RNG napísal(a):Nuz ja neviem, ten test nie je celkom presny podla mojho osobneho nazoru, lebo pocit paly je nie zo zaludka ale z pazeraku obvykle, kde sa kyselina dostane pre nedostatocne uzavrety alebo nasilne otvoreny kvasnymi plynami uzaver.
Branie kyseliny na prazdny zaludok extra neodporucam, hlavne ked maju ludia poskodeny zaludok roznymi nakazami, ktore sa tam nachadzaju pre nedostatok kyselin, vcitane napr zaludocne steny poskodzujuci helikobakter pilori, ktory je pomerne vysokoodolny na kyseliny.
1. Ja sa chcem spýtat ako potlačiť tie kvasne a plynne kulturi?? kedže kyselina ich zniči len v žaludku a aj to len z jedla ktore prímame ked mal niekto dlhodobo zniženú tvorbu kyselin tak ako to ma potlačit ??
2. ďalej sa chcem spýtat na uzavretia pažeraka a žaludka.. ja mavam reflux že sa mi žlč vracia do žaludka z čoho mavam aj palavu a bíva mi zle a tiež grgam žlč ako to mam vyliečit aby sa mi ta žlč do žaludka nedostala?? čo ak to ma niekto zo stresu? čo ma robiť potom?
3. Je dobré sa odkyslovat pomocov nejakeho "odkyslovača" ? mam doma Hydrogen uhličitan draselný na odkyslovanie vin ale pravdepodobne nemam kyselinu.. ma naduva žlč sa mi vraca do žaludka.. citim že som zamorený kadejakým svinstvom v tele.. po niektorých jedlach ma začnu boliet kosti.. niekedy aj po jablku.. no chcem sa spýtat či je dobre odkyslovať sa ked človek nema vela kyselín?? respektívne si ich musí doplnať doplnkami je to dobre?? Jem lieky n aimunitu a zvyšujú kyselinu močovu .. munule som ju mal nejak 640 pri vylsedkoch krvi.. chcem to nejak znižit.. doktorka mi samozrejme znižila davku lieku na polovicu.. tiež mavam vela vyrašiek po tvári,pukaju a boliavaju ma kosti.. bolieva ma hlava atd.. takže odkyslovat sa či nie??
4. Chcem skúsiť chlorelu ale čital som že býva často zamorena atd... takže teraz sa neviem rozhodnut medzi spirulinov alebo chlorellov na odmorovanie a na zlepženie travenia a doplnenie mineralov ktore je z tých 2 lepšie na tieto veci??
RNG napísal(a):Kvasenie a hnitie v zaludku moze nastat len pri nedostatku kyselin.
Kvasenie v crevach moze byt aj z nedostatku enzymov, medzi co patri samozrejme aj zlc, zle probioticke osadenia v crevach a podobne.Moze to byt aj z prilisne pomalej motility, kde sa mikrobuy v crevach prilisne rozmnozia.
Ake su priciny tychto nedostatkov, o tom ani nespekulujem, len hovorim, ze nedostatky treba doplnit, aby telo mohlo potravu rozlozit a absorbovat.
Zialbohu toto lekari neadresuju, cest vzacnym vynimkam, oni hladaju sondami nejake zmeny na zaludku, crevach a podobne a pripadne daju ludom chemicke lieky, ktore ale nedodaju ani chybajuce kyseliny, ani enzymy, ani probiotika alebo ich potravu, mikrovlakniny.
5. Tu sa chcem spýtat niekto sa vás pýtal na to že problém môže byt aj inde vy ste súhlasily a povedaly že treba doplnit atd.. ja sa chcem spýtat ked je problem dajme tomu v žlčniku čo treba doplnit ? alebo v pankrease?? existuje na tieto jednotlive organy aj nejaky test či správne funguju napriklad ako na kyselinu v žaludku že si dame na lačno kyselinu a počkame či mame palavu či nemame? Ešte ohladom pomalej motility ked ma niekto pomalu motilitu čo ma robiť??
6. Niekde ste písali že žlč v žaludku dokáže potlačiť mikrovlaknina a odviesť ju do čriev ja som asi pred 2 dnami mal silný reflux žlče
neviem na 100 % či to bola žlč ale ked som bol na ednoskopii tak mi zistily že mam žlč v žaludku takže to asi ta žlč je no dal som si Prebioticku Vlakninu (Funkčna Vláknina) Inulin + fruktooligasacharidy asi 5-8 gramov do 0,5 litroveho pohara čistej vody vypil som to a žlč som mal stale potom som si dal ovsene vločky a povedal by som že to bolo ešte horšie ešte viac začala palava ako som dojedol prečo ta vlaknina nepotlačila palavu? (zo žlče ) ?? mam zlu mikrovlakninu či čo?? nemohlo to byt niečo ine čo zapričinilo pálavu??
7. Dost blbá otázka no chcem sa stejnak spýtať stretly ste sa za tie roky čo tu pomáhate z niekym koho po jedle začalo boliet v penise?? Napriklad teraz som zjedol Makovník chvýlku mi bolo zle a teraz asi 35 minut po zjedený ma začalo boliet v penise.. viem že je to z jedla lebo väčšinov to začina boliet po jedle.. neviete z čoho by to bolo?? nejaky prebitok niečoho v tele čo reaguje z jedlom?? (neni to vždy)
Ospravedlnujem sa za vela otázok no bol by som rád keby ste mi na ne odpísaly samozrejme pokial neviete tak kašlite na to. ďakujem