1

Téma: Veľa doplnkov dávkovanie

Zdravím RNG dnes mi prišla už druha veľka objednávka zo swansonu chcem sa spýtat kedy čo ako a kolko dávkovať všetky veci..

objednal som Jod 500 tabliet 225 mcg  - kolko krát za týžden/deň a kolko tabletiek do dna?
Selen 300 capsuli 100 mcg - to iste
Vitamín D-3 a K-2/ 1000 IU,45 mcg
Degestive Enzymes-Swanson premium brand 180 tabliet
Hydrochloric Acid (with Pepsin) Swanson premium brand 250 capsuli
High Ig Colostrum (40 % immunoglobulins) Swanson Ultra 120 capsuli
Aloe Vera Swanson Superior Herbs 300 softgels  25 mg
DGL Swanson Superior Herbs 180 Chewable tablets
Oregano Oil NOW 90 softgels min. 55 % carvacrol
Cat,s Claw 250 capsuli 500 mg
Candex 40 capsuli
Pancreatin Twinlab 50 capsuli
Olive leaf extract Swanson Superior herbs 60 capsules 750mg
to je všetko chcem sa spýtat hlavne čo kolko kedy užívať a ako často
ešte sa chcem spýtat užívam Berberine,D-manose,Nac,Serapeptase,Citricidal, večer probiotika,mikrovlakninu cez den užívam Vitaminy z lekarni..vitamin A,B,C,D,E,K,horčik,vápnik,magnezium,zinok, tiež užívam Spirulinu v tabletach a Hlivu občas berem doplnok na čistenie pečene čo som našiel doma vola sa Protect Liver
Možem to všetko užívat zároven ?

2

Re: Veľa doplnkov dávkovanie

Jod, 2 az 6 mg denne
selen 200 az 600 mikrogramov denne
ra kombinacia D a K 2 denne
kyseliny a enzymy beries podla potreby od 1 do 3 kapsule z kazdeho, to si musis urcit sam podla reakcie tela.
Colostrum sa pouziva len pri tele napadnutom nejakou nakazou a to vo velkych davkach az 15 gramov
Aloe vera je 200:1 koncentrovane tj 25 mg je ekvivalent 5 ml tekuteho
DGL pozujes 2 tabletky 15 minut pred jedlom
Oregano olej pri zapaloch hornych dychacich ciest a zahlieneni , davka 3 x 2 kapsule Extrakt z olivovych listov v pripade potreby pouzivas ten silny zo Swansona, 3 x 2 kapsule.
Zasadne vsetky doplnky sa pouzivaju len v pripade potreby!
Vynimka je snad len selen jod zinok vitamniny C E D-3 a K, lebo tych mame skoro vsetci v potrave primalo.No a samozrejme mikrovlakniny a probiotika tiez z tych istych dovodov

3

okej väčšinu chápem a ked sa chcem poistiť proti candide,virom bakteriam atd.. tak mam brat normalne aj oreganový olej a extrakt z olivových listov v tých dávkach 3x2 či menej? lebo ja neviem či naozaj mam bakterie atd.. ja to len skúšam ako možne riešenie nemožem si ubližit?

a ten cats, claw mam brat ako?
a kedže ta aloe vera ma 25 mg tak kolko na den si mam davat?

Naposledy upravil: menma1 (2015-02-03 15:10:52)

4

Potravinve doplnky v odporucenych davckach nemozu nijak skodit, , ved su vsetky schvalene ako neskodne lekarmi. Inac by sa totiz v USA nemohli volne predavat, o to by sa nas velky strazny pes federalna organizacia FDA postarala s radostou.
Ja si davam aloe vera tak asi 1/4 lyzicky denne toho prasku 200:1, co obsahuju aj menovane kapsule, tj asi 1 gram, tj ekvivalent 2 deci  aloe vera gelu. To je samozrejme dost velka davka, ale povodny vyskum okolo aloe vera pouzival 3 x 120 ml  cerstvo vyskrabaneho gelu z aloe vera.
Inac aloe vera pouzivane dlhodobo postupne zmeni zlozenie bunecnych stien cim sa zvysi  bunecna imunita, lebo tie steny sa stanu odolnejsie proti prieniku mikrobov

Nuz doplnky sa pouzivaju samozrejme podla potreby, ale ked ich pouzijes bez potreby, tak si neuskodis zdraviu, ale penazenke.

5

Pravda o očkovaní  https://www.youtube.com/watch?v=2SYs8rQfPs0

6

Zialbohu je to divne s tym ockovanim, vseobecne. privela zatajovania, falsovanie pozitivnych vysledkov, falsovanie dat o skodlivosti,  a dnes je uz jasne, ze musia byt, kedze vakciny obsahuju skodlive latky, ako konzervanty, adjuvanty a rozne zivocisne bielkoviny nam cudzie, dokonca aj GMO produkty, tj okrem jedovatych vytazkov alebo priamo mikrovov proti ktorym sa stepi.

7

chcem sa spýtat v poslednej dobre jem vela orcehov mam to skoro ako náhradu sacharidov.. pri kandidovej diete ktoru čoskoro ukončí kedže nepriniesla výsledky može nejak uškodit velke množstvo orechov? najmä burských?

8

Orechy treba jest hlavne v prirodzenej forme, t.j. neprazene. Arasidy resp. buske oriesky je dostat vacsinou len prazene, cize su tam znicene tuky, tak tym sa treba vyhybat, ale ich jest striedmo, nuz ale chutia velmi dobre big_smile
Tak 2 hrste orechov denne je podla mna dost.

Ale prisna protiplesnova dieta nie je len o jedeni orechov, ale povolene je aj maso, ryby, vajcia, vela zeleniny, olejnate semienka, obmedzene nesladne ovocie a aspon 3 PL kokosoveho oleja co ti nahradi chybajuce sacharidy pri tejto diete.

9

viem toto všetko viem ale ked mna stále bolieva brucho a ked si dam mäso mam zapchu.. smradlave vetri.. a dalšie poblémy.. a tiež 5x stolicu za den.. nechapem väčšinov jem cez den len zeleninu semiačka ale mam tolko vela stolice že nechapem odkial sa tolko vytvori mam dojem že viac odide než príde není to nejaký príznak na nejaku chorobu? chcem povedat aj to že enzými užívam už 3 den a nič ako keby som ich ani nemal.. sad ja neviem čo dalej.. takto žit dlho už nedokažem

10

RNG otázka na vás asi to sem nepatrí ale kde kúpiť serotonin??

11

Serotonin sa neda kupit ako doplnok , len doplnky na zastavenie jeho odchytu(st john's wort) alebo polotovary nan(5 -htp)

Naposledy upravil: RNG (2015-02-07 05:46:42)

12

aha dik  a nejaký doplnok čo pomaha vytvarat alebo niečo take?

13

jednoznacjne 5-HTP. Moze to byt aj L-tryptophan, ale vyroba serotoninu(5-HT) z neho je viacstupnova, preto odporucam 5-HTP skor.

14

moj pribeh:
raz som sa neudrzal a dal som si doplnky v naozaj velkom mnozstve, skusal som, co to urobi.. jedine co som z toho mal, bola bolest zaludka a myslim zvracanie.. na druhy den bolo OK,  (to bol test na doplnky na posilnenie a zvysenie energie, skusal som aj jod v 20mg par dni po sebe a zijem.. SAMOZREJME NEODPORUCAM A ANI NENAVADZAM NA TOTO) - pisem to len pre zvedavost ludi... aby vedeli a nemuseli skusat, som blazon co to skusil za vas, pre vas... a ozaj, neskusajte toto pred nejakym RANDE big_smile

PLUS, urcite to zalezi od doplnku ale mam rad tu alibisticku vetu, ktora je na odseknutie hlavy autora "Tak, ako kazdy liek, aj tento ma neziaduce ucinky..." aj ja to pouzijem v tomto kontexte "Tak, ako ATB zabijaju tisice ludi rocne, doplnky nemaju na svedomi ani toho, kto sa nimi chcel cielene zabit..." takze kto z koho... HA

15

Statistika je jasne poukazujuca, co cloveka zabije. V USA sa odhaduje smrt ako nasledok liekov na vyse 700 000 ludi rocne. Z potravinovych nakaz a otrav je to okolo 6000 ludi rocne a z potravinovych doplnkov je to v minulom roku 2 ludia, co sa besne predavkovali.
Rakovina zabija v USA asi 650 000 ludi, cast z toho je nasledok terapii, ale pripisu to inym, ako nakazlive choroby(Znicena imunita chemoterapiou) , rozne znicene organy, najma zlyhanie pecene, srdca, ladvin atd, co je tiez nasledok chemoterapeutickych jedov. Nuz a 1,2 miliona ludi este stale zomiera na nasledky zapchatych ciev, co by sa dalo cistenim ciev a bezpecnym riedenim krvi do znacnej miery odstranit.
Nuz ale preco by lekari odstranovali zdroj svojich prijmov????

Doplnky su koncentrovane latky  tj potrebuju znacne rozriedit. Privela doplnkov  naraz moze uskodit najma pre nedostatok vody na ich rozriedenie.

16

Ahoj RNG.

Mám otázku ohľadne dávkovania mikrovláknin + Citricidalu + Esteru C - všetko v jednej fľaši s vodou. Pijem denne cca 2,5 - 3 litre tekutín, pričom cca 2 litre z toho je voda, ostatné je vo forme dajme tomu čaju, džúsu a pod. Chcem sa spýtať - ak viem, že určite vypijem tie 2 litre vody, tak či si môžem dať menované nie do 1 litra, ale do 2 litrov vody? A či tým neznížim účinok doplnkov?

Mám cca 110 kg, a teda do 2 litrov vody by išli 4 kopcom čajové lyžice mikrovláknin, 55 kvapiek Citricidal a 4,5 g práškového Esteru C.

Toto budem piť celodenne povedzme od ôsmej do ôsmej - nezníži sa teda nijak účinok menovaných doplnkov vo väčšom objeme vody??!

Ďakujem.

17

Len mnozstvo ucinnych doplnkov sa rata, nie mnozstvo vody, co s tym spolu vypijes.

18

ahoj rng
prisli mi doplnky vitaminy D3 a K2 MK7 z iherbu:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-MK-7 … Caps/61585
http://www.iherb.com/iHerb-Nutritionals … gels/50807

ake davkovanie doporucujes? dakujem

Naposledy upravil: mapo (2015-06-15 16:48:01)

19

mapo napísal(a):

ahoj rng
prisli mi doplnky vitaminy D3 a K2 MK7 z iherbu:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-MK-7 … Caps/61585
http://www.iherb.com/iHerb-Nutritionals … gels/50807

ake davkovanie doporucujes? dakujem

RNG radi D3 5000IU denne a K2 100-150 je ok .

20

Detto.

21

pan RNG pisali ste hore ze si davate Aloe Vera freeze dried 1/4 lyzicky denne (prispevok č. 4 )....  to ste mysleli 1/4lyzicky ten prilozenej co je k tej aloe ci ?

Ja si davam celu tu odmerku co je k tej aloe denne...  na krabicke je napisane ze davkovanie je 1ta plna odmerka denne....  Dík smile

Naposledy upravil: letto (2015-06-15 20:11:08)

22

Lyzicka v USA je standardizovana miera,  je to objem 5 mililitrov. tj 1/4 lyzicku je zdruba 1.25 ml, pravdepodobne asi 1 gram. Tj je to ekvivalent 200 ml aloe vera stavy, skoro tak kvalitnej ako cerstvo vytlacena.

23

njaaj rozumiem smile ......... ale tak  to je vlastne jedna ta odmerka co je prilozena k aloe freeze dried od swansona smile Dík za info .

24

Mozno, nemeral som to. Mal by som si to odvazit raz.

25

heh, hmm na krabicke je napisane ze 1scoop = 1,5 grams ... takze to je asi viac aj nie?  ... ale sak nevadi aloe je super, vyhojila mi zaludok krasne spolu s DGL... smile dekuji pane wink

26

1.5 gramu je ekvivalent pri koncentracik 200:1 zhruba 3 dcl cerstvovytlacenej stavy z aloe vera. Osobne pouzvam aj viac, lebo si to miesam do mojes zmesi mikrovlaknin, co pouzivam do mojej vody na pitie, kam si davam aj vitamin C, a rozne zdroje antioxidantov, najma nesladene ovocne koncentraty

Naposledy upravil: RNG (2015-06-18 00:11:47)

27

Ook rozumeno smile Ďakujem pekne.

28

.

29

1. Chcem sa opytat, ze ked pijem doobedu caj lapacho s 10 g vlakniny, ci si mozem da do toho 2 g hlohu a popijat alebo hloh vo vode vypit naraz?

2. A mozem brat lecitin 1 pl kazdy den? A tiez pit naraz ci postupne pocas dna?
Vdaka.

30

1.ano
2.ano. Hociako, ved je to len potravina Moja zena ho dava do polievok bez tuku, zeleninovych a tak ho dostaneme vsetci, automaticky

31

prosím Vás ktoré konkrétne nesladené ovocné koncentráty si dávate do vody? ďakujem

32

jaMartina napísal(a):

prosím Vás ktoré konkrétne nesladené ovocné koncentráty si dávate do vody? ďakujem

Pozri tuto konkretnu temu: http://rng.jecool.net/viewtopic.php?id=3939

33

Ďakujem pekne. Ospravedlňujem sa, moja chyba, toto som sa opýtala bez toho, že by som hľadala v starých príspevkoch. Inak si všetko vyhľadávam a čítam už popísané...

34

.

35

rng ako casto si doplnas vytamin E , ten kvalitny v organickej forme http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-To … &ic=35

alebo beres osobne nejaky iny ktory je kvalitnejsi ?

Zaujma ma ako casto preto ze si pisal ze napr B complex od swansona neberes kazdy den . Viem ze s Bčkami opatrne , zaujma ma ci aj s E vitaminom treba opatrne .

36

Pocuj zlaty staf Tebe ten food detective aj pomohol ?  Ci ani nie?

37

letto napísal(a):

Pocuj zlaty staf Tebe ten food detective aj pomohol ?  Ci ani nie?

No uz som ti to raz pisal sa mi zda smile ukazal mi horsiu toleranciu mlieka a vajicok ale len velmi malo inac vsetko v pohode este obilniny trosku . Dam pankreatin a aj vajicka mozem , kysliny mam teraz 1 po kazdom jedle a nevidim zmenu smile takze idem objednavat bromelain lebo mam viacej bielkovin .

38

.

39

RNG napísal(a):

.

rng mozes odpovedat prosim na č. 35

40

otazka 35
Tocotrienoly beriem zialbohu len zriedkavo, este stale beriem najma tocopherols, ktorymi som zasobeny, pozri na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -250-sgels
a len obcas si hodim tieto
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -120-sgels Mozno v buducnosti, ked vybehnem s tocopherolov, tak prejsdrem celkom na tu zmes s tocotrienolami.
Ale je o poriadne drahsia, takze neviem, ci ma moja sporiva dusa neodradi od toho....

41

RNG napísal(a):

otazka 35
Tocotrienoly beriem zialbohu len zriedkavo, este stale beriem najma tocopherols, ktorymi som zasobeny, pozri na
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -250-sgels
a len obcas si hodim tieto
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -120-sgels Mozno v buducnosti, ked vybehnem s tocopherolov, tak prejsdrem celkom na tu zmes s tocotrienolami.
Ale je o poriadne drahsia, takze neviem, ci ma moja sporiva dusa neodradi od toho....

50 euro na 120 dni je 12,50 na mesiac co neni az tak vela . A co hovoris na tento ?

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-To … l&ic=5

ma ale len 37mg tocotrienolov . ale myslim si ze aj tak lepsi ako ten prvy co beres teraz .

a otazka . ako casto beres ten tvoj vitamin E , kazdy den ?

42

Kedze ja musiom brat rozne doplnky na moju cukrovklu a jej nasledky, sotva mi vide miesto na normalne pravidelne doplnky, co tu radim kazdemu. Ale ked som hodne vonku na slnku, tak definitivne beriem vitamin E vo vyssich davkach. Inac ja dostavam vitamin E aj cez kozu, kedze je sucastou mojho kremu, co si miesam sam.

43

RNG napísal(a):

Kedze ja musiom brat rozne doplnky na moju cukrovklu a jej nasledky, sotva mi vide miesto na normalne pravidelne doplnky, co tu radim kazdemu. Ale ked som hodne vonku na slnku, tak definitivne beriem vitamin E vo vyssich davkach. Inac ja dostavam vitamin E aj cez kozu, kedze je sucastou mojho kremu, co si miesam sam.

dakujem a ten vitami ne ten drahy 50e co si poslal , nevadi ze je to zo soje ? neni lepsie z palmoveho oleja ?

44

Soja samotna nie je priam idealne jedlo, ale zo sojoveho oleja vyrobky nemusia byt nevyhnutne zle pre nas.Najma v tak malickych mnozstvach.
Toccotrienoly su az 50 krat tak silne antioxidanty, ako tocoferoly.

45

Zdravím chcel by som sa spýtať  niekoho alebo aj vás RNG ak viete, nad akú hranicu to je na slovensku aby sa neplatilo clo ? je aj nejaká hranica na daň ? chcem objednávať 2 veci z iherbu a dokopy to bude cca 40 $ bez poštovneho ešte.. čo je nejak 32 eur myslim..

46

nad 30€ je uz dost velka sanca ze to zastavia a co viem tak mne vzdy nad 30€ uz chytali secko ....... radsej si tam este daco dohod a objednaj 2objednavky po 20€

47

.

48

hmm dobre diky

49

Dobry den, chcem sa spytat co hovorite na tuto serapeptazu? Mam teraz od enerex 120 000.
Dakujem

http://www.oliveland.sk/oliveland/eshop … -60-kapsul

50

OK, az na to ze je drahsia ako ta co ja kupujem
http://eu.iherb.com/Doctor-s-Best-Best- … Caps/23747