1

Téma: Davkovanie

Dobrý deň,
prečítal som viacero tém, či už tu alebo aj na zdravie.sk, a chcem sa s vami poradiť. Už dlhšiu dobu ma trápia hlieny, tvoriace sa v nosných dutinách, stekajúce hrdlom, s tým spojený nie dobrý dych nielen z úst ale aj z nosa, tak som si kúpil nasledovné: Citricidal biochem research, oreganový olej tekutý od firmy swanson, a potom ústne probiotiká OralBiotic™ + Blis K12 Now Foods. Rozmýšľal som aj nad NAC, zatiaľ som to neobjednával. Čítal som od vás, že niečo sa dá liečiť vnútorne ale napr. baktérie či skryté plesne a pod. sa môžu liečiť iba priamo, napr. do nosa. Tak som začal oreganový olej, 4 kvapky do vody a vypiť, podľa návodu, je tam 3x denne. Probiotiká sú v pohode, tie sú fajn. Problém je ale s citricidalom od uvedenej firmy (inak z hoogle.sk). Nepijem to, ako uvádzate, ale chcel som ho aplikovať do nosa, chcel som si spraviť výplach nosných dutín, ako som si niekedy robil s vodou zarobenou s morskou soľou (čo mi inak vôbec nepomáhalo, hlieny ostávali, ba priam sa mi zdalo že to je ešte horšie, iba som mal lepší pocit čistoty). No včera som si zarobil, dal som dve kvapky toho citricidalu do 20ml vody, a chcel som si to dať do nosa. Zvládol som asi iba 5 ml do oboch nosných dierok a potom som bol K.O. Zvyšok som už nemohol, nos ma príšerne štípal asi 4 hodiny, pálilo ma aj v hrdle, kde to asi stieklo, slzili mi oči, slinil som ako keby som bol besný. No hrôza. Neviem teraz či to bola reakcia na to čo bolo v nose alebo som dal príliš veľkú dávku? Dnes to nechcem skúšať, že dám iba 1 kvapku, radšej sa poradím s vami. Alebo to nie je vhodné na výplachy v takomto štýle, iba čisto na kvapkanie ako kvapky do nosa, ako som niekde na fóre čítal? Inak musím povedať, že na druhý deň, teda dnes po tej aplikácii som mal pocit čistoty nosa a hlieny som nemal... ale to čo som zažil včera mi za to nestálo, už to nechcem zažiť. Ďakujem za odpoveď.

2

Re: Davkovanie

4 kvapky oreganoveho oleja do vody(20%, co ma NOW) rozhodne nie je dost.
Odporucam entericky pokryte kapsule z NOV, ktore maju v davka 3 x 2 kapsule  obsah 3 x 200 mg carvacrolu
2 kvapky citricidalu do 2 ml vody je prilis silny roztok, takze sa nediv, ze si mal problemy. Ja odporucam 2 za 4 kvapky maximum na 100 ml vody a kvapkat 2 kvapky do kazdej nosnej dierky, nie preplachovat!
Aj tak to dost stipe, ale samozrejme kratsie a kychanie po tom je max pol hodiny.
Pre citlivejsch odporucam pouzit miesto vody kokosovy olej, tak isto asi 3 kvapky do 100 ml oleja, dobre premiesat v teplej vode..

3

Dakujem, a co teda ten oreganovy olej, co si kvapkam do vody a pijem? Je to vyslovene neucinne alebo ma to iba znizeny ucinok v porovnani s kapsulami? Nastava nejaky chemicky proces v zaludku, ktory ten olej rozklada? Ci bude stacit ked zvysim davku? Nechcem ho len tak vyhodit, ale do buducna si kupim tablety.
A co ten NAC, vykompenzujem ho aj citricidalom - oreganovym olejom, alebo plni dalsiu ulohu, ktoru tieto dve latky nemaju?

4

Samozrejme to nie je neucinne, ale len nedostanes spravnu ucinnu davku Carvacrolu do tela, ako z entericky pokrytych kapsul firmy NOW
Oreganovy olej je protiplesnovy, dobry aj na kloktanie(2 % roztok), dokonca aj inhalaciu, kde ho nakvapkas na papierovu trubku a cez ju dychas nosom aj ustami
NAC a serrapetaza odnaskuju rozne maskovane infekcia, kde sa pre maskovanie nemozu dostat do nich antimikrobialne latky.