Téma: retinol blokuje vitamín D
ahoj RNG tu ti posielam zaujmavy link no mozno pre teba stary! pekny den
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
ahoj RNG tu ti posielam zaujmavy link no mozno pre teba stary! pekny den
Kde?
no to som somar ,az teraz som si vsimol ze som ho neprilepil prepac ,ale ty uz toho asi vies dost Ahoj
Vdaka za doveru.
I ja som našiel, napríklad tu sa píše, že retinol blokuje vitamín D
Ze retinol ciastocne blokuje cholekarciferol nie je nic nove pri absorbcii. A ze lepsia forma vitaminu A su karotenoidy, aj to je davno znama vec, kedze retinolu je v prirode pomerne malo a karotenoidy su vsetky rastlinne farbiva a neda sa s nimi predavkovat.
Samozrejme ako antioxidanty maju ovela viac funkcii v tele, ako retinol a telo si vie z karotenoidov vyrobit retinol podla potreby.
Ale rybacie oleje obsahuju mnoho inych veci, nielen vitaminy A a D3 a velka vacsina alternativnych lekarov ich stale odporuca, hlavne vo forme molekularne destilovanych(tj ocistenych od zamorenia) alebo zo severnych mori, kde je zamorenie este zanedbatelne a z druhov ryb, ktore nie su posledne v rade dravcov, kde sa zamorenie stupnuje voci bylinozravym rybam a dravcom nizsieho "rangu"
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.