Téma: SPS a potraty
Ahoj RNG. Prekonala som tri potraty a vsetkymi moznymi vysetreniami mi nakoniec prisli na hematologii na syndrom lepivych dosticiek. Bol mi nasadeny aspirin protect 100 mg denne, ale po opakovanom odbere sa zistilo, ze je pre mna nedostacujuci. Tak mi zvysili davku na 150 mg denne a to uz vyzera ze zabrala. Pri tretom tehotenstve som si pichala fraxiparin, ale nepomohlo. Vraj aspirin je pre moju diagnozu podstatnejsi. UZ som velmi optrna a bojim sa co bude dalej. Ine mutacie vraj nemam. Gynekolog mi v pripade dalsieho tehotenstva odporuca kombinaciu 100 mg aspirinu a 0,3 fraxiparinu, ale hematolog len 150 mg aspirinu. K tomu mam brat utrogestan, co je progesteron, ktory mi bude naopak krv zasa zhustovat. Citala som o roznych potravinovych doplnkoch na krvne dosticky a riedenie krvi, ale nejako som sa v tom stratila :-( Mozes mi prosim poradit, co konkretne a kolko by som toho mala brat, ak chcem donosit dietatko? Viem ze ma to mozno nezachrani, ale za skusku to stoji. Vela zien ma kombinaciu aspirin a fraxiparine, ale moj hematolog sa obava moznosti zvyseneho krvacania. Dakujem krasne za kazdu jednu radu :-) a co si myslis este o tom utrogestane? Jedna baba mi hovorila, ze pri mojej diagnoze to ten plod hned zabije :-( Tak ja uz neviem :-(