1

Téma: ako na hormony???

takze, uz dva roky bojujem s problemom-bolest prsnika sad boli ma stale, akurat, ze pred MS viac!iba jeden :-/ sona dokazuju,ze som OK. tak ma napadlo, ze si dam urobit hormonalny profil.
ako dat doporiadku hormony??? ktore mi "zevraj" sposobuju tu dlhorocnu bolest...
ano, agnucaston,mastodion a pod. som uz vyskusala, ale nejako neucinkuju sad

2

Re: ako na hormony???

skus yam, tiez pupalkovy olej, damianu a dong quai(angelika cinska). To obvykle napravi hormonalne kolisania.

Bolesti ale mozu byt sposobene hromadou inych pricin, ako hormonalne.

Odporucil by som brat aj jod, ktory pomoze zlepsit vyrobu telesnych cistiacich enzymov
A ako kazdemu radim, selen, zinok,rybacie oleje, lecitin, tie maju v tele hromady funkcii
Ak sa jedna o bolesti zo zapalu, tak protizapalove, ako curcumin, boswelin, dumbier, MSM a cistiace enzymi, ako bromelain a serrapeptaza mozu ten problem zmiernit alebo odstranit.

3

dobrý deň, mám 36 rokov a od decembra mám bolesti v prsníku(nesúvisia s cyklom/.Lekár mi pri vyšetrení zistil nízku hladinou progesterónu.Jeho hladina sa vo všetkých troch fázach cyklu pohybuje na úrovni 0,08 až 0,1..... Lekár mi nasadil Lutenyl, ja som však proti takejto liečbe.Dnes som si zobrala prvú tabletku, petože ma postrašil, že tým, že mi chýba progesterón, mám voľné estrogény a tie môžu zapríčiniť rakovina prsníka..
Od decembra pravidelne užívam pupalku, no hodnoty mojich hormónov to ani po 5mesiacoch neupravilo a bolesti v prsníku neustupujú/sono ukázalo len väčší počet mliečnych žliaz/.Poradíte mi prosím čo užívať na zvýšenie progesterónu aby som sa nemusela dopovať syntetikou? a ešte by som rada vedela, či aj podľa Vás sú bolesti prsníka spôsobené práve chýbajúcim hormónom.Ďakujem

4

Yam alebo krem s prirodnym progesteronom. Nevidim ziadny dovod na umele nahrazky, ked su na trhu prirodne prostriedky a prirodzeny progesteron

5

Našla som WILD YAM na cz a sk stránkach, ostatné len v zahraničí.Bude to stačiť?Dočítala som sa však že obsahuje kortikoidy a odporúčajú ho predovšetkým kulturistom..

6

Wild yam neobsahuje ziadne kortikosteroidy, ale latku zvanu diosgenin, z ktorej si telo vie vyrobit rozne hormony, vcitane pregnenolonu, roznych steroidnych hormonov, hormonu DHEA a inych, podla potreby tela.
Jeho pouzivanie pre kulturistov je dost pochybne, hoci je na to hromada reklam.

7

Sprava pre RNG
Dovolujem si Vas poziadat o Vas nazor na nizsie uvedeny problem :
"U priateľa je dosť podstatná produkcia mužských pohlavných hormónov. Pokiaľ to nie je blokované tak je zle, pretože hormóny vyživujú nádor. 
Chcela by som  vedieť či je možné blokáciu udržať aj iným spôsobom ako hormonálnou injekciou, lebo urolog sa vyhráža, že už mu nebude mať čo  dať pri progresii, tak som sa chcela niečím zabezpečiť. Cítala som o sójových izoflavónoch."
Vopred dakujem za Vas nazor.

8

To je prvy krat, co pocujem, ze muzske hormony podporuju nadory, tj v zmysle ze testosteron je za to zodpovedny. Ano, rakovina prostaty sa vytvara najma pri vysokych hodnotach hormonu DHT(dihydrotestosteron) ale to zneznamena, ze znizovanie testosteronovej hladiny napr Proscarom ovplyvnuje rakovinu prostaty. Nic take nebolo dokazane.
http://www.lef.org/magazine/mag2008/dec … cer_01.htm
Vacsina hormonalne zavislych rakovin je najma z vysokych hladin skodlivych estrogenov, ktore mozu mat starsi muzi vyssie, nez zeny.Izoflavony su fytoestrogeny, tj este viac zvysuju estrogenovu hladinu, co muzov doslova hormonalne kastruje.
Na napravu mozu aj muzi brat yam, I3C a DIM, ktore su uzitocne aj na znizenie hladiny DHT. Pripadne aj rozne polotovary na hormony, ako napr rastlinne steroly.Zinok a vytazok z korenov pupavy, z palmicky plazivej/saw palmetto, z panenskeho tekvicoveho oleja,  atd.
I3C a DIM sa pouzivaju aj pri lieceni uz existujucich rakovin a na predidenie hyperplaziam a rakovinnym zmenam(krvok maternice, rakovina prs, rakovina prostaty...)

9

Srdecna vdaka za Vas nazor.

10

OK

11

Zdravím RNG, dajú sa dlhodobo znížiť hladiny estrogénov v tele? Už dosť dlho sa trápim s týmto problémom, 2 x denne užívam 200 mg DIMu a tiež 2 x 850 mg WILD YAM. K tomu každý večer používam progesterónový krém kvôli cystám v prsníkoch a tiež užívam pupalkový olej. Myslím že sa mi darí tie hladiny ako-tak držať pod kontrolou, ale napr. stále sa mi objavujú jemné chĺpky na tvári ako to vyskytuje u žien po prechode. Ja mám 23! Čo by ste mi ešte odporučil užívať? Prípadne mám zvýšiť dávky týchto doplnkov? A vôbec - ako dlhodobo upraviť tieto skákajúce hladiny.. Je vôbec možné že by sa to časom užívaním týchto doplnkov napravilo?  Ďakujem.

12

Wild yam ma ucinnu latku Diosgenin a tej musis brat 200 mg denne.
Chlpatost je dedicna zalezitost, mozu ju mat aj mlade zeny. Dnes su na trhu odchlpovace, co pracuju pomerne velmi dobre,nielen ze spalia chlpy, ale po case znizia ich pocet, pozri na
http://www.ebay.com/itm/like/191118255801?lpid=82

13

RNG, ale ja nie som chlpatá ako medveď že by som na to musela používať nejaké špeciálne prípravky :-))) A hlavne nikto z rodiny nemal takýto zdravotný problém niekedy.. takže si nemyslím, že by to bolo niečo čo by som zdedila po rodičoch alebo starých rodičoch.. preto sa pýtam na ten estrogén, čím je ešte možné ukolísať jeho hladiny, pretože istý čas som s týmto vôbec nemala problém, potom sa to na čas objavilo znova... čo sa týka toho yamu, mám teda znížiť dávky??

14

Pokial viem estrogen nehra rolu v chlpatosti skor ine, androgenne hormony.

15

Bludicka alebo rng ako to teda je , stale som zmeteni s tym lanovym semienkom , obsahuje fytoestrogeny ale stale citam ze to potlaca velky hlavny estrogen takze to potlaca vlastne estrogen .

What makes flaxseed so special ? They contain 100 times more lignans than any other plant. Lignans are a type of phytoestrogens that act as very weak estrogens and may block the estrogen receptors from stronger estrogens in a similar way to some synthetic drugs. They also block the aromatase enzyme which is responsible for the creation of gynecomastia or man boobs.

16

Lignany maju v tele najma ucinok antioxidantov, ich ucinok ako fytoestrogeny je slaby.