51

Re: Zdrave maso

Nuz vymate stastie, ze vam predsa len zaludok vytvara urcite mnozstvo kyselin a ze si potrebujete len maly schodok doplnat.

Mne na nestastie minuly rok 2 x viralny utok znicil vacsinu parietalnych buniek, tj aj celkom male jedlo mi sposobuje traviace tazkosti bez doplnku kyselin Viem to presne ppovedat, lebo pred tym utokom mi stacila roky 1 kapsula kyseliny, a po druhom utoku, co trval len 2 dni,, lebpo som ho potlacil, som po jednej kapsule dostal otravu zaludka, aj po dvoch mi to poriadne netravilo az som sa dopracoval k trom, kde mi to travi ako tak.
Viackrat som sa snazil brat menej , ale sa mi to okamzite vypomstilo. Clovek to zacne pocitovat po jednej hodine po jedeni a ked nic v tom nespravi, tak sa to stupnuje, v mojom pripade az k otrave zaludka, co potom pokracuje hnackami, az kym sa telo neocisti od tej pokazenej potravy.

52

1. Som na tom podobne. No ja si musim davat k masu aj 4 hcl od doctors best a aj to mi je nie vzdy dost. K ovociu aj 2 a aj to niekedy nestaci a je mi tazko. Ja tomu nechapem. Cim viac hcl davam tym viac moje telo chce.:D
No vyssie uz nejdem. smile
2. A ako je mozne, ze nikdy nehnackujem? Aj ked si doplnim malo a necitim sa najlepsie, tak nikdy ziadna hnacka. Znamena to, ze sa necistim a vsetko vo mne ostava?
3. A ak si dodavam aj kyseliny aj enzymi, tak to co stacia spracovat sa mi absorbuje do tela a zaroven mi ho vyzivi? Aj keby som si dodala menej hcl a enz.?

53

1. mas pravdu, prekyslit si telo je tiez neziaduce.
2. nas stastie, ze zatial sa ti v zaludku nepremnozili mikroby, co vyrabaju toxiny, lebo z toho su tie hnacky.
3. kyseliny a enzymi su potrebne na to aby rozlozili jedlo, lebo len male rozlozene ciastocky sa mozu absorbovat. Samozrejme jednoduche cukry sa vedia aj tak absorbovat, ale nam treba tisice roznych zivin, nie len jednoduche cukry.

54

Dakujem krasne.
A prosim ta nevies mi poradit v tom, ze mavam zastavene vetry a z toho tlaky pod lavy hr.kos. Neviem aky je tam organ no tak ma tam tlaci, ze sa nemozem nadychnut z hlbky a tym padom dycham plytko a rychlo a bije mi srdce ako o preteky. A ak sa mi podari riadne nadychnut, tak sa mi toci hlava a ide mi roztrhat kozu na bruchu, tlaci ma stale zivat no nejde.:D, a tiez pocit na zaludku a v celom tele ako ked mas tremu.
Pila som aj epsom sol no akosi nic. Ja uz neviem,co si mam davat aby som to nemala.
Uzivam vsetko, co radis t.j. doplnky na travenie, viralne, na kosti, wild yam root, enter.enzymi, zelezo, b komplex, horcik a pijem magnesiu mineralku neperlivu, gaba, 5 htp, l theanin, calamari, l dopa, spirulinu, triphalu a este neviem co vsetko.
Budem ti velmi vdacna ywa kazdy nazor, radu.

55

Menej mikrovlaknin  , viac vody, cvicit na brucho co zlepsuje posuv potravy.
Menovane doplnky nemaju prakticky ziadny vplyv na motilitu Ber kyseliny aj enzymi, najma enzym ako
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ja … l&ic=1
ktory obsahuje aj zlozku proti naduvaniu z nestravitelnych cukrov, zeleninovych ci strukovinovych
Cim mas menej kyselin a enzymov, tym telo posunuje potravu pomalsie, v nadeji ze sa potrebne kyseliny a enzymy vylucia.
A vtedy sa z jedla vytiahne o to viac vlhkosti a teda tvrdsia stolica sa este o to pomalsie posunuje, naviac za dlhsi cas sa v nej premnozia mikroby, vcitane tych co vyvijaju plyny.

56

RNG aky mas natoto nazor je to skopirovane

Začínám nepoznávat rozdíl mezi "bio" masem a "konvenčním" masem. Zkuste dočíst do konce, dám vám zajímavý náhled.
Konvenční maso je vyhejtováváno pro cpaní antibiotik do zvířat a bio zase, že do svých zvířat antibiotika nedávají či mnohem méně. Tedy černá a bílá.
Ale?! Vtipné je, že v mase na stole žádný antibiotika ze zvířat nenajdete ani z konvenčního. Proč? Metabolizují se. Nikdo, kdo vám tvrdí, že nejí konvenční maso kvůli antibiotikům, není schopen dojít k závěru, že i zvířata mají orgány jako třeba JÁTRA? Takže, co se týče koncentrací reziduí v mase (zbytky vstupů léků a pesticidů), tak co se týče antibiotik, jsou na tom "bio" i "konvenční" úplně stejně. DOKONCE co se týče pesticidů, tak těch se v mase z konvenčního chovu může objevit dokonce méně a to obzvlášť, je-li zvíře krmeno GMO, jejichž zdravízávadnost je BULLSHIT č.2. Jedna z výhod GMO je taková, že jsou proti vnějším vlivům daleko odolnější a tedy není nutno používat tolik hnojiva (ŽP), tolik pesticidů (zdraví), protože pesticidy skutečně jsou jedna z věcí, která je problém v lidském těle i v životním prostředí, protože se narozdíl od antibiotik drží jako blázen a nerozloží je jen tak něco. Naopak v bio sortě se dost často vyskytuje daleko více pesticidů a tím, že jsou stabilní drží ve vodě, v mase, ve všem.
Člověk má určité tolerance a nelze se bavit o tom, zda je i nízká koncentrace škodlivá pro každého, ač vysoký bych neriskoval - což BIO NEZAŠTIŤUJE. Jeden chcípne i kdyby jedl celý život brokolici a skončil pod drnem v 50. Druhý prohulí, prochlastá, prožere hovězím život a skončí v 70+ (R.I.P. Lemmy). Genetika. Štěstí. Ale zas to neberte jako nabádání k tomu, abyste žili stejný příběh grin – emotikon
Ona kvalita života feťáka ač tu žije dýl taky nic moc.
I tak ale studií na pesticidy je dost, a i já jsem pro, aby byly omezeny.
A všichni žereme chleba z pšenice seté, což je GMO, které je tady stovky, ?tisíce?, let. Banány jsou GMO č.1. To, co žereme za banány nemá s původním banánem nic společnýho grin – emotikon. A jak jsme rádi, že to je zdravý, co? (Já jsem)
Vlivy na chuť masa z jednoho a druhýho chovu bych fakt nechal být. Záleží totiž, čím je zvíře krmeno a jak je s ním zacházeno, jak je maso skladováno (což už může bejt průser dodavatelů a obchodů), čerstvost atd.. Ale do nějakých chutí bych se moc zatím nepouštěl z hlediska objektivity.
Hygiena velkochovů je jeden z nejpropracovanějších systémů, což zní tak strašně absurdně a extrémně, ale ono to tak bylo vždycky, proto se zavedly. Na oplátku není řeč o etice, což mě osobně HROZNĚ VADÍ. Tedy zacházení se zvířaty ve velkochovech je prasárna a bude, dokavaď se proti tomu nebude zbrojit. A ne, nebudeme to dělat veganstvím. Jsou inteligentnější řešení.
Proto maso na talíři by mělo vzít hygienu velkochovů a chovy se zmenšit a zlepšit podmínky - cena se zvětší - jsem teoretik, nevím o kolik, ALE bude zde nějaký balanc a já budu hned spokojenější s masem na talíři.

57

Nie je GMO ako GMO a niektore su velmi skodlive, co sa ale firmy vlastniace GMO patenty snazia zamlcat.
Aj doteraz sa vyberali plodiny a teda sa pasivne prevadzalo slachtenie,  a zamozrejme to bolo bez ziadnych vedomosti, ako sa zmenia biogicke hodoty a prijatelnost pre telo,  ale teraz za poslednych 20 rokov sa to natolko zmenila, ze sa dajaju casto nemozne v prirode geneticke modifikacie  v masovom mnozstre, ze sa clovek nemoze v ziadnom pripade prisposobit na ne.
Ja sa podla moznosty vyhybam vysoko slachtenym produktom a samozrejme GMO, lebo je to este nezmame v dlhodobom posobeni na ludske zdravie a naviac , ked sa ropustili a znicili vserky skupiny verdcov, co sa zaoberali GMO a jeho stodlivostou pre zdravie, je zrejme, ze sa tu deje nieco spinave.
Inac GMO produkty sa vyrabaju/vymyslaju najma na to, aby znasali ovela viac chemikalii   na ochranu proti parazitom a nie na to, aby spotrebovali menej umelych hnojiv.
Kedysi mali napt zrniny zhruba  17 bieklovin a dnes  ich maju vyse 30, z ktorych niektore su pre znacne mnozsto ludi nestavitelne, tj zamoruju telo a ludia su na nich coraz viacej alergicky
Ja neiden robit Monsantu pokusnu mys, len aby mohle hrozne zarabat  na novych patentovanych plodinach, co mozu byt pre nas skodlive a podla FDA staci i na ne 4 mesiace "vyskumu" aby boli prehlasene za bezpecne
Tu FDA jasne nadrza Monsantu miesto toho, aby davala pozor na zdravie naroda. A s nim aj politici...