ktoré rastliny považujete za vyslovene stimulanty a treba s nimi opatrne? napr. ženšen? a čo NADH? to ma zaujalo a takisto cukor ribóza, ktoré zdroje obsahujú tento cukor prirodzene? Tie ktoré obsahujú hlavne RNA a DNA, napr. riasy? lepšie brať riasy alebo izolovanú ribózu? osobne si myslím, že je lepšie, keď je daná účinná látka zaobalená v prirodzenom komplexe nejakej potraviny

Chcem sa spýtať, aký máte názor na doplnky ako DHEA a pregnenolone... podľa mňa je s tým spojených dosť vedľajších účinkov a s hormónmi radšej opatrne, ešte ma zaujímajú tie prírodné progesterónové krémy, keď som pozerala ich zloženie napr. od firmy source naturals, bolo tam "Natural Progesterone USP from soy (500 mg per ounce), Wild Yam Root Extract", používať takýto krém alebo stačí užívať wild yam v doplnku?

Zaujímalo by ma, do akej miery používať rôzne zmesy adaptogénnych a stimulujúcich rastlín, či sa to môže používať denne, alebo je to skôr stimulant a v prvom rade treba dbať na výživu a adaptogény užívať skôr ako doplnok, v záťažových situáciach, strese? Dnes tie adaptogény pridávajú skoro všade, kúpim si zelenú zmes  - riasy, jačmeň a rôzne sušené šťavy a sú tam aj adaptogény, ako rodiola, ženšeň, schizandra, astralagus, eleuthero, ashwagandha, holy basil, mnohé z nich majú aj imunostimulačné účinky, príp. na mozog.

Niektoré imunitné zmesy alebo napr. na liečbu štítnej žľazy používajú výťažky z orgánov a žliaz zvierat, zaujímalo by ma nakoľko je bezpečné takéto doplnky užívať, čo sa týka prenosu chôrob alebo vôbec čistoty takýchto preparátov a či nie je lepšie používať na imunitu iné zdroje ako napr. rastlinné.
V podstate aj rôzne zmesy enzýmov sú aj zo živočíšnych zdrojov, ako žľazy, žlč, takže používanie živočíšnych zdrojov v doplnkoch nie je až také zriedkavé.

905

(6 odpovedí, zaslaných do Témy, ktoré nespadajú medzi ochorenia)

Zaujímalo by ma použitie DMSO orálne, čítala som hlavne o jeho použití na kožu, intravenózne použitie spolu s amygdalinom B17 pri rakovine, pomáha preniknúť liečivu cez krvno-mozgovú bariéru. Mňa by zaujímalo, či jeho orálne použitie zvyšuje vstrebávanie liečiva príp. či to nemá nejaké vedľajšie účinky. Ja beriem DMSA na cheláciu a tak ma zaujíma možnosť kombinácie DMSA s DMSO, obidve sú to sírne zlúčeniny, je možné, že by sa účinok DMSA a najmä jeho transport v tele dokázal zmiešaním s DMSO nejak zvýšiť? Ja som si teraz robila čipky s DMSA, zmiešala som DMSA prášok s kokosovým tukom a do toho som dala 4-5 kvapiek DMSO. Chcela by som to takto skúsiť aj orálne, zmiešať DMSA s vodou a do toho pár kvapiek DMSO, čo si o tom myslíte? Ďakujem za odpoveď.