1

Téma: Kolostrum a epilepsia

Dobrý deň, mám 7 ročnú dcéru, ktorá má diagnostikovanú epilepsiu od 1,5roka. Vtedy liečba zabrala okamžite, záchvaty sa neobjavili ani po vysadení liekov. Ako nastúpila do školy, bola stále chorá /imunita jej pracuje na 35%/, najprv som jej kupovala výťažok z hlivy, to ale nemalo efekt. Potom som jej začala kupovať Barnys Colostrum 500mg, čo malo účinok na imunitu dosť vysoký, lenže asi po mesiaci užívania kolostra sa začali objavovať malé epi záchvaty. Z lekárov mi nikto nevie poradiť, či to mohlo naštarovať kolostrum tým, že začalo aktivizovať imunitný systém, alebo je to len zhoda  náhod a telo bolo oslabené z chorôb, alebo epi záchvaty začali opäť z inej príčiny. Skúsila som jej ho na dva týždne vysadiť, bola bez záchvatu 7 dní, potom to pokračovalo ako obvykle. Samozrejme, bez kolostra opäť rýchlo ochorela, tak som jej ho znova nasadila a výrazná zmena v záchvatoch sa nevyskytla. Je nastavená na liečbu, ktorá ale doteraz nieje účinná, už sa objavil aj veľký záchvat. Na budúci týždeň ideme na neuro kliniku na Kramáre, tak sa snažím zistiť všetko, čím by som im mohla informačne pomôcť. Pri tomto veľkom záchvate bola chorá, užívala ATB aj kolostrum ráno na lačno...Takže som na vážkach, či jej ho dávať ďalej, či trvá istý čas, kým sa kolostrum z tela vyplaví /užívala ho 4 mesiace v kuse/, alebo to s tým nemá nič spoločné. ďakujem.

2

Re: Kolostrum a epilepsia

Epilepsia su akoby elektricke kratasy v mozgu. Izolacia nervov, nervove obaly potrebuju regenerovat myelin a na to treba najma EPA a DHA, co sa nachadza v rybacich a krill olejoch.
Pri problemoch s nervami pomaha tiez brat vysoke davky vitaminu B-3 az 2x500 mg,(najlepsie vo forme inositol hexaniacinate) lebo tento vitamin vie v zlucenine s GABA preniest GABA z tela do mozgu. Priamo doplnok obsahujuci zluceninu GABA s B-3 sa predava pod menom Picamilon. Gaba sa vytvara vsade v tele, ale pre mozgovu krvnu barieru sa z tele nevie dostat do mozgu.
Niekedy pomoze aj aminokyselina L-theanine, davka 2x200 mg.
Casto su poskodenia nervov sposobene nasimi vzdy pritomnymi virusami, preto je dobre si zvysovat viralnu imunitu, co vlastne radim v dnesnej tichej viralnej epidemii kazdemu.
http://rng.nazory.eu/herpes
Brat lecitin tiez odporucam kazdemu, hlavne na cistenie ciev, ale lecitin je dolezity material pre mozog, az 30% vahu mozgu je vlastne lecitin.
V podstate pre to je aj collostrum tu napomocne proti virusom, lebo telo sa brani proti virusom napr imunoglobulinmi, ktore obsahuje collostrum vo velkych davkach.