1

Téma: dieta proti candide

Zdravím Vás RNG,

v priebehu tohto týždňa som si o tejto problematike prečítal toho kvantum, mám asi týždeň zdravotné problémy a doktori mi nevedia pomôcť pretože kolonoskopiu mi budú robiť až budúci týždeň a ostatné testy krvy, moču a stolice boli Ok... Mal som niekoľko dní vkuse nepríjemné bolesti brucha v oblasti pod pupkom, zároveň plynatosť, svrbenie konečníka najme po vyprázdnení, stolicu som mal mäkkú, lepkavú s nestrávenými zvyškami jedla, prípadne s mastnými škvrnami vo vode... Kedže odborníci si ma len pohadzujú ako horúci zemiak a napriek mojim bolestiam mi ani neboli schopný urobiť sono (USG) brucha skôr ako o mesiac, musel som si ich objednať na súkromných poliklinikách, hanba slovenskému zdravotníctvu...

Začal som s Vami odporúčanou diétou, zatiaľ ju držím len dva dni: bez cukrov uplne a užívam Kokosový olej, Oreganový olej(znacky NOW), Psylium, probiotiká... GSE/Citricidal zatiaľ nie ale mám ho objednaný... Veľmi pekne ďakujem za Vaše rady po dvoch dňoch mi bolesti ustupujú, len mám problém s prípadným predávkovaním lebo na tom oreganovom oleji NOW(90caps,55%carvacrol) je max.dávkovanie 2kapsule denne) Vy odporúčate vyššie dávky v iných príspevkoch... Tiež sa chcem opýtať aká forma cukru je povolená lebo úplne bez cukrov začínam mať problémy typu neschopnosť sústredenia, malátnosť(asi abstinenčné príznaky:-) ) Steviu a javorový sirup možem?
Ďakujem vopred za odpoveď

2

Re: dieta proti candide

Problemy s travenim vyplyvaju z nedostatku jedneho alebo viacerych: kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika. Zialbohu toto gastroenteorologovia ani nemeraju ani nepredpisuju na to nic, cest velmi vzacnym vynimkam.
Zrejme ked mas plynnatost a bolesti zaludka, nemas dost kyselin, Nestravene zvysky jediel v stolici naznacuju aj nedostatky vc enzymoch. Odporucam brat Betain HCl s pepsinom a pancreatin, podla potreeby, to si musis vyskusat individualne na sebe a je to urcene aj velkostou jedla. A samozrejme ako kazdemu tio odporucam brat zmes mikrovlaknin, najmenej 10 gramov na zaciatku aj viac a nasadzat si kvalitne probiotika
Ci mas candidu to neviem, ale iste mas pokazeny traviaci a absorbcny cyklus a znicenu probioticku floru v crevach