1

Téma: Hlieny, popraskane cievky, candida - po porode

Dobry den prajem,
Som dva mesiace po porode, moje babatko kojim.
Od zaciatku tehotenstva mi pretrvavaju viacere zdravotne problemy, ktore mi stazuju starostlivost o dietatko. Som uz z toho zufala.
Ked to v strucnosti zhrniem:
- stekaju mi krkom hlieny, nedokazem ich vykaslat, pricom z nosa mi netecie
- puka mi v pravom uchu
- velmi mi praskaju cievky na tvari a celom tele, robia sa cervene fliacky, podla koznej lekarky mam cievnu rosaceu a ked prestanem kojit navrhuje liecbu entizolom
- bolia ma krcove zily na nohach, nohy mam unavene, tazke
- krvacaju mi velmi aj dasna, mam odhalene krcky zubov
- aktualne mam aj candidu na bradavkach

Nakolko kojim neviem, co mozem uzivat. Na kazdom lieku, doplnku je uvedene, ze je nevhodny pre kojace zeny. Nechcem ublizit babatku, ale potrebujem sa dat do poriadku, lebo uz takto nevladzem.

Dakujem krasne za rady. Prajem vsetko dobre.

Naposledy upravil: Gogi (2016-02-15 00:16:03)

2

Re: Hlieny, popraskane cievky, candida - po porode

Vacsina doplnkov uvadza, ze nie su dobre pre kojace zeny, co je samozrejme loz vynutena nasou FDA.
Na hlieny je NAC serrapeptaza a oreganovy olej To sa tyka aj hlienov v strednom uchu.
Na praskajuce cievky treba vyssie davky vitaminu C(5 gramov), bioflavonoidy(2-3 gramy, najma diosmin)
na zuby treba brat ustne probiotika a na krcove zily v nohach stahujuce pancuchace/support  pantyhose.

Naposledy upravil: RNG (2016-02-15 04:02:18)

3

Dakujem za rychlu odpoved. Na stranke iherb som si objednala niektore produkty,mozte mi to prosim pozriet? Ci su ok?Co by ste mi este odporucili a ako mam pripravky uzivat? V sucasnosti beriem len rakytnikovy olej - 1 cajovu lyzicku rano.
Dakujem

Tu je link na kosik
http://m.iherb.com/tr/cb?pcodes=NOW-000 … _REV-11257

Probiotika doma nejake mam,si od formy Swiss natur, vyuzijem este tie. Podkolienky som si objednala zo stranky winer.sk, siju ich.

Mozte mi povedat Vas nazor na tento produkt?
https://www.bodyworld.sk/multivitaminov … 0-tbl-2686.

Chcem sa spytat, objednala som si aj krem s vit k. Neviete kolko % je tam vit - k?skoda, ze je tam aj nejaky alkohol, bojim sa ako moja plet zareaguje, kedze ju mam extremne citlivu. Pouzivam dlhodobo jeden krem z ovsa, nemohla by som do neho nasypat vit k. Malo by to ucinnok?Ak ano, ktory vit k by ste mi odporucili z iherb?
Je mozme stav ziliek este upravit, alebo ide o prevenciu do buducna? Kozna mi odporuca IPL a laser,tak ci mam ist alebo vydrzat a skusit este tuto kuru (c vit, disomin).

Naposledy upravil: Gogi (2016-02-15 18:03:58)

4

Ziadne podkolinky, ale plne stahujuce pancuchace.
To malicko alkoholu co je v kremoch z vitaminom K nic neznamena. Vitamin K-2(MK7) by bol najlepsi.
Vsetky multivitaminy na trhu obsahuju primalo latok na ucinok.

5

dobry den rng,
Prepacte ze este rusim,ale prosim vas pozreli by ste mi ten obsah kosika (vid druha sprava), ci som vybrala dobre produkty.

Co sa tyka k2, je tento ok?
http://m.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitam … Caps/36220

A ten mam uzivat oralne, ci davat do toho kremu?

Velka VDAKA.

Naposledy upravil: Gogi (2016-02-15 20:19:57)

6

Pouzivaj oboje, aj ustne, aj do kremy v ovela vacsiej koncentracii

7

ok. Dakujem
To jednu kapsulu mozem dat do akeho mnozstva kremu?

Naposledy upravil: Gogi (2016-02-16 12:50:46)

8

Kremy obsahuju az 1% vitaminu K, obvykle to je ale K-1

9

mozem este jednu otazku?
Mam vit C, k2,d3,selen, zinok, b komplex, Vit E, omega mastne kyseliny.
Mozem ich zjest vsetky napr ked sa naobedujem? Je to velky pocet, bojim sa, aby mi to nezatazilo zaludok.

10

Skus. Ja osobne meriem obcas aj viac naraz

11

Ake casove obdobie mozem uzivat tolko tych vitaminov?nemoze mi to uskodit?stale kojim.

12

Ked citis, ze ti to zatazuje zaludok, tak si to rozdel na viac davok. na doplnky na trhu nie su zname ziadne poskodenia, pokial ich pouzvas v rozumnych davkach
Prave naopak, su dobre aj pre kojenca. Tj na jeho kostru, nervovy system a podobne.

13

Babatko mi ma druhy den hnacky. Nemoze to byt z vit c? Uzila som 1000 mg vcera aj dnes..mam si davat polovicu tablety?dakujem

14

Vitamin C moze vyvolavat hnacky  u dospelych,  ked je nie neutralny. Totiz okysli creva, ked je vo forme kyseliny askorbovej.
Vitamin C je najlesie podavat casto a malicko a este lepsie vo forme neutralnej,ako je ester C. Ze to ma vplyv aj na mlieko, to som netusil Aje je to logicke