvetlenie, pekny den.



27

Re: Nedoslýchavosť

OK



28

Re: Nedoslýchavosť

Dosla mi objednana koloidna strieborna voda ,ale ma prekvapila jej farba..je zltohneda..akoby tam bol jod..ale na flaske je ze je to koloidna st.voda 250ppm...je to ok..alebo je to pokazene?Je to z iherbu..tato:Natural Path Silver Wings, Colloidal Silver, 250 ppm, 4 fl oz (120 ml)



29

Re: Nedoslýchavosť

Pokazene to nie je, len je to typ produktu, ktory osobne neodporucujem, lebo obsahuje viditelne velke castice a privelkre mnozstvo striebra a zrejme nedostatocne mnozstvo velmi ucinnych ionov. Ale je to lepsie ako nic.
Osobne odporucam koloidno/ionicke striebro, s mnozstvom striebra okolo 1-0 ppm(10 mg na liter) kde je polovioca neutralnych ciastociek, pod 5 nanometrov a polovica ionov alebo nabitych ciastociek. Take dostanes lacno napr z Lucenca, kde som kedysi nainstaloval osobne generator koloidnej striebornej vody a udajne to dosial chodi, ako mi oznamili citatelia, ktori si to odtial objednavaju. Ta voda je krystalovocista, s kovovou chutou, co je znak ucinnych ionov striebra.



30

Re: Nedoslýchavosť

Ahoj RNG,
prosim o radu,4-rocny syn-uz ma za sebo druhe vybratie nosnych mandli v priebehu 1,5 roka,prve aj druhe mal uz obrovske a zle pocul..Druhe mu vyberali teraz v aprili,ale sluch ma stale zly,krici,nepocuje,na vysetreni mal stupen B. ORL lekarka nasadila kortik.sprej do nosa-lebo v noci velmi zle dycha-az zastavy dychania a dala aj Zyrtec-ale ten sa bojim davat.Po 2 mesiacoch mame prist na kontrolu,ak sa usi nezlepsia,ma ist na vlozenie trubiciek do ucha pod celkovou narkozou,aby sa tie uska drenazovali-ze je tam tekutina. (cele zimy trpieva na bronchitidy+obcas az do astmatickeho dychania).

Dlhodobo dostava (vyse roka v kuse) :
NAC 500 mg vecer,C vitamin,Quercetin s Bromelainom,GSE aj do nosa,KS aj do nosa,enzymy,D3 vitamin,Cordyceps davam vyse 2 mesiacov,teraz asi 1 mesiac Olive extrakt,probiotika,vlakninu,multi vitaminy a mineraly..

Uz neviem,co mu mam davat,stale ma zelene hlieny,i ked uz teraz pomenej.

Je nieco vhodne na tu tekutinu v usiach,co by pomohla vstrebaniu a vyhnutiu sa trubickam?
Nattokinazu mu nechcem davat,lebo nema nieco v poriadku so zrazanim krvi - lekari neboli konkretni ze co -a v minulosti zle reagoval na rybi olej-mal podkozne krvacanie..

Dakujem,Cora



31

Re: Nedoslýchavosť

Zialbohu dnesne GSE nestoji za vela, vyrobca zmenil pobsah.
Odporucam len citricidal, professional formula. 35 kvapiek na liter vody.
Kvapkat do nosa treba v leze, ja osobne zavesim vnucku za nohy a tak jej to kvapnem rychle do nosa.
Inac sa to totiz nedostane do celnych dutin a tam sa ta nakaza moze zdrzovat roky.

Odporucam na problemy s vnuitornym uchom a hlieny brat oreganovy olej, dospela davka je 3 x 200 mg carvacrolu, dobry zdroj su malicke entericke kapsulky firmy NOW s obsahom 100 mg carvacrolu zarucene v kazdej kapsulke.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731
Znicenie nakazy vo vnutornom uchu je dlhodoby proces, takze trpezlivost.

Odporucam dietatu brat mikrovlakniny a probiotika, iste ma zlu crevnu floru a teda malo probiotik, ktore za normalnych okolnosti produkuju az 70% vsetkych obrannych latok, ktore ma telo k dispozicii.

Teda este raz, NAC, citricidal do nosa aj pit a kapsulky oreganoveho oleja/potazne carvacrolu.



32

Re: Nedoslýchavosť

Mimochodom, konecne je stranka pre rodicov nepocujucich deti.
audiosvet.com



33

Re: Nedoslýchavosť

Moj otec bude mat 68 rokov. Uz priblizne styri roky slabsie pocuje,pripadne vobec nepocuje. Bol uz u dvoch lekarov a vysledok ziadny. Jeden povedal,ze ma odumrete nervy v uchu. Take nieco existuje? Nemoze to byt zo zapalov v PND a uchu pocas zivota? co si myslis,da sa to nejak odstranit? NAC alebo GSE alebo nieco ine?



34

Re: Nedoslýchavosť

Zialbohu to mam aj ja a je to z dlhodobeho hluku a oslabenej cirkulacie krvi.  Trosticku na to pomaha brat silne antioxidanty, cistit si cievy lecitinom, a riedit krv napr nattokinazou.
Zazraky nedosiahnes, samozrejme , ale trochu sa tomu da odpomoct. Aspon aby sa to nezhorsovalo dalej.



35

Re: Nedoslýchavosť

Hm,a keby si kvapkal GSE do ucha na precistenie to by nepomohlo? Som myslela,ze ano,pripadne nejaka hlbkova masaz okolo ucha,to si neskusal?



36

Re: Nedoslýchavosť

GSE roztok je dnes slabo ucinny, musis pozerat na roztok citricidalu, profesional.

Ale aj to tu asi vobec nepomoze, pokial nema nedoslychavost z vosku/usneho mazu.
Aj tak nervy su v strednom uchu a kvapky do ucha sa tam aj tak dostat nemozu.



37

Re: Nedoslýchavosť

Dobrý deň,
moja známa ma poprosila, aby som Vám napísala o jej probléme. Jej syn má ťažkú poruchu sluchu, ktorá je spôsobená porušením sluchového nervu. Nosí načúvacie aparáty, na pravé ucho počuje len na 3% a na lavé 12%. Takže sa chceme spýtať, či by sa dal obnoviť sluchový nerv a či existuje nejaká šanca na zlepšenie sluchu. Jej syn má 28 rokov a problém mu zistili v 3 rokoch.
Je možné, že mu tento problém spôsobila lekárka, pretože ako 3-týždňovému mu bola odobraná z hlavičky krv a doktorka mu zrejme pichla nerv, pretože prestal dýchať a omodral.
Ďakujeme za odpoveď.



38

Re: Nedoslýchavosť

Mechanicke porusenie nervu je dost tazko napravit doplnkami,. ale pokusil by som sa brat aspon vacsie davky DHA, najdes to ako Calamarine. A samozrejme rozne oleje potrebne na mozog, ako napr kokosovy, a neprazene rozne orechy a olejnate semena. A tiez ako kazdemu radim aj lecitin, v tomto pripade polievkovu lyzicu 2 x tyzdenne.