1

Téma: Nadsemenník

Dobry den. Mam zapal nadsemennika, ktorý trvá 1 rok. Bol som na vsetkych moznych vysetreniach no nic mi nezistili. Pojedol som takmer všetký možne ATB. Jedine co sa zmenilo po ATB je že ma svrbi v oblasti konečniku ale len pri dlhsej chodzi ( nie pri behu, nie ked lezim, nie ked sedim - nechapem, ale je to tak) Nadsemenník je zväčšený, bolí a mam mensiu chuť na sex. Na internete po dlhom hľadaní som našiel súvislosť Kandidy s prostatitídou resp. s chronickými zápalmi močovo pohlavného ústrojenstva. Držím protikvasinkovú diéetu tretí mesiac. S kvasinkami som uz zrejme mal problem v minulosti, no nedoliecil som to poriadne, kedze v tej dobe nebolo vela informacii o kvasinkovej diete. Nie som si isty ci dietu drzim uplne spravne, kedze 50% stranok tvrdi jedno a 50% druhe. Zaklad mojej stravy tvori zelenina (okrem hrasku, kukurice a mrkvy) maso, ryby, bio jogurty, vajcia, šunky (bez cukru a neudené) slnečnicové semiacka, lieskove orechy a nie velmi sladke druhy ovocia (citronova stava rano, 1 jablko denne). Zatial sa moj stav nezlepsil. Prosim Vás viete mi poradiť čím to môže byť, či je nutná operácia? ( vyoperovanie nadsemenníka - riziko neplodnosti)

2

Re: Nadsemenník

Dalsie zbrane proti candide su oreganovy olej v kapsuliach, kokosovy olej(3 lyzice denne) a enzym Candex.
Na mnohe infekcie urinarneho aj crevneho systemu je dobre brat Berberin, 3 x 600 mg

3

A moze suvisiet zapal nadsemennika s candidou? k tomu berberinu - Je takyto dlhodoby zapal vobec liecitelny?

4

Mikroby sa dostavaju mocovou rurou kamkolvek v urinarnom systeme, tj aj tam to je mozne.
Kazdy zapal je liecitelny, da sa aj potlacit napr branim curcuminoidov, aj vyliecit . Podla toho co to sposobuje musis volit prostriedky.
Mnohe zapaly v tele su napr sposobene nasimi vlastnymi virusami a tie treba potlacat anntiviralnymi doplnkami. Ine su sposobene baklteriami, na co je dobre pit roztok citricidalu, brat Berberine a monolaurin. Monolaurin je velmi sirokospektralny je ucinny na mnohe virusy, bakterie, plesne a podobne.

5

Dakujem pekne za nazory. Este Taka otazka je vhodne v kvasinkovej diete jest cottage cheese, mozzarelu a natural ryzu (to je ta bez sacharidov) ??

6

Natural ryza obsahuje vyse 80% skrobov, co sa v zaludku premenie na cukry za pol hosinu a velmi dobre zivia candidu.
Neviem , ktor to rozsiruje take nemozne informacie, ze celozernne muky a natural ryza,pseno a podobne su dobre pri protikvasinkovej diete, ale uistujem kazdeho, ze jedla bohate na cukry, skroby a mnohe sacharidy si tu absolutne nevhodne

7

Mal by som este otazku, ale poprosil by som priamu odpoved - ako dlho treba drzat kvasinkovu dietu? Na vasom blogu pisete, ze vyhubenie candidy trva 2 tyzdne - na webe vacsina stranok tvrdi, ze dietu treba drzat 3-6 mesiacov. Aka je teda dlzka drzania diety pri strave, kt. mate na vasom blogu?

8

Pri prisnej bezsacharodovej diete s pouzitim vsetkych proticandidovych, co tu spominam a hromady mikrovlaknin a probiotik sa to da spravit za 2-3 tyzdene
Samozrejme sa nemozes vratit k rovnakej potrave co si mal predtym, lebo si candidu znova vypestujes.
Zialbohu ludia nevedia dodrzat prisne bezsacharidovu dietu, nezoberu vsetky odporucane doplnky na to a tak sa trapia aj pol roka.

9

A to uz sa clovek nemoze nikdy vratit k povodej strave, resp. nemoze jest vyrobky z muky a cukor? Dakujem pekne.

10

Rozhodne nie k takemu zlozeniu, co mu vypestovalo candidu. Ale menej cukru, menej vyrobkov z jenmej muky, viac vlaknin a najma mikrovlaknin a tiez probiotik obcas, to ta ochrani proti tomu aby sa ti premnozila candida.

11

1. Kde sa nachadzaju mirkovlakniny?
2. Na internete som cital ze pocas protikvasinkovej diety sa mozu jest orechy a slnecnicove semena max. 50g na den. Je to pravda? nemozem jest viac napr. 100g aspon?

12

mikrovlakniny sa nachadzaju viacmenej vsade, len ludia svojim mudrym slachtenim ich znacne odslachtili, takze ich dostavane malo, nie dost na zivenie probiotik. Mozes ich kupit ako plevy zo zrna psylia, inulin z korenov cakanky, arabinogalactany s miazdy stromu lariix/smrekovec opadavy, pektiny z jablk a hrusiek, atd.
2. to je blbost.

13

Este by ma zaujimala aj informacia ohladom cottage cheese a nezrejucich neplesnivych syrov (mozzarella napr.)- je mozne  ich jest pocas diety?

14

Samozrejme. Najma ked maju velmi nizky obsah sacharidov.
Velmi plesnive/syry su sice chutne, ale su to produkty plesnenia, tj nie velmi pre nas zdrave.

15

Ale BIO biele jogurty uz asi take vhodne nie su do diety co?

16

Ako som povedal, podla mnozstva zvyskovych cukrov alebo prisladzania.

17

A aky je Vas nazor na konzervy pocas diety? Ryby v rastlinnom oleji, sardinky, makrely ... ?

18

OK. Ja si sice myslim, ze mrazene vyrobky su lepsie, ale neda sa vsetko dostat mrazene a konzevy su velmi pohodlne.
Najradsej mam ryby ale v rybacom oleji, napr tresciu pecen v trescom oleji zboznujem. A mesta oleja , ktory zialbohu dochada casto zniceny tj nepanensky,  je lepsie vo vlastnej stave

19

Uz mam vsetky veci, kt. stale spominate, este si musim kupit kokosovy olej a idem na to. Pozrel som si vela diskusii na tomto fore, ale nevidim tu reakcie ludi, kt. uspesne zvladli tuto dietu - na internete ich je tiez zalostne malo - da sa vobec za tymito doplnkami + dietou docielit vytuzeny vysledok? a dokonca za 2-3 tyzdne ako pisete?

20

Ludia su povacsine dost nevdacni, ked maju po probleme, tak sa tu neukazu.
Inac cadida albicans je dost bezny problem ludi, ci su podporuju extra cukrami a vyrobkami z jemnych bielych muk a nepodporuju si probiotika sustavne.

21

A ako je to s ovocim? plati zasada 1 nie velmi sladke ovocie denne pocas diety? napr. kysle jablko, kysla hruska, citron?

22

A ako je to s ovocim? plati zasada 1 nie velmi sladke ovocie denne pocas diety? napr. kysle jablko, kysla hruska, citron?

23

Ano.