51

Re: cukrovka

Z tej silnej zmesy karotenoidov jeden denne je viac, ako dost. A ja ho beriem pre to najma, ze moja cukrovka kazi oci a tomu chcem predist.
Kedze beriem rybacie oleje, vlastne dnes len krill olej, nepotrebujem brat iny zdroj A vitaminu, okrem tychto silnych karotenoidov. Inac carrot=mrkva a tej jem dost.Aj roznych fatrebnych zelenin a karotenoidy su rastlinne farbiva.Ale pre istotu beriem aj tento silny doplnok, karotenoidy su totiz aj vo vacsich davkach pre nas dobre.
Cast beta karotenu sa v tele aj tak meni na retinol=vitamin A, tj aj odtial dostavam nepriamo vitamin A.



52

Re: cukrovka

Rozumiem. A mozem dat aj synovi tuto zmes aj ked ma 35 kg? Nebude to vela?



53

Re: cukrovka

Predavkovania v pripade karotenoidov sa nemusis bat. Telo ich vie vyborne vylucovat. A vyssie hladiny v krvi su ziaduce. Mnohe sa ukladaju do podkoznych tukov, tj zostavaju v tele dlhodobo, co je zdraviu prospesne.
A aby si zbytocne nedavala privelku davku, davaj mu to len obden.



54

Re: cukrovka

Ahoj, rád by som počul tvoj názor. Kamarát berie 4 týždne orálne antidiabetiká malé, dávky cukor má od 5 do 12, keď si však dá silný čaj z Gurmaru, dostane krče do prstov na dolných končatinách. S čím to asi tak súvisí? Rád by vysadil tabletky a užíval Gurmar ale má potom divné pocity. Ďakujem za odpoveď.



55

Re: cukrovka

Neviem. Gurmar/Gymnena sylvestre mi nerobi ziadne problemy. Ja vsak nepijem caj s neistym obsahom, ale beriem kapsule s presnym obsahom gymnenickej kyseliny.
Teda okrem roznych inych , co beriem na moju cukrovku  DM2.



56

Re: cukrovka

http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prev … -cukrovky/



57

Re: cukrovka

Velmi zaujimave, ze spajaju nedostatocne vylucovanie inzulinu s pretucnenostou pankreasu. Tj hovoria nie o inzulinovej insenzitivite, tj ze napriek dostatku inzulinu sa bunky neotvaraju na inzulinovy signal dostatocne a cukor zostava v krvi vo zvysenych hladinach. To by bolo logicke, kedze extra inzulin tu znizuje hladiny cukru v krvi
Vdaka za uvedenie.



58

Re: cukrovka

Nič potešujúce len čo je pravda.

http://www.paleolit.sk/2013/09/



59

Re: cukrovka

Zaujimave spojenie demencie s cukrovkou. Ale nie je to nic prekvapive, cukrovka znizuje celkove cirkulaciu lymfy v teloe, dokonca aj krvi takze mozog sa neregeneruje doastatocne, tj degraduje sa.A s tym su spojene rozne zapalove procesy, ktore inac telo potlaci. Takze mozog sa scvrkava a rozne nanosy v nom znemoznuju dobry chod signalov= demencia
Preto je tak dolezite brat antioxidanty a riedit si krv, cistit cievy a bojovat proti zapalovym procesom. O to viac to samozrejme plati u cukrovkarov, preto musim brat tak velmi vela roznych doplnkov.



60

Re: cukrovka

Niečo pre RNG

http://www.paleolit.sk/ked-normalna-hla … -normalna/
http://www.paleolit.sk/preco-nie-je-nor … ruha-cast/



61

Re: cukrovka

Nuz zaujimave clanky. ktore spochybnbuju a pravom vsetky umele cisla, ktore lekari pouzivaju na diagnozy cukrovky, kde stale pritahuju kriteria coraz nizsie, aby ludi nutili brat lieky a inzulin, nie menit stravu, brat rozne doplnky a cvicit.
  Ja osobne  som pred vyse 12 rokmi zistil sam na sebe velmi silnu DM-2, ktora sa mi vyvinula najma kvo;li radam lekarov na "spravnu dietu" s vysokym obsahom uhlohydtratov(sacharidov) a znacnym podielom "zdravych bezcholesterolovych rastlinnych olejov a masiel/pomazaniek".  Tieto mi sposobili velke vykyvu cukrov v krvi, vyskoke vlny tvorby inzulinu, co vycerpalo a znicilo pankreas a nepriechodne/stvrdnute a polymerizovane lipidy na stenach buniek, ktor sa na signal ionzulinu nevedia ludovo povedane otvorit na prijem cukrov (odbornejsie nevedia sa tam cez steny vybudovat inzulinove mostiky, ako to dnes lekari odbornejsie chapu)
Takze som bol nuteny nakoniec sa obratit na uplne inu skupinu lekarov, malicku a vzacnu, ktora riesi aj tento problem  a po rokoch sledovania ich rad, mam hladiny cukru v krvi aj glykaciu celkove ovela nizsiu, aj ked este podla beznych sucasnych lekarskych noriem ,  za vlasy pritiahnutych neustale sa sprisnujucich noriem,  stale privysoku.
Zialbohu, najucinnejsi liek na hladinu cukru je ho spalit extra cvicenim, na co som si zatial nenasiel dostatok casu.
Ale cinnost pankreasu som si znacne regeneroval, moja reakcia na sacharidove jedla , tj hladina cukru po nich v krvi je znacne nizsia, nez bola v minulosti. A boj proti degenerujucej glykacii v tele mam tiez uspesny, periferalnu neuropatiu, zrak sluch a hojenie ran mam lepsiu, nez predtym.
To mi jasne dokazuje, ze tato malicka skupina alternativnych lekarov asi ma v rukach spravne nastroje dava mi spravne rady. A to aj popri tom, ze sledujem len cast ich rad, zdaleka nie vsetky.

Naposledy upravil: RNG (2013-10-04 16:44:11)



62

Re: cukrovka

Poznáš Dr.Williama Davisa? Kardiológ, podľa ktorého patrí povojnová pšenica medzi najškodlivejšie potraviny. Má jeden z najvyšších glykemických indexov následkom čoho nebezpečne stúpa hladina inzulínu vkrvi ktorý potom poškodzuje organizmus. Podľa neho je pšenica "výrobca" cukrovky. Riešením je teda nejesť potraviny s obsahom pšenice.

http://www.wheatbellyblog.com/
http://www.youtube.com/user/wheatbelly
http://www.martinus.sk/?uItem=157054



63

Re: cukrovka

Nuz zialbohu mam  dost pravdu. ja sa snazim psenicu nahradzovat co najviac, najnovsie dokonca vyradit aj ine zdroje lepku, ako raz, jacmen  a podobne. Len sa mi to velmi nedari, lebo velmi lubim razny chlieb a som uz pristary na to, aby som sa celkom zmenil,naviac produkty inych zrnin su zastupene na trhu uboho a vacsina z nich nie je ani chutna. Ale uz som nahradil aspon cast. Zialbohu, pre nedostatok casu sa casto "odsvindlujem" a tak isto moja manzelka, lebo aby piekla pravidelne chlieb z muk , co neobsahuju psenicu, raz, jacmen a GMO modifikovane plodiny si cas este nenasla.
Naviac, tie skodlive pre nas bielkoviny sa nachadzaju aj v dobytku, hydine  a rybach prikrmovanych tymito produktami, aj ked v mensej miere. tam, sa snazim kupovat mlieko a maso len volne pasenych krav a divokych ryb. Ale to nielen kvoli tym bielkovinam, ale celkove prirodnemu zlozeniu, tj ovela zdravsiemu obsahu zivin.



64

Re: cukrovka

RNG ja si denne peciem ten chlieb z lanovych semiacok, co som aj Tebe poslal. Zvykol som si na neho ako na normalny razny chlieb, je to len o privyknuti a viere v nieco,co nam neskodi,ale pomaha.....a upeceny je za cca 25-30 min.



65

Re: cukrovka

Vdaka. jednoho dna, ked si zena najde cas tak mi ho upecie. naviac zohnala aj muku zlozenu s quinoy, mandli, kokosovej mucky,chia  a bohvie este coho, ako nahradu za muku pre celiakov, tj bez beznych obilnin a na nej boli aj nejake recepty.
Tak aj to zaroven iste vyskusa, ked budu piect niekedy s vnuckou.



66

Re: cukrovka

http://www.paleolit.sk/2014/01/



67

Re: cukrovka

Inzulinova odozva, tj vylucovanie inzulinu je ciste zavisle od mnozstva cukru v krvi. Autor toho clanku to zrejme nechape, ked hovori o plnotucnom a nizkotucnom mlieku v spojeni s glycemickym indexom.
Skvasene mlieko uz cukry neobsahuje



68

Re: cukrovka

Manželovi práve diagnostikovali cukrovku DM 2. typu, má 48 rokov a asi 30 kg nadváhy (170 cm a 100 kg), namerali mu 8 jednotiek nalačno a až 15 jednotiek dve hod. po vypití sladkého roztoku...teraz si "búcha hlavu o stenu" , že mal už dávno "zmeniť stravovacie návyky" a nie sa z tohoto úslovia len smiať...má na cukrovku aj genetické predpoklady, mal ju jeho otec, má matka aj sestra...
Poraďte, prosím, vy ako cukrovkár a doplnkár, na čo sa má v prvom rade zamerať (asi by bolo na mieste schudnúť - o to sa snaží už zo desť rokov, ale zatiaľ šiel váhou len hore), čo zo stravy hlavne vynechať, čo doplniť...
a základnú výbavu doplnkov pre cukrovkára, príp. aj s link-ami,
vďaka!

Naposledy upravil: selinka (2014-01-14 23:07:34)



69

Re: cukrovka

V prvom rade vynechat sladke veci a vyrobky z jemnej muky, najma psenicna je velmi nebezpecna. Nuz a cvicit, lebo tak sa da cukor v krvi prirodzene znizovat bez problemov a chemikalii.  Znizuje sa tiez extra prijmom zmesi mikrovlaknin, ktore aj tak odporucam brat kazdemu cely zivot.
A samozrejme vynechat vsetky znicene, hydrogenizovane  a nepanenske nenasytene rastlinne oleje, lebo tie v tele oxiduju, polymerizuju a tak ako lipidy na stenach buniek nedovolia vstup cukru do buniek. Osobne to ja povazujem za hlavny dovot tzv "insuline insensitivity" tj neschopnost buniek sa otvorit(glukozovy mostik) na prijem cukrov, ktore potom zostavaju vo zvysenej hladine v krvi a tam sa zlucuju s bielkovinami(proces glykacie) vysledok coho su vodonerozpustne produkty glykacie, ktore spomaluju tok lymfy, nasho "odpadoveho potrubia" cim sa cele telo extra zamori a to mu vseobecne skodi(zapaly opuchy spomalena cirkulacia, az odumieranie roznych tkaniv v tele)

Naposledy upravil: RNG (2014-01-15 12:36:16)



70

Re: cukrovka

Váš názor: http://www.celostnimedicina.cz/cukrovka … vydani.htm   ???

Naposledy upravil: selinka (2014-02-07 16:40:47)



71

Re: cukrovka

Pravdy tam je, zialbohu len malicko. Ja pouzivam lanovy olej a ine omega 3 oleje hodne casto, skoro pravidelne a predsa mam cukrovku DM2, ktora mi neodchadza.



72

Re: cukrovka

Dobrý deň, Neviem či som spávne tu alebo som mal písať do priečinku metabolický syndrom.
Každopádne mám problém z metabolizmom všetkych sacharidov. Po akejkolvek sacharidovej strave okrem niektorej zeleniny mám strašný hlad a necítim sýtosť, naopak ešte viac vyhladnem a dostanem chut na ešte viac a viac sacharidov, potom to nemá konca.
Naopak pokial drzim dietu na zelenine a mase neni mi zle a nemam stres. Myslim si skor ze mám chronicky nizší cukor a moj inzulin nepracuje normálne. Chcem sa opýtať vás, kedze z niečím podobným máte osobné skusenosti. Aky je rozdiel v tomto stavu a stavu kedy sa uz rozvinie cukrovka druheho typu. Alebo by sa tento stav uz dal nazvať cukrovkov? No ja naopak mam asi chronicky nízky cukor. Vy ako cukrovkar aj konzumujete neake sacharidy? Mna to celeho rozhodí a nerobia mi vobec dobre asi koli tomu nesprávnemu fungovaniu inzulinu.
Nemam záujem o liečbu ale o vyliečenie tohto stavu. Chcem sa vas opýtať či ste videli prípady vyliečenia neznašanlivosti na inzulin a obnovenia spravnej funkcie.  Vdaka



73

Re: cukrovka

Nuz moje bunky sa poriadne neotvaraju na signal inzulinu, lebo maju do stien zabudovane dlhorocne brane "zdrave bezcholesterolove" znicene rastlinne oleje a "rastlinne masla" Nehovoriac o tom, ze som jedol privela chleba vyrobeneho z jemnych muk, najma psenicna bielena je velmi skodliva.
Dnes sa snazim si vyberat sacharidy s co najnizsim glycemickym  indexom, tj take co uvolnuju cukor postupne, aby hladina cukru v krvi prilis nekolisala  To mas z obilnin najma hrubo mlete celozrnne muky.
Tak, ako ich jedli ludia kedysi, ked cukrovka DM-2 bola prakticky neznama.

Pokial mas nizko cukor v krvi, nemas ani poskodenu vyrobu inzulinu, ani ziadny iny problem, okrem zleho stravovania, lebo tzv Syndrom X je len nasledok nespravnej stravy, tj cukry a jemne muky
Ja mam cukor neprestajne vysoky, aj ked za roky brania roznych doplnkov sa mi to postupne upravuje do nizsich hladin a nemusim sa az natolko sacharidom vyhybat.
Ale ja som mal okrem tej "rezistencie" na inzulin aj dlhymi rokmi privysokej vyroby inzulinu poskodeny pankreas (telo sa snazilo za kazdu cenu znizit cukor v krvi co vycerpalo pankreas)



74

Re: cukrovka

Pre Gena : Napíšem o tom lebo viem o čom hovoríš,mám to isté . Myslím že nemáš chronicky nízky cukor,ale po tých sacharidových a sladkých jedlách máš cukor veľmi vysoký.Pankreas sa z toho ide zblázniť a vylúči veľa inzulínu aby sa ho zbavil. Následkom toho prudko klesne cukor v krvi,aj viac ako by mal a my dostaneme veľký tzv.vlčí hlad,hlavne na sladké,teda na rýchle sacharidy aby sme sa nasýtili.Ten cukor v krvi silne kolíše raz prudko dole ,potom po jedle zase hore,proste inzulínová hojdačka.Riešením je jesť sacharidy s nízkym glykemickým indexom ako píše RNG ,z tých cukor tak prudko nevyskočí aani prudko neklesne,teda ten hlad sa nedostaví.Ja som sa tiež najlepšie cítila keď som jedla tzv.paleo stravu 3 mesiace t,j,mäso,zeleninu,orechy,ovocie málo,kokosový olej , kľudne aj slaninu .Po tých 3 mesiacoch som bola pre zaujímavosť na krvných testoch, triglyceridy v krvi mi klesli na normálnu hladinu a celkový cholesterol zo 7 na 6 .



75

Re: cukrovka

Nuz triglyceridy sa vytvaraju v tele z prebytocnych cukrov, podobne aj cholesterol. To akosi lekari nechcu propagovat a rozparavaju o cholesterole a tukoch len z potravin, co clovek je a preto odporucaju stravu hlavne zlozenu zo sacharidov a s malom tukov, a aj tam odporucaju len rastlinne oleje, ktore su ale vytazovanim znacne znicene, tj pre nas skor skodlive. Ked sa ulozia do bunecnych stien a oxiduju a polymerizuju, zmenoznia normalnu latkovu vymenu a teda bunky nevedia prijmat dost cukrov ani sa poriadne odmorovat. A to je vlastne podstata cukrovky DM-2, tj malo cukru v bunkach, privela v krvi, prilisne tvorenie cukrovobielkovinnych vodonerozpustnych(glykacia) zlucenin, zo spomaluju tok lymfy a z toho vyplyvajuce je vnutrobunecne a celkove telesne zamorenie, co postihne regeneracny proces , cirkulaciu zivin a odpadu v tele a vedie az k odumieraniu roznych  tkaniv. Od oci, sluchu az po odumieranie koncatin a roznych organov.



76

Re: cukrovka

Ahoj RNG.

Poprosím o radu pre kamaráta.

Stačí na vylúčenie ochorenia diabetes fakt, že mu vyšiel (opakovane) negatívne test na glukózu a ketolátky v moči? Konkrétne použil tieto testovacie prúžky:

http://www.adcc.sk/web/zdravotnicke-pom … 18752.html

...a je to z hľadiska testovania negatívne. Stačí to, alebo musí aj tak podstúpiť ďalšie vyšetrenia?

Ďakujem.



77

Re: cukrovka

Ja mam cukrovku DM-2, tj vysoky cukor v krvi temer neprestajne, ale nemam cukor v moci ani ketolatky.
Beriwem hromadu pomocnych doplnkov na znizenie cukru v krvi, drzim nizkosacharidovu dietu a beriem doplnky proti skodlivej glykacii.



78

Re: cukrovka

nieco zaujimave cukrovkarov, hlavne pre DM 1: http://www.teraz.sk/teraztv/veda-tu-a-t … lanok.html



79

Re: cukrovka

Nuz ja sa este nijak zvlast netesim, teoria je pekna, ale zacnem byt optimisticky az po par rokoch uspesnych aplikacii.o skusenosti totiz viem ako starsi clovek, ze rozne lieky, co boli vychvalene po case museli stiahnut z trhu pre "nepredpokladane(???)" prilisne skodlive ucinky.



80

Re: cukrovka

Dobry vecer, prajem krasny zvysok Vianoc a  predovsetkym pevne zdravie!

1/Chcem poprosit o Vas nazor na tento clanok, resp. tvrdenia: http://healthwyze.org/index.php/compone … tions.html

2/Kde by som nasla komplexnejsie info o prijatelnej forme jednotlivych zloziek doplnkov, pripadne Vas prosim, ci by ste nemohli vypracovat zakladny text, ktory je v podstate sucastou mnohych otazok, na ktore ste odpovedali...

3/Nevedeli by ste mi poradit konkretne pripravky pre 12-rocnu dcerku znamych, ktora ma 2 roky diabetes 1.typu? Citala som o viacerych prirodnych latkach, ktore testovali na zvieratach, neviem ci su odskusane na ludoch.

Napr.:http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Glucose-Optimizer-120-Easy-Solv-Tablets/197, http://www.drwhitaker.com/dr-whitakers- … ssentials/, len sa mi zda drahy vzhladom na obsah alebo z inych stranok...  Tieto clanky su podlozene vyskumom: http://www.greenmedinfo.com/blog/10-nat … 1-diabetes, http://www.greenmedinfo.com/blog/how-tr … erspective

Dakujem pekne



81

Re: cukrovka

Dr Whittaker  so svojom teamom lekarov je asi jeden z najlepsich odbornikov na cukrovku a jej liecenie doplnkami.
Jeho vyrobky(menia sa casom) pouzivam aj ja a nieviem ich velmi nahradit inymi, aj ked pori tom pouzivam aj ine.
Na to aby som usetril ich kupujem v case minoriadnych zlacneni a vo velkom tj na rok spotreby, minimalne.
"Znackove" vyrobky su vzdy drahsie, ale v tomto pripade si nemyslim, ze je to nejak predrazene.



82

Re: cukrovka

RNG v tejto teme si asi expert chcem sa opytat cukrovkary teda ludia co maju diabetes , maju zlu inzulinovu senzitivitu , co to znamena , ze ked si daju napriklad ryzu alebo banan tak im rychlo stupne glukoza v krvy a dlho sa tak vysoko drzi alebo nestupne vobec ? a naopak ludia co maju dobru inzulinovu senzitivitu im stupne rychlo glukoza a rychlo aj klesne ci sa drzi na jednej urovni ? nejako som sa v tejto teme zamotal



83

Re: cukrovka

Glukoza sa dostane z krvi do buniek tak, ze si bunka cez ruky v stenach lipidy vybuduje tzv glukozovy mostik. Inac su bunky izolovane tym ze maju v stenach zabudovane lipidy=tuky, co odpudzuju vodu a vodne roztoky. Toto trozstupenie tukov  sa deje v zdravych bunkach na signal inzulinu. Bunky co si nevedia na signal inzulinu tieto mostiky vybudovat su cukrovkarske a tie palia ine latky miesto glukozy.
Moje podozrenie je, ze bunky co si to nevedia zariadit to nevedia zariadit pre to, ze maju prilis tvrde lipidy/tuky v bunkovych stenach, a ze su to povacsine hydrogenizovane,  oxidpovane a polymerizovane rastlinne tuky Ak mas take bunkyu v tele povacsine, mas cukrovku DM-2. Urcity cas to telo maskuje tym ze vyraba extra inzulin, az 4 krat tolko, ako normalne, ale po case sa pankreas vycerpa a nestaci vyrabat tolko inzulinu a cukor v krvi prudko stupne
Lekari sa to snazia adresovat tak, ze predpisuju umele inzuliny a latky, co nanutia bunkam cukor, aby sa jeho hladina v krvi znizila.
Samozrejme je to za cenu skodlivych postrannych ucinkov tychto liekov a samotny problem nedostatocneho budovania tych glukozovych mostikov ani oslabenie pankreasu v produkcii inzulinu to neadresuje



84

Re: cukrovka

Rng glukomer sa predava s pasikmi na krv a aj tymi ihlickami ktore pichaju do prstov , daju sa aj tei potom dokupovat lebo pruzky viem ze hej ale tie ihlicky som nevidel este . alebo sa to da riesit aj nejako inac ?



85

Re: cukrovka

Ja pouzivam tu istu ihlicku uz aspon rok, nevidim dovod, preco by som ju mal menit.



86

Re: cukrovka

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Mama ma kolisave vysledky pri vysetreniach, ale nema ich este hranicne, ale lekari jej uz hrozia ze musi zacat brat lieky. Moze zacat uzivat to co uzivate vy?2 x 500 mg L-carnosinu a gymnicku kyselinu? Ci to su silne davky pre zacinajuceho cukrovkara? Dakujem



87

Re: cukrovka

Cukrovka DM-2 sa da riesit zmenou stravy(menej sacharidov), cvicenim a branim roznycy doplnkov.
Ja zijem uz 12 rokov pri hodnotach od 10 do 18 mmol/liter, bez toho, aby som bral inzulin. Ked mam vyssie hodnoty tak sprisnim dietu a cvicim. Doplnky co beriem su hlavne na potlacenie moznych skod, co cukrovka sposobuje Tj beriem antioxidanty(najma karotenoidy na oci)L-carnosine proti zvysenej glykacii, skoricu gymnenicku kyselinu a podobne. Glykacny proces je proces starnutia(hustejsia lymfa) a je u kazdeho cloveka, preto odporucam L carnosine kazdemu, co sa chce dlhsie dozit.

Naposledy upravil: RNG (2015-12-13 16:52:50)



88

Re: cukrovka

http://www.badatel.net/cukrovka-typu-2- … na-liecba/



89

Re: cukrovka

RNG napísal(a):

Cukrovka DM-2 sa da riesit zmenou stravy(menej sacharidov), cvicenim a branim roznycy doplnkov.
Ja zijem uz 12 rokov pri hodnotach od 10 do 18 mmol/liter, bez toho, aby som bral inzulin. Ked mam vyssie hodnoty tak sprisnim dietu a cvicim. Doplnky co beriem su hlavne na potlacenie moznych skod, co cukrovka sposobuje Tj beriem antioxidanty(najma karotenoidy na oci)L-carnosine proti zvysenej glykacii, skoricu gymnenicku kyselinu a podobne. Glykacny proces je proces starnutia(hustejsia lymfa) a je u kazdeho cloveka, preto odporucam L carnosine kazdemu, co sa chce dlhsie dozit.

Rng na strankach sa pise ze l carnosine sa nahadza v hovedzom kuracom atd mase je to bravda ? ved sa hovori ze maso neni zdrave

viem ze existuju lymfaticke hrcky to je vlastne z toho ze lymfa je velmi husta ? a l carnosine vlastne riedi lymfu ?

a ty ju beres preto ze zvyseni cukor v krvy neni dobry na hustotu lymfi ? lebo viem ze sacharidy mozu za predcastne starnutie

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2016-01-29 10:32:23)



90

Re: cukrovka

RNG co vravite na toto ?

ma to nejaky zmysel ci blbost?

http://www.badatel.net/cukrovka-typu-2- … na-liecba/



91

Re: cukrovka

Maso obsahuje aj skodlive latky aj uzitocne. Tak ako vsetlo.
Ja nie som proti masu, samozrejme s mierou.
L karnosine ciastocne zabranuje tvoreniu cukrov bielkovnnych zlucenyn(glykacia), co je aj ciastocne pricina starnutia



92

Re: cukrovka

Je to dost mozne, ze tuk na pankrease  zabranuje tvoreniu dostatocnenu tvoreniu inzulinu.ale problem je, ze aj re zvysenej tvorbe inzulinu mnohe bunky nevedia vytvorit dostatocne mnozstvo gukozovych mostikov cez bunecne lipidy, kded su tieto  zlozene zo znicenych oxidovanych a polymerizcanych tukov. A zatoal toto neberie praktickuy nikdo o uvahy, hovoria vseobecne len o "inzulinovej insenzitivite," ale neuvadzaju pre co.



93

Re: cukrovka

RNG napísal(a):

Maso obsahuje aj skodlive latky aj uzitocne. Tak ako vsetlo.
Ja nie som proti masu, samozrejme s mierou.
L karnosine ciastocne zabranuje tvoreniu cukrov bielkovnnych zlucenyn(glykacia), co je aj ciastocne pricina starnutia

glykacie znamena premena bielkovin na cukor ked telo nema dostatok energie , ale toto by sa nemalo diat ked clovek je dostatok sacharidoov .
ja som si myslel ze je nejaky dvovod v sacharidoch ako dvovod starnutia lebo tak sa to hovori



94

Re: cukrovka

Glykacia nie je premena na cukor, ale tvorenie cukrvo biekovinnych zlucenin.
Tieto su vodonerozpustne a tam zabranuju toku lymfy.



95

Re: cukrovka

RNG napísal(a):

Glykacia nie je premena na cukor, ale tvorenie cukrvo biekovinnych zlucenin.
Tieto su vodonerozpustne a tam zabranuju toku lymfy.

a to ako vznika to tvorenie alebo pricom ?

takze hlavna uloha l carnosinu je ta ze zabranuje tvoreniu tychto zlucenin a tym padom nezabranuje toku lymfy
http://karnozin.sk/karnozin-prevencia-glykacie/

super clanok uz som sa tam docital vsetko ale neni tam pisane ze pricom to vznika ta vezba medzi bielkovinou a cukrom , kvoli comu

dalej som cital ze ta reakcia cukor a bielkovina vznika v cievach v srdci mozgu atd , takze v podstate cim viacej sacharidov clovek je tym castejsie ma zvyseny cukor a tym viacej tychro reakcii ( glykacii ) takze asi som si odpovedal na moju otazku preco sa hovori ze sacharidy mozu za starnutie . je to tak aj u komplexnich ale ? lebo v cievach je to uz cukor tak ci tak

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2016-01-29 21:47:36)



96

Re: cukrovka

Presne tak, spravne si to pochopil. Pri cukrovne 2 su cukry v krvi znacne zvysene a pre to glykacia nastava ovela v vacsej niere a lymfa plynie pomalsie, tj telo sa celkove zamoruje a z roho vypluvaju rozne zdravotne probleny(pomale hojenie sa ran, rozpady zamorenych tkaniv, co na ucinok na vsetky organy v tele.)



97

Re: cukrovka

RNG napísal(a):

Presne tak, spravne si to pochopil. Pri cukrovne 2 su cukry v krvi znacne zvysene a pre to glykacia nastava ovela v vacsej niere a lymfa plynie pomalsie, tj telo sa celkove zamoruje a z roho vypluvaju rozne zdravotne probleny(pomale hojenie sa ran, rozpady zamorenych tkaniv, co na ucinok na vsetky organy v tele.)

ide oto ze ten cukor sa viaze na bielkovinu kolagen , ktore je pritomna vsade a preto tie vrasky , cital som ze aj tepny z toho tvrdnu je to asi preto ze sa cukor viacej na kolagen v tepnak ?da sa toto vsetko napravit napriklad tak ze sa zacne brat carnosin a aj kolagen nech sa navrati pruznost cievam tepnam aj kozi ? citam som ze kolageny su tri druhy najlepsi je 3ka a glykacia ho meni na 1ku .
bezni kolagen co sa da zakupit je kolkatka ? treba brat nejaky specialny ak chce clovek dostat do tela kolagen ?

cital som ze aj calcium pyruvat zabranuje glykacii ? co je natom pravdi ?


a este jedna , Carnosine je kombinacia Beta alaninu a L histidinu , neskusal si uz brat tieto aminokyseliny samostatne ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2016-01-29 22:42:49)



98

Re: cukrovka

Glykacia je vazba  na na bielkoviny, z ktorych su zlozene aj kolageny.
Memyslim, ze sa daju cukrom nemit kolageny a je ich inac plno druhov
https://en.wikipedia.org/wiki/Collagen



99

Re: cukrovka

RNG napísal(a):

Glykacia je vazba  na na bielkoviny, z ktorych su zlozene aj kolageny.
Memyslim, ze sa daju cukrom nemit kolageny a je ich inac plno druhov
https://en.wikipedia.org/wiki/Collagen

cital som ze aj calcium pyruvat zabranuje glykacii ? co je natom pravdi ?

a este jedna , Carnosine je kombinacia Beta alaninu a L histidinu , neskusal si uz brat tieto aminokyseliny samostatne ?



100

Re: cukrovka

http://www.1stvitality.co.uk/az/carnosi … lation.htm
Tam spominaju pri zbranovani glykacci aj calcium puruviat, aj carnosine a dokoncana opravu glukavvi v DNA aj alfa lipoovu kyselinu.
Davku carnosinu poznam, je to 1 gram denne (2 x 500 mg), na pyruviat nemam dostatocne zdroje, tj spolahlive, od mojich lekarov, len otazne z internetu.