Napíšem Ti sem linky na overené veci, ktoré naozaj zaberajú, vyskúšala som dosť veľa produktov a ma to stálo veľa peňazí, tak Ti ich ušetrím:
Najlepšíe prírodné thyroidné výťažky, sú veľmi porovnateľné so štandardizovanými výťažkami typu s-thyroid, vyskúšala som viac s-thyroid, naturthyroid. Výhoda týchto prírodných je v tom, že Ti to colnica nezadrží ako liek, aj keď mne sa to ešte nestalo, ale môže sa to stať hocikedy a predsa len tie prírodné sú bez hocijakých prídavných látok, je to naozaj len čistá vysušená žľaza alebo koncentrát z nej+nejaké vitamíny, kdežto do tých vyrábaných v Thajsku aj keď s USA licenciou pridávajú kopec aditív, farbív.
Tento produkt je dosť známy Thyro-Gold, vyrába ho jeden lekár, čo sám trpí hypothyreózou a je tam veľmi veľa užitočných info na tému štítna žľaza, prišlo bez problémov na SK asi za 8 dní, poštovné bolo tuším nejakých 15 dolárov. Treba stiahnúť formulár pred objednávkou, že človek súhlasí s tým, že v prípade straty si nebude nárokovať na náhradu a takisto v prípade colných poplatkov, podpísať, naskenovať, odoslať mailom.
http://www.thyroidscience.us/products/t … o.gold.htm
Druhý produkt je GTA forte II so zníženým obsahom medi od Biotics Research, o tomto produkte sa moc nevie, ale je veľmi silný a robia ho z bravčových žliaz, nie z hovädzích! Jediná jeho nevýhoda je, že nemôžem ho brať na lačný žalúdok, asi kvôli tým vitamínom tam, je mi z neho nevoľno, takže si ho dávam až nejak na obed. Všetky thyroidné produkty sa snažím rozpustiť v ústach, neprehĺtam ich hneď. Naturthyroid som brala s Candexom - enzým celuláza, aby sa zvýšilo vstrebávanie thyroidných hormónov, lebo tam pridávajú ako plnivo celulózu.
GTA forte objednávam si ho odtiaľto, chodí bez problémov za 8 dní, poštovné ca 9 dolárov:
http://www.naturalhealthyconcepts.com/
Na tých stránkach sa musíš najskôr zaregistrovať, aby Ti zobrazilo ponuku firmy Biotics Research, ak Ti nezobrazí, napíš na custom servise, aby Ti sprístupnili ponuku tej firmy.
Toto sú jediné dva prírodné produkty, ktoré za niečo stoja, všetky ostatné prírodné thyroidné boli veľmi slabučké a boli to naozaj skôr vyhodené peniaze a nechápem niektoré tie recencie na iherb a iných stránkach, čo tam popíšu, ako im to super funguje.
Čo sa týka kortizolu... Osobne ho už neberiem, brala som ho tri týždne. Mne osobne vôbec nevyhovoval, fungoval u mňa veľmi nárazovo. Dala som si ho ráno nalačno, super energia, ale to veľmi rýchlo vyprchalo, ten polčas rozpadu bol u mňa nejaké tri hodiny, takže som ho musela takto dávkovať aspon 3-4x, napr. o 7, 10, 13... navečer som si už nedávala, lebo som nemohla vôbec potom zaspať. Problém s hydrokortizónom (HC) je v tom, že je prakticky nemožné ho dávkovať presne podľa potrieb organizmu, stačí menší stresový výkyv a človek je s dávkami úplne mimo, je veľmi ľahké to s ním predávkovať, takto som s dávkovaním balansovala asi tri týždne, keď som to prehnala nespala som aj celú noc a bola som zase z toho unavená. Adrenálne výťažky fungovali u mňa naproti tomu výborne, mali rovnomernejší účinok, nie ako jediná izolovaná látka - HC. Takže potom som už brala len adrenálne výťažky, ráno nalačno prvé po zobudení a potom asi druhú dávku o 11 hod., ja mávam nízky kortizol hlavne doobeda. Čo sa týka produktov adrenálnych výťažkov, nejak som moc nespozorovala rozdiel medzi produktom cortex a z celej adrenálnej žľazy. Jediné dva produkty, ktoré sa mi osvedčili boli od firmy Biotics Research Cytozyme AD - 180 kapslí a od Standard Process Drenamin. Firma Biotics Research používa na svoje produkty neonatálne tkanivá z novonarodených teliat, také tkanivo má najvyššiu kvalitu, nemusia z neho odstraňovať rafináciou tuk, je menšia šanca na obsah škodlivých látok ako ťažké kovy a pod. a je to zdravé tkanivo, nie ako u starších zvierat. Ešte na začiatku som brala na podporu Isocort - teraz to robia fermentáciou z rastlín ten HC, ale predtým ho vyrábali z kortexu z oviec, kombinovala som Isocort s Cytozyme AD a fungovalo to výborne, neskôr som prešla len na Cytozyme AD, teraz už nepotrebujem žiadne výťažky. Dávkovanie si treba upraviť podľa vlastných pocitov, ja som brala najskôr 4+4 Cytozyme AD, 3+3+3 Isocort, ku koncu Cytozyme AD 3+3. Ja som musela mať aj znížený aldosterón, lebo som mala strašnú chuť na slané, znížený aldosterón spôsobuje zvýšené vylučovanie sodíka, vtedy som pijavala aj viac krát denne slanú vodu a brala som vitamín c vo forme sodium ascorbate. Toto sa mi super upravilo braním adrenálnych výťažkov, zrejme obsahujú aj nejaké stopy aldosterónu, čo je ďalšia výhoda výťažkov oproti izlovanému HC. Ale niekomu vyhovuje zase HC, treba len vyskúšať, ak by si chcela vyskúšať HC, ja Ti pošlem celé moje balenie. Problém s HC je ešte aj v tom, že môže byť problém s jeho odvykaním po nejakej dobe, preto mne sa nejak viac pozdáva skôr taká výživa v podobe tých adrenálnych výťažkov.
Na adrenálnu podporu som brala okrem adrenálnych výťažkov aj b-complex, pantethine, B5, adaptogény, sladké drievko, rhodiolu, tekuté minerály so zvýšeným obsahom sodíka, aminokyseliny...
Dnes mávam už stabilný TK okolo 120/80, predtým som mávala 90,85/50. Je fajn si aj meriať TK - dobrý ukazateľ funkcie nadobličiek.
Čo sa týka momentálneho brania hormónov štítnej žľazy, mne to veľmi kolíše, aj podľa toho ako zrovna robím cheláciu, u mňa to určite súvisí tá hypothyreóza s ťažkými kovmi, aj tá adrenálna únava, na začiatku som potrebovala viac thyroidných hormónov, ca. 2 grains, alebo 4 kapsule GTA forte, potom sa nejak štítna žľaza spamätala a potrebujem teraz o dosť menej, stačia mi už len 1,5 až 2 kapsule GTA forte, to som aj čítala, že niekomu stačí brať hormóny napr. pol roka, trochu dodať výživu štítnej žľaze a ona znovu začne pracovať. Pár krát sa mi stalo, že som sa predávkovala, aj keď som si stále sledovala pulz, niekedy je to ťažké odhadnúť, hlavne keď tá potreba hormónov dosť kolíše, ale sú to nepríjemné symptómy, prstový tremor, búšenie srdca, svalová slabosť... vtedy treba na pár dní vysadiť, kým sa z krvi tie hormóny nevyplavia, T4 má polčas rozpadu 7 dní. Takže zásadná rada, POMALY zvyšovať hormóny, treba si hlavne uvedomiť, že keď si dám dnes hormón štítnej žľazy, tak krv sa pomaly saturuje a efekt danej dávky ja vidím tak ca. o týždeň. Denne priebežne meriať pulz, teplotu, neísť nad 90 kľudový pulz a podpora nadobličiek. Teraz beriem vždy radšej menej tých hormónov, ja už viem presne, kedy mám hypothyroidné príznaky - ráno sa zobudím s bolesťami kĺbov, všetko ma bolí, vlasy mám strašne suché, chce sa mi poobede spať, nemám jasné myslenie, vtedy viem, že treba zvýšiť, je to u mňa lepšia orientácia ako teplota a pulz. Ale každý je individuálny.
So slabou imunitou stále bojujem, beriem priebežne extrakt z olivového listu, beriem aj neonatálny thymus od Biotics Research - či zaberá, ťažko povedať, ale je mi teraz lepšie, chystám sa na kolostrum a vysoké dávky extraktov z chagy a coloriusu, snažím sa vyberať to najkvalitnejšie. Len človek musí skúsiť aspoň 5 produktov, kým šiesty je kvalitný + more času na študovanie, čo sa vlastne oplatí kupovať, žiaľ aj obchod s doplnkami je dnes z veľkej časti komercia. Na imunitu beriem teraz Immucare I a II od firmy Natura, takisto z toho obchodu, co som sem uviedla - je potrebná registrácia a asi aj povolenie na nákup tychto produktov, ale mne to urobili bez problemov. Zdaju sa mi veľmi kvalitné, Immucare I si kupujem prášok, oba produkty su zmesy adaptogénov, hribovych koncentrátov a bylin na imunitu.
Ja už ani nikomu nehovorím, čo si práve "liečim", lebo nikto mi to neverí, je to pre nich španielska dedina a myslia si, že nemám ani šajn, čo vlastne robím, šibe mi z "internetu" a len vyhadzujem peniaze a mám ísť k lekárom.
Kontakt na internetovú lekáreň, kde som nakupovala thyoridné výťažky, HC, pošlem mailom.
Naposledy upravil: bludicka (2011-07-22 20:02:38)