1

Téma: úzkosť

Dobry den,

chcela by som sa opytat co by ste odporucali proti uzkosti



2

Re: úzkosť

Uzkost je tiez jedna z dusevnych poruch spojena najma s hladinami neurotransmiterov. Pozri na temu depresia
http://rng.nazory.eu/depresia
Moja zena pouziva obcas pred davovymi situaciami a stresovymi situaciami jednorazove extrakt z lubovnika, kde je v davke 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. To ju ukludni dostatocne. Ja beriem obcas zase Stress B a L-theanine a obcas GABA.
Ked neviem spat viac dni, pomozem si spankovym hormonom melatoninom napravit spankovy cyklus.
Zly spanok totiz tiez prispieva k nervovym problemom, uzkosti, depresiam a podobne.



3

Re: úzkosť

Mala som dost narocny den,pracovny pohovor na ktorom mi dost zalezalo.Dala som si tbl St John's  Wort a taktiez Gaba s 5-HTP,moze sa to brat aj naraz?



4

Re: úzkosť

Moze. Ucinok st Johns Wort je asi za 2 hodiny a trva okolo 8 hodin, Gaba sa dostane najma do svalstva na ukludnenie, ale do mozgu sa dostane cez mozgovu kevnu barieru len forma GABA viazana na B-3 vitamin, predavane pod menom Picamilon.
5-HTP prispieva k tvorbe serotoninu(5-HT), ale to trva dost dlho, takze ucinok je len postupny.



5

Re: úzkosť

Ahoj,vedeli by ste mi prosím uviesť link na vhodne doplnky,ktoré by som si chcela objednať.Mám 35r a začínam čoraz častejšie vidieť všetko čierne.Mám pocit ,že nič nezvládam a mám strach z chorob.Niekedy nemôžem zaspať a nemám chuť na sex.Prepadám takýmto depresiám čoraz častejšie.Mám stavy ,že sa mi chce strašne plakať ,alebo utiesť niekde daleko.Našla som si ,že treba brať na to viacero doplnkov.Poradíte mi prosím aj dávkovanie?Ďakujem.

Naposledy upravil: anit (2012-01-11 17:12:18)



6

Re: úzkosť

Na sex je Dong Quai, 2 gramy. Tento adaptogen zaroven zvysuje energiu, podobne ako u muzov zensen.
Na spanok je dobre spat v tme, pohybovat sa cez den na silnom svetle, najlepsie na slnku a v pripade, ze si vypadla zo spankoveho rytmu, zober parkrat tesne pred spanim melatonin.Inac podobne stavy tu boli popisovane, ako hormonalne kolisania, na co by som odporucil najma yam, az 2 gramy denne.
Moja zena, ked na nu obcas lezie kriza zo stresu alebo vacsich sppolocenskych akcii si zoberie narazovo SJW s obsahom na narazovun davku 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Samozrejme to je narazova davka a neberie to casto, len parkrat do mesiaca.



7

Re: úzkosť

To sa stava, a castejsie zenam, ako muzom, lebo maju citlivejsiu nervovu sustavu a emocie.
Spanok je absolutne nevyhnutny, aj ja ked nespim dost sa mozem nervove zrutit, preto mam vzdy doma melatonin a prim niekolkych dnoch nespavoasti ho par dni pouzivam, aby sa mi navratil normalny zdravy spankovy rytmus/cyklus/circadian rytmus  pozri na   http://www.rng.nazory.eu/spanok    Na melatonin :
Pozri na   http://www.iherb.com/Now-Foods-Melatoni … s/328?at=0
Potom, uvidis, ci potrebujes aj nieco ine, ale v prvom rade sa snaz adresovat stress a odstranit ho co najviac.

Neadresovany stress totiz vedie k hromade roznych ztravotnych problemov, nespavost je len jeden z nich, depresie, strata rovnovahy, dusevne zrutenia a podobne su z kombinacie stresu a nedostatku spanku

Ale az 80% vplyvu za roznymi chorobami ma stres "na rovasi", lebo ovplyvnuje dusevny stav a tym oslabuje celkove telo, vo vsetkom, od obrany, po travenie , hospodarenie so zivinami, imunitu, regeneraciu no a ako sama vidis vyrobu energie a neurotransmiterov



8

Re: úzkosť

dobry den, ja by som poprosila poradit ohladom mojich  stavov - kazde rano vstavam s pocitom uzkosti a nechutenstvom,ktore je niekedy tak silne,ze ma napina na vracanie. Srdce mi pocas celeho dna bucha ako splasene a obcas mam pocit 'guce' v krku. behom dna to vsak pomaly prejde a vecer uz som v poriadku,takze nic neriesim, no rano sa vsetko zacina odznova. niekedy ma aj picha pod lavym alebo pravym prsnikom alebo vzadu pod lopatkou. mam lepsie a horsie obdobie, niekedy mi nie je absolutne nic ale uz sa s tym trapim 6 rokov a fakt neviem co dalej. mam znizenu funkciu stitnej zlazy a uzivala som euthyrox, ale ziaden rozdiel,tak uz rok ho neuzivam.dakujem za vase rady!!!



9

Re: úzkosť

Kazdemu odporucam doplnat si selen, zinok, JOD, vitaminy C, E, D-3....Pripadne aj vitaminy B na nervy.
Jod potrebujes na stitnu zlazu, nadoblickove zlazy, na prsia, na tvorenie roznych enzymov....
D-3 je na absorbciu mineralov, imunitu,, protidepresny...



10

Re: úzkosť

Každému, kto má napnuté nervy radím skúsiť L-Theanine. Okrem toho u mňa utlmuje celotelové bolesti. Funguje u mňa lepšie, než doteraz užívaný syntetický liek na bolesť - Tramadol.
Doteraz som skúšal 5-htp, St.Johns Wort, Gaba, Picamilon, ale L-theanine je pre moje potreby najlepší. Tu je rozsiahlejší článok o ňom: http://www.web-us.com/l-theanine_anxiety_reducer.htm



11

Re: úzkosť

Stara vec ze zeleny caj ukludnuje a samozrejme silne vytazky z neho musia byt ucinnejsie, ako len pitie caju.
Ktovie, mozno to iste spravi aj kava-kava, polynezsky prostriedok na ukludniovanie. Zialbohu nan prilis utocili, dokonca kvoli jednemu nezodpovednemu vyroibcovi, co dal na trh zamoreny vytazok ju zakazali, dnes je znocva na trhu ale skoda na reputacii sposobila, ze je prilis vzacny a drahy. Tu je napr kombinacia na relax kava kava, , divoky mak a passiflora.
http://www.iherb.com/Relaxation-Support … -Caps/2949



12

Re: úzkosť

To že ukľudňuje (theanine) je známa vec, to že ale potláča celotelové bolesti, tak to ma prekvapilo. Konečne mám čím nahradit Tramadol. Na svoje ochorenie som skúšal zvyšovať množstvo serotoninu, noradrenalínu, ale fungujú na mňa len inhibitory a potenciatory GABA, ovplynňujúce aj mozog, či už syntetické, alebo prírodné. Jednoznačne najúčinnejší je theanín, ktorý zvyšuje kvalitu môjho života niekoľkonásobne. Začínam si myslieť, že sa mi netvorí dosť GABA, čo mi spôsobuje peklo na zemi takmer polstoročie.
Zrejme to asi ale nebude len v GABA, pretože Picamilon vylepší psychické funkcie, ale bolesti nie.
Kava Kava som neskúsil pretože je drahší než Theanin. Skúsil som aj brazílsky Mulungu, ten sa u mňa neosvedčil. Najnovšie skúsim Valerianu na noc a na deň Vinpocetin.
Doteraz som bral theanin len na noc, takže nič extra. Až nedávno som si ho skúsil dať cez deň, a prekvapil ma jeho účinok.



13

Re: úzkosť

Boze, priroda ma tolko roznych materialov, len najst to prave!!!

Valerian je znacne uspavajuci a mna doslova otupuje vo vacsich davkach. Nuz ale kazdy reagujeme individualne.
GABA sa tvori aj v tele, len z tela sa nemoze dostat pre mozgovu krvnu barieru do mozgu. Picamilom, tj zlucenina GABA a nikotinickej kyseliny sa ale dostava do mozgu  bez problemov. Preto aj napr doplnky B-3 vitaminu vo vysokych davkach pomahaju znacne roznym nervovym pacientom, najma proti paducnici/epilepsii a tiez bipolarnej poruche.
Aj ceny kava kavy(kavalaktony) sa postupne znovu znizuju, pozri napr na
http://www.swansonvitamins.com/NWF940/ItemDetail
Tu je viac ukludnujucich  aj vyssie davky kavalaktonov
http://www.naturalhealthyconcepts.com/k … Kgod_Dt7Bg

Naposledy upravil: RNG (2012-05-01 21:15:49)



14

Re: úzkosť

Chcem ta poprosit, keby si mohol odporucit konkretny vitamin B 3 z Iherbu.
Dakujem pekne.



15

Re: úzkosť

http://www.iherb.com/Now-Foods-Flush-Fr … Vcaps/1102
http://www.iherb.com/Nature-s-Bounty-Fl … ules/32301
http://www.iherb.com/Thompson-No-Flush- … Caps/16100



16

Re: úzkosť

Ja som skúšal rôzne B3. Najsilnejši 1500mg v jednej tabletke, vo forme niacinamide.
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ni … blets/1348
No-flush znamená, že sa pri vyšších dávkach, nespôsobuje nepríjemné vedľajšie účinky ako návaly horúčavy, pálenie a pichanie kože na tvári, krku, hrudníka a chrbta. Je to spôsobené zvýšením prekrvenia. Tento faktor sa týka len niacinu, nie niaciamidu, ktorý takéto vedľajšie účinky nemá ani pri vyšších dávkach. Rozdiel v pôsobení niacinu a niacinamidu je takýto:
Niacin cannot be directly converted to nicotinamide, but both compounds could be converted to NAD and NADP in vivo. Although the two are identical in their vitamin activity, nicotinamide does not have the same pharmacological effects (lipid modifying effects) as niacin. Nicotinamide does not reduce cholesterol or cause flushing.[3] Nicotinamide may be toxic to the liver at doses exceeding 3 g/day for adults.[4] Niacin is a precursor to NAD+/NADH and NADP+/NADPH, which play essential metabolic roles in living cells.[5] Niacin is involved in both DNA repair, and the production of steroid hormones in the adrenal gland.
Niacinamid je vo vyšších dávkach lacnejší než no-flush niacin, len nemá lipid modifying effects a not reduce cholesterol. Na zlepšenie psychiky a energie by ale mohol stačiť.  Z lacnejších je tu napríklad aj tento: http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Niaci … sules/2036



17

Re: úzkosť

Ja mám tento  "flushový" niacín.. http://www.puritan.com/vitamin-b-produc … JJGLrNPIrQ .. je vhodný?



18

Re: úzkosť

Kava Kava, na skúšku by stačilo aj toto balenie: http://www.iherb.com/Natrol-Kava-Kava-2 … sules/6919
Kava-kava vcelku pozitivně ovlivňuje mysl. Jde zde spíše o přechod z lineárního do mnohorozměrného způsobu bytí a chápání smyslu bytí. Zdá se, jako by se rozšířila paměť, mozek si žádá intenzivní přísun podnětů, které přicházejí prostřednictvím světla, pohybů, zvuků apod. Mír a klid jsou velmi intenzivní složkou pocitu vnitřní vyrovnanosti. Smysly jsou vnímavější, takže každý šepot je vnímán hlasitě a hlasitý zvuk je nepříjemný. Kava zvedá hladinu emocí. Cítíte se přátelsky, ne sentimentálně. Svět nezískává žádné nové barvy ani červený nádech. Všechno je na svém místě a tvoří to dohromady lehce pochopitelný celek. V nízkých dávkách ulevuje únavě a lehce stimuluje duševní činnost.
http://followers.thcnet.cz/CyberNet/Pun … 3rpim.html
Uvádza sa, že denné použitie nesmie prekročiť 4 týždne.



19

Re: úzkosť

Na skusku to staci.
Reklama je krasna a podanie skoro na uverenie. Ale individualny ucinok, to si musis zistit zialbohu na sebe sam.
Kava-kava sa tradicne pouzivala len pri zvlastnych okolnostiach, nebol to pravidel;ny potravinovy doplnok.
Niektori samani to pouzivali v privelkych davkach(caj z 200 gramov korena) a ked to pouzivali pricasto, prejavilo sa im to na kozi supinatenim.
Kolko je privela a kolko primalo zialbohu je velmi individualne a zatial na to nie su zname data.
Ale doplnky vseobecne su davkovane tak, aby sa co najmenej ludi s nimi predavkovalo, skor sa mnohi poddavkuju.



20

Re: úzkosť

Delux napísal(a):

Ja mám tento  "flushový" niacín.. http://www.puritan.com/vitamin-b-produc … JJGLrNPIrQ .. je vhodný?

Ak Ti nevadí flushový efekt, tak prečo nie.



21

Re: úzkosť

Flush znamena docasne,10 az 30 minutove ocervenenie v tvari, inac ziadne skodlive ucinky.



22

Re: úzkosť

Dobry den,chcela by som vas poprosit o radu.Mam 30 rokov a kazde rano ,ked sa zobudim citim smutok,depresiu,uzkost,strach..
Neviem,cim to moze byt.Mam dve zdrave deti, milujuceho manzela,v podstate mi nic nechyba.
Trosku sa obavam,pretoze moj otec ma diagnostikovane maniodepresivne stavy ,lezi v posteli v depresii uz vyse 15 rokov ,samozrejme nadavkovany liekmi.ci to nemoze byt dedicne.Ak by ste mi mohol poradit nejaky konkretny vyzivovy doplnok,aj pre otca,ak by mu to pomohlo.Dakujem



23

Re: úzkosť

Ahoj Denisa. Pred tým než Ti odpovie RNG, niečo z mojich skúseností.
Ak chceš skúsiť niečo univerzálne na depresiu, uzkosť a strach, tak by si mala skúsiť St.Johns Wort. Ovplyvňuje serotonin, nortadrenalin aj GABA receptory, takže treba skúsiť. Ak chceš, môžem Ti poslať na skúšku tento http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Perik … blets/4561 . Má stabilizovaný hyperforin (okrem hypericinu). Prečítaj si recenzie o ňom.
Ďalej by som Ti poradil Suntheanine, ktorý je proti úzkosti a napätiu. Aj z toho Ti môžem poslať zopár na skúšku. Zaplatíš mi až keď budeš mať pocit že Ti to pomáha.
Čo sa týka Tvojho otca, to už je silnejšie kafe. Pediater Vonnegut sa vyliečil z psychózy hlavne vitamínom B3.
http://psychiatria.nazory.eu/pripady-vyliecenia-alebo
http://psychiatria.nazory.eu/vitamin-b3
Ak mi chceš napísať tak klikni na moje meno, tam je kontakt na mňa.



24

Re: úzkosť

a nejaku nahradu za benzodiazepiny nepoznate? na mna pekne funguje xanax, neviem aky je tam mechanizmus ucinku...



25

Re: úzkosť

xanax je benzodiazepine(chemicky oblbovak=tlmic), po case prestane fungovat a je to znacne skodliva navykova droga. Skus pouzivat napr L-theanine,to je aminokyselina zo zeleneho caju, tiez ukludnuje, ale bez skodlivych ucinkov a navykovosti, davka 2 x 200 mg alebo viac.



26

Re: úzkosť

Jedna moja znama trpi uz dlhe roky sebaposkodzovanim sa...a mava silne depresie,boji sa ked niekto zazvoni a casto place..co by si jej poradil?Je mi jej velmi luto,rada by som jej pomohla...Vdaka
Brala vsetko mozne od lekarov na ukludnenie,ale ako sama hovori po rokoch nie je na tom o nic lepsie ba je coraz horsie..:-(

Naposledy upravil: Sisa 24 (2012-10-22 22:49:20)



27

Re: úzkosť

L-theanine,,Picamilon,SAM-e , B-3...atd. Neviem, co je pricina, takze nemozem povedat co na to pomoze.



28

Re: úzkosť

V poslednej dobe mávam pravidelné úzkosti , mám dobre fungujúci vzťah ale podvedomie niekoľkokrát denne vytvára situácie v ktorých strácam svoju priateľku a mám z toho veľmi negatívne pocity ktoré sa prejavujú aj fyzicky (rozochvejem sa , začne ma pobolievať žalúdok , zrýchli sa tep) , som si vedomý toho že sú to nezmysli ale mám pocit ako keby sa mi tieto stavy navodzovali úmyselne , za účelom ublížiť mi . Pamätám sa že tieto stavy ma obchádzajú pravidelne na jeseň   , keď som bol sám tak som mával úzkosti zo samoty , teraz z toho že niekoho stratím.
K psychiatrovi ísť nechcem , kto vie čo by mi predpísal za "liek" , som na VŠ a nepotrebujem oblbovať mozog chemikáliami .
Chcem sa teda spýtať či by podla Vás bol vhodný St.Johns Wort, alebo skúsiť radšej niečo iné.



29

Re: úzkosť

Kedze poruchy spravnych hladin neurotransmiterov , ktore to sposobuju su statisticky 80% z nedostatku serotoninu, tak doplnky na serotonin su najpravdepodobnejsie ucinne. To mas 5-HTP na tvorbu, hypericin(3 mg)  a hyperforin(30 mg) z lubovnika na spomalenie odchyru serotoninu, morpinephrinu a ciastocne aj GABA, pripadne ine, podla potreby.
A radil by som ti dobre si precitat temu stres a snazit sa ho vsemozne odstranit, lebo prave stres zvysuje spotrebu neurotransmiterov a tak vyvolava ich nedostatky a tym nervove poruchy.
MoZno tio postaci aj doplnok B-vitaminov, pod menom Stress B. pozri napr na produkt firmy Twinlab
http://www.iherb.com/Twinlab-Stress-B-C … sules/2431
na dobry vytazok z lubovnika pozri tento
http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St- … -Caps/4913
kde v troch kapsuliach mas dost oboje hypericinyu aj hyperforinu. Pouzivaj len obcas, podla potreby, ked citis, ze sa dostavas do situacie stresu alebo socialnych tlakov.
Nezabudaj pouzivat dostatok vitaminu D-3, ktovie, co si ho tvoje telo vie vytvorit dost a v jeseni na zime si ho nikopho telo nevytvara dost, preto ho odporucam kazdemu doplnovat.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin- … gels/22335
Vitamin D-3 je potrebny na hromadu procesov v tele, od imunity az po hormonalne a absorbciu mineralov. len napr pri znizenej hladine sa mineraly neabsorbuju dostatocne a mozes dostat tetaniu, co ma prejavy aj ako uzkost.



30

Re: úzkosť

ja som si kvoli viralnej imunite zacal davat zinok 50mg timed release, a ako zazrakom mi ten zinok odstranuje na 90% uzkostne stavy. skusil som zinok vysadit a uzkosti sa vratili, a ked som si zinok zase nasadil uzkostne stavy sa skoro stratili.

RNG vies mi prosim ta vysvetlit preco mi zinok pomaha na uzkosti?



31

Re: úzkosť

To je mi novost.
Jedine ako si to viem vysvetlit je, ze nejake mikroby, mozno virusy alebo ine sa zinkom potlacia a inac nepotlacene vyrabaju rozne neurotoxiny. Ale to je len moja osobna teoria.
Zinok samotny sa prakticky vobec nepodiela na neurotransmisii, ale znacne na hormonoch a imunite.



32

Re: úzkosť

ja som nasiel tento clanok:
http://orthomolecular.org/library/artic … sion.shtml

uvidime ako sa bude psychika vyvijat dalej. ale ked som cital clanky o zinku tak som zistil ze za poslednych par rokov som mal zbytocne straty zinku 5-10mg denne.



33

Re: úzkosť

Ako som povedal, nasa strava ma zialbohu nedostatky a preto si treba doplnat to, co v nej podla vyskumov lekarov robi pre nas dobre, ako zinok, selen, jod, vitaminy C, E a D-3, mikrovlakniny a probiotika
. A samozrejme si cistit cievy lecitinom.
To je absolutny zaklad a k tomu by som pridal aj zvysovanie viralnej imunioty, lebo dnes sa zda, ze je tych virusov privela vsade, vcitane roznych zijucich permanentne v nasom tele, cihajucich na prilezitost oslabenia, ked sa rozmnozia a skodia. Ale aj ked viditelne neskodia, predsa len "potichu" skodia a najlepsie je ich zatlacit na maximum, pre istotu.



34

Re: úzkosť

chcelm si k tomu zinku este exprimentalne pridat magne B6 v dennej davky 400mg magnesia a 40mg B6 . myslis ze to magnesium nebude mat nejake interakcie so zinkom?

a ked si bude kupovat novy zinok je lepsie kupit s postupnym uvolnovanim alebo normalny?

Naposledy upravil: tracheus (2012-11-23 16:34:19)



35

Re: úzkosť

Magnezium(horcik) a zinok nemaju interakciu, ale ked chces, nemusis ich brat naraz ale daj medzi ne niekolko hodin pauzu. Zinok sa zdrzi v tele tyzdne, tj postupne uvolnovanie je vhodne len pre nakazy v hrdle , do roznych foriem cukrikov, kde zinkove iony potlacaju rozne mikroby.
Naviac postupne uvolnovanie vyzaduje nejake e-cka, ktore nase telo nepotrebuje.



36

Re: úzkosť

Nadbytok medi v tele spôsobuje úzkosti a depresie - dokonca vraj dosť častý jav. Užívanie zinku vytláča meď z tela.

"The copper overload problem is at epidemic proportions contributing to a host of physical and psychological problems. Depression, panic disorder, obsessive-compulsive disorder and ADD are just a few of the psychological problems associated with copper overload."

Je o tom jedna celá kniha popísaná:
http://www.amazon.com/Why-Always-Tired- … m+so+tired

Paradoxne aj nedostatok medi spôsobuje depresie a úzkosti, pretože mne zmizli v okamžiku ako som meď začala užívať a prestala som užívať zinok. Deficit medi som si spôsobila dlhodobým užívaním zinku.

Naposledy upravil: bludicka (2012-12-03 10:52:30)



37

Re: úzkosť

Kedze med je obvykle vsade v malych mnozstvach, ale zinku je dost malo, odporucam prakticky vzdy si doplnovat zinok, samozrejme davky len od 15 do 50 mg, podla potreby. Tj podla vahy a stravy. Ludia, co jedia hodne morskych  dokonca nepotrebuju zinok doplnovat vobec. Bohaty zdroj zinku su najma lastury a skeble.



38

Re: úzkosť

Dobry den, RNG, kolko kapsul lubovnika treba vziat, aby sa dosiahla davka 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu? Objednala som tento http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Su … -Caps/8134 a nie je mi jasne, ako to uzivat. Velmi pekne dakujem



39

Re: úzkosť

Nuz neobjednala si si ten spravny, lebo tento vobec nehocvori, kolko ma hyperforinu, ak ho vobec ma.
Ale hypericinu ma 0.3% tj v 300 mg kapsuli je ho 1 mg, tj narazova davka je 3 kapsule naraz, LEN RAZ ZA DEN  a aj to len ked si myslis, ze to budes potrebovat(stresove a davove situacie)
Ja, vlastne moja zena, hoci aj ja som to parkrat skusil, pouzivame tento
http://www.iherb.com/Paradise-Herbs-St- … -Caps/4913
kde je jasne napisana koncentracia hypericinu aj hyperforinu. Tie z toho sa beru narazove  3 kapsule, ale len vtedy, kde to potrebujes.
Doplnky su pouzivane, len ked ich treba. Niektore je dobre brat pravidelne, tento menovany len podla potreby.
NBeurotrasnsmiterov telo obvykle vyraba dost, ale v strese sa mozu prilisne spotrebovat a nastanu rozne nervove problemy, najcastejsie spomalenie mozgovej cinnosti=depresia, ale moze sa to prejavit aj ako uzkost, a ine.



40

Re: úzkosť

Dakujem za expresnu odpoved!! Vdaka tej rychlosti som stihla este objednavku zmenit. Ste naozaj cool smile



41

Re: úzkosť

OK Ale to rng.jecool vymyslel administrator fora , nie ja.



42

Re: úzkosť

Dobry den! Chcela by som vas poprosit o radu a nazor. Trpim asi pol roka na depresivno- uzkostnu poruchu. Skusala som najprv lieky, ale napr. SSRI tolerujem len velmi tazko, aj to s neziaducimi ucinkami. Dostala som valdoxan, ktory trochu pomohol, ale stale sa necitim dobre a som PN. Lekar mi dal este neurol, ktory je navykovy a mam ho vraj nadalej uzivat. Vidim ale, ze toto nie je cesta pre mna a uz dlhsie sledujem na nete vase prispevky a rady. Oslovili ma natolko, ze som si objednala ParadisecSt. Johns Wort a L- theanine. Musim este napisat, ze moje stavy su skor somatizovane, prejavuju sa telesne- zavratmi, nepohodou, nevolnostou a nechutenstvom. Ktory z tychto propravkov by ste mi odporucili zacat uzivat, vyskusat. Valdoxan zatial beriem, nie je to SSRI, ale rada by som sa ho zbavila. Myslite, ze liek a tieti prirodne doplnky sa nemozu aspon za cas kombinovat? A ten L- theanine mam uzit naraz dve tabletky po 200 gramov? A neskor znova dve?  A Paradise tri naraz, raz za den? Chcem ich oba vyskusat, samozrejme nie naraz v ten isty den. Zabera paradise aj na somaticke prejavy depresie? Dakujem pekne za odpoved, ste moja nadej na navrat do normalneho zivota.



43

Re: úzkosť

Podla mna ta nicia bud Tazke kovy alebo parazity(postrah tohto sveta budu mikrofilaria a plasmodia)
skus si precitat tu,
http://www.regena.eu.sk/regena/22-PARAZ … -na-Morave
alebo
http://www.zdravysvet.sk/clanky/choroby … h-diagnoz/



44

Re: úzkosť

Trish, nemam ani sajnu, ci ti chubaju nejake neurotransmitery alebo mas inu nervovu poruch. Skus danu davku sr t Johns wort lebo to posbi na viacero neurotransmiterov.Skus ajL-theanine, co ukludnuje posobenim na opiove centra v mozgu.
Nuz ale mozu to byt aj ine priciny, ako napr zapal v strednom uchu a vestibularny syndrom, moze to byt aj posobenie parazitov, co vylucuju neurotoxiny, podobne aj ako candida albicans.



45

Re: úzkosť

Dakujem za rychlu odpoved. Skusala som dnes ten L-theanine, ale necitila som zmenu. Zajtra vyskusam Paradise. Ake pocity pri tom tvoja zena pocituje. Ukludnuje ju to alebo ma lepsiu naladu? U mna je to zrejme ta uzkostno-depresivna porucha, lebo mam horsie doobedia, skor sa unavim, vecer sa citim ovela lepsie, ako by mi nic nebolo. Pocitujem aj strach v roznych situaciach. Rozmyslam predsa aj nad usnym vysetrenim, lebo pri zavratoch mi zalahuje v lavom uchu. Ako mozem zistit tie parazity alebo candidu? Moze aj to naozaj vyvolavat taketo priznaky? Vela oddychujem a aj tak sa mi prejavuju taketo veci, nechapem to. Vela nad tym premyslam, neviem, ci mi aj to nesposobuje podvedomi stres. Chcela by som sa uz citit konecne dobre. Dakujem a ozvem sa, ako s tym Paradise pochodim.



46

Re: úzkosť

Stress moze sposobit toho vela, alebo prinajmensom to zhorsit. Skus brat napr stress B pluc C vitaminy Pozri aj na temy stress a spanok
Na parazity ti nepomoze nic ine, ako brat aspon 20 dni protiparaziticke, ako ma napr firma JUKL. Lekari vedia zistit len ploche cervy, ale parazitov je radove viac roznych.
Na candidu a hlienove mikroby v tele pomaha brat oreganovy olej v enterickych kapsuliach.



47

Re: úzkosť

Dakujem za rady. Skusila som dnes Paradise, bolo to lepsie. Mozem este skusit aj zajtra pre uistenie? Kde sa da kupit najlepsi stress B? Ktory odporucas? Da sa kombinovat Paradise a L-theanine v jeden den? Dakujem.



48

Re: úzkosť

Pouzivaj to zakazdym, ked to potrebujes. Nie je to navykove a posobi to asi 2 hodiny od zobrania a ucinok trva najmenej 8 hodin, neskor sa zoslabuje.
Ja pouzivam tento
http://eu.iherb.com/Twinlab-Stress-B-Co … sules/2431
L theanine posobi na opiove centra, a st john,s wort na hladinu viacerych neurotransmiterov, tj v akcii sa nijak nekrizuju. Tj mozes ich brat v kombinacii, hoci aj spolu.



49

Re: úzkosť

Dakujem! Ako sa berie ten stress B? A ktory oreganovy olej z iHerb je najlepsi? Mam 53 kg, mozem brat ten st johns wort 3 kapsule naraz aj pri tejto vahe?



50

Re: úzkosť

stress B mozes brast 2 kapsule naraz, kedykolvek.
Oreganocvy olej pozri najma ako produkt firmy NOW, ktora ma entericky baleny oreganovy olej,,kde davka je 3 x 2 kapsule s jedlom.
Moja zena berie obcas  tiez 3 kapsule a ma dost podobnu vahu.