1

Téma: živá voda a X20

Dobrý ceň, chcela by som sa opýtať či je pravdou že živá voda má blahodárne účinky na organizmus ( čítala som že je to vlastne ionizovaná voda) a či sa môže piť namiesto bežnej vody. Existuje vraj aj iná varianta takejto vody od firmy Xooma je to niejaký prášok z bielych koralov a po pridaní do vody ju vyčistí a má podobné účinky ako živá voda. Ďakujem

Naposledy upravil: hela (2010-03-06 13:15:46)

2

Re: živá voda a X20

Z mojich lekarskych zdrojov pouzitie "zivej vody" nie je nikde nijak zvlast popisane.
Ionizovanie vody musi spoecifikovat, o ake iony sa jedna. Niektore mozu byt uzitocne, ako je to napr v koloidno ionickych striebornych vodach.

Na koral mam uz davnejsie nazor, ze je to len momentalna reklamna kampan, kedze v podstate je to len uhlicitan vapenaty, tj zla/nerozpustna  forma vapnika na absorbciu.

3

Nikde ale výrocovia neuvádzajú o aké iony ide, iba že produkujú zdravú vodu, na trhu sú aj dosť drahé zariadenia cca 2000€, ktoré sa dajú nastaviť na produkciu živej i mrtvej vody, ale ja pokukujem po lacnejšom , len neviem či to bude mať ten správny účinok
http://www.mojavitalita.sk/obchod/ioniz … ody-3.html

4

Neviem o ako "spravnom ucinku" tu hovoris, kedze nemam k dispozicii ziadne lekarske vyskumy podporujuce tie tvrdenia.
Co sa tyka instalacie "ionizatorov" vody na zmakcenie vody, tak tie nepracuju tak, ako to vyrobcovia zariadeni uz roky tvrdia.Trubky sa nadalej zanasaju od tvrdej vody.
Ionizacne "puky" a gule, ktore davaju do pradla na zlepsenie cistiaceho procesu pracuju len velmi slabo, rozhodne nenahradia pracie mydla.
Inac co sa tyka zdravotnych tvrdeni, je hromada clankov na to, co tvrdia, ze je to viacmenej podvod.
Ja ako fyzik, ktory vie nieco okolo ionov sa k nim viacmenej pridavam, hoci nie na 100%. Male mnozstvo kyslikovych ionov je totiz sterilizacne. To je podstata, peroxidu vodika, ozonu a roznych oxidacnych cinidiel, najnovsie chloratov,(MMS1 a MMS2), ktore pracuju bez pochyby.
napr http://www.chem1.com/CQ/ionbunk.html

Povesti o zivej a mrtvej vode patria do oblasi rozpravok o Vitazkovi.....

Ozonizovana voda, peroxid vodika a roztoky chlornanov, to je nieco uplne ine