Pecen je schopna vyrobit hromadu jednoduchych cukrov procesom zvanym neoglukogeneza. takze aj ked clovek neje ziadne sacharidy pri roznych cisto bielkovinnych dietach, alebo napr v pripade eskimakov, pecen vytvara dostatok glukozy . Nakoniec mam to overene sam na seba, ked som sa snazil ako cukrovkar znizit cukor kompletnym potlacenim prijmu sacharidov. Zialobohu mi moja pecen vyrobila dost na velmi vysoke hladiny glukozy v krvi.
Preto, na navod doktora Whittakera, ktory lieci s velkym uspechom diabetes 2 na svojej klinike uz vyse desat rokov som presiel na dietu sice s nizkym obsahom sacharidov, ale aj znizenym prisunom bielkovin.
Samozrejme, dieta bohata na surove ovocie(nesladke) a hlavne surovu zeleninu je velmi prospesna pre telo, lebo je nizkokaloricka a bohata na cistiace enzymi.
Beztukova dieta, taku co dnes bezne propaguju lekari , je dokazane skodliva pre nervy a najma cinnost mozgu.
Ved samotny mozog ma zlozenie vysoke percento tukov a myelin, izolacia nervov je bohata na tuky, inac by neizolovala.
Inac Dough Graham uz od roku 2000 propaguje dietu zlozenu najma zo surovej zeleniny a ovocia a obmedzenie kalorickej hodnoty z tukov na pod 30% celkoveho energetickeho prijmu, ale to neznamena vylucenie orechov ani vajec a masa z diety, len ich obmedzenie. A s tym plne suhlasim.
Co treba vylucit su rafinovane cukry, mnozstvo jemnych skrobov, znicene rastlinne tuky a samozrejme denaturovane(znicene) bielkoviny.
Komplexne sacharidy v diete znamenaju,ze nie su "cukrove vlny", kde na narazove mnozstvo cukrov a jemnych skrobov sa vyluci narazove mnozstvo inzulinov, ktore okamzite vbuduju cukry do buniek a v krvnom obehu zastane primalo cukrov a nastane kriza a nasleduje zravy hlad.A prebytocne cukry sa v bunkach postupne menia na tuky.Najma v peceni ale aj inde v tele.A tym vytvaraju problem s tucnotou a doslova nas pebytky tukov 'zaskrtia" zapchanim ciev(porazky, infarkty, zlyhania organov) a pretucnenim a praskanim pecene(cirhoza)
Opakujem este raz , drviva vacsina candid(vyse 80%) je v crevach, nie v krvi a inde v tele a tam potlacaju nase dobre probiotika, ktore nam vyrabaju vitaminy a az 70% obrannych latok pre telo a preto treba najprv kandidu adresovat v crevach.
Toxiny z kandidy sa v crevach vstrebavaju do krvneho obehu a roznesu po celom tele, kde skodia kazdemu organu a celkove zamoruju telo.
Protikandidova dieta, ktoru mam overenu aj osobne na desiatkach pripadov pracuje,
zatial ta, co propaguje dr Graham je sice tiez ucinna, ale nemam ziadne cisla na jej potvrdenie zatial.
Kandidovu infekciu maju totiz aj mnohi vitariani, a ti sa riadia prakticky celkom podla navodov dr Grahama, takze pochybujem, ze to je vzdy odpoved na tento problem.
Ale kokosovy olej, oreganovy olej, citricidal a probiotika hubia kandidu a to nielen v crevach, ale aj inde v tele.
A jednoduche cukry ju zivia, tak isto skoroby, ktore sa v zaludku premenia kyselinami a amylazou tak isto na jednoduche cukry.
Takze nech si urobi uzaver kazdy sam, ked uz neverite mnozstve alternativnych lekarov, ktory tuto protikandidovu dietu s nizkosacharidivym prijmom (docasne) propaguju a to s vysokym uspechom.
Na MMS sa na tomto fore nebudem vyjadrovat, na to mam primalo skusenosti a nejedna sa o potravinovy doplnok v ziadnom pripade , ale o agresivnu chemikaliu.
Suhlasim, ze je ako silne oxidacne cinidlo uzitocne pri potlacani roznych nakaz, podobne ako kyslik(HBO), ozon(injekcie a ozonizacia krvi), peroxid vodika(oralne aj infuzne a injekcne), ale zdoraznujem, toto forum je o potravinovych doplnkoch vylucne, take pravidla tu zaviedol administrator a aj ja ich musim respektovat.
Inac Xion, trochu skromnosti by sa ti zislo a odstupu, clovek si ma veci dobre uvazit a dostat informacie z mnozstva zdrojov a az potom "strielat" Dr Graham je sice velmi cenny clovek, ale je len jeden clovek a nie kluc sveta. Su aj ini alternativni lekari, tak isto uspesni a dokonca s uplne inymi pristupmi.
Ja som sice na strane vitarianov, tj surove ovocie a zelenina maju tvorit aspon 1/2 stravy, ale tvrdit, ze jest maso vajcia a orechy je" blbost" je zachadzanie pridaleko. O tom sa uz primnoho prisnych vitarianov a ciastocne aj vegetarianov na svoju skodu presvecili.
Tie bezmasove a vitarianske vlny tu v USA az boli viackrat za poslednych 100 rokov a zakazdym na ne mnohi doplatili, vcitane ich proponentov a ich rodin.
Clovek je vsezravec a jeho telo je od prirody na to vyvinute, takze potrebujeme zo vsetkeho trochu, otazka je len ich vzajomne pomery.
Aj ohen pozneme len kratko(menej nez 40 000 rokov), takze sme este stale najlepsie usposobeni na surove potraviny.
A samozrejme nepotrebujeme priemyselne znicene potraviny, na to nie sme nijak usposobeni.A tie mame len poslednych par sto rokov.
Naposledy upravil: RNG (2010-06-27 06:27:30)