Dobry den,obraciam sa na Vas s podobnym problemom,mam 16-mesacneho syna,rok kojeneho,v 6 mesiaci sa mu na druhy den po ockovani v noci zastavilo dychanie,(mame monitor dychu a maly bol modry a nedychal),a na stvrty den sa mu vyhodil atopicky ekzem na lickach..V tom case bol stale cisto len kojeny,s prikrmami som zacala v polovici 7-meho mesiaca "klasickou cestou",mrkva,zemiacik,atd..Po case som zistila,ze nemoze ryzu,mrkvu,a ani tie vselijake umele detske kase,ktore nam poradila dr,pretoze doslovne prevrieskal polovicu noci od bolesti bruska.Bolo to vzdy len po tych ryzovych kasiach.Po spaldovej cez den sa mu okamzite vyhodil velky flak pri ustockach,kde sa mu ta kasa dotkla...Takze som skoncila na bio kasiach:kukuricna,psenova,pohankova, bez mlieka,len s vodou,na tie reaguje dobre doteraz.Ked som oznamila dr,ze maly v noci prestal dychat a vyhodil sa mu ekzem,vysmiala ma...Kedze som zacala problematiku ockovania studovat,som presvedcena,ze ten ekzem a zastavu dychania mal z ockovania-zmenila som preto dr pristupnejsiu k odsunutiu ockovania-z jej strany,ja nechcem uz ockovat vobec.Ku koznej som s tym ekzemom ist odmietla,na prvom vysetreni u gastroenterologicky v 10 mesiaci v testoch malemu vysla hypogamaglobulinemia v triede IgG a potvrdeny atop.Som celiaticka,preto mu robili testy aj na lepok,negativne,ale podla mna celiakiu nema.Dalej sme boli odoslani na moju ziadost na alergologiu,kde mu robili v januari dalsie testy-kompletne,kedze maly uz mal 3x herpes na ustach,ten mavam aj ja,vysledky vysli vsetky negativne,ale vysli pozitivne na alergiu na mlieko.Nasadila som mu bezmliecnu dietu,na ktorej je doteraz.Pije ovsene mlieko z DMky,kedze z ryzoveho sa mu vyhodili vyrazky.Este k tomu kojeniu doplnim,ze v 7-mom mesiaci som na radu dr zacala maleho po nakojeni vecer pred spanim dokrmovat Nutrilonom,pretoze vecer mu moje mlieko nestacilo a plakal a stale sa dozadoval dojcenia,ked bol najedeny,pekne spal celu noc bez kojenia a tak spinka aj teraz:od 21.00 do 8.00,po mesiaci som s Nutrilonom prestala a zase som len cisto kojila,malemu uz vecer moje mlieko stacila,a ja som nevedela zistit,ci ten ekzem nezhorsuje aj umele mlieko.Pred tyzdnom sme zase boli na dalsom gastre,kam nas odoslala ta alergologicka kvoli alergii na mlieko,dr bola velmi neprijemna,ked som jej po opytani,ci malemu teda-kedze som sa ja sama rozhodla mu dat bezmliecnu dietu,davam aspon rastlinne maslo typu Veto a pod,na co som jej odpovedala,ze nie a ani davat nebudem,obcas mu natieram rohlik alebo moj bezlepkovy chlieb so slnecnicovym bio olejom,tak na mna hrozne nakricala.Nakoniec sme to uzavreli s tym,ze este maly pojde na vydychovy test na laktozu,a po nom ja uz s vysetreniami koncim,aj tak mu nevedia pomoct a tu ich chemiu mu davat uz nemienim..Neviem teda,co s tym ekzemom,maly doteraz nebol vazne chory,mal dokopy 3x teplotu do 39,4-asi nejake virusy alebo co,co dostal od nas,ani ATB este nemal,ale vzdy,ked je trocha chory,ten ekzem sa mu hrozne zhorsi,licka ma az tmavocervene a strasne suche..Natieram ho kokosovym bio olejom,vecer ho iba sprchujem,pouzivam prirodne mydlo Weleda,nedavam nanho ziadnu chemiu,ani sampon,nic,prat som zacala v orechoch na pranie.Absolvoval aj homeo detox-nepomohol.Momentalne je tiez trocha chory,mal v prvy den slabu horucku 37,3,a teraz kasle a velmi sopli.Davam mu homeo sirup Stodal,Beta glukan na imunitu,probiotika Infant Dophilus-tie berie dlhodobo,nostek mu odsavam a davala som mu nejaku morsku vodu Physiomer,teraz som presla na vytieranie nosteka roztokom Citricidalu,lietaju v nom hlieny a aj dychanie ma horsie,ale dufam,ze to prejde,len ten ekzem ma velmi zhorseny,na pitie imuno caj s bio lipovym sirupom a Ceckom z DMky..Najprv som si myslela,ze je to z jedla,ale kedze mu to zacalo este pred prikrmami,tak neviem.Na jedenie dostava vacsinou zemiaky s rôznou zeleninou(brokolica,karfiol hrasok,petrzlen,cvikla,fazulkove struky,kukurica,cukina,cesnak,cervena sosovica,atd),niekedy cestoviny,a teraz pomalicky zacinam zavadzat ryzu-skusam Natural,pouzivam bio oleje,z ovocia jablko,hruska,ananas,obcas avokado,maso 3x do tyzdna kuracie a kralicie,vajicko obcas.Na pitie dostava len cistu vodu Lucku,do ktorej mu pridavam to Cecko.Stolicu mava kazdy den pravidelne 3-4x,ale vacsinou strasne zapacha,niekedy az čpie akoby acetonom,az stipu oci-nerozumiem preco,moč mu nezapacha..So starsim-15-rocnym synom mam tiez od malicka problemy,stale sa stazuje na bolesti brucha,pred tyzdnom isiel na diagnosticku hospitalizaciu,pretoze mu zistili zvacsenu pecen a slezinu,robili mu pod narkozou kolonoskopiu a potom ambulantne gastrofibroskopiu,vsetko negativne,ci uz na celiakiu,alebo nieco ine..Na lici sa mu pritom robi uz asi 8 rokov zvlastny flak farby bielej kavy,ktory sa neustale zvacsuje,dalej mu velmi zapacha dych-zuby su v poriadku a ani ostatne vysetrenia nezistili pricinu zapachu.
Uz neviem,co este skusit,vsetci traja sme u lekarov zaradeni s diagnozou dyspepticky syndrom.
Najviac by mi pomohla rada,co s tym ekzemom u maleho,pretoze uz neviem,ako mu este pomoct stravou,co vylucit,alebo pridat,pripadne,co na ocistu-detox takeho maleho dietata..
Ospravedlnujem sa za taky dlhy prispevok,ale snazila som sa na nic nezabudnut.
Dakujem
Cora