51

Re: akne

Ešte ma napadlo, nemôžu dlhodobejšie dávky 75-100 000 IU vitamínu A uškodiť zraku? Inak objednám si asi aj liver detoxifier and regenerator od Now Foods, lebo možno mi pečeň nefunguje tak, ako má, keď mám akné, sklovcové zákaly, zvýšený bilirubín a tiež keď budem zaťažovať pečeň vysokými dávkami vitamínu A.



52

Re: akne

Precistit pecen napr protokolom dr Berksona odporucam kazdemu aspon raz rocne. A samozrejume zmes mikrovlaknin ako odmorovac tela a potravu pre probiotika, to odporucam kazdemu brat cely zivot. A tiez odporucam si odmorovat telo branim extra enzymov, najma entericky pokrytych.
Zvyseny bilirubin ma geneticky dost vela ludi bez skodenia zdraviu, hoci u niektorych to signalizuje poskodenu pecen.

Na VSETKY  doplnky internet a bezna medicka literatura pise casto rozne BUBUBU na predavkovania v snahe obranovat stare odporucene davky z roku 1948, ktore zatate spiatocnicky obranuju napriek vyskumu, ktory uz davno tieto tabulky vyvratil na mnohe vitaminy, najma na A, vsetky B, C a D-3, Tiez jod, selen a zinok.
A vobec pouzivanie vitaminov v megadavkach, tj v davkach vyssich nez telo potrebuje pre normalny chod ako liecivo je oznacovane za skodlive, samozrejme bez akychkolvek dokazov.
Nuz ja na rozne tvrdenia v medickej literature a dnes najma tlacene cez internet neverim, ak nie su podlozene mnohonasobne dokazmi. A tu nejak zahadne tieto chybaju, prave naopak, megadavky pouziva hromada alternativnych lekarov s uspechom, o com oficialna medicka literatura samozrejme mlci, alebo este viac ako to, rozsiruje proti tomu rozne BUBUBU.
Jedine zachytene dokazy o skodlivosti vysokych davok vitaminu A su zo zaciatku minuleho storocia od polarnych badatelov, co jedli na kila pecen z ladoveho medveda, kde 1 gram pecene ma az 30 000 IU vitaminu A. Spomenute bolo supanie koze a smrt niektorych,. nie vsetkych, hoci kazdy z nich dostal az stovky milionov IU vitaminu A, ale nie je spomenute ziadne oslepnutie.
Na mensie megadavky nie je nikde dokaz skodlivosti.
Takze odporucenie davky 50 000 IU proti acniam zrejme neohrozuje vazne ziadny organ v tele, najma ked to beries len niekolko mesiacov a telo cast z toho vyluci ci spotrebuje na svoju normalnu funkciu.



53

Re: akne

Ďakujem za rozsiahlu odpoveď.



54

Re: akne

OK. So rad, ked mozem vyvratit rozne zastrasovania farmacie namierene proti doplnkom s odvolanim sa na udalosti/vyskumne udaje, ktore ich tvrdenia nepotvrdia ale naopak ich vyvratia.



55

Re: akne

RNG,
kupil som si ten pripravok ktory si odporucil v prvych prispevkoch

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitam … 14656?at=0

je to davka 25 000 IU vit. A denne

Po 2 dnoch pocitujem zvyseny smad. Pijem, pijem, pijem, ale stale som smadny, pery sa mi zacinaju susit, nie je to extrem - nepraskaju, ale citim suchotu k tomu ten pocit smadu cely den.

Este je skoro na vedlajsie priznaky, nie?
Mal by som prestat alebo pri tychto davkach je to normalne?

Naposledy upravil: Dr.vred (2014-03-05 18:33:21)



56

Re: akne

Kym sa v peceni a v krvi nahromadi ta ucinna davka, co zastavi vylucovanie tukov(skodlive pre kozu, ale dobre proti akniam) moze trvat aj vyse mesiaca.
Medzitym sa zvonka natieraj kvalitnymi oprirodnymi tukmi, ako kokosovy,olivovy  mandlovy, jojoba, avokadovy olej a podobne, aby ti sucha plet a pery nepraskali prilis.



57

Re: akne

Citam tvoje prispevky aj zahranicne, ale neviem sa v tom vysomarit. Ty pises, ze davky 25 000 - 50 000 IU su vysoke, ale stale lepsie ako umele "lieciva" ktore predpisuju na SK.

Na zahranicnych strankach pisu, ze davky nad 15 000 IU by mali byt kontrolovane lekarom. Pri naznakoch toxicity treba ihned prestat. Medzi priznaky patria hnacka, vracanie, bolesti hlavy a zaludka, hlmiste videnie, svrbenie pokozky a podobne. Taktiez pisu o tom, ze tieto vysoke davky mozu sposobit zvyseny intrakranialny tlak, ktory moze skoncit smrtou.

Co na to hovoris ty? Je bezpecne brat tieto davky bez dozoru lekara?
Kedy treba vyhladat odbornu pomoc?

Dakujem za tvoju odpoved.



58

Re: akne

Nuz keby doplnok sposbil smrt, tak by ho iste vylucili z dovolenych. V USA zomrelo na nasledok besneho predavkovania doplnkami za minuly rok 2 osoby, na nasledky liekov odhaduju az 700 000 ludi
Takze komu budes verit si vyber sam, lekarom co sa vyhrazaju s "nebezpecnym predavkovanim doplnkov," ale s kludom predpisuju lieky.
Vysoke davky vitaminu A su skutocne skodlive, lebo zastravia mazotok, ale inac sa neda zastavit acne. A davky 50 000 IU aj dlhe mesiace este nesposobia skody, ake sposobi roacutane, ktory predpisali v USA vyse 50 milion mladym ludom z coho je dnes vyse 100 000 sudov za poskodenie, vcitane smrti, ale najma traviaceho traktu a pecene, kde vela pripadov IBS a crohna je prave z tohoto predpisoveho lieku.
Zatial ziadny pripad IBS dokumentovany z davky 50 000 IU prirodneho vitaminu A neexistuje.
  Klucove slova pri ociernovani doplnkov su "moze" a "mali", kde lekari, ktori vobec nepoznaju potravinove doplnky, lebo sa o nich v skolach neucili nic viac, len sa ich obavat,  by "mali" byt ta odborna instancia, co ich kontroluje, hoci ich lekarske komisie davno schvalili ako bezpecne

Takze si vyber sam.

Naposledy upravil: RNG (2014-03-06 16:02:12)



59

Re: akne

dnes som si dal 3 tabletku/tyzden (25 000 IU)

plet mam o dost krajsiu, nemal som vazne akne len mierne cervene miesta,  pokozka je hladka, cervene miesta su mensie a celkovo to vyzera dobre

ale

som stale velmi smädny, teraz je 13 : 00, od rana som vypil skoro 3L vody, ale vobec mi to nestacilo - stale pocitujem smäd, trosku ma boli aj hlava. Tieto priznaky su "normalne" pri takejto davke? Nemal by som znizit davkovanie na 2 tabletky/tyzden?

Naposledy upravil: Dr.vred (2014-03-06 13:18:25)



60

Re: akne

Ked pijes viac vody odporucam ti aj mineraly, inac mozes dostat tetaniu.
Migreny, bolesti hlavy su casto z dehydratacie, tj nedostatku vody v tele. Mozno to je dovod na ten smad.



61

Re: akne

Ja už dva týždne užívam 100 000 IU vitamínu A od Now Foods denne a zatiaľ absolútne nič, ani suché pery a ani nejaký veľký smäd. Akoby to vôbec nič nerobilo.



62

Re: akne

Ako som povedal, zacne sa to prejavovat az po case, ked sa v peceni a krvi zvysi hladina dostatocne.



63

Re: akne

*ALICE* - mna neber do uvahy. Precital som si vela stranok na nete slovenske aj zahranicne, vsade pisu, ze pozitivne efekty sa dostavia az po mesiaci a velmi pomaly. U niekoho to nefunguje vobec + ja mam mierne akne, ziadne velke pupaky len par cervenych flakov.

Neviem co sa deje so mnou. Dneska som si dal 3 tabletku a pocitujem vedlajsie ucinky. Moze sa stat, ze mam problem s pecenou alebo malo pijem



64

Re: akne

?



65

Re: akne

opat sa hlasim, 4 den
dnes som sa zobudil s tym, ze ma pali tvar (pokozka). Odmieral som si teplotu mam zvysenu 37,7, boli ma aj brucho.  Dnes som si uz nedal tabletku a celkovo som skoncil. Skoro vsetky vedlajsie priznaky sa objavili behom 3 dni, nebudem dalej riskovat a prestanem. Sorry RNG, nie je to tvoja chyba, problem bude na mojej strane, mozno som alergicky alebo to moja pecen nezvlada.



66

Re: akne

Mozno mas zly vyrobok, ani to sa neda vylucit.



67

Re: akne

Mne teda vitamín A (100 000 IU denne) vôbec nepomohol, ani suché pery, akoby v tých kapsulách (Now Foods) bola iba voda. Vitamín A má síce podobnú molekulu ako izotretinoín, ale očividne od toho nič nezáleží, veď aj izoméry, ktoré majú rovnaký sumárny vzorec, majú odlišné vlastnosti.



68

Re: akne

Nuz mnoho ludom to pomohlo, pre to to rozni lekari spominaju. To ale neznamena, ze to pomoze 100% ludom alebo ze taka davka je dostatocna pre kazdeho..Nakoniec 100 000 IU je len 30 mg, tj menej, nez sa predpisuje roacutanu
Isotretinoin bol vyvinuty az na zaklade uspechu retinolu s vylucovanim tukov cez kozu, tj vitaminu A, kde farmacia ho chcela nahradit niecim patentovatelnym, tj neprirodzenym.
Co sa tyka sumarneho vzorca isotretinoinl ma  C20H28 O2
a retinol 2C20H28 O, tj ani sumarne vzorce nesedia, nie to struktura molekul
viac pozri na http://en.wikipedia.org/wiki/Retinol
http://en.wikipedia.org/wiki/Isotretinoin



69

Re: akne

Dobry den pan Rng

Poprosim vas o nazor popripade o radu..asi pred mesiacom a pol som sa zacala vyhadzovat na cele...vyrazky mi postupne sli dalej na spanky a na lica..nic nemizlo a kedze som kozmeticka tak rozoznam ked nieje nieco v poriadku s pletou..nikdy som nic taketo nemala u kozneho som nebola nikdy...tak preto som si dala vziat krv..nic sa nenaslo len zapal v rvi a zvysene Igm protilatky...kde je zapal to neviem..nemam nijake problemi..vyter z krku je negativny a aj z nosa...stravujem sa uplne normalne..nejem moc sladke..maso minimalne..alkohol minimalne..vitaminy uzivam B12 kys.listovu koenzym Q10..vit C..na pecen pestrec mariansky...pred casom mi zacali cerniet dva prstene zo striebra..jeden na jednej ruke a druhy na druhej..vycistim ich a po par hodinach znova scerneju...prosim poradte mi kde mam zacat s nejakou ocistou..lebo toto vsetko ma asi pricinu vo vnutri tela a uz ma nebavi kazdemu vysvetlovat co mi je a ze co to neriesim na koznom..

velka vdaka..



70

Re: akne

Akne je najmä z necistenia organizmu, a to napr. toxinmi alebo mikrobmi. Telo uz proste nestiha vylucovat toxiny prirodzenou cestou, tak uz ich vylucuje cez kozu von. Odporucam Ti hlavne zacat vlakninou, lepsie zmesou vlaknin (napr. ovsena vlaknina, inulin a psyllium). A kvalitne probiotika ako tieto: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=2
A na mikroby: extrakt z olivovych listov, oreganovy olej, berberine a na odhlienovanie a odmaskovanie roznych maskovanych mikrobov je dobre uzivat NAC.

Vlakniny kupis napr. tu: http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou
Alebo priamo od vyrobcu: http://www.aspsk.sk/eshop/category/48-vlakniny

A samozrejme pit dostatok vody, aspon 3-4 litre za den, pretoze telo sa nedokaze cistit bez vody.

Naposledy upravil: Pietro (2014-04-12 18:50:14)



71

Re: akne

Acne vznika, ked sa  pri vylucovani cez kozu mazove kanaliky zapchaju oxidovanymi a znicenymi polynenasytenymi=vysychavymi tukmi. Zialbohu tymto sa vyhnut by znamenalo praqkticky nic premyselne vyrobene nejest, kedze ich davaju vsade. A pri vareni ppouzivat len panenske oleje, tj neznicene, ktore podstatne menej oxiduju, tj nevysychaju.
Kedze sa takych znicenych tukov za zivota v cloveku nahradi hromada, zda sa , ze zmena stravy nema na acne ucinok.
Ale to nie je pravda, lebo ludia, co nejedia tieto znicene oleje nemozu mat  a nemaju ziadne acne
Velmi dobry priklad je napr v Singapore, kde chudobni ludia jedia domace doma pripravene jedla, najma na kokosovom oleji a bohatsi chodia do restauracii, jedia vyprazane, priemyselne pripravene  a fast food(tj priemyselne pripravene) a kozni lekari acne  tam nazyvaju "choroba z majetnosti"
Acne nebolo vobec zname napr na Hawaii a inycy ostrovoch, pokial  tam nezacali dovazat rozne vytazovane oleje(znicene) a presli na tzv "civilizovanu potravu." S tam suvisi aj nielen acne, ale aj seriozne a smrtelne choroby, ktore dovtedy nepoznali, ako porazky, infarkty, cukrovka a chorobna obezita.



72

Re: akne

dakujem za odpovede..takze vsetko suvisi so stravovanim tak tomu rozumiem...ak mam zle travenie tak sa to odzrkadli na pokozke a hlavne na pleti..RNG dost som tu citala o enzymoch a kyselinach na travenie..rada by som tym zacala..len neviem co mam vlastne uzivat? mohli by ste mi poradit? vdaka



73

Re: akne

Pozeraj pod betwin HCL s pepsinom na kyseliny a
pancreatin na enzymy povedzme
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Be … l&ic=2
alebo tento co zaroven podporuje vyrobu kyselin
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Beta … l&ic=3
a na enzymi napr
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … l&ic=3



74

Re: akne

Dobrý deň,
chcela by som vás poprosiť o pomoc. Mám 24 rokov a už niekoľko rokov neúspešne bojujem s akné. Bola som  už u viacerých kožných, skúsila nespočetne veľa mastičiek, krémov.... Spočiatku v puberte som mala klasické dobné akné vyrážky, v súčasnosti sa jedná skôr o podkožné akné , ktoré mám na tvári aj na chrbte. Niekedy mám tvár "relatívne" dobrú, inokedy zase v hroznom stave.... Pred 2 rokmi mi bol zistený zvýšený histamín, tak som dodržovala nízkohistamínovú diétu, čo mi čiastočne upravilo aj pleť, ale postupne sa to zase vrátilo do pôvodného stavu.
Snažím sa jesť zdravo, veľa čerstvého ovocia a zeleniny, menej mäsa, snažím sa obmedziť príjem cukru... a používam prírodné prostriedky na pleť, ako napr. teethree olej, odvar zo žihľavy... rozne domáce pleťové masky... ale stav akné mám stále rovnaký.
Kožná mi už veľakrát ponúkala roaccutane( brat ho pred 2 rokmi bral a stále má krásnu pleť, a to ju mal horšiu ako ja) , vždy som ho odmietala, jednak na zákade vaších príspevkov, aj preto, že nechcem do seba stále pchať chémiu a navyše mám citlivý žalúdok, mala som aj zápal žalúdka, musím si dávať na stravu pozor (výrazne sa mi tento stav so žalúdkom zhoršil, keď som brala kvôli zvýšenému aslu 1 rok v kuse Penclen)... Keďže ale mám akné stále v stave, v akom ho mám, nepomáhajú mi prírodné produkty ani strava, začínam pomaly rozmýšľať na roaccutanom aj ja...
Preto som sa vás chcela spýtať, či mi neviete odporučiť, čo by som mala ešte skúsiť, resp. či sa mám pustiť do liečby roaccutanom
Veľmi pekne vám ďakujem za odpoveď smile



75

Re: akne

Ahoj Laaura,

skus pozriet moj prispevok c. 70 v tejto teme, alebo: http://rng.nazory.eu/rubriky/a/acne

Nepises tu aky pitny rezim dodrzujes, skus dodrzat 4 dcl vody na 10 kg vahy resp. 40 ml vody na 1 kg vahy, to je uplny minimum, co by mal dorzat kazdy clovek, ci je teplo alebo zima. A mala by si vypit 2/3 svojho odporucaneho mnozstva tekutin do 12 hodiny, pretoze od 4 h do 12 h je faza vylucovania, vtedy telo vylucuje odpadove latky, t.j. najlepsie sa cisti. Este skus pozriet svoj jazyk, ci tam nemas nejaky silny povlak, ak tam je, tak mas na 95 % premnozene plesne minimlane v crevach. A to by mohla byt jedna z pricin, co ti sposobuje akne.



76

Re: akne

Ahoj Pietro,
čo sa týka pitného režimu, tak ten dodržujem , možno aj viac, než je treba smile a tie plesne, no neviem, povlak na jazyku mám, neviem nakoľko je to normálne alebo či ide o silný povlak.... Plesne sa dajú zistiť akým spôsobom, odberom krvi? A ak sa smiem spýtať na tvoj názor na roaccutane? Lebo ja by som sa mu chcela vyhnúť, ak by mi niečo iné pomohlo... smile



77

Re: akne

Plesne sa daju asi zistit aj z odberov krvi, ale najma zo vzorky zo stolice. Nuz ja vseobecne chemicke lieky nemam rad a urcite roaccutane by som neskusal. Ked som ja mal problem s akne, tak doktorka mi ponukala tiez podobny liek nejaky aknenormin, samozrejme ja som ho vzdy odmietal. Ale moj kamos liecil akne s roaccutanom, no sice mu pomohol, cize tvar ma cistu, ziadne akne, ale po ukonceni liecby v kratkom case mu vznikla maniodepresia, a kto vie mozno prave roaccutane mu sposobil tento psychicky problem. Takze na tvojom mieste by som radsej vyskusal len prirodne prostriedky, pretoze mozem povedat, ze naozaj funguju a nepotrebujes na to ziadne chemicke lieky. Napriklad pred nedavnom sa mi na chrbte znova zacali vyhadzovat akne, doslova vyzerali ako take vacsie vriedky az vredy, tak som to zacal riesit, lebo ma to uz stvalo, tak som zacal uzivat antimikrobialne doplnky a asi za 2 tyzdne mi to zmizlo a teraz mam od vtedy uz niekolko mesiacov konecne pokoj.

Takze odporucal by som ti aby si si aj kupila antimikrobialne doplnky a to najma oreganovy olej (hlavne silne protiplesnovy) potom dalej extrakt z olivovych listov a berberine a pripadne formu aminokyseliny NAC na odmaskovanie roznych maskovanych mikrobov.

Naposledy upravil: Pietro (2014-04-26 17:59:24)



78

Re: akne

Antimikrobialne potlacia zapaly a hnisania, ale nie tvorbu samotnych hrbolcekov=acni.
Acne vznikaju, ked sa pri vylucovani olejov cez mazove kanaliky mazovy kanalich upcha stvrdnutym=znicenym /oxidovanym olejom.
Preto kazdemu odporucam jest len neznicene a netvrdnuce oleje(panenske). To vsak nestaci pre tych co ich jedli cely zivot a maju s nimi telo zaplnene/zamorene.
Tam pomoze len umelo=skodlivo znizit vylucovanie tukov cez kozu.
Roaccutane to dokaze spravit ale aj
prirodny vitamin A vo forma retinol palmitate to tak isto dokaze sptravit v rovnakych davkach. Prirodny vitamin A v takych megadavkach(20 az 100 000 IU) je samozrejme skodlivy, ved zastavi vylucovanie tukov cim poskodi pokozku a sliznice, , ale je menej skodlivy, nez isotretinoin, umela chemikalia, ktora telo zamori a moze znicit creva, pecen a niekedy aj ladviny. Po dobrani vitamin A postupne sa v tele spotrebuje, kdezto chemikalia isotretinoin zostava v tele casto ako zamorenie ovela dlhsie.

Naposledy upravil: RNG (2014-04-27 01:33:06)



79

Re: akne

ďakujem pekne za odpoveď, chcela som sa spýtať, či také vysoké dávky vitamínu A nie sú príliš zaťažujúce na žalúdok, lebo aj to je jedna z príčin, prečo nechcem brať Roaccutane....
Ešte by som sa chcela spýtať, či neviete či na akné aspoň čiastočne pomáha zelený jačmeň, prípadne zinok



80

Re: akne

Vitasmin A nerobi nic na zaludok. Aspon od nihoho som nic v tom zmysle nepocul.
Zinok aj rozne zelene na acne pomahaju, len neocakavaj zazraky.
V tele, pokilal si nejedla len panenske oleje je plno zamorenia, tj olejov co oxiduju a tuhnu a tak zapchaju tukove kanaliky=zacnu sa vytvarat podkozne hrcky=acne, do ktorych sa dostanu cez tukovy kanalik zvonka mikroby a nastane tam hnisanie a zapaly.
Vycistenie tychto olejov z tela po dlhych rokoch npouzivania nie je zalezitost niekolkych mesiacov, preto si ludia bezne myslia, ze potraviny neovplyvnuju acne
Ale boli cele civilizacia, ktore nepoznali znicene noleje a nemali ziadne acne. Ti isti napr ostrovania, ked presli na "modernu stravu" maju odrazu vsetky civilizacne problemy, od acni, cez nadvahu, cukrovky porazky a infarkty a rakoviny. Tj vsetko pre nich uplne nnove nezname choroby.



81

Re: akne

Ahoj RNG,
chcem sa ťa spýtať, či mi čírou náhodou nebudeš vedieť povedať niečo viac o komedonoch s bielou hlavičkou? aspoň predpokladám, že tento typ akné postihuje aj mňa, pretože v mojom prípade mám tvár relatívne čistú, hlavne v spánkovej oblasti sa mi pravidelne robia tie biele vyrážky, ktoré jednoducho musím vytláčať, ale problém je moje telo, tie vyrážky sa mi robia na bruchu, v oblasti bicepsov, chrbte a začali aj na prsiach a krku....nie sú vôbec červené ani extra veľké ale robia sa mi pravidelne a je ich dosť.....
môže ísť o nejaké toxíny v tuku, ktoré telo vylučuje? keďže sa nemôžem zatiaľ zbaviť chronického stafylokoka, ktorý vo mne sídli už niekoľko rokov a robí problémy s dýchacími cestami...

Ďakujem Ti!

Naposledy upravil: stendas (2014-07-14 10:46:28)



82

Re: akne

Nemam krystalovu gulu, takze ti mozem pomoct len s odhadom. ke4d sa ti telo snazi vyhadzovat tuky, znamena ze mas zamorene tuky v tele a nemas dost enzymov, aby ti ich vylucili normalnymi cestami. Pomoze ti pravdepodobne brat pravidelne lecitin, lipazu a samozrejme mikrovlakniny
Chronicky je nedostatocne adresovany. Na stafylokoky je vyborny citricidal a musis ich adresovat aj v prinosnyh dutinach, kam sa znova a znova dostavaju kvapockovou infekciou zo vzduchu a nozu sa tam udrzovat aj dlhe mesiace, odkial sa s hlienami dostavaju na mandle, do hrdla, priedusiek, pluc a dokonca aj do stredneho ucha.
Odporucam ti kvapkat si roztok citricidalu v kokosovom oleje 3 x denne, v lese, s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa ti to dostalo aj do celnych dutin.
Roztok je 3 az 6 kvapiek citricidalu do  30 ml vlazneho kokosoveho oleja(zohriat flasticku v teplej vode.)
Na odhlienenie je NAC, Serrapaptaza a najma kapsule oreganoveho oleja. Nakazy totiz nie su len jednym mikrobom, co nam skodi, ale prizivia sa na tom aj rozne ine, napr rozkladne mikroby, co vedia zit z hlienov.

Naposledy upravil: RNG (2014-07-14 15:09:15)



83

Re: akne

Inak RNG, keď som predtým užívala asi mesiac 100 000 IU vitamínu A denne a po skončení som neužívala vôbec ďalší vitamín A, nemôžem mať teraz jeho nedostatok alebo si organizmus rýchlo zvykne zase na bežný príjem vitamínov zo stravy?



84

Re: akne

Vitamin A sa skladuje dlhodobo v peceni, takze po tak masovych davkach iste nemudes mat nedostatok zopar mesiacov. Ale vsetko jna svete sa po case vycerpa, a ked ho nedostanes z potravy dost, najma vo forme karotenoidov, tak po case budes mat nedostatok.



85

Re: akne

RNG, nevies nahodou, kolko Vitaminu A ma kuracia pecen, alebo taka bezne u nas dostupna? Tym padom ta pecen z kurata napr je zdrava bez vyhrad? (v rozumnom mnozstve)



86

Re: akne

Nuz tabulky , kde je davka 28 gramov uvadzaju obsah vitaminu A v tej davke 3732 IU, tj len 75% normalne pre telo potrebne. takze by si musel zjest enormne vela pecene, aby si dostat vysoke davky ako 30 000 az 50 000 IU dennodenne.
http://nutritiondata.self.com/facts/pou … ucts/667/2



87

Re: akne

Dobrý večer, mám problém s akné a to už mám skoro 40 rokov. Prosím kde zoženiem spomínaný vitamín A? Ako to môžem skrotiť? Ďakujem.

Naposledy upravil: Jana 234 (2014-08-25 21:13:43)



88

Re: akne

Pozri napr na tento
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitam … Gels/14656



89

Re: akne

U nás asi nič podobné nezoženiem?



90

Re: akne

Nemyslim. Take velke davky by nasi lekari neschvalili a na dovoz treba schvalenie. pamatam sa ked som mal problemy kedysi s obycajnym vitaminom E v davke 400 IU, co tu v USA uz bola vyse 10 rokov predavana.
Lekari na Slovensku sa ovela zatatejsie drzia tych davno zastaralych odporucenych dennych davok z roku 1948.
Zato ale isotretinoin este kludne predpisuiju v ovela vacsich davkach, aj ked je podstatne skodlivejsi, ako vysoke davky prirodneho vitaminu A.