Ahoj, zakladam novu temu, kedze vela ludi objednava z iherb, ponuky sa priebezne menia, aj ceny, tak tu sa mozeme opytat RNG, (alebo aj niekto iny, ak ma dobry tip), ktore sa prave v tom obdobi oplatia najviac.

Ja sa teda pytam na sylimarin (milk thistle), ze ktory odporucas RNG, zo stranky iherb?
Videl som tam aj take double strength, co maju az 300mg v jednej tabletke. Videl som tam ale aj take formulky, ktore obsahuju aj rovno viac veci, na regeneraciu pecene, co by nemuselo byt zle, ked uz clovek hlta tabletku. Ale hlavne primarne, aby bol kvalitny, taky ako ma byt.
Diky.

Ja dam rovno link na ten, co som myslel, co ma tych 300mg v tabletke, a to je tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Silymari … Caps/13870
Alebo poznas este lepsi? Diky.

(tato tema bude vlastne na to, aby to nebolo roztrusene po milion prispevkoch, kde sa ho dokola pytaju na jeho tip na iherb, ale aby to bolo v jednej teme vsetko nahadzane.)

52

(32 odpovedí, zaslaných do Otázky na konkrétne potravinové doplnky)

Ahoj RNG.
Prosim, mohol by si sa vyjadrit k Lecitinu z DM vo forme granul? Cenu ma dobru, 5 eur, 300g. Je to sojovy lecitin.
Hlavne, ci ide o ten nasyteny tukmi, co uz nic nerozpusta, alebo je to ten dobry, co este nieje nasyteny tukmi, a teda sa da pouzivat na rozpustanie tukov v tele.
Diky.

Diky. Stoji to za uvazenie. Kto sa v tom ma vyznat, ked kazdy vravi inak.
A ten K-2 ktory odporucas? A kolko brat?

Na zaklade vyskumu, o ktory sa opierali, hodnota nikdy nejde prilis vyssie nad 32, nech sa slni clovek, akokolvek slni. Tak potom uz otazkou len ostava, odkial su tie studie a ako sa robili.

Ano, cernochom sa tvori malo vitaminu D. To preto, ze sa rata, ze budu vela na slnku. Tak mozno preto, aby sa ich telo nepredavkovalo?

RNG - proti tym vyskumom nic nieje. I z toho, co som sem dal, odporucaju vitamin D doplnat. Bavime sa tu o MNOZSTVE. Je rozdiel, doporucovat okolo 1000 IU, co podla nich dosiahne prave tu zdravu hodnotu v krvi, a rozdiel je doporucovat 5000-10000IU, co zvysi tu hodnotu na tie 3 nasobne hodnoty. A tie su uz podla nich skodlive.

Este sa prosim pozri na toto
http://s1307.photobucket.com/user/jayoj … itamin%20D

Ak mozes, preskumaj to prosim a vyjadri sa, aby sme vedeli, kde lezi pravda.

U toho selenu je protiargument, ze mozno brali selenan sodny, a ze aminokyselinovej formy sa to netyka a moze sa jej aj brat viac. (hoci jej vstrebatelnost je vyssia, takze viac selenu sa dostane do krvi) Takisto je mozne, ze nemali dostatok jodu a nebrali dostatok vitaminu E.

U vitaminu D je protiargument, ze testovali surfistov, ktory kvoli soli na kozi maju znizenu tvorbu vitaminu D. V kazdom pripade, tie vyskumy treba vziat do uvahy.

radim napísal(a):

Ahoj RNG, len pre istotu sa spýtam:

Mám Selén na protokol dr. Berksona - konkrétne tento:

http://www.iherb.com/now-foods-selenium … ablets/813

...a podľa protokolu budem užívať konkrétne z tohto výrobku 4 tablety denne, pričom už 1 tableta rovná sa 140% dennej dávky Selénu. Nie je to dúfam problém, že?

Pre istotu sa pýtam.

Ďakujem.

no neviem, ci vsetky vyskumy...
http://s1307.photobucket.com/user/jayoj … b.jpg.html
(listuje sa sipkou dolava)
Je to z knihy Lzi o zdravi

Aha, tak uz som nasiel o tom clanok, tak si aj rovno odpoviem:

http://www.healthbeyondhype.com/the-hid … p-138.html
http://www.healthbeyondhype.com/instruc … zp-87.html

takze, odstrani.

RNG, chcem sa ta spytat, ci namacanie obilovin neodstranuje anti-nutrienty tak ako u strukovin?
V tom pripade by bolo lepsie ich namocit pred varenim na 24 hodin.

60

(46 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Jogurty v kelimkoch obsahuju zive kultury, preco by nemali? Aj kefir, ktory robim z pasterizovaneho mlieka ich obsahuje, rozmnozia sa tam az potom, a samotny jogurt vydrzi tak dlho preto, ze je vnutri sterilizovany, a su tam tie probiotika, co tam nepustia ine bakterie.
Jogurt je prirodzena sposoba konzervacie. Keby mali nasi predkovia ladnicky, a pristroj, ktory dokaze z flase vysat vzduch a spravit tam vakuum-podtlak, tiez by im vydrzal jogurt mesiac. Nieje to preto, ze tam pridavali nejake e-cka. Je to proste preto, ze maju stroje, ktore odtial vysaju vzduch, a udrzuju to v chlade. Potom jogurt vydrzi aj mesiac.

Ten Holandia je dobry, ale kupuj tu bio verziu. Ta je este lepsia.
Inak potom v stankoch s mliecnymi vyrobkami maju casto dobre jogurty.
Dobry jogurt je aj ten novy Bio jogurt v Lidli. Na zhustenie tam vsak casto pridavaju susene mlieko, alebo mliecnu bielkovinu. Su vsak aj jogurty, do ktorych nie, tie su vsak tekute, a to vela ludom vadi. Preto to tak casto zahustuju. Ale tie tekute su este zdravsie. Viem o dvoch, jeden je Bio jogurt od tami, maju ho v carefuri. A druhy je nasebio jogurt v Bille.
Este dobry jogurt je od Agro Hubice, v Terne, ale tam je tiez bielkovina. Inak robia vyborne acidofilne mlieko, to urcite vyskusaj. Tiez ho dostat v terne.

Ak chces este zdravsi jogurt, tak potom uz len ak z nepasterizovaneho mlieka, ktory si vyrobis sam.

Uvadzate, ze zakladna dlzka je 3 tyzdne.

Co v pripade, ze sa predlzuje. Su tam nejake rizika?
Kolko mesiacov sa da uzivat nepretrzite?

62

(12 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

RNG, dakujem za odpoved. No tu teoriu co si napisal, poznam, ja som potreboval blizsie poradit spiecialne s pektinmi.
Ja sa v tych pektinoch vobec nevyznam, cize rad by som vedel.

1) Do tych celkovych 15 gramov vlakniny, kolko g pektinov by si zaradil.
2) Ktore z iherbu beres. Ja budem objednavat z iherbu, nie zo slovenska. To je podstatne, lebo tam su rozne druhy a vzdy to tak byva, ze niektori vyrobcovia ich maju lepsie. A su tam rozne druhy pektinov, citrusove a tak, nevyznam sa v tom. Potrebujem vediet, ktore presne su dobre. Poradis prosim? Dik.

63

(12 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Casto odporucate ako formu mikrovlaknin pektiny.
Rad by som sa opytal, ktore presne odporucate, z iherbu a v akom mnozstve.
Dakujem.

Co ten silymarin, ktory prosim Ta na podporu pecene z iherbu doporucujes, a v akych davkach ho brat?
Diky.

Inak, co sa tyka priemerneho prijmu jodu u Japoncov, je to 1-3 mg podla tejto studie, ktora podla mna vyzera doveryhodne a zapocitava mnozstvo detailov, napriklad aj kolko jodu sa nici tepelnou upravou.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3204293/
Tych 13,5 mg jodu denne je podla mna nadnesene.
Myslim si, ze ti Japonci jedia tak 1mg jodu denne v priemere a iba niektori, co maju dietu bohatu na riasy, jedia 2-3 mg jodu denne.
Preto si myslim, ze nasinec by nemal stupat dlhodobo nad 2 mg denne, lebo tu je ine pasmo. Nad 2mg denne by mal ist len kym doplna deficit jodu v stitnej zlaze, a to by si mal strazit a kontrolovat, a stupat priebezne.
Dalsia vec je ta, ze k stitnej zlaze je parovy organ nadoblicky. To sa uz rozoberalo u Jardu, ze ked sa stitna zlaza vschopi prilis rychlo tym, ze sa doplni jod, moze to vyvolat nerovnovahu, lebo nadoblicky za nou nestihaju. Bezpecnejsie je najprv regenerovat nadoblicky, alebo to robit sucasne.

Preto si myslim, ze doplnanie jodu predstavuje riziko v istych pripadoch. Je na mieste zvysovat davky pomaly, nad 2mg ist len kym je deficit v stitnej zlaze, teda priebezny stav jodu kontrolovat, spolu s tym posilovat cinnost nadobliciek kurou na to urcenou, a nezabudat na selen a vitamin E.

RNG, keby jedna sprcha v chlorovanej vode vytlacila z tela 3mg jodu, tak clovek je po roku mrtvy.
Chlor prcha rychlo, takze moze zasiahut iba ten jod, co je v tele prave v obehui, ale cely zvysok dna,  povezdme 23 a pol hodiny jod zase pracuje tak ako ma, aj sa vstrebava z potravy naspat do tela. Preto si myslim, ze ta chlorova voda ma minimalny dopad na jod.

Este jedna vec je ta, ze sice mozno japonci ho maju v strave aj 10 mg, lenze tu v europe v takych davkach nikdy nebol, a ludia boli zdravi. Rozhodne je ho tu menej, a je aj viac vyplavovany tymi nezdravymi vplyvmi, nez v minulosti, no ku strave doplnat 2 mg denne, mi aj tak prijde uz dost vela. Ved v takej beznej strave, aka tu bola, sa da 2 mg denne velmi tazko najst, aj keby pochadzala spred 200 rokov, ked este vsetko co sa jedlo bolo zdrave.

Ja osobne mam taky nazor, ze jod moze poskodit stitnu zlazu, ked s nim telo z nejakeho dovodu nevie pracovat a davky su uz dost vysoke. Bol by som opatrny. Tam v tom Thyroid Care uz vidim davky ako 30 mg. K tej davke by som uz bral aj 300mcg selenu a vitamin E.
Dalsia vec je, ze jod je pre vela patogenov toxicky, a niekedy vyvola ich masovy uhyn. Napriklad Jarda zo strankok zdravi-az, preto doporucuje kvapky napr. Lugolovho roztoku postupne navysovat, od 1, az po 80, podla toho, ako je to nutne. Zaroven ma nejake metody, ako si kontrolovat stav, ci je jod stale v deficite. Preto ja velmi nechcem ist nad tie 2 mg, este som si celu tu vec okolo jodu dostatocne neoveril, hoci RNG tvrdi, ze je to v pohode. Ja tomu uverim, az uvidim nejaku statistiku. Cely problem okolo jodu je ten, ze sice mozno 90% ludom zafunguje dobre, ale tomu, co nezafunguje, moze sposobit problemy... jod je proste vo vyssich davkach toxicky, takze sa tam vzdy hazarduje, myslim si. Preto by som ho radsej doplnal dlhodobo v nizsich davkach, nez stupal na megadavky.
Ja prave preto riesim taku celkom bezpecnu dlhodobu davku, a ukazuje sa mi, ze to bude medzi 2-6 mg.

Otazku mam na RNG k jodu, ze aku vysoku davku v mg doporucuje uzivat tak vo vseobecnosti, ze by to nemalo byt nebezpecne. Samozrejme spolu so 100mcg selenu a vitaminom E.

Inak ku selenu:
Aminokyselinova forma Selenu ma ovela vyssiu vstrebatelnost, nez kvasnicova. Rozhodne kupujte vo forme L-Selenomethionine.

A este jedna vec. Ked chcem usetrit pracu slinivky brusnej, aby mohla oddychovat, tak vlastne ona sa kvoli tej entericky pokrytej tabletke o tom nedozvie, ze su tam enzymi, cize aj tak sa bude namahat a vyrabat vlastne enzymi. Nevies, ako ju oklamat, aby to pochopila, ze nemusi? Nebolo by teda lepsie zobrat tie enzymi aj pokrytej aj v nepokrytej forme, nech sa ich cast rozpusti uz v zaludku? To by mohlo telo vyhodnotit akoze je v potrave dost enzymov, a nemusi vyrabat vlastne. Prave preto ma napadlo zobrat Digest Platinum spolu s tymi pankreatickymi.

Tie Digest Platinum pomozu travit uz v zaludku, a slinivka tak nebude vylucovat vlastne, a tie pankreaticke, co su v enterickej forme sa rozpustia az za zaludkom a budu pomahat travit tam.

Inak ten co si dal prvy odkaz od NOW nieje pokryty enterickymi pilulkami. Su to obycajne kapsule, cize rozpusti sa uz v zaludku.

RNG, diky za odpoved.

Dali by sa brat aj obidva, teda na podporu travenia v zaludku aj ten Digest Platinum? Predsalen obsahuje vseliake traviace enzymi ako bromelain. Ten entericky pokryty v zaludku vlastne nepomaha.

Co ten silymarin, kolko mg denne a ktoru firmu doporucujes?

A ten od Solgaru, co doporucujes 2x denne, to myslis rano a vecer nalacno?

Diky.

Zdravim RNG.
Chcel by som pomoct priatelke nejakymi prirodnymi doplnkami, pretoze ma problemy so zaludkom a slinivkou. Ma to zapalene, a s tym pankreasom ma problem.
Na podporu travenia v zaludku by som volil betain HCL od NOW, na podporu pecene Sylmarin, no neviem kolko mg a ktoru znacku z iherb doporucujes? Probiotika viem doplnat, aj vlakniny, i mineraly a vitaminy ako selen a jod, vitamin C, na zmiernenie zapalov by som jej zaradil kazdy den lanove semena, ktora maju vela omega-3 kyselin,

no najvacsi problem mam s enzymami, ktore budu pri zapale slinivky asi najdolezitejsie.
Na podporu travenia by som jej skusil dat Digest Platinum, co sa asi berie po vacsom jedle, no celkom nechapem tie enzymi na rozpustanie bordelu v tele. Mam tomu rozumiet tak, ze ked by zobrala Digest Platinum rano nalacno, tak to prejde do creva a tam sa to vstrebe a rozpusta rozny bordel a cysty v tele? Alebo na tento ucel pouzivas iny druh enzymov?

Este by som chcel zaradit preventivne serrapeptazu, 2x 120000 jednotiek, ale tiez neviem, ci to brat nalacno alebo ako.

Mohol by si mi teda poradit hlavne s tymi enzymami, ktore a ako brat? A popripade, ak poznas este nejake dalsie enzymi na rozpustanie bordelu a cyst v tele, okrem tych, co som spomenul.

Diky.

73

(122 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

bludicka napísal(a):

To generikum mi zadržala colnica, ale potom mi ho bez problémov preposlali na moju adresu. Inak neviem, či zrovna v UK nie sú niektoré antiparazitiká bez receptu, aj som si odtiaľ objednávala, ale to bol tuším len vermox - mebendazol. Albendazol je asi antiparazitikum s najširším záberom a s minimálnymi vedľajšími účinkami. Určite by bolo fajn ho občas dávať aj preventívne deťom, tie ťažko budú hltať 20 kapslí denne palinu a klinček podľa Clarkovej pomaly mesiac, albendazol sa zoberiú len 2 tbl. s cyklickým opakovaním.

Este spomeniem, ze Hana Blahova spomina za posledny cas ovela ucinnejsi Ivermectin a je jeho ucinkami nadsena. Je podla nej ucinnejsi nez Albendazol, a ma este menej neziaducich ucinkov. Najucinnejsie riesenie je ale brat ich spolu v jednej davke.

74

(122 odpovedí, zaslaných do Infekčné a parazitárne choroby)

RNG napísal(a):

Nemam ani sajnu, ci vlasky orech ma v zelenej supke to iste alebo podobne zlozenie ako cierny orech.

Stare babky hovoria, ze vraj hej... ze sa kedysi robil vyluh z obycajneho orecha, ked bolo niekomu zle a mal problemy z travenim. To je ale taky "sedlacky" nazor, trebalo by to overit, ci nahodou nieje oresak americky ucinnejsi.

Takisto suhlasim, ze kandida je problem tukov, nie cukrov. Ja som si vyliecil kandidozu behom niekolkych dni, na beztukovej surovej strave, spolu s MMS a kokosovym olejom. Teda, to vycisti kandidu z tela, v crevach moze ostat, odtial ju potom treba dostat odkyselenim criev a kefirom, idealnu su tiez urinove klystiry. Tato cesta je ovela ovela jednoduchsia, nez klasicka protikvasinkova dieta, a uz totalna blbost je jest maso, vajcia a orechy, ktore telo prekyseluju a bombarduju ho nezmyselnymi davkami tuku.
Ak sa najprv likviduje z criev, cely cas ostava v tele a organoch a pacient je stale bombardovany neurotoxinmi, ktore vyvolavaju nezvladnutelne chute na sladke. Preto je lepsie, zlikvidovat ju najprv z tela, az potom z criev. Tymto postupom mi chut na sladke zmizla behom 3 dni! Dokoncit protikandidove liecenie bola uz potom brnkacka.
RNG, precitaj si nieco o sposobe, ktorou kandidu odstranuje Dr.Graham. Ked k tomu prihodis MMS, je to lacne, rychle a efektivne riesenie, vacsinou to trva 7 dni, a dalsich niekolko dni sa poriesi situacia v crevach a je to hotovo. Uz prvych 7 dni zmizne vplyv kandidy na psychiku, takze to potom uz nieje tazky boj so sladkostami. Nehovoriac o tom, ze existovat bez prisunu sacharidov ide na psychiku, na Grahamovej diete bastis surove ovocie, takze je to potesenie a chute su plne uspokojene. :-) Nehovoriac o tom, ze ovocie lieci aj mnoho ineho, zatialco maso a vajcia choroby vyvolava.

76

(34 odpovedí, zaslaných do Choroby tráviacej sústavy)

Ja sa k borkovmu prispevku zase viem vyjadrit.
Nic lepsie na doplnenie probiotik, nez kefir, alebo teda tibetska huba, neexistuje. 32 druhov probiotik, prostredie, v ktorom neprezije ziaden iny parazit, lahko stravitelny mliecny vyrobok, idealne ak je vyrobny z nepasterizovaneho kozieho mlieka. Netreba kupovat drahe doplnky, staci zohnat hubu a behom par dni pit 0,5l az 1l tohto kefiru. Samozrejme, creva treba najprv vycistit a odkyselit, aby tam pre tie probiotika boli vhodne podmienky, a mohli sa tam udrzat.