RNG aky mas natoto nazor je to skopirovane
Začínám nepoznávat rozdíl mezi "bio" masem a "konvenčním" masem. Zkuste dočíst do konce, dám vám zajímavý náhled.
Konvenční maso je vyhejtováváno pro cpaní antibiotik do zvířat a bio zase, že do svých zvířat antibiotika nedávají či mnohem méně. Tedy černá a bílá.
Ale?! Vtipné je, že v mase na stole žádný antibiotika ze zvířat nenajdete ani z konvenčního. Proč? Metabolizují se. Nikdo, kdo vám tvrdí, že nejí konvenční maso kvůli antibiotikům, není schopen dojít k závěru, že i zvířata mají orgány jako třeba JÁTRA? Takže, co se týče koncentrací reziduí v mase (zbytky vstupů léků a pesticidů), tak co se týče antibiotik, jsou na tom "bio" i "konvenční" úplně stejně. DOKONCE co se týče pesticidů, tak těch se v mase z konvenčního chovu může objevit dokonce méně a to obzvlášť, je-li zvíře krmeno GMO, jejichž zdravízávadnost je BULLSHIT č.2. Jedna z výhod GMO je taková, že jsou proti vnějším vlivům daleko odolnější a tedy není nutno používat tolik hnojiva (ŽP), tolik pesticidů (zdraví), protože pesticidy skutečně jsou jedna z věcí, která je problém v lidském těle i v životním prostředí, protože se narozdíl od antibiotik drží jako blázen a nerozloží je jen tak něco. Naopak v bio sortě se dost často vyskytuje daleko více pesticidů a tím, že jsou stabilní drží ve vodě, v mase, ve všem.
Člověk má určité tolerance a nelze se bavit o tom, zda je i nízká koncentrace škodlivá pro každého, ač vysoký bych neriskoval - což BIO NEZAŠTIŤUJE. Jeden chcípne i kdyby jedl celý život brokolici a skončil pod drnem v 50. Druhý prohulí, prochlastá, prožere hovězím život a skončí v 70+ (R.I.P. Lemmy). Genetika. Štěstí. Ale zas to neberte jako nabádání k tomu, abyste žili stejný příběh grin – emotikon
Ona kvalita života feťáka ač tu žije dýl taky nic moc.
I tak ale studií na pesticidy je dost, a i já jsem pro, aby byly omezeny.
A všichni žereme chleba z pšenice seté, což je GMO, které je tady stovky, ?tisíce?, let. Banány jsou GMO č.1. To, co žereme za banány nemá s původním banánem nic společnýho grin – emotikon. A jak jsme rádi, že to je zdravý, co? (Já jsem)
Vlivy na chuť masa z jednoho a druhýho chovu bych fakt nechal být. Záleží totiž, čím je zvíře krmeno a jak je s ním zacházeno, jak je maso skladováno (což už může bejt průser dodavatelů a obchodů), čerstvost atd.. Ale do nějakých chutí bych se moc zatím nepouštěl z hlediska objektivity.
Hygiena velkochovů je jeden z nejpropracovanějších systémů, což zní tak strašně absurdně a extrémně, ale ono to tak bylo vždycky, proto se zavedly. Na oplátku není řeč o etice, což mě osobně HROZNĚ VADÍ. Tedy zacházení se zvířaty ve velkochovech je prasárna a bude, dokavaď se proti tomu nebude zbrojit. A ne, nebudeme to dělat veganstvím. Jsou inteligentnější řešení.
Proto maso na talíři by mělo vzít hygienu velkochovů a chovy se zmenšit a zlepšit podmínky - cena se zvětší - jsem teoretik, nevím o kolik, ALE bude zde nějaký balanc a já budu hned spokojenější s masem na talíři.