1

Téma: DMO-detska mozgova obrna

Dobry den,
RNG prosim Vas, je Vam znamy nejaky prirodny prostriedok, ktory by dokazal vyliecit resp. aspon zmiernit priznaky DMO
u 12 rocneho chlapca (pripadne aj mladsie deti) ? Konkretne sa pytam na tazky stupen postihnutia, ktore trva uz od narodenia-(nepriaznive tehotenstvo, tazky porod, infikovana plodova voda). Zasianute ma pohybove centrum - zle chodi, zle rozprava, zle prehlta, je narusena mimika, pritomne krce a skrutenie koncatin). Da sa pomoct ? Nepomohla by pripadne chelacia od ortute alebo nieco na regeneraciu neuronov? Chlapec bol napriek tomuto stavu viackrat ako maly zaockovany...

2

Re: DMO-detska mozgova obrna

Tazko povedat. Chelacia je ucinna , len ked je dieta zamorene. Poznas to testom napr ALA(alfa lipoicka kyselina, davka 100+ miligramov vyvola virenie ortuti na niekolko hodin, tj depresiu a rozne ine docasne symptomy otravy ortutou) Vtedy ma zmysel odmorovat.
Inac jedine co viem v tomto ponuknut je rybacie oleje, vitamin D-3 a najma rozne nootropika na podporu vyvoja mozgu.
Proti krcom(skraty) pomaha trochu Picamilon(GABA zlucena s B-3), tiez ciastocne L-theanine, aminokyselina z caju, ktora ma tlmiaci ucinok, davka 2x200 mg
Viac na nootropics najdes na
http://en.wikipedia.org/wiki/Nootropic
Osobne mam skusdenost s vitaminami B,C, vinpocetinom, huperzinom, rybacimi/krill olejami, l-theaninom, lecitinom  a inymi prirodnymi potravinovymi doplnkami.
Zialbohu dnes predavaju niektore patentovane nootropika, tj chemikalie  uz s roznymi skodlivymi postrannymi ucinkami, tym by som sa osobne vyhybal. Tj len bezpecne potravinove doplnky, ziadna skodliva chemia.