Téma: Nadsemenník
Dobry den. Mam zapal nadsemennika, ktorý trvá 1 rok. Bol som na vsetkych moznych vysetreniach no nic mi nezistili. Pojedol som takmer všetký možne ATB. Jedine co sa zmenilo po ATB je že ma svrbi v oblasti konečniku ale len pri dlhsej chodzi ( nie pri behu, nie ked lezim, nie ked sedim - nechapem, ale je to tak) Nadsemenník je zväčšený, bolí a mam mensiu chuť na sex. Na internete po dlhom hľadaní som našiel súvislosť Kandidy s prostatitídou resp. s chronickými zápalmi močovo pohlavného ústrojenstva. Držím protikvasinkovú diéetu tretí mesiac. S kvasinkami som uz zrejme mal problem v minulosti, no nedoliecil som to poriadne, kedze v tej dobe nebolo vela informacii o kvasinkovej diete. Nie som si isty ci dietu drzim uplne spravne, kedze 50% stranok tvrdi jedno a 50% druhe. Zaklad mojej stravy tvori zelenina (okrem hrasku, kukurice a mrkvy) maso, ryby, bio jogurty, vajcia, šunky (bez cukru a neudené) slnečnicové semiacka, lieskove orechy a nie velmi sladke druhy ovocia (citronova stava rano, 1 jablko denne). Zatial sa moj stav nezlepsil. Prosim Vás viete mi poradiť čím to môže byť, či je nutná operácia? ( vyoperovanie nadsemenníka - riziko neplodnosti)