1

Téma: Mandle

Ahoj RNG

Asi týždeň do zadu som bola nachladnutá soplila som kašlala a bolelo ma hrdlo všetko už prešlo dokonca aj bolesť hrdla len stále ma boli lava mandla.Celé hrdlo je vporiadku až na to že cítim pri lavej mandli bolesť ked prhltam.Dávam si na to STREPSILS PLUS ale pomôže mi to len na chvilku a potom to zase boli.Neviem čo mam robiť.Za rýchlu odpoved vopred dakujem.

2

Re: Mandle

Baška napísal(a):

Ahoj RNG

Asi týždeň do zadu som bola nachladnutá soplila som kašlala a bolelo ma hrdlo všetko už prešlo dokonca aj bolesť hrdla len stále ma boli lava mandla.Celé hrdlo je vporiadku až na to že cítim pri lavej mandli bolesť ked prhltam.Dávam si na to STREPSILS PLUS ale pomôže mi to len na chvilku a potom to zase boli.Neviem čo mam robiť.Za rýchlu odpoved vopred dakujem.

Moze ist o nejaky bakterialny alebo virusovy utok, alebo oslabena imunita. Mohla by si vyskusat nejake antimikrobialne latky ako napr.: olivovy olej, oreganovy olej, kokosovy olej alebo olej z ciernej rasce. Skus aj nasadit probiotika, zvys prijem ovocia a zeleniny, skus si kupit aj doplnok vlakniny (napr.: psyllium, ovsena vlaknina, inulin...) a pit dostatok vody aspon cca 3 litre denne.

3

Olivovy olej je minimalne antimikrobialny, ale olej z olivovych listov, oleuropein, je silne antimikrobialny.

Naposledy upravil: RNG (2013-11-17 00:29:44)

4

Ahoj RNG.

Prosím o radu!

4 ročné dieťa je po prekonaných častých nádchach, kašloch spojených s hornými cestami dýchacími + infekcie horných ciest dýchacích, atď. - proste často choré v súvislosti s nosom, nosohltanom, zatekanie hlienov zhora do hrdla, atď...aktuálne má dlhodobo zväčšené nosné mandle, nos sa nedá prakticky poriadne vysmrkať zvonku a hlieny zatekajú zvnútra + k tomu sa aktuálne pridružila aj bolesť ušiek, najmä pri smrkaní, atď...

lekár odporúča za aktuálneho stavu, v ktorom teraz dieťa je, vybrať nosné mandle (lekár nie je ten, ktorý predtým dieťa liečil)

1 - aký je tvoj názor na vybratie nosových mandlí? môže to zájsť do stavu, kedy pripúšťaš naozaj už len vybratie, alebo vždy sa to dá riešiť ešte doplnkami?

2 - vieš mi prosím "naordinovať" konkrétnu doplnkovú liečbu na zväčšené nosové mandle tak, aby sa dostali do pôvodného stavu a nemuseli sa vyberať!!? môžeš mi napísať tebou doporučené konkrétne dávkovanie pre 4 ročného chlapca (25 kg)...konkrétne na tento problém...aké doplnky + dávkovanie? ak by to bolo možné, potreboval by som to cez i-herb, odkiaľ aktívne odoberám

Ďakujem za rady.

-všetko dobré-

Naposledy upravil: radim (2015-02-25 10:27:59)

5

Dolezite je nakazu vyhubit v prinopsnych dutinach. Takze treba si v prvom rade zaobstarat citricidal professional, ktory najdes tu: http://www.hoogle.sk/CITRICIDAL-bio-che … l-d539.htm
Potom oreganovy olej, ktory je aromaticky, prchavy, t.j. dostane sa aj do dutin. Potom odhlienovace ako NAC: http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-N-Ac … &ic=13 alebo serrapeptaza: http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=1
Este by som pridal aj probiotika: http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=3 , pretoze nam vytvaraju az 70 % protilatok do celeho tela a samozrejme zmes mikrovlaknin: psyllium, ovsena vlaknina, inulin, arabinogalaktany, modifikovane citrusove pektiny, glucomannan. Prve tri menovane najdes tu: http://www.aspsk.sk/eshop/category/48-vlakniny alebo tu: http://www.vemica.eu/eshop/vyrobky-s-vlakninou

Davkovanie prepocitane (zhruba) pre 25 kg dieta:

citricidal: kvapky do nosa: 4 az max. 8 kvapiek do 100 ml vody, pripadne do kokosoveho oleja, moze to aj pit, daj 35 kvapiek do 1 litra a nech vypije z toho 1/3, nech to pije po malych glgoch pocas dna.
oreganovy olej: http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … l&ic=1 , 2x1 tobolka denne ale moze dat aj 2-krat az 3-krat taku vysoku davku.
NAC: tu jednu kapsulu mozes vysypat do vody alebo do nejakeho caju a nech to pije cez slamku pocas dna
Serrapeptaza: 3x1 kapsula
Probiotika vecer s kuskom jablka, ale nesmie ich brat spolu s antimikrobialnymi (v tomto pridade je to oreganovy olej a citricidal) musi dat odstup najmenej 3 hodiny.

Naposledy upravil: Pietro (2015-02-25 13:59:15)

6

Pietro, všetko, čo si napísal, mi je jasné - študujem pravidelne tieto stránky...dokonca veci ako probiotiká (konkrétne tie) + zmes 3 mikrovláknin (tiež z Vemici) mám aktuálne doma a používam. Mám aj GSE, ale pravdepodobne nie s tou chemickou úpravou, aby boli maximálne možne účinné. Doobjednám račej určite tie od NutriBiotic. Rovnako doobjednám aj odhlieňovač + samozrejme oregánový olej.

ALE, zaujíma ma nasledovné:

1 - Nosné mandle sú v "základnej" nosovej dutine, nie sú v prínosových dutinách (píšeš o prínosových dutinách), čiže neviem, či môžme bezpečne tvrdiť, že zdrojom nákazy budú vyslovene prínosové dutiny...len polemizujem, preto som račej napísal...

2 - Ak nosové mandle u dieťaťa prešli nejakými "štádiami", zmenami, boli zle liečené, atď. - a jednoducho sa zničili alebo neplnia svoju funkciu (alebo ako to nazvať), pričom sú aktuálne veľmi zväčšené a spôsobujú problémy, nie je lepšie nechať ich jednoducho račej vybrať ?!- alebo je tento proces ešte vždy vratný do úplného vyliečenia...??!

Ďakujem za odpoveď...aj RNG, prosím o vyjadrenie...

smile

-pekný deň-

Naposledy upravil: radim (2015-02-25 17:12:37)

7

Pozri, celna dutina je pred mandlami, tj ked sa v nej zastavia kvapocky nakazy zo vzduchu, tak sa tam usadia, a s hlienami sa dostavaju stale dole a znova a znova nakazuju mandle, hrdlo, priedusky, pluca a dostanu sa niekedy aj do stredneho ucha. Telop vie adresovat nakazy bielymi krvinkami a imunoglobulinmo, ale tie sa z pravidla nemozu dostat do dutin, takze dutiny sa len pasivne cistia vylucovanim hlienov.
A zialbohu su mikroby, co tie hlieny pouzivaju ako svoju zivinu a produkuju pre nas skodlive latky, tj telo sa ich snazi odtlacit tvorenim dalsich hlienov. A tak to ide dookola, aj ked su uz povodne mikroby, co to cele zacali pripadne aj vyhubene.

Od mala viem, ze vybratie mandli nic neriesi. S bratom sme mali obaja od mala problemy s hornymi dychacimi cestami. Jemu mandle vybrali, ale jeho problemy desatrocia pretrvavaju, dokonca su horsie ako moje.

8

radim napísal(a):

Pietro, všetko, čo si napísal, mi je jasné - študujem pravidelne tieto stránky...dokonca veci ako probiotiká (konkrétne tie) + zmes 3 mikrovláknin (tiež z Vemici) mám aktuálne doma a používam. Mám aj GSE, ale pravdepodobne nie s tou chemickou úpravou, aby boli maximálne možne účinné. Doobjednám račej určite tie od NutriBiotic. Rovnako doobjednám aj odhlieňovač + samozrejme oregánový olej.

OK, radim, ty si na fore davnejsie pisal, ze si zacal kuru proti parazitom, kupil si si ten protiparazitalny balicek od firmy JUKL. Preto by som Ta poprosit, mohol by si mi povedat svoju vlastnu skusenost? VDAKA.

9

@RNG - len pre uistenie, bavíme sa o mandliach nosných, nie krčných, OK?

@Pietro - absolvoval som tú kúru, áno...a bol to balíček od firmy Jukl ako píšeš. Každopádne nemôžem nejak preukázateľne tvrdiť, že konkrétne mne to pomohlo...určite mi to neuškodilo a určite to "svoje veci" v tele vykonalo, ale ja som nejaké extra zmeny nebadal. Je to ale asi ovplyvnené tým, že ja som svoj vtedajší problém hľadal - nemal som ho identifikovaný, že to musia byť parazity, atď., nemal som diagnózu. Proste som skúšal rôzne veci, nakoľko som vedel, že uškodiť mi to nemôže, len pomôcť. U mňa to bolo bez výraznej zmeny v danom stave...čím ale netvrdím, že to nefunguje. smile

10

Nosne/krcne, aky rozdiel. Vsetky sa infikuju z nakazy, co sa usadi najskor v prinosnych dutinach, tj zapal mandli nie je primarny ale sekundarny nasledok kvapockovej nakazy.

11

Nosné/krčné - rozdiel vidím v rozhodovaní sa vybrať/nevybrať. Viem, že ľudia mávajú problémy po vybratí mandlí krčných, nie však nosných. Ak mám dobré informácie, tak ide o párový orgán omnoho menší voči mandliam krčným + po určitom čase sa človeku úplne zmenšujú a prestávajú byť tak dôležité, ako napr. mandle krčné (netvrdím, že sú pre nás zbytočné, ale...).

OK, veď ja rovnako nesúhlasím si ich vybratím - podľa tvojho názoru sa to jednoducho dá dať do poriadku? ...a teda lekársky postup "odstrániť" je len znova ukážka neschopnosti "liečiť" to bežnými medikamentami, OK...?

smile

12

Ja nehovorim nikdy o neschopnosti, len o systeme, ktory nema zaujem na tom. Nuz moje za detstva "znicene" nosne a krcne mandle mi este stale sluzia, tj 60 rokov po tom, ako mi ich navrhli odstranit ako "nepotrebne" a zdroj infekcii, co mi vtedy mohlo dat podla lekarou "reumaticku horucku srdca" Nuz aj teraz ich mam z casu na cas zapalene ale adresujem to velmi rapidne doplnkami a zapal zmizne za den/dva, ked adresujem mikroby v prinosnych dutinach a beriem serrapaptazu a oreganovy olej.
Anginy, co som mal od detstva spevadzane vysokymi horuckami dnes uz nemam, lebo pri prvom naznaku nakazy na nu zautocim mnohymi prostriedkami, skor nez by som vyckal na lekarsku diagnozu.

13

radim napísal(a):

@Pietro - absolvoval som tú kúru, áno...a bol to balíček od firmy Jukl ako píšeš. Každopádne nemôžem nejak preukázateľne tvrdiť, že konkrétne mne to pomohlo...určite mi to neuškodilo a určite to "svoje veci" v tele vykonalo, ale ja som nejaké extra zmeny nebadal. Je to ale asi ovplyvnené tým, že ja som svoj vtedajší problém hľadal - nemal som ho identifikovaný, že to musia byť parazity, atď., nemal som diagnózu. Proste som skúšal rôzne veci, nakoľko som vedel, že uškodiť mi to nemôže, len pomôcť. U mňa to bolo bez výraznej zmeny v danom stave...čím ale netvrdím, že to nefunguje. smile

Dakujem Ti radim za tvoju informaciu smile

14

.

15

Ahoj rng dnes som bol na krcnom a povedali mi ze " chronicky zapal mandli " , sposobuje mi to uz 4 mesiace dost velke zdravotne problemi , kasel , unava , tazke nohy , stazene dychanie a sem tam vnutorny stress . Vraj mam na nich hnis ktory sa mi dostava do tela a tie toxiny ma nicia uz skoro pol roka vytvara sa nejaky protein C ktory moze poskodit srdce .
Bral som uz raz citricidal , oreganovy olej serrapeptazu ale aj tak to mam . Teraz to berem este raz
Citricidal
Oreganovy olej
NAC
Mikrovlakniny + probiotika
A mam v podstate bezsacharidovu dietu .

1. 2ja lekari mi povedali ze si ich mam dat vybrat kedze mi sposobuju dost vazne problemi zdravotne , myslis si ze vsetky mandle sa daju zregenerovat ?

v sprave doktora je uvedene aj presne ze Chronicka tonzilitida .

Berem tie doplnky 2 tyzdne a zatial bez zmien , kasel stale taky isty .

Ty si pisal ze si za dva dni vyliecil zapal .

2.Co take by som mal este brat ak si myslis ze by som mal skusit bojovat aj ked nemam sil . cital som ze aj zeleny jacmen je dobry .

3. Berem teraz aj protiparazitove doplnky od jugl ale v tom slabsom davkovani .

4. dalej ma zaujma co je to betakglukan .

5. A dalej ci curcumin s bioperinom moze pomoct .

6. A dalej extrakt z olivoveho oleja ci moze pomoct .

7. a asi budem mat aj parazity premnozene no to neviem naisto , to sa dam otestovat asi este , kedze sa niektore zivia tymi hlienami .

8. Dalej ma zaujma ze ci sa mam zamerat na vsetko naraz alebo na parazity potom a najprv mandle ? LEbo dvaja lekari mi povedali ze sa to vyliecit neda . a opakujem kaslem 4-5 mesiacov , uvana stress , tazke nohy zhorsene dychanie .

9. co hovoris na cistenie celnik dutin s joginskou krhlickou kazde rano ? pol litra vody , pol cajovej lizicky , 5 kvapiek citricidalu a takto to preliat cez jednu nosovu dierku a druhou to vytecie , nic radikalne

10. http://www.orl-lfuk.sk/chronicky_zapal_ … mandli.php ako sa prejavuje zapal oci a srdca ? klbov si viem predstavit 

POPROSIM ODPISAT NA KAZDU OTAZKU , lebo som zufaly a len ty mi asi mozes pomoct inac ich dam vybrat , moje zdravotne problemi som ti napisal aj ze tie doplnky berem 2 tyzdne .

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-07-29 18:38:02)

16

1. mandle nie su primarny zdroj infekcii, ale kvapockova infekcia, co sa usadi v prinosnych dutinach a tak ju aj treba vyhubit kvapkami roztoku praveho citricidalu, kvapkat v leze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin. To poznas podla bolesti...
2. Ber aj NAC aj oreganovy olej v kapsuliach mozes ho zvysit na 3 x 3 kapsule
4 betaglukany su sacharidy, co vyprovokuju tvorbu viacej bielych krviniek, co samozrejme zvysi imunitu.
5. moze lebo potlaci zapal.
9. 3 x denne 2-3 kvapky roztoku citricidalu staci, netreba preplachovanie. Najma je dolezite ta zvisla poloha, aby sa to dostalo aj do celnych dutin Inac sa v celnych ditimach ta nakaza moze udrzovat do nekonecna.

Koncentracia roztoku praveho citricidalu, tj takeho co ma jasne napisane, ze obsahuje quaternialne zluceniny je 35 kvapiek na liter vody Ine nie su dostatocne ucinne.

Vybranie mandli ta neochrani nijak pred kvapockovou infekciou, ani ti nezvysi imunitu
Ak si bral atb, tak prvorada uloha je obnocit si znicenu probioticku floru v crevach, tj mikrovlakniny a probiotika kazdodenne.

17

RNG napísal(a):

1. mandle nie su primarny zdroj infekcii, ale kvapockova infekcia, co sa usadi v prinosnych dutinach a tak ju aj treba vyhubit kvapkami roztoku praveho citricidalu, kvapkat v leze s hlavou zaklonenou co najviac dozadu, aby sa to dostalo aj do celnych dutin. To poznas podla bolesti...
2. Ber aj NAC aj oreganovy olej v kapsuliach mozes ho zvysit na 3 x 3 kapsule
4 betaglukany su sacharidy, co vyprovokuju tvorbu viacej bielych krviniek, co samozrejme zvysi imunitu.
5. moze lebo potlaci zapal.
9. 3 x denne 2-3 kvapky roztoku citricidalu staci, netreba preplachovanie. Najma je dolezite ta zvisla poloha, aby sa to dostalo aj do celnych dutin Inac sa v celnych ditimach ta nakaza moze udrzovat do nekonecna.

Koncentracia roztoku praveho citricidalu, tj takeho co ma jasne napisane, ze obsahuje quaternialne zluceniny je 35 kvapiek na liter vody Ine nie su dostatocne ucinne.

Vybranie mandli ta neochrani nijak pred kvapockovou infekciou, ani ti nezvysi imunitu
Ak si bral atb, tak prvorada uloha je obnocit si znicenu probioticku floru v crevach, tj mikrovlakniny a probiotika kazdodenne.

1. ako velmi treba zaklonit hlavo pozerat sa na stenu , alebo na skrinu alebo az na zem ze robim stojku tak ze mi to skoro zasa viteka von z nosa . smile

2. co ten zeleny jacmen , moze pomahat pritomto ?
3. mozem zmiesavat citricidal s cajom ? neznici sa ucinok ? da sa to tak lahsie pit .
4. musi byt odstup medzi citricidalom a probiotikami ?
5. ten betaglukan , vies odporucit ktory je vhodny a davkovanie ?

Dakujem

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-07-29 21:10:25)

18

!.Nuz ja si lahnem a hlavu dam dole z postele, skoro uplne zvislo ku zemi, ako pri stojke. Ale ja v mojich 69 rokoch uz nerobim stojky. Vnucence ale zavesim za nohy a tak im kvapnem do nosa
2. Samozrejme ze mozes, hoci ja osobne na obranu by som bral skor colostrum(2 x polievkova lyzica kopcom, , tiez monolaurin(2 x 5 gramov) a chagu(caj z 10 gramov)
3. moze a da sa rozne prichutit ovocnymi stavami.
4 .3 hodiny odstup  minimalne
5. Intenzivna davka je 3 x 500 mg, udrzobna 2 x 250 mg, ja pouzivam tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Beta-Glu … &ic=13
Kedysi som pouzival aj tento
http://www.iherb.com/Solgar-Beta-1-3-Gl … &ic=15
alebo
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps

19

RNG napísal(a):

!.Nuz ja si lahnem a hlavu dam dole z postele, skoro uplne zvislo ku zemi, ako pri stojke. Ale ja v mojich 69 rokoch uz nerobim stojky. Vnucence ale zavesim za nohy a tak im kvapnem do nosa
2. Samozrejme ze mozes, hoci ja osobne na obranu by som bral skor colostrum(2 x polievkova lyzica kopcom, , tiez monolaurin(2 x 5 gramov) a chagu(caj z 10 gramov)
3. moze a da sa rozne prichutit ovocnymi stavami.
4 .3 hodiny odstup  minimalne
5. Intenzivna davka je 3 x 500 mg, udrzobna 2 x 250 mg, ja pouzivam tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Beta-Glu … &ic=13
Kedysi som pouzival aj tento
http://www.iherb.com/Solgar-Beta-1-3-Gl … &ic=15
alebo

1. Dakujem a co napriklad tento ?
http://www.bio3000.sk/kategoria/specifi … kan-aktiv/
Ten vas je za 15 - 60tbl tento je za 27 - 122tbl + je to 340mg , treba tam pozerat na nieco konkretne ?
+ pises 3x 500 a jedna tabletka je 100mg takze 3x 5 tbl to je 15 denne to mam 7 dni ani to nie yikes kolko dni to takto treba brat ? staci tych 7 na nastartovanie imunity ?

2.Colostrum kolko dni 2x 15g ? Stacia 3dni na nastartovanie imunity ?

3. raz si pisal ze ustne antibiotika su lepsie na cistenie zubov ako zubna pasta , ake su to to je ten listerin a taketo ? ustne vody ? pomoze kloktanie s tym ?

4. napises mi este extrakt z oliv ze ktory a curkumu s bioperinom myslis http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Curc … l&ic=1 tam neni bioperin nie a obsahuje 90mg na 1tbl a je tam 60 tabliet , co hovoris na tento ? http://www.a-herb.com/Standardized-Turm … r-d330.htm 180 tbl a na tabletku je 100mg + bioperin 5mg

5. pisal si zvysit davky na 3x3 , to je oreganovy olej alebo NAC alebo oboje ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-07-30 11:50:38)

20

Nuz ja som tam uviedol produkty , co maju 250 mg a 200 mg betaglukanov a tie poznam a pouzival som ich. To co tu uvadzas ty nepoznam, ale podla popisu by to malo byt 340 mg betaglukanov, dufajme ze typu beta1,3 na 1,6, takze by to malo byt ucinne.
2. niekomu staci len 3 dni na nastartovanie imunity alebo celkove organizmu pri tazkych chorobach alebo po tazkych operaciach. Ja som pouzival davku 2 x 10 gramov na  moju zenu, kde dostala utok pasoveho herpoesu a brala to 3 tyzdne, pre istotu.
3. Ustne probiotika necistia zuby, len z nich vytlacia skodlive mikroby, co sposobuju kazenie zubov.
4. uvedeny curcumin(Meriva) je vo forme este ucinnejej, nez curcuminoidy s bioperinom. na curcuminoidy s bioperinom som odporucal davku 3 x 1500 mg, tj ten 100 mg je na posmech.
5.To sa tykalo oreganoveho oleja, samozrejme. Ale mozes zvysit aj NAC, co odporucam 2 x 600 az 1200 mg denne.

21

RNG napísal(a):

Nuz ja som tam uviedol produkty , co maju 250 mg a 200 mg betaglukanov a tie poznam a pouzival som ich. To co tu uvadzas ty nepoznam, ale podla popisu by to malo byt 340 mg betaglukanov, dufajme ze typu beta1,3 na 1,6, takze by to malo byt ucinne.
2. niekomu staci len 3 dni na nastartovanie imunity alebo celkove organizmu pri tazkych chorobach alebo po tazkych operaciach. Ja som pouzival davku 2 x 10 gramov na  moju zenu, kde dostala utok pasoveho herpoesu a brala to 3 tyzdne, pre istotu.
3. Ustne probiotika necistia zuby, len z nich vytlacia skodlive mikroby, co sposobuju kazenie zubov.
4. uvedeny curcumin(Meriva) je vo forme este ucinnejej, nez curcuminoidy s bioperinom. na curcuminoidy s bioperinom som odporucal davku 3 x 1500 mg, tj ten 100 mg je na posmech.
5.To sa tykalo oreganoveho oleja, samozrejme. Ale mozes zvysit aj NAC, co odporucam 2 x 600 az 1200 mg denne.

Dobre dakujem a ten betaglukan ako dlho brat ? tych 3x 500mg ?

olivovy olej extrakt odporucas ktory ?

a tie ustne probiotika pomozu pri chronickom zapale madli ak hej tak ze ktore su to nejaky link ze ci to je ten listerin alebo nie

Rng a kloktak lugolovym roztokom je tiez vraj dobre ?

+ cital som o acilpirine ze je silne protizapalovy . Nazor ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-07-30 16:07:30)

22

Ked mas rakovinu tak beries betaglukany dlhe mesiace. Pri roznycy lahsich chorobach je to do uplynutia choroby, co moze bytr tyzden-dva.
Na prevenciu=zvysenie imunity sraci brat 2 x 250 mg. medysi sa na zapalene mandle pouzila vatova tycka namocena do jodovej tinktury alebo lugolovho roztoku. To znicilo na mandliach nakazu. Ale ako som povedal, kcapockova nakaza sa najprv dostane do prinosnycy dutin, kde sa moze zdrzovat aj mesiace a znova a znova s hlienami nakazovat mandle, hrslo priedusky pluca a niekedy aj stredne ucho.
ja hovorim o extrakte z olivovych listov nie olivovom oleji z plodov. Pouzivam tento
davka 3 x 2 kapsule co mi da 3 x 300 mg oleuropeinu
Acylpirin je protizapalovy ale aj ako silna kyselina je znacne napadajuci zaludok a creva.
Ja osobne na protizapalove odporucam najma curcuminoidy a boswelin. Su aj ine, ale tieto su dostupne aj dostatocne lacne na pouzitie v odporucenych davkach.

23

RNG napísal(a):

Ked mas rakovinu tak beries betaglukany dlhe mesiace. Pri roznycy lahsich chorobach je to do uplynutia choroby, co moze bytr tyzden-dva.
Na prevenciu=zvysenie imunity sraci brat 2 x 250 mg. medysi sa na zapalene mandle pouzila vatova tycka namocena do jodovej tinktury alebo lugolovho roztoku. To znicilo na mandliach nakazu. Ale ako som povedal, kcapockova nakaza sa najprv dostane do prinosnycy dutin, kde sa moze zdrzovat aj mesiace a znova a znova s hlienami nakazovat mandle, hrslo priedusky pluca a niekedy aj stredne ucho.
ja hovorim o extrakte z olivovych listov nie olivovom oleji z plodov. Pouzivam tento
davka 3 x 2 kapsule co mi da 3 x 300 mg oleuropeinu
Acylpirin je protizapalovy ale aj ako silna kyselina je znacne napadajuci zaludok a creva.
Ja osobne na protizapalove odporucam najma curcuminoidy a boswelin. Su aj ine, ale tieto su dostupne aj dostatocne lacne na pouzitie v odporucenych davkach.

Dobre dakujem este ze co je to boswelin ?

24

Ja pouzivam tento silny: http://www.iherb.com/Now-Foods-Boswelli … l&ic=1

Viac sa o Boswellia Serrate:
http://slnieckova.sk/p/kadidlovnik-pilovity/
http://zdravie-clanky.sk/2013/09/bylink … didlovnik/
http://www.avicenna.cz/item/boswellia-s … k-pilovity

25

dakujem , vitamin C ester http://www.iherb.com/product-reviews/Am … 13854/?p=2

je od tohoto nejaky lepsi , ako casto to treba brat preventivne 3x 500mg ? moze sa to s jedlom alebo nalacno alebo to je jedno ?

26

Ten je dobry a ja osobne ani iny nepoznam, resp. ineho vyrobcu co by to vyrabal... ani na fore sa tusim ina znacka nespomina....
To co si uviedol je tlabetova forma, ja radsej uprednostnujem kapsule, pretoze tie neobsahuju pre nas nepotrebne tabletovacie E-cka a navyse sa lepsie prehltaju a rozpustaju.

Ja momentalne pouzivam tento Ester C vo forme prasku: http://www.iherb.com/American-Health-Es … &ic=13 ale asi nabuduce kupim v kapsulach, pretoze to balenie vydrzi zhruba rovnako a cenovo tam nie je nejaky velky rozdiel.

Davka vitaminu C sa pohybuje od 3 gramov do 5 gramov za den pre cca 70 kg vaziaceho cloveka. Takze z toho co si uviedol by taky clovek uzival 6 az 10 tabliet za den.

27

Pietro napísal(a):

Ten je dobry a ja osobne ani iny nepoznam, resp. ineho vyrobcu co by to vyrabal... ani na fore sa tusim ina znacka nespomina....
To co si uviedol je tlabetova forma, ja radsej uprednostnujem kapsule, pretoze tie neobsahuju pre nas nepotrebne tabletovacie E-cka a navyse sa lepsie prehltaju a rozpustaju.

Ja momentalne pouzivam tento Ester C vo forme prasku: http://www.iherb.com/American-Health-Es … &ic=13 ale asi nabuduce kupim v kapsulach, pretoze to balenie vydrzi zhruba rovnako a cenovo tam nie je nejaky velky rozdiel.

Davka vitaminu C sa pohybuje od 3 gramov do 5 gramov za den pre cca 70 kg vaziaceho cloveka. Takze z toho co si uviedol by taky clovek uzival 6 az 10 tabliet za den.

ale tych ecok tam neni tak vela aby sa nato clovek nejako extra pozeral ci ?
3-5g je preventivne ? to je dost vysoka davka

28

Tam nejde o to, ze by boli nejako skodlive, len ide o to, ze tablety musia mat tabletovacie E-cka, ktore vlastne tu tabletu nejakym sposobom drzia pokope. Pre nas su tie E-cka nepotrebne, tak ako pridu to tela, tak aj vyjdu z tela von, na druhom konci big_smile Ale kapsule tieto E-cka nepotrebuju, takze ich maju ovela menej. A ako som povedal, kapsule sa lepsie rozpustaju a prehltaju, tak preto radsej preferujem kapsule ako tablety. Su sice o troch drahsie, ale nie velmi. Ci si vyberies kapsule alebo tablety uz necham na teba, je to tvoja volba smile

Este som sa docital na fore, zevraj tabletovaci proces prebieha vo vyssich teplotach, to znamena, ze niektore latky, ktore su citlive na teplo a su obsiahnute v doplnku sa mozu pri tomto procese poskodit.

Davka vitaminu C je ta, ktoru bezne RNG odporuca a taku ktoru odporucaju jeho lekarske zdroje.

29

Este ma zaujma curcuminoidy tie silnejsie ako s bioperinom ake davky odporucate a ake davky bowselinu ?
Dakujem

30

Curcuminoidy s bipoperinom odporucAm napr tieto
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=5
3 x 3 kapsule s jedlom
alebo novsie
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Curc … l&ic=1
davka 3 x 2 kapsule.
Tie prve mam osobne oskusane,. tie druhe teraz tlacia ako vysokoucinne.

31

MOZE TO BYT TAKTO RNG ? BOJUJEM PROTI CHRONICKEMU ZAPALU MANDLI + PARAZITY ( Tie sa mi potvrdia alebo nie , 11teho v BA na gastro vysetreni ) Pozri hlavne to davkovanie ci sa moze ta vecsina s jedlom uzivat , a za ako dlho by som sa mal problemov zbavit . Mesiac bude stacit ?

Olive leaf extract 3x2 ( s jedlom )

Curcumin phytosome 3x2 ( s jedlom )
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Curc … l&ic=2

Boswellia extract 3x1 ( s jedlom )
http://www.iherb.com/Now-Foods-Boswelli … l&ic=1

Oregano oil 3x3 ( s jedlom )
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … l&ic=1

NAC 3x2 ( s jedlom )
http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-N-Ac … &ic=23

Beta glucan 3x2 ( s jedlom )
http://www.iherb.com/Now-Foods-Beta-1-3 … &ic=10

Colostrum 2x10g ( 60 min pred jedlom )
http://www.namaximum.sk/kategoria/vitam … -v-prasku/

Citricidal 35 kvapiek na 1 liter + 3x3 kvapky do nosa
http://www.a-herb.com/NutriBiotic-Maxim … l-d268.htm

Barley grass 1x5g ( 60 min pred jedlom )
http://www.iherb.com/Now-Foods-Organic- … l&ic=1

Pancreatin 2x4 ( 30 min pred jedlom )
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … x-300-tabs

Probiotic 1x1 ( 60 min pred vecerou s vlakninou )
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=1

+ Palina 10tbl rano nalacno , klincek 10tbl rano nalacno , cierny orech 2 cajove lizicky rano nalacno
+ Stress b complex , Vit. D3 5000iu , Vit. E 400iu , Vit. A 10000iu , Vit. C ester , 3-4g , Chelated magnesium 200mg , Chelated zinok 30mg , Bone strength 4tbl , Lecithin 20g 1x za tyzden , Lugolov roztok 14 kvapiek 1x za tyzden + 3x denne kloktanie , Betain hcl 2tbl pred jedlom , Pankreatin 2tbl s jedlom .

Ranajky 15g bielkovin , 75g tukov , zelenina ( cibula , cesnak , chilly , kysla kapusta )
Medzi jedlami psyllium
Obed 15g bielkovin , 75g tukov , zelenina ( kysla kapusta )
60min pred vecerou psyllium
Vecera 15g bielkovin , 75g tukov ( kefir )

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-08-03 09:46:35)

32

Nuz si ako vojak v noci v zakopoch. Nepriatela sice nevidi presne, ale ked casto striela, predsa len mnohych zasiahne. Ja by som v pripade neznamejnakazy/nakaz tak isto podobne postupoval.
Mesiac definitivne bude stacit na 99% problemov s mikrobami a aspon 80% problemov s parazitmi.

33

RNG napísal(a):

Nuz si ako vojak v noci v zakopoch. Nepriatela sice nevidi presne, ale ked casto striela, predsa len mnohych zasiahne. Ja by som v pripade neznamejnakazy/nakaz tak isto podobne postupoval.
Mesiac definitivne bude stacit na 99% problemov s mikrobami a aspon 80% problemov s parazitmi.

Jedine co mam potvrdene je chronicky zapal mandli a o tyzden uvidim co mi poviedia na gastre ci mam aj parazity atd .

Este ma zaujma ci je nejake obmedzenie na branie oragana a NAC lebo tie berem uz teraz zatial v mensich davkach az o ten tyzden zacnem brat vsetko . Do vtedy si chcem este zistit z coho mam plynnatost a mierne nafukovanie kedze som na paleo a stravu mam dobru momentalne .

34

Plyny sa tvoria v crevach z nestravenych a neabsorbovanych jedal  cinnostou mikrobov, z ktorych je cast pre nas dobra=probiotika, a cast skodliva(candidy, plesne hnilobne bakterie ) Ked si napravis travenie a absorbciu, v crevach zostanu najma pre nas nestravitelne ciastocky ako vlakniny a mikrovlakniny, ktore su ale potrava pre nas potrebne probiotika. Oreganovy olej je korenina, co mozes brat neobmedziene dlho, hoci ja osobne to beriem len ked to potrebujem, tj pri roznycy nakazach horneho dychacieho traktu, (a samozrejme ako koreninu na pizzu).
NAC je forma aminokyseliny, takze to tiez mozes brat neobmedzene dlho, najma ked mas v tele rozne maskovane infekcie, co sa daju velmi tazko vyhubit a treba ich najprv odmaskovat, inac na ne nie je asi dokopy nic poriadne  ucinne.

Naposledy upravil: RNG (2015-08-04 15:47:43)

35

Moze sa kava pit pocas protiparazitovej diety a protizapalovych doplnkov vid. uvedene hore . ?

36

Moze. Ale nesladena cukrom, ale steviou, alebo len tak cierna

37

rng pri zapale sa musia obmedzit mliecne vyrobky , plati to aj pre kefir a protein srvatkovy koncentrat ? Casein tiez vynecham ten sa dlho travi . Dakujem

38

Nuz ja neviem ,nie kazdy je zahlieneny od mlieka, len ti, co ho nevedia poriadne spracovat.
Pre tych pomoze sa mliecnym stale vyhybat stale, alebo brat na to enzymy ako napr
http://www.iherb.com/Enzymedica-Lacto-M … l&ic=2

39

Ahojte hlavne RNG a BLUDICKA takze mam vysledky
Stolica negativna na parazity
Vyter z rekta ( zadku )
Aerobna kultivacia ( neviem co to je )
Nalez : Escherichia coli
Nalez : Klebsella sp.
Nalez : Staphylococcus sp. - koagulaza neg.
Kultivacia na cympylobacter Negativna
Kultivacia na yersiniu Negativna
Po pomnozeni v tekutom médiu DETTO
A dalej krvne vysledky
Antistreptolyzin O ( ASO ) 0,0-200,0 --- 76,9 Takze ASLO nemam zvysene ale nejake mam je to zle ?
C-reaktivny protein ( CRP ) 0,0-5,00 --- 0,11 Takze velmi malicko , RNG znamena to ze ten zapal co mam mandli mi nezasahuje srdce a klby ? Lekari ma strasia s tymto c proteinom ze je to toxicke ci co
ALT 0,80
Bilirubyn celkovy 20 ( ten som maval aj 40 vraveli ze je to dedicna choroba ale znicilo sa mi to o polovicu tak neviem akoje to mozne )
Kyselina mocova 266
Kreatinin 111 ten mam vzdy zvyseny kedze sportujem
Takze ma zaujma vas nazor na to ASLO a CRP .
Kedze aslo nemam zvysene skoro vobec co to znamena ked mam zapal mandli chronicky , pravdepodobne tu chorobu PANDAS nemam na mozgu , a tak isto asi ten zapal nesposobuje tie uzkosti ked nemam aslo ani c protein zvyseny ci moze ?
A hlavne ten aerobna kultivacia co to znamena lebo tam je napisane staphylococus tak neviem no , staphylococus v tele asi na ASLO neukaze kedze to je lenna streptokoka , stafylokoka som mal pred polrokom v nose . a co znamena to SP. za tymi bakteriami ? vlastne stafylokok je negativny alebo to je nieco ine v tomto zmysle ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-08-21 08:52:22)

40

Zvysene aslo trva v krvi aj nejaky cas po potlaceni streptokokov v tele, tj uz nemusis mat nijake v tele a presa mas zvysene aslo. Zapaly su z roznycy dovodov, od zamoreni az po rozne mikroby. Branie protizapalovych tam pomoze, ale to priamo neadresuje priciny zapalov. Zrejme nemas este stale dobru probioticku crevnu floru tak na tom musis trochu pracovat(mikrovlakniny, probiotika berberine a podobne) Jedno si musis uvcedomit, ze napr streptokok je len nazov na tvar bakterie , su medzi nimi rozne, os velmi skodlivyxcy az po uzitocne ako napr streptpcoccus thermopilus, co je kvasinka potrebna na vyrobu jogurtov. To iste plati aj pre escherichie a nine mikrobialne utvary.
Aerobna kultura je pestovanie mikrobov na vzduchu, Anerobne kultivacie su pre anerobne mikroby (tj bez vzduchu)= pestovania inych mikrobov. V crevach dosial napocitali vyse 33 tisic roznych mikrobov, z ktorycy niektore su pre nas uzitocne=pepbiotika a niektora az velmi skodlive, ako napr VRE, clostridium difficile, vibrobacteria cholerae atd.
Preto treba probiotika nasadzat, podporovat ich mikrovlakninami a pripadne crevne infekcie potlacat roznymi doplnkami, antimikrobialnymi.
Zijeme cely cas obklopeni mikrobami, niektore su len na kozi, niektore sa prebojuju aj do tela, do nosa, do oci, do zaludku , do criev atd. Do krvi je to daleko najhorsie, lebo mozu sposobit az otravu krvi=sepsis.

41

RNG napísal(a):

Zvysene aslo trva v krvi aj nejaky cas po potlaceni streptokokov v tele, tj uz nemusis mat nijake v tele a presa mas zvysene aslo. Zapaly su z roznycy dovodov, od zamoreni az po rozne mikroby. Branie protizapalovych tam pomoze, ale to priamo neadresuje priciny zapalov. Zrejme nemas este stale dobru probioticku crevnu floru tak na tom musis trochu pracovat(mikrovlakniny, probiotika berberine a podobne) Jedno si musis uvcedomit, ze napr streptokok je len nazov na tvar bakterie , su medzi nimi rozne, os velmi skodlivyxcy az po uzitocne ako napr streptpcoccus thermopilus, co je kvasinka potrebna na vyrobu jogurtov. To iste plati aj pre escherichie a nine mikrobialne utvary.
Aerobna kultura je pestovanie mikrobov na vzduchu, Anerobne kultivacie su pre anerobne mikroby (tj bez vzduchu)= pestovania inych mikrobov. V crevach dosial napocitali vyse 33 tisic roznych mikrobov, z ktorycy niektore su pre nas uzitocne=pepbiotika a niektora az velmi skodlive, ako napr VRE, clostridium difficile, vibrobacteria cholerae atd.
Preto treba probiotika nasadzat, podporovat ich mikrovlakninami a pripadne crevne infekcie potlacat roznymi doplnkami, antimikrobialnymi.
Zijeme cely cas obklopeni mikrobami, niektore su len na kozi, niektore sa prebojuju aj do tela, do nosa, do oci, do zaludku , do criev atd. Do krvi je to daleko najhorsie, lebo mozu sposobit az otravu krvi=sepsis.

rng teraz nechapem , mam ASO 79 to znamena ze mam zapal ? A co tie bakterie aerobne z rekta , su zle ci dobre a ten stafylokok to je negativne alebo ako ?

rng a chronicky zapal mandli moze sposobovat toxicitu v tele a z toho uzkost ? plati to aj ked mam CRP v poriadku a aj ASO len 79 ? ze tie toxiny v krvy neni vidno ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-08-24 21:11:17)

42

ZlatyStaf. napísal(a):
RNG napísal(a):

rng teraz nechapem , mam ASO 79 to znamena ze mam zapal ? A co tie bakterie aerobne z rekta , su zle ci dobre a ten stafylokok to je negativne alebo ako ?

rng a chronicky zapal mandli moze sposobovat toxicitu v tele a z toho uzkost ? plati to aj ked mam CRP v poriadku a aj ASO len 79 ? ze tie toxiny v krvy neni vidno ?

vies mi prosim odpovedat na tento prispevok ? Dakujem
+ ma este zaujma spominas berberine , naco to je vlasten a je to premna potrebne ? kvoli tym 3 bakteriam ktore mam v rekte ? Robili mi SIBO a vyslo negativne tak neviem no .
budem brat olive leaf , oregano , citricidal  , nac , serrapeptazu a vela ineho na tie mandle myslis ze to staci na tie tri bakterie v rekte pokial SIBO vyslo negativne ?

Naposledy upravil: ZlatyStaf. (2015-08-25 10:08:09)

43

Neurotoxicke su najma candida albicans, a to nie je infekcia mandli, ale criev.
Berberine je antimikrobialna latka co potlaca najma skodlive mikroby v crevach aj urinarnom systeme. Zeny poznaju  na urinarne nakazy pouzivanie brusnicivej stavy, a v brusniciach je hlavna ucinna latka berberin, v malych kvantitach. Preto vacsie kvantity vytazkov  z roznych korenov su znacne antimikrobialne. Na tie mandle najucinnejsie je kvapkat si roztok citricidalu do nosa, pripadne aj pit roztok citricidalu, serrapaptaza a oreganovy olej.

44

RNG napísal(a):

Neurotoxicke su najma candida albicans, a to nie je infekcia mandli, ale criev.
Berberine je antimikrobialna latka co potlaca najma skodlive mikroby v crevach aj urinarnom systeme. Zeny poznaju  na urinarne nakazy pouzivanie brusnicivej stavy, a v brusniciach je hlavna ucinna latka berberin, v malych kvantitach. Preto vacsie kvantity vytazkov  z roznych korenov su znacne antimikrobialne. Na tie mandle najucinnejsie je kvapkat si roztok citricidalu do nosa, pripadne aj pit roztok citricidalu, serrapaptaza a oreganovy olej.

nejako som zmeteny RNG prepac , prepicat si este raz tie vysledky z krvi a z vyteru zo "zadku" ?
Neurotoxicke ale nemam nie ?

Zaujmaju ma tieto veci .
1. Mam ASLO 79 co je nizke , co to znamena mam zapal v tele ?
2. Doktori hovoria ze zapal mandli mi dava do tela toxiny , tie sa daju zistit z odberu krvy ? neni to to CRP ?
3. Tie 3 bakterie co mam zistene z vyteru zadku , su zle ci dobre ako to mam chapat ?
4. Sibo som mal negativne takze treba berberine brat ?
5. Mam aj olive leaf aj oregano aj vsetko to by malo stacit .