201

(62 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Naozaj je destilovana voda neskodna? Nejaki lekari tu na Slovensku varuju pred pitim destilovanej vody, vzhladom na to, ze tato voda potom taha mineraly z nas a demineralizuje nas.

202

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Odstranil by som aj niektore ine z tejto temy, co tu nepatri, ale mne sa daju odstranit len tie moje. Ako to urobime?

203

(62 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Ja som sa ta chcel pri diagnoze Alzheimerova choroba spytat, ale aj celkovo, co si myslis, o filtracii vody z vodovodu. Ma to podla teba nejaky vyznam? Na tej vystave, co som spominal ten Kokošov bio quant pristroj, ponukali aj filtre na vodu. Ale ina firma. Nejakej ceskej vyroby - Dianela. Ide o to, ze stale sa u nas tvrdi, ze vodne zdroje su kvalitne, ale vraj su, lenze len pri zdroji a nie u koncovych spotrebitelov. Ide o to, cim vsetkym voda k nam prechadza a z coho je vodovodne potrubie. Vraj a stava, ze davali aj potrubie z olova a to uz je co povedat. A potom ide aj o chlor. Vraj nie vsetok je plynny a teda ani po case (10 min.) nevyprcha a viaze sa na ine prvky. Tento filter s uhlim je osetreny striebrom proti bakteriam, vydrzi dva roky a tak som ho kupil. Ide o to, ze vraj neberie z vody mineraly, pretoze inak by si ich zasa telo bralo z nas ako pri piti destilovanej vody, co je velmi nezdrave. Neviem teda ci som urobil dobre. Zajtra ho chcem namontovat a kupil som aj jeden mensi na sprchovanie.

Jednoducho neverim celkom, ze ta chlorovana voda je celkom v poriadku. A po case sa nam hlava zamori vselicim aj tazkymi kovmi aj ked hygienici tvrdia, ze to nie je mozne. Ale oni tu vodu nemeraju u nas doma. Takisto som niekde cital, ze aj B-12 sa kedysi nachadzala vo vode, pretoze ju prirodzene produkuju bakterie v nej, ale chlorovanim sa samozrejme tieto bakterie nicia. Co si o tom vsetkom myslis? Je voda tiez na zvazenie pri takychto diagnozach?

Naposledy upravil: vlado (včera 22:00:15)

204

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Vdaka a este ktory NADH to bol sublingual? Je to dobre v tejto diagnoze?

205

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Takze B-12 je na pamat potrebna? A mas nejaky zdroj na swanson na tie sublingualne capsule?

Teraz mi poslali oznam na takyto zdroj na pamat, vraj nejaky novy patent, ale je drahy, nepoznas nahodou?

http://www.swansonvitamins.com/QB001/It … de=INTE721

206

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Vidis Slamka, toto neviem, nech sa vyjadri RNG.

Ja som mal na mysli tieto:
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … =0&y=0

ten jeden je len sprchovy gel. Ten prvy je tekuty GSE a ostatne su v tabletach. Tamten co ty spominas tusim nie je az tak ucinny, teda vyrabany kvasenim so silnejsim ucinkom ako su GSE a Citricidal.

Tak fain, potom je to ozaj ovela lacnejsi pristroj. Hadam splni ten isty ucel ako ten Kokošov tiež z Činy.

208

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Prave som sa dozvedel, ze Citricidal, teda vlastne GSE ponuka uz aj Swanson, konecne.

Vdaka, a co nieco do nosa. Nevies o nejakom pristroji aj do nosa? Vraj cez nosnu sliznicu to ucinkuje najrychlejsie. Vraj tadial pretecie cela nasa krv uz do troch minut, co sa mi ani nechce verit a potom cela terapia trva 30 minut. 15 minut jedna nosna dierka a 15 minut druha.

Takze ta LED lampa nie je az taka osozna? A kde sa to da tu kupit alebo v Amerike, daj nejaky zdroj, spolahlivy a lacny, lebo tamto je fakt moc drahe.

A neznizuje ta lampa teda pocet cervenych krviniek? Nemoze ich to zabijat?

No vidis, este ze som sa na to nedal nahovorit. A prosim ta, je to teda dobre, ze povrch cervenych krviniek je menej lepkavy? A nenici sa pri tom ich pocet?

Ano predava to Ing Kokoš. Vraj sa mu dcera vyliecila tym na rakovinu. Je to možne?

RNG, dnes som bol na vystave a okrem ineho tam predstavovali jedinecny pristroj na separaciu cervenych krviniek. Neviem ci si o tom uz pocul. Vraj to bolo objavene v Rusku, ktori cez diody do zily elektronicky ionizovali alebo nieco take (polarizovali) cervene krvinky aby neboli pospajane. Vraj ked su osamotene, tak lepsie prenasaju kyslik a ziviny. V Cine vyvinuli pristroj, ktorym cez nosovu sliznicu, ktora je bohato prekrvena pomocou laseroveho ziarenia takto polarizuju cervene krvinky a tym dochadza k tomu, ze ich povrch uz nie je viac lepkavy. A teda lepsie prechadzaju cez kapilary. Nejako tomu nemozem uverit, kedze moja sestra, ktora je lekarka vravi, ze je to normalne, ze cervene krvinky drzia pokope a len biele pomedzi ne rychlo behaju a chytaju bakterie a virusy. Co si o tom myslis, je to pravda, pretoze skoro kazdy mal cervene krvinky pokope. Po 30 minutovej terapii touto lampickou v nose sa obraz zlepsil, len som si nie isty, ci nie za cenu znizenia poctu tychto krviniek, pretoze ja som ich mal velmi silno pospajane ale zasa na druhej strane ich tam bolo velmi velmi vela, co je asi aj vdaka mojmu vegetarianstvu.

Ale preco som to dal do tejto temy je preto, ze mi tam pod mikroskopom (tak to totizto analyzovali pred aj po) nasli aj tie moje slavne kvasinky. Vraj tento pristroj pri pravidelnom pouzivani moze tieto kvasinky eliminovat. Ale stoji nehoraznych 700 Eur. A pritom to vyzera ako nabijacka na baterky a aj je to napajane baterkami.

Co si o tom myslis? Ten pristroj sa vola Bioquant - semiconductor laser therapy. Mozes si to pozriet na www.bio-quant.eu
Pozri sa prosim na tie obrazky pred a po, nezda sa ti, ze po terapii je tam tych cervenych krviniek akosi menej?

213

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Prosim ta, este raz sa chcem uistit ohladne toho B complexu. Takmer vsetky Bcka tam maju 100mg alebo mcg. Je to tento vyrobok.
http://www.swansonvitamins.com/NW334/ItemDetail
Moze to stara osoba 83 rocna brat kazdy den? Nema to nejake bocne ucinky na neviem oblicky a podobne? Ja ked som si dal jednu capsulu, tak zo mna isiel moc zlty ako malinovka, co sa u nas predavala za socializmu, takze asi vacsina ide aj tak von. Inak mala cerveny kutik na ustach dlho a ten B-2 jej to uz skoro odstranil. Ale ma napriklad nechut do jedla ale rano a to mavala aj pred tym. Mozno to je tym Galantaminom.

Takze len tolko, ci sa to moze brat v tychto davkach a kazdy den rano? Nie radsej obden alebo tak? Neviem.
Vdaka

214

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Aha, tak ktore by si odporucal, nech si to uz objednam. Co myslis, ze bude ucinnejsie? Ci je to jedno?

215

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Este by som sa rad spytal. Je to velky rozdiel GSE capsule a tablety?

Mam tieto dva zdroje:
http://www.vitaminlife.com/product-exec … t_id/35260
a
http://www.vitaminlife.com/product-exec … t_id/35259
ale preco tabliet je viac a su lacnejsie ako capsule?

216

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

No len som myslel, ze ked sa to nekazi, ze sa to do buducna zide. Dokonca som myslel, ci to nie je dobre aj pre napriklad postreky rastlin proti chorobam, nevies?

217

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Neviem, asi som myslel, ze by to vyslo lacnejsie naraz, ale mozno mas pravdu. A na tu dvojtyzdnovu protikvasinkovu kuru to bude stacit? Pripadne aj na nejaky zapal hrdla, ktoreho sa uz dlho akosi nemozem zbavit.

218

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Rozumiem,

lebo mne na tomto kontakte http://www.allhealthtrends.com/grapefru … -32oz.html
povedali, ze keby som mal niekoho v Amerike, kto by to bol ochotny na seba kupit a potom poslat na Slovensko boli ochotni to predat za tu dobru cenu, ale inak to nechcu urobit. Ale to je asi problem ako by som ti to vsetko potom zaplatil.

Moja mama ma asi z pred 20 rokov operovanu platnicku. Zial vtedy na odobrate miesto platnicky nadavali ziadnu nahradu. Takze chrbtica jej klesla a nejako sa zdeformovala. Mama mava bolesti chrbta uz aj a najma v krcnej oblasti. Je z toho dost ubolena a nervozna. Pije kazdy den ciernu kavu od bolesti a aj obcas nejake lieky. Pojedla toho uz dost. To ju velmi odvodnuje, co sa prejavilo uz aj na jej tvari. Dost schudla a tvar ma prepadnutu. Nemozem ju donutit vypit salku caju cez den. Ma k pitiu cajov dost odpor. A to je v jej veku nie dobre.

Zacal som jej davat to praskove MSM z Vitaminlife. Zda sa ale to len zatial, ze je to dost vhodne. Videl som na Swanson tento produkt:
http://www.swansonvitamins.com/SWU293/ItemDetail
a dalej sa spomina Boswellia serrata

Co podla teba z toho je pri takejto diagnoze vhodne.

Okrem toho mava aj syndrom nervoznych noh. Je to nieco, kedy chyba dopamin. To ma este z mladosti a vlastne preto sa dala aj operovat, pretoze si mysleli, ze to moze sposobovat vysunuta platnicka. To sa zlepsilo len ciastocne a este sa pridali aj bolesti chrbta.

Dakujem za rady a ospravedlnujem sa, ze mam tolko pacientov.

220

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, chcel som sa ta spytat, ci by sa nejako nedal objednat ten liter Citricidalu za tych $55 cez teba, len neviem ako by som ti to zaplatil aj s postovnym. Nemas s tym nejake skusenosti, ked si posielaval na Slovensko?

221

(41 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ale preco ti ten predaj nesiel? Ved klientov si musel mat vela.

222

(41 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG ako si to ti robil, ked si vozil tie doplnky na Slovensko? Tiez ti na to davali DPH a clo?

223

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Vdaka

224

(41 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

No mal si pravdu, 5qo, je to do 22 Eur. Ale to je strasne malo, ved ked si to budem objednavat po jednej dvoch pripravkoch, tak sa mi zasa predrazi postovne a to mam potom uplne jedno nie?

Ako to robite vy? Objednavate si male mnozstva a stale? 5qo, ked si si objednaval liter Citricidalu + postovne, dali ti na to DPH?

225

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Tak potom je asi lepsie davat si len prasok, aspon sa to lepsie bude jest.

A co ten Chaparral, tiez to moze kojaca zena uzivat?

226

(41 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

nie to je moc malo, ja som uz objednaval za nejakych 40 - 50 Eur a nic som neplatil. Tych 150 je skor mozne, lebo ja som to mal 151 Eur priblizne. Ale to je smola, ak mi chybalo len Euro do bezpoplatkoveho zaslania. Zajtra tam zavolam a dam Vam vediet.

227

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Vdaka, a este mi poradte ci je jedno ci je GSE v tekutom stave alebo v kapsuliach. V com su vyhody kvapalneho GSE?

A este jednu vec kvoli mojej sestre, ktora este kojí. Moze sa Citricidal resp. GSE a Chaparral brat ked sa kojí?

228

(41 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

No bez cla to borko bolo, ale dali mi na to DPH 19 % a to z celkovej sumy aj z postovneho a tym sa dphcka zvysila, ale napisali mi, ze keby to bola este nizsia suma, neplatil by som ani DPH, tak do akej sumy sa neplati nic? Neviete?

229

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Fain, vdaka, tak este som objavil tieto dva zdroje v kapsuliach, lebo v tekutom stave to vyzera nejake beznadejne cenovo. Vyrobca Nutribiotic to je ochotny poslat, ale cena za liter je az nad 170 dolarov a ten AllHealth zdroj to zasa nevie poslat mino USA. Takze asi vyskusam najskor tie capsule. Ved ako vravis, da sa to brat bez pocitu horkosti, ale preco vlastne potom beries aj tekuty Citricidal? Je to asi najcistejsie, vsak?

Tieto kapsule maju dobru cenu a obsah je az 250 mg v jednej
http://www.luckyvitamin.com/p-23781-nut … g.com&

tieto maju 125 mg per capsule
http://vitaminmegashop.com/product.php? … amp;page=1

230

(41 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Sisa ja som si objednaval tovar za 161 dolarov a na to mi dali 38 dolarov postovne. Takze ma to vyslo 204 dolarov. A este doma ma cakala 28 Euro DPH. To ma dorazilo. Ale vyplati sa to, ked si objednas o nieco viac veci, potom to postovne nie je az taka palka ked si to prepocitas na kazdy tovar zvlast. Nasi si myslia, ze ta DPH bola celkova cena za tovar. Dufam, ze to tak aj zostane. Lebo si idem objednat dalsiu varku.

Jaj ano, RNG ja som si to poplietol 2000 FU, nie GDU, ale chcel som sa ta spytat aj kvoli Sise, ci nevie niekto, do akej sumy sa neplati na Slovensku DPH, sice ty Sisa vravis ze si v UK? Tak to neviem, ale tu vraj pomoze, ked je to do urcitej sumy. Tak mi to na oznameni z posty napisali. Bolo to oslobodene od cla, ale DPHcku mi na to buchli. A co nechapem, ratali 19 % z celkovej sumy, vratane postovneho. Je to v poriadku? Musim si tam po sviatkoch zavolat.

Dobre, takze ja tu Nattokinazu vyskusam. Lieky ziadne neberiem.

231

(41 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, mam zo swanson Nattokinazu 2000 FU a chcel by som ju vyskusat. Nehrozi tam nejake krvacanie? Kedy si to mam dat? Moze sa to brat kazdy den? Vdaka.

232

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

rozumiem, to si pisal, len neviem, preco je dobre brat probiotoka aj s kuskom jablcka na noc?

Takze podla teba je optimalna davka na den 60 kvapiek GSE?  A  ako sa to prosim ta berie? Do vody? A naraz alebo na viac krat denne?

233

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Ja som tam zasa nasiel takuto zmes
http://www.swansonvitamins.com/SWU156/ItemDetail

s tocotrienolmi

234

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Aha takze ten Ester C, co si spominal, je asi tiez synteticky, vsak, ale ma bioflavonoidy. Takze podla teba kyselina askorobova, alebo Ester C je ok? Mam ho, ale este som ho neskusal, necham si ho az na zimu, teraz bude dost toho v zahrade.

A este k tomu vitaminu E. Tiez som videl na swanson, ze ponukaju tocoferoly a tocotrienoly v jednom a nechapal som, ze je to drahsie. Takze podla teba to je to najucinnejsie?

A mas nejaky zdroj prirodneho vitaminu A? Myslim v kapsuliach alebo tak?

235

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Vec sa ma tak, ako som sa len dnes dozvedel, ze Galantamin 50 tabliet stoji 3000 Sk aj ked 99 % plati poistovna, kym 250g Lecitinu granulovaneho stoji asi 150 Sk. Takze o tomto to cele je a cely farmaceuticky priemysel. Nieco by sa s tym uz malo urobit. Ale problem je aj v ludoch. Ked pridu k lekarovi, tak od neho chce kazdy liek. Keby lekar odporucal Lecitin zo soje a vitaminy, kazdy by si rychlo pomyslel, ze je to šarlatan a nikdy nestudoval medicinu. Ludia su v tomto stale hlupucki, ale zasa na druhej strane nemaju tieto informacie, ktore uz mas ty a niektori ini. Ide o to, kolko im trva, nez to pochopia. Nam to netrvalo dlho, ale im mozno ano. A mozno nie. Neviem to odhadnut.
Lenze staru mamu bolieva od Galantaminu brucho. Vraj sa vyraba synteticky, ale neviem z akeho svinstva sa to robi. Napriklad synteticky vitamin E sa robi z terpentynu a petrochemikalii. A toto bude asi podobne. Vraj je to ovela ovela lacnejsie nez z narcisov. A pritom si za to vypytaju taky nekrestansky peniaz. Je to kolosalny zlocin.

236

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A myslis, ze ten GSE postaci? Pretoze ten prvy zdroj zial nechce vyvazat do Europy, teda mimo USA, aspon tak mi odpisali a zasa ten druhy nechce dodavat Citricidal, vraj to len pre lekarov.

237

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

RNG, nepoznas britsku firmu Unifect Ltd? Ti ponukaju 1 liter Citricidalu za 230 Eur a este bez postovneho. Ale je to vraj americky vyrobok. Tiez sa mi to zda byt nenazrate. Neviem nikde najst 1 liter Citricidalu. za prijatelnu cenu. Chcel som Citricidal a nie GSE.

238

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Vyborne, dal som to precitat mojej mame, dufam, ze aspon Rissetu sa zbavime. Vdaka. Skoda, ze som to nevedel skor.

A co sa tyka Galantaminu, nie je to nahodou len liek na tvorbu alebo zachovanie acetylcholinu? Iny ucinok asi nema, alebo hej? Myslim, ze si spominal, ze na acetylcholin je DMAE? Ak sa nemylim.  Ten som zial nejako opomenul a neobjednal, ale to este mozem. Dokonca tam maju nejaky prirodny z ryb
http://www.swansonvitamins.com/TL668/ItemDetail?n=0

To by malo byt lepsie ako Galantamin, no nie?

239

(331 odpovedí, zaslaných do Choroby nervového systému)

Mal by som RNG zasa dotaz. Prisli mi uz tie pripravky pre staru mamu. Od nedele jej to davam. Problem je ze kapsule su dost velke a mam co robit jej to nanutit, ale o to nejde. Ide o to, ze uz asi 2 roky berie Galantamin. Nevies, ci nan nebola uz nejaka kritika? Vraj podporuje zanechanie acetylcholinu, ale neviem do akej miery je to netoxicke a potom, hlavne sa chcem spytat, ci nevadi, ze sa dalej berie aj s tymyto vsetkymi doplnkami:
Vitaminy B 100mg, Vitamin E 400IU, Cilantro, Bacopa Monieri, GABA, Acetyl, L-carnitine, Acetyl L-Cystein, Memory complex ako Huperzin a Vinpocetin a Ginkgo, Lifes Greens, Curcumin. To je zatial vsetko co mam. Neviem ako jej to mam denne davat. Podla teba vsetko kazdy den? Ale hlavne mi robi obava, ci mam davat aj ten Galantamin. Rodicia, ktori povazuju doktorov za bohov, sa ho nechcu vzdat. Tak neviem, ci takto ucinok bude mat nejaky efekt. Celkovo sa mi zda, ze je po nom dost apaticka a nejavi zaujem o pracu, aj ked zatial nema problem s dlhodobou pamatou a vsetkych nas pozna, len ma tu apatiu. Ale ked som jej tieto pripravky nasadil v nedelu, tak som na dva dni Galantamin vysadil. Vcera sa mi zdala ovela cipernejsia a dost behala po vonku a angazovala sa. Ale dnes rano jej mama zasa dala 8mg Galantaminu a zda sa mi zasa usedena a bez zaujmu. Neviem, co mam robit. Keby bolo na mne ja by som jej nic synteticke nedaval, pretoze aj ked sa vyrabal z cibulky narcisu, vraj sa uz vyraba synteticky a to nemoze byt nic dobreho. Tak porad, cim by som ich odhovoril, alebo ci je to ok? A okrem toho mava Risset. Nejake neuroleptikum na upokojenie. Skratka oblbovak. Je to podla mna skoda. A mava z toho trasenie vo vnutri, take psychicke, takze nic prijemne pre nu. To sa tyka tych dvoch liekov. Ostatne zatial len testujem. Ale najradsej ako vravim, by som to s liekmi nemiesal. Lenze, to by som ju musel niekam uniest a tam ju liecit.

240

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Presne tak, cim menej chemie a spracovanej potravy tym lepsie. Aj preto si robim nadej na tie organicke sampony. Uvidim, ci to bude ine. Moja koza je na tieto chemicke dost citliva. A presne som na to iste myslel aj ja, ze sampon, ktory by mal byt neskodny, by sa teoreticky mal dat aj zjest. Ale toto sa o ziadnom z dnesnach drogistickych vyrobkov neda povedat. Ako keby nasa koza bola z ocele. A pritom je to ten najvacsi ludsky organ.

241

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ako moze byt lauricka kyselina zasadita? Nemala by byt kysla?

A takze mydlo = sodium laureth sulfate? Nie je to nieco agresivnejsie?

242

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Neviem. ale dost sa proti tomu pise a ja mam urcite s SLS dost problemy, pretoze vsetko ma drazdi a vo vsetkom to je. Vraj SLS vyvinuli na cistenie podlah automobilovych dielni, teda na prilis mastne podlahy a vraj ak sa nim natiera pokozka napriklad zvierat, vyvola to silnu reakciu, takze SLS sa da pouzit ako drazdidlo. Teraz mi prisiel ten sampon na lupiny
http://www.swansonvitamins.com/JC062/ItemDetail?n=0
a nechcem nic zakriknut, ale ma v sebe siru a aj MSM a vyzera to dobre, ale este je to prilis zavcasu to takto ohodnotit, ale dam urcite vediet o nejaky cas. A teda tento nema SLS. Lenze skusal som aj domace prirodne sampony - konopne bez PEG a bez SLS a bez Cocamide a ten ma velmi drazdil, takze neviem naisto, ci to je len SLSkom.
Tie sampony z Aubrey Organics Inc. si objednavam este len teraz, tie vyzeraju byt uplne bez chemie.

Ale spat k Citricidalu, mas pravdu, ta zubna pasta nema asi cenu. Ale teda podla teba GSE velky objem ma podobny ucinok ako Citricidal? Bude to stacit proti kvasinkam? Pretoze nejako ten velky Citricidal 32oz sa neda asi zohnat. Bio/Chem Research sa neda moc kontaktovat a o interentovom obchode, co by to predaval zatial neviem. Ale urcite velke balenie by sa mi oplatilo pre celu rodinu.

243

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

To si pekne vystihol "nenazrancov jednych"  smile

nasiel som zaujimavu stranku
http://www.healingedge.net/store/biochem01.html

maju tam aj zubnu pastu Citricidal, zial obsahuje SLS (blazni daju tam Citricidal a potom aj SLS, nechapem to) nemas s nou skusenosti? A je tam aj nosny sprej a dokonca aj sprej do ucha. Zial nie je tam ta velka 32oz flasa.

244

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

A da sa na vitaminlife objednat aj ten od BioChem? Lebo najako som to tam nenasiel. Vraj Citricidal dodavaju len pre "physicians" odpisali mi z Nutribiotics, ale BioChem som este nekontaktoval, tak to skusim, ale obycajne ked sa to objednava priamo od vyrobcu, je to drahsie, co ja nejako nedokazem pochopit. Preto hladam nejaky lacny zdroj na ten od Biochem, nevies o nejakom? U nas sa mi to zda predrazene, len za postovne pytaju 9 Eur, co je moc. A pritom to posielaju vramci Slovenska a dostanem len 1oz.

Podla teba je ten 30 % dostatocne aktivny na priklad na ten moj problem so seboreou, kedze si chcem urobit tu kuru proti kvasinkam a hladam teda vhodny, ucinny a lacny zdroj. Vdaka

245

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Lenze tam su dva vyrobky GSE a potom Citricidal. Myslim, ze ste niekedy spominali, ze Citricidal je silnejsi, je to tak? Ale napriklad na Vitaminlife maju len GSE. Je v tom nejaky rozdiel? Všimol som si, ze existuje aj 32oz Citricidal nie len GSE. Ale tato spolocnost ho bohuzial nemoze posielat za hranice.
Je to tento:
http://www.allhealthtrends.com/citricidal-32oz.html

246

(453 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Este by som potreboval poradit ohladne Citricidalu. Nevies RNG prosim ta, kde sa da lacno objednat Citricidal? Myslim od povodneho vyrobcu, pretoze tu na Slovensku je to dost predrazene a este aj za postovne chcu 300 Sk. Vdaka

Len problem je s tou tuhostou kokosoveho oleja. Neviem ako by som ho rozpustil v šampone. A potom nezostane hlava mastna?

RNG, kedze mam seboreu, hladam dobry sampon. Vraj SLS je dost drazdiva chemikalia a nechava pokozku supinatu a suchu. Ale kupit tu na Slovensku dobry sampon bez SLS je velmi tazke. Vedel by si mi nejaky poradit na atopicky ekzem, svrbenie a seboreicku pokozku na hlave, pripadne aj sampon na cele telo. Dakujem.
na Swnason som nasiel tieto:
http://www.swansonvitamins.com/JC062/ItemDetail?n=0
ale je v nom tiez vela chemikalii ktore nepoznam aj ked je bez SLS, tak neviem, ci to nebude drazdive. Su tam zlozky PEG o ktorych sa tiez nic dobre nepise a kopu inych veci.
a potom som nasiel aj nejake organicke prirodne ako:
http://www.swansonvitamins.com/ABR004/ItemDetail
a kopu inych z tejto znacky.

249

(17 odpovedí, zaslaných do Choroby kože a podkožného tkaniva)

RNG, co si myslis o kolagene? V knihe Rakovina citam, ze je to nerozpustna bielkovina, ktora sa vyraba z kostry zvierat a noh sliepok a nevie prejst cez pokozku a upchava ju. Prave som si chcel objednat tento vyrobok zo Swansonu na pokozku a vlasy. Dost mi padaju vlasy aj kvoli seboree. Je proti tomu nieco ine?

Myslis, ze ten vyrobok je dobry? Spomina sa tam ale Biocell collagen a hydrolyzed collagen typ II. Je to toto: http://www.swansonvitamins.com/NW625/ItemDetail

Dakujem

250

(255 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Chcel by som sa spytat na moznu liecbu Helicobactera Pylori pre moju sestru. Problem je ze este koji svoji dceru. Je nejaky setrny sposob na odstranenie Helicobacteru bez antibiotik? A da sa nejako zistit, ze ma Helicobacter? Alebo musi ist na gastro? Totizto ma silny biely povlak na jazyku a doktorka jej vravi, ze moze mat prave tuto bakteriu. Ale mozno aj nie. Z coho by taky povlak ale bol?

Dakujem pekne.