1

Téma: detox

ahoj RNG chcel by som zacat detox od kovov,a neviem ako zacat,a co by som mal pritom brat,spominal si mineraly na kosti,viem ktore len teraz mi nepridu na mysel.alebo by som mal oslovit Ivana administratora,ak cita aj on nech mi poradi prosim.Nedavno som skoncil Berksonov protokol.a beriem co kazdemu dlho a neunavne opakujes,nebudem rozpisovat.Pekny vikend este a vela trpezlivosti s nami,vdaka

2

Re: detox

V prvom rade by si si mal skontrolovat ci naozaj mas privela tazkych kovov v tele.
Ortut sa lahko zisti, zoberies alfa lipoicku kyselinu(200 mg) a ked nedostanes ziadne virenie ortuti(depresia, depersonalizacia) , tak asi tej ortuti nemas privela.
Chelacia je ale pre kazdeho dobra, lebo vsetci mame urcite zamorenie v tele, tomu sa dnes v nasej "civilizacii" neda vyhnut.
http://rng.nazory.eu/chelacia

3

dakujem ale pri berksonovom protokole som bral 600mg podla teba ALA a nic som necitil takze ,neviem mam ale 6 ks amalganov,ktore uz postupne davam odstranovat.koriander idem uz sadit a zeolity neviem ake pouzit ,nieco si pisal o zeolitoch ktore uziva Ivan,aneviem ci boli take aktivne ako spominas ked sa mali zapijat mineralkou,vdaka

4

Jednalo sa o specialne tekute zeolity(liquid zeolites)
Ja som predaval a skusal sam na sebe tieto
http://zeoliteliquid.com/, myslim, ze to iste ma aj Ivan  z dovozu do Ciech.

5

Tekute zeolity, modifikovany citrusovy pektin a arabinogalaktany.
Tieto veci vynasaju z tela rozne skodlive latky, lebo naozaj na seba naviazu kde co ...
Otazka potom znie ...  Je dobre toto konzumovat zaroven s kvantom inych prospesnych potravinovych doplnov ?
Tieto chelatory a detoxikacne adsorbenty neviazu selektivne len latky pre organizmus neprospesne, ale beru to zaradom, podla
chemickej povahy a fyzikalno-chemickych vlastnosti, nie ?
Celkove ... staci pred nejakym vacsim mnozstvom vlakniny DVE hodiny nebrat vzacne veci a dalsie 2-3 hodiny po  ?
Takisto aktivne uhlie viaze hromadu veci na seba, aj tych prospesnych ... vytazkov z bylin, potravinovych doplnkov...

6

Nic nie je idealne. Chelatory vynasaju aj uzitocne mineraly, preto sa odporuca rano chelovat, vecer doplnit mineraly.
Preto dietetici este donedavna a niektori aj dnes nechcu vela vlaknin v potrave, lebo vlakniny nasaju do seba aj cast uzitocnych, najma tukovorozpustnych . Ako sa hovori, nemozes mat vsetko. Na jednej strane je to uzitocne, na druhej odnesie cast zivin. Na stastie to co vynesie nie je privela.
Absorbenty su teda najucinnejsie na prazdny zaludok a najlepsie je po nich nejest aspon 1,5 hodiny.

7

no ja to tak nejak striedam, ze 5x v tyzdni mam nalacno enzymy a 2 x mam psylium s aktivnym uhlim

8

Nespominas chelatory. To su najma rozne ovocne kyseliny. Vyborny chelator je vnat koriandra, cilantro, co si mozes doma pestovat v kvetinaci. Ma dost divnu chut, treba si na nu zvyknut.

9

ano, semienka mam, uz sa len do toho pustit...
No a alfa lipoova je tiez chelator, ako si spominal... teda najma pre Hg ... to uzivam
A bezne chelatory ako ovocne kyseliny .. z jablk a podobne ...
A to cilantro nevynasa aj potrebne kationy alebo zluceniny z tela ?

10

Kazdy chelator vynasa aj niektore potrebne mineraly, preto je dobre pri intenzivnej chelacii si ich doplnovat.Ludia co jedia dostatok zelenin nemaju problem s mineralmi obvykle.
Niekde sa to nazyva aj alkalizacia tela a podobne, tj opak chelacie kyselinami.

11

rng su nejake potraviny ktore sposobuju virenie ortuti alebo inych kovov ? Bielkoviny napriklad alebo sacharidy  ?

12

Niektore aminokyseliny s vysokym obsahom siry to sposobia, tiez doplnok napr MSM, cilantro(zelena vnat koriandra) atd.
Ale virenie ortuti znamena, ze sa dostane z ulozenia do obehu a vtedy sa ma sancu vylucit.