indukčný sporák je dosť silným zdrojom elektrosmogu, ja som sa kvôli elektrosenzitivite rozhodla pre plyn, takisto nepoužívam v byte žiadne wi-fi, žiadne bezdrátové technológie ako meteorologické stanice, žiadne bezdrátové telefóny so štandardom DETC, ktoré vysielajú nonstop a pod., čím modernejší byt, tým je to horšie, na všetko už používajú bezdrátové technológie - na kontrolu kúrenia, rôzne senzory, človek je zamorený vo vlastnom byte, nemusí vyjsť ani na ulicu, kde je to dnes vďaka smartphonom a 3G internetu, wi-fi už úplne neúnosné pre elektrosenzitívnych, ja už nemôžem pomaly ani cestovať vlakom, kde sa každý druhý pripája smartphonom na net, veď čo by si nezahral on-line hry, nepozrel maily, nešiel na chat, keď je to skoro zadarmo, nechcem vedieť, čo tu bude o pár rokov, to sa elektrosenzitívni ľudia budú asi sťahovať do lesov, tie 3G vysokorýchlostné dátové prenosy sú najväčšie svinstvo, čo sa asi týka elektrosmogu, z toho ma začne bolieť hlava po pár minútach a odoznieva to niekoľko dní, najväčším problémom a hlavne u smartphonov, ktoré sú stavané na "bezdrátový komfort" je, že aj keď človek nepoužíva zrovna 3G internet, wi-fi, bluetooth, ale má to zapnuté, tieto vysielajú nonstop, veľa ľudí si to necháva zapnuté stále kvôli synchronizácii napr. mailov, bluetooth kvôli handsfree, pritom sa takto ožarujú ešte viac, než keby mali mobil pri uchu, to je ako keby človek 24 hodín telefonoval - 3G prenos, ale ešte silnejšie, lebo tam sa prenášajú omnoho väčšie dáta.
http://www.powerwatch.org.uk/library/do … 110714.pdf
"Some induction hobs can be a major problem. All induction hobs use HF to induce currents in the pans which then heat up. Some use between 55 and 85 kHz and that is right in the range of DE. Some use higher (real RF) frequencies that are too high for the G/S meter to read, but go around the house wiring all the same. Induction hobs are not recommended from the EMF/EMR
exposure point of view."
Naposledy upravil: bludicka (2012-01-10 10:27:31)